Kirjoittaja Aihe: Hallitus nurin  (Luettu 1534 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Renttu

  • saippuakauppias
  • Konkari
  • Viestejä: 9619
  • Epäilyttävä henkilö
Vs: Hallitus nurin
« Vastaus #60 : ke 07.03.2018, 12:45:53 »
 Bonuksena Nuorten aikuisten tulojen kehitys 2008–2016 (naytadata.com).

 Semmoista, että alle 35-vuotiaiden ryhmä on Suomessa ainut, joiden tulot ovat onnistuneet laskemaan. Kun sen ynnää kaupungistumiseen ja varsinkin "metropolialueen" hintatasoon, niin onnea vain koko lähitulevaisuuden Suomelle! Vuonna 2040 ostovoimaa on eliitillä, mummoilla ja papoilla, lopuille jää vaihtoehdoksi olla palvelijana palvelu-Suomessa.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Jaska Jokunen

  • Ikijäärä
  • Konkari
  • Viestejä: 4926
Vs: Hallitus nurin
« Vastaus #61 : ke 07.03.2018, 15:51:26 »
Kunkin eduskuntaan vaaleilla valittavan täytyy olla kuitenkin jonkin puoluerekisteriin merkityn puolueen jäsen. Miniatyyripuolueet putovat tylysti pois puoluerekisteristä, elleivät ne saa yhtään edustajaa eduskuntaan. Siksi Timo Soinikin putoaa ministerinpalliltaan ja eduskunnasta ulos. Tämä laki on vielä voimassa:https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1919/19190094001.
Hallituspuolueiden jäsenet valitsevat yleensä hallituksen jäsenet, joten olet monessa kohden väärässä.
Tällaisen pupun kirjoittaminen tekee kirjoittajasta epäkiinnostavan. Faktoina kirjoittamiinsa asioihin ei voi lainkaan luottaa.

Hallitusmuoto kumottiin 2000, ei ole enää voimassa (https://fi.wikipedia.org/wiki/Hallitusmuoto#Suomen_hallitusmuotojen_historia). Sen korvaavat säädökset ovat nyt perustuslaissa. Eduskunta valitsee pääministerin ja pääministeri valitsee hallituksen muut jäsenet, käytännössä kuitenkin eduskuntaryhmien tahdon mukaisesti. Puoluerekisteriin merkityillä puolueilla on  oikeus asettaa vaaleihin ehdokkaita (muitakin kuin jäseniään, esim Paavo Väyrynen on valittu Helsingin valtuustoon kristillisten listoilta, myös eduskuntaan on valittu puolueen ehdokkaaksi asettamia ei-jäseniä) mutta ei vain niillä. Rekisteröity puolue poistetaan puoluerekisteristä, jos se ei kaksissa peräkkäisissä eduskuntavaaleissa saa kansanedustajia. Sinisellä Tulevaisuudella on siis ainakin kahdet eduskuntavaalit edessä nähtävissä kuten muillakin eduskuntapuolueilla. Sitten tarve kerätä uudelleen 5000 jäsenkorttia rekisteröimiseksi jos kansanedustajia ei ole saatu.
« Viimeksi muokattu: ke 07.03.2018, 16:19:54 kirjoittanut Jaska Jokunen »