Kirjoittaja Aihe: Potemistilat – flunssa, kuumeet, säryt  (Luettu 5235 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

 • Vallitsevuudentutkija
 • Konkari
 • Viestejä: 10818
 • Tutkimuskohteena vallitseva todellisuus
Vs: Potemistilat – flunssa, kuumeet, säryt
« Vastaus #20 : pe 09.03.2018, 13:20:12 »

Viikko kulunut muutaman tunnin päästä flunssan tmv:n alkamisesta. Sumailua ...

Nivelten arkuus vähentynyt lähes olemattomiin. Kuumetta voi olla vähän, pitää mitata kohta. Yskittää jonkin verran, ja vaikea tuottaa puhetta, jos yskä voi alkaa. Muutoksia flunssan lisäksi paljon erityisesti näiden osalta:

ruokavalio
liikunta
yksinolo
nukkuminen
ajanvietto

Liikunta tosiaan 7 x 0.001. Yksinoloa, ellei terveyskeskusreissuja lasketa, ja maanantaina se meni pitemmän kaavan mukaan. Ruokavalio muuttunut, ja samoin määrät, koska ei juuri viitti syödä erityisemmin. Joskus maistuu jugurtti ja mysli, puolukkasurvoksen kanssa. Samoin appelsiini. Kahviakin harvaseltaan, aiempaan nähden. Painoa pudonnut varmaan vähän. Leipää alkuajasta, ei sen jälkeen.

Nukkunut kipuja pois, ja särkyjä, tai vietellyt sängyssä, tosin koska muuta ei ole aina voinut. Joten toimintakyvyttömyyden täyskadon aaltoilu rytmittänyt unta, omalla tavallaan. Jokin mielenkiintoinen on saanut unohtamaan ajoittaisesti levontarvetta. Kun potee, niin hyvä kuukahtaa missä ja milloin vain. Joten uutta on, että olkkarin lattia toimii erityishyvin, kakkosmakkarina.

Ajanvietto siis muuttunut, ja tilaa tullut, kun aiempaa jäänyt. Aika nollilta on voinut kallistua siihen, mihin voi. Vähän soitellut, tosin päiviä jäänyt siitäkin. Katsellut Areenan arkistoja, samoin arkistoja Youtubesta. Jotain kirjoitellut, kuten tätä blogityyppistä.

Tarvitsen näköjään resetoimista, ja tämäntyyppistä perusformatoimista, kroppaa myöten. Flunssa on aika kokonaisvaltainen "kohtaaminen", pieneliöstön kanssa, ja samalla muutakin pientä. Pari päivää oli helpompia, ja tämäkin tuntuu olevan aika sellainen, jos ei onnistu hulluilemaan. Se päivä, kun luulin kuolevani, soittelin ensi kertaa saamaani cd-kokoelmaa läpi, kokonaan. Kyseessä Bachin Matteuspassio (3 x CD). Olo oli niin kevyt, että musiikki oli tosi helppoa, ja oloon kuuluvaa. Se vääntyi ja oli mukana siinä. Muun kanssa en olisi voinut olla niin. Keveys ei olisi riittänyt muuhun.

Niinkin yksinkertainen asia kuin hengitys, tuli mietitty uudestaan, kokemuksen pakottamana. Hengittäminen yskittää nytkin, joten varmaan tarvitsee kokeilla laulua, jota en ole tehnyt vielä.

Mutta se malli, jossa hengitetään nenän kautta, ja puhalletaan suun kautta ulos. Miksi ei jatkuvasti nenän kautta, kun suun aukominen on höpsöä, eikä nukkuessakaan sitä tee varmaan kuin lähinnä kuorsaajat. Nenä kyllä kostuttaa ilmaa, ennen kuin lähtee aremmille alueille, kohden keuhkoja. Kun keuhkoista sitten puhalletaan asioita toiseen suuntaan, niin nenän kautta kierrätys luo hiukan lisäkanavistoa reittiin, jolloin poistopaine kasvaa, ja sen myötä ärsytys. Suun kautta sujahtaa kevyemmmin, eikä rassaa niin paljoa.

Itselleni puheen jännittyminen on tyyppiongelma, joten sen kanssa hiukan naimisissa. Puheduunia varten oli pakko laulaa kotosalla. Muutakin voi kehitellä, tähän. Miksi aina innovoida uutta, vasta kun täysi pakko.

Vaikka yksinoloa, niin ehkä samalla tavallista mukavempia yhteydenottoja tuttaviin. Kun muut intressit unohtuu, enemmän tilaa ja vapautta olla mukana toisella tapaa. Jos hyviä käytäntöjä rakentaa, niin hyvä aina muistaa, mitä varten niitä tekee. Suorittaja voi unohtaa tällaiset, eikä kohta tajua mistään "järkevästä" yhtään mitään. On kyllä totta, että keljuttaa, jos kaikki tahmaa, kun tekemistä on, ja tulisi olla linjoilla. Sitä arvostaa sujuvuutta, tosin voi leipiintyneenä päätyä sujuvuuteen ja lähinnä siihen itseensä, jolloin vauhtia saa, se vauhti. Vauhtia vauhdille.

Aivan kuin pienimmät asiat olisi tärkeimpiä, ja vaikka eivät olisi, niin ainakin muu on helposti turhaa.

Kieli-osastolle kirjoitin viestin, ja aivot meinasi leikata kiinni. Taisin saada aikaan yhden viestin sinä päivänä. Lisäksi päivään liittyi muistaakseni se, että jalat oli täysin kylmät, ja samoin kädet kuin horrostilassa olevalla. Yleensä kehunut ääreisverenkietoa hyväksi, mikä pitääkin paikkaansa. Kuumeen yhteydessä tuo ominaisuus priorisoituu pois. Nytkin on oikeastaan varpaat kylmänä, vaikka villasukat jalassa. Kädet kyllä toimii, ja sormet, ja sopivan lämpimät toimimaan.

Paracetamol vaikutti todella oudosti hermostoon. Levottomat jalat tuli aivan toisen oloiseksi. Jos aiemmin levottomuus velloi, minne oli päätynytkään, niin paracetamolin jälkeen levottomuuskohdat oli kytkeytynyttä, ja kuin sen osat olisi kiristetty toisiinsa. Jännitys paikkui läpi saman tien. Ajattelukyky tuntui olevan vasten alasinta puristettu. Ei ihan noin extriimiä tosin, mutta kuvaus antaa paremmin suuntaa tilasta. Levottomien jalkojen osalta kuvaus ei liioittele.
Hahmotelmaa: http://jatkumo.net/index.php?action=profile;area=showposts;sa=messages;u=2
VTn pohjaa on tapahtuneessa, dokumentoidussa, koetussa, tuntemuksissa, arveluissa, ... ja myös näiden sijoittumisesta yleensäkin mahdolliseen, joka itsekkin samalla tarkentuu.

Poissa Juha

 • Vallitsevuudentutkija
 • Konkari
 • Viestejä: 10818
 • Tutkimuskohteena vallitseva todellisuus
Vs: Potemistilat – flunssa, kuumeet, säryt
« Vastaus #21 : pe 09.03.2018, 17:27:50 »

Saunassa, vaikka tiedän, että kuormitusta tuo. Viime saunakerta olikin käännekohtana, vaikka oireita toki vähän ennen sitäkin tunnettavana. Saunalla voi ainakin minun tapauksessa testata, että onko se kuume tulossa vai ei. Käväisee, ja oottelee, että tuleeko, vai ei. Buranan otin jälkikäteen, ihan ennakointina.

Saunassa otin löylyä vähän, kosteudeksi, ja kylmät jalat sain juuri lämpimäksi, en täysin, mutta sopivasti. Jossain oli jopa vähän hikeä.

Aikaa siis viettelin, lämpimässä, pitkällään kuten aina, jos voi, ja ilkeää. Tuli mieleen saunimistapani. Tulin jollekin kertoneeksi, että nykyään osaa käydä pesulla ennen saunaa. Aiemmin suihku olisi tuntunut oudolta, jopa saunakokemusta ajatellen kielteiseltä. En osannut selittää miksi, ja totesin vain tuntemukseni, vailla perusteluja. Perustelu voi olla aiemmassa, koska kukaan lapsesta saakka pyytänyt erikseen peseytymään, ennen saunaa. Perhesaunoissa aika vähän kylvetäänkin, määrällisesti, jos ajattelee yleisiä, jos tästä käytännöstä jotain lieventävää sanoisi.

Pesetyminen ennen saunaa on tietysti hygieniakysymys. Toisaalta kun ajattelin kuumetta, ja saunan kielteistä vaikutusta siihen, niin tuli mieleen, että jos keinotekoinen lämpötilanousu on kuormitus, eikä niinkään se elimistön oma lämmönlisäys, niin kuuma sauna voi olla elimistön manipulointia, siis ronskiutta, tai osumattomuutta, joka ottaa veronsa.

Elimistön saa lämmöllä "kävelylle". Kauemmas siitä, missä on kaikki kohdallaan. Lämpö vie enemmän hajalle. Jos lämpöä tarvitaan elimistön mielestä, voi sitä lisätä, vaikka villapaidalla ja sukilla, ja miksei sopivalla saunotuksellakin. Mutta että kuumennusmääräys, kulmantakaa. Vähän kuin jos eläinlääkäri sanoisi, että nyt vasikka lähtee, tässä tahdissa kun tuntuu itsestäni sopivalle, eikä seuraisi supistuksia. Ehkä konkreettisin tilanne, jossa rytmejä täytyy vähän seurailla, jos toimivat kohtalaisesti. Ei mene äiti lapsen mukana, tai lapsi äidin, tai molemmat kätilön mukana. Jotain elämän perusjuttuja, hiukan erilaisesti ilmenevänä.

Jos siis kastelee itsensä ennen saunaa, voi olla, että se avautuminen lämmölle ei tule luontaisesti. Ihminen alkaa hikoilla, kun lämpö valtaa. Jos vesi on avannut jossain mielessä ihmistä jo ennen saunaa, niin siltä osin elimistöä on ronkittu, eikä vastaanotto tapahdu samalla tavoin elimistön valmiuksin.

Tuntemusta ihmetellyt joskus, että mikä voisi olla selitys. Varmaa en sano, mutta tuo yleinen rytmiikka muuten on luonnossa paljon ilmenevä asia.

Lääkitystä säädelllesssäkin tuli kyllä mietittyä asiaa tältä kannalta. Että jos kerran lämmönsäätelyjärjestelmään lyöty ohjeita, niin miten niihin reagoi. Yleensä vilttiä kiskoo päälle, jne. Hienovaraiseti voi seurailla lämpötilan alasajoakin. Paitsi että on käytössä eristemateriaaleja, niin tosiaan myös niitä lääkkeitä.

Eräs kuumeennousujakso sai nukahtamaan (ehkä ei). Oli paljon vaatteita päällä. Esin lähti kädestä kintaat. Käsiä kuumotti kivasti. Olivat kuin lämpöhauteessa. Sitten heitin pipon. Jne. Vellova kuumuus on kiva kokemus, mutta jos sen antaa jäädä, tulee tosiaan painajaismainen olo, josta tuli kerrottua, kun kuukahtaessa voi jäädä säädöt vähemmälle, jos lämmönsiirtotarve alkaa olla enemmän se määrätty asia noudatettavaksi.

Ihmisen elimistö starttaa usein saman tien. Jossain vaiheessa päätöstaso tekee lisää toimia. On tässä jokin yleinen mekanismi samalla. Tietty kerroksellisuus.

Lämpöhaudejutusta tulee helposti mieleen saunomisen eräs autuus, ja se on juuri se lämpötilan laskemisvaihe, sopivana. Osa ihmisistä ei pysähdy tässä kohtaa, ja se on joskus ihmetyttänyt. Kun ajattelee saunan lämpöä, niin se on tietynlaista pakotettua rytmiikkaa, lämpödimensiossa. Varmasti tuntuu, ja kun siihen reagoi, niin ovat reagoinnit yleensä osuvia, mistä jää mukavaa mielikuvaa muuten kovakalloisellekin tyypille.

Joten veden ihanuus on osa elämän perusrytmiikkaa, saunan jälkeen. Tai jos hikoilee, ja pulahtaa. No, polkupyörään taas päädyin. Minnekkäs siitä pääsee.
« Viimeksi muokattu: pe 09.03.2018, 17:38:39 kirjoittanut Juha »
Hahmotelmaa: http://jatkumo.net/index.php?action=profile;area=showposts;sa=messages;u=2
VTn pohjaa on tapahtuneessa, dokumentoidussa, koetussa, tuntemuksissa, arveluissa, ... ja myös näiden sijoittumisesta yleensäkin mahdolliseen, joka itsekkin samalla tarkentuu.

socrates

 • Vieras
Vs: Potemistilat – flunssa, kuumeet, säryt
« Vastaus #22 : pe 09.03.2018, 17:33:48 »
Kun flunssa on kunnolla päällä, ei tee mieli saunoa. Siinä vaiheessa, kun pystyn harrastamaan kevyttä hikiliikuntaa, alan myös hyvin lyhyesti saunoa.

Aika yleinen käsitys on, ettei flunssassa pidä saunoa ja luultavasti siinä on perää.

Poissa Juha

 • Vallitsevuudentutkija
 • Konkari
 • Viestejä: 10818
 • Tutkimuskohteena vallitseva todellisuus
Vs: Potemistilat – flunssa, kuumeet, säryt
« Vastaus #23 : pe 09.03.2018, 17:46:19 »
Kun flunssa on kunnolla päällä, ei tee mieli saunoa. Siinä vaiheessa, kun pystyn harrastamaan kevyttä hikiliikuntaa, alan myös hyvin lyhyesti saunoa.

Tämän välttämisessäkin voi olla rajansa.

Kävi mielessä, että flunssaisena ei voi neutralisoitua kaikelta, tai se voi olla pahasta. Jonkin verran kannattaa jossain vetää pientä överiä, niin voi palautua ihan hyvin, tekemättä toipumiselle hallaa.

Överi pakottaa reagoimaan johonkin. Tällä viennillä voi olla vaikutusta kokonaisuudessa, myös positiivisena. Voisin arvella, jos oikein osaa tehdä, sopivassa vaiheessa. Ainakaan isoon nipotteluun en ryhtyisi, ellei tosiaan se vaihe, että tarkattava kaikkea, silmäliikkeitä myöten, koska feedback on niin rankaiseva.


Saunominen ja Suomi. Eipä ihmetytä lysti, kun ajattelee toisaalta vuodenaikojen sahailua. Siellä sitä aina ajoittain käydään, ja järvessä, ettei totuus unohtuisi.

No, tietyllä tapaa johdonmukainen heitto.
Hahmotelmaa: http://jatkumo.net/index.php?action=profile;area=showposts;sa=messages;u=2
VTn pohjaa on tapahtuneessa, dokumentoidussa, koetussa, tuntemuksissa, arveluissa, ... ja myös näiden sijoittumisesta yleensäkin mahdolliseen, joka itsekkin samalla tarkentuu.

Poissa Milja

 • Asiantuntija
 • Täysjäsen
 • Viestejä: 158
 • Miljaa hyvä tulee
Vs: Potemistilat – flunssa, kuumeet, säryt
« Vastaus #24 : pe 09.03.2018, 19:33:09 »
En kyllä ymmärrä miksi pikkuruisesta flunssasta pitää itku saada aikaiseksi. Käykää lasten syöpäsairaalassa tutustumassa miten ne taudit otetaan vastaan.

Poissa Juha

 • Vallitsevuudentutkija
 • Konkari
 • Viestejä: 10818
 • Tutkimuskohteena vallitseva todellisuus
Vs: Potemistilat – flunssa, kuumeet, säryt
« Vastaus #25 : la 10.03.2018, 12:19:45 »

Ei tarvitse lauleskella, eikä sensuuntaista. Enemmän menee mykän elämäksi. Laulaminen ja puhuminen ovat asioita, jotka ovat vaikeimpia yskä-ärsytyksen takia. Buster Keaton apuun!

Eilen tuntui oudolta leuan alla, vasemmalla puolen hengenkulkukanavaa. Sitä vähän ihmettelin, sormituntumalla, ja yöllä äityi niin, että nyt on pikkupallona. Ei auta pelata sen kanssa tämän enempää.

Outoja kulkutiloja. Piti käydä TKssa, mutta kiinni, tämä lähi-yksikkö. Matkalla mietin juuri sitä tila-käsitettä, tai moodia.

Tila-sana viittaa jähmeään käsitykseen jostain. Puhutaan kyllä liiketilasta, mutta yleensä tila liitetään asetelmaan, joka on jollain tapaa niin fiksattu, että siihen ei tulisi liittyä liikettä, joka auttamattomasti on kulkua ja muutosta jonkin suhteen. Luonnossa tila onkin enemmän kulkuihin sidottua, ei jähmeää, joten ei tämä odoksuminen ihme juttu ole, kun vähemmästäkin voi mennä sekaisin.

Ei tosiaan kuumetta. Mittarilukema 36.4, herättyä.
« Viimeksi muokattu: la 10.03.2018, 12:46:19 kirjoittanut Juha »
Hahmotelmaa: http://jatkumo.net/index.php?action=profile;area=showposts;sa=messages;u=2
VTn pohjaa on tapahtuneessa, dokumentoidussa, koetussa, tuntemuksissa, arveluissa, ... ja myös näiden sijoittumisesta yleensäkin mahdolliseen, joka itsekkin samalla tarkentuu.

Poissa Juha

 • Vallitsevuudentutkija
 • Konkari
 • Viestejä: 10818
 • Tutkimuskohteena vallitseva todellisuus
Vs: Potemistilat – flunssa, kuumeet, säryt
« Vastaus #26 : ma 12.03.2018, 20:57:46 »

Kun testailin kaulahuivia hengitysilman häiritsevyyden lieventämiseen, nenän ja suun edessä, niin tuo systeemi taitaa toimia kivasti myös fysioterapiassa. Jos laulaminen ja puhuminen on liian paljon kuormittavaa, ja ärsyttää liikaa kurkkua, rykimiseen jne asti, ja puhe on vaikeaa ja työlästä, niin kaulurin läpi tapahtuva ilmanvaihtokin on kuormaa, mutta ainakin tässä vaiheessa sopivampaa. Joten jos puhe tai edes laulu ei käy, äänentuoton ärsyttävyyden takia, niin huivivastus hengytyksessä kyllä.

Kylmä sai aikaa hyvin nopeasti ärstyksen, jos oli enemmän pakkasta. Nyt sai kävellä paljon pitemmin, eikä pelkkä lämpötila ollut este, kun huivi neutralisoijana, ja tosiaan myös jumpparina. Että näin sitä voi innovoida. Kävellessä jumppa on muutenkin kokonaisvaltaisempaa, eikä ärsytysalueet ole yliedustettuina. On tosiaan kävelyä, maisemien vaihtumista, muita ihmisiä, ...
Hahmotelmaa: http://jatkumo.net/index.php?action=profile;area=showposts;sa=messages;u=2
VTn pohjaa on tapahtuneessa, dokumentoidussa, koetussa, tuntemuksissa, arveluissa, ... ja myös näiden sijoittumisesta yleensäkin mahdolliseen, joka itsekkin samalla tarkentuu.

Poissa Juha

 • Vallitsevuudentutkija
 • Konkari
 • Viestejä: 10818
 • Tutkimuskohteena vallitseva todellisuus
Vs: Potemistilat – flunssa, kuumeet, säryt
« Vastaus #27 : pe 16.03.2018, 18:36:59 »

Hienorakentuminen

Saunassa kävin. Ei varmaan liian pahaa riskiä, laittaa itsensä joksikin aikaa tälle kävelytyypille. Punttisalille en lähtisi, enkä urheilemaan. Ei oikein tulisi mieleen mitenkään.

Flunssa on myös tietynlaista kävelylle lähtemistä. On liikkeellä, tosin jotain perustavampaa laatua olevaa osasta. Samaan hienoliikkeeseen pääsee, kun naukkailee alkoholia, ja kokee krapulaa.

Liikunnan avullakin voinee päästä aika hienojakoiselle tasolle. Usein voi ongelmana olla jokin ylirasitustyyppinen, eli syntyy liikaa turbulenssin tapaista, ei ninkään tasaista laskeutumista kokonaisuutena, jonnekkin alemmalle tasolle.

Alempitason käyntejä ei kauheasti nosteta esiin. Niihin törmätään, yleensä kielteisinä, ja haetaan nopeasti jotain vaikuttavaa, korjaavaa. Toisaalta moni epätavallisemmaksi katsottu tila voi kiehtoa, ja noihin voi liittyä uteliaisuuttakin.
Hahmotelmaa: http://jatkumo.net/index.php?action=profile;area=showposts;sa=messages;u=2
VTn pohjaa on tapahtuneessa, dokumentoidussa, koetussa, tuntemuksissa, arveluissa, ... ja myös näiden sijoittumisesta yleensäkin mahdolliseen, joka itsekkin samalla tarkentuu.

Poissa Juha

 • Vallitsevuudentutkija
 • Konkari
 • Viestejä: 10818
 • Tutkimuskohteena vallitseva todellisuus
Vs: Potemistilat – flunssa, kuumeet, säryt
« Vastaus #28 : pe 16.03.2018, 19:37:04 »
Kun flunssa on kunnolla päällä, ei tee mieli saunoa.

Kova juttu muistaa tällainen yksityiskohta. En osaa seurata ajatusta kokemustasolla. En, vaikka oli se flunssajakso, ja edelleen vähän päällä jotain läpikäyntiä.

Kun ei ole tullut havaittua selkeänä, eikä kerrottua, ei linkkiä arvioida tätä, vaikka arvella voi monenlaista. Ei vastaa käytännön tuntumaa, joka voisi olla asiaan. Pitääpä jättää ensikertaan, mietittäväksi.
Hahmotelmaa: http://jatkumo.net/index.php?action=profile;area=showposts;sa=messages;u=2
VTn pohjaa on tapahtuneessa, dokumentoidussa, koetussa, tuntemuksissa, arveluissa, ... ja myös näiden sijoittumisesta yleensäkin mahdolliseen, joka itsekkin samalla tarkentuu.

socrates

 • Vieras
Vs: Potemistilat – flunssa, kuumeet, säryt
« Vastaus #29 : pe 16.03.2018, 19:47:38 »
Kun flunssa on kunnolla päällä, ei tee mieli saunoa.

Kova juttu muistaa tällainen yksityiskohta. En osaa seurata ajatusta kokemustasolla. En, vaikka oli se flunssajakso, ja edelleen vähän päällä jotain läpikäyntiä.

Kun ei ole tullut havaittua selkeänä, eikä kerrottua, ei linkkiä arvioida tätä, vaikka arvella voi monenlaista. Ei vastaa käytännön tuntumaa, joka voisi olla asiaan. Pitääpä jättää ensikertaan, mietittäväksi.

No ei se ole vaikeaa muistaa, kun saunon joka päivä ja lisäksi olen usein flunssassa eli näiden kahden suhdetta joudun miettimään usein.

Ehdottomasti saunalla on niin paljon psyykkisesti rentouttavia ja muita positiivisia vaikutuksia, ettei sitä ihan pienten oireiden takia kannata jättää. Kunnon flunssassa saunominen on aivan mahdoton ajatus.

Poissa Juha

 • Vallitsevuudentutkija
 • Konkari
 • Viestejä: 10818
 • Tutkimuskohteena vallitseva todellisuus
Vs: Potemistilat – flunssa, kuumeet, säryt
« Vastaus #30 : pe 16.03.2018, 20:13:05 »

Estymisiä on voinut olla saunan suhteen flunssissa. Ovat olleet ajautumia, jossa sauna on vain tipahtunut pois kuvioista, joksikin aikaa. Ilmiö on aika tavallinen, tosin varmaan aika merkittävä piirre. Tuli mieleen tällaisen korostus, omissa pohdinnoissa:

Pläräilin Miina Äkkijyrkän teosta kirjastossa. Oli myös tekstiä, hänestä itsestään. Melko erilainen tausta.

Se jäi mieleen, että jos ihminen oivaltaa jotain, hänen tulee kirjata se ylös. Kerroin samaan tapaan eräälle toiselle. Kun jotain äkkää, niiin dokumentointi on kuin piste prosessille.

Miksi vain oppisit, kun voi myös sisäistää?
Miksi vain sisäistät, kun voisi luoda myös ulkoisemman suhteen asiaan?
  (su 27.04.2014, 10:52:38)

Maailma on siinä tilassa, jossa on yleinen ilmaisun taso. (ke 07.12.2011, 14:13:00)

Filosofiaa, kokemuksista ja arveluista. Viimeinenkin juttu voi olla totta, ja jos on, niin tosiaan iso asia:

Kieli haluttiin jäädyttää. Niimpä jäätyi koko meno. Mitäs tuosta?   (ma 29.11.2010, 08:40:00)

Se jatkumo kokemuksista ja tuntemuksista aina kohden tietoisuutta, ja tiedostavaa otetta. Tällä on merkitystä, vaikka paljon arvostetaan mm sitä "hiljaista tietoa". Kyllä siitä melkoinen kahtiajakautuneisuus syntyy, kun kommunikaatio ei kulje. Erittäin merkityksellinen asia, mielestäni. Asiaa voi miettiä omakohtaisesti, ja yleisemmin. Molempi parempi. Varmaan on osa integraatiota, ja parempaa saumattomuutta, jota tuskin muuten voi rakentua edes.
Hahmotelmaa: http://jatkumo.net/index.php?action=profile;area=showposts;sa=messages;u=2
VTn pohjaa on tapahtuneessa, dokumentoidussa, koetussa, tuntemuksissa, arveluissa, ... ja myös näiden sijoittumisesta yleensäkin mahdolliseen, joka itsekkin samalla tarkentuu.

Poissa Juha

 • Vallitsevuudentutkija
 • Konkari
 • Viestejä: 10818
 • Tutkimuskohteena vallitseva todellisuus
Vs: Potemistilat – flunssa, kuumeet, säryt
« Vastaus #31 : pe 16.03.2018, 20:16:15 »

Osan ei tarvitse ihmetellä kovin paljoa, kun asiat ovat sitä, mitä sanotaan.

Ihmettelijöitäkin on jonkin verran. Ehkä myös tällä foorumilla, vaikka ilmiö onkin todennäköisesti enemmän osa marginaalistoa.
Hahmotelmaa: http://jatkumo.net/index.php?action=profile;area=showposts;sa=messages;u=2
VTn pohjaa on tapahtuneessa, dokumentoidussa, koetussa, tuntemuksissa, arveluissa, ... ja myös näiden sijoittumisesta yleensäkin mahdolliseen, joka itsekkin samalla tarkentuu.