Kirjoittaja Aihe: Suomen hävittäjähankinnoista  (Luettu 3952 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Faustinen

  • Konkari
  • Viestejä: 7558
Vs: Suomen hävittäjähankinnoista
« Vastaus #120 : pe 12.10.2018, 11:37:13 »
Nykyisin on jo alettu pohjustaa, siis perustella tulevaa hankintaa. Viimeksi varoiteltiin poliitikkoja, ettei kannata tehdä sellaista päätöstä jossa kehitystyö loppuu lähitulevaisuudessa, eli käytännössä päivitettyä versiota nykyisistä Horneteista.


Tarkoittanee, että pitäisi tilata se lentokiellossa oleva vielä keskeneräinen tekele, sehän lienee vahvin ehdokas nykypolitiikassa.


Rahoitus on suunniteltu velkapääomalla, siis lainataan, että ollaan hyviä natoehdokkaita edelleen.


Käyttöaikaiset kustannukset asejärjestelmineen tullee maksamaan vähintään nelinkertaisen hinnan tilaus-hinnan lisäksi. Elinaikakustannukset nousevat hurjasti, eikä pelkillä koneilla tyhjinä mitään tee.

Poissa Saares

  • Konkari
  • Viestejä: 1876
Vs: Suomen hävittäjähankinnoista
« Vastaus #121 : su 14.10.2018, 12:53:52 »
Kuvaa hyvin lentokoneiden kehitystä. Lopullinen valmius saavutetaan vasta kun luvallinen käyttöikä päättyy. Siihen asti kaikilla komponenteilla on omansa sallittu käyttöikä. Uusimaan joudutaan myös jos jokin osa osoittautuu ennenaikaisesti vialliseksi. Silloin vaidetaan tämä osa kaikkiin tominnassa oleviin koneisiin.

Poissa Toope

  • Konkari
  • Viestejä: 15908
Vs: Suomen hävittäjähankinnoista
« Vastaus #122 : su 14.10.2018, 22:18:22 »
Kovasti veikkaan, että Suomen valinta tulee olemaan F-35, koska kaikki muut vaihtoehdot ovat jo hieman vanhentuneita.
Tuota konetta toki kehitetään ja päivitetään. Hyvin vähän niitä on tippunut taivaalta (vrt. Jas-Gripen), nyt on myös käytetty taistelukentällä.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo