Kirjoittaja Aihe: Paikalliset  (Luettu 341 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 11035
  • Back
Paikalliset
« : ma 05.02.2018, 18:45:49 »

Lappeenrantaan kaivataan uutta jäähallia. Sijainti ei varmaa. Eräs keskustassa.

Lätkän tärkeydestä jatkossa en tiedä, enkä ylipäätään muutostarpeesta. Jos jotain keskustaan halutaan, niin elämää, ja perusasioita. Materiaalimyynti kauas pois, tavoitteena jopa vaikeutus, ellei muu, tosin tila kelpaa hyvin elämälle, ei roinalle. Näin tulisi mieleen inhimillisestä vinkkelistä. Myllymäen rysä voisi sopia, tosin aika lähellä.

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 11035
  • Back
Vs: Paikalliset
« Vastaus #1 : to 11.10.2018, 15:51:35 »

Avasin paikallista. Etusivun jälkeen pysäyttävä artikkeli, joka otsikoitu niin, että lapsiin tulisi kohdistaa varoja.

Mistähän kyse? Onko jotain populismin muotoa? Mitä ovat yleisimmät populismin muodot, eli voiko niitä eritellä?

Jos ajatellaan suoraa, välitöntä, ja helposti jaettavaa, eri ihmisten kesken, kiinnitetään huomiota pintapuolisiin asioihin, ei liian vaikeisiin, tai laaja-alaisiin kytköksiin, joiden ymmärtämistä ei voi odottaa, kuin kapealta liittyjäjoukolta. Tällaiset jutut ovat varmaan niitä, joihin populismi käy, keinona.

Populistisia kohtia avautuu sinne, missä on ymmärrysvajetta. Hoidon ja huolehtimisen suhteen helpoin kohde voivat olla jotain selkeää, jos samalla yhdistyy jotain hoitopuolen muutakin kylkiäistä, vetoavana. P-pisteitä ropisee.

Asia sotii sitä kansanviisautta vastaan, että jos satsaa lapsiin, satsaa ehkä vanhempien suhteeseen, ja vanhemmuuteen. Samankaltaista viisautta käytetään taloudessa, kun toimijoiden edellytyksiä parannetaan, vaikka toimijoilla ei ole samanlaista sidosta asiakkaisiin, kuin vanhemmalla lapseen. Jopa päinvastoin.

Millä tavoin populismia tunnistetaan?

Vaikka asia lähti paikallistason jutun heräämänä, ilmiö on yleinen. Eika nähtävästi paikallisuuteenkaan asti vaikuttava, ellei laajempaa populismipohjaa olisi olemassa.