Kirjoittaja Aihe: Turinaa tieteestä,.. eikun olemassaolevasta, siis hengailusta  (Luettu 1037 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10261

- Niin. Sanoit ettet oikein nauti seksistä.
- Jep. Dopamiini kelpaa kyllä, ja myös oksitosiini.
- Ai. Kas kun ei diatsepaami.
- Kyllä sekin. Aika vakuuttavavaikutteinen.
- Okei. Objektiivisempaa ainakin.
- Jep. Tai on näitä muitakin molekyylipitoisuusjuttuja.
- Eli ne sit ei kaikkea.
- Sanotaan näin, että jotain. Jos kus tannus.
- Niin.
« Viimeksi muokattu: ti 16.01.2018, 17:22:00 kirjoittanut Juha »

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5411
Vs: Turinaa tieteestä, rajoille ja ohi
« Vastaus #1 : ma 15.01.2018, 23:58:47 »
Ylläpito voisi poistaa tällaiset ketjut.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10261
Vs: Turinaa tieteestä, rajoille ja ohi
« Vastaus #2 : ti 16.01.2018, 10:03:42 »
Ylläpito voisi poistaa tällaiset ketjut.

Wuff.
« Viimeksi muokattu: ti 16.01.2018, 10:13:04 kirjoittanut Juha »

Matleena

 • Vieras
Vs: Turinaa tieteestä, rajoille ja ohi
« Vastaus #3 : ti 16.01.2018, 10:07:17 »

Tai yhdistää huumori-ketjuun..?

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10261
Vs: Turinaa tieteestä, rajoille ja ohi
« Vastaus #4 : ti 16.01.2018, 10:19:11 »
Tai yhdistää huumori-ketjuun..?

Aiemmin vaalin jonkin verran viitattavia ketjuja, jottei kaikkea arvokaampaa tarvitsisi etsiä kissojen ja koirien kanssa.

Turina on tärkeää, joka asiaan liittyväksi kelpaavaa, ja sen arvoista myös, jotenkin toteutettuna. Viitattavaa ei voi siihen oikein liittää, helposti, kun on läpikäynnillisempivaiheista. Toisaalta turina tosiaan peittää, tai vaikeuttaa sen esiinkaivamista, mihin voisi viitata, jotta voisi louhia jotain ilmaisellisuutta olemassaolevasta muihin yhteyksiin.

Hyvän hakusysteemin takia ei EMsta järjestyksestä tarvitse pitää huolta, vaan voidaan saattaa aikaan helppoa tilanteiden seurailua, sekä myös seurailua jostain laajemmasta ja pitempivaiheisesta yhteydestä käsin.

Hyvää hakusysteemiä ei ole foorumilla, ja jos sen joutaa tekemään, voi nipotusta vähentää luontevasti. Ei sitä enää tarvitse minusta tehdä hakusysteemin puutteenkaan takia. En ole ihan varma. Joskus haluaa käydä läpi ihan vain herätejuttuja. Huumoria on kiva lukea, kun on nasevoittavaa pitkin matkaa. Toisin kuin käydä jatkuvasti läpi siinä ketjussa olevia keskustelukäänteitä.
« Viimeksi muokattu: ti 16.01.2018, 10:51:03 kirjoittanut Juha »

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5411
Vs: Turinaa tieteestä, rajoille ja ohi
« Vastaus #5 : ti 16.01.2018, 12:54:45 »
Ylläpito voisi poistaa tällaiset ketjut.

Wuff.

Niin no voit tietysti jauhaa paskaa omalla foorumillasi miten paljon haluat ja missä haluat, mutta tällaisia pieraisuja ei olisi sallittu vanhalla Näkökulmalla eikä sallittaisi millään foorumilla, jossa halutaan pitää jonkinlaisesta tasosta kiinni.

Kauanko käytit ajatustyötä tämänkin otsikon tekaisemiseen? Neljä sekuntia?

Yläasteikäisiltäkin edellytetään enemmän harkintaa kun he aloittavat äidinkielen esseetään. Yleensä heillä on myös enemmän sanottavaa aineessaan lukijalle.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10261
Vs: Turinaa tieteestä, rajoille ja ohi
« Vastaus #6 : ti 16.01.2018, 15:40:53 »

Tasonipottajaksi sut on tiedettykin, Laika, jo kauemman aikaa. Tai moni muukin on voinut näin ajatella, en ihan varma.

On muitakin, tähän ryhmään kuuluvia. Itsekkin, tosin taso-kriteerit hiukan erilaiset, luulisin.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10261
Vs: Turinaa tieteestä, rajoille ja ohi
« Vastaus #7 : ti 16.01.2018, 17:19:23 »

Jumalan pilkkaa ei voi saada anteeksi. Raamatussa on tällainen kohta, kuulemma. Kai sitten. Jäänyt miettimään, että mistä voisi olla kyse. Raamatussa on paljon osuvaa kerrontaa, varmaan aika monesta asiasta.

Olemassaolon tekijöitä ja reunaehtoisuuksia ajattelee monesti tuntemattomana, eikä kaikkia tämän piirteitä ei oikein voi kattavasti tuoda tajuntaan, vaikka rakenteisuus on se, joka vallitsee merkittävänä kaiken takana, ja tukena, jonkin etäisyyden päässä, jolloin se pysyvä loisi selkeitä puitteita, ja joistain sen viitteistä voisi päästä johonkin päätelmiin, joilla olisi samalla tapaa pysyvyyttä.

Tiede-foorumilla harhaillessani ajattelin, että jos kokonaisuus on sittenkin osa-riippuvainen, niin sehän voi käydä läpi mitä vain, sisäisiä prosesseja. Jokin vallitsee, ja vaihtuu. Kussakin vaiheessa omanlainen vallitsevuus. Ihminen ja eläimet ovat olemassaolevina ympäristöään painotetusti huomioivia, olemassaolosäilyvyytensä takia. Milloin mitäkin akutoituu tarpeellisen oloiseksi, ja sen mukaan yritetään mennä, ja syytä, sillä osa epäonnistumista johtaa tietämäämme tilavaihdokseen, eli kuolemaan.

Jos ihminen ei kulje polkujensa mukaisesti, ja halventaa itseä koskevia reunaehtoja, ei hän voi taaplata sitä reittiä, joka on ainoa mahdollinen. Pilkalla ihminen tekee mahdollisen elämänpolun arvottomaksi, tosin voi saada itselleen arvoa mitätöintinsä kautta. Samaan viittaa suomalainen sananlasku tyhjännaurajasta verrattuna häneen, jolla roikkuu räkä poskella. Kun on mukana, ei kaikki ole ihan tiptop, ja tiptop voi olla, kun asettuu sitä tilaa vaalimaan, jolloin ...

Mites sitten tieteen halvateeraaminen? Ei kohdistu ihmisiin aivan suoraan, vaan siihen tiede-toimintaan, tai toiminnan soveltamiseen kaikessa. Jotain vartenhan se tiede on, tai tieteen ideaali, eli sillä on ihmisen vinkkelistä katsottu olevan merkitsevyyttä, joskus.

Tiede voi olla viite sen seurailusta, jota tulee pakosti pyrkiä tekemään, jos kerran ollaan tässä ketjussa. Jos tiede kannattelee jossakin, voi siihen kohdistuva haitta aiheuttaa seurauksia sille, joka on tieteen varassa. Hetkelliseti elävinä olentoina olemme milloin minkäkin varassa. On saatava ilmaa, vettä, ... Jopa tila on tärkeä, sillä jos yritämme jakaa sitä, ja törmätään, voi seuraukset olla kohtalokkaat.

Eliöiden napanuorat, niiden tarvitsemat jutut toteutuvat pitkäaikaisina, tai hetkellisinä. Olemassaolomme riippuu monesta, joten jos on pysyvää, ja siitä käytetään joskus nimitystä Jumala, niin voisi kuvitella, että jos halvateeraa jotain tarvittavaa, niin aika sama, onko kyseessä pysyväluonteisemman tai hetkellisemmin tarvitun asian eväämiseen johtava toimi. Ketju vain katkeaa, ja hetkellisenäkin kohtalokasta, meidän tuntemaamme elämää ajatellen yksilöinä. Samoin on lenkkejä, joiden varassa lajimme on osana, jne.

Itsensä korottaminen ja painottaminen voi olla muun olemassaolevan kieltämistä, ja myös käytännössä, vaikka tapahtuisi hetkellisesti, tai pysyvästi, seurauksin, jotka yhtä hankalia.

Blokkausta on monella tasolla, joten tietoisemman tason blokkiperuste on vähän omanlaisensa asia. Tahdon-juttulla voi yrittää estää sitä kieltämistä, joka tapahtuu hetken mielijohteesta, fiilispohjalta. Tahdon-asia on sitoutumista johonkin itseä vaikuttavampaan, josta voi lähteä muuhun päin, missä valmiudessa milloin onkin. Jotain jatkuvuuteen sitoutumista (elämä) esiintyy perinteisesti erilaisissa lupauksissa, ja vannomisissa.

Kieltäminen, pilkka ja mitätöiminen voisi olla jotain vastakkaista tahdolle. Ei ole ehkä mitään, mikä voisi tehdä jostain pyrkimisen ja sitoutumisen arvoista, pysyvänä, ja jos tällä tavoin sortuu ajattelemaan, voi päätyä ennenpitkää totaalisempaan.

Sovittelukymys on ainoa, joka avautuu muulle kuin rikkojalle. Uskovat tai Raamattu puhuu kaidasta tiestä. Sovittelu ei ole luovimista, eikä kohtaamattomuutta, sillä olemme tuomittuja törmäilyyn, ristiriitoihin, ja kärsimykseen, eri asioita tarvitsevina. Yhteisyys syntyy kärsimyksestä, ja tämä on varmaan johdonmukainen arvelu, jos ajattelee yleensäkin elämää ja siihen kuuluvaa kasvua. Kärsimys ei kuitenkaan ole tae siitä, että kasvua oikeasti aina syntyisi. Se kuitenkin tiedetään, että jos kaikki menee itsestään, ei kasvua synny, eikä toisaalta tarvitse.

Savorisin käyttämä työntö-painotus tulee tässä mieleen. Olemme lähinnä tuuppaukseen laitettuja törmäilijöitä, ja törmäysten jatkokäsittelijöitä. Kivaa, jos kaikki rullaisi, ja voisi vetää kivoja juttuja, mutta voi olla, että ilman tukea lähtevässä ei yksinkertaisesti mitään ei saavu luoksemme, vaan itseä viedään pois siitä, missä on ollut. On entistä irronneempi.

Mikä voi sitten olla asema, jossa ei yleisesti voi olla ponnistuspohjaa, jos lähtee lipsumaan, vaikka sitä kautta viekin jotenkin muita, niin oleellisesti ottaen irti, kun irtiotto ihmisen tapauksessa merkitsee varmaan jotain muutakin kuin kirjaimellista fyysistä etäisyyttä. Nähtävästi on se mennyt, tosin tapahtuneena. Jos siihen nojaa, voi jotain osua, mutta jos ei, niin sitten ei, ja tilanne sen menneen osalta vaihtunut toiseksi, joten tärkeää päivittävää on, ja jos mennään liikaa vanhalla versiolla, tipahdetaan kelkasta. Seuralaisia on, tai ei, riippuu paljonkin.

Mennyt on tukena, muttei itsestäänselvänä. Vaikka Raamattu puhuisi pysyvyydestä, niin toisaalta se kertoo myös siitä, miten tulisi olla kuin lastenkaltaiset. Aivan kuin tulisi elää tätä hetkeä, ja siinä auttaa tietysti mennyt, tiettyyn rajaan asti. Mitä muuta voisi päätellä? Liikkeeseen ollaan pukattu, ja ehkä liikkeessä myös sekin toimitus.

Todellisuus seurattavana on ihmisen tai seuraajan todellisuutta, olemassaolevaa, josta pakko pitää kiinni. Mitä on kullakin ne elintärkeät kytkennät, milloinkin. Ei kai sitä muun varassa voi. Joten kun muutosta, niin elää sitten sitä, kun varmasti on sitä kertymääkin, ja jos joskus joutaaa, niin roinat vaan ulos, ja päin tuulta.

Tarinaa, ei sen ihmeempää, vaikka tiede-alue.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10261
Vs: Turinaa tieteestä,.. eikun olemassaolevasta, siis hengailusta
« Vastaus #8 : ti 16.01.2018, 17:27:17 »

Vaihdoin ketjun otsikkoa:

Turinaa tieteestä, rajoille ja ohi  ==>>  Turinaa tieteestä,.. eikun olemassaolevasta, siis hengailusta


Ihan järkevä juttu. Nimimuutos painottaa assioimaan eri lailla teemaa. Nyt voisi ajatella, että ollaan tosiaan liikkeessä, ja siinä on tietysti tärkeää se suunta, joka on suuntaa, mitä pitemmälle tarkastelumme ulottuu. Suunta on siten tärkeä, mutta mitä on vain suoraviivainen suunta, vailla säätöä?

Joten jos suunta, hyvin pitkällisesti veivattuna, niin tähänkö se veivaus sitten on syytä lopettaa? Ei nyt heti tule mieleen, jos näin sitä kysyy.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8046
 • Etevä ajattelija
Vs: Turinaa tieteestä, rajoille ja ohi
« Vastaus #9 : ti 16.01.2018, 18:53:01 »

Jumalan pilkkaa ei voi saada anteeksi.

Tarkoittanet jumalanpilkkaa.

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5411
Vs: Turinaa tieteestä, rajoille ja ohi
« Vastaus #10 : ke 17.01.2018, 13:19:54 »

Tasonipottajaksi sut on tiedettykin, Laika, jo kauemman aikaa. Tai moni muukin on voinut näin ajatella, en ihan varma.

Jos olisin matematiikanopettaja, niin ei minulle kelpaisi nähdä oppilaiden saavan seiskan arvosanojakaan. Sano sitä nipottamiseksi, minä kutsun sitä oikein tekemiseksi. Mitä me teemme seiskoilla? Seiska on kolme arvosanaa huonompi kuin kymppi.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Vitel afGastro

 • Konkari
 • Viestejä: 14565
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Turinaa tieteestä, rajoille ja ohi
« Vastaus #11 : ke 17.01.2018, 16:04:03 »

Jumalan pilkkaa ei voi saada anteeksi.

Tarkoittanet jumalanpilkkaa.

Teologian tutkijoiden mukaan Jahven ja Jeesuksen pilkan voi saada anteeksi, mutta ei Pyhän Hengen pilkkaa. Aiheesta löytynee satoja tieteellisiä väitöskirjoja - aivan kuten kristillisen seksuaalisuuden käsittelystä lukion oppikirjoissa.


SdP
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8046
 • Etevä ajattelija
Vs: Turinaa tieteestä, rajoille ja ohi
« Vastaus #12 : ke 17.01.2018, 17:28:12 »

Jumalan pilkkaa ei voi saada anteeksi.

Tarkoittanet jumalanpilkkaa.

Teologian tutkijoiden mukaan Jahven ja Jeesuksen pilkan voi saada anteeksi, mutta ei Pyhän Hengen pilkkaa. Aiheesta löytynee satoja tieteellisiä väitöskirjoja - aivan kuten kristillisen seksuaalisuuden käsittelystä lukion oppikirjoissa.


SdP

Jumalan pilkka on pilkkaa jota Jumala harjoittaa, Jumalanpilkka on se josta Rikoslaki 24.7.1998/563, 17. luku, 10 §  puhuu.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10261
Vs: Turinaa tieteestä,.. eikun olemassaolevasta, siis hengailusta
« Vastaus #13 : ke 17.01.2018, 17:29:18 »

Liekkö miten outo ajatus, että kun Raamatussa sanotaan, ettei Jumalan pilkkaa voi saada anteeksi, niin asian pystyykin ehkä selittämään, ihan maalaisjärjellä. Tai ainakin voi yrittää miettiä, mitä se tarkoittaa.

Kun ihminen pilkkaa olemassaolevaa, ja tekee pilkkauksen keinoin irtiottoa siitä, mitä tarvitsee, tekee hän itse jotain vaihtoehtoista, olemassaolevaan nähden. Jos jotain ei vain ole, ei se enää herätä, eli ihminen ei voi enää tuntea palautetta uudessa ajautumassaan, sillä kärsimys ei tunnistaudu siihen, mikä on kielletty, koska sitä ei kieltäjälle ole. Näin kärsimys tunnistautuu ja liittyy siihen olevaan, joka ei ole kärsimyksen syy. Näin kärsimysliittymä saa uuden ulottuvuuden, jota vastaan on taisteltava, ja kun se on olemassaolevaa, niin noidankehä valmis.

Pienikin riittää näissä. Selitys ei vaadi uskovaisuutta taakseen, tosin uskova kulttuuri tuo tuollaisia päätelmiä tänne asti.


Eli se vastaus vielä.

Anteeksisaaminen tuo ihmisen hyväksytyksi johonkin yhteyteen. Jos ihminen valitsee jotain muuta toimellaan, jolloin sillä tehdään eroa yhteyteen, joka ei oikeasti merkitse, eli se tietty todellisuudenyhteys, niin mitäpäs sillä todellisuudella on siihen sanomista, kun se vain on, ja jos joku ei palaa, niin tuskin sitten sellaisenaan. Jotenkin toisin, ehkä, eri tasolle, jne.

Se meidän puhuma Jumala on Raamatussa paljon ihmisen maailmaan liittyvä kuvaus. Kaikkeus on iso juttu, ja siellä voi näitä jumalia olla muitakin. Vaikka ihminen sanoisi muuta, voi hänen käytännön elämästä päätellä tämän. Vaikea sanoa ihan suoraan, kun on arvelu.
« Viimeksi muokattu: ke 17.01.2018, 17:41:26 kirjoittanut Juha »

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8046
 • Etevä ajattelija
Vs: Turinaa tieteestä,.. eikun olemassaolevasta, siis hengailusta
« Vastaus #14 : ke 17.01.2018, 17:37:51 »

Liekkö miten outo ajatus, että kun Raamatussa sanotaan, ettei Jumalan pilkkaa voi saada anteeksi, niin asian pystyykin ehkä selittämään, ihan maalaisjärjellä.

Kertoisitko tarkemmin missä kohta Raamattua näin sanotaan?

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10261
Vs: Turinaa tieteestä, rajoille ja ohi
« Vastaus #15 : ke 17.01.2018, 17:48:12 »
Teologian tutkijoiden mukaan Jahven ja Jeesuksen pilkan voi saada anteeksi, mutta ei Pyhän Hengen pilkkaa. Aiheesta löytynee satoja tieteellisiä väitöskirjoja - aivan kuten kristillisen seksuaalisuuden käsittelystä lukion oppikirjoissa.


Oliko ajatuksenasi väittää, että jossain eletään vaihetta, josta voisi käyttää nimitystä: teolooginen hajaamus. On loogista, ja sitten on sitä teo-loogista.

Tarkoittaako jälkimmäinen teko-loogista, eli muka-loogista, vai tekojen ja logiikanmukaisuutta, samassa paketissa?

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10261
Vs: Turinaa tieteestä, rajoille ja ohi
« Vastaus #16 : ke 17.01.2018, 18:25:13 »
Teologian tutkijoiden mukaan Jahven ja Jeesuksen pilkan voi saada anteeksi, mutta ei Pyhän Hengen pilkkaa.

Tuntui erikoisesti sanotulta. Aivan kuin jotain terminologista vääntöä.

Rupesin ajatelemaan, että mitä se ihmisen kokema jumala voisi olla. Se voi olla olemassa, siis jossain yhteydessä, mutta ei tuon ulkopuolella. Jos saattaa itseään asemaan, jossa on EM yhteys ennenpitkää mahdoton, ei henki luo siltaa sinne, jossa on Jumala, tai henki ei yhdistä.

Poika voisi olla konkretiaa, ja voi tuoda hengen lähteille. Tälläisetkin menee ohi kieltäjältä. Poika on Raamatussa varmaan merkkaa lähettiä, ja sen ajan kulttuurin mukaisesti voi ymmärtää asian vain pojan kautta, ei ehkä tytön. Eli jotain  kulttuurikorjausta mukaan, ja ollaan ihan asiassa.

Asiatasolla syttyy joskus lamppuja. On jokin juttu, mikä yhdistää ajateltuja asioita. Tai on jotain arveltavaa siitä, mihin tietyt asiat voisi viitata. On jotain ideaalia.

Jumala on varmaan sitten ideaalia kaikilta tasoilta oivaltaen. Siinä yhdistyy kaikki, siis siinä yhteydessä. Tunnepuoleksi kutsutun osalta ajattelin samalla tapaa jo näistä tiettyjen kokonaisuuksien jatkeista.

Ihmisen luonne on esim sellainen kokonaisuus, jossa summautuu joskus koetun ihmisen kokonaisuus jotenkin selkeästi. Näitä kokeavia summauksia, kun siis summautumia, on monenlaisia.
« Viimeksi muokattu: ke 17.01.2018, 18:27:24 kirjoittanut Juha »

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8046
 • Etevä ajattelija
Vs: Turinaa tieteestä,.. eikun olemassaolevasta, siis hengailusta
« Vastaus #17 : ke 17.01.2018, 18:27:43 »
Kuten dePullo kertoo, teologian tutkijoiden mukaan Jahven ja Jeesuksen pilkan voi saada anteeksi, mutta ei Pyhän Hengen pilkkaa.
Teologian tutkijoihin viittaaminen tarkoittaa että kyseessä on tulkinnat. Onhan niitä tulkintoja.

Kun Juha väittää, että Raamattu sanoo, että Jumalanpilkkaa* ei voi saada anteeksi, ei enää puhuta teologien tulkinnoista.
Ei edes kirkolliskokouksen päätöksistä.

Siksi kysyin missä kohtaa Raamattua tuollainen teesi on esitetty. Toistaiseksi näyttää siltä että Juha on kertonut vaihtoehtoista totuutta.

* Juha kirjoittaa Jumalan pilkkaa mutta tarkoittanee Jumalanpilkkaa.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10261
Vs: Turinaa tieteestä,.. eikun olemassaolevasta, siis hengailusta
« Vastaus #18 : ke 17.01.2018, 18:30:30 »

Kiitos korjauksesta, PP.

Poissa RGR

 • Konkari
 • Viestejä: 1291
 • etelänhämyhaikara
Vs: Turinaa tieteestä,.. eikun olemassaolevasta, siis hengailusta
« Vastaus #19 : to 18.01.2018, 10:36:41 »
Liftarirobotti oli sosiaalinen koe.

Lainaus
Liftarirobotti koki karmean kohtalon

Paljon on pohdittu, voiko ihminen luottaa robottiin. Mutta voiko robotti luottaa ihmiseen?

Liftarirobotti matkusti onnistuneesti läpi Saksan ja Kanadan. Sen matka kuitenkin katkesi noin 480 kilometrin jälkeen Yhdysvalloissa. Robotti löytyi korjauskelvottomaksi särjettynä Philadelphiasta. Sen "aivot" eli prosessori oli viety ja kädet revitty irti.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001883248.html

Jos robotti saa aina kulttuurinmukaisen kohtelun, niin Suomessa tuo onneton olisi varmaan saunotettu ja avantouitettu kuoliaaksi.