Kirjoittaja Aihe: Länsimainen kultttuuri  (Luettu 1878 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10875
 • Back
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #20 : la 17.02.2018, 22:47:47 »

Oon enemmän Kopekin linjoilla kuin Norman, EMssa jutussa.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16372
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #21 : la 17.02.2018, 22:56:02 »
Täytyykö täällä nykyään liittoutua muiden keskustelijoiden kanssa...  ;D

Enivei, eivät minunkaan kaikki ajatukseni poliisista positiivisia ole. Kun muutin ekan eksän kanssa omakotitaloon, minulta oli juuri vanhin kissa kadoksissa ja siitähän ei voinut ikinä aina tietää onko hengissäkään, vai vielä tulossa takaisin. Oli se reissu varmaan melkoisen kauan silloin kestänyt. Maaseutumatkailua kun elikko harrasti. Yksi päivä sitten ex-naapurini soittivat minulle töihin että nyt se sun kissasi on täällä ja me laitettiin se siihen sun tyhjään asuntoon. Lähdettiin eksän kanssa hakemaan kissaa häkin kanssa. Asunto on tyhjä. Naapurilta tieto että olivat päästäneet irti että saa syödäkseen. Ai kun kiva... Jossain vaiheessa sekin narttu sitten saatiin kyllä jemmaan, mutta kun minulle yhtäkkiä tuli tyly tiedote että tarttis tulla paikkakunnan N poliisiasemalle ilman mitään selitystä että miksi, säikähdin että olenko minä kissaihminen nyt saanut kutsun oikeuteen eläinrääkkäyksestä (heitteillejätöstä)...!

Poliisiasemalla selvisi että oli jotain papereita allekirjoitettavana kun mustalaiset olivat varastaneet isävainaaltani roinaa ja rahaa monen tuhannen (mk) arvosta ja oli oikeudenkäynti tulossa (johon en sitten mennyt itse). Kyllä niihin tiedotteisiinsa voisi pikkaisen sisällyttää etukäteisinfoa että mistä on kyse, ettei tavallinen neurootikko säikähdä puolikuoliaaksi kun yhtäkkiä pitää vallan poliisin tykö lähteä.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10875
 • Back
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #22 : la 17.02.2018, 23:06:34 »

Kopekin aavistelussa on jotain pointtia. Sitä voi olla vaikea ilmaista suoraan.

Oma arveluni on, että tausta-ajatus on "hiukan" erilainen, nykymenoon nähden.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16372
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #23 : la 17.02.2018, 23:17:05 »
Onkohan (yli-)ymmärtäminen länkkärimäinen piirre? Eli jos lääkäri tunaroi töissään, niin "lääkärikin on vain ihminen", ja tietenkin myös että jos poliisi sekoilee, niin "poliisikin on vain ihminen". Näin juuri otsikon jossain että mömmöissä kaasutellut naispoliisi saa jatkaa hommassaan.

Minä en ole kauhean ymmärtäväinen, mitä tulee ihmiten terveyden ja hyvinvoinnin tuhoamiseen tai vaarantamiseen. Joskus kauan kauan sitten joku naisparvi ymmärsi kovasti jotain julkkisnaista joka oli kärähtänyt rattijuoppoudesta ja oman selityksensä mukaan siksi että tuli niin kiire lasten kanssa miesystävän tyköä veks kun mies herkesi vaaralliseksi. Ensin seurustellaan jonkun hullun kanssa niin että lastenkin takia saa pelätä, sitten lähdetään alkoholia veressä ajamaan autolla karkuun lapset takapenkillä. Miten ihmiset oikein onnistuvat järkkäämään itsensä noihin tilanteisiin?

Ja miten nimenomaan julkuille aina sattuu ja tapahtuu? On näitä kotiväkivaltoja, tiputaan ruotsinlaivoista jorpakkoon, kaatuillaan ruusupuskiin ja sitä rataa. Ei käy todellakaan kateeksi.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10875
 • Back
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #24 : su 18.02.2018, 11:10:52 »
Soittaja käytännössä tilaa poliisin sakottamaan toista osapuolta.
[...]
Poliisit tarvitaan paikalle ainoastaan sakottamaan, ja poliisin soittaja käytännössä haluaa uhrinsa kärsivän rangaistukseksi siitä, että hänen autoonsa tuli lommo. Ero on kuitenkin siinä, että syyllinen osapuoli teki lommon tahtomattaan ja vahingossa, kun taas poliisin soittaja tekee tekonsa täysin tietäen ja pahaa tarkoittaen.

Joskus korostetaan arvostavasti sitä, miten tuomiopuolen tasaisuus toteutuu kansalaisia koskien, montaa tilannetta koskien, koska selkeitä tapauksia tosiaan on, ja mahdollisuus suorittaa objektiivisesti tasapuolinen rangaistusmenetelmä. Tästä tulee pitää kiinni, ja olla ylpeäkin, tästä länsimaisesta saavutuksesta.

Robotit pääsevät parempaan, tekoälynsä avulla, jolloin objektiivisuutta voi jakaa laajemmin. Kun inhimillisyys ei riitä, tulevat koneet apuun. Mikähän sekasotku tästä viimein koittaa? Mahtuuko ihmisyys johonkin kohtaan, ja hänen haahuilunsa, kun ei tuppaa olemaan täydellisyys, ainakaan tänne saapuessaan, vai onko sittenkin?

Tekoälyyn liittyy minusta silti mahdollisuus. Se tuo aikaa. Eri asia, miten aika käytetään hyväksi. Jotain voi arvella menneen pohjalta. Hyvää ja huonoa.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10875
 • Back
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #25 : su 18.02.2018, 11:26:59 »
Minä en ole kauhean ymmärtäväinen, mitä tulee ihmiten terveyden ja hyvinvoinnin tuhoamiseen tai vaarantamiseen.


Menee epäinhimillisyyden suuntaan. Usein myös armottomaan, ja ehdottoman suuntaan. Eikö meemirakennelmat ole myös tätä?

Socru kauhistelee minua ankaruudesta. Pensadorin ankaruus on niin överiä, että jo naurattaa minua (ja Jaskaa), muttei Socrua. Sinä taas pidät reaaliankaruuksia aika kovina, tosin memeettinen puoli kiinnostaa.

Ehkä et sovella memetiikkaa niin vahvasti, kuin mitä sanasi antavat ymmärtää. Mites Laikan tilanne? Kuuluu tähän ääripääkastiin. Samoin mm Mäksy.

Varmasti hiukan erilaisuutta tässäkin kokoonpanossa, jonka nimiä mainitsin. Itse pidän teristä, ja niitä vaalin, sekä noiden puhtautta, mahdollisena, ja tietysti täyssotkunakin, kun viirailua parempaa ei aina ole. Just.

Kaikki joukkoviirailut ei kiinnosta, kun menee tosi pahoin asioita vasten jotakuta. Kun on vapautta, niin sitä ei tule käyttää miten sattu, ja kun vapautta (mahdollisuuksia) tarjoutuu muilta, ei niitä saa ottaa käyttöön muidenkaan miten sattu. Jos vapaus luomiseen, niin miksi vapaus luodulla ahdisteluun? Kun vapautta on muunkin muotoisena, täytyy se ottaa pois. Ehkä viimein ihmisetkin, jotteivät jakaisi mitään järkyksi koituvan mahdollista.

Tietyllä tapaa ajatukseni on markkinatalouteen kuuluvaa, markkinointimahdollisuutta painottava. "Tuotteita" voi ostaa, ostaja ja käyttäjä vastaa teoistaan. Toisaalta mahdollisuuksien tarjoaminen ei ole samassa mielessä tehtyä, monestakaan syystä.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16372
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #26 : su 18.02.2018, 18:45:13 »
Laikalla on aika puhdasmuotoisena se mitä itsekin arvostan.

Mutta koska olen hömppämielinen ihminen (myös), niin minusta ei olisi harventamaan ihmiskuntaa mistään päästä, vaikka miten ärsyttää että maailma hukkuu ihmisen paskaan ja saastaan. Ja siinä vielä päälle se banaliteetti että jos ihmiskunta tietoisesti ja kurinalaisesti laittaisi itsensä kuriin hyvän sään aikana (josta tosin kyllä sanotaan että ei enää mahdollista), niin paljolta kärsimykseltä säästyttäisiin.

Länsimainen ideaali vapaudesta, siitä että jokaisella on kaikki mahdolliset oikeudet, taitaa ehkä olla lopulta suurin karhunpalvelus mitä ihmiskunta voi itselleen tehdä. Ja kuitenkaan minäkään en voi päästää siitä irti. Ajatuksesta ja mahdollisuudesta tehdä mahdollisimman paljon täsmälleen miten mielii. Voi asua lämpöisessä, lotrata lämpimällä vedellä aina kun huvittaa, syödä itsensä tärviölle. Ei tarvitse asua luolassa, eikä järsiä käpyjä. Maassa jossa sähköä olisi saatavilla vain tunnin per päivä olisin varmaan ensimmäisenä narisemassa ja marisemassa.  :P

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4255
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #27 : su 18.02.2018, 19:45:05 »
Länsimainen ideaali vapaudesta, siitä että jokaisella on kaikki mahdolliset oikeudet, taitaa ehkä olla lopulta suurin karhunpalvelus mitä ihmiskunta voi itselleen tehdä.

Olisi Pohjois-Korean malli ihmiskunnan kannalta parempi. Eli pieni eliitti porskuttelisi yltäkylläisyydessä ja suuret massat eläisivät köyhyydessä ja kuuliaisuudessa. Kulutusjuhlia vietettäisiin vain eliitin pöydissä vartioitujen muurien takana.

Ja kuitenkaan minäkään en voi päästää siitä irti. Ajatuksesta ja mahdollisuudesta tehdä mahdollisimman paljon täsmälleen miten mielii.

Näinhän sitä helposti ajattelee, mutta silti ylivoimainen enemmistö suomalaisista ja länsimaiden ihmisistä ylipäätään on valmis luopumaan nöyristellen mistä tahansa vapauksistaan vastaan sanomatta, kunhan vapaudet viedään uskonnon nimissä. Enkä nyt tarkoita islamia, jonka nojalla viedään naisilta vapaus ja oikeudet, vaan länsimaiden uutta (toistaiseksi vielä epävirallista) turvallisuuden uskontoa.

Vaikka ihmiset näkisivät omin silmin, että jonkin käskyn tai kiellon noudattaminen tai noudattamatta jättäminen ei vaikuta turvallisuuteen sitä eikä tätä, he noudattavat määräystä tottelevaisesti, koska se on olemassa turvallisuuden edistämiseksi. Taikasana "turvallisuus" napsauttaa ihmisten oman harkinnan ja ajattelun sammuksiin, ja heistä tulee tottelevaisia kanoja, jotka eivät kyseenalaista "ylhäältä" annattuja määräyksiä olkoon ne miten idioottimaisia tahansa.

Arkipäiväisiä käytännön esimerkkejä ovat liikennevalot. Monissa paikoissa punainen valo palaa yhtä aikaa sekä autoille että jalankulkijoille. Miksi jalankulkijoita seisotetaan katukorokkeella suojatien edessä, vaikka samaan aikaan autot eivät punaisen valon takia saa ajaa kyseisen suojatien yli. Eivät ihmiset tällaista mieti eivätkä ehkä huomaakaan. He vain seisovat paikallaan kuin valo-ohjatut robotit.

Ei vaalikampanjoissa puhuta tuollaisista asioista vaan päivähoitomaksuista ja työllisyydestä. Turvallisuususkonto on käytännön politiikan ulkopuolella. Eihän Iranin islamilaisen tasavallan vaalikampanjoissakaan puhuta siitä, mitä islamin määräyksiä ihmisten kuuluisi arkipäivässään noudattaa, ja miten Koraania pitäisi tulkita. Nämä asiat päätetään korkeammalla taholla aivan Suomessa turvallisuuskysymykset.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16372
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #28 : su 18.02.2018, 19:57:36 »
Varsinainen länsimainen uskonto yli kaiken on mielestäni kyllä Mammonan palvonta. Roinan kerääminen ja kuluttamisen arvostaminen. Joitakin vuosia sitten joku nuorempi ihminen höpötteli netissä jostain Uggi-kengistä siihen malliin kuin kyseessä olisi ollut vähintäänkin maailmanrauhan taikka kaikkien nälkäisten ihmisten ruokkimisen veroinen innovaatio. Googletin ne kengät ja olivat helvetin rumat. Joku toinen taas enemmän taapäin mennen hihhuloi jostain artistista kuin kyse olisi ollut profeetasta tai mistä lie messiaasta. No, voihan sitä ihminen toki lahjakas ollakin ja itsekin olen erinäisiä lahjakkaita artisteja sun muita arvostanut, mutta kauhean usein en edes halua tietää heistä ihmisenä järin mitään, ettei tule pettymyksiä. Ja lopultakin levymyyntiä edesautetaan niin keinotekoisesti ja rahalle haisten että kuluttamista se pääasiassa musankuuntelukin on, eikä hienostunut taidemuoto.

Ihmistä pidetään rajoittuneena junttina jos hän ei lennähtele joka vuosi ympäri maailmaa tutustumaan vieraisiin kulttuureihin (joka tutustuminen on pääasiassa syömistä, juopottelua ja panemista). Henkisemmät hommelit ne vasta materialistisia systeemeitä ovatkin. Maksat itsesi kipeäksi että pääset olemaan hiljaa muiden ihmisten kanssa. Ikäänkuin ei kotonakin voisi olla. (Itse en maksa jäsenmaksua yhteenkään hörhöryhmään.)

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10875
 • Back
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #29 : su 18.02.2018, 21:37:23 »
Olisi Pohjois-Korean malli ihmiskunnan kannalta parempi. Eli pieni eliitti porskuttelisi yltäkylläisyydessä ja suuret massat eläisivät köyhyydessä ja kuuliaisuudessa. Kulutusjuhlia vietettäisiin vain eliitin pöydissä vartioitujen muurien takana.

Joskus ajatellut, että tämä voi olla syynä kyltymättömyyteen. Kun vallitsee monesti rajallisuutta, ja sitä näkee, niin näkeminen saa tuntumaa huono-osaisuuteen, ja tämä konkretia laittaa varautumaan. Kun ero on entistä selkeämpi, niin jossain vaikuttaa hyvin suuresti, vaikkei aina kaikkialla.

Kun reissataan avaruuteen, jne, niin ei rajaa, mitä yksikin ihminen voi valjastaa käyttöönsä. Parasta luonnonsuojelua voi olla yltäkylläisyys, ja sen täyteläisyys, ainakin yleisvaarallisten asioiden suhteen.

Ihan sivupointti. Arvelu siis.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10875
 • Back
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #30 : su 18.02.2018, 21:42:27 »
Vaikka ihmiset näkisivät omin silmin, että jonkin käskyn tai kiellon noudattaminen tai noudattamatta jättäminen ei vaikuta turvallisuuteen sitä eikä tätä, he noudattavat määräystä tottelevaisesti, koska se on olemassa turvallisuuden edistämiseksi. Taikasana "turvallisuus" napsauttaa ihmisten oman harkinnan ja ajattelun sammuksiin, ja heistä tulee tottelevaisia kanoja, jotka eivät kyseenalaista "ylhäältä" annattuja määräyksiä olkoon ne miten idioottimaisia tahansa.


Tämä voi tulla sinun tapauksessa vastaan hyvin kokemusperäisenä. Minusta tuntuu olevan jonkinasteinen fakta jo kauemmin.

Lastensuojelussa korostetaan, että rajojen yhteydessä mainitaan se, miten asioita tehdään lasten itsensä takia. Tämä retoriikka toimii myös suhteissa, vaikka aidompi vanhemmuus loistaisi poissaololla, ja turvallisuuteen kyllä kiinnitettäisiin huomiota, mutta ehkä hyvin valikoiden.

Materialismikin on osa turuvallisuutta. Norma mainitsi tämän. Kulutus pohjautuu paljolti hyväksyntään, ja sopivuuteen, sekä yleisyyteen, ellei haluta säväyttää, mutta sovitusti olevalla tavalla, jota kulutusmarkkinat ovat itsestäänselvästi, olemasssaolonsa puolesta. Näinkin voi leima toimia, kuten sen työ-käsitteen tapauksessa.

Matleena

 • Vieras
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #31 : ma 19.02.2018, 16:43:59 »
Varsinainen länsimainen uskonto yli kaiken on mielestäni kyllä Mammonan palvonta.

100 % samaa mieltä..

Ketjun aihe on mielenkiintoinen, luen kohta muutkin viestit..

socrates

 • Vieras
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #32 : ma 19.02.2018, 16:59:44 »
Varsinainen länsimainen uskonto yli kaiken on mielestäni kyllä Mammonan palvonta.

100 % samaa mieltä..

Ketjun aihe on mielenkiintoinen, luen kohta muutkin viestit..

Plutokratia on hieno aate.

Poissa Valdemar Ala-Tuuhonen

 • Konkari
 • Viestejä: 15493
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #33 : ma 19.02.2018, 18:36:41 »
Varsinainen länsimainen uskonto yli kaiken on mielestäni kyllä Mammonan palvonta.

100 % samaa mieltä..

Ketjun aihe on mielenkiintoinen, luen kohta muutkin viestit..

Plutokratia on hieno aate.

Venäläisistä liian hidas tapa rikastua ja siksi siellä valtiojohto onkin valinnut järjestelmäksi kleptokratian. Nyt ollaan jo kirkkaasti voiton puolella. Siis valtiojohdossa ja lähipiirissä.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Saares

 • Konkari
 • Viestejä: 2104
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #34 : ma 19.02.2018, 19:14:08 »
Kopek:

Tähän ei kannata vastata, että poliisit tarvitaan, jotta syyllisyydestä saadaan näyttö, ja vakuutusyhtiö korvaa vahingon. Ei ainakaan kesän 2008 kolarissa tarvittu. Peräänajajan syyllisyydestä ei ollut epäilystä. Vakuutusyhtiö hoiti asian. Kännykkäkuva kolaripaikalta riittää todisteeksi, jos pelkää, että syyllinen osapuoli yrittää luikerrella vastuusta. Poliisit tarvitaan paikalle ainoastaan sakottamaan, ja poliisin soittaja käytännössä haluaa uhrinsa kärsivän rangaistukseksi siitä, että hänen autoonsa tuli lommo. Ero on kuitenkin siinä, että syyllinen osapuoli teki lommon tahtomattaan ja vahingossa, kun taas poliisin soittaja tekee tekonsa täysin tietäen ja pahaa tarkoittaen.

Normaalitapauksessa kumpikin väittää olevansa syytön osapuoli. Olisiko silloin nyrkkitappelu oikea ratkaisu?

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16372
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #35 : ma 19.02.2018, 19:44:53 »
^  Paikalle tilataan ylipappi arpomaan uurimin ja tummimin kanssa mikä on Jahven tahto.  ;D

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2461
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #36 : ti 20.02.2018, 10:00:41 »
Sotahysteria valtaa alaa Suomessakin...
Nähdään mörköjä siellä missä ei niitä olekaan merkittävästi.
Maailma on muuttunut ja ns. kansojen muurahaispesässä koetaan useasti uhkaksi vieras kulttuuri, eri riitit ja erivärinen naamataulu.
Onneksi on Raamattu joka antaa väljyyttä kokemaan ihmisiä lähimmäisinä useinkin.
"Rakasta lähimmäistä kuin itseäsi."
Moni ei vain voi rakastaa itseään vaan naamataulu peilissä pistää kulkemaan kylmät väreet selkäpiissä.
Onko silloin niin ihmeellistä että edes itseään ei voi kokea ns. lähimmäiseksi - valitettavasti.
Kuinka silloin voi kokea ns. lähimmäksi vieraan kulttuurin edustajan?
Jään miettimään ko. paradoksia

Muisto Keijo Kullervo

PS. Lähes 'kaikki' konfliktit saavat kuitenkin voimansa alkuaineiden metsästyksestä. Usein vieraan kulttuurin kotiseudulla invaasion seurauksena.
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8376
 • Etevä ajattelija
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #37 : ti 20.02.2018, 10:07:23 »

Onneksi on Raamattu joka antaa väljyyttä kokemaan ihmisiä lähimmäisinä useinkin.
"Rakasta lähimmäistä kuin itseäsi."
Moni ei vain voi rakastaa itseään vaan naamataulu peilissä pistää kulkemaan kylmät väreet selkäpiissä.

Muisto Keijo Kullervo


Selväksi tuli, että ainakin Keijo Muisto Kullervo rakastaa itseään.
Nauttikaamme siitä.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10875
 • Back
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #38 : ti 10.04.2018, 18:50:12 »

Miksi Yhdysvallat ei enää voita sotia? Operaatioilla pitäisi olla selkeät poliittiset tavoitteet, huippuaseistus ei yksin riitä

https://yle.fi/uutiset/3-10152635


En lukenut juttua, tosin otsikon näin. (Luen myöhemmin)

Idän ja lännen mahdin eroa on minusta kuvaavaa kertoa mainiloilla. Venäjä aloitti hyökkäyksen Suomeen, Mainilan laukausten tiimoilta. Laukauksia oli, tai ei, jne.

Jos itä käyttää mainiloita, niin lännen ei tätä tarvitse yleensä turvautua tähän. Riittää, että ylilyönti tehdään. Vakuuttava ylilyönti, ja oikeutus on selkeä, ja pelikanttä aivan toinen.

Myös aloittaja on moraalisesti rappiollisempi, kun turvautuu altalipan menevään, ja tällä voi olla iso vaikutus. Puhumattakaan, jos on selkeästi omaksunut pahiksellisemman olotilan. Syitä edelliseenkin on, erilaisina.

Vaikka puhutaan provokaatiosta, niin hyvä muistaa, että jokainen reagoi jossain kohtaa, ellei kuolema nouda. Hyväuskoisuutta on myös kuoltu paljon. Vaikea sanoa, kumpi on tappavampaa, jos ajatellaan tilastoja. Näissä on tietysti paljon erilaisia puolia.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16523
Vs: Länsimainen kultttuuri
« Vastaus #39 : ti 10.04.2018, 21:50:25 »
Yhdysvallat voittaisivat sotansa ihan mennentullen, jos heillä olisi samanlaiset moraaliarvot, kuin vastustajilla. Nykypäivänä sotivat jihadisteja tms. vastaan, joilla ei ole juurikaan mitään moraalisia esteitä käyttää esim. omia tai vieraita siviilejä aseenaan. Tuollaisia vastaan sotiessa aina häviää mediassa, kun nuo oikeasti laittavat lapsia eturintamaan. Vika toki on heidän kulttuurissaan (uskonnossaan), mutta miten oma mediamme tuon ilmaisee, on eri asia. Sama juttu Israelin kanssa. Lapsisotilaita tulee vastaan, koska Hamas niin käskee. Sitten media syyttää Israelia lasten tappamisesta... ???
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo