Kirjoittaja Aihe: Huu-haa ja pseudotiede  (Luettu 13131 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa MrKAT

  • Konkari
  • Viestejä: 5058
Vs: Huu-haa ja pseudotiede
« Vastaus #180 : ti 15.08.2017, 23:54:45 »
Syövän vaihtoehto- eli uskomushoidot yli kaksinkertaistivat riskin kuolla
Tuoreen tutkimuksen mukaan tieteellisesti tutkitut lääkkeet ja hoidot ovat syövän paras hoitokeino. Sen sijaan turvautuminen uskomushoitoihin syöpädiagnoosin jälkeen yli kaksinkertaisti riskin kuolla viiden vuoden aikana.

o Amerikkalaistutkimus osoittaa, että luottaminen uskomushoitoihin syöpädiagnoosin jälkeen on äärimmäistä riskipeliä.
o Uskomushoitoja valitsivat etenkin nuoremmat, parempituloiset ja koulutetummat potilaat, mutta hoidot eivät heitä auttaneet.
o Tutkijat toivovat, että uusi tutkimustieto uskomushoitojen tehottomuudesta verrattuna perinteisiin syöpälääkkeisiin auttaa lääkäreitä puhumaan potilaidensa kanssa.

 - http://www.iltalehti.fi/syopa/201708152200326909_sy.shtml

Huomiotani herättää tuossa alleviivaamani sana "koulutetummat". Paradoksaalisesti oppi niinku kaataa ojaan nopeammin jos sairastuu vakavasti (tai tarvitsisi rokotteita), koska oppineet uskoo mieluummin humbuugiin kuin tieteeseen!

YLE:ssä oli ihan päivä pari sitten tätä sivuava uutinenkin. Haastatellut sanoi että oppineisuus ehkä saa itsensä ylimielisen varmaksi tietäjäksi. Luulee itseään kaikkitietäväksi, ja niin insinööri tai ohjelmoija luulee tietävänsä lääkäreitä paremmin lääketieteestäkin jne.

"Muslimi Talima on Halla-ahon salarakas!"  - VM-kasijuoru-uutiset 1.1.18

Poissa hibiscus

  • Konkari
  • Viestejä: 5106
Vs: Huu-haa ja pseudotiede
« Vastaus #181 : to 17.08.2017, 13:10:26 »
Nyt kannattaa ottaa lainaa niin paljon kuin saa ja alkaa elää kuin viimeistä päivää ja naida kaikkia, jotka antavat sekä unohtaa moraali ja terveelliset elämäntavat. Maailmanloppu tulee nimittäin jo ensi kuussa. Pseudotiede todistaa sen väkevästi. Kaikki muut maailmanlopun ennustukset eivät ole toteutuneet, mutta tämä toteutuu. https://www.metropoli.net/videot/hurja-maailma/tutkija-vaittaa-loytaneensa-kheopsin-pyramidista-maailmanlopun-tarkan-paivamaaran-ja-se-jo-ensi-kuussa/.
"Sosiaalipsykologia ja pedagogia tarkoittaa että tarhan tätiä totellaan."

Sepe