Kirjoittaja Aihe: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)  (Luettu 58840 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1080 : ke 14.02.2018, 10:15:20 »
Naapuri jolla ei ollut nimeä ovessa eikä aulan taulussa ilmeisesti muuttaa pois. Koska hänen ovellaan jokin aika sitten kävi joku tyyppi huutamassa, tulee mieleen että tänne ei sitten enää voinut jäädä koska se jota on ollut paossa, löysi. (Olin järkeillyt että ehkä asuu nimettömänä turvallisuussyistä, taloyhtiön kanssa sovittuaan.)

On siinäkin elämä että pitää tuon tuosta olla valmis vaihtamaan asuntoa jonkun paskapään takia.

Matleena

 • Vieras
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1081 : ke 14.02.2018, 12:49:21 »


Hei, miten täällä foorumilla on viimeksi jotenkin kevyt tunnelma,, jotain on muuttunut. En ole kyllä kaikkia ketjuja seurannut.

Sama fiilis.

Olisko ahdistavimmat yksilöt tauolla tai poistuneet?

Ei kestänyt kauan :(
Aikuiset ihmiset ei osaa olla tappelematta.. että let it be..

Ja oitis alkoi Beatlesit soimaan jossain takavasemmalla, hiljaa.. Vuosikymmeniin kuullutkaan, mutta nyt on hyvä tilaisuus:

https://www.youtube.com/watch?v=rEdncmqV6VY


kuukautiset

 • Vieras
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1082 : ke 14.02.2018, 15:32:59 »
Ystävänpäiväkähinät.

socrates

 • Vieras
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1083 : ke 14.02.2018, 15:34:01 »
Ystävänpäiväkähinät.

Ystävänpäivä pitäisi muuttaa hakkaamispäiväksi.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1084 : ke 14.02.2018, 16:08:08 »
Nimim. Wadesta ei minulla ole minkäänlaista mielikuvaa, mutta kaikesta päätellen foorumin ns. vanhoja sieluja, lue alkuporukkaa :)

Muistan kyllä nimimerkki Waden. Olen tainnut joskus kirjoittaa, että pidän häntä älykkäimpänä ja viisaimpana tälle foorumille kirjoittavista muita mitenkään vähättelemättä. Ehkä profiilikuva korostaa mielikuvaa vanhasta viisaasta tietäjästä.

http://bonpic.com/download_img.php?dimg=1599&raz=2560x1440
https://www.pinterest.co.uk/pin/353954851944154986/?lp=true

Poissa Xantippa

 • Konkari
 • Viestejä: 8414
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1085 : ke 14.02.2018, 16:53:10 »
Olen minäkin iloinen, jos Wade liittyy enemmän kirjoittelijoiden joukkoon. Mukava on ollut lukea, pidän yleensäkin hieman pidemmistä kirjoitteluista, joten senkin puolesta.

T: Xante

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1086 : ke 14.02.2018, 21:01:06 »
Ehkäpä hankin pian tietokoneenkin.
Heipä!

 Mikäli tarvitset uuden konheen ja olet ajatellut kannettavaa, älä osta giganteista ja powereista saatavia halpiksia, vaan laita ne rahat käytettyyn yritysläppäriin. Saat hintahaitarilla 250-500 eur. todella hyvän käytetyn, jossa saattaa olla vielä takuutakin jäljellä. Suurin piirtein samalla rahalla minkä laittaisit uuteen halpikseen tai uuteen, alemman keskitason myllyyn, saat laadukkammat komponentit, enemmän muistia ja suoritustehoa.

 Läppäriä valitessa kannattaa myös katsoa, että kuori ja runko ovat alumiinia. Varsinkin ne 250-300 euron halpisläppärit ovat tyypillisesti kovamuovia ja todellisuudessa niin lötköjä, ettei sellaisia uskaltaisi missään kanniskella. Huomioi myös akunkesto, läppärin fyysinen koko ja paino. Ohutta/ohuehkoa alumiinikuorista on mukavampi rehata mukana. Vaikka halpisläppäreissä komponentit kestäisivät muuten, viimeistään niiden kiintolevy on diiba-daabaa, ja saattaa pahimmassa tapauksessa kosahtaa alle vuodessa.

 Tutki tilanne rauhassa, ennen kuin teet ostopäätöksen. Käytettyjä yrityskoneita (Ne on tietty huollettu, putsattu vanhasta datasta ja perusasetuksiin laitettu) myydään monissa paikoissa, ja kaikki löytyy tietenkin netistä. Vertaile laatua ja hintoja.

 Mikäli ostat pöytäkoneen, paras (Hinta/laatu -suhde) ratkaisu on pykätä kone itse tai sellaisen kaverin kanssa, joka osaa. Osaavalla menee kasaamiseen tunti, ja kun siinä on kerran ollut alusta asti mukana katsomassa, miten kaikki tehdään, sen osaa sen jälkeen yksinkin. Komponenteista pitää vain tietää ja ottaa ennakkoon selvää, mitkä sopivat yhteen jne. Eiköhän lähipiiristä aina löydy joku, joka tietää ja osaa? Säästät parhaassa tapauksessa silloinkin rahaa monta satasta, ja saat tehokkaamman ja kestävämmän myllyn. Siitä hyvästä maksaa mieluusti osaavalle tutulle sopivan summan, ja komponenteissa on aina tehdastakuu.

 Ostitpa mitä hyvänsä, älä osta satunnaisille kuluttajille suunnattuja Hewlett-Packardin koneita. Ihan sama, onko läppäri vai pöytäkone, pysy ainakin siitä merkistä erossa! Ne tekevät yrityskäyttöön hyviä tuotteita, mutta tavan tallaajille tuubaa. Vaikka komponentit olisivat hyviä, niin Hewlettin mukana tuleva oma softa muuntaa Ferrari-tason koneen Ladan ohjaamolla varustetuksi. Tavan käyttäjä ei osaa deletoida niitä pois ilman, etteikö syntyisi samalla kaikkea muutakin päänvaivaa.

 Toivottavasti tästä oli apua, ja oli kiva nähdä edes vilaukselta!

 Lisäys: Omaa pöytäkonettani vastaava olisi maksanut valmiina ja kaupasta n. 1750 euroa, kasasin itse ja maksoin osista n. 1100 euroa.
« Viimeksi muokattu: ke 14.02.2018, 21:18:54 kirjoittanut Renttu »
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1087 : to 15.02.2018, 02:54:06 »
Ystävänpäivä pitäisi muuttaa hakkaamispäiväksi.
Tampuurimajuri socrates pitäis päivän kunniaksi hakata niin perusteellisesti että se lopettais hakkaamisesta puhumisen.
Hän on täällä tänään

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1088 : to 15.02.2018, 20:23:53 »
Tuloksekas päivä kaupungilla.

Ensin seisoin leipäjonossa. Nimittäin joku kuvan- taikka bambinkaunis nuori nainen jakelu jonkin sortin rieskapusseja tuotenäytteenä. Yleensä kierrän kaikki hässäkät kaukaa, mutta kun nyt sain varovasti katsottua että siellä annetaan jotain, eikä aioa kerjätä rahaa, menin sitten jonottamaan sitä leipää. Nainen oli varmaankin muslimi, sillä yhtä ainutta hiusta ei näkynyt hänen päähineensä ja huppunsa alta. Mutta onneksi ei sentään kasvojaan peitä, sillä tuollaisen kauneuden peittäminen olisi jo synti ja häpeä. Hymyilin kuin idiootti. Vaikken bimppari olekaan, arvostan kauneutta naisissakin.

Sitten kun pasteerailin siinä pääkadun varrella, aloin ihmettelemään että alkaako kohta mielenosoitus vai onko vallankumous nyt tullut, kun porukkaa oli kuin pipoa. Olikin penkkaripäivä, kuorma-autoja ajeli ohi ja meteli oli melkoinen. Karkkia satoi pitkin teitä. Ensin meinasin että minähän en saastaiselle tielle osuneita mellejä keräile, mutta napsin sitten kumminkin muutaman siistimmiltä alueilta, enkä kuralammikoista. Kun viimein pääsin bussin kyytiin, siinä saikin ikkunasta tukka pystyssä katsoa kun lapsukaiset miltei bussin pyörän alle tunkivat kätösensä niiden karkkien perässä. Heillä oli reput levällään ja karkkia väärällään, varmaan useamman karkkipussin vertainen määrä itsekullakin.

Häppeningin takia bussit olivat niin myöhässä että kun aikanaan sitten olin pysähtynyt kauppakeskukselle ja tullut sieltä pysäkille vihonviimeisintä autoa odottamaan, olivat bussien vuorot niin myöhässä etten edes tiedä minkä kellonajan bussilla sieltä sitten tuli tultua. Se vähän ihmetyttää että jos nyt jotkut päättävät peruskoulun jatkeena toimineet opintonsa, niin pitääkö koko maan sen takia seota. Koti, uskonto ja isänmaa -menoa kai tämäkin. Mutta en nyt varsinaisesti tästä ärsyynny, kaippa ihmisellä pitää olla jotain etappeja elämässään. Eihän se muiden vika ole että minulla ei niitä itselläni järin ole.

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1089 : to 15.02.2018, 21:17:22 »
Ystävänpäivä pitäisi muuttaa hakkaamispäiväksi.
Tampuurimajuri socrates pitäis päivän kunniaksi hakata niin perusteellisesti että se lopettais hakkaamisesta puhumisen.

Minä luulen, että potkuilusankarimme on masokisti, joka siitä vain innostuisi......

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1090 : pe 16.02.2018, 20:56:01 »
Norma B:n profiilikuvan nainen on kaunis, kuka hän sitten onkaan. Etsin Googlen kuvahaulla, olisiko hän esimerkiksi Virginia Woolf, mutta kyseinen nainenhan on ollut kuvien perusteella, no...

Muita hieman tuota henkilöä muistuttavia ovat Judith Sargent Murray ja...

Googlen kuvahaku on muuttunut joidenkin tekijänoikeusjuttujen takia. Vanhaan aikaan NB:n profiilikuvan kaltainen ulkonäkö oli ilmeisesti muotia.

http://ferragamo-outlet.org/wp-content/uploads/2018/01/176-best-famous-women-writers-images-on-pinterest-books-book-in-famous-women-writers.jpg

Asiasta toiseen.

Kiertelin kaupungilla. Lidlin kassajonossa ollessani tarkkailin kahta naista, jotka oletin ulkomaalaisiksi. En vain osannut päätellä, mistä maasta he olisivat voineet olla. Jostakin Itä-Euroopasta kenties. Tai Italiasta. Tai lähes mistä tahansa muualta kuin Suomesta. Heillä oli tumma tukka ja ruskeat silmät ja "ulkomaalaiset" kasvonpiirteet, varsinkin toisella heistä. Pidempi naisista, joka oli myös kauniimpi ja viehättävämpi, jätti korinsa hetkeksi korikasaan ja kävi hakemassa siihen jotakin lisää. Ei suomalaista meininkiä. Yritin kuunnella, mitä naiset puhuvat, että saisin jonkinlaisen vinkin. No, sainkin. Naiset puhuivat suomea ja aivan "kantasuomalaisittain".

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1091 : pe 16.02.2018, 22:20:24 »
Pitää nyt vain saada jollain hyvä suora etusivulle, toki!
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1092 : la 17.02.2018, 02:08:07 »
Norma B:n profiilikuvan nainen on kaunis, kuka hän sitten onkaan. Etsin Googlen kuvahaulla, olisiko hän esimerkiksi Virginia Woolf, mutta kyseinen nainenhan on ollut kuvien perusteella, no...
Kukaan ei ilmeisesti tiedä vaan "tunnettu" tuntemattomaksi jäänyt henkilö, v. 1840-1860 otettu  (ehkä daguerrotypia-) valokuva jenkkiläisestä naisesta.Tämän mukaan..
American Daguerreotype Portraits of Victorian Women From the 1840's and 1850's: Part 2
https://www.youtube.com/watch?v=IYD3C2mCZPA
..kyseisen identifioimattomaksi jääneen naisen kuvan otti James Presley Ball, Cincinnatista, Ohiosta.

btw. Nämä ovat aika häkellyttävän, jotenkin erikoisesti elävän näköisiä, mutta 150  vuoden takaa. Pysäyttäviä..  jollakin näkyi tummat silmänalustat, valvonut öitä?

« Viimeksi muokattu: la 17.02.2018, 02:12:55 kirjoittanut MrKAT »
Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1093 : la 17.02.2018, 09:07:54 »
Kun tekee mieli uutta avataria, laitan Googleen jonkun sanan tai pari sanaa jommoista tendenssiä kaipaan kuvaan. En muista mitä viimeksi käytin, olisiko sitten ollut joku "old photo" vai mikä lie. Mutta 1800-luvun kuvissahan on aina jotain pysäyttävää ja arvoituksellista. Kun ihmisten on pitänyt oikein tosissaan pönöttää ja poseerata, ovat he varmaankin ehtineet ajatellakin jotain ja vaikuttavat ehkä jotenkin öö... henkevämmiltä kuin nykypäivän kuvissa.

Mikä tahansa vanha kuva on aina tuhat kertaa parempi kuin nämä:

https://www.google.fi/search?hl=fi&tbm=isch&source=hp&biw=1920&bih=949&ei=mNSHWsSOHouWsgH-h5a4AQ&q=duckface&oq=duckface&gs_l=img.3..0l3j0i30k1l4j0i10i30k1l3.1258.3297.0.3480.10.9.1.0.0.0.170.1059.0j8.8.0....0...1ac.1.64.img..1.9.1072...0i19k1j0i10i19k1.0.nmzTHG9xryU

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1094 : la 17.02.2018, 09:34:01 »
Nainen oli varmaankin muslimi, sillä yhtä ainutta hiusta ei näkynyt hänen päähineensä ja huppunsa alta. Mutta onneksi ei sentään kasvojaan peitä, sillä tuollaisen kauneuden peittäminen olisi jo synti ja häpeä. Hymyilin kuin idiootti. Vaikken bimppari olekaan, arvostan kauneutta naisissakin.


Hauska tunnustus. Ten points.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1095 : la 17.02.2018, 12:49:48 »
Nainen oli varmaankin muslimi, sillä yhtä ainutta hiusta ei näkynyt hänen päähineensä ja huppunsa alta. Mutta onneksi ei sentään kasvojaan peitä, sillä tuollaisen kauneuden peittäminen olisi jo synti ja häpeä. Hymyilin kuin idiootti. Vaikken bimppari olekaan, arvostan kauneutta naisissakin.


Hauska tunnustus. Ten points.

Ei tämä ole eka kerta, eikä sinällään mikään erityinen "tunnustus". Kerron avoimesti sekä hyvät että huonot kohtaamiset ulkkisten kanssa. Aiemmin olen jo maininnut hymyileväisen musliminaisen (jälleen päähineestä päätellen) jonka kassan kautta olen apteekissa asioinut. Onhan näitä ihquja muslimeita. Ettei nyt sitten vaan olisi kaikki tyynni naisia... Vaikka olen toki kebaberioissa käynyt, että tod.näk. muslimimiestenkin palveltavana ollut. Nykyään ei tule niin käytyä koska yksin ei välttämättä viitsi, ja on näemmä hinnat nousseet yhdessä vakipaikassani (omistajakin vaihtunut).

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1096 : la 17.02.2018, 12:56:52 »

Abstraktien aarteiden etsijät, Abstraktiudessaan, ja vähän siellä sun täällä

Kun eletään Etelä-Korean kisoja paraikaa,
ja tällä suunnallakin tapahtuu,
ja jokunen ollut debatissa mukana,
mm Rentun kanssa aiemmin tänään,
ja kun päädyttiin käsittelemään mm tyhjyyttä,
ja siitä nyhjäisyä,
niin foorumia koskien voisi kyllä vetää sen johtopäätöksen,
että jos tyhjästä ei paljoa synny,
niin jos vauhtia kuitenkin ilmenee jotenkin,
kuten lätkässä usein,
jokin liikkuu,
ja monenlaistakin liikettä korostetaan,
niin kyllä sen liikkeen myös avautuu niitä paikkojakin.

Asiasta voinee sorvata yleistä, abstratiaarretta. Mikäpä ettei.

Ehkä joskus tämän tason matematiikkaa tarvitaan, tai siis myönnetään tarpeelliseksi, tavan ihmisellekin, etenkin, jos tarvitsee käydä kilpaa koneiden kanssa. Matematiikka sinällään on harmitonta, käy kaikkeen, mutta kun alkaa olla yhä selkeämpi osa normaali-elämää, niin sitten hyvä yrittää ottaa mukaan. Vai miten tämä?

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1097 : la 17.02.2018, 13:14:44 »
Liiruma laaruma. Abrakadabra. Lilleri lalleri aidalla istui, hilloa sormissa nakkia nuoli.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1098 : la 17.02.2018, 13:29:54 »
Liiruma laaruma. Abrakadabra. Lilleri lalleri aidalla istui, hilloa sormissa nakkia nuoli.
Tulkitaan tilanne niin, että päivän hyvä työ on tehty. On kommunikoitu kroonisen mielenterveyspotilaan kanssa - eikä tässä tapauksessa haittaa, vaikka "asia" on ollut luonteeltaan ja laadultaan ikävä. Pääasia, että Juha sai edes jotain kontaktia, ja tuntee siten olevansa osallinen y"hteisöön". :)
« Viimeksi muokattu: la 17.02.2018, 13:31:57 kirjoittanut T0ope »
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Fiilikset ja päivän mietteet (nro 3)
« Vastaus #1099 : la 17.02.2018, 13:33:15 »
hilloa sormissa nakkia nuoli.

Kuulostaa jotenkin biseksuaaliselta.