Kirjoittaja Aihe: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)  (Luettu 20463 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10099
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #280 : ke 21.02.2018, 22:07:05 »
Miksi te viitsitte kommentoida tuota trolli-Toopea?
Olen opiskellut basilikaa Salpietarin yliopistossa, ei se ole kummoinen homma. Miksi menet trollin henkilöön, miksi et pysy asiassa?!
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1840
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #281 : to 22.02.2018, 05:03:13 »
Hesari kirjoittaa Saksalaislehti valeuutiskohun keskellä: Satiirilehti väittää tekaisseensa ”venäläistrollin” sähköpostit, joista Bild uutisoi näyttävästi

Lyhesti: aktivistit tekivät sosiaalisen kokeilun ja saivat Bildin kohkaamaan venäläistrolleista parilla tekaistulla viestillä.

Tässä oikeastaan tiivistyy hyvin se mediatodellisuus, jonka keskellä elämme.

Mikään ei ole muuttunut vuodesta 2003. On vain poliittisia agendoja, joiden perusteella päätetään todellisuudesta. Valta on tietoa, ja tieto on valtaa, mutta näiden loputon vuoropuhelu ei johda absoluuttiseen tietoon, vaan absoluuttiseen kaaokseen. Kuuliko joku Hegelin kääntyvän haudassaan?

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3101
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #282 : to 22.02.2018, 21:54:40 »
Klikkihuoraus eli ensimmäisenä uutisointi ei kannusta todelliseen faktantarkistukseen. Aika harvalla nykytoimittajalla on aikaa todelliseen journalismiin. Todennäköisesti laadukkaampia uutisia saisi tekoälyn kirjoittamana kuin näiden tehokkuusajattelun puristuksessa olevien toimittelijoiden hätäpäissään kopioimat kyhäelmä nyt ovat. Veikkaan suurta karsintaan toimituskuntiin...

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16323
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #283 : ke 28.02.2018, 15:43:55 »
Joku ihmettelee somessa kun mielenosoitus sairaalan puolesta ei kiinnosta mediaa, mutta (taas yksi iänikuinen) rasisminvastainen mielenosoitus kyllä kiinnostaa.

Kun Vaasan keskussairaalan päivystys keräsi kymmenentuhatta ihmistä kaduille, esimerkiksi Helsingin Sanomat ei maininnut asiasta sanallakaan seuraavan päivän lehdessä. Mielenosoitus näkyi hyvin vähän medioissa. Sen sijaan sairaalamielenosoitusta edeltänyt rasismin vastainen 15 000 hengen mielenosoitus Helsingissä uutisoitiin näyttävästi.

Yksityisyritys saa toki uutisoida, mitä haluaa. Yleä rahoittavat veronmaksajat. Pohjalaiset maksavat saman veron kuin helsinkiläiset, mutta Pohjanmaalle sijoittuvat kansalliset tapahtumat näyttävät olevan alempiarvoisia. Jos sama tapahtuma olisi ollut Helsingissä, se olisi ollut mahtava mediaspektaakkeliPoissa Valdemar Ala-Tuuhonen

 • Konkari
 • Viestejä: 15430
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #284 : ke 28.02.2018, 16:11:20 »

Kaikkihan me tiedämme, että afrikkalaiste köyhyys, nälkä ja kehittymättömyys ja toimimattomat yhteiskunnat ovat eurooppalaisten valkoisten syytä.......

Hesarissa oli elien hyvä juttu. Valittetavasti teeman tutkiminen tai siitä kirjoittaminen ei ole soveliasta - aihe on mm. Afrikassa ja Suomessa tabu.

Kolonialismin parempi puoli on tulenarka aihe: siirtomaa­järjestelmää puolustanut tieteellinen artikkeli poistettiin väkivallan pelossa
https://www.hs.fi/tiede/art-2000005583206.html

Pieni lainaus jutun alusta:

Saako siirtomaa-ajasta löytää hyviä puolia? Aihe on tulenarka.

Viimeksi ruutitynnyrin räjäytti tieteellinen artikkeli, jonka yhdysvaltalaisen Portlandin yli­opiston politiikan tutkimuksen professori Bruce Gilley kirjoitti kehitysmaita käsittelevään tieteelliseen julkaisuun. Kirjoitus ilmoitti asiansa jo otsikossa: Kolonialismin puolustus, The case for colonialism.

Ei aikaakaan, kun artikkelin raivostuttamat ihmiset ryhtyivät vastatoimiin. Eräät tutkijat panivat vireille adressin, jossa vaadittiin artikkelin perumista.

Gilleytä ei vain moitittu tieteellisistä puutteista. Vaadittiin myös anteeksipyyntöä siirtomaavallan uhreilta. Adressin mukaan artikkeli jatkaa heidän raakalaismaista kohteluaan.
......

Lopulta Third World Quarterlyn kustantaja ilmoitti poistavansa artikkelin lehden verkkoversiosta, koska päätoimittajaa oli uhattu väkivallalla.
......

Hän (Gilley) todisteli, että kolonialismi oli useimmille alueille hyödyksi ja laajalti alkuperäisten asukkaiden hyväksymää, koska se tarjosi parempaa hallintoa ja hyvinvointia.

Gilley vetoaa esimerkiksi kongolaisen itsenäisyysjohtajan Patrice Lumumban (1925–1961) ja nigerialaisen kirjailijan Chinua Acheben (1930–2013) kommentteihin siirtomaahallinnosta.

Achebe kirjoittaa muistelmissaan, ettei halua puolustaa kolonialismia mutta pitää tärkeänä tunnustaa, että ”Britannian siirtomaita johdettiin kutakuinkin asiantuntevasti”.

Kolonialismin vastainen ideologia ja taistelu on sitä vastoin johtanut lähinnä kurjuuteen ja estää yhä kehitystä, väittää Gilley. Menestyneet entiset siirtomaat Singapore, Belize ja Botswana rakentavat hänen mukaansa kolonialismin perustalle.

Tutkija ehdottaakin, että hauraisiin kehitysmaihin kannattaisi palauttaa siirtomaa-ajasta oppia ottavia hallintojärjestelmiä.

Artikkeli ja sen nostattamat reaktiot herättivät raivokkaan kiistan akateemisesta sananvapaudesta. Siinä äänekkäimpiä ovat olleet Gilleyn arvostelijat.

Toiset ovat puolustaneet vapaata keskustelua ja kehottaneet mieluummin kumoamaan artikkelin väitteitä kuin poistamaan sen.

................

Kun raaka-aineita ruvettiin hyödyntämään, muu seurasi vähitellen perässä: rakennettiin rautateitä, järjestettiin terveydenhuoltoa ja asuntoja työväelle, perustettiin kouluja, alettiin kerätä veroja. Tästä syntyi pikkuhiljaa siirtomaakulttuuri.
...........


Aivan vastakkaisen kuvan talouden mahdollisuuksista antaa toinen tutkijakaksikko. Hiljattain siirtomaakauden seurauksia arvioineet yhdysvaltalaiset taloustieteilijät William Easterly ja Ross Levine tulivat siihen tulokseen, että eurooppalaiset toivat siirtomaihin inhimillistä pääomaa, joka kääntyi pitkällä aikavälillä niiden eduksi.

Kaksikko havaitsi, että mitä suurempi eurooppalaisten osuus väestöstä oli siirtomaa-aikana, sitä paremmin maalla nykyisin menee taloudellisesti.

Selitys on tutkijoiden mukaan se, että varhaiset eurooppalaiset asuttajat istuttivat siirtomaihin instituutioita, tietoja, taitoja, teknologiaa ja kulttuurisia normeja, jotka ajanoloon loivat edellytyksiä talouskasvulle.

Eurooppalaiset itse eivät olleet talouskasvun tekijä vaan heidän mukanaan tulleet hyödylliset käytänteet, jotka levisivät paikallisen väestön keskuuteen.Kuka uskoo, että Eurooppaan nyt tulvivat afrikkalaiset ja lähi-itäläiset koituvat eurooppalaisille siunaukseksi ja istuttivat meille tänne instituutioita, tietoja, taitoja, teknologiaa ja kulttuurisia normeja, jotka ajanoloon luovat edellytyksiä uudenlaiselle korkealle hyvinvoinnille.

Paitsi Taha Islamisti ja Hipskusi....?VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16505
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #285 : ke 28.02.2018, 21:45:45 »
Niin, Etelä-Korean kaltaiset maat onnistuivat nousemaan kehittyneiden maiden joukkoon, miksi Afrikan maat eivät onnistuneet? Samat mahdollisuudet. Toki ei sama etninen homogeeninen hyöty maissa...!

Etnisesti ja kulttuurisesti heterogeeniset maat eivät välttämättä kykene toimimaan yhteisen hyvän eteen. Ajatus, jota Suomenkin monikulttuuristajien kannattaisi miettiä... ???
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7539
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #286 : pe 02.03.2018, 21:31:24 »
Onneksi meillä - tai siis Suomessa - on Helsingin Sanomat joka paljastaa sellaista mitä ei muut (valta)mediat älyä.
Tarkemmin sanoen: onneksi on Hs-toimittajat Paavo Teittinen ja Marja Manner, jotka paljastivat, että
 1 - hyväntekijä, lelusalakuljettaja, Rami Adham on johtanut ihmisiä harhaan (2016).
 2 - hyväntekijä Christmas Brothers (Ari Koponen) omaa epäilyttäviä piirteitä (2018).
Kun vielä aiemmin media oli käsitellyt heitä hellien silkkihansikkain.
Ja ennenkaikkea: molemmat (Adham ja Koponen) ovat paljastuneet rasisteiksi. (Se se on aivan kamalaa).

Tapaus 1 (Rami Adman) tarkemmin:
  Teivo Teivainen twitterissään oletti sankareiksi HS:n kun kommentissaan kosmologi Syksy Räsänen kertoi sankareita olevan sos.median ja he (Syksy Räsänen, Anter Yasa, Bruno Jäntti). Tarinansa on vähän pitempi artikkeli:
 https://kulttuurivihkot.fi/lehti/blogit/syksyrasanen/881-kumun-ei-kuulu-vaieta
Räsäsen mukaan valtamedian toimittajien kriittiset korvat heräsivat nousuun vasta kun Adham meni SDP:n ehdokkaaksi. 

Tuosta Räsäsen artikkelista muuten selviää, että yhdysvaltain ja brittien mediat nosti Adhamin (sankari)jalustalle. Tämä on jo vakavaa, englanninkielinen länsimedia lankeaa valheelliseen romanttiseen valheen harhaan jonka viritti suomalaissyyrialainen mies*. Tämä on jo taito sinänsä, pitäisikö Suomen armeijan pestata hänet info-kybersotajoukkoihin...? ;D

(Räsänen kehuen nostaa oman kissa-häntänsä? Emme ole hänen varasssaan koska Helsingin Uutiset nostaa hänet paljastajaksi: https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/445220-kansalaisaktivisti-julkaisi-todisteita-sdpn-jaseneksi-liittyneen ).

*Rami Adham tai mediamme pitäisi lisätä sinne Suomen häpeäpilkut-ketjuuni Hakkaraisen perään mutta koska länsimedia lankesi mukana niin emme ole poikkeus..?
« Viimeksi muokattu: pe 02.03.2018, 21:39:01 kirjoittanut MrKAT »
Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16505
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #287 : pe 02.03.2018, 22:37:42 »
Media nostaa noita mamuja, somaleita sun muita, esikuviksi aika helposti, kunnes huomataan, että monet ovat kusettajia, kuten turvapaikanhakijat kurpitsavankkuritarinoillaan, viimeksi Loviisassa.

Miten voisi vaatia valtamedialta vähän itsekritiikkiä touhuistaan, mokaavat jatkuvasti.

Heikki Porkka Oikea Mediassa (vaikka vähän toki jauhaakin samaa asiaa...):
http://beta.oikeamedia.com/o1-57504
http://beta.oikeamedia.com/o1-57200

Herää kysymys, rakentavatko nuo tulevaisuuden Suomea, vai rikkovatko sitä?
« Viimeksi muokattu: pe 02.03.2018, 22:42:34 kirjoittanut Toope »
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Hänen pyhyytensä

 • Konkari
 • Viestejä: 2034
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #288 : pe 02.03.2018, 22:50:00 »
Media nostaa noita mamuja, somaleita sun muita, esikuviksi aika helposti, kunnes huomataan, että monet ovat kusettajia, kuten turvapaikanhakijat kurpitsavankkuritarinoillaan, viimeksi Loviisassa.

Miten voisi vaatia valtamedialta vähän itsekritiikkiä touhuistaan, mokaavat jatkuvasti.

Kun lainaamasi media pitää asiantuntijonaan USAlaista kristillistä oikeistoa, on melkolaila se viimeinen henkilö vaatimaan muilta medioilta minkään sortin itsekritiikkiä.
Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16505
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #289 : la 03.03.2018, 01:09:13 »
Sanoo mies, joka pitää pseudoliberaalia vasemmistomediaa ohjenuoranaan.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Hänen pyhyytensä

 • Konkari
 • Viestejä: 2034
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #290 : la 03.03.2018, 01:28:32 »
Sanoo mies, joka pitää pseudoliberaalia vasemmistomediaa ohjenuoranaan.

:D pseudoliberaali vasemmistomedia. Tämäkin liikanimi peräisin sieltä vainoharhaisesta konservatiiviesta mediasta, jotta ei tarvitsisi myöntää sitä harmillista tosiasiaa, että kaikesta kehityksestä saatte te konservatiivitkin viimekädessä kiittää "pseudoliberaaleja vasemmistomedioita", mitä sillä sitten ikinä tarkoitatkaan. Ilman liberaaleaja medioita kun ei olisi kehitystä.
Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16505
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #291 : la 03.03.2018, 01:49:59 »
Sanoo mies, joka pitää pseudoliberaalia vasemmistomediaa ohjenuoranaan.

:D pseudoliberaali vasemmistomedia. Tämäkin liikanimi peräisin sieltä vainoharhaisesta konservatiiviesta mediasta, jotta ei tarvitsisi myöntää sitä harmillista tosiasiaa, että kaikesta kehityksestä saatte te konservatiivitkin viimekädessä kiittää "pseudoliberaaleja vasemmistomedioita", mitä sillä sitten ikinä tarkoitatkaan. Ilman liberaaleaja medioita kun ei olisi kehitystä.
Mistä me saamme kiittää valeliberaaleja? Oikeat liberaalithan ovat täysin toista rotua, kuin punavihreät liberalismifasistit, jotka yrittävät pakottaa muita kasvisruokiin ja monikuristukseen. Oikea liberaali sallii kaikkia näkemyksiä, itsenäisiä, ei valtio- tai mediajohtoisia näkemyksiä. Ette ymmärrä sitä, että esim. USA:n republikaanit ovat lähinnä klassista liberalismia ajaessaan yksilönvapauksia ja riippumattomuutta keskushallinnosta.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Hänen pyhyytensä

 • Konkari
 • Viestejä: 2034
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #292 : la 03.03.2018, 02:30:19 »
Sanoo mies, joka pitää pseudoliberaalia vasemmistomediaa ohjenuoranaan.

:D pseudoliberaali vasemmistomedia. Tämäkin liikanimi peräisin sieltä vainoharhaisesta konservatiiviesta mediasta, jotta ei tarvitsisi myöntää sitä harmillista tosiasiaa, että kaikesta kehityksestä saatte te konservatiivitkin viimekädessä kiittää "pseudoliberaaleja vasemmistomedioita", mitä sillä sitten ikinä tarkoitatkaan. Ilman liberaaleaja medioita kun ei olisi kehitystä.
Mistä me saamme kiittää valeliberaaleja? Oikeat liberaalithan ovat täysin toista rotua, kuin punavihreät liberalismifasistit, jotka yrittävät pakottaa muita kasvisruokiin ja monikuristukseen. Oikea liberaali sallii kaikkia näkemyksiä, itsenäisiä, ei valtio- tai mediajohtoisia näkemyksiä. Ette ymmärrä sitä, että esim. USA:n republikaanit ovat lähinnä klassista liberalismia ajaessaan yksilönvapauksia ja riippumattomuutta keskushallinnosta.
Toope silloin kuin patavanhoilliset uskovaiset näyttäytyvät liberaaleina on syytä ottaa lääke.
Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16505
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #293 : la 03.03.2018, 02:55:55 »
Klassinen liberalismi ajaa pientä valtiota, irtautumista kontrollista, yksilönoikeuksia ja yksilökeskeistä vastuuta. Uskonnollisuus sinänsä ei liity liberalismiin, ellei rajoita sitä.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Hänen pyhyytensä

 • Konkari
 • Viestejä: 2034
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #294 : la 03.03.2018, 03:11:14 »
Klassinen liberalismi ajaa pientä valtiota, irtautumista kontrollista, yksilönoikeuksia ja yksilökeskeistä vastuuta. Uskonnollisuus sinänsä ei liity liberalismiin, ellei rajoita sitä.
Toope, tämä onkin juuri teidän konservatiivien ongelma. Se estää teitä keksimästä mitään kehittävää. Pitäisi oppia virheistä ja parantaa mutta sen sijaan te valitsettekin listalta vain jonkun kehittävältä kuulostavan ideologian ja toteutatte sitäkin orjallisesti sääntöjen mukaan kuvitellen, että se kehittäisi. Kehitys edellyttäisi kuitenkin kykya jatella, mutta tämä jatkuva hokemisesi klasisesta liberalismista ja pseudoliberaaleista osoittaa, ettei sinulla ole aavistustakaan sellaisesta mielenmaailmasta, joka kykenee kehittämään jotain olemassolevaa paremmaksi.
Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Poissa Valdemar Ala-Tuuhonen

 • Konkari
 • Viestejä: 15430
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #295 : la 03.03.2018, 09:54:17 »

Toope, tämä onkin juuri teidän konservatiivien ongelma. Se estää teitä keksimästä mitään kehittävää. Pitäisi oppia virheistä ja parantaa mutta sen sijaan te valitsettekin listalta vain jonkun kehittävältä kuulostavan ideologian ja toteutatte sitäkin orjallisesti sääntöjen mukaan kuvitellen, että se kehittäisi.

Pidätkö valtiokirkkomme johtoa - piispoja - äärikonservatiivisena?


VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3058
 • Väärinajattelija
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #296 : la 03.03.2018, 19:24:33 »
Uganda-kohu jäi jo taakse

SE JÄI JO TAAKSE. VITTU, USKOKAA NYT SAATANA, ETTÄ SE JÄI TAAKSE!!!

Riippumaton :D uutislähde Yle.fi otsikoi neutraalisti eiku piiloviestittää...ääh...eiku...tota...joku haamu siellä taustalla toteaa, että Uganda-aihe on nyt kohuttu loppuun, katse toisaalle. Australia on siisti, turvallinen kohde, josta voi kertoa reippaan henkseleidenpaukuttelu-uutisen silleen kivan tervehenkisesti. Hop, söpö kenguru loikkaa kuin panda...eiku...kuin sisukas SiperianPakkasSisuTalvisotaSuomi kehityshypähtää. Oli pakko löytää jotain hienoa Patria-uutisointia, että voidaan unohtaa ne vanhat. Unohdetaanhan me, eikös juu? Noin, kiltti hauva antaa sedälle yläfemma-tassua ja koiran emäntä rukousteltan takana tussua! PandaKenguru nousuun!

Patrialla on vireillä Australiaan 225 uuden polven am-sotilasajoneuvojen yhteiskauppa paikallisen asevalmistaja BAE Systems Australian kanssa...

Uuden Seelannin ja Australian kiertueella olleen ministeri Mika Lintilän Team Finland viipyi pallon toisella puoliskolla pari viikkoa
Älykaupungeissa lenkkeillyt elinkeinoministeri twiittasi matkastaan muutaman kerran innostuneesti. Aamulenkillä hän kiinnitti satamassa huomionsa uusiin Konecranesin nostureihin.


Lenkille siitä, laiskurit!

https://yle.fi/uutiset/3-10099004
« Viimeksi muokattu: la 03.03.2018, 19:52:50 kirjoittanut Anemone 2.0 »
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16505
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #297 : la 03.03.2018, 22:40:03 »
Klassinen liberalismi ajaa pientä valtiota, irtautumista kontrollista, yksilönoikeuksia ja yksilökeskeistä vastuuta. Uskonnollisuus sinänsä ei liity liberalismiin, ellei rajoita sitä.
Toope, tämä onkin juuri teidän konservatiivien ongelma. Se estää teitä keksimästä mitään kehittävää. Pitäisi oppia virheistä ja parantaa mutta sen sijaan te valitsettekin listalta vain jonkun kehittävältä kuulostavan ideologian ja toteutatte sitäkin orjallisesti sääntöjen mukaan kuvitellen, että se kehittäisi. Kehitys edellyttäisi kuitenkin kykya jatella, mutta tämä jatkuva hokemisesi klasisesta liberalismista ja pseudoliberaaleista osoittaa, ettei sinulla ole aavistustakaan sellaisesta mielenmaailmasta, joka kykenee kehittämään jotain olemassolevaa paremmaksi.
Minusta konservatiivinen ajattelutapa yhteiskunnassa on järkevin kehitystyyli. Omaksutaan hyviä asioita historiasta ja vanhasta yhteiskunnasta, kehitetään tai hylätään niitä malleja, jotka eivät enää toimi. Yhteiskunta toimii parhaiten hallitun kehityksen kautta, mikä konservatiivisen kehityksen idea onkin. Ei pidä uudistaa yhteiskuntaa hyppäyksittäin (=radikaalit ja jossain määrin liberaalit), vaan pienin askelin, hallitusti.

Epäilen, ettet parahin Lauri täysin ymmärrä liberalismin ja konservatiivisuuden perusajatuksia? Nehän eivät ole vastakkaisia näkemyksiä, ovat osin yhtyviä sellaisia. Itse luulen, että perinteisen sosialidemokratian kuihtuessa politiikka tulee muuttumaan enemmän takaisin 1800-luvun Englannin kaltaiseen malliin, jossa liberalismi ja konservatismi tulevat olemaan keskeisiä tekijöitä ja aatemalleja. Perinteistä vasemmistoa tulee edustamaan vihervasemmistolainen hörhöilylinja, joka ei kykene hylkäämään sosialismin huonoja puolia, vaan ajaa niitä Li Anderssonien tavoin edelleen. Heillä on houkuttelevia, mutta tyhjiä ajatuksia. Politiikka tullee nähdäkseni kuitenkin keskittymään tulevaisuudessa perinteisen puoluepolitiikan sijaan (kansallis-)konservatiivien ja utopistiliberaalien kamppailuun. Toki nuo kaikki ryhmät jakautuvat myös sisältä erilaisiin suuntauksiin.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Valdemar Ala-Tuuhonen

 • Konkari
 • Viestejä: 15430
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #298 : la 17.03.2018, 17:31:45 »
Onneksi meillä - tai siis Suomessa - on Helsingin Sanomat joka paljastaa sellaista mitä ei muut (valta)mediat älyä.

Mitäs nyt pitäisi tehdä?

Nyt tiukkailmeinen Venäjän ulkoministeri kehottaa olemaan lukematta länsimaisia lehtiä!

Umpikuja - enhän osaa vastuullisen median kieltä venäjää kuin nimeksi.....


VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7539
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Informaation manipulointi: sensurointi ja vääristely (nro 2)
« Vastaus #299 : la 24.03.2018, 00:39:45 »
YLE Puhe pe 23.3.2018

14.02 Nosto: Mistä tunnistaa valemedian?
Tiedätkö mihin voi luottaa ja mistä löytyy laadukasta tietoa?
Miksi valemediaan uskotaan ja mihin sillä pyritään? Miten vihapuhe määritellään
Nostossa vierailivat Valheen jäljillä -kirjan juuri julkaisseet filosofian tohtori Ari Haasio sekä Siirtolaisuuinstituutin erikoistutkija Markku Mattila.
Toimittajana Miia Krause

 - https://areena.yle.fi/1-4377915#autoplay=true

MV-lehti on tuossa pääesimerkkinä valemediasta; räikeä, alatyylinen, valemedian "seiska"...
"Tyypillinen tapa:.. otetaan joitain faktoja esim. poliisin tiedotteesta ja tämän jälkeen siihen liitetään täysin mielikuvituksellisia olettamuksia, väitteitä, täyttä fiktiota, joilla ei ole mitään totuusarvoa ja sitten pannaan lähteeksi Suomen Poliisi." 
Tutkivat 2 viikkoa: 25% MV-lehden kirjoituksista (525 kpl) sisälsi vihapuhetta.

Normatiivinen informaatio = virallisia kanavia pitkin, yleisesti hyväksyttyä arvojen ja asenteiden suhteen ja lainsäädännön mukaista

Disnormatiivinen informaatio = enemmistön arvojen ja asenteiden vastaista, osin lainvastaista tai houkuttaa lainvastaisiin tekoihin, enemmistö pitää arveluttavana (esim. huumeisiin tai anoreksiaan tai hopeavettä lapsille tai itsemurhaan tai kouluampumiseen kannustavat sivut, jotka on näiden mukaan mukaan vaarallista vertaistukea)

Vihapuhe:
 - vähemistöryhmää  tai yksilöä loukkaavaa halventavaa puhetta, kohteena vammaiset, etniset, seksuaalist tai
   uskonnolliset vähemmistöt
 - toisteista, kohdistuu aina samaan ryhmään, monomaanista vrt. Rooman senaattori joka päätti aina joka kerta
  puheensa: "Muuten, olen sitä mieltä että Karthago on hävitettävä".
 - julkista puhetta jolla yritetään käännyttää kuulijat omalle kannalleen että tämä kohde on halveksittava, erilainen
 - itse kohteen loukkaantuminen ei kiinnosta puhujaa
 - kuin koulukiusaaminen, jolla koitetaan kääntää koko porukka tietyn kimppuun

Vihapuhetta ei ole:
 - vihaisena sanottu loukkaava puhe henkilöltä henkilölle, usein tarkoitus ei edes loukata vaan ilmaista vihaa
 - tilapäinen hetkellinen tapahtuma joka menee ohi
 - esim. autossansa kiroilee liikennetilannetta tai tietyn automerkin omistajia jolloin kuulijoita ei edes välttämättä ole
« Viimeksi muokattu: la 24.03.2018, 01:21:20 kirjoittanut MrKAT »
Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.