Kirjoittaja Aihe: Onko aikaa olemassakaan?  (Luettu 2794 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 9904
Vs: Onko aikaa olemassakaan?
« Vastaus #140 : la 28.07.2018, 14:19:02 »
Ihminen elää näköjään enemmän pitempää aikaa kuin mitä hänen omat elinvuotensa ovat.
Tässä tulee mieleen tämä Nasaretin Jeesus, jonka olemassaolokin on kyseenalainen ja jonka ajattelu on loogisena rakennelmana aika kevyttä kamaa antiikin filosofeihin verrattunan. Kristinuskon ansio oli revisioida juutalaisuus niin että se kelpasi keisareille ja niin levisi maailmalle.  Mutta näitä suurimman osan kuolemansa jälkeen eläneitä on harvassa.

Eiköhän tämä ole enemmän faaraotyyppisempien juttuja.

Kristinuskonnosta samaa mieltä. On kelvannut, oikein hyvin, ja kaupaksi menee edelleen. Jeesustyyppiset, Socrateet, ... ja puolittaisemmansuuntaiset, tuskin koskaan kakistelematta, jos edes yritetään nieleksiä.

Hajussa kasvaa, jos olla jaksaa. Kun nieleksii, niin sitä väistämättä tekee vähän kaasutteluakin, toisesta päästä. Ukin 1-tokaisustoa oli tuo pieru-huumoriin liittyvä.

Tehtaan piiput vie, ja nykyisin viedään koko tehtaat, vähän kauemmas, ja viemäröinnit jonnekin, minne käy, ... ja seuraus nähdään, ukin kertoman mukaisesti. Ehkä toi esiin totuuttaa, vaikka huumoripuoli oli se juttu, mutta osuvuuspuolta jäi sittenkin mukaan, tietämättään.

Yhteistä tarinaa. Näitä on monenlaisena. Tai monenlaisesti iskostettuna, tosin samaa sinetöiden. Vankkaa toki, tämä kultturiaines tässä, ja vankistuu, ja etenkin vankistaa, toki lisää.
« Viimeksi muokattu: la 28.07.2018, 14:23:20 kirjoittanut Juha »