Kirjoittaja Aihe: Yhdysvaltain uusi presidentti (nro 2)  (Luettu 28783 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Toope

  • Konkari
  • Viestejä: 16682
Vs: Yhdysvaltain uusi presidentti (nro 2)
« Vastaus #1140 : su 23.12.2018, 21:59:24 »

Teksasissa asuva Kristian kertoo, miksi kannattaa Trumpia: ”Suomalaiset eivät ymmärrä tätä kansaa”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001951085.html


En ole tullut ajatelleeksi muuta, kuin että on ehkä parasta maailmalle siksi, että on ruumiillistuma ajastamme. Ehkä Trumpissa on muutakin, siis yleismaailmallisen hyvää, tai epäilyttää, että voiko sulkea pois, millä lailla. Sama voi olla ganstereissa, kautta aikojen.

Jos on valta-asematiivistymiä, niin niihin liittyy pakosti omia lainalaisuuksia. Miten hyvin näitä tunnetaan, ja miten luontevasti asiaa käydään läpi? Onko jotain tarjota tänne, jos oikeasti olisikin tarvetta, "maahantuontiin".

Rankalta vaikuttaa otteet, kuten sodissa. Ehkä näitä tilanteita ei tulisi mitata tavallisissa oikeuskäsittelyissä, koska jotain voi mennä radikaalisti pieleen. Seurauksista voi kärsiä kaikki, senhetkistä isommin.
Trumphan edustaa lähinnä perinteistä amerikkalaista konservatismia. Pieni valtio- ajattelu pohjalla, USA:n ei pitäisi sekaantua suuresti muiden maiden asioihin (Nyt Trump sanoi, että USA:n joukkoja vedetään pois Lähi-idästä). Patriotismi ja jonkinasteinen taloudellinen protektionismi ovat ominaista tuolle konservatiiviselle ajattelule, jota Trump pitkälti edustaa. Hänhän on jo 1990-luvulta asti vaatinut sitä, että Euroopan NATO-maat vastaisivat omasta puolustuksestaan rehdisti hinnan, eivätkä lepäisi Saksan tavoin USA:n ydinasevarjon alla. Hän on vuosia puhunut siitä, että kauppasopimukset eivät ole reiluja USA:lle. Eurooppa, Japani ja Kiina kaikki vetävät amerikkalaistuotteilta suurempia tullimaksuja kuin mitä USA heidän tuotteiltaan. Tähän epäkohtaan Trump on jo puuttunut.

Minusta Trumpilla on aika pitkäjänteinen ja harkittu linja, jota on jo vuosia ajanut. Liberaalit presidentit ovat antaneet muiden maiden käyttää USA:n ideologista vapaakauppa-ajatusta hyväkseen. Trump haluaa luoda kauppaavaihdosta tasaveroista. Esim. samat tullit tuontitavaroille.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Muisto Keijo Kullervo

  • Konkari
  • Viestejä: 2486
  • Päivieni kertomaa
    • Kotisivuni
Vs: Yhdysvaltain uusi presidentti (nro 2)
« Vastaus #1141 : ti 25.12.2018, 22:23:51 »
Donald Trump yrittää pitää vaalilupauksensa ja tietysti presidenttivaalit hävinnyt osapuoli tekee kaikkensa torpedoidakseen hankkeen...

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki