Kirjoittaja Aihe: Rakas Android-puhelin  (Luettu 17295 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hibiscus

 • Vieras
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #100 : ma 05.02.2018, 22:04:38 »
Aika harva taitaa tarvita noita Jaskan ilmaisia rakkaudenosoituksiaan.
Hibiscusella on ollut vuoden kiinnostuksestaan kertova ketju Pylly haisee, jota veljensä socrates on puffaannut, mutta ei ole edes tämän ketjun lukijamäärissä.

Tämä ketju toimii aivan tarkoitetulla tavalla. Hibiscusin olemattomasta ÄO:sta kertovia oksentelua ei tarvittaisi. Ei liity asiaan ja tunnetaan ilmankin.

Kouluttamaton rakkikoira roikkuu taas kintereilläni. Jatkumolla yksikään ketju onneksi ei ole kenenkään oma. Ei edes pylly haisee ole minun ketjuni ja sinun huumorintajusi ei riitä siihen, että sitä ei ole vakavassa mielessä kirjoitettu. Sen sijaan sinun rakas androidisi on vakavissasi kirjoitettu niin naurettava kuin se onkin. Useimmat viestit siellä ovat itsesi kirjoittamiasi ja on hyvä, jos lukijoita on ollut paljon siksi, että kaikki tajuaisivat sinun taantuneen lapsen tasolle. Useimmat viestit siinä ketjussa taitavat olla sinun itsesi kirjoittamia. Oletan, että useimmat jatkumolaiset katsovat viimeisimmät viestit, eikä se vielä takaa, että kaikki viitsivät sinun viestejäsi lukea.

Minun myötähäpeäni sinua kohtaan on kehittynyt sääliksi.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5063
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #101 : la 10.02.2018, 04:42:29 »

Toistuvasti käy puhelimessa, että samoja säätöjä joutuu uusimaan. Meni taas kerran akku aivan tyhjäksi ja sammutti puhelimen. Sen jäljiltä lukitusnäytön päälläolo meni kovin lyhyeksi, viiteen sekuntiin. Muistaakseni siitä tähän ketjuun jo kirjoitin ja tulen etsimään mitä. Jossakin mutkan takana asetuksissa muistaakseni on asetus kauanko lukitusnäyttö päällä pysyy ja sieltä sen saa sen verran kestämään, että ehtii ruudun ilmoitukset vilkaisemaan ja avaamaan aloitusnäytön.

Mutta tuli ilmoitusten antamisen kanssa sotkua ja nyt etsiskelen mihin kaikkiin kohtiin on koskettava, että saadaan ilmoitukset sallittua halutuista sovelluksista ja asetettua näytetäänkö ne lukitusnäytöllä ja sisällöm kanssa vai vain ilmoitus. Ja tekstuaaliseen ilmoitukseen liittyy millaisen äänen se soittaa ja väriseekö puhelin. Yritänpä tässä kirjata millä asetuksilla ilmoitukset säädetään.

- ensinnäkin verkosta tuleviin sanomiin vaikuttaa onko verkko päällä; säädetään kohdasta Asetukset / Yhteydet

- äänet ja värinä säädetään asetusten kohdasta Asetukset / Äänet ja värinä (mm. soittoääni, äänenvoimakkuuss, värinäkuvio; viestien ilmoitukset, kalenterin ilmoitukset, sähköpostin ilmoitukset)

- Asetukset / Ilmoitukset: tässä merkitään mistä sovelluksista halutaan ilmoituksia; vain tässä sallittuja voi säätää tarkemmin (Ihmettelen, että tässä ei ole mukana Kello-sovellusta, josta tulevat hälytykset)

- Asetukset / Ilmoitukset / Lisäasetukset: (yllättäen) täällä kirjataan sallitaanko sovellusten ilmoitusten näyttö lukitusnäytössä lainkaan / ilman sisältöä / sisällön kanssa ja salitaanko sovelluksesta ilmitukset myös Älä häiritse -tilassa
Eri sovelluksilla on erilaisia ilmoitusten lisäasetuksia

- Lukituksen ollessa auki ilmoitustekstit lähinnä näytetään yläreunan ilmoitusakueella. Kellosovelluksen hälytykset kuitenkin tulevat koko ruudun ikkunaan

- Asetukset / Sovellukset /Sovelluksen asetukset / Ilmoitukset : Täältäkin päästään asettamaan Ilmoitusten lisäasetukset

- Asetukset / Lukitusnäyttö ja suojaus / Ilmoitukset :  Täältä saadaan säädettyä ilmoitusten näkymistä lukitusnäytössä yleisesti sekä sovelluskohtaisesti ovatko ilmoitukset päällä mutta ei sovelluskohtaisesti lisäasetuksia. Eh, tällaisella ratkaisulla laite ei ansaitse tula nimitetyksi älypuhelimeksi

- Sitten tässä 2017 mallissa Galaxy J3 -puhelinta on erilailla kuin vuotta vanhemmassa taustatoiminnan säätöä. Kohdassa Asetukset / Laitteen ylläpito / Akku on estettävissä nimettyjä sovelluksia käyttämästä virtaa kun eivät ole käytössä sekä sovelluksia jotka eivät saa olla käytössä taustalla vaan lepotilassa - niiden mahdollisuus lähettää ilmoituksia saattaa olla estynyt. Kohdassa Muisti voidaan pysäyttää taustasovellukset ja vapauttaa näin muistia. Näistä Android-sovellusten tiloista en ole saavuttanut valaistumista.

- Vielä on kohdassa Asennukset / Helppokäyttöisyys / Muistutusilmoitus mahdollisuus asettaa, että puhelin pimputtee vaikka 10 minuutin välein, jos ilmoituksia on lukematta.
« Viimeksi muokattu: ma 12.02.2018, 22:00:06 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16378
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #102 : la 10.02.2018, 09:49:13 »
Vaikka minulla on kokoajan ollut samat sovellukset puhelimessa enkä ole uusia haalinut, niin yhtäkkiä puhelin ilmoitti että tila on loppumassa kesken ja voisit poistaa joitakin sovelluksia. Sitten se ehdotti tietysti juuri kaikkia niitä sovelluksia joita käytän päivittäin. Poistin Facebookin kun en sitä kumminkaan puhelimella käytä, ja jonkun muun jota en nyt enää edes muista. Kai sieltä voisi heivata kaikenlaiset Wordit sun muut tämmöiset myös, kun en niitäkään käytä.

Se miksi se ehdotti niitä mitä käytän johtui kai siitä että veivät eniten tilaa, tai siitä että olivat itse asentamiani, eivätkä puhelimen kanssa defaultina tulevia.

Erillisessä muistikortissahan on tietysti tilaa vielä vaikka kuinka. Kumma kun se ei ehdottanut että siirtyy tallentamaan sille. Kun sen kortin sinne survoo ja seuraavaksi käyttää kameraa, niin se aina ilmoittaa että alkaa tallentamaan kortille. Muutama sovelluskin taitaa olla siellä kortilla, ne on laite itse keksinyt asentaa sinne laitteen itsensä sijasta.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5063
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #103 : la 10.02.2018, 23:54:56 »

Hätätilannetiedot

Ainakin uudemmissa Samsungin puhelimissa on ennen käynnistyksen Pin-koodin antoa soitettavan Hätäpuhelun tiedoissa nähtävissä puhelimen omistajasta kirjatut ICE (In Case of Emegency) tiedot pelastushenkilökuntaa varten. Päällä olevan puhelimen lukitusnäytön ainakin pin-koodiaukaisussa on tarjolla samainen Hätäpuhelu ICE-tietoineen.

Siellä voi olla puhelimen omistajan nimi, veriryhmä, sairaudet, lääkkeet, lähimmäisen yhteystiedot yms.

Yhteystiedoissa on valmiina myös ryhmä ICE-yhteyshenkilöt ja ryhmään voi yhteystiedoista lisätä henkilöotä, mutta nyt en muista sen merkitystä hätätilanteessa kun Yhteystiedot on avaussuojauksen takana. No ainakin voi itse kohdentaa viestiä ryhmälle kuten muillekin nimetyille ryhmille.

Oma profiili on minulla yhteystiedoissa ensimmäisenä näytettävänä ja terveystiedot ym. ovat siinä ylläpidettävissä. En muista missä yhteydessä itse omia tietoja laitoin - ehkä niitä kysyttiin jo puhelinta käyttöön otettaessa. Ainakin Yhteystiedoista pääsee tietoja muokkaamaan.
Galaxy J3 (2017):ssä on myös Asetukset > Edistykselliset toiminnot > Lähetä hätäviestejä josta saa aktivoida mahdollisuuden lähettää multimediaviestejä painamalla nopeasti kolme kertaa virtapainiketta hätäviesteille kirjatuille kontakteille. Jos niin laitetaan, puhelin ottaa kamerakuvan etu ja takakameralla ja lähettää kuvat ja GPS:n sijaintikoordinaatit Google Mapsiin liittäen. Jostain muistaakseni saa vielä ennakkoon kirjoittaa lyhyen tekstin viestissä lähetettäväksi, nutta nyt en löytänyt paikkaa.

Tämän kokeileminen minulla on vielä kesken, mutta voi olla hyödyllisiä turvapiirteitä.Sivulla https://icekortti.fi/ voit tehdä itsellesi pdf-tiedoston, jonka tulosteesta voit leikata lompakkoon sopivan ICE-kortin, jossa voi myös ilmoittaa halustaan luovuttaa kuoleman sattuessa elimensä ja kudoksensa elinsiirtoon.
« Viimeksi muokattu: su 11.02.2018, 03:10:11 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16523
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #104 : su 11.02.2018, 00:51:30 »
Hauskoja juttuja toki. En itse käytä android-puhelintani oikeastaan mitenkään, muuten kuin puhelimena. Onhan aika tyhmää nettiä selailla tuollaiselta näytöltä, kun kotona on metrin levyinen näyttö ihan oikealla tietokoneella...

Minusta tuo puhelin on vain välttämätön pakko joskus, yhteydenpitoon, mutta nettiporn... anteeksi nettiä seuraan kyllä ihan paljon mieluummin jostakin kunnon näytöltä ja nopealta koneelta.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5063
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #105 : su 11.02.2018, 03:23:30 »
Puhelimen pienestä koosta on tietokoneeseen ja kameraan verraten monta hankaluutta ja haittaa. Mutta yksi ylitse käymätön etu: se on mukana.
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5063
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #106 : ma 12.02.2018, 21:49:09 »
Juulian kuvien innoittamana tässä yksi paikka, josta löytyy älyluuriin animoituja gif-kuvia, ken sellaisista tykkää: http://www.animated-gifs.eu/phone.php
Hän on täällä tänään

Poissa Juuli

 • Konkari
 • Viestejä: 813
 • Hukkaskukka
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #107 : ma 12.02.2018, 22:13:05 »
Juulian kuvien innoittamana tässä yksi paikka, josta löytyy älyluuriin animoituja gif-kuvia, ken sellaisista tykkää: http://www.animated-gifs.eu/phone.php

  Tuo minkä laitoit  on yksi parhaita.
Voisitko laittaa sen venäläisen kun minun  linkkini ei toiminut. Sen  minkä löysit.
Sinulle tässä :
https://giphy.com/explore/charlie-brown
.
https://www.youtube.com/watch?v=7DUnyXUaUDE
muistojeni ruusut anneli sari

Poissa Jori

 • Jäsen
 • Viestejä: 67
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #108 : ma 12.02.2018, 22:19:41 »
Juulian kuvien innoittamana tässä yksi paikka, josta löytyy älyluuriin animoituja gif-kuvia, ken sellaisista tykkää: http://www.animated-gifs.eu/phone.php

Ihan parhautta on tämä Juulin mukaan

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5063
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #109 : ma 12.02.2018, 22:42:24 »
Voisitko laittaa sen venäläisen kun minun  linkkini ei toiminut. Sen  minkä löysit.
Sinulle tässä :
https://giphy.com/explore/charlie-brown
.
Seikkailin siellä täällä aloittaen Googlella: https://www.google.fi/search?q=krassota+gif
Jouduin sivulle https://en.postila.io/id3829365/krasota jossa Galina Bosova osittautui huikeiden gif-animaatioiden tekijäksi. On hänellä nättejä Postikorttityylisiä still-kuviakin.

Hän on täällä tänään

Poissa Juuli

 • Konkari
 • Viestejä: 813
 • Hukkaskukka
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #110 : ma 12.02.2018, 22:43:36 »
.


Hyvää yötä.
https://www.youtube.com/watch?v=7DUnyXUaUDE
muistojeni ruusut anneli sari

Poissa Jori

 • Jäsen
 • Viestejä: 67
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #111 : ma 12.02.2018, 23:02:15 »
Animated GIFs are sooooo fine!


Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5063
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5063
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #113 : ma 05.03.2018, 22:40:39 »

Toisin kuin Android-puhelimissa yleensä, SamSung Galaxyssä ruudunkaappaus saadaan Kotinäppäintä ("Home", iso näppäin alhaalla keskellä) ja virtanäppäintä samanaikaisesti painaessa. Ruutu "välähtää" pienemmäksi ja kuva tulee gallerian Näytänkuvat kansioon.

Kotinäppäimen perustoiminnot ovat lyhyellä painalluksella alkunäytölle paluu ja pitkällä (3 sek) painalluksella Google Nyt -näyttö.

Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5063
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #114 : ti 06.03.2018, 00:18:33 »

Kokeiluissani Samsung Galaxy J3:n lataus ei loppunut akkumittarin tullessa näyttämään 100% vaan jatkoi latausta alkuperäisellä laturilla .alentuneella 0,25 A virralla. Ymmärtääkseni on parempi akun kestolle, jos lataus lopetetaan vähän ennen kuin lataus tulee 100% täyteen kuin että annetaan sen jatkua yli. Ylilatauksen merkitys ei kuitenkaan liene dramaattinen. Nyt muutaman kuukauden käytön jälkeen latausväli on selvästi lyhentynyt.
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5063
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #115 : ti 13.03.2018, 20:13:49 »

Onko sovelluksista käytössä tuoreimmat versiot
Luulin että tottakai, automaattisesti. Olin väärässä.

Avataan Google Play kauppa. Valitaan  kolmen vaakaviivan valikosta Omat sovellukset ja pelit
Se sanoi:
  Ongelmia ei löytynyt. Sovellukset tarkistettu eilen kello 12:50
  Odottavat päivitykset (6).

    ja perässä kuuden sovelluksen lista ja niissä Päivitä-napit

Ei kun päivitykset käsin käyntiin.

Googlen ohjeen mukaan automaattinen päivitys on asetettavissa sovelluskohtaisesti. Siellä Omat sovellukset ja pelit listassa napautetaan kyseistä sovellusta ja päästään sovelluksen lataussivulle. Yläoikealla on kolme pistettä pystysuorassa ja siitä napauttamalla saa sovelluksen automaattipäivityksen Google Play kaupasta päälle ja pois. Se puhelinoperaattorin sovellus, josta erityisesti olin nyt kiinnostunut, oli kyllä automaattipäivityksessä, päivitetty viimeksi 5 viikkoa sitten ja odottamassa päivittämistä. Kumma. Mutta sain sen ominaisuudet ainakin nyt ajan tasalle. Samoin 5 viikkoa sitten päivitetty Chrome oli odottamassa päivittämistä.

Google Play kaupassa kolmen viivan valikossa on ruutua vierittäen myös kohta Asetukset. Siellä kohdassa Ilmoitukset saa hillittyä Google Playn mainontaa. Kohdassa Automaattiset sovelluspäivitykset itselläni on merkki kohdassa Auto-update apps over WiFi only. Voi valita myös manuaalipäivitykset tai automaattipäivitykset aina.
« Viimeksi muokattu: ke 14.03.2018, 01:17:01 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Mjulkku

 • Apinan korvike
 • Konkari
 • Viestejä: 1239
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #116 : ti 13.03.2018, 20:31:20 »
Hauskoja juttuja toki. En itse käytä android-puhelintani oikeastaan mitenkään, muuten kuin puhelimena. Onhan aika tyhmää nettiä selailla tuollaiselta näytöltä, kun kotona on metrin levyinen näyttö ihan oikealla tietokoneella...

Minusta tuo puhelin on vain välttämätön pakko joskus, yhteydenpitoon, mutta nettiporn... anteeksi nettiä seuraan kyllä ihan paljon mieluummin jostakin kunnon näytöltä ja nopealta koneelta.

Jaa. Toki hauska juttu, mutta mulla on 110"! Toki sulla on varmasti värivammaisten vääräuskoisten tekemä kone, mutta mulla valkoisen ateisti heteron tekemä näyttö! Olenhan toki tietääkseni sellainen....

Ammu ittes!!!!
Mongo mogo...

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5063
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #117 : to 15.03.2018, 13:33:44 »
Sivun lataaminen offline luettavaksi Chromessa

Kolmen pisteen napista aukeaa alasvetovalikko. Sen yläreunassa on kuvakkeissa latausta edustava nuoli alaspäin. Siitä sivu talteen. Myöhemmin samasta kolmen pisteen alasvedosta kohdasta Lataukset saa listan Chrome-selaimelle ladatuista tiedostoista.


Esillä olevasta sivusta saa tehdyksi pdf-tiedoston samasta kolmen pisteen valikosta:
Jaa - Tulosta - Valtse tulostin - Tallenna PDF-muodossa - Tallenna kohteeseen Omat tiedostot > Sisäinen muisti > Download (tai minne haluat) - Valmis
Löydn pdf-tiedoston sitten esim Omat tiedostot sovelluksella kansiosta Omat tiedostot > Sisäinen muisti > Download ja siellä saat tiedoston poistetuksikin


Minulla kun  liikkeellä ollessa on hidas nettiyhteys, niin matkalippuja yms. on hyvä laittaa puhelimen muistiin tarvittaessa.

Chromea vastaava sivun talteenlaitto-ominaisuus on on Samsung Internet sovelluksessa.
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5063
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #118 : ke 04.04.2018, 13:06:16 »

Kuvanjakelu


Älypuhelimeen kuuluu kamera ja puhelimella kuvaamisesta on tullut tavallisin valokuvaamisen tapa, ei tosin itselläni.

Otsikossa on linkki kymmenen kuvanjakopalvelun listaan ja muitakin on. Android-puhelimien dominoidessa markkinoita sinullakin varmaan on @gmail.com-osoite ja sen myötä Googlen sovellukset käytettävissäsi, siinä joukossa Google Kuvat (toisinaan nimenä Google Valokuvat, sama asia)  kuvanjakosivusto https://photos.google.com ja android-puhelimessasi varmaan valmiina oma sovellus.

Google ehdottaa että laitat kaikki puhelimellasi otetut kuvat siirtymään automaattisesti pilvipalvelimelle, josta ne on helpoin kopioida myös tietokoneelle, jos sinnekin ne haluat. Google lie suurin rohmu tietojesi keräämiseen, mutta on tuo Google valokuvat helpoin tapa varmistuskopioida ja jakaa puhelimella otettuja valokuviaan ja saa sinne toki muitakin kuvia.

Google kuvat on Googlen pilvipalvelun Google Driven eräänlainen lisuke ja saa valokuvansa vähän askarrellen näkymään myös Driven puolella

Google Kuvissa kuvia ja albumeita voi jakaa myös muille kuin gmail-osoitteen haltijoille linkillä
https://support.google.com/photos/answer/6131416?hl=fi&ref_topic=6128855

Kun sallit kuviesi talletuskoon pienentämisen 16 MB kokoon, niin Google Kuvissa on käytettävissä rajoittamaton talletustila ilmaiseksi. Ilman pienennyslupaa käytössäsi on ilmaiseksi 15 GB tilaa yhteensä Google Photos, Google Drive ja Gmail-käyttöön; lisää tilaa saa kuukausimaksulla.
Hän on täällä tänään

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16378
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #119 : ke 04.04.2018, 13:38:02 »
Olen vähän alkanut ihmettelemään kun älykännyn etukameralla, sillä selfiekameralla siis, tulee parempi naamataulu kuin järkkärillä. Tietenkin tekninen laatu on huonompi, eli jos kuvaa suurentaa tarpeeksi, niin huomaa että se on epäselvempi. Mutta jotenkin sille selfiekameralle jos hymyilee, niin se hymy myös näkyy kuvassa. Sensijaan jos yritän hymyillä järkkärille, hymy todella harvoin (jos koskaan) tallentuu.

Toisaalta tietysti painavan järkkärin pitely ei kyllä paljon hymyilytä enivei.