Kirjoittaja Aihe: Rakas Android-puhelin  (Luettu 18249 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1909
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #300 : ti 16.10.2018, 05:33:37 »
Olen käsityksessä, että Areenan kaltaisten palvelujen osalta on käynnissä jatkuva kissahiirileikki. Ropellipäät harrastajat kehittävät menettelyjä tallettaa elokuvia ym. sisältöä palvelusta tiedostoiksi itselle ja palveluntarjoaja hankaloittaa keksittyjä tapoja muuttamalla palvelua jakelusopimuksien noudattamisehsi ja se edellyttää myös sovelluksen muuttamista. Sovelluskaupan yleisten päivitysmekanismien lisäksi sovellluksiin on rakennettu sisäisiä ohjelmaversiotarkistuksia.

Tuo pitää varmaan paikkansa, vaikka valmiiksi hävitty taisteluhan se on.

Edes maailman mahtavin (Google/Youtube) ei pysty mitään propellihatuille.

Kyse on ihan yksinkertaisesta loogisesta lainalaisuudesta: jos tietokone pystyy näyttämään jotakin, propellihattu pystyy sen tietokoneesta poimimaan talteen.

Poissa Topi

 • Konkari
 • Viestejä: 859
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #301 : ti 16.10.2018, 09:05:23 »
Toisaalta näiden laillisten suoratoistopalveluiden elinehto on kai nykysysteemissä se, että materiaalin kopioimisen pitää olla riittävän vaikeaa. Onhan Netflixistäkin kai mahdollista ladata tavaraa koneelle, mutta DRM:n purku vaatii aikamoista taitotasoa. Ainakin jossain vaiheessa käyttivät sellaista kuin Widevine.

Veikkaan että se riittää, jos sisällön suojauksen purkaminen on mahdollista, mutta onnistuu vain aniharvalta. Joskus aikanaan Areenasta ja Elisa Viihteestäkin sai ladattua mitä vain koneelle ilman sen suurempaa kikkailiua. Luulen että Netflixin tyyppisille palveluille varsinainen ongelma olisi se, jos tätä ruvettaisiin tekemään yleisesti, niin että ihmiset lähettelisivät leffoja toisilleen. Se että jotkut hakkeriryhmät laittavat videoita torrent-sivuille ja kilpailevat siitä, kuka saa ensimmäisenä jonkun uuden jutun dekryptattua, ei oikeastaan ole niin iso ongelma.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #302 : ti 16.10.2018, 13:09:34 »
Yle muotoilee asian näin: 

Lainaus
Yle Areenan tallentamisoikeudet määräytyvät sen mukaan, millaiset oikeudet Ylellä on välittää ohjelmia Yle Areenassa. Ylellä on suurimpaan osaan Yle Areenan ohjelmista oikeus välittää ohjelmat ainoastaan suoratoistona, ei ladattavaksi omalle koneelle. Ohjelmien oikeudenhaltijat ovat edellyttäneet, että Yle suojaa teknisesti suoratoistona tarjoamansa ohjelmat tallentamiselta. Tekijänoikeuslaki kieltää tällaisen teknisen toimenpiteen kiertämisen. Kopioinnilta suojatusta materiaalista ei ole luvallista tehdä kopioita edes yksityiseen käyttöön. Suoratoistona tarjolla olevia Yle Areenan ohjelmia ei siten ole oikeutta ladata omalle koneelle.
Erona Ylen Areena-tarjonnan ja tv-lähetyksen välillä on, että tv-lähetykseen sisältyviä ohjelmia ei ole suojattu teknisesti eli lähetyksiä ei ole salattu eikä ohjelmien tallentamista ole muullakaan tavoin estetty teknisin toimenpitein. Tällaisiin lähetyksiin sisältyviä ohjelmia on luvallista tallentaa yksityiskäyttöä varten.
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #303 : pe 14.12.2018, 14:47:56 »
Sain ohjeen, että kaikki uudet yhteystiedot pitää tallentaa "googletilille", ei muille vaihtoehdoille, koska ne katoavat, jos kännyn boottaa. Pitää kokeilla tuota, että kun palautan noita yhteystietoja kännyyn, niin pitää erityisesti tallentaa ne "googletilille", mitä se v...u sitten tarkoittaakin.

Toisaalta otin esille kynän ja paperin, johon kirjoitan ylös tärkeimmät numerot ja tallennan ne tietämyskoneelle ihan toiseen paikkaan varmuuden vuoksi. Saatanan koneet, kun helpottavat elämääni näin v...n paljon... >:(
Palataanpa rautalangan kanssa vanhaan aiheeseen. Vaikka en tarkastanut mitä tästä on jo kirjoitettu.

Puhelimen Yhteystiedet (Contacts) sovellus pitää puhelimessa yhteystietoja  eli listaa  henkilöiden ynnä muiden puhelinnumeroista, sähköpostiosoitteista, postiosoitteista sun muusta. Lista voidaan tallettaa puhelimen muistissa tai rajoitetulla tietosisällöllä SIMmillä. Jos pitää listaa, jossa on vain nimi ja puhelinnumero, niin simmille  tallettamisessa on se ilo, että siirtämällä SIMmin toiseen puhelimeen, SIMmillä olevat yhteystiedotkin siirtyvät.

Puhelimessa olevat yhteystiedot voidaan synkronoida moniin paikkoihin, esimerksiksi Samsungin tai Googlen tai Microsoftin pilveen palautuskelpoisiksi varmistuksiksi tai joihinkin omiin tiileihin (=sähköpostiosoitteisiin, esimerkiksi outlook.com-, yahoo.com- ja gmail.com-osoitteisiin).

Kysymäsi Google-tiliin synkronointi tarkoittaa, että puhelimen asetuksissa tilit-kohdassa olet nimennyt gmail-sähköpostiosoitteesi salasanoineen puhelimen tietoon, niin ainakin Googlen ohjeiden https://support.google.com/contacts/answer/2753077?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=fi mukaan tämä riittää, että puhelimen yhteystietosi synkronoidaan Googlen palvelimella olevien gmail-osoitteesi yhteystietojen kanssa. Synkronointi tarkoittaa, että kun teet puhelimella yhteystietoihin muutoksia, niin se menee automaattisesti myös Googlen palvelimelle. Ja vastaavasti kun tietokoneella muutat gmail-osoitteen yhteystietoja Google Yhteystiedot palvelulla niin muutokset tallettuvat Googlen palvelimelle ja edelleen myös puhelimeesi.

Sinulle ja useimmille muillekin ainut järkevä tapa on synkronoida puhelimen yhteystiedot yhden gmail-osoitteen eikä minkään muiden tiilien kanssa. Todennäköisesti oletkin android-puhelimen rekisteröinyt yhden gmail-soitteen nimiin, sen käyttö sopii hyvin. 

Nyt sinulla on samat yhteystiedot puhelimessa ja tietokoneessa gmail-osoitteella ja voit vaikka tulostaa tietokoneessa osoitteet paperillekin printterillä. Et oikeastaan tarvitse muuta yhteystietojen varmistusta kuin tämän että yhteystiedot ovat gmail-osoitteesi yhteystiedot. Voit toki halutessasi tehdä, kuten minä tein varmistukset kaikesta viedessäni puhelimen huoltoon, jossa se palautettiin tehdasasetuksiin, kun ohjelmisto asennettiin uudelleen.
« Viimeksi muokattu: pe 14.12.2018, 14:53:30 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #304 : la 15.12.2018, 23:28:41 »
Teksti suomenkieliseksi puheeksi

Samsungin teksti puheeksi -moduuli ei tue suomen kieltä. Jos suomea haluat ja muutenkin, vaihda käyttöön Googlen Tekstistä puheeksi moottori.

Minulla Galaxy J3:ssa: Asetukset > Yleinen hallinta > Kieli ja syöttö > Teksti puheeksi 

Tuon avulla saa esimerkiksi  herätykseen puhelimen kertomaan kellonajan.
Yleisesti Androidissa suomenkielinen äänenkäsittely on vielä aika lapsenkengissä. Selainhaussa voi haettavan antaa puhumalla; vaikkapa sanoa osoitteen niin saa paikan kartan.
« Viimeksi muokattu: la 15.12.2018, 23:54:01 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #305 : ma 17.12.2018, 04:43:23 »
Puhelimen osoitteisto paperille

Olen aikaisemmin sivunnut useassa viestissä ajatusta puhelimen osoitteiston printtaamisesta. Itse parhaana pitämäni tapa on pitää osoitteisto Googlen yhteystiedoissa ja synkronoida puhelimen yhteystiedot Google-tilin yhteystietojen kanssa eikä muitten.
Nyt osoitteiston ylläpito käy parhaiten tietokoneessa Google / Yhteystiedot toiminnolla, mutta tarvittaessa ylläpito voidaan tehdä puhelimessa ja sieltä levittäytyy automaattisesti asetetulla synkronoinnilla myös tietokoneelle jossa samaa gmail-osoitetta käytetään.

Osoitteiston voi Google-yhteystiedot toiminnolla selaimessa tulostaa kirjoittimelle väärin käännetystä valikkovalinnasta Painettu

Jos osoitteiston tulostusmuotoiluun haluaa vaikuttaa, niin itse sain parhaiten toimimaan niin, että tulostus tehtiin pdf-tiedostoon. Windows 10:ssä on valmiina näennäiskirjoitin, jolla tulostuksen saa pdf-tiedostoksi ja muihinkin käyttöjärjestelmiin löytyy ilmaisohjelmina näennäiskirjoittimia , joihin tulostamalla syntyy tulostuskelpoinen pdf-tiedosto.

Pdf-tiedostosta  kopiointia copy/pastella muotoilevaan tekstimuokkaimeen (Word, Writer) en saanut kohtuutyöllä   siististi onnistumaan. Parempana pidiin pasteta puhtaaseen tekstieditoriin joka hävittää muotoilut.Tekstieditorissa tein alustavan muotoilun yhteystietotulostista varten ja sen kopioin viimeisteltäväksi muotoilut hallitsevaan tekstinkäsittelyohjelmaan. Näin sain yhteystietolistan itse haluamaani muotoon taskukalenterin väliin.

Muuten. Sivustosta https://viikkonumero.fi/kalenteri/2018-2  (ja siitä edellisiin ja seuraaviin siirtyen) löydät moniin tarkoituksiin sopivan kalenterin kuuden kuukauden sivuina suomalaisin pyhäpäivin ja viikkonumeroin printattavaksi tai exceliin kopioitavaksi

Hän on täällä tänään