Kirjoittaja Aihe: Rakas Android-puhelin  (Luettu 18058 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #280 : pe 24.08.2018, 05:25:33 »
Nyt en taas ymmärrä mitään, sillä...Yritin viestien yhteystietoihin lisätä ("luo") uuden henkilön ja hänen puhelinnumeronsa. Sitä mukaa kun lisäsin nimeen kirjaimia, laite kirjoitti nimen alle automaattisesti numeroita. Ja ilmoitti lopuksi, ettei yhteyttä voi lisätä. En tiedä mistä laitteen poimimat numerot tulivat, jokin g-mail synkronointi kyseessä? Miten pystyn ohittamaan synkron tai tukkimaan sen turvan? En halua joutua menemään g-mailiin voidakseni lisätä yhteystietoja.
Nyt en taas ymmärrä mitään, sillä ....
Olitko kirjoittamassa viestiä jollakin sähköpostiohjelmalla vai lisäämässä yhteystietoa Yhteystiedot-sovelluksessa. Sekä oletussähköpostiohjelma että Yhteystiedot taitavat riippua käytetystä puhelinmerkistä. Oudolle kokemasi kuitenkin vaikuttaa.

Sellaisen muistan kyllä, että kun yhteystiedoissa olen kurjoittamassa yhteystietoa talletettavaksi, niin kirjoituskentän alapuolelle ilmaantuu tyrkylle  kokonainen puhelinnnumero (joka lie jostain tuttu puhelimessa).

Itse kyllä mielelläni ylläpidän yhteystiedot tietokoneessa selaimella  Googlen Yhteystiedot sovelluksessa (se on muuttanut Gmail-sovelluksen sisältä erilliseen sovellukseen osoitteessa https://contacts.google.com/ ). Olen määrännyt puhelimen asetuksissa kohdassa Tilit / Google että Synkronoi Yhteystiedot (alimmaisena, näyttöä rullattava). Niin Googlen pilveen tehdyt yhteystietomuutokset tulevat synkronoitaessa puhelimeen. Minulla synkronointi on asetettu tapahtumaan automaattisesti, mutta akun säästämiseksi automaattinen synkronointi voidaan ottaa pois päältäkin, jolloin synkronointi on tarpeen itse käynnistää.
« Viimeksi muokattu: la 01.09.2018, 02:33:31 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #281 : pe 24.08.2018, 05:44:19 »
Puhelimessa on useammanlaatuista muistia
1) Talletustila
2) RAM-muisti
3) Mahdollinen lisämuistikortti (SD-kortti)

Tallennusmuisti on suhteellisen hidasta muistia. Ajoa varten ohjelma tulee nopeampaan ja pienempään RAM-muistiin. RAM-muistin täyttymisestä ei tarvitse murehtia, järjestelmä hoitaa sen. Tallennustilaa on tarpeen olla vapaana pari gigaa että puhelin toimii hyvin. Ensimmäisiä keinoja lisätilan hankkimiseksi on laittaa puhelimeen lisämuistikortti. 32 GB yleensä riittänee ja kaikissa puhelimissa eivät suuremmat kortit toimikaan (katso puhelimen tiedot esim ohjekirjatiedostosta). Tallennustilasta siirretään aluksi mediatiedostot (kuvat, videot, musiikki, ym.) muistikortille. Vain osa sovelluksista sallii datojensa siirron lisämuistiin. Esimerkiki kameraohjelman asetuksissa on valinta tallettaako ohjelma kuvat  puhelimen tallennustilaan vai muistikortille kun puhelimessa muistikortti on. Toisissa puhelinmalleissa joitain sovelluksiakin voidaan sijoittaa lisämuistiin, Galaxyssa kovin harvat. Jos kortti otetaan puhelimesta pois, niin kortille laitetut tiedot eivät ole käytettävissä.

Minun Galaxy J3:ssa asetuksissa on kohta Laitteen ylläpito, jolla  voi mm. vapauttaa tallennustilaa (=sulkea taustalla olevia sovelluksia niin että niiden datat vapautuvat)
« Viimeksi muokattu: la 01.09.2018, 02:36:09 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #282 : la 25.08.2018, 09:09:46 »
Aikoinaan normaalilla puhelimella jos sen sulki ja avasi näki että latausprosentit suurenivat. Jotenkin se sulkeminen nosti latinkia. Älypuhelimen jos sulkee, niin avatessa siinä on täsmälleen samat prossat kuin oli sulkiessakin.

Pitänee yrittää aina latailla ennen kuin 20 % alittuu. Mutta en minä mihinkään 80 %:iin tyydy, jos ei ole kiirus. Haluan täydet 100 %, koska jos päivän aikana tulee näpräiltyä laitteen kanssa, niin kyllähän minä sen vaikka nollilekin saisin jos siinä olisi vain 80 % alussa.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #283 : la 25.08.2018, 17:01:47 »

Mistäpä etsiä, mitä sovellusten datoja voisi siirtää tallennustilan tilaa viemästä kortille?

Samsung Galaxy J3 (2017):ssa näin:
Asetukset / Laitteen ylläpito / Tallennustila / kolmen pisteen valikosta Tallennusasetukset /  Laitteen muisti (heh, palikkatesti, että sitä pitää napauttaa) / Käytetty tila / Sovellukset

Siinä on listattuna käytetyn tilan mukaan laskevasti tallennustilaa käyttävät sovellukset. Siitä käydään tilarohmuimmasta alkaen napauttelemaan, että nähdään salliiko sovellus datojensa siirron kortille. Kun löydetään sellainen, joka sallii Laitteen muistin muutettavaksi, niin napautetaan [Muuta] painiketta ja toimitaan näytön ohjeiden mukaan.

Yllättäen esim. Googlen kääntäjästä siirtyi myös sovellus kortille. Kaikkineen vapautin toista gigaa tallennustilaa.
« Viimeksi muokattu: la 25.08.2018, 17:09:04 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #284 : ti 28.08.2018, 20:17:20 »

Päivän löytöni oli löytää synkronoinnin suoritus ilmoituspaneelista (kuvat liitteenä). Asia löytyy tietty käyttöohjeestakin, mutta puhelimesta löysin

Ilmoituspaneeli aukeaa (ainakin Samsung Galaxy J3 (2017):ssä) yläreunasta alaspäin vetämällä. Pika-asetuksien kuvakkeita ilmaantuu aluksi vain  yksi rivi. Että niitä saa enemmän ja nimetkin, on vedettävä kuvakeriviä alaspäin. Ja nyt tarkkana, alareunassa on musta ja valkoinen pallukka. Se kertoo että näyttöjä on kaksi, ei tässä vielä kaikki.

Vedetään pika-asetuskuvakkeiden näyttöä vasemmalle ja sieltäpä viimein paljastui synkronointinappi, minulla yksinään. Siitä saa synkronoinnin tarvittaessa tapahtumaan - siis puhelimeen kirjatuilla tileillä  puhelimeen synkronoitavat sovellukset hakemaan ja lähettämään tiedot samoiksi pilven kanssa. Jos on akun säästämiseksi ottanut puheimessa automaattisen synkronoinnin pois käytöstä.
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #285 : ke 29.08.2018, 14:21:02 »

Google lähetti sähköpostia ja kehotti turvasyistä poistamaan oikeudet samsung email ja whatsup ohjelmilta. Sen sijaan neuvoi että kun puhelimessa käyttää gmail-tiliä niin ei tarvitse muistaa lisää salasanoja.

Poistin, katsotaan mitä vaikuttaa. Sillä lailla. Google haluaa itse päästä puhelimen tietoihin, mutta estää muita tulemasta Googlen tietoihin. Tätä nimitetään kilpailuksi.

Samsung-puhelimen paikantaminen tietokoneen selaimelta on paitsi Samsungin sivuilla https://findmymobile.samsung.com , myös Googlen  sivuilla https://myaccount.google.com/ -> Löydä puhelimesi. Liekö sitten syynä, että  puhelimen samsung-tilinä on gmail-osoite eri salasanalla, mutta nyt Googln paikannus onnistui vasta monen yrityksen jälkeen ja Samsungin paikannus sen jälkeen ei ollenkaan ("The proxy server received an invalid response from an upstream server.") siinä selaimessa. Ei buutin jälkeenkään. Toisessa selaimessa kyllä. Noilla jäteillä on tapana, etteivät ole reiluja toisia toimijoita kohtaan.
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #286 : ke 29.08.2018, 22:23:30 »

Löysin viimein, miten pääsen Samsung näppäimistösovelluksen asetuksiin.Samsung emailin viestin osoitetta kirjoitettaessa on välilyönnin vieressä asetusten rattaanpyörä. Esim tekstiä  kirjoittaessa ei.
Asetukset eivät ymmärtämisen kannalta valitettavasti toimi kuten ohjeessa kerrotaan. Haluaisin että näppäimistä tulisi aina näppäimistön merkki eikä tarkoittamatta joku sen "takana" oleva erikoismerkki.

Tänään yritin lähettää asiasta Samsungin nettisivulla viestin tukeen, mutta sain ilmoituksen "Tried to send data without session", vaikka olin kirjautunut Samsung-tilillä.

PS. Löytyipä toinenkin reitti Samsung-näppäimistön asetuksiin
Asetukset / Yleinen hallinta / Kieli ja syöttö / Näyttönäppäimistö / Samsung-näppäimistö

Kohdassa Näppäimistön koko ja asettelu voisi olla ohjeessa olevia asioita mutta eipä ole niin.
« Viimeksi muokattu: to 30.08.2018, 00:18:23 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #287 : la 01.09.2018, 02:27:27 »
Samsung vastasi henkilökohtaisesti, että Samsung-näppäimistö toimii miten toimii. "Samsung-näppäimistölle ei ikävä kyllä ole astusta mistä tämän ominaisuuden pystyisi poistamaan."
Hän on täällä tänään

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #288 : la 01.09.2018, 09:08:12 »
Olen aina kirjautuneena Tinderissä puhelimessa, kun sinne kirjautuminen kestää iät ja ajat, joten ei viitsi uloskirjautua ikinä. Tässä nyt taannoin avasin sovelluksen, ja olenkin pihalla, ja pitää kirjautua FB-tunnuksin. Teen sen tai yritän sitä, ja kirjautuminen kestää ja kestää. Duunaan jotain muuta netin puolella puhelimella. Kun palaan Tinderiin, siellä vain sykkii se punainen lieska mikä on sovelluksen tunnuksena. Klikkaan sovellusta pois päältä, se ponnahtaa takaisin päälle. Ja tätä pomppimista se jää tekemään, niin ettei pysty esim. menemään asetuksiin poistamaan sovelluksen. Lopulta pakko sulkea koko puhelin ja käynnistyksen jälkeen pomppiminen on loppunut, ja poistan Tinderin.

Latasin sen sitten uusiksi sieltä mistä niitä sovelluksia ladataan (en muista sen nimeä, joku Play mikä lie). Jonkin aikaa sovellus toimi, mutta nyt se teki sellaista että kun sen avaa, sykkii se lieska siinä. Sovelluksen saa kiinnikin, eli enää se ei hyökkää päälle, mutta eipä vaan toimi. Poistin sen taas.

Onko nyt niin että pitää taas ottaa tehdasasetukset puhelimeen? Kun valitsen puhelimen tarkastuksen, tämä vilahtaa läpi alta sekunnin ja mitään ei ole vialla sen mielestä. Ehtiikö se muka noin lyhyessä ajassa kaiken tsekata? Vai pitäisikö tässä odotella ennen kuin seuraavan kerran lataa Tinderin puhelimeen, että josko sieltä sitten tulisi myöhemmin toimiva versio?

***

Tietokoneella Tinder-tilini toimii ihan normaalisti, mutta tietokoneeni kun sijaitsee aina yhdessä ja samassa paikassa, en pääse "käsiksi" uusiin miesoletettuihin kuin liikkuessani puhelimen kanssa paikasta toiseen. Kysymys tietysti kuuluu että täytyykö äijä loputtomiin napsutella läpi, ja vastaus on että ilmeisesti täytyy, koska suurin osa mätsimiehistä ei sano mitään, taikka juttelu tyssähtää heti alkuunsa.
« Viimeksi muokattu: la 01.09.2018, 09:10:33 kirjoittanut Norma B »

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #289 : su 02.09.2018, 01:09:59 »
Mikä idea on muuten siinä, että aina kun käyn kaupunkini City-Marketissa, saan puoli tuntia myöhemmin kännyyn ilmoituksen, että täällä on ilmainen Wi-Fi?
Jokin mättää ideassa, kun olen silloin jo kotona kaapeliyhteyksien varassa...
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #290 : ma 03.09.2018, 12:58:22 »
Päivän havainto Samsung Sähköpostista (Email)
Osa asetuksista on sähkopostitilikohtaisesti sähköpostiosoitteen takana.Sähköposti auki / Kolmen viivan hampurilaiskuvakkeesta / Hammasratasta napauttaen sähköpostiasetukset / siina napautetaan tiliä (sähköpostiosoitetta)

sieltä löytyy mm. synronointiasetukset, roskakorin tyhjennys, liitteiden lataus, ...
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #291 : ti 04.09.2018, 04:33:41 »
... Googlen paikannus onnistui vasta monen yrityksen jälkeen ja Samsungin paikannus sen jälkeen ei ollenkaan ("The proxy server received an invalid response from an upstream server.") siinä selaimessa. Ei buutin jälkeenkään. Toisessa selaimessa kyllä.
Samsung tukehtuu omiin pipareihinsa kuin Telia konsanaan. Ongelma poistui poistamalla selaimesta Samsungin evästeet.
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #292 : ke 12.09.2018, 02:12:52 »
Galaxy J3 (2017) puhelin päivittyi käyttöjärjestelmäversioon Android 8.0.0 (Oreo). J3 (2016) ei päivittyne. Tietoa uudesta versiosta:
https://www.samsung.com/sg/support/mobile-devices/new-version-android-oreo-features/ 

Aika paljon virtaa (noin kolmanneksen täydestä latauksesta) asennus vaati. Olisi hyvä olla latauksessa päivittäessä kai.

Pientä sekoilua on uuden version vaatiessa kirjautumaan tiliin esim Play Storessa. Liudalle asennettuja ohjelmia ehdotettiin asentamista. Samsungin ohjeissa netissä on sekoilua. Ehdotettiin järjestelmän varmistuskopiointia ja asetusten asettamista tehdasasetuksiin ennen ohjelmistopäivitystä. Hyi! Samsungin tukisivuilla on paljon toimimattomia linkkejä ja vanhentunutta tietoa. Käyttöohje on saatavissa vain Android 7:lle (Nougat), englanniksikaan. Samsung Näppäimistöstä on uusi versio, mutta minua kiusaavat piirteet outojen merkkien tuottamisessa ovat ennallaan. Koen tämän laadun äkillisenä laskuna.

Sovelluksen ilmoittamiskategorioita on tullut lisää. Sen seurauksena aiemmin hiljennetyt sovellukset metelöivät nyt. Ilmoitusta painamalla sovelluksen ilmoitusasetuksia pääsee säätämään ja siinäpä hiljentämisnäpräämistä uudessa käyttöjärjestelmässä riitää. Googlen kalenteri oli saanut ennen kuulemattoman valikoimaan kuulumattoman ilmoitusäänen ja Gmail ryhtynyt hetkellisesti tuon tuosta näyttämään ilmoitusta "Gmail käyttää akkua".
« Viimeksi muokattu: ma 17.09.2018, 01:01:36 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #293 : pe 21.09.2018, 20:20:33 »
Istuin bussipysäkillä ja räpläsin kännykkää, kun mopo meni päristen ohi. Samalla hetkellä kuin pärinä kuului, puhelimeni näyttö meni mustaksi. Painelin näppäimiä ja näkyi jotain värillistä välkettä. Mitään ei enää tapahtunut. Irrotin akun, laitoin takaisin, ja puhelin toimi jälleen.

Socru

 • Vieras
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #294 : pe 21.09.2018, 20:28:26 »
Uudehkon Huawein Android-puhelimen kanssa on kummallinen ongelma: jos kuuntelen musiikkia youtubesta jo joku materiaali hiukankin koskee näyttöön, se katkaisee videon ja ilmoittaa skannanneensa kohteen. Ongelma ei ollut alussa, vaan tuli siihen myöhemmin ja kummallisinta on se, ettei pulmaan auttanut edes skannaussovelluksen poistaminen.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #295 : pe 28.09.2018, 18:16:18 »
Aamuisin kuuntelen puhelimella radiota. Haluaisin selata uutisia samaan aikaan, mutta esim. Ilta-Sanomien sivustolle ei kannata mennä, koska automaattisesti pyörivät videot katkaisevat toisessa välilehdessä pyörivän radiolähetyksen. >:(
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1909
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #296 : pe 28.09.2018, 18:20:57 »
Eilen huomasin iphonessa hassun hauskan ominaisuuden: se ei suostunut käynnistämään areena-sovellusta ennen kuin se oli päivitetty. Voihan ************!!! Siinä oli auki joku radio-ohjelma pysäytettynä ja ajatuksena oli jatkaa sen kuuntelua. Sinänsä pieni ongelma (ehkä kuitenkin first world -kamaa), mutta siis että joku ****** idioottimainen puhelin pakottaa päivittämään sovellukset, eikä jätä sitä valintaa käyttäjälle.

Joko tähän ihanuuteen ollaan päästy Android-maassa?

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #297 : la 06.10.2018, 04:05:13 »
Olen käsityksessä, että Areenan kaltaisten palvelujen osalta on käynnissä jatkuva kissahiirileikki. Ropellipäät harrastajat kehittävät menettelyjä tallettaa elokuvia ym. sisältöä palvelusta tiedostoiksi itselle ja palveluntarjoaja hankaloittaa keksittyjä tapoja muuttamalla palvelua jakelusopimuksien noudattamisehsi ja se edellyttää myös sovelluksen muuttamista. Sovelluskaupan yleisten päivitysmekanismien lisäksi sovellluksiin on rakennettu sisäisiä ohjelmaversiotarkistuksia.
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #298 : ma 15.10.2018, 14:17:43 »
Fahrenheit-asteet Celsiuksiksi? Laatumuunnokset löytyvät Laskin-sovelluksesta.
Hän on täällä tänään

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #299 : ma 15.10.2018, 16:42:59 »
Olen käsityksessä, että Areenan kaltaisten palvelujen osalta on käynnissä jatkuva kissahiirileikki. Ropellipäät harrastajat kehittävät menettelyjä tallettaa elokuvia ym. sisältöä palvelusta tiedostoiksi itselle ja palveluntarjoaja hankaloittaa keksittyjä tapoja muuttamalla palvelua jakelusopimuksien noudattamisehsi ja se edellyttää myös sovelluksen muuttamista. Sovelluskaupan yleisten päivitysmekanismien lisäksi sovellluksiin on rakennettu sisäisiä ohjelmaversiotarkistuksia.
Areenassa oli keväällä viheliäinen virhe. Vaati mobiilidatayhteyttä, jotta katselu/kuuntelu olisi toiminut. Wifi-yhteys ei kelvannut. Play-kaupassa joku Ylen "sovelluskehittäjä" suositteli ratkaisuksi wlan-tukiaseman buuttaamista - v...u mikä pelle!