Kirjoittaja Aihe: Rakas Android-puhelin  (Luettu 18263 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #120 : ke 04.04.2018, 17:09:53 »

Tuosta en ymmärrä, että puhelinkamerasi ymmärtää hymyn päälle, mutta ollaan asiasta iloiset. Olen kuullut, että jotkut kamerat paitsi tunnistavat kasvot ja tarkentavat niihin, myös odottavat hymyä lauetakseen  :) . Oma kännykamerani ottaa tylsän näköisiä omakuvia ja epäilen että ne ovat aika oikean näköisiä.

Yksi omakuvien vaikeus on, että läheltä kuvatessa kasvot vääristyvät pallinaamoiksi. Tautiin myydään niitä selfiekeppejä. Järkkärillä (ja nykyisin enemmän käyttämälläni ns. bridge-kameralla) passikuvan tapaisille  laitan kameran jalustalle - keittiötikkaatkin käyvät -  3-4 metrin päähän itselaukaisijalla ottamaan viiden kuvan sarjan. Digikuvia voi ottaa paljon ja niistä hylätä paljon.
Hän on täällä tänään

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #121 : to 05.04.2018, 22:30:04 »
Otin juuri käyttöön Samsung S7 kännykän. Siirsin tiedot vanhasta Samsung S3:sta. Uusi kännykkä - eli kaksi vuotta sitten uusi - oli heräteostos. Jossakin "vertaa -sivulla" tai tämän tyyppisessä huomasin sattumalta viime viikolla, että nyt niitä saisi kohtuulliseen hintaan.

Viime vuoden alussa oli jonkin aikaa myynnissä Samsung S6 alle kolmella sadalla, mutta myöhemmin sen hinta nousi kunnes puhelin katosi myynnistä uudempien mallien syrjäyttäessä sen. Ajateltiin, että tällä seiskalle voi käydä samalla tavalla, eli hinta alkaakin nousta. Eli se olisi ostettava nyt, jos aikoo.

Samsung S3 ilmestyi keväällä 2012, ja mallia myytiin yli kaksi vuotta, kunnes varastot olivat tyhjät. Loppuvaiheessa kännykän hinta oli muistaakseni jossakin 150 euron tuntumassa, vai olisiko ollut vähän enemmän. Joskus vuonna 2014 mentiin yhteen Giganttiin sellaista ostamaan, kun nähtiin ikkunasta ilmoitus. Tunnin päästä tulimme ulos kaupasta ilman kännykkää. Myyjä ei ollut myynyt sitä!

Ensin piti jonottaa yli puoli tuntia, jotta myyjä vapautuisi. Ja kun kännykkää alettiin ostaa, myyjä teki kaikkensa, ettemme ostaisi sitä. Moitiskeli kännykkää ja kertoi, että sen turvaominaisuudet eivät ole enää kunnossa. Niinpä hän vastuullisena myyjänä ei halua suositella sitä. Eli ostakaapa jokin kalliimpi ja uudempi malli. Mutta kun me olimme menneet ostamaan nimenomaan Samsung S3:sta. Emme jaksaneet jängätä, joten kaupat jäivät tekemättä. Samsung jäi hyllyyn. Ajattelin, että sai olla viimeinen kerta, kun menen ostamaan kännykkää Gigantista. Eikö myyjän tehtävän pitäisi olla myydä eikä estää asiakasta ostamasta.

Tämä uudempi malli tilattiin postitse, joten ei tarvinnut olla tekemisissä myyjien kanssa.

No, ei niissä nyt niin paljon eroa ole. S3:n jotkut valikot ja toiminnat tuntuvat jopa mukavemmilta. Kameran kai tässä uudemmassa pitäsi olla kohtalaisen hyvä. Ainakin testikuvat näyttivät hyviltä.

Käynnykän vaihtelu viime aikoina ei johdu siitä, että olisin kiinnostunut kyseisistä laitteista. Syynä ovat muutokset internet -liittymissä sekä lankapuhelimen lakkauttaminen. Eli jouduttiin panemaan hommia vähän uuteen uskoon. Nyt loppui samalla Windows -puhelimen käyttäminen. Se toimii vielä Wifi-tilassa "tablettina", mutta sille ei ole tarvetta. Kyseessä on syksyllä 2015 ostettu halpa Microsoft Lumia. Sen huonoin ominaisuus on ollut kamera, joka ottaa kuvan vasta sitten, kun on liian myöhäistä. Useiden sekuntien viive "napin" painamisesta kuvan ottamiseen ei ole nykyaikaa - tai on tuossa kännykässä. Windows käyttöjärjestelmä on sinänsä OK. Se on helpompi ja mukavampi ja yksinkertaisempi käyttää kuin Android. On oikeastaan sääli, että Windows -puhelimet hävisivät kisan. Eivät ne niin huonoja olleet. Lumioiden hyvä puoli oli karttaohjelma. Here -kartat ja mitä kaikkea niissä oli. Google -kartan ongelma on siinä, että se ei säily koneessa, koska sitä ladataan vain pätkä kerrallaan. Microsoft -kartat sen sijaan säilyvät. Lumiassa on vieläkin tarkka Yhdysvaltojen kartta syksyn 2015 reissulta, jolloin käytimme kännykkää navigaattorina. P.S. Googlasin juuri. Taitaa joitakin näistä kartoista saada Androidiinkin.
« Viimeksi muokattu: to 05.04.2018, 22:37:18 kirjoittanut Kopek »

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #122 : to 05.04.2018, 23:56:25 »
Onnistuin jotenkin itse tuhoamaan puolet osoitetiedoistani kännystä (android 4). Jotenkin se onnistui, piti hakea kirjanpidosta osa uudestaan. Osoitteet ja numerot ovat siis vieläkin osin paperilla, koska kännykät tuhoavat tietoja, jos haluavat niin. >:(
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #123 : pe 06.04.2018, 02:00:08 »
Tässä Googlen ohjetta karttojen lataamiseen Android-puhelimeen
https://support.google.com/maps/answer/6291838?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=fi

Pidin minäkin Here-kartoista ohjelmistoineen Windows-puhelimessa. Mutta Nokian myytyä Limain M$:lle, karttojen tuki Lumiassa loppui.
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #124 : pe 06.04.2018, 02:26:30 »
kännykät tuhoavat tietoja, jos haluavat niin. >:(
Minulla on sama ajatus, että tietojen pysymiseen puhelimessa ei voi luottaa, vain toivoa.

Samsung tarjoaa puhelimen sisällön varmistamista Samsungin pilveen. Jos ajattelee ettei halua sitoutua Samsungin laitteisiin, niin luontevampaa on antaa intiimit yhteystietonsa Google-tililleen pilveen.
Sekin mahdollisuus sotkea yhteystietoja älypuhelimessa lie peruspuhelimista siirtynyt, että on mahdollista tallettaa osa yhteytiedoista simmille ja osa laitteeseen ja säheltää sen kanssa


Lienen tässä ketjussa kertonut, että puhelimen osoitteistoa osin ylläpidän tietokoneella Gmailissa aukaisten yhteystiedot ylävasemmalla Gmail-sanasta aukeavasta putkahdusvalikosta. Puhelimen asetuksissa tietenkin Google-tilin tiedoissa Synkronoi yhteystiedot ja Synkronoi kalenteri.
Hän on täällä tänään

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #125 : pe 06.04.2018, 06:09:07 »
Uusissa puhelimissa jonkin verran arveluttaa se, että ne on tehty kertakäyttöhengessä. Akkua kun ei voi vaihtaa. Jos puhelin maksaa paljon, sitä haluaisi (minun kaltaiseni pihi henkilö) kohtalaisen pitkään käyttääkin. Mutta mitä virkaa sellaisella puhelimella on, jossa virta ei riitä enää kuin hetken. Vanhoille puhelimille sai halvalla jatkoaikaa, kun tilasi halvan "tarvikeakun". Ei se alkuperäisen veroinen ollut, mutta parempi joka tapauksessa kuin loppuun käytetty alkuperäinen. Uudemmissa puhelinmalleissa akun vaihtaminen ehkä onnistuu huollossa, mutta kuka kehtaa ja raskii teettää kalliin akunvaihdon vanhalle puhelimelle, jota huoltomiehetkin on katsovat ylen. Jos puhelin on alunperin valmistajansa "huippumalli", se on vielä muutaman vuoden ikäisenäkin ominaisuuksiltaan käyttökelpoinen verrattuna alunperin halpaan malliin.

Mitä takuuta on siitä, ettei vanha akku pullistu ja revi laitetta hajalle. Ainakin aikaisemmissa akuissa oli sitä vikaa, että ne saattoivat turvota vanhemmiten. Onko teknologia muuttunut tältä osin.

Minun ideologiani teknisissä laitteissa on se, että käytetään niitä niin kauan kuin ne kestävät. Jos siirrytään uuteen, vaikka vanha vielä toimii, tehdään se vasta siinä vaiheessa, kun uuden ominaisuuudet ovat niin oleellisesti jossakin keskeisessä asiassa paremmat, että vanhan käyttämisessä ei ole enää järkeä. Eli ei vanhaa aivan väkisin ole pakko täysin loppuun asti käyttää, mutta mahdollisimman pitkään kuitenkin. Digikameroissa on kehitys mennyt sen verran nopeasti eteenpäin, että uusi on ollut järkevä ottaa käyttöön, vaikka vanhakin vielä toimisi. Moni vanha on kyllä lakannut toimimasta, joten eivät digikamerat mitään pitkäikäisiä kestokulutushyödykkeitä ole.

Olen kaiken lisäksi siinä mielessä omaisuuteen romanttisella tavalla kiintyvä (ei rahamielessä), että en raski heittää roskiin edes vanhoja käytöstä poistuneita laitteita, jos niillä on ollut vähänkään suurempi rooli elämässäni. Jotakin voin panna pois, mutta hyvin tarkoilla kriteereillä. Olen luonteeltani "tätä voi joskus tarvita" -henkilö, joten poistoon menevästä laitteestakin saatan ottaa talteen jotakin, mitä teoriassa voisi joskus tarvita, kuten ruuveja ja sähköjohtoja ja vastaavaa. Romunkeräyhinkuni on ilmennyt sitenkin, että olen joskus napannut roskiksesta jotakin, jota joku on sinne vienyt (en nyt mistään inhottavien jätteiden seasta sentään ole mitään kaivellut vaan ottanut pelkästään puhtaita esineitä). Tällainen ei kai ole sallitua, mutta tämän verran varastamista moraalini hyväksyy. Eikä näitä useita tapauksia ole ollut.

Kerran poimin talteen muutaman putkimallisen näytön ja pari tietokonetta. Yhden näytöistä ja yhden tietokoneista sain jopa toimimaan. Olihan se aika hassua olla netissä roskiksesta löytämällään tietokoneella. No, ei tuosta mitään aktiivikäyttökonetta tullut. Kunhan kokeilin. Kuvaputkinäyttö sen sijaan oli oikeassa käytössä muutaman vuoden ajan. Se oli täysin virheetön ja siisti päältä päin. Vika, minkä takia se oli ilmeisesti heitetty roskiin, oli värien vääristyminen ja erilaiset kuvahäiriöt. Huomasin, että kun tietokoneeseen menevää kaapelia liikuttelee, kuva välähtää normaalina. Pönkitin kaapelin tiettyyn asentoon kuminauhan avulla, ja tällöin näytön värit olivat normaalit. Tämä oli kuitenkin niiin epävarma keino, että päätin tutkia, saisiko vian oikeasti korjattua. Saihan sen, eikä se ollut edes vaikeaa. Komponentin, mihin kaapeli tulee kiinni, tinaukset olivat murtuneet. Niissä näkyi pieniä hiusmurtumia. Kolvasin liitokset kuntoon, ja homma oli sillä selvä. Kyseinen näyttö toimisi ehkä vieläkin, mutta se jäi pois käytöstä litteän näytön korvattua sen. Tuohon näyttöön minulla ei ole mitään erityistä tunnesidettä, koska se on "löytötavaraa". Jossakin autotallin perukoilla se kuitenkin vielä taitaa lojua.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #126 : pe 06.04.2018, 14:08:14 »

Netistä löytyy ohjeet Samsung Galaxyn akun vaihtamiseksi. Vaikka ei Samsungilta kuluttajalle tarkoitettuna.
Hän on täällä tänään

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #127 : pe 06.04.2018, 23:14:32 »
Lienen tässä ketjussa kertonut, että puhelimen osoitteistoa osin ylläpidän tietokoneella Gmailissa aukaisten yhteystiedot ylävasemmalla Gmail-sanasta aukeavasta putkahdusvalikosta. Puhelimen asetuksissa tietenkin Google-tilin tiedoissa Synkronoi yhteystiedot ja Synkronoi kalenteri.

Mitenkäs saan siirrettyä kännystä omat yhteystietoni, esim. gmailin kautta tietokoneelleni? Olen vähän kömpelö tuon kännykän kanssa. En oikein uskalla kokeilla, kun viimeksi tosiaan hävisi puolet yhteystiedoista, kun tuli vähän säädettyä.

Kynä ja paperi toki toimii.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #128 : la 07.04.2018, 02:19:48 »

Kirjoitan nyt oman ympäristöni näkökulmasta. Muilla voi olla erilainen näkökulma yhteystietojen siirtoon

Yksi vakio ongelmanratkaisutapa on kysyä Googlelta. Siis selaimella  laittaa osoitekenttään vaikkapa
yhteystiedot androidista tietokoneelle

Vastaukseksi tulee mm.
https://www.is.fi/digitoday/art-2000000739340.html
joka sanoo, että android-puhelimen yhteystietosovelluksessa on valmiina Export-toiminto eli vienti .vcf-tiedostoon.

Siispä Yhteystiedot sovellus puhelimessa auki, kolmen päällekkäisen pisten valikoista yläoikealta kohta Yhteyshenkilöiden hallinta, Tuo/vie Yhteystiedot, Vie yhteystiedot puhelimesta vCardtiedostoina (VCF), VIE, Valitse minne haluat viedä yhteyshenkilöt Sisäinen muisti / SD-kort. / SIM; valitsin SD-kortin , VIE
Tarkistan sovelluksella Omat tiedostot SD-kort muistin; siellä on tiedosto Yhteystiedot.vcf (205 kt tapauksessani)

Tiedoston voi jakaa puhelimesta esimerkiksi sähköpostilla tai siirtää USB-kaapelilla, joka USB-siirto kuvailtu seuraavassa

Irroitan puhelimen latausjohdostani verkkovirtapistokkeen pois ja liitän johdolla puhelimen tietokoneen USB-liitäntään.
Puhelimen näytölle tulee kysymys "Sallitaanko puhelimen tietojen käyttö?" Vastaan Salli.

Tietokoneen tiedostohallinnassa näkyy nyt ulkoinen levy Samsung ja siinä osiot Card ja Phone. Koska laitoin yhteystiedot SD-kortille, avaan kohteen Card. Kopioin sieltä tiedoston Yhteystiedot.vcf (leikepöydälle Ctrl+C) ja liitän (Ctrl+V) tiedoston kovalevylleni sopivaan hakemistoon (kansioon)

Tuloksena on tekstitiedosto
BEGIN:VCARD
VERSION:2.1
N;CHARSET=UTF-8;ENCODING=QUOTED-PRINTABLE:=4A=C3=A4=C3=A4
...
BEGIN:VCARD
VERSION:2.1
N:Visa;katoamisilmoitus;;;
FN:katoamisilmoitus Visa
TEL;WORK:+35820333
TEL;WORK:+35820333
TEL;WORK:+3582012400
NOTE;ENCODING=QUOTED-PRINTABLE:=53=2D=50=61=6E=6B=6B=69=2C=20=4E=6F=72=64=65=61=2E=2E=2E=0A
NOTE:S-Pankki, Nordea...
END:VCARD
...

Tuo siis on siirtokopio, josta yhteystiedot saadaan palautettu puhelimelle tarvittaessa tai siirrettyä toiseen järjestelmään.

Jos noita haluaa selvempinä katsoa, niin tiedoston voi tuoda sähhköpostiohjelman - vaikkapa Googlen webbimailssa  google-tilin osoitteistoksi. Jos yhteystieto oli ennestään niin tulee tupla

Ilmaisia apuohjelmia löytyy vcf-tiedostojen käsittelyyn sen lisäksi että tuo on muoto yhteystietojen siirtoon eri ympäristöjen välillä. Hae Googlelta vaikka
print contacts from vcf file
« Viimeksi muokattu: la 07.04.2018, 20:16:59 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #129 : la 07.04.2018, 11:58:48 »
Yhteystietojen synkronointi esim. samalla Google-tunnuksella (gmail-osoitteella) nettiin yhteydessä olevissa laitteissa niin, että yhdessä laitteessa tehty yhteystietomuutos (myös poisto!) ui kaikkiin laitteisiin, on sitten toinen juttu. (Voi koittaa riittääkö esim. puhelimen asetuksissa Tilit/Google kohdassa laittaa päälle asetuksen Synkronoi yhteystiedot.)

Googlelta kysyisin esim.
synchronize android contacts with google account
synchronize samsung contacts

Kun avaan Yhteystiedot sovelluksen puhelimessa, kolmen pisteen valikosta Asetukset / Yhteyshenkilöiden hallinta (eri puhelinmalleissa valikkorakenteet eroavat) on kohdat
 Yhdistä yhteyshenkilöt
 Tuo/vie yhteytiedot
 Siirrä yhteyshenk. puhelimesta
 Synkronoi yhteystiedot
 Oletustallennuspaikka

Kaikki katsomisen arvoisia, mitä niissä tehdään. Synkronoi yhteystiedot kohdassa määrätään synkronointi. Minulla se on Samsung-tilin xx.xx@gmail.com osoitteeseen joka on puhelimessani Google-tili. En synkronoi Google-tilin xx.xx@gmail.com (sama osoite kuin Samsung-tilin tunnuksena) kanssa enkä xx.xx@outlook.com tilin kanssa joka myös on puhelimessani käytössä (oli Windows-puhelimessani päätili).

Välittömän synkronoinnin voi pakottaa täällä  kohdasta Synkronoi tai ottamalla synkronoinnin pois ja takaisin päälle.


En ole selvitellyt miten jatkuvasti synkronoisin Outlook-osoitteistoni Google-osoitteistoni kanssa
« Viimeksi muokattu: la 07.04.2018, 19:55:45 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #130 : la 07.04.2018, 23:30:42 »
Minua sattuu päähän...
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #131 : su 08.04.2018, 00:41:09 »
Paljoa tietovirtaa, eikä selkeää?

Android ei ole yhden tuottajan dominoimaa ohjelmistoa kuten iPhone tai Windows-puhelin.
Android on esimerkki vapaasta kilpailusta jossa on halua erottua toisista eikä halua kertoa kaikkea itsestä.
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #132 : su 08.04.2018, 02:39:34 »

Onko jollain hyviä kokemuksia kännykän yhteystietojen printtauksesta paperille. Itselläni yhteystietoja näytti olevan yli sata, joka on kai joku raja yhteystietolistan käsittelyllä kännykässä. Langattomastikin tulostava mustesuihkarikin minulla on, mutta nykyisen puhelimen kanssa en ole kokeillut toimivuutta.

Samsungin pilveen http://www.samsung.com/fi/apps/samsung-cloud/ minulla yhteystiedotkin varmuuskopioituvat, mutta siellä ei ole selaimella hyväksikäyttömahdollisuuksia.

Varsinkin Windows-ohjelmia näyttää olevan (esim. https://www.android-mobile-manager.com/resources/print-out-contacts-from-android-phone.html), mutta mikä mahtaisi tehdä kivaa, suoraa vcf-muotoa luettavampaa muotoa osoitteista paperille.
« Viimeksi muokattu: su 08.04.2018, 02:42:31 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Hibbu

 • Vieras
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #133 : su 08.04.2018, 09:22:59 »

Onko jollain hyviä kokemuksia kännykän yhteystietojen printtauksesta paperille. Itselläni yhteystietoja näytti olevan yli sata, joka on kai joku raja yhteystietolistan käsittelyllä kännykässä. Langattomastikin tulostava mustesuihkarikin minulla on, mutta nykyisen puhelimen kanssa en ole kokeillut toimivuutta.

Samsungin pilveen http://www.samsung.com/fi/apps/samsung-cloud/ minulla yhteystiedotkin varmuuskopioituvat, mutta siellä ei ole selaimella hyväksikäyttömahdollisuuksia.

Varsinkin Windows-ohjelmia näyttää olevan (esim. https://www.android-mobile-manager.com/resources/print-out-contacts-from-android-phone.html), mutta mikä mahtaisi tehdä kivaa, suoraa vcf-muotoa luettavampaa muotoa osoitteista paperille.

Jaska ylläpitää väkisin tuota kenties kaikkien aikojen huonointa ketjua. Onneksi hänellä on sentään yksi rakas.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #134 : su 08.04.2018, 09:31:43 »
Mitenkäs saan siirrettyä kännystä omat yhteystietoni, esim. gmailin kautta tietokoneelleni?

Vielä kommentti yhteystietojen jakamisesta gmailin kautta.

Minulla puhelimessa Yhteystiedot, Jaa, Kaikki, Jaa, Gmail  ilmoittaa että tiedostoa ei saa liitettyä. Ei myöskään vain muutama yhteystieto jaettavaksi valittuna.

Sen sijaan Yhteystiedot, Jaa, Kaikki, Jaa, Sähköposti  on lähettävinään vCard-muotoisen sähköpostiliitteen Samsungin monin tavoin surkealla sähköpostisovelluksella. Tai itse asiassa kaksikin - kaikki osoitteet kattavan lisäksi erillisenä liitteenä lähettäjän yhteystiedot vCard käyntikorttitiedostona. Huonohko puoli oli, että vastaanottajalle tulleessa sähköpostiviestissä ei ollut liitteitä lainkaan.

Mutta kun puhelimen Yhteystiedot-sovelluksessa oli viety yhteystiedot puhelimessa tiedostoon, sen tiedoston jako puhelimen Gmaililla onnistui ongelmitta.
« Viimeksi muokattu: su 08.04.2018, 09:42:38 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #135 : su 08.04.2018, 13:58:40 »

Samsungin pilvi on tarkoitettu varmistuskopiopaikaksi ainakin Samsung Galaxy puhelimille, ainakin joillekin muille Samsungeille myös.

On kuitenkin saatavilla Windows-ohjelma
https://www.microsoft.com/fi-fi/store/p/pc-gallery/9nblggh4n9r9
jolla puhelimesta Samsungin pilveen ladattuja kuvia voi katsoa ja ladata Windows-tietokoneelle.
Esimerkiksi yhteystietoja ei pääse tietokoneelta Samsungin pilvestä näkemään.
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #136 : ma 09.04.2018, 01:36:05 »

Webbisivuja aloitusnäyttöön


Puhelimessa lähtokohtana on käynnistyksen ja Home-napin painamisen jälkeen aloitusnäyttö ja sen seurana sovellusluettelo (ellet ole toista niistä laittanut pois näkyvistä).

Aloitusnäytölle kopioidaan sovellusluettelosta sovellusten käynnistyskuvakkeita ja pienoissovelluksia (widgettejä). Sinne saa myös linkkejä usein tarvittaville webbisivuille.

Sekä Samsungin internetselaimessa että Chrome for Androidissa on sama tekniikka:
Ensin mennään selaimella kyseiselle sivulle. Sitten yläoikealta aukeavasta valikosta valitaan "Kiinnitä aloitusnäyttöön". Kuten sovellusten kuvakkeita, näitä tietyn websivun kuvakkeita voi sirrellä haluttuun paikkaan aloitusnäytön sivuilla.

Sinne saat kotimaisen sään, auringon nousu- ja laskuajat, bussisi aikataulut, työpaikkasi sivuston, Jatkumon, puhelime käyttöohjeen  ja mitä tarvitsetkaan.
« Viimeksi muokattu: ma 09.04.2018, 02:19:02 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #137 : ma 09.04.2018, 02:10:37 »

Mikä Android versionumero minulla olikaan?

Neuvoissa puhutaan usein ominaisuuksista, jotka ova voimassa jostain Android-versiosta Alkaen

Aloitusnäyttöön Home-näppäimellä (keskellä alhaalla) - Asetukset - Tietoja puhelimesta - Ohjelmiston tiedot

Sinulla jotain sinne päin.
« Viimeksi muokattu: su 22.04.2018, 20:38:29 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Hibbu

 • Vieras
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #138 : ma 09.04.2018, 09:22:28 »

Mikä Andrid versionumero minulla olikaan?

Neuvoissa puhutaan usein ominaisuuksista, jotka ova voimassa jostain Android-versiosta Alkaen

Aloitusnäyttöön Home-näppäimellä (keskellä alhaalla) - Asetukset - Tietoja puhelimesta - Ohjelmiston tiedot

Sinulla jotain sinne päin.

Jaska on aktivoitunut kirjoittamaan tyhjää lätinää lähes pelkästään rakkaasta android-puhelimestaan, raiskauksista, uskontojen vastaisuudesta, monikulttuurista ja muusta sonnasta. Edellisen viestin perusteella hän näkyy olleen aika kännissä. Toivottavasti hän sai unta nukkuessaan rakkaan android-puhelimensa vieressä. Kaikenlaisia sekopäitä tännekin kirjoittelee.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Rakas Android-puhelin
« Vastaus #139 : ma 09.04.2018, 12:19:24 »

Jaska on aktivoitunut kirjoittamaan tyhjää lätinää lähes pelkästään rakkaasta android-puhelimestaan, raiskauksista, uskontojen vastaisuudesta, monikulttuurista ja muusta sonnasta. Edellisen viestin perusteella hän näkyy olleen aika kännissä. Toivottavasti hän sai unta nukkuessaan rakkaan android-puhelimensa vieressä. Kaikenlaisia sekopäitä tännekin kirjoittelee.
Hibbun Pylly haisee. Sieltä ei juurikaan tule foorumille kuin edellisen kaltaista pers-kirjoittelua, sairaan mielen tuottamaa henkilösolvausta, kun minkään asian käsittelyyn ei kykene, ei ole kyennyt eikä tule kykenemään.
Hän on täällä tänään