Kirjoittaja Aihe: Mistä unelmoit?  (Luettu 5995 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa TSS

 • Konkari
 • Viestejä: 1217
Mistä unelmoit?
« : ke 29.11.2017, 11:58:50 »
Unelmat kertovat ihmisille merkityksellisistä asioista, ja unelmat tukevat elämän merkityksellisyyden tuntua. Onko sinulla unelmia? Vieläkö muistat ne, vai ovatko ne tallautuneet jonnekin oravanpyörän rattaisiin? 

Tässä ketjussa olisi ideana kertoa sellaisista unelmista, jotka ovat jollain tapaa realistisia. Tässä ketjussa ei siis toivota maailmanrauhaa tai ikuista omaa ja läheisten onnellisuutta, vaan jotain aavistuksen konkreettisempaa. Toivon, että ketjussa ei myöskään tallata toisten unelmien päälle tai keljuilla. Tärkeintä olisi miettiä omia unelmia.

Tällä hetkellä itse unelmoin, että voisin joskus yhdistää mökkielämän ja kotielämän. Eli että koti olisi järven rannalla, ja ympärillä olisi sen verran lääniä, että naapurin talo ei näkyisi heti jokaisesta ikkunasta. Tai että ainakin takapiha olisi suojaisia, ja tosiaankin, että talosta olisi edes näkymä järvelle, jos ei omaa rantaa ihan.

Toinen unelmani olisi pystyä työskentelemään osa-aikaisesti. Tällöin jäisi aikaa toteuttaa elämässä tärkeinä pitämiään asioita ja erinäisiä luovia projekteja. Työ on kuitenkin tärkeässä osassa, eli sitä en haluaisi kokonaan jättää.

Toinen, oikeastaan aika ristiriitainen unelma edellä mainitulle on oman yrityksen perustaminen. En ole vielä varma, kumpi sopisi minulle paremmin, erittäin merkityksellinen elämäntyö, vai aikaa elämälle ja vähemmän työtä. Toivoisin, että joskus olisi resursseja, erityisesti yrityskumppani, jonka kanssa voisin perustaa arvojeni mukaiselle toiminnalle perustuvan yrityksen. 

Ja sitten haaveilen vielä lämpimistä nahkasaappaista.

socrates

 • Vieras
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #1 : ke 29.11.2017, 12:31:25 »
Mökkeilyyn ja kaupungissa olemisen oikeasta suhteesta haaveilen minäkin.

Mökkeilyä kuuluisi se, että olisin muille hyödyksi ja siellä seuraa. Unelmissani olen krempaton seitsemänkymppinen, joka menee etukäteen lämmittämään mökin ja sinne tulee sukulaisia/tuttuja, joiden kanssa voin illalla jutella ja vaikka pelata jotain. Tämä on ehdottomasti pääunelmani.

Pieniä unelmia ovat paremmat urheilutulokset ja olisihan se kiva kokeilla vielä nuorta naista:).

Mutta unelmathan hyvin harvoin toteutuvat. Trumpin voitto oli hyvin harvinainen poikkeus.

Poissa Xantippa

 • Konkari
 • Viestejä: 8414
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #2 : ke 29.11.2017, 15:43:51 »
Omat unelmani ovat ristiriitaisia myös, tai ei ehkä ristiriitaisia, mutta jotenkin ajattelen, että eihän niiden aika ole vielä. Työni on matkustavaista ja kiireistä ja olen siitä aina pitänyt. Nyt olen alkanut ajatella kokopäiväistä etätyötä silloin, kun en ole matkoilla. Olen varma, että voisin tämän toteuttaakin, työnantaja tuskin alkasi riitelemään, mutta.

Se tarkoittaisi tavallaan tiimistä luopumista, ts. säännöllistä yhteydenpitoa, juttelua, lounastelua, jne, jota olemme tiimissä harrastaneet. Se tarkoittaisi erilaisten asioiden erilaista järjestelyä.

En siis ole varma, olenko valmis toteuttamaan tämän unelmani. Muita pienempiä unelmia, kuten keittiöremppaa (koska viitsisi alkaa moiseen), tms. en tavallaan pidä unelmina, vaan käytännön hoitamattomina asioina. Joita tosin edellinen unelma voisi edesauttaa.

T: Xante

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #3 : ke 29.11.2017, 16:00:11 »

Nuoruuden haave elää Välimeren rannalla - linna tai edes komea talo korkealla rannalla lämpimän meren äärellä (vrt. esim. Axel Munthe ja Capri). Turhuuksien turhuus, sanoo Saarnaaja. Viikko tai kaksi Välimerellä saa kaipaamaan Kotisuomeen ja mökille töihin - ja maalaamaan.

SdP
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #4 : ke 29.11.2017, 17:06:30 »
Unelmat ovat minulle vaikea aihe, koska kasvuvuosinani ei sellaisista puhuttu eikä unelmia kuulunut tavoitella. Sellainen oli haihattelua. Tällaisesta ajattelutavasta on seurannut syyllisyyden tunteita omista unelmista ja unelmoinnin torpedointia ja mitätöintiä. No, nykyisin olen sentään tietoinen asiasta, mutta en luultavasti koskaan opi pyrkimään toteuttamaan unelmiani tai uskomaan unelmiin.

Tärkeimmät unelmani ovat niin henkilökohtaisia, etten niistä kertoisi edes anonyyminä. Niihin liittyy myös sellaista taikauskoista ajattelua, että jos unelman jollekin kertoo, niin sitten se ei ainakaan voi toteutua. Unelma mökistä kaupungissa on kohdallani melkein toteutunut, sillä mökkimme on Uudellamaalla. Teenkin sinne usein päiväpyrähdyksiä. Puutarhaunelmia minulla on valtavasti ja toivon, että saan nähdä istuttamieni puiden kasvavan itseäni isommiksi oikeiksi metsäpuiksi. Siitäkin unelmoin, että voisin kohentaa paikan asumisoloja niin, että oleilu "maalla" olisi mahdollista eri vuodenaikoina ja pitkiäkin jaksoja. Suurin unelmani saattaa olla, että saisin kokea nykyisen erittäin kovan ja nuivan aikakauden muuttuvan paremmaksi, pakolaisongelman ratkeavan ja uusien tulevaisuuden näkymien aukeavan koko maailmalle. Tällä hetkellä on vain uhkakuvia, ei tulevaisuutta. Maailmantilanteen paraneminen vaikuttaa mahdottomalta.
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Xantippa

 • Konkari
 • Viestejä: 8414
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #5 : ke 29.11.2017, 17:14:18 »
Koen, että olen myös toteuttanut monia unelmiani, mistä on hyvä mieli - mutta: vieläkö jotain? Ehkä unelmia on, kuten Anemone sanoo, sellaisiakin, joita ei nyt oikein edes uskalla? ymmärrä? itsekään ajatella, koska eikös tässä jo nyt olekin jo tehtykin ja saatukin.

Unelmat on kyllä hyvä aihe siinä kuin pelotkin, koska niitähän tulee vähemmän tai enemmän tietoisesti torjuttua "turhina", molempia.

T: Xante

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #6 : ke 29.11.2017, 18:08:04 »
1. Kumppani jonka kanssa sielut synkkaavat.

2. Asunto jonne ei haise lemut eikä kuulu metelit. Silmälle mieluisa ympäristö ja aurinko paistaa asuntoon tai parvekkeelle illalla, ja vielä klo 21 maissa on valoisaa asunnossa.

3. Elämä tuntuisi rikkaammalta ja mielekkäämmältä kuin nykyään.

4. Saisi elää pahemmitta tuskitta.

Poissa Juuli Hukkaskukka 2

 • Konkari
 • Viestejä: 1056
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #7 : ke 29.11.2017, 20:03:38 »
 
Unelmani on ja tiedän ettei koskaan toteudu. Unelmoin että saisin mielitiettyni takaisin.
https://www.youtube.com/watch?v=7DUnyXUaUDE
muistojeni ruusut anneli sari

socrates

 • Vieras
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #8 : ke 29.11.2017, 20:07:25 »
Pahuksen hyviä maanläheisiä unelmia jatkumoisilla.

Poissa Einsten

 • Konkari
 • Viestejä: 722
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #9 : ke 29.11.2017, 20:23:04 »
Tällä hetkellä unelmoin arjesta. Elämä on tänä vuonna ollut aikamoisessa mylleryksessä, niin että "harmaa" arki tuntuu tällä hetkellä todella houkuttelevalta.

Poissa Xantippa

 • Konkari
 • Viestejä: 8414
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #10 : to 30.11.2017, 11:14:46 »
Pahuksen hyviä maanläheisiä unelmia jatkumoisilla.

Sinun unelmasi kavereista/sukulaisista mökillä yllätti positiivisesti myös, olen ajatellut, että et oikein moista arvosta. Kyllä se varmaan toteutuukin!

T: Xante

Poissa J

 • Matkaaja
 • Seniori
 • Viestejä: 427
 • -Rajaton kulkija-
  • ScoMy WebSite
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #11 : to 30.11.2017, 11:42:34 »
Oma suhtautumiseni unelmointiin, tai haaveiluun yleensäkin on melko käytännönläheistä. Arki kun ei kulje jatkuvasti pää pilvissä, eikä aina varsinkaan omien toiveiden mukaan. On vain tehtävä pieniä, välillä jopa isojakin uhrauksia, sen eteen että asiat etenevät sujuvasti.

Samalla on oltava kuitenkin realisti, pitämällä unelmat tasapainossa omien tavoitteiden & päämäärien kanssa. Liiallinen haihattelu kun ei yleensä johda mihinkään. Nuorempana sitä enemmänkin unelmoi kaikenlaisesta, mutta hieman varttuneemmalla iällä asiat ovat asettuneet luontevasti omiin uomiinsa.

Mielestäni unelmoinnin kohdalla ei kuitenkaan pidä olla ääripessimisti, mutta ei yltiöoptimistinenkaan. Kuitenkin on hyvä antaa erilaisille vaihtoehdoille mahdollisuus, vaikkakin sitten riskit niiden epäonnistumisille, tai pettymyksillekin sitä myöten kasvavat.
 
-Vaeltajan mieli harhailee-

Poissa TSS

 • Konkari
 • Viestejä: 1217
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #12 : to 30.11.2017, 14:14:44 »
Tärkeintä varmasti on, että arki on sellaista oman näköistä ja riittävän hyvää. Itselläni, ja ihmisillä yleensäkin lienee taipumus elää hieman sillä tavalla, että eletään pisteestä pisteeseen. Tällä hetkellä esim. seuraava piste, mitä paljon ajattelee, on joulu. Joulua varten on paljon kivoja suunnitelmia, ja jo pelkkä suunnittelu ja valmistelu on mukavaa. Elämä siis koostuu jossain mielessä suunnitelmista ja jonkinlaisista välietapeista. Eikä tämä tietenkään tarkoita sitä, etteikö osaisi elää tai nauttia tästä hetkestä. Elämän luonne, tai ihmisyyden luonne, vaan jotenkin tuntuu olevan sellainen, että asioita odotetaan, saavutetaan, odotetaan ja saavutetaan.

Nämä asiat elämässä, joita odottaa ja saavuttaa, ovat ainakin itselleni tärkeitä, ne ovat siis niitä omia projektejani elämässä. Onkin oikeastaan vähän vaikeaa vetää viivaa suunnitelmien, vaihtoehtojen ja unelmien välille. Ehkä unelmat kuitenkin ovat jotain sellaista, jonka toteutuminen ei ole ihan itsestään selvää. Jotain vähän isompia toiveita. Jotain, minkä eteen tarvitaan paljon määrätietoista työtä, tai onnea. Kaikkien isojen asioiden eteen joutuu näkemään hieman työtä, tai saada suuri onnenpotku. Jos haluaa jotain suurempaa, on pakko olla unelmia. Toisaalta, unelma on aina riski.

Siinäpä me sitten elämme tätä elämäämme suunnitelmien, tavoitteiden, vaihtoehtojen ja unelmien sävyttämänä. Mikä on toteuttamisen arvoista ja mikä ei? Lopulta kyse on siitä, ainakin itselläni, millä tavalla voin elää elämääni toteuttaen syvintä itseäni ja tarkoitustani.

socrates

 • Vieras
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #13 : to 30.11.2017, 14:20:47 »
Unelmat vai tavallaan jakaa kahteen osaan eli sellaisiin, joiden toteutumisen mahdottomuuden tai ainakin äärimmäisen epätodennäköisyyden tajuaa itsekin ja sitten ihan mahdollisiin mutta vaivaa+tuuria vaativiin tavoitteisiin.

Noille pitäisi olla eri nimetkin, mutta en tiedä onko esimerkiksi haaveilussa ja unelmoinnissa mitään aste-eroa.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #14 : to 30.11.2017, 15:03:09 »
Unelmat vai tavallaan jakaa kahteen osaan eli sellaisiin, joiden toteutumisen mahdottomuuden tai ainakin äärimmäisen epätodennäköisyyden tajuaa itsekin ja sitten ihan mahdollisiin mutta vaivaa+tuuria vaativiin tavoitteisiin.

Noille pitäisi olla eri nimetkin, mutta en tiedä onko esimerkiksi haaveilussa ja unelmoinnissa mitään aste-eroa.

Joillakin ihmisillä on taipumus kuvitella mahdottomatkin asiat mahdollisiksi. Ehkä itse kukin sortuu joskus tällaiseen.

Unikuvitelminani (eli ajatuksina, joita mietin mennessäni nukkumaan, ja joihin nukahdan) minulla on muutama, joihin aina palaan, vaikka yrittäisin keksiä uusia. Yhteistä useimmille edellä mainitun tyyppisille kuvitelmilleni on se, että kuvittelen olevani jotain, mitä en tosielämässä ole.

Yksi kuvitelmani (siis täyttä mielikuvitusta oleva) on seuraava.

Kuvittelen keksineeni tekniikan, jolla voidaan kumota painovoiman vaikutus ja liikkua lähes äänen nopeudella. Kuvitelmissani rakennan avaruusaluksen ja käväisen Marsissa ja ehkä samalla reissulla myös kuussa. Palaan aluksellani näyttävästi maahan. Laskeudun mahdollisesti kauppatorille, jos saan luvan. Välttelen kuitenkin julkisuutta ja toimin pelkästään kulisseissa antamatta haastatteluja ja vastaamatta toimittajien kyselyihin. Poikkeus on ensimmäinen avaruusmatka, jonka tarjoan joukolle valittuja toimittajia. Vetäisen avaruuteen noustessa näytösmielessä oikein kunnollisen kiihdytyksen, jotta toimittajat näkevät ja kokevat, että tehoa löytyy, vaikka alus lähteekin liikkeelle täysin äänettömästi.

Tuo on kuvitelman runko. Yksityiskohdat muodostuvat siitä, miten saan hankittua rahoituksen alukselle, missä alus tehdään ja kenen toimesta. Millaista tekniikka se sisältää. Millaiset ovat sen moottorit. Miten aluksen runko rakennetaan, että se kestää moottoreiden työntövoiman. Mistä polttoaine on kotoisin, ja millaista se on. Miten alusta ohjataan. Miten varmistetaan hengenvaarallisten kiihtyvyysshokkien eliminoiminen. Millainen hengitysilmajärjestelmä aluksessa on. Millainen säteilynsuojajärjestelmä siinä on. Millainen painekammio siinä on. Millainen paineenkestävä luukku siinä on. Millainen on Marsisssa käytettävä avaruuspuku. Miten tarvittava kiihdytysaika ja nopeus avaruudessa mitataan. Miten painottomuusongelma ratkaistaan. Miten Marsia lähestyttäessä hidastetaan ja niin edelleen. Pohdiskelen siis teknisiä yksityiskohtia.

Edellä mainittujen asioiden lisäksi mietin taloudellisia kysymyksiä kuten ensimmäisen aluksen rakentamista ja liiketoiminnan jatkamista sen jälkeen, kun lento Marsiin on tehty. Suunnittelen millaisia olisivat matkustaja-alukset ja rahtialukset, joita seuraavaksi rakennettaisiin. Kuka ne tekisi. Miten elämä Marsissa järjestettäisiin. Perustettaisiinko Marsiin valtio, joka julistautuisi itsenäiseksi. Rakennettaisiinko Marsiin hotelleja. Perustettaisiinko matkatoimisto avaruusmatkoja varten. Mitä osaa liiketoiminnasta haluaisin itse hallita. Ja niin edelleen.

Joskus mietin myös juridisia ja sotilaallisia kysymyksiä. Haluan toiminnalleni mahdollisimman suuren vapauden, joten suunnittelen, miten saisin valtion taipumaan siihen, että toimintaa rajoitetaan ja verotetaan mahdollisimman vähän. Avaruusmatkailu maatukikohtineen toimisi Suomeen välillisesti suuren määrän rahoja, joten valtion pitäisi olla kohtuullinen, ettei se ankaralla verotuksellaan alkuvaiheessa hidastaisi toiminnan laajenemista. Se saisi kyllä aikanaan tulonsa. Sotilaalliset kysymykset ovat sitä, kun kävisin salaisia neuvotteluja armeijan kanssa alukseen liittyvistä potentiaalisista sotilaallisista aspekteista. Tuollainen alushan olisi tuhokone väärin käytettynä. Energiaa olisi niin paljon, että sillä saisi pahaa aikaan, jos alus päätyisi vääriin käsiin. Näin ei siis saisi missään olosuhteissa käydä. Ydinohjus olisi vaatimaton ase tuollaiseen alukseen verrattuna. 

Kyllä tällaisiin ajatuksiin vaipuminen lopulta tuo unen, jos se on tullakseen.

Nuo olivat siis unikuvitelmia. Niitä on muitakin lajeja. Tuo oli vain yksi monista.

Poissa RGR

 • Konkari
 • Viestejä: 1291
 • etelänhämyhaikara
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #15 : to 30.11.2017, 15:30:10 »

Unikuvitelminani (eli ajatuksina, joita mietin mennessäni nukkumaan, ja joihin nukahdan) minulla on muutama, joihin aina palaan, vaikka yrittäisin keksiä uusia. Yhteistä useimmille edellä mainitun tyyppisille kuvitelmilleni on se, että kuvittelen olevani jotain, mitä en tosielämässä ole.


Hienoa kuulla, täällä vähän vastaavaa.

Kerran keksin unissani ratkaisun kaikkiin maailman ongelmiin, harmi kun olin unohtanut sen aamulla herätessäni. Joskus mietin myös spesifisiä ratkaisuja päivän aikana ilmenneisiin, avoimeksi jääneisiin kysymyksiin. Usein on aamulla ratkaisu valmis, ehkä unenlaadun kustannuksella.

Joskus taas ajaudun teini-iän rakkausasioihin ja pohdin niitä siltä kannalta, miten asiantilat olisivat nyt, jos olisin silloin tehnyt toisenlaisia ratkaisuja. Tämä saa minut jälleen tyytyväiseksi, tuskin asiat olisivat sujuneet paremmin. Joitakin juttuja olisi toki saanut jäädä tekemättäkin, ehkä, mutta ne ovat nyt osa kokemusteni kirjoa. Toivottavasti en tule vanhuudenhöperöksi ja ala kertomaan juttuja näistä tapauksista päättymättömältä nauhalta jälkipolville, kuten tiedän joidenkin dementtien tehneen.

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 8095
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #16 : to 30.11.2017, 16:39:31 »
Ajattelua on katekorisesti viittä erilaista laadultaan, jotka kyllä liittyvät yhteen.

Siis oikeaa tietoa- väärää tietoa- unta- muistoja- unelmia. (mielikuvia ne kaikki ovat)
Jokainen ajatus kattaa niiden osuudesta jotain, toiveet muuttuvat haaveiluiksi ja usein pettymyksiksi, kun haaveet eivät toteudu.

Aina niiden ei toki edes oleteta toteutuvan, mielihyvää voi tuottaa jo asenne haaveilijan unelmasta.

Perustana on erilaiset tunnetilat joiden orja ihminen on.

No haaveet ovat sallittuja ja onhan niitä jokaisella jonkinlaisia, "jopa minulla"  Mutta ei nyt kovin konkreettisena tavoitteena, jolla vaivaisin päätäni.

Poissa J

 • Matkaaja
 • Seniori
 • Viestejä: 427
 • -Rajaton kulkija-
  • ScoMy WebSite
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #17 : to 30.11.2017, 21:40:54 »
Toisaalta, unelmoiminen on luovalle ihmiselle ominaista ajattelua. Se on tavallaan eräänlaista pakoa normaaleista arkisista ajatuskuvioista. Unelmien kautta saattaa syntyä hyvinkin korkealentoisia  ajatuksia, jossa voi olla paljonkin toteuttamikelpoisia elementtejä.

Jos sitten on tarkoitus saattaa unelmat käytännön tasolle, on tietenkin tärkeää tehdä realistiselta pohjalta tietoisia valintoja, jonka myötä alkaa systemaattisesti kulkemaan tavoitteensa suuntaan, eli tavallaan alkaa elämään unelmaansa aktiivisesti arjen tasolla. Jokainen toki määrittelee itse, mitä unelmat omassa elämässä itselle merkitsevät.

Kun lähdetään konkreettisesti toteuttamaan suunnitelmiaan, olisi hyvä soveltaa joitakin hyväksi koettuja toimintamalleja, tai montaakin eri taktiikkaa, jossa hyvin suunniteltu strategia yritetään viedä maaliin asti, jos sille vaan on otolliset olosuhteet olemassa. Silloin kun on tarkka päämäärä, selkeät tavoitteet, sekä realistiset mahdollisuudet joita kohden pyrkiä, niin unelmat saattavat jopa toteutua.

Loppujen lopuksi unelmaa kohti kannattaa edetä pienin askelin, asettamalla ensin todennäköisiä välitavoitteita; muistamalla kuitenkin että mikään ei tapahdu hetkessä, eikä unelma välttämättä toteudukaan, ainakaan sellaisena kun sen on itse kuvitellut toteutuvan. Siltikään ei ehkä kannata luovuttaa, vaan jatkaa edelleen yrittämistä pettymyksistäkin huolimatta.

Pitää vaan mielessä ajatus, että aina voi tehdä kaikkea, mutta usein ehtii tekemään ne tärkeimmät asiat, joilla on itselle jotain merkitystä. Tosin unelmat, haaveet, toiveet & tarpeet voivat olosuhteiden mukaan muuttua elämämme aikana moneen kertaan. Tärkeintä kai kuitenkin on, että kokee elävänsä näiden tavoitteidensa eteen, löytämällä samalla elämisen mielekkyyden kaikkien niiden hyvien asioiden kautta, jotka vaikuttavat merkittävästi oman elämän tarkoitusta etsiessä. 
-Vaeltajan mieli harhailee-

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #18 : pe 01.12.2017, 01:37:09 »
Unelmat vai tavallaan jakaa kahteen osaan eli sellaisiin, joiden toteutumisen mahdottomuuden tai ainakin äärimmäisen epätodennäköisyyden tajuaa itsekin ja sitten ihan mahdollisiin mutta vaivaa+tuuria vaativiin tavoitteisiin.

Noille pitäisi olla eri nimetkin, mutta en tiedä onko esimerkiksi haaveilussa ja unelmoinnissa mitään aste-eroa.

Kyllä niitä eri nimiä on: fantasia, päiväuni/-unelma, unelma. Tuo Kopekin kertomus on selkeästi fantasia, mitä ehkä suomen kielessä vastaa päiväuni-sana, sillä päiväunelmointihan juuri on ankeasta todellisuudesta pakenemista tai vain ajankulua. Minusta unelma on suurempi kuin päiväuni, jotakin mikä voi toteutua, vaikka vaikuttaisi kovin epätodennäköiseltäkin. Martin Luther King sanoi I have a dream! Ja tarkoituksena oli kulkea tuota unelmaa kohti.
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Vs: Mistä unelmoit?
« Vastaus #19 : pe 01.12.2017, 08:11:00 »
Elän sen verran onnellista arkea, että saavutettavissa olevien unelmien aiheet alkavat käydä vähiin.

Mukava naiskumppani? No joo...joskus yllätän itseni unelmoimasta sellaisesta mutta sinkkuelämän edut vasaroivat nopeasti kaikenlaiset parisuhdeunelmat palasiksi. Olen kai menettämässä uskoni onnellisiin parisuhteisiin. Mutta jos sittenkin joskus...

Pääunelmana on kuitenkin hankkia reilun kokoinen korjaamohalli. Sisään pitää mahtua ainakin kolme autoa ja ovikorkeuden tulee olla vähintään 3m. Siellä pitää olla ainakin paineilma, rasvanerotuskaivo, painepesuri ja nelipilarinostin. Lisäksi täytyy löytyä pieni kylpyhuone, baarikaappi, minikeittiö kaikkine kodinkoneineen, ISO nettiyhteydellä varustettu televisio ja hyvä vuodesohva. Tämä unelma on täysin saavutettavissa parin vuoden aikavälillä.