Kirjoittaja Aihe: Kaamos ja talvi  (Luettu 1099 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

socrates

 • Vieras
Kaamos ja talvi
« : ma 13.11.2017, 18:53:04 »
Täällä Helsingissä ei varsinaista kaamosta ole, mutta varsinkin marras-, joulu- ja tammikuu ovat silti pahuksen pimeitä. Jos talvi on räntäinen, pimeys voi jatkua vielä pitkään sen jälkeenkin.

Nuorena vanhempieni voivottelu päivien lyhyydestä ja kevään odottelu kummastutti. Ulkoliikuntaankin kaamosajan ja talven näki lähinnä sopivana haasteena.

Muutos on ollut raju. Nykyään kolmikko pimeys, kylmyys ja liukkaus rassaa hermoja jo työmatkoillakin. Syykin on selvä, näkö heikkenee, palelu lisääntyy ja kömpelyys pahenee ikääntyessä.

Myös yleinen väsymys ja lievä alakulo tuppaa iskemään myöhäissyksyllä. Hyviäkin puolia tässä vuodenajassa voi vielä löytää, mutta kokonaissaldo alkaa mennä pahasti miinukselle.

Miten koet pimeimmän ajan ja miten suhtautuminen siihen on muuttunut iän myötä?

Poissa TSS

 • Konkari
 • Viestejä: 1173
Vs: Kaamos ja talvi
« Vastaus #1 : ma 13.11.2017, 19:07:44 »
Koska joulu on vuoden ihanimpia aikoja, syksyn pimeimmät ajat menevätkin sikäli mukavissa tunnelmissa, että odottaa joulua. Pimeys ei haittaa, kun voi laitella vähän jouluvaloja ja polttaa kynttilöitä. Toisaalta kuitenkin jouluvalot näyttävät typeriltä ilman lunta, joten sen puoleen lumeton pimeys on kurjaa. Myös käytännön asioita pimeys haittaa, kun ei voi lähteä esim. poluille juoksemaan tai lenkittämään koiraa, koska on säkkipimeää jo niin aikaisin. Ja yleensä vasta illalla ehtisin moisiin puuhiin. Autoteiden läheisyydessä lenkkeilyllä ei ole ollenkaan samaa rentouttavaa vaikutusta kuin metsällä. Myös lasten kanssa ulkoilu pimeällä on haasteellista.

Jotenkin kuitenkin pimeys antaa luvan oleskella kotona. Tavallaan pimeys sopii luonteeni laadulle.

Poissa Juuli Hukkaskukka 2

 • Konkari
 • Viestejä: 1056
Vs: Kaamos ja talvi
« Vastaus #2 : ma 13.11.2017, 19:10:08 »
Kyllä se on muuttunut. Ennen ei mukulana maalla huomannut pimeyttä vaikka ei  ollut teitä, koulumatkoja valaistu. Ei  nuorenakaan pimeys haitannut. Olihan airami.
Nyt vaikkei mihinkään tarvitse  kerrostaloasunnosta mennä niin pimeys kaatuu päälle. Pimeässä herää ja pimeässä menee nukkumaan. Päivällä on tunti, pari harmaata.
Rassaa se. >:(
https://www.youtube.com/watch?v=7DUnyXUaUDE
muistojeni ruusut anneli sari

Poissa drontti

 • Konkari
 • Viestejä: 3023
Vs: Kaamos ja talvi
« Vastaus #3 : ma 13.11.2017, 20:04:54 »
Ajattelin tehdä pienen retken Teidelle ( 3 718 m).

Pilvikerroksen yläpuolella paistaa melko varmasti aurinko.

Kesäisin en välitä matkustaa minnekään.

Poissa Mjulkku

 • Apinan korvike
 • Konkari
 • Viestejä: 1239
Vs: Kaamos ja talvi
« Vastaus #4 : ma 13.11.2017, 20:37:29 »
Eniten vituttaa käydä mettällä koiran kanssa. Tumma koira ja tummat eläimet. Saatana kun olis lunta, ettei tarttis tihrustaa niin paljoo.
Mongo mogo...

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 2907
Vs: Kaamos ja talvi
« Vastaus #5 : ma 13.11.2017, 21:34:36 »
Täällä Helsingissä ei varsinaista kaamosta ole, mutta varsinkin marras-, joulu- ja tammikuu ovat silti pahuksen pimeitä. Jos talvi on räntäinen, pimeys voi jatkua vielä pitkään sen jälkeenkin.

Helsinki on tosiaan alkutalvesta ikävän pimeä paikka. Avoin Suomenlahti lämmittää sen verran ettei lumi pysy maassa hetkeä pidempää. Ei tarvitse mennä paljonkaan sisämaahan kun lumi jo pysyy ja on huomattavasti kirkkaampi tunnelma.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2973
 • Väärinajattelija
Vs: Kaamos ja talvi
« Vastaus #6 : ma 13.11.2017, 23:17:30 »
Minusta on mukavaa, että vielä voi kulkea tennareissa ja muissa kevyehköissä jalkineissa.
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 14756
Vs: Kaamos ja talvi
« Vastaus #7 : ti 14.11.2017, 08:05:37 »
Joskus aiemmin pimeys ja märkä kura häiritsivät enemmän. Onhan valo ja myös lumen tuoma valoisuus virkistävää, mutta lopulta ei tämäkään oikeastaan niin haittaa tämä märkä pimeys. Koiran kanssa tulee oltua ulkona päivittäin. Kun sinne on pakko mennä (ja hankkii sellaiset vermeet, jotka ei vettä ja kylmää pelkää), se kuitenkin virkistää. Säästä riipumatta. Muutoinkin se, että elämä lopulta soljuu hyvällä mallilla, eikä mitään suurempia tyytymättömyyksiä ole vaivaamassa, takaa sen, ettei mikään ilmasto- tai sääolosuhde vie mieltä mustaksi. Itselläni siis sietokyky on vain parantunut. Joskus silloin, kun lapset valvottivat, oli hankalampaa. Silloin myös tavallaan kantoi koko poppoon väsymystä, kun sen seuraamukset kaatuivat aika konkreettisesti omaankin niskaan ja sai pitää kaikkien spirittiä yllä. Nykyään ei tarvitse huolehtia kuin omastaan.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 15493
Vs: Kaamos ja talvi
« Vastaus #8 : pe 17.11.2017, 16:48:03 »
Se on kyllä jännä juttu että lapsuudenkodissani oli tosi himmeät himatuikut eli aivan naurettavan surkeat kattolamput, eikä se pimeys siltikään rassannut. Nykyään tuntuu että vaikka mitkä luksit ja speksit olisi käytössä, niin on vaan helvetin pimeää ja se ahdistaa ja tympii. Lisäksi olen kokoajan väsynyt. Luulin että esim. bussiin nukahtelu jäisi pois kun jätin antihistamiinin veks allergia-ajan viimein (ehkä) päätyttyä, mutta eipä loppunut. Ja mitä enemmän väsyttää ja nukuttaa, sitä kärttyisemmäksi käy. Oikeastaan päivän ei kun yön kohokohta alkaakin olemaan nukkumaanmeno.
Well I've been down so god damn long that it looks like up to me.
Well I've been down so very damn long that it looks like up to me.
Why don't one of you people come on and set me free?

- JM

Poissa Vitel afGastro

 • Konkari
 • Viestejä: 14587
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Kaamos ja talvi
« Vastaus #9 : ti 13.02.2018, 14:58:16 »

Nyt kun täällä Etelä-Suomessakin on vitivalkoinen lumipeite, niin ei ainoastaan kaamos ole hellittänyt ja pimeät päivät ohi vaan myös yöllä on piha ja metsä ovat mm. pilvistä heijastuvien katuvalojen vuoksi ikkunoista näkyvää maisemaa.

Linnutkin ovat alkaneet jo äännellä. En koskaan kyllästy ihastelmaan ikkunoiden takana olevilla ruokintapaikoilla pörrääviä pikkulintuja; tiaisia, varpusia, mustarastaita,..... joskus näkee tikankin - ja ruokintapaikan alla maassa vipeltäviä hiiriä ja myyriä. 


VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu