Kirjoittaja Aihe: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...  (Luettu 4499 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4127
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #60 : ti 24.10.2017, 23:12:13 »
Identiteetti on aina ihmisen luoma, ei ympäristön luoma. Rohkeutta vaatii olla erilainen, omaperäinen.
Tuskin identiteetti sentään on ihmisen itse luoma. Ainakaan tietoisesti. Luultavasti se enimmäkseen muovautuu tiedostamattomasti, ja nimenomaan vuorovaikutuksessa. Nk. jotkut tuossa aiemmin mainitsivat, niin erottautuminen muista, ja samastumiskohteiden etsintä  - vuorovaikutuksessa - muovaavat identiteettiä.

Ei tule minulla itseni kanssa aika pitkäksi. Milloin unohtuu jokin , suuri osa päivästä menee jonkun asian etsimiseen, milloin suutun aiheettomasti ja ihan odottamatta, milloin kävelen unissani, milloin ei tiedä mikä päivä on jne..
Nämä ominaisuudet ei takuulla ole vuorovaikutusta.
Ja miten nuo mainitsemasi liittyvät identieteettiisisi, sen olennaisena osana? Ja ovatko nuo asiat sellaisia, joita tieten tahtoen ja tietoisesti teet, luodaksesi identiteettiäsi?
Unissakävely ei ole tietoista, en myöskään pidä erityisemmin tavaroiden haeskelusta vaikka se on hyvinkin tietoista. Päivistä pysy suunnilleen tietoisena vaikka yksin kun on tuppaa välillä unohtumaan.
Mikään näistä ei ole opittua tai vuorovaikutusta. Mutta osa minua.
Olla osa jotakuta ihmistä ei ole sama asia kuin olla osa jonkun identiteettiä.

Vrt. esimerkiksi kampurajalka: jollakin siitä tulee osa identiteettiä jopa niin, että kutsuu itseään Klenkaksi ja hankkii aihepiiriin liittyvän ex libriksen. Jollakulla toisella voi olla sama ominaisuus, mutta siitä ei ole tullut osa identiteettiä, vaikka sattuukin olemaan ko. henkilön ominaisuus (siinä missä esim. silmien väri, tietty pituus tai ruumiinrakenne). Tällaista jälkimmäistä ihmistä ei määritä tuo ominaisuus tai vamma. Olettaisin, että sellainen ihminen on onnellisemmassa asemassa kuin sellainen, jolla vammasta on tullut osa identiteettiä. Tai vaikka tuo mainitsemasi unohtelu: jollekin unohtelusta voi tulla osa identiteettiä esimerkiksi niin, että ihminen kutsuu itseään hajamieliseksi professoriksi, tai vaihtoehtoisesti niin, että muut kutsuvat häntä tuolla nimellä. Ja jotkut toiset suhtautuvat asiaan olankohautuksella, sillä se ei määritä heitä ihmisenä, se ei ole merkityksellinen.

Mutta siis alkuperäinen kommenttini haastoi Toopen nähdäkseni ei-paikkansapitävän väitteen, että identiteetti olisi aina jotain, jonka jokainen ihminen on itse luonut (tietoisesti, olettaisin että Toope tarkoittaa). Se ei pidä paikkansa, sillä identiteettiin kuuluu asioita, jotka tekevät ihmisestä ainutlaatuisen, ja sekä jollakin tavalla erilaisen kuin muut että jollakin tavalla erilaisen  samanlaisen kuin muut - ja tähän tarvitaan vertailua ja vuorovaikutusta. Kun puhuin tietoisuudesta, tarkoitin nimenomaan tietoisuuden osuutta identiteetin muodostumisessa, enkä noissa listaamissasi asioissa kuten unissakävely ja unohtelu. Ne eivät liene mitään identiteetin rakentamista?
« Viimeksi muokattu: ke 25.10.2017, 11:40:19 kirjoittanut kertsi »

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 15103
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #61 : ke 25.10.2017, 08:35:33 »
Olisikohan naisilla hiukan vähemmän identiteetin pohdintaa kuin miehillä? Vai liekö vain sattumaa, että siltä on minusta näyttänyt.

Olen lukenut jostain, että tytöillä se erottautuminen ei ole ollut ihan niin yhtä kiireellistä kuin pojilla. Jos siis ensisijainen hoitaja on ollut äiti, nk. usein on. Poikien identiteettiä ehkä ohjaa usein se erottautuminen "toisenlaiseksi" kuin äiti, kun taas tytöt voivat jatkaa symbioosia äidin kanssa vähän pidempään.

Toki identiteetissä on monenlaisia muitakin puolia, ei vain sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyviä.

Sukupuolihan on kaikilla sikiönkehityksessä ensin nainen, joten kyllä miespuoliset tosiaan jooutuvat erottautumaan naisista. Naiset jatkavat naisina, joita alunperinkin olivat. ;)

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 15103
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #62 : ke 25.10.2017, 08:44:30 »
Identiteetti on aina ihmisen luoma, ei ympäristön luoma. Rohkeutta vaatii olla erilainen, omaperäinen.

Ympäristöä ovat myös muut ihmiset.

Toope on tuossa kyllä väärässä ympäristö, toiset ihmiset vaikuttavat identiteettiin.
Itseasiassa täysin oleellisesti,, susilapset leimmaantuvat susiin.
Pitääkö ympäristön antaa vaikuttaa henkilökohtaiseen identiteettiin?

Sen on pakko, koska muutoin ei pysty tekemään rajaa sille, mikä on ympäristöä, mikä itseä. Se on sitten eri asia, valitseeko mukautumisen vai vastustamisen - missä mitäkin. Mutta  vääjäämättä - jos yleensä näkee itsensä ympäristöstä erotettavissa olevana - täytyy aina valita se suhde ympäristöön. Valitsematta jättäminenkin on valinta.

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 7924
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #63 : ke 25.10.2017, 10:26:49 »
Identiteetti on aina ihmisen luoma, ei ympäristön luoma. Rohkeutta vaatii olla erilainen, omaperäinen.

Ympäristöä ovat myös muut ihmiset.

Toope on tuossa kyllä väärässä ympäristö, toiset ihmiset vaikuttavat identiteettiin.
Itseasiassa täysin oleellisesti,, susilapset leimmaantuvat susiin.
Pitääkö ympäristön antaa vaikuttaa henkilökohtaiseen identiteettiin?

Ympäristöstä se identiteetti rakentuu. Itsekin mainitset usein sen identiteetin jota paimentolaiskulttuureissa tapahtuu.
Allahia tuskin huutaa sellainen, jolle sitä ei koskaan ole opetettu.

Identiteetti muodostuu kaikesta siitä minkä kanssa ollaan tekemisissä ja pienten lasten alkutaival on varmasti kaikkein haavoittuvin.

Susien kasvattamat lapset, tai tynnyrissä eläneet eivät opi mitään ei >puhumaan, mutta murisevat valistuneesti, riippuen minkä verran ovat olleet yhteydessä muihin ihmisiin.
Myöhemminkään eivät enää kykene paljoakaan kehittymään, jos alkutaipaleesta puuttuu ihmisyhteydet.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16442
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #64 : ke 25.10.2017, 23:59:31 »
Ihmisen identiteetti ei saa riippua vain ympäristöstä, vaikka se toki aina vaikuttaakin. Luonto/jumala loi ihmisen ajattelevaksi yksilöksi, ei robotiksi. Omalla tahdolla ja halulla on suuri mahdollisuus muokata yksilöä, myös niin, että irtautuu yhteisön mallista, jos sen kokee huonoksi (esim. Ayaan Hirsi Ali).
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4127
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #65 : to 26.10.2017, 00:45:14 »
           ^
Uskonto ja kulttuuri voivat kuulua identiteettiin. Tai olla kuulumatta kovin vahvasti, esimerkiksi ateisteilla tai kosmopoliiteilla. Jostain uskonnosta luopuminen ei siis välttämättä tarkoita, että muuttaisi nimenomaan identiteettiään.

Myös se on ympäristön vaikutusta, jos ihminen toimii päinvastoin kuin ympäristö odottaa tai jos hylkää äympäristön arvomaailman. (Puhumattakaan siitä, että omaksuu arvomaailmansa ja identiteetinkin ulkoapäin annettuna.)

Identiteetissä voidaan ehkä nähdä myös persoonallisuuden aspekti (ks. alla), ja ainakaan se ei välttämättä muutu kovinkaan helposti.

---
https://fi.wikipedia.org/wiki/Identiteetti_(psykologia)

Identiteetin kehitys

Ihmisen identiteetin kehitys jatkuu koko elämän ajan. Erik H. Eriksoninpsykodynamiikan pariin kuuluva tutkimus on käsitellyt tätä. Psykososiaalisen kehitysteorian mukaan nuoruuden kehitystehtävänä on ehyen identiteetin muodostaminen. Identiteetti kehittyy koko elämän ajan yksilön kokemien haasteiden pohjalta. Etsintään kuluu tavallisesti vuosia. Nuorten itsearviointitaito kehittyy ja hänen on luovuttava lapsuuden minäkäsityksestä, joka perustuu samastumiseen ja normeihin. Identiteetin kehitys ei etene järjestelmällisesti. Erikson jakaa identiteetin egon identiteettiin (tietoisuuteen itsen erillisyydestä), persoonalliseen identiteettiin (persoonallisuuteen) ja sosiaaliseen identiteettiin (sosiaalisiin rooleihin).

Minuuteen sisältyvän jatkuvuuden tunteen edellytyksenä Erikson pitää kolmea asiaa: eheytymistä kokonaisuudeksi (nuori tuntee olevansa sama ihminen muuttuvissa tilanteissa), jäsentymistä sekä aikaan (nuori kokee menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden jatkuvaksi kokonaisuudeksi) että ympäristöön (jäsentymistä auttavat tärkeät ihmissuhteet, historia jne.). Jäsentymisen tuloksena syntyvä identiteetti tuottaa tasapainon ja hyvinvoinnin kokemuksen. Kehitysvaiheen vaarana on identiteetin epäselvyys. Nuori etsii identiteettiään kokeilemalla erilaisia rooleja ja toimintatapoja. Kokeilemisen, hylkäämisen ja hyväksymisen prosessit lujittavat identiteettiä. Identiteetin muotoutuminen johtaa oman yksilöllisyyden löytämiseen.

Identiteetti muotoutuu vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa (edellyttää muilta saatavaa palautetta ja tulkintaa). Muiden ihmisten näkemykset itsestä joko hyväksytään tai hylätään. Negatiivisella palautteella on myös keskeinen rooli. Niiden hylkääminen on mahdollista vain, jos yksilön identiteetti on kehittynyt vahvaksi. Kaveripiirin arviot vaikuttavat nuoren tunne-elämään ja itsearvostukseen sekä käsitykseen siitä, millainen asema hänellä on sosiaalisissa suhteissa. Nuori rakentaa kuvaa itsestään paljolti muiden suhtautumisen perusteella. Ryhmiin identifioituminen kasvattaa itsetuntoa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Lopulta nuori itsenäistyy ja samankaltaisuuden tarve muuttuu pyrkimykseksi yksilöllisyyteen. Nuori uskaltaa puolustaa omia mielipiteitään ja elää niiden mukaisesti.
« Viimeksi muokattu: to 26.10.2017, 00:54:53 kirjoittanut kertsi »

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 15103
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #66 : to 26.10.2017, 08:16:43 »
Ihmisen identiteetti ei saa riippua vain ympäristöstä, vaikka se toki aina vaikuttaakin. Luonto/jumala loi ihmisen ajattelevaksi yksilöksi, ei robotiksi. Omalla tahdolla ja halulla on suuri mahdollisuus muokata yksilöä, myös niin, että irtautuu yhteisön mallista, jos sen kokee huonoksi (esim. Ayaan Hirsi Ali).

Se oma osuus on valita suhteensa ympäristöön. Mutta silloinkin kyse ON nimenomaan suhteesta ja reaktiosta, ei mistään vain sisäsyntyisestä. Myös päätös irtautua yhetisöstä on nimenomaan päätös suhteessa ympäristöön. Hirsi Ali on Hirsi Ali vain juuri taustansa vuoksi. Ilman yhteisöä, josta hän olisi sanoutunut irti, hän olisi jotain aivan muuta kuin vaikkapa sun ihailun kohde. Et sä samanlaista ajattelua esittävää ranskalais- tai norjalaissyntyistä naista esimerkiksi nostaisi. Heidän suhteensa omaan taustaansa kun ei olisi Hirsi Alin identiteettiä vastaava. Et myöskään taputtaisi norjalaiselle, joka olisi irtautunut kristillisestä länismaisesta yhteisöstään, ja ihailisi hänen itsenäisyyttään, vaikka hän kuinka perustellusti kertoisi, minkä hän siinä kokee huonoksi. (KOnditionaali turha, koska juuri niin olet jo lukemattomat kerrat tehnyt.)

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 7924
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #67 : to 26.10.2017, 09:34:39 »
Ihmisen identiteetti ei saa riippua vain ympäristöstä, vaikka se toki aina vaikuttaakin. Luonto/jumala loi ihmisen ajattelevaksi yksilöksi, ei robotiksi. Omalla tahdolla ja halulla on suuri mahdollisuus muokata yksilöä, myös niin, että irtautuu yhteisön mallista, jos sen kokee huonoksi (esim. Ayaan Hirsi Ali).

Ihmisen identiteetistä puhuttaessa on kysymys tietenkin ihmisestä.
Olennosta jolla on isot aivot ja niissä ohjelmoituna perustoiminnat.

Sisältö, eli kokemus tuo sen opillisen osan, identeetiksikin muodostuvan persoonan erilaiset puolet esille.

Perimässä saadaan kyllä luonteenomaisia piirteitä jo mukana. Perustemperamentti on yksi ominaisuus, joka ilmeisesti säilyy suurin piirten muuttumattomana, vaikka tavat miten sitä toteutetaan aikuisuuden mukana hieman mukautuvatkin.

Kokemuksen mukaiset ominaisuudet eli se identiteetti liittyvät kyllä siihen kenessä ne tapahtuvat eli siihen vaikuttavat tietenkin ne ominaisuudet, mitä esim, miehen ja naisenkin ero on myös yksilötasolla.
Ei pidä yleistää, eivät kaikki naiset, tai miehet ole samanlaisen persoonan kahleissa variaatioita riittää kyllä.

Mutta oman persoonansa kahleissa kuitenkin noin pääsääntöisesti ihmiset ovat ja useimmiten myös haluavat siihen takertua.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16442
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #68 : ti 31.10.2017, 01:45:53 »
"Safiiri" vähättelee maailman erästä rohkeinta feministiä, koska ei sovi "Safiirin" aatteeseen, jossa monikulturismi on islamin sietämistä.

Ayaan Hirsi Ali tekee juuri sitä, mitä feministit väittävät julistavansa. Hän irtisanoutui patriarkaatista ja valitsi toisin. Hän valitsi länsimaat, koska länsimaissa nainen on likipitäen tasa-arvoinen. Ei Hirsi Ali ole valehtelija, länsimaiset nykyfeministit usein sitä ovat, kun syyttelevät maailman tasa-arvoisinta yhteiskuntaa naisten sorrosta, vaikka kaikki näkevät sen, että likipitäen kaikki länsimaiden ulkopuoliset kulttuurit ovat enemmän naisia sortavia, kuin länsimaat. Moderni länsimainen feminismi perustuu osin valehtelulle tosiasioista.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 15103
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #69 : ti 31.10.2017, 07:04:20 »
"Safiiri" vähättelee maailman erästä rohkeinta feministiä, koska ei sovi "Safiirin" aatteeseen, jossa monikulturismi on islamin sietämistä.

Ayaan Hirsi Ali tekee juuri sitä, mitä feministit väittävät julistavansa. Hän irtisanoutui patriarkaatista ja valitsi toisin. Hän valitsi länsimaat, koska länsimaissa nainen on likipitäen tasa-arvoinen. Ei Hirsi Ali ole valehtelija, länsimaiset nykyfeministit usein sitä ovat, kun syyttelevät maailman tasa-arvoisinta yhteiskuntaa naisten sorrosta, vaikka kaikki näkevät sen, että likipitäen kaikki länsimaiden ulkopuoliset kulttuurit ovat enemmän naisia sortavia, kuin länsimaat. Moderni länsimainen feminismi perustuu osin valehtelulle tosiasioista.

Mä nimenomaan EN vähätellyt häntä. Ainoastaan käytin häntä kohtaan niitä smoja kriteerejä, joilla sinä itse olet valmis kieltämään ihmisen arvon. Sun mukaanhan ihmine; ei voi kulttuuristaan irrottautua edes sillä, että tulee vauvana adoptoiduksi toiseen kulttuuriin. Kulttuuri kun tulee salakavalasti mukana silti. Miksi tämä ei nyt koskekaan Hirsi Alia?

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16442
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #70 : to 02.11.2017, 01:11:32 »
Ayaan Hirsi Ali ja mm. Mona Walter hylkäsivät lapsena oppimansa arvot aikuisina, koska kokivat ne vastenmielisinä. Se on oppimista.
Hirsi Ali ja Mona Walter voisivat olla kaikkien feministien ja ihmisoikeustaistelijoiden esikuvia, mutta ovat henkilöitä, joita punavihermedia ja feministit igronoivat täysillä.
Miksi näin on?
« Viimeksi muokattu: to 02.11.2017, 01:15:32 kirjoittanut Toope »
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 15103
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #71 : to 02.11.2017, 07:45:50 »
Ayaan Hirsi Ali ja mm. Mona Walter hylkäsivät lapsena oppimansa arvot aikuisina, koska kokivat ne vastenmielisinä. Se on oppimista.

Niin ja sä olet esittänyt, ettei edes vauvana adoptoitu ja Suomessa suomalaisessa perheessä ja suomalaisen yhteiskunnan keskellä kasvanut lapsi voi / kykene / onnistu tätä tekemään, joten siksi kasnainvälisiä adoptioita ei pidä tehdä.

JOS tämä lapsena opittujen arvojen hylkääminen siis on täysin mahdollista, niin silloin meillä ei ole mitään mahdollisuutta estää jollain adoptioiden välttämisellä - ei edes maahanmuuton kieltämisellä - estää huonojen kulttuurivaikutteiden tuloa Suomeen. Nääs kun silloinhan suomalaisten arvojenkin hylkääminen aikuisena on täysin mahdollinen skenaario. Suomalaiset ovat silloin ihan yhtä vaarallisia ja mahdollisesti väärän kulttuurin ja väärien arvojen omaksujia kuin maahamme muualta muuttavat. Tähän saakkahan olet jankuttanut siitä, miten se peritty ja kasvatettu kulttuuri on se, jonka mukaan meidän pitää ihmisiä arvioida. Jos kyse onkin valinnasta, joka on mahdollinen vaikkapa aikuisenakin, niin silloin nimenomaan et voi huonojen kulttuurivaikutusten estämiseksi perustella maahantulokieltoja, adoptioiden lopettamista jne. Sun pitäisi siellä rajalla kyetä tarkistamaan ne omaksutut arvot. Lisäksi pitäisi maahantulon jälkeen - sekä tietenkin kaikille täällä syntyneillekin - tehdä tätä tarkistamista jatkuvasti. Jotta kaikista väärät arvot omaksuneista voitaisiin sitten hankkiutua eroon tai jotain.

Lainaus
Hirsi Ali ja Mona Walter voisivat olla kaikkien feministien ja ihmisoikeustaistelijoiden esikuvia, mutta ovat henkilöitä, joita punavihermedia ja feministit igronoivat täysillä.
Miksi näin on?

Ehkäpä he uskovat, että ihmisen omaksumat arvot voidaan arvioida hänen etnisen taustansa perusteella. Kuten olet ITSE jatkuvasti väittänyt.


Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3046
 • Väärinajattelija
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #72 : la 12.05.2018, 22:41:38 »
Miss Markle said that her bi-racial identity is "quite a conundrum" (*pulma, kompa) for casting agents and she hated it when she was reduced to something more simplistic.

Miss Markle has a white father and a black mother and has spoken in the past about the challenges of growing up mixed race.

She said that she never felt that she fitted in with either the black community or the white community.

She said: "For castings, I was labeled ‘ethnically ambiguous.’ Was I Latina? Sephardic? ‘Exotic Caucasian’?

"Add the freckles to the mix and it created quite the conundrum .

"I remember the sense of belonging, having nothing to do with the colour of my skin. It was only outside the comforts of home that the world began to challenge those ideals".

Only when Miss Markle attended Northwestern University and took an African-American studies class could she "put a name to feeling too light in the black community, too mixed in the white community".


https://www.telegraph.co.uk/news/2017/03/21/meghan-markle-says-pet-peeve-having-skin-tone-changed-freckles/

Kuvissa Markle äitinsä ja isänsä kanssa. Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häät ovat 19.5. eli viikon kuluttua.


Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16442
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #73 : la 12.05.2018, 22:59:14 »
Ayaan Hirsi Ali ja mm. Mona Walter hylkäsivät lapsena oppimansa arvot aikuisina, koska kokivat ne vastenmielisinä. Se on oppimista.

Niin ja sä olet esittänyt, ettei edes vauvana adoptoitu ja Suomessa suomalaisessa perheessä ja suomalaisen yhteiskunnan keskellä kasvanut lapsi voi / kykene / onnistu tätä tekemään, joten siksi kasnainvälisiä adoptioita ei pidä tehdä.

JOS tämä lapsena opittujen arvojen hylkääminen siis on täysin mahdollista, niin silloin meillä ei ole mitään mahdollisuutta estää jollain adoptioiden välttämisellä - ei edes maahanmuuton kieltämisellä - estää huonojen kulttuurivaikutteiden tuloa Suomeen. Nääs kun silloinhan suomalaisten arvojenkin hylkääminen aikuisena on täysin mahdollinen skenaario. Suomalaiset ovat silloin ihan yhtä vaarallisia ja mahdollisesti väärän kulttuurin ja väärien arvojen omaksujia kuin maahamme muualta muuttavat. Tähän saakkahan olet jankuttanut siitä, miten se peritty ja kasvatettu kulttuuri on se, jonka mukaan meidän pitää ihmisiä arvioida. Jos kyse onkin valinnasta, joka on mahdollinen vaikkapa aikuisenakin, niin silloin nimenomaan et voi huonojen kulttuurivaikutusten estämiseksi perustella maahantulokieltoja, adoptioiden lopettamista jne. Sun pitäisi siellä rajalla kyetä tarkistamaan ne omaksutut arvot. Lisäksi pitäisi maahantulon jälkeen - sekä tietenkin kaikille täällä syntyneillekin - tehdä tätä tarkistamista jatkuvasti. Jotta kaikista väärät arvot omaksuneista voitaisiin sitten hankkiutua eroon tai jotain.

Lainaus
Hirsi Ali ja Mona Walter voisivat olla kaikkien feministien ja ihmisoikeustaistelijoiden esikuvia, mutta ovat henkilöitä, joita punavihermedia ja feministit igronoivat täysillä.
Miksi näin on?

Ehkäpä he uskovat, että ihmisen omaksumat arvot voidaan arvioida hänen etnisen taustansa perusteella. Kuten olet ITSE jatkuvasti väittänyt.
Toivottavasti et ole monikulttuuriagendan "hyödyllinen idiootti", joka ymmärtämättään ajaa sitä pahaa, jota islamilainen ja afrikkalainen siirtolaisuus tuo tänne syövyttäen yhteiskuntaamme?

Katso millaisia yhteiskuntia länsimaat luovat (myös naisia varten). Katso, millaisia yhteiskuntia islam ja hindulaisuus tai afrikkalaiset mallit luovat. Mieti sitten, mitä haluaisit sisarillesi! Uskallatko myöntää, että länsimaalainen sivistys on se, jossa haluaisit jälkeläistesikin kasvavan?
« Viimeksi muokattu: la 12.05.2018, 23:01:42 kirjoittanut Toope »
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa urogallus

 • Konkari
 • Viestejä: 3164
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #74 : la 12.05.2018, 22:59:36 »
Eipä tuo äippäkään kovin mustalta vaikuta, enemmänkin sellaiselta...  mulatilta. Varmaan sen takia Markle on aika hämäävän näköinen.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16250
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #75 : su 13.05.2018, 08:32:45 »
Tuli tässä ohimennen mieleen että kun mietin kaikkea netistä lukemaani, niin kovin usein juuri miehet ovat kiinnostuneita pähkäilemään jonkun naisen ihonväriä ja sitä että mitä rotua naisen kuuluisi sen perusteella olla.

Johtuuko tämä siitä että rodun selvittäminen on miehille yhtä tärkeää kuin koirille selvittää mitä sukupuolta on toinen koira ja voiko sitä panna? Vai siitä että miehet tarkkailevat kokoajan kaikkea mikä näyttää vähänkin naiselta? Kauneutta toki arvioivat myös naiset, minkä havaitsi silloin kun tämä joku afrikkalaistaustainen missi voitti Helsingissä ja netti täyttyi haukuista. On sitä toisaalta haukuttu valkoihoisiakin missejä. Ja noin ylipäätään kuin aina haukutaan kaikki missit, niin eiköhän olisi parempi lopettaa mokomat kisat.  ;D

Tämä nyt ei siis henk.koht. urogallukselle, vaan oli sellainen mieleenjohtuma. (Kopek mulattitarkkailussa tietenkin parhaiten on kunnostautunut.)

Poissa urogallus

 • Konkari
 • Viestejä: 3164
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #76 : su 13.05.2018, 09:40:46 »

Johtuuko tämä siitä että rodun selvittäminen on miehille yhtä tärkeää kuin koirille selvittää mitä sukupuolta on toinen koira ja voiko sitä panna? Vai siitä että miehet tarkkailevat kokoajan kaikkea mikä näyttää vähänkin naiselta?

En tiedä onko rodun selvittäminen miehille tärkeämpää kuin naisille, ja varsinkaan naisten rodun selvittäminen. Edelleenkin on niin, että parinvalinnassa naiset ovat miehiä ronkelimpia tässäkin suhteessa. Miehet varmaan vain puhuvat avoimemmin tällaisesta, rotujutut kun ovat kohtalainen tabu nykyään ja naiset ovat kiltimpiä ja konformistisempia keskimäärin.

Taitaa olla kyse tuosta jälkimmäisestä vaihtoehdosta.

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4127
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #77 : su 13.05.2018, 09:59:26 »
Kauneutta toki arvioivat myös naiset, minkä havaitsi silloin kun tämä joku afrikkalaistaustainen missi voitti Helsingissä ja netti täyttyi haukuista. On sitä toisaalta haukuttu valkoihoisiakin missejä.
https://www.facebook.com/ylekioski/videos/1692450011046444/
Aika karua kuultavaa oli Sephoran saama "palaute". Niin karua, että ihmisillä, jotka lukivat palauteita ääneen, oli vaikeuksia lukea niitä ääneen Sephoran istuessa vastapäätä ja kuunnellessa.
« Viimeksi muokattu: su 13.05.2018, 10:02:35 kirjoittanut kertsi »

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16250
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #78 : su 13.05.2018, 10:38:47 »
Kauneutta toki arvioivat myös naiset, minkä havaitsi silloin kun tämä joku afrikkalaistaustainen missi voitti Helsingissä ja netti täyttyi haukuista. On sitä toisaalta haukuttu valkoihoisiakin missejä.
https://www.facebook.com/ylekioski/videos/1692450011046444/
Aika karua kuultavaa oli Sephoran saama "palaute". Niin karua, että ihmisillä, jotka lukivat palauteita ääneen, oli vaikeuksia lukea niitä ääneen Sephoran istuessa vastapäätä ja kuunnellessa.

Syytäkin olla vaikeuksia kiduttaa toista ihmistä. Eli miksi niitä kommentteja pitäisi vielä päin naamaakin esittää.

Muutamakin julkkis mediassa on todennut ettei lue kommentteja netistä. Ihan viisasta. Itse en aikoinani oikein tykännyt kun äitini aina haukkui ihmisiä minulle. Itseään hän tosin inhosi kai eniten. Jos ihmisellä on huono itsetunto, se johtaa kai väistämättä muidenkin arvosteluun.

Kauhean innoissani en näin jälkikäteen tosin ehkä siitäkään ole että toka eksä keräsi pornokuvia ja kehui jos naisella oli "virtaviivainen pillu" (itse en pidä tuosta p-sanasta). Näetsen nykyään tiedän että se symmetria saattaa johtua leikkauksesta.

Ei miehilläkään roiku kivekset täsmälleen samalla korkeudella, miten voidaan edellyttää että naisella on symmetriset ja "söpön" pienet häppärit? Ei ne kivekset edes ole mikään visuaalinen nautinto enivei. Kerran olen nähnyt tosi kauniin peniksen. Harmi että kantajansa oli kusipää.

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4127
Vs: Identiteetin etsintä, löytäminen, kadottaminen...
« Vastaus #79 : su 13.05.2018, 11:34:12 »
Syytäkin olla vaikeuksia kiduttaa toista ihmistä. Eli miksi niitä kommentteja pitäisi vielä päin naamaakin esittää.
Kai se idis on siinä, että päin naamaa olisi vaikea sanoa niitä hirveyksiä, mitä netissä saattaa tuntemattomille suoltaa. Itse kukin. Tuskin Toopekaan haukkuisi Sephoraa otukseksi päin naamaa. Kai. Mistäs sen tietää. Ehkä hän itse valistaa meitä siitä, kuinka monia on livenä otukseksi haukkunut.
« Viimeksi muokattu: su 13.05.2018, 11:36:26 kirjoittanut kertsi »