Kirjoittaja Aihe: Sote  (Luettu 8136 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 15485
Vs: Sote
« Vastaus #200 : la 29.09.2018, 20:18:49 »
Salaiset asiakirjat paljastavat: Vantaan lastensuojelusta tehdään sijoitusbisnestä (Vantaan Sanomat).

Onneksi olkoon, huostaanotetut lapset perheineen! Nyt teidänkin hädästänne tehdään kaupallista toimintaa! Suomen hyvinvointivaltious on ennen kaikkea hyvä vitsi!

Mikä tässä olisi lasten kannalta huono juttu? Että sijoittaja laittaa asiaan rahaa verovarojen käyttämisen sijaan?

Poissa Juuli

 • Konkari
 • Viestejä: 813
 • Hukkaskukka
Vs: Sote
« Vastaus #201 : la 29.09.2018, 20:42:10 »
Kunta tai kaupunki on tähän saakka ylläpitänyt lastenkoteja  koska vanhemmilla tai lapsella itsellään ole varoja eikä em. löydy  rahaa yksityisellekään sen paremmin. Kunta/kaupunki maksaa kulut aikalailla korotettuna yksityiselle. Muutoin joudutaan sijoittamaan lapset kuusen alle. Lapsen olot ei mitenkään  muutu vaan yksityinen nyhtää eurot.  >:(
.
« Viimeksi muokattu: la 29.09.2018, 20:45:02 kirjoittanut Juuli »
https://www.youtube.com/watch?v=7DUnyXUaUDE
muistojeni ruusut anneli sari

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Sote
« Vastaus #202 : la 29.09.2018, 21:14:26 »
Sote-uudistuksen yksi ongelmahan on se, että yksityiset firmat voivat vedättää verotuotoilla tuetuista palveluista provikoita itselleen. Raha ei jää kiertämään yhteiskuntaamme, vaan on Bahamalla...! En sinänsä mitenkään paheksu yksityistä palveluntarjontaa sosiaali- ja terveyspalveluissa, mutta onhan tästä jo esimerkkejä Mehiläisestä tms., joista rahat virtaavat pois Suomesta, vaikka hyvää palvelua yleisesti ottaen kai tarjoavatkin. Kuulemma, en ole ollut asiakkaana, koska olen terve. :-\
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Sote
« Vastaus #203 : su 30.09.2018, 14:50:10 »
Vantaan valtuustossa on vihervasemmistolla enemmistö.

VP.
Helsingin Vihreäthän ovat lähinnä Kokoomuksen puisto-osasto.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 15485
Vs: Sote
« Vastaus #204 : ti 02.10.2018, 07:36:54 »
Kunta tai kaupunki on tähän saakka ylläpitänyt lastenkoteja  koska vanhemmilla tai lapsella itsellään ole varoja eikä em. löydy  rahaa yksityisellekään sen paremmin. Kunta/kaupunki maksaa kulut aikalailla korotettuna yksityiselle. Muutoin joudutaan sijoittamaan lapset kuusen alle. Lapsen olot ei mitenkään  muutu vaan yksityinen nyhtää eurot.  >:(
.

Tai - yksityinen taho tekee homman edullisemmin ja tehokkaammin, koska sopimuksessa on sellaisia ehtoja, joiden perusteella se saa tuottoa vain, mikäli toiminta on tuloksellista ja lapset tosiaan voivat sen johdosta paremmin.

Sitä voidaan kysyä, osataanko tällaisia sopimuksia tehdä siten, että tämä tavoite myös tosiasiallisesti toteutuu. Mutta on se minusta hieman ongelmallista, jos sopimuksen oletetaan olevan huono ja vain yksityisen etujen mukaan toimiva automaattisesti. Yhteiskuntahan nimenomaan hyötyy, mikäli sopimus johtaa lasten osalta parempaan. Yhteiskunta nimittäin joutuu aina maksumieheksi, jos näin ei tapahdu. Toisaalta yhteiskunta maksaa täysimääräisesti myös silloin - tuloksellisuudesta riippumatta - jos toiminta hoidetaan julkisin varoin.

Koko hankkeen idea on nimenomaan muuttaa lastenkotien toimintaa paremmaksi lasten kannalta. Jos näin ei tapahdu (ja jos mittarit on asetettu oikein), sopimuksen mukaan ei se yksityinen saa myöskään niitä voittoja. Olisi loogista kertoa, MIKSI oletus on, ettei tuloksien mittaaminen tule missään tapauksessa onnistumaan, eikä vain todeta, että näin kuitenkin käy, mutta silti toiminnasta tulee sille ykistyistaholle . Sopimuksen vastaisesti - suuret voitot. Näin ilman muuta voi käydä, jos sopimus laaditaan huonosti. Onko tämä siis tilanne? Mikä sopimuksessa on mielestäsi vialla?

On sekin vähän outo ajatus, että on parempi, ettei lastenkotien toimintaa kehitetä paremmaksi, jos siten vältetään yksityisen tahon mahdollinen taloudellinen hyötyminen. Lapset maksakoot, kunhan ei kukaan yksityinen vain tee voittoa.
« Viimeksi muokattu: ti 02.10.2018, 07:46:29 kirjoittanut Safiiri »

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: Sote
« Vastaus #205 : to 22.11.2018, 15:01:58 »
Näin sosiaali­turva jakautuu maakunnittain

Kelan sivulla havainnollinen kartta, julkaistu uusimmassa Sosiaalivakuutus-lehdessä.

https://sosiaalivakuutus.fi/sosiaaliturva-maakunnittain/

Uusimaa 200-210e/kk/asukas.

Minä tässä vain, anteeksi.