Kirjoittaja Aihe: Sote  (Luettu 8132 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Sote
« Vastaus #20 : la 19.05.2018, 00:00:00 »
Siis, on vastuutonta ajaa läpi uudistusta ja lakeja, jotka ovat puolivalmiita ja joiden toiminnasta/säästöistä ei ole mitään vakuuksia. Tuo sote-uudistus tulee estää, koska on aivan epävalmis tekele.

Asiaan liittyen Mehiläinen ja Attendo on siis myyty!
https://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/jo-toinen-jattikauppa-terveysalalla-talla-viikolla-mehilainen-myytiin-paaomistajaksi-luxemburgilainen-sijoitusyhtio/6914352#gs.yLDnO6Q
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Sote
« Vastaus #21 : ma 21.05.2018, 18:11:29 »

Mitä on tulevaisuus, ja tulevaisuuden mahdollinen vienti. Siitä tässä:

https://tekniikanmaailma.fi/tulevaisuuteen-on-valmistauduttava-kuin-sotaan-risto-linturi-peraa-kaikilta-teknologista-yleissivistysta/

Moneen on mahdollisuus. Mikä on kestävintä, ja mikä on sen suunta. Vastamäkeen voi aina mennä, ja jarruttaa tuulimyllyjä.

Kun kehitys menee nopeasti eteenpäin, tulisi olla malttia, ja pieniä muutoksia. Yritykset eivät voi haukata liikaa etukäteen, etenkään jos ovat pieniä, eivätkä voi determinoida kuvioita, vaikka vasten luontoa.

SOTE ja ydinvoimakysymyksetkin menevät minusta vähän toiseen valoon. Voiko liian suurta ruveta järkkäämään, luontevana, vaikka olisi valtion, tai EU-tason toimija?

Vai halutaanko jotain, mistä voidaan lähteä, vaikka kyseessä olisi Neukkula, tulevaisuutta ajatellen? Osa sielläkin voi jatkaa pitkään, eikä ongelmaa.

Isoissa hankkeissa voi olla riskejä. Ne tulisi olla erittäin hyvin perusteltuja. Jos toimivuudesta ei tarvitse välittää, ja silti on saamapuolella, niin sitten mennään ehkä niin.

Idea ei koske vain sotea, vaan yleensäkin rakentamista.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Sote
« Vastaus #22 : ma 21.05.2018, 18:13:46 »

SOTE on kuin kysymys yksittäiselle kansalaiselle.

Mihin voi tulevaisuudessa luottaa, omalla kohdallakaan. Mihin voisi satsata.

Lupaajia kyllä riittää. Kenellä takeita?

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Sote
« Vastaus #23 : ti 22.05.2018, 14:53:44 »
(Talouspolitiikan arviointi-)Neuvosto julkaisi maanantaina kommentin sote-uudistuksen kustannusvaikutuksia koskevista arvioista. Kansliapäällikkö Hetemäen muistio on herättänyt voimakasta julkista kritiikkiä muun muassa siksi, että se vahvisti, että valinnanvapaus ei tule säästämään rahaa. Sen sijaan Hetemäki toteaa sote-uudistuksen säästöpotentiaalin olevan 4,6 miljardia euroa, mistä valtaosa koostuu digitalisaation vaikutuksista ja 0,6 miljardia euroa palveluintegraatiosta.
...
Neuvosto huomauttaa, että sen mandaattiin ei kuulu ottaa kantaa sote-lakien hyväksymiseen tai hylkäämiseen, mutta kylläkin arvioida ”talouspolitiikan valmistelussa käytettyjen ennuste- ja arviointimenetelmien laatua”. Tämä arvio on hallitukselle harvinaisen tyly.

Neuvoston mukaan valtiovarainministeriön muistion keskeinen argumentti on, että tarvevakioiduissa terveydenhuoltomenoissa on merkittäviä eroja eri alueiden välillä ja että esimerkiksi Etelä-Karjalan Eksote-alueen tarvevakioidut menot ovat keskimääräistä alhaisemmat.

– Tästä ei kuitenkaan voida päätellä, että sote-uudistuksen avulla keskimääräiset menot laskisivat esimerkiksi Eksote-alueen tasolle. Yhteenvetona talouspolitiikan arviointineuvosto toteaa, että valtiovarainministeriön muistio ei tuota uskottavaa arviota sote-uudistuksen vaikutuksesta julkisiin menoihin.

Neuvoston johtopäätös on, että hallituksen arviot soten kustannusvaikutuksista ovat niin puutteellisia, ettei uudistusta voida perustella kustannuksilla. Nykytiedon valossa uudistuksen vaikutus menoihin voisi olla yhtä hyvin positiivinen kuin negatiivinen, professorit katsovat.


https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/249251-professoreilta-taystyrmays-hallitukselle-sote-uudistusta-ei-voida-perustella

Nyt hallituksen miehet -niitä kun ilmeisesti tälläkin palstalla on- voisivat kaivaa esiin Hetemäen 5-sivuisen paperin ja kertoa se tukenaan, miten tällä uudistuksella toteutetaan talouspoliittiset tehokkuus- ja säästötavoitteet. Jutun kommenttiosiossa näet hallituksen miehet näkyvät lähtevän argumentissaan siitä, että ristiriitaisten mielipiteiden vallitessa asiasta pitäisi kriitikoiden todistaa olevansa oikeassa hallituksen sijaan.

Mielestäni se ei mene niin. Mielestäni positiivisten väitteiden esittäjän pitää perustella kantansa, etenkin kun puhutaan koko suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä uudella tavalla. Jos Hetemäki ei pysty perustelemaan oletettuja säästöjä uskottavasti (menemättä siihen että nykyinenkin järjestelmä voitaisiin digitalisoida sitä yksityistämättä), se on istuvan hallituksen ongelma. Muuten lähden itse siitä lähtökohdasta, että hallitus on luonut itselleen uhkapelaajan psykologisen profiilin: upotetut kustannukset uudistuksen tekemiseen nähdään jo niin suurina, että koneesta on pakko saada jotain ulos viemällä peli katkeraan päätökseensä.

Ja vakavasti: paljonko Suomen valtio on yleensä luonut säästöjä erilaisilla digihankkeillaan? Muistaakseni näistä keskusteltiin muutamia vuosia sitten hyvinkin kiivaasti.
« Viimeksi muokattu: ti 22.05.2018, 14:58:52 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Sote
« Vastaus #24 : ti 22.05.2018, 15:07:37 »
Ei siis ole pelkästään niin että uudistuksessa on valtava liuta teknisiä heikkouksia, vaan koko uudistusta tehdään vääristä syistä. Jos ilmoitetut syyt olisivat meneillään olevan poliittisen prosessin todellisia syitä, niiden puolesta voitaisiin jotenkin julkisuudessa argumentoida. Nyt ei sellaista mahdollisuutta ole näkynyt. Hallitus tuntuu luottavan siihen, että ei sen tarvitse argumentoida uudistuksensa puolesta, kunhan hallitusenemmistö toteuttaa sen. Minä ottaisin näissä olosuhteissa Suomeen ennemmin hallituksen, joka ei saa mitään aikaiseksi.

Pelkään pahoin että uudistuksen todelliset, väärät syyt, ovat kiusallisia ihmiselle paljastua. Siksi niihin tuskin päästään keskustelussa kunnolla käsiksi.

Ai niin: vaikka lakipaketit runnottaisiinkin väkisin läpi, niiden poliittinen mandaatti tulisi jäämään historiallisen kehnoksi. Yksi hallituspuolueista on jo jakautunut kesken vaalikauden oppositioon ja hallituksen miehiin. Hallituspuolueet saavat juuri ja juuri taakseen juntatun enemmistön, ja se edellyttää kaikkien soraäänien määrätietoista vaientamista hallituspuolueiden omissa riveissä. Se ei tietenkään voi olla hyvä lähtökohta tällaiselle uudistukselle.
« Viimeksi muokattu: ti 22.05.2018, 15:46:13 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Sote
« Vastaus #25 : ti 22.05.2018, 15:54:02 »

Joskus ei kyseenalaisuus tavoitteissa ja lopputulemissa ole millään tavoin huomionarvoista. Asioita viedään eteenpäin, kaikesta huolimatta.

Miksi varovaisuusperiaate ja suhtautuminen turvallisuuteen voi vaihdella näin paljon, eri hankkeissa?

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Sote
« Vastaus #26 : ti 22.05.2018, 15:59:09 »
Niin no kiinnostavaa se olisi, jos hallitus päättäisi esimerkiksi hankkia armeijalle asejärjestelmän, jonka toimivuudesta tai hinnasta asiantuntijat eivät osaisi sanoa oikein mitään. Sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen ennakkoarvioinneissa vastaavia kriteereitä ei kuitenkaan tunnuta tarvittavan.
« Viimeksi muokattu: ti 22.05.2018, 16:02:27 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Juuli

 • Konkari
 • Viestejä: 813
 • Hukkaskukka
Vs: Sote
« Vastaus #27 : ti 22.05.2018, 18:32:36 »
Sain tänään ehdotuksen liittyä valinnanvapauskokeiluun. Missään ei sanottu voiko siihen liityttyään käyttää vielä  omaa terveyskeskusta. Kaikenmaailman muuta nippelitietoa oli googlellakin. Soitin esitteessä annettuun numeroon ja vastaus oli
EI voi.
Jos liittyisin voisin  käyttää tai siis saisin 25 km päässä olevaa yksityistä terveystaloa tai 50 km päässä olevaa yksityista lääkäriasemaa, ( Mehiläinen).  Terveysaseman  maksulla. Nyt minulla on terveysasema melkein huutomatkan päässä. Taksilla joutuisin kulkemaan niihin tarjottuihin. Lisäksi asia on niin että aina, niin oma nykyinen kuin  tarjotut, luetellut terveysasemat  lähettävät kumpikin  aina keskussairaalaan. Jos on tarve.  Kunnassa ei ole enää omaa sairaalaa. Tulos on liittymisestä siis nolla miinus.
Pahasti epäilen että jotkut mummot että vaarit sekä nuoremmatkin olettavat että voi liityttyään  mennä edelleenkin omaan, nykyiseen terveyskeskukseen.
EI voi.
 
« Viimeksi muokattu: ti 22.05.2018, 20:07:07 kirjoittanut Juuli »
https://www.youtube.com/watch?v=7DUnyXUaUDE
muistojeni ruusut anneli sari

Poissa Juuli

 • Konkari
 • Viestejä: 813
 • Hukkaskukka
Vs: Sote
« Vastaus #28 : ti 22.05.2018, 20:03:17 »
Sain tänään ehdotuksen liittyä valinnanvapauskokeiluun. Missään ei sanottu voiko siihen liityttyään käyttää vielä  omaa terveyskeskusta. Kaikenmaailman muuta nippelitietoa oli googlellakin. Soitin esitteessä annettuun numeroon ja vastaus oli
EI voi.
Jos liittyisin voisin  käyttää tai siis saisin 25 km päässä olevaa yksityistä terveystaloa tai 50 km päässä olevaa yksityista lääkäriasemaa, ( Mehiläinen).  Terveysaseman  maksulla. Nyt minulla on terveysasema melkein huutomatkan päässä. Taksilla joutuisin kulkemaan niihin tarjottuihin. Lisäksi asia on niin että aina, niin oma nykyinen kuin  tarjotut, luetellut terveysasemat  lähettävät kumpikin  aina keskussairaalaan. Jos on tarve.  Kunnassa ei ole enää omaa sairaalaa. Tulos on liittymisestä siis nolla miinus.
Pahasti epäilen että jotkut mummot että vaarit sekä nuoremmatkin olettavat että voi liityttyään  mennä edelleenkin omaan, nykyiseen terveyskeskukseen.
EI voi.

Tuohon edelliseen vielä, on ihan älytöntä puhua valinnanvapaudesta kun et saa mennä enää omaan terveyskeskukseesi mikäli liityt näihin  uusiin osoitettuihin.
Valinnanvapauskokeiluun.
« Viimeksi muokattu: ti 22.05.2018, 20:07:43 kirjoittanut Juuli »
https://www.youtube.com/watch?v=7DUnyXUaUDE
muistojeni ruusut anneli sari

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Sote
« Vastaus #29 : ti 22.05.2018, 21:01:23 »
Mitäs jos eduskunta ei toteuttaisi noin epäkeskoa systeemia, vaan lykkäisi sitä? Pahemmilta vahingoilta säästytään, jos ei huonoa soteuudistusta toteuteta, vaan lykätään. Koska muuten seuraava eduskuntakausi kuluu epäkohtien viilaamiseen ja sekin maksaa rahaa.

Nyt aikalisä Sotelle, ja nussitaan koko homma uudestaan. Huonojen lakien luominen on eduskunnalta vastuutonta, Sote ei todellakaan ole valmis. Eikä toki maakuntauudistuskaan, tarvitaanko sitä edes?
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Sote
« Vastaus #30 : ti 22.05.2018, 21:06:32 »
Mitäs jos eduskunta ei toteuttaisi noin epäkeskoa systeemia, vaan lykkäisi sitä?

Politiikan täytyy jotenkin myydä, ja paikkoja on ansaittava. Tarkoittaa samalla tekemistä, jotta voi olla seuraamatta enemmän sitä, mitä tarvitaan. On kaikille kalliiksi koituvaa.

Noin voi olla. Tuli mieleen, kun kuuntelin tämän päivän TV-uutisia. Baierissa on kristillisyydestä tehty painokkaammin näkyvyyttä hakeva, ja ristejä pystytellään merkiksi eri paikkoihin. Herätellään nostetta tämän arvomaailman kannattajissa. Uutisissa epäiltiin jonkun toimittajan taholta populismia.

Jollain on niitten ristiretkeläistenkin elettävä. Miksei annettaisi perustuloa, jotta voitaisiin olla rauhassa näiden tempauksilta. Voisiko ehdottaa tällaista saksalaisille? Menisikö täälläkään läpi, tuon kaltainen?

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Sote
« Vastaus #31 : ke 23.05.2018, 01:36:46 »
Onko Saksalla nykyisin (kun sai pari miljoonaa loisijaa lisää entisten rinnalle) varaa kansalaispalkkaan, kun ei ole näemmä Suomellakaan?
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2486
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: Sote
« Vastaus #32 : ke 23.05.2018, 10:16:38 »
SOTE, SOTE ja SOTE?

Aikalisä olisi paikallaan?
Onko sillä laitaa, että nykyinen eduskunta päättää kauaskantoisesta
SOTESTA muutaman äänen avulla, kun
Galluppien lanseeraamat puoluekannatusluvut ovat oppositiota puoltavat.
Toivottavasti eduskunta hylkää puolivalmiin Sote kyhäelmän ja annetaan mahdollisuus ensi eduskunnan päättää SOTE valmiiksi? Gallupit saattavat näyttää jo ensi eduskuntavaalien jälkeen olevan ihan eri pääministeripuolue vallankahvassa kuin nyt näyttää olevan.

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 8095
Vs: Sote
« Vastaus #33 : ke 23.05.2018, 10:37:48 »
Maakuntamalli ja sote uudistus, alkaa näyttää melkoiselta pyro-kraattien temmellyskentältä.

Muutenhan tuollaista väliportaan hallintohässäkkää ei kukaan jumalatonkaan tarvitsisi mihinkään.

Metsään mennään vahvasti, jos se saadaan vietyä tuolla tyylillä läpi. Siinä rima se pysyy, että putoaa, eikä hyppääjäkään löydä itseään vaahtomuovikasasta.

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2486
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: Sote
« Vastaus #34 : ke 23.05.2018, 11:14:35 »
Ennen sanottiin -50 luvulla: -Kiireellä ei saa muuta kuin kusipäisiä lapsia. Liekö tuo niin totta lainkaan, mutta turha kiire pois, niin hyvää tulee. Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty. MM.

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki

Poissa Saares

 • Konkari
 • Viestejä: 2110
Vs: Sote
« Vastaus #35 : ke 23.05.2018, 11:37:27 »
Siis, on vastuutonta ajaa läpi uudistusta ja lakeja, jotka ovat puolivalmiita ja joiden toiminnasta/säästöistä ei ole mitään vakuuksia. Tuo sote-uudistus tulee estää, koska on aivan epävalmis tekele.

Asiaan liittyen Mehiläinen ja Attendo on siis myyty!
https://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/jo-toinen-jattikauppa-terveysalalla-talla-viikolla-mehilainen-myytiin-paaomistajaksi-luxemburgilainen-sijoitusyhtio/6914352#gs.yLDnO6Q
Mitäs jos eduskunta ei toteuttaisi noin epäkeskoa systeemia, vaan lykkäisi sitä? Pahemmilta vahingoilta säästytään, jos ei huonoa soteuudistusta toteuteta, vaan lykätään. Koska muuten seuraava eduskuntakausi kuluu epäkohtien viilaamiseen ja sekin maksaa rahaa.

Nyt aikalisä Sotelle, ja nussitaan koko homma uudestaan. Huonojen lakien luominen on eduskunnalta vastuutonta, Sote ei todellakaan ole valmis. Eikä toki maakuntauudistuskaan, tarvitaanko sitä edes?
Tuo Sote pitää estää koska siniset ovat sen kannalla ja voivat ottaa osan kunniasta.???

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2486
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: Sote
« Vastaus #36 : ma 04.06.2018, 13:02:02 »
SOTE uudistus mennee kaavan mukaan:
Yksi askel eteen, pari askelta taaksepäin vuorotellen.
Käy kuin harakalle tervassa: Kun pyrstö on irti, nokkaa tarttuu ja taas toisinpäin.
Minusta tuntuu, että nykyinen järjestelmä olisi toiminut rahoituksellisesti halvemmin kuin SOTE vaihtoehto. On liikaa välistä vetäjiä uudessa vaihtoehdossa pitkin matkaa ja Valtio, me kansalaiset maksamme viulut.

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki

Poissa Juuli

 • Konkari
 • Viestejä: 813
 • Hukkaskukka
Vs: Sote
« Vastaus #37 : ma 04.06.2018, 13:57:48 »
Tässä soten terveyskeskus - osiossa valehdellaan että valinta on vapaa. Eihän se ole . Jos otat ehdotetuista, yksityisistä lääkäriasemista, terveystaloista jonkun niin et voi omaa kunnallista terveyskeskusta käyttää.  Sitä ei suoraan sanota missään vaiheessa. Tästä pitäisi sitten tajuta kun sanotaan esitteessä mikäli et näistä ehdotetuista valitse niin käytät nykyistä terveysasemaa edelleen. Soitin ja kysyni ja niin on jos otat jonkun nimetyistä, ehdotetuista et saa käyttää enää entistä omaa terveyskeskusta.
Yritetäänkö tällä saada lopetetuksi oman pitäjän , kaupungin jne terveyskeskukset. Jos ei ole kävijöitä niin helppo on saada pois ja nostaa maksut taas  yksityisten omalle tasolle.
Kun oma asema on lopetettu niin pakko on noita yksityisiä käyttää ja maksaa maltaita. >:(
« Viimeksi muokattu: ma 04.06.2018, 14:01:07 kirjoittanut Juuli »
https://www.youtube.com/watch?v=7DUnyXUaUDE
muistojeni ruusut anneli sari

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Sote
« Vastaus #38 : ma 04.06.2018, 16:04:47 »
Juuli saattoi osua naulankantaan ennusteessa. Se jää nähtäväksi.
Kotipaikkakunnalla yksityiset on vetänyt kunnallisesta asiakkaita niin että julkisessa pääsee nopeammin hoitoon, kun jonot on pienemmät.
 Osa - ilmeisesti vanhemmista ihmisistä - on ehkä ollut pää pyörällä kun ei olekaan kaikissa asioissa tuttu yksityinen (esim. akuutit hätätapaukset) käypä vaikka on sen valinnut. Osa onkin palannut takaisin julkiseen/kunnalliseen.

Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1909
Vs: Sote
« Vastaus #39 : ma 04.06.2018, 16:08:44 »
Kaikista älyttömintä tässä kaikessa on, että yhtäkään ihmistä ei kiinnosta hittojakaan mikään valinnanvapaus, vaan TERVEYS. Mutta viis siitä, eikun valkkailemaan.