Kirjoittaja Aihe: Ihmislajin geenit ja biologia  (Luettu 1741 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Ihmislajin geenit ja biologia
« : ke 18.10.2017, 20:56:37 »
https://yle.fi/uutiset/3-9885009

Ihonväri on lepattanut suuntaan jos toiseenkin.

Laaja Afrikassa tehty geenitutkimus on pannut lopullisesti pisteen rotukäsitykselle, jolla on jaettu ihmisiä ihonvärin perusteella. Vanhentuneen käsityksen mukaan afrikkalaiset ovat yksi musta rotu, vaikka ihmiskunnan synnyinmantereen väestö on maailman monimuotoisin.

– Afrikkalaista rotua ei ole. Tutkimuksemme osoitti, että ihonväri vaihtelee Afrikassa erittäin paljon ja muuttuu edelleen, sanoo kansainvälistä tutkimusta johtanut professori Sarah Tishkoff Pennsylvanian yliopistosta (siirryt toiseen palveluun).

Ulkoisesta monimuotoisuudesta huolimatta ihonvärin määrittelevät geenit ovat samat ympäri maailmaa, ja toisin kuin on oletettu, myös monet vaaleat variantit ovat peräisin Afrikasta.

Vakiintunut teoria Afrikan ultraviolettisäteilyltä suojelevasta mustasta ihosta ja Euroopan valkoisesta ihosta, joka haalii vähäisestä auringonvalosta D-vitamiinia, on siten aivan liian yksioikoinen. Ihmisen ihonväri on sopeutunut erilaisiin oloihin myös Afrikassa, Tishkoff sanoo.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Ihmislajin geenit ja biologia
« Vastaus #1 : su 21.10.2018, 19:03:42 »
Tilasin "MyHeritage" -sivulta geenitestin. Se oli tarjouksessa, mutta en tietenkään tilannut sitä silloin vaan vasta kun hinta oli noussut. Noudatan kopekilaista taloustiedettä. Paketti ei ole vielä tullut. Minua jännittää, onnistuuko näytteen ottaminen. Miten geenit voi saada selville jostakin posken sisäpinnalta. Toivottavasti paketissa on tarkat ohjeet. Jos henkilö on syönyt kalaa ennen testiä, osoittaako testi hänen olevan lohen sukulainen.

Mietin kauan, mistä testin tilaisin, mutta kun tuo hyppäsi silmille netistä sieltä täältä, ja oli helppo tilata, valitsin sen. Olin miettinyt alun perin, että ostaisin jonkin muun testin.

En usko, että mitään yllätyksiä ilmenee, kunhan nyt pitkän ajan päästä ollaan siinä tilanteessa, että pääsen katsomaan tuloksia. Toisaalta eihän sitä tiedä, vaikka sukujuuret veisivät Afrikkaan paljon lähempänä kuin osaisi arvatakaan.

Sen verran tiedän suvustani, että kolme neljästä isovanhemmastani on syntyisin Tampereelta tai sen läheltä ja yksi Keski-Suomesta. Viimeksi mainitun sukujuuret haarautuvat Jämsään ja - yllätys yllätys - Tampereelle sekä läntiseen Pohjois-Savoon ja Pohjanmaan rannikolle, ja mihin kaikkialle sukulinjoja viekin.

Tampereella syntyneistä isovanhemmistani en paljonkaan tiedä. Isäni äidin sukupuu löytyi yllättäen netistä ja sen perusteella näyttää siltä, että suku on elänyt Porin ja Tampereen seuduilla. Kaukaisimmat maininnat ulottuvat aina 1600-luvulle asti ja vievät Ruotsiin. Tämä "Ruotsin sukuhaara" on tietysti vain pienen pieni osa perimääni.

Pohjois-Savon länsiosasta kotoisin olleen "isomummoni" (jonka nipin napin muistan) sukutaustasta en tiedä käytännössä mitään. Oliko hän umpisavolainen, vai oliko hänenkin sukunsa jostakin muualta, selviäisi ehkä sukupuusta, jos sellainen löytyisi netistä. Miksi korostan "isomummoni" asuneen Pohjois-Savon länsiosassa? Siksi, että haluan tehdä eron Itä-Suomen itäsavolaisten ja Keski-Suomen rajalla asuneiden länsisavolaisten välillä. Olen hieman "allerginen" savolaisuudelle ja haluan mieltää itseni mahdollisimman epäsavolaiseksi tai ei-savolaiseksi ainakin niin kauan kunnes geenitesti toista osoittaa. Helsinkiläiset muuten ovat perimältään huomattava savolaisten ryhmä, koska Helsinkiin on muutettu hyvin paljon Itä-Suomesta.

En näytä olemukseltani "itäsuomalaiselta". Äitini isä ja äitini veljet olivat pitkiä ja hoikkia ja tummatukkaisia, mitkä eivät ole tyypillisiä itäsuomalaispiirteitä. Näitä samoja ominaisuuksia olen perinyt ilmeisesti äitini suvun puolelta. Isäni puolen sukulaiset ovat olleet olemukseltaan pyylevämpiä, vaikka on suvussa hoikkiakin ihmisiä. 

Isäni puolelta minulle ei ole lainkaan serkkuja. Pikkuserkkuja taitaa olla kahdeksan aitoa ja kolme muodollista. Viimeksi mainittuja adoption kautta tulevia en pidä oikeina sukulaisinani. Sukupolvet ovat menneet sikäli hassusti limittäin, että nuorin pikkuserkuistani kävisi ikänsä puolesta lapsestani. Jopa hänen äitinsä - eli isäni serkku - on minua vuoden nuorempi. Ai niin, onhan minulla vielä yksi "adoptiopikkuserkku" tästä samasta sukuhaarasta. En pidä häntäkään oikeana sukulaisenani. Lähinnä säälin häntä erään onnettoman sattuman - ellei adoptoduksi joutumista jo pidetä sellaisena - takia.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: Ihmislajin geenit ja biologia
« Vastaus #2 : ti 27.11.2018, 19:06:03 »
Maailman ensimmäiset geenimuokatut lapset syntyivät kokeessa, jota osa tutkijoista sanoo vastuuttomaksi ja hirviömäiseksi

Tutkija Jiankui He ilmoitti luoneensa maailman ensimmäiset geenimuokatut ihmislapset.

He kertoi uutistoimisto AP:lle muokanneensa kahden ihmisalkion geenejä. Tuloksena syntyi kaksi tervettä tyttöä, joista toinen on immuuni hi-virukselle.

Tuntemattomassa paikassa pari viikkoa sitten syntyneet kaksostytöt ”Lulu” ja ”Nana” ovat historian ensimmäiset ihmiset, joiden geenejä on peruuttamattomasti muunneltu alkiovaiheessa.

Koe perustuu geenisaksiksi kutsuttuun crispr-cas9-menetelmään, joka on mullistanut geenitekniikan. Siinä soluun ruiskutetaan dna:ta leikkaava proteiini ja pätkä rna:ta, joka ohjaa leikkurin oikeaan paikkaan. Näin voidaan muuttaa yksittäisten geenien toimintaa hyvinkin tarkasti...

He on ilmeisesti tehnyt kokeensa luvatta ja salassa. Kiina suhtautuu tutkimusetiikkaan löyhästi. Silti Shenzenin yli­opisto, jossa He toimii apulaisprofessorina, irtisanoutui kokeesta ja ilmoitti olevansa ”järkyttynyt”.


https://www.hs.fi/tiede/art-2000005913635.html

Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Ihmislajin geenit ja biologia
« Vastaus #3 : ti 27.11.2018, 19:55:23 »

He on ilmeisesti tehnyt kokeensa luvatta ja salassa. Kiina suhtautuu tutkimusetiikkaan löyhästi. Silti Shenzenin yli­opisto, jossa He toimii apulaisprofessorina, irtisanoutui kokeesta ja ilmoitti olevansa ”järkyttynyt”.[/color]

https://www.hs.fi/tiede/art-2000005913635.html

Geenejä ei saa mennä penkomaan, mutta lapsesta saa tehdä vammaisen juomalla odotusaikana paljon alkoholia.

Katselin netistä löytämiäni geenitestien tuloksia. Luulenpa, että omat tulokseni, kun ja jos ne joskus tulevat, ovat tylsät. Ei mitään yllätyksiä, pelkkää tylsää suomalaisuutta.. (vähän niin kuin tuossa blogikuvassa tuolla mieshenkilöllä, paitsi että firma ei ole sama, eikä tuloksissa ole Keski-Amerikkaa).

Olisi nyt edes muutama prosentti jotain muuta, niin voisi miettiä, mitä kautta se on tullut.

Tämä ei liity mitenkään minuun vaan on satunnainen nettilöydöt malliksi.

http://arinassi-suku.blogspot.com/2018/04/dna-testi.html

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Ihmislajin geenit ja biologia
« Vastaus #4 : to 29.11.2018, 01:29:46 »
Sen verran vielä täsmennystä "sukupuuhuni", että katselin juuri "Geni" ja "Myheritage" -sivuilta ja oliko niitä muitakin vähän sukujuuriani. Harmillisesti kaikkea ei näe ellei kirjaudu ja maksa. Etsin tietoja isoäitini historiasta ja samalla tuli selvitettyä omaa perimää. Onhan 25 % perimästäni hänen kauttaann tullutta. Kävi ilmi, että sukujuureni vievät isoäitini kautta Porin ympäristöön.

Paikkakunnat ovat Ulvila ja Pomarkku. Valitettavasti isoäitini isänpuoleisen isoäidin syntymäpaikka oli maksumuurin takana. Lötyi kyllä kirkonkirjan sivu, jossa syntymäpaikka mainittiin, mutta en ymmärtänyt "harakanvarpaita". Oletan, että paikka oli samoilta seuduilta, koska saman sukunimen omaavia oli sieltä muita. Eli Porin läheltä.

Sen verran olen vilkaissut näitä sukusivuja aikaisemmin, että muisten suvun juurien olevan rannikolla myös vanhemmisssa sukupolvissa niin pitkälle, kun tietoa löytyy.

Olen siis (todennköisesti, koska yksi syntymäpaikka jäi varmistamatta) perimältäni 25-prosenttisesti Porin seudulta, miksi aluetta nimitetään. Tämä on siinä mielessä hassua, että minulla ei ole koskaan ollut mitään kontakteja tuonne seudulle.

Luulen, että äidin puolen suvustani en löydä mitään tietoa netistä, koska suku on liian tavallinen ja työväenluokkainen. Sukunimikin on hyvin yleinen, eivätkä saman sukunimen omaavat välttämättä ole sukua keskenään. Mitään tuskin siis löytyy, koska yleensähän tietoa keräävät ja merkitsevät muistiin "hienoihin" sukuihin kuuluvat. Äitini vanhemmat olivat syntyisin Tampereen seudulta, joten en pidä mahdottomana, etteikö enemmänkin sukujuuristani veisi tuohon osaan Suomea.

P.S. Puuttuva tieto löytyi. Syntymäpaikka on Kullaa, Porin lähellä.
« Viimeksi muokattu: to 29.11.2018, 01:51:15 kirjoittanut Kopek »

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Ihmislajin geenit ja biologia
« Vastaus #5 : pe 30.11.2018, 23:02:03 »
Maailman ensimmäiset geenimuokatut lapset syntyivät kokeessa, jota osa tutkijoista sanoo vastuuttomaksi ja hirviömäiseksi

Tutkija Jiankui He ilmoitti luoneensa maailman ensimmäiset geenimuokatut ihmislapset...

Tuo on vasta alkua. Väistämätön tie.
Vähintäänkin kiinalaiset kyllä lähtevät tuolle tielle rakentamaan "uutta ihmistä". Mikään ei sitä tule estämään.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa mikainen

 • Konkari
 • Viestejä: 2127
Vs: Ihmislajin geenit ja biologia
« Vastaus #6 : la 01.12.2018, 12:38:34 »
Sen verran vielä täsmennystä "sukupuuhuni", että katselin juuri "Geni" ja "Myheritage" -sivuilta ja oliko niitä muitakin vähän sukujuuriani. Harmillisesti kaikkea ei näe ellei kirjaudu ja maksa. Etsin tietoja isoäitini historiasta ja samalla tuli selvitettyä omaa perimää. Onhan 25 % perimästäni hänen kauttaann tullutta. Kävi ilmi, että sukujuureni vievät isoäitini kautta Porin ympäristöön.

Paikkakunnat ovat Ulvila ja Pomarkku. Valitettavasti isoäitini isänpuoleisen isoäidin syntymäpaikka oli maksumuurin takana. Lötyi kyllä kirkonkirjan sivu, jossa syntymäpaikka mainittiin, mutta en ymmärtänyt "harakanvarpaita". Oletan, että paikka oli samoilta seuduilta, koska saman sukunimen omaavia oli sieltä muita. Eli Porin läheltä.

Sen verran olen vilkaissut näitä sukusivuja aikaisemmin, että muisten suvun juurien olevan rannikolla myös vanhemmisssa sukupolvissa niin pitkälle, kun tietoa löytyy.

Olen siis (todennköisesti, koska yksi syntymäpaikka jäi varmistamatta) perimältäni 25-prosenttisesti Porin seudulta, miksi aluetta nimitetään. Tämä on siinä mielessä hassua, että minulla ei ole koskaan ollut mitään kontakteja tuonne seudulle.

Luulen, että äidin puolen suvustani en löydä mitään tietoa netistä, koska suku on liian tavallinen ja työväenluokkainen. Sukunimikin on hyvin yleinen, eivätkä saman sukunimen omaavat välttämättä ole sukua keskenään. Mitään tuskin siis löytyy, koska yleensähän tietoa keräävät ja merkitsevät muistiin "hienoihin" sukuihin kuuluvat. Äitini vanhemmat olivat syntyisin Tampereen seudulta, joten en pidä mahdottomana, etteikö enemmänkin sukujuuristani veisi tuohon osaan Suomea.

P.S. Puuttuva tieto löytyi. Syntymäpaikka on Kullaa, Porin lähellä.

Jos on äitisi vanhempien  nimi ja syntymäpaikka ja -aika niin useimmiten löytyy kyllä 1700-luvulle saakka sukujuuria. Voin vaikka vilkaista itse kirkonkirjoja jos privana haluat tämmöistä tietoa kertoa.

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Ihmislajin geenit ja biologia
« Vastaus #7 : la 15.12.2018, 21:27:19 »
Jotkut naiset on perillä miten geenit vaikuttavat:

Kun puhuimme lapsista (haluamme perustaa perheen pian), vaimoni ehdotti spermanluovuttajaa, koska sitten lapsella (ilmeisesti) on paremmat mahdollisuudet hyvään elämään. Olin todella hämmentynyt ja pyysin häntä selittämään. Hän selitti, että jos lapsella olisi äärimmäisen viehättävän ja viisaan miehen geenit (yritin kovasti olla loukkaantumatta tästä), sitten hänen elämänsä olisi helpompaa ja hän olisi onnellisempi, mies kuvailee.

En yhtään ihmettele, vaikka tarinan äijälle tuli hyväksikäytetty olo. Maailmassa on monta uskomatonta tarinaa ja tämä on yksi niistä. Ei varmaankaan ainoa.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Ihmislajin geenit ja biologia
« Vastaus #8 : la 15.12.2018, 21:33:52 »
Jotkut naiset on perillä miten geenit vaikuttavat:

Kun puhuimme lapsista (haluamme perustaa perheen pian), vaimoni ehdotti spermanluovuttajaa, koska sitten lapsella (ilmeisesti) on paremmat mahdollisuudet hyvään elämään. Olin todella hämmentynyt ja pyysin häntä selittämään. Hän selitti, että jos lapsella olisi äärimmäisen viehättävän ja viisaan miehen geenit (yritin kovasti olla loukkaantumatta tästä), sitten hänen elämänsä olisi helpompaa ja hän olisi onnellisempi, mies kuvailee.

En yhtään ihmettele, vaikka tarinan äijälle tuli hyväksikäytetty olo. Maailmassa on monta uskomatonta tarinaa ja tämä on yksi niistä. Ei varmaankaan ainoa.

Ämmä vaan halusi selityksen syrjähypylleen. Jos hän itsekin oli "virheellinen", niin olisi pitänyt suostua lapseen joka ei ole biologisesti kummankaan oma.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Ihmislajin geenit ja biologia
« Vastaus #9 : la 15.12.2018, 22:05:40 »
Jotkut naiset on perillä miten geenit vaikuttavat:

Kun puhuimme lapsista (haluamme perustaa perheen pian), vaimoni ehdotti spermanluovuttajaa, koska sitten lapsella (ilmeisesti) on paremmat mahdollisuudet hyvään elämään. Olin todella hämmentynyt ja pyysin häntä selittämään. Hän selitti, että jos lapsella olisi äärimmäisen viehättävän ja viisaan miehen geenit (yritin kovasti olla loukkaantumatta tästä), sitten hänen elämänsä olisi helpompaa ja hän olisi onnellisempi, mies kuvailee.

En yhtään ihmettele, vaikka tarinan äijälle tuli hyväksikäytetty olo. Maailmassa on monta uskomatonta tarinaa ja tämä on yksi niistä. Ei varmaankaan ainoa.
Cuck-miehiä on olemassa. Ikävä kyllä.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Ihmislajin geenit ja biologia
« Vastaus #10 : su 16.12.2018, 12:47:47 »
Joitakin viikkoja sitten tekemäni geenitestin tulokset saapuivat menneellä viikolla. Ehdin ne jo tässä kertoakin, mutta ajattelin, että mitäpä tarkkoja prosenttilukuja tähän jättämään. Tuloksissa jäi "vaivaamaan" lähinnä se, että niissä ei avata tarkemmin, mitä suomalaisella etnisyydellä tarkoitetaan. Sitähän tuloksissa tietenkin eniten oli, eli lähes 90 prosenttia. Eivät suomalaiset kuitenkaan ole täällä iät kaiket asuneet, joten täytyyhän ihmisten perimässä olla jotain viitteitä siitä, mistä esi-isät ovat aikoinaan tänne tulleet. Ehkä pitäisi teettää jonkin toisen firman testi lisätietoa saadakseen. Omituisin merkintä tuloksissani oli 1,1 % intiaania, mikä - jos se pitää paikkansa - johtunee jostakin Siperian kautta tulleesta perimästä. Muu osa oli skandinaavista eli ilmeisesti ruotsalaisten esi-isieni kautta tullutta.

Sukumme - tai se sukuhaara, mistä olen perinyt sukunimeni - on ollut ruotsinkielistä vielä 1800-luvulla, mutta moukkamainen isoisäni isä ei enää opettanut kotona oppimaansa ruotsia omalle lapselleen eli isoisälleni, jonka jälkeen sukumme oli enää pelkästään suomenkielinen.

Muodollisesti sukumme eri sukuhaarat ovat samanarvoisia, mutta yksityisesti näkemykseni on se, että edustan sukumme rappiohaaraa, niin ikävää kuin tällaisen asian myöntäminen onkin. Jakautuminen tapahtui 1800-luvun lopulla. Isoisäni isoisän lapsista osa lähti opintielle ja eteni merkittäviin tehtäviin tieteen, taiteen, kulttuurin, politiikan ja talouden aloilla. Yhdestä perheen pojasta - eli kotitaloni lapsesta muutamaa sukupolvea ennen minua - tuli ministeri ja arvostettu yliopistomies. Vielä nykyäänkin hänen sukuhaaransa edustajia on merkittävissä julkisissa asemissa.

Mutta kuten sanoin, en ole tuon sukuhaaran edustajien jälkeläinen vaan, esi-isäni on se perheen pojista, josta ei tullut mitään hienoa. Hän lopetti oppikoulun muutaman kuukauden jälkeen ja palasi kotiinsa. Hän ei ottanut vaimokseen hienoa yläluokkaista naista, kuten suvussa oli tapana, vaan tavallisen oppimattoman maalaistytön. Eikä hän myöskään edistänyt omien lastensa kulttuurillista edistymistä, mikä näkyi siinäkin, että vaikka hän itse oli oppinut kotonaan ruotsin kielen, ainoa kieli, mitä hänen lapsensa, joista yksi tuli olemaan isoisäni, osasivat, oli savon murre, joka oli peräisin heidän äidiltään, joka oli kotoisin kyseiseltä murrealueelta. Isoisäni ei käynyt edes sitä yhtä vuotta oppikoulua vaan pelkästään muutaman vuoden kansakoulua. Suvun tausta huomioon ottaen, häntä voitaneen pitää oppimattomana moukkana.

Hupsista, nyt tämä juttu karkasi sivuraiteille. DNA-testistähän minun piti kirjoittaa.

"DNA-osumia" on 1813 sivua. Lähimmällä sukulaisella on 4,7 prosenttia jaettua DNA:ta, mutta tulos ei kerro tarkkaa sukulaissuhdetta. Sukunimestä voin kuitenkin päätellä, että tuo henkilö on isän puoleisen isoäitini sukua. En ole tietenkään tutkinut kaikkia 1813 sivua, mutta niiltä sivuilta, joita olen katsellut, tuttuja sukunimiä tai sukulaisikseni tunnistamiani henkilöitä ei löydy. Se käy välillisesti ilmi, että äitini puolen sukulaiset, jotka ovat suurelta osin lestadiolaisia, eivät tällaisia testejä ole teettäneet. Ehkä uskonsuuntaus ei hyväksy sitä.

PS. Sain näkyviini sen verran sukupuuta, että edellä mainittu henkilö osoittautui pikkuserkukseni.
« Viimeksi muokattu: ma 17.12.2018, 01:05:49 kirjoittanut Kopek »