Kirjoittaja Aihe: Oulun "yliopiston" puoskaritieteilijät plagioivatkin vielä hörönlörötyksensä...  (Luettu 3021 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Niitäkin yhä vaan näkee "lähteinä" käytettävän...


http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706162200214132_u0.shtml

Oulun yliopiston dosentti plagioi gradua "tutkimuksessaan"

Perjantai 16.6.2017 klo 20.02

Tapausta alettiin tutkia muun muassa gradun tekijän ja Jyväskylän yliopiston professorin Roope Uusitalon plagiaattiepäilyjen perusteella.

Tiedevilppiä tutkinut ryhmä katsoo Oulun yliopiston dosentin Edward Duttonin syyllistyneen plagiointiin. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan raportissa todetaan, että tutkimukseen oli kopioitu osia Jyväskylän yliopistossa tehdystä pro gradu -työstä. Dutton ei ole työsuhteessa yliopistoon.

Tapausta alettiin tutkia muun muassa gradun tekijän ja Jyväskylän yliopiston professorin Roope Uusitalon plagiaattiepäilyjen perusteella.

Plagioinnista oli epäiltynä myös toinen tutkimuksen tekijöistä, tutkija Richard Lynn. Hänellä ei ollut siteitä Oulun yliopistoon, eikä tutkintaryhmällä ollut toimivaltaa tutkia hänen rooliaan.

Duttonin ja Lynnin artikkeli tarkasteli varusmiesten älykkyystestejä. Tutkintaryhmän päätelmien mukaan artikkelista jää lukijalle kuva, että tutkijat ovat itse saaneet Puolustusvoimien alkuperäisaineiston käyttöönsä ja että he olisivat analysoineet aineiston. Aineiston on kuitenkin koostanut Jyväskylän yliopiston opiskelija pro gradu -työtään varten.

Suunnittelupäällikkö Pertti Tikkanen Oulun yliopistolta kertoo, että yliopistot eivät tarkasta tieteellisissä julkaisuissa julkaistavia tutkimuksia.

- Lehti tekee normaalia vertaisarviointia, jossa kaksi tai kolme alan tutkijaa antavat lausunnon, että julkaistaanko tutkimusta vai ei. Siinä vaiheessa tapahtuu jonkinlaista laadunvalvontaa, mutta se, että gradun plagioinnista jäisi kiinni, on epätodennäköistä, Tikkanen kertoo.

Oulun yliopiston hallintojohtaja Essi Kiuru kertoo, että plagiaattiepäilyt otetaan aina vakavasti.

- Tutkinnat käynnistyvät lähes aina ilmoittajien havaintojen perusteella. Muunlaisiin tapauksiin en ole koskaan törmännyt. Kaikki ilmoitukset tutkitaan.

Kiisti toimivallan vilppitutkintaan

Dutton myönsi käyttäneensä pro gradu -työtä tutkimuksensa lähteenaä. Hän totesi antamassaan lausunnossa, että hänen toimittamassaan versiossa oli tarvittavat lähdeviittaukset pro gradu -työhön, mutta Lynn poisti ne editointivaiheessa.

Duttonin mukaan tutkijakaksikko oli myös luullut, että taulukon laskelmat oli tehnyt Puolustusvoimat eikä pro gradun tehnyt opiskelija. Hän kiistää plagioinnin tarkoituksellisuuden.

Professori Uusitalon mukaan tämä on kuitenkin epäuskottavaa.

-   Gradun tulosten kopiointia on vaikea pitää epäpätevyydestä tai huolimattomuudesta johtuvana virheenä, sanoo professori Roope Uusitalo loppulausunnossaan.

Raportin mukaan toinen tutkijoista, Richard Lynn, on ottanut vastuun tapahtuneesta.Richard Lynn vuonna 2008.

Oulun yliopisto toimittaa loppuraportin Lynnin kustantajalle. Lisäksi tutkijakaksikon artikkelin julkaisseelle Intelligence-lehdelle tehdään korjauspyyntö.

MIKA-MATTI TASKINEN, OLLI-PEKKA PAAJANEN

Kyseessä eivät ole ketkä tahansa hörönlöröttäjät,

vaan sellaiset maailmankuulut puoskarit, joita ei olisi koskaan pitänyt päästääkään yliopiston ovien sisäpuolelle, jos yliopistona meinaa pysyä.

Richard Lynn on Tatu "Matin isä" Vanhasen julkaisijakumppani:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/10/kansan-aani-huruproffakaverukset-ahmavaara-ja-vanhanenVanhanen on yhdessä Richard Lynnin kanssa julkaissut kaksi kirjaa  IQ and the Wealth of Nations ja IQ and Global Inequality, joissa esitetään erojen eri valtioiden vauraudessa selittyvän valtioiden väestöjen välisillä älykkyysosamäärän eroilla. … Vanhanen viittaa tässä Richard Lynnin kanssa kirjoittamaansa kirjaan Intelligence: A Unifying Construct for the social Sciences jonka mukaan Espanjan, Italian, Kreikan, Kyproksen ja Portugalin, ja 11 muun euromaan välillä on 3.7 pisteen ero.


Nuo ”empiriat” ovat pseudotiedettä.Testeillä määritellyn 'älykkyyden' ainoa mahdollinen tieteellinen arvo on mahdolliset korrelaatiot joidenkin muiden ilmiöiden kanssa. Niitä on melko vähän, ellei puhuta kaikkein matalimmista arvoista. Tunnetuin taitaa olla, että suurin piirtein saman IQ-tason omaavat näyttävät tykkäävän toistensa vitseistä. Tämä koskee tiettävästi sekä korkeita että matalia lukemia. Olenkin kuullut sanottavan, että "vitsi on kuulijan korvassa". Tosi osuvan vitsin edellytyksiä on, että se menee joiltakin kuulijoilta fiu, joillekuille kolahtaa, ja joitakin kolmansia se ärsyttää. Tässä yhteydessä sivuutan kiistan älykkyyden perinnöllisyydestä. Se olisi yksi korrelaatio, mutta ns. heritabiliteettihuijaukset sellaisen osoittamiseen eivät kelpaa.

Jatkuva kitinä, että muka "ei saa testata" ja "lahjakkaita ei huomioida", on huijausta sen peittämiseksi, että juuri siten on koko ajan tehty noiden sellaisenaan äärimmäisen kyseenalaisten testien kanssa (joita muuten alun perin USA:n armeijassa kehitteli mm. muuan Lafayette Ronald Hubbard, ”Scientologia”-uskonnon perustanut fantasiakirjailija ja huijari, koulutukseltaan mutasarjan laivastoupseeri (joskin amiraalin poika). Hölynpölytieteisiin narahtaminen EI OSOITA "SUURTA VIISAUTTA"...


Lyhennetty tästä:

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/10/suomea-on-johdettu-50-vuotta-puoskaritiedeproffakaverusten-yrjo-ahmavaaran-7-8-1929-7-82015-ja-tatu-vanhasen-9-4-1927-22-8-2015-skitsokuviossa

Kovasti on pojilta julkaistu meediassa ja "keskusteltu" pelkästään viime vuonnakin; yrittivät myös leimata armeijaa "tietovuotajaksi" :

RK kirjoitti 17.3.2016 klo 07.55

Oulun " Juha Sippilä- Yliopiston" (jossa tehdään hyvääkin tutkimusta esimerkiksi arkeologiassa) piereskelyä ahmavaara-vanhas-pseudotieteen alalla vuonna 2016:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001139149.html

" Julkaistu: 16.3. 9:43

Tutkimus: Suomenkieliset ovat kuitenkin tutkimuksen mukaan ruotsinkielisiä epäsosiaalisempia.

SUOMENSUOMALAISILLA on uuden tutkimuksen mukaan 3,9 pistettä korkeampi älykkyysosamäärä kuin suomenruotsalaisilla. Suomenruotsalaisilla taas on riikinruotsalaisia korkeampi älykkyysosamäärä. Kyseessä on hyvin pienet erot.

Persoonallisuudessa suomalaisilla on tutkimuksen valossa parantamisen varaa päästäkseen suomenruotsalaisten tasolle. Tutkimuksessa selvisi, että suomenruotsalaiset saivat huomattavasti paremmat pisteet tunnollisuudessa, ulospäin suuntautuneisuudessa ja tunne-elämän tasapainossa.

Eli suomensuomalaiset ovat suomenruotsalaisia epätasapainoisempia persoonallisuudeltaan.

– Korostan sitä, että suomalaiset ovat persoonallisuutta mittaavalla asteikolla kuitenkin todella korkealla, suunnilleen britannialaisten ja eteläeurooppalaisten tasolla, sanoo tutkija, dosentti Edward Dutton Oulun yliopistosta.

BRITTILÄISEEN luokkayhteiskuntaan verrattuna Suomessa ei vaikuta olevan vastaavanlaisia luokkaeroja. Yli kymmenen vuotta sitten Englannista Suomeen muuttanut Dutton kuuli monen suomalaisen sanovan kuuluvansa ”keskiluokkaan”, mutta sitten monet mainitsivat suomenruotsalaiset. Heitä pidettiin ylempiluokkaisina, kauneudentajuisempina ja itsevarmempina. Tämä herätti Duttonin mielenkiinnon.

Kati Saarnilahti kehuu ruotsinkielisten yhteistyökykyä.

– Halusin tietää, onko suomenruotsalaisilla todella keskimääräisesti korkeampi sosiaalinen status kuin suomensuomalaisilla. Selvisi, että kyllä on. Seuraavaksi halusin tietää, miksi. Yksilöllisellä tasolla kaksi tekijää määrittävät sosiaalisen statuksen: älykkyys ja persoonallisuus, kertoo Dutton.

NIINPÄ Dutton tutkimusryhmineen otti tarkasteluun älykkyysosamäärän kanssa vahvassa vastaavuussuhteessa olevat Pisa-tutkimukset vuosilta 2000–2012 sekä Finn-Kin persoonallisuustutkimukset. Ryhmä tutki, onko suomensuomalaisten ja suomenruotsalaisten älykkyydessä ja persoonallisuudessa eroavaisuuksia, mikä selittäisi suomenruotsalaisten keskimääräisesti vahvemman aseman yhteiskunnassa.

– Pisa-testit ja etenkin sen ongelmanratkaisutestit ovat erinomaisia älykkyysosamäärän mittareita. Pisa-tulokset ja kansallinen älykkyysosamäärä ovat vahvassa vastaavuussuhteessa keskenään. Älykkyystestit ja Pisa mittaavat vahvasti samaa asiaa, sanoo Dutton.

Älykkyysosamäärän osalta tutkimus nojaakin vahvasti siihen, että Pisa-tulosten ja kiistanalaisena pidetyn Tatu Vanhasen ja Richard Lynnin Lynnin määrittelemän kansallisen älykkyysosamäärän välillä on yhteys.

KÄVI ILMI, että suomensuomalaiset menestyivät suomenruotsalaisia paremmin kaikissa Pisa-testeissä, kaikissa sen osa-alueissa. Mutta ainoastaan hieman paremmin – suuria eroja ei ollut.

– Jotkut tutkijat väittävät, että suomenruotsalaisten huonommat Pisa-tulokset johtuvat siitä, että ruotsinkieliset koulut ovat todennäköisemmin kaksikielisiä. Tässä ei ole järkeä, koska suomenruotsalaiset saavat huonommat pisteet myös luovan ongelmanratkaisun tehtävissä, joka on paras älykkyyden mittari, ja siinä ei ole kielellistä elementtiä, sanoo Dutton.

– Ja yleisesti, kaksikielisyys on hyväksi älykkyys­osamäärälle, joten suomensuomalaiset ovat tässä heikommalla, mutta heidän pisteensä ovat silti korkeammat, lisää Dutton.

Tutkimus julkaistaan Personality and Individual Differences -lehdessä, joka arvostetun tiedekustantaja Elsevierin julkaisu.

Menestysmittarit tikittävät suomenruotsalaisille

PERSOONALLISUUTTA koskevasta datasta selvisi, että suomenruotsalaiset pärjäävät kaikilla menestystä ennakoivilla mittareilla suomensuomalaisia paremmin.

Suomenruotsalaisilla on parempi terveys, pidempi elinajanodote, parempi koulutus sekä suhteellisesti suurempi edustus yhteiskunnan ”eliitin” parissa ja taidepalkintojen saajissa.

Tuloero suomensuomalaisten ja suomenruotsalaisten välillä sen sijaan ei ollut merkittävä.

–Suomensuomalaisten persoonallisuus on hyvin erilainen suomenruotsalaisiin verrattuna. Suomenruotsalaiset ovat yhteistyökykyisempiä, ulospäin suuntautuneempia ja tunne-elämältään tasapainoisempia, kertoo Edward Dutton tuloksista.

Suomenruotsalaisilla on aktiivisempi sosiaalinen elämä, johon kuuluu erilaisiin ryhmiin, kuten urheiluseurantoimintaan, osallistuminen vapaa-ajalla.

Tutkijat päättelivät, että suomenruotsalaisten sosioekonomise menestyksen salaisuus lieneekin enemmän persoonallisuudesta kuin älykkyydestä johtuvaa.

Minna-Riikka Härkönen "

"Missä ovat noopelit?"...

RK kirjoitti 17.3.2016 klo 08.03

http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-2000000774832.html

Kyllä nyt kelpaa - tutkijat: Suomalaisilla Euroopan korkein älykkyysosamäärä

Julkaistu: 27.6.2014 20:43

Oululaiset tutkijat tekivät yllättävän havainnon.

Suomessa asuvat Euroopan älykkäimmät ihmiset.

Tätä mieltä on oululainen tutkijaryhmä.

– Suomalaisten älykkyysosamäärä on Euroopan korkein, suomalaisilla on Euroopan parhaat tulokset pisa-testeissä, Oulun yliopistossa dosenttina vaikuttava Edward Dutton.

Duttonin mukaan monessa tieteellisessä tutkimuksessa suomalaisille on mitattu poikkeuksellisen korkea älykkyysosamäärä.
Dutton viittaa tuoreeseen tutkimukseen, jossa suomalaisten älykkyysosamääräksi on laskettu yli 105. Luku on Euroopan korkein ja edustaa myös maailman huippua. Vain joissakin Aasian maissa, kuten Kiinassa, Koreassa ja Japanissa, äly säkenöi terävämmin.

Missä tieteen Nobelit?

Vaikka suomalaisella riittää älyä vaikka muille jakaa, omituista on, etteivät hengen lahjat näy esimerkiksi tieteen Nobeleita jaettaessa.

Tieteen Nobelin on saanut virallisesti kaksi suomalaista: Artturi Virtanen ja Ragnar Granit.

Väkilukuun suhteutettuna suomalaiset ovat Nobelin saajatilastossa 22. sijalla.

Granit on kiistanalainen henkilö. Suomessa syntynyt Granit hankki ennen Nobelia Ruotsin kansalaisuuden.

– Kun Granitia ei lasketa, Suomen sijoitus on 28. Edellä on sellaisia maita kuin Kroatia ja Saint Lucia, Dutton sanoo.

Dutton uskoo, että suomalainen luonne selvittää outoa arvoitusta.

Suomalainen on luonteeltaan ahkera ja sovitteleva. Hän hillitsee hyvin itsensä, on epäitsekäs, ei räiskähtele.


Duttonin mielestä suomalainen kurinalainen luonne auttaa menestymään keskittymistä vaativissa tehtävissä, kuten pisa-testissä.
Samat ominaisuudet kääntyvät suomalaisia vastaan tiedemaailmassa.


– Itsehillintä ja ahkeruus voivat tukahduttaa luovuutta ja neroutta, Dutton viittaa suomalaisten heikkoon Nobel-menestymiseen.


Jos aikoo keksiä jotain mullistavaa, pitäisi olla luova ja ulospäin suuntautunut persoona.


Kylmä ilmasto muovannut luonnetta

Suomalaisten erikoinen luonteenlaatu johtuu Duttonin mukaan paljolti asuinympäristöstä. Hän muistuttaa, että ihmisen luonteenpiirteistä 66 prosenttia on perinnöllisiä.


– Erittäin kylmä ympäristö on kehittänyt suomalaista.


Luonto on karaissut suomalaista jääkaudesta lähtien. Suomalaisesta on kehittynyt sisäänpäin kääntynyt ja hillitty. Duttonin, Jan te Nijenhuisin  ja Eka Roivaisen tutkimus "The puzzle of why Finns have the highest IQ, but one of the lowest number of Nobel prizes in Europe" julkaistaan Intelligence -lehdessä.

Heidi Vaalisto "
Eka Roivainen

Oulu University Hospital , Oulu · Department of Medical Rehabilitation
Differential Psychology, Cognitive Psychology, Personality Psychology
PhD
Jan te Nijenhuis

Lecturer

University of Amsterdam

Verified email at uva.nl

psychology intelligence personality


(Suomenkielisten suomen kielellä koulutettujen menestys PISAssa ja joissakin kielellispohjaisissa kuten MENSAn testeissä johtuu suomen kielen ja sen kirjoitusjärjestelmän ominaisuuksista.) "

https://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/suomalaiset-keenist-tyhmentym-ss

Suomalaiset "keenistä tyhmenemässä"?

Kirjoittanut Spammiro Botti (12. heinäkuu 2013, 01:00)

... kirjoittaa haistapaskantieteellinen Intelligence-aikauslehti:

" A negative Flynn effect in Finland, 1997–2009

Available online 30 June 2013

Edward Dutton | Richard Lynn

Abstract: The average IQs of approximately 25,000 18–20year old male military conscripts in Finland per year are reported for the years 1988 to 2009. The results showed increases in the scores on tests of Shapes, Number and Words over the years 1988 to 1997 averaging 4.0 IQ points a decade. From 1997 to 2009 there were declines in all three tests averaging 2.0 IQ points a decade.

"http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0160289613000706"

A negative Flynn effect in Finland, 1997–2009

Edward Dutton  a), Corresponding author contact information, E-mail the corresponding author,

Richard Lynn  b)

a) University of Oulu, Finland

b) University of Ulster, UK

http://dx.doi.org/10.1016/j.intell.2013.05.008, How to Cite or Link Using DOI

• The IQs of conscripts in Finland increased 1988–1997

•The IQs of conscripts in Finland declined 1997–200


IQ increases and declines were greatest in non-verbal ability

Abstract

The average IQs of approximately 25,000 18–20 year old male military conscripts in Finland per year are reported for the years 1988 to 2009. The results showed increases in the scores on tests of Shapes, Number and Words over the years 1988 to 1997 averaging 4.0 IQ points a decade. From 1997 to 2009 there were declines in all three tests averaging 2.0 IQ points a decade.

Keywords. Flynn effect; Negative Flynn effect; FinlandFigures and tables from this article
   
Todellisuusdessa nuo "älykkyyden perinnöllisyystutkimukset" ovat tieteelliseltä kannalta aidosti tieteellisen ihmiskuvan vastaista antipavlovistipropagandaa ja täyttä puutaheinää:

Mitään tuollaista korrelaatiota ”korkeissa saavutuksissa” ei ole. Vaikutukset ovat vain käyrän alapäässä. Sillä ei ole kilpailukyvyn kannalta merkitystä.
Maan asukkaiden keskimääräinen älykkyystaso on mittari, josta voi päätellä monia asioita. Tutkijoita Vanhanen ja Lynn haukuttiin aikoinaan rasisteiksi, kun he esittivät, että maiden asukkaiden keskimääräinen älykkyysosamäärä korreloi bruttokansantuotteen kanssa. Rasisteja tai ei, mutta niin se tekee.  "

Keskustelua viimeisestä:

arvo supi kommentoi_ 12. heinäkuu 2013 12:08

Todella upeaa dataa siitä miten ydinvoimalapäästöjen jo peräti 10- kertaistuneet taustasäteilyt vaikuttavat ihmiskuntaan. Mitä vähemmän älyä kansalla on . Sitä enemmän se himoaa ydinvoimaa.

Spammiro Botti kommentoi_ 12. heinäkuu 2013 17:37

"psykologiantutkimuksen" heritabiliteettihuijaus!

Maataloustieteellisen heritabiliteetin eli jonkin maataloustuotteen esimerkiksi teknisen ominaisuuden JALOSTETTAVUUDEN käsitteen sovellutusalaa on Helsingin yli-opiston ”psykologiantutkimuksessa” (ja muuallakin) laajennettu ihmistieteisiin, erityisesti ”älykkyystutkimukseen”, joihin se ei lainkaan sovellu, koska siinä tutkittavana eivät ole ensisijaisesti biologiset vaan muut, kielellisrakenteiset yhteiskunnallisen emergenssitason ilmiöt. Eikä kielellä ole varsinaisesti olemuksellista tekemistä biologian, varsinkaan geenien kanssa.

Heritabiliteetti tarkoittaa geneettisen eli (rodun)jalostettavissa olevan osan osuutta tutkittavan ominaisuuden varianssista, joka on ominaisuuden keskiarvosta mitattujen poikkeamien neliöllinen keskiarvo. Heritabiliteetti määritellään tarkasti ottaen aina jossakin POPULAATIOSSA (= keskinäisen lisääntymismahdollisuuden omaavassa lajin yksilöiden joukossa) ja myös aina viime kädessä jossakin rajatussa ympäristössä: saman männynsiemenkannan (tuottaman) selluloosakuidun pituuden heritabiliteetille saadaan varmasti eri arvo Rovaniemellä ja Latviassa

Heritabiliteetti EI nimittäin väitä, että KESKIARVO OLISI TÄYSIN GEENISTÄ, eikä se väitä myöskään, että keskiarvo ”jakautuisi geenien ja ympäristön vaikutuksiin” samassa suhteessa kuin varianssi. Heritabiliteetti ei väitä tuosta asiasta eli keskiarvosta mitään ehdotonta ylipäätään. Eikä se silloin väitä myöskään juuri enempää "geenien osuudesta" tutkitun ominaisuuden kokonaisuuden muodostumisessa (paitsi jos heritabiliteetti on 100% tai hyvin lähellä ja/tai jos varianssi on hyvin suuri eli varioitumaton osa ominaisuutta hyvin pieni, jolloin oin taas kysttävä, onko kyseisessä ilmiössä yhtenäisen ´ominaisuuden´ ominaiuudessa mitään tieteelistä tolkkua).

Jokin ominaisuus voi myös olla täysin geneettinen, mutta sen heritabiliteetti voi silti olla = 0, jos siinä ei ole lainkaan geneettistä vaihtelua kyseisessä populaatiossa, eikä sitä siksi voida siinä jalostaa. Tuolloin voi tapahtua, että jos populaatioon tuodaan yksi (1) sellainen yksilö, jolla onkin erilaisen kyseisen ominaisuuden antava geeni, niin sen ominaisuuden heritabiliteetti hyppää laakista 0%:sta 100%:in, jos ominaisuus on vielä sellainen ettei ympäristökään siihen vaikuta. Tällainen ominaisuus on esimerkiksi yhden geenin määräämä banaanikärpäsen silmän väri. (kts. keskustelu)Ihmisillä on ajattelussaan suunnattomasti aivan samoja ominaisuuksia (myös) aivan riipuumatta mistään "biologiasta" (ja siellä varsinkaan geeneistä) mm. koska kaikki ihmiset konkreettisesta kielestä riippumatta mm. ovat omaksuneet yhteiskunnalta jonkin symbolikielen kommunikaationsa ja myös ajattelunsa välineeksi, ja testeillä mitattava ja niillä määritelty "älykkyys" on sen AJATTELUN (eikä suoraan esimerkiksi "aivojen"!) ominaisuus

Joku saattaa katsoa, että minä vain "jauhan paskaa" ja ”omia luulojani muiden luulemisista”, miten he muka "saattaisivat käsittää väärin" kaksostutkimuksia. Siksi otankin tämän aiheen käsittelytavaksi lainata Vapaa-ajattelijoiden poistetulta (mm. tämän takia?) keskustelupalstalta keskusteluja, jotka (linkkeineen) osoittavat eri taho- jen käsityksiä, jotka kuitenkin ovat suhteellisen hyvin perehtyneet ainakin ko. tutkimusten populaariesityksiin lehdissä ja netissäNoista tutkimuksista on myös jaettu yksi Professoriliiton ”vuoden professorin” arvokin. Ei voi kuin kysyä, että millaisia arkkimänttejä ja poropeukaloita ne TAVALLISET RIVIPROFESSORIT sitten ollenkaan ovatkaan, jos fanaattinen lasten julkisen päivähoidon vastusta Liisa Keltikangas-Järvinen on jokin "huippu"...!

Mutta asiaan: ohessa keskustellaan oppimisen neurofysiologiasta niillä tiedoilla kuin kunkin keskustelijan saatavissa netissä ja esimerkiksi omassa kirjahyllyssä löytyy. Olen koonnut keskustelun niin, että olen ottanut siihen kaikki ne viestit, jossa esiin-tyy sana ”heritabiliteetti” eri muodoissaan ja sitä tai sillä kommentoidaan jotakin. Muilta osin olen saattanut lyhentää viestejä. Viestien otsikoissa esiintyviä ehkä oudohkoja termejä kuten emergenssi ja jaettu intentio, keskustelun alkuperäisiä aiheita, käsittelen muissa kirjoituksessani tuon saman sivuston aineistojen pohjalta.

Edelleen haluan todeta, että testeiilä määritellyn 'älykkyyden' ainoa mahdollinen tie-teellinen arvo on mahdolliset korrelaatiot joidenkin muiden ilmiöiden kanssa. Niitä on melko vähän, ellei puhuta kaikkein matalimmista arvoista. Tunnetuin taitaa olla, että suurin piirtein saman IQ-tason omaavat näyttävät tykkäävän toistensa vitseistä. (Tä-mä koskee tietttävästi sekä korkeita että matalia lukemia.) Keskellä on epäilemättä mukavinta tai ainakin laajinta ymmärrystä...  Olenkin kuullut sanottavan, että "vitsi on kuulijan korvassa". Tosi osuvan vitsin edellytyksiä on, että se menee joiltakn kuulijoilta fiu ja joitakin kolmansia raivostuttaa.

Yksi asia johon huomioni kiinnittyi, kun eilisestä "Älykkyyden päivästä" viime yön Yöradiossa ohi mennen kerran tiedotettiin ,oli, että siellä mainittiin Mensan sen hetkinen jäseneksipääsy-pistemäärä. En tiedä, ovatko skaalat muuttuneet entistä ajoista. Vaatimustaso tiettyyn pistemäärään nousee koko ajan siinä mielessä, että jos nykyisten vastausten joukkoon skaalataan vaikkapa 50luvun vastauksia, niillä saa nykyään noin 10 pongoa vähemmän kuin niillä on saanut silloin (Flynnin efekti). Sikäli kuin olen oikein käsittänyt, se pistemäärä on laskenut vaikkapa 60-70-luvuilla edellytetystä.

K.Tuomari kommentoi_ 12. heinäkuu 2013 18:42

Paljon aikaa ja tupakkaa uhrataan täysin tarkoituksettomiin asioihin.I Q testit ovat harhaanjohtavia,koska ihmisissä on kovin paljon erilaisia "Viisaita omalla tavallaan". Kaikkia ei voida "karsinoida samoin perustein".Monet ÄLYKKÄÄT ovat hypänneet silloilta alas.Monet tyhmät ovat muuttaneet mielensä ja viisastuneet pelkästään kävelyyn "kaiteella".Kummalla on enemmän älyä ???

Spammiro Botti kommentoi_ 13. heinäkuu 2013 01:58

Tuohon piereskelyyn on haskattu miljardeja, jotka olisivat kelvanneet oikeallekin tieteelle...
« Viimeksi muokattu: ma 16.10.2017, 07:22:20 kirjoittanut Spammiro Botti »

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Joidenkin tieteiden peruskiven kaltaiset tutkimukset osoittautuvat vääristellyiksi. Miten korjataan vääristymät joita on aiheutunut sen tuloksia lainailtaessa ja käytettäessä vuodesta 1971?

Kuuluisa vankilakoe paljastui teatteriksi

Tarkoitus oli selvittää, miten ihmiset käyttäytyvät vankilaoloissa ja sopeutuvat valtasuhteisiin. Kokeen piti kestää kaksi viikkoa, mutta se jouduttiin keskeyttämään jo kuuden päivän jälkeen, kun vartijan roolin omaksuneet alkoivat kohdella vankeja julman sadistisesti ja vangit ahdistuivat pahoin.

Koetta on käytetty vuosikymmenet oppikirjaesimerkkinä siitä, miten hyvästäkin ihmisestä voi tietyssä tilanteessa ja ympäristössä tulla paha. Se on epäilemättä yksi maailman kuuluisimmista tieteellisistä kokeista.

Ranskalainen taloustieteen tohtori ja elokuvaohjaaja Thibault Le Texier on nyt kirjoittanut kokeesta uuden paljastuskirjan. Se vetää yhteen jo aiemmin kokeesta esitettyä kritiikkiä ja osoittaa hiljattain julkaistujen dokumenttien pohjalta kokeen tieteellisen pohjan niin huteraksi, ettei siitä voi tehdä mitään mielekkäitä yleistyksiä.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Oulun yliopiston puoskaritieteilijät ovat tällä kertaa ryhtyneet puoskaroimaan pojista tyttöjä:

https://yle.fi/uutiset/3-10391891?origin=rss


Poissa a4

 • Konkari
 • Viestejä: 4327
Oulun yliopiston puoskaritieteilijät ovat tällä kertaa ryhtyneet puoskaroimaan pojista tyttöjä:

https://yle.fi/uutiset/3-10391891?origin=rss
Tämän maallikon silmissä vaikutti linkissä olevan täyttä asiaa.
Löysitkö kritisoitavaa?

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
^
Puoskari-uutinen on ehdottomasti sille kuuluvassa ketjussa. Huuki on häpeätahra ja aiheuttaa mieleltään terveissä ihmisissä puistatuksia, häntä ei saisi päästää poikalapsia lähellekään. Olisi mielenkiintoista, mikäli saataisiin aito ja pätevöitynyt tutkija (Kuten vaikkapa Lea Pulkkinen) hieman keskustelemaan aiheesta tämän puoskarin kanssa.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Tämän maallikon silmissä vaikutti linkissä olevan täyttä asiaa.
Löysitkö kritisoitavaa?
Myönteisyyslässytykseksi naamioitua, pojille ja miehille hostiilia propagandaa:

"Kun osoitetaan, että poikia on monenlaisia ja poikuus on monenlaista - ja kun samalla puretaan sukupuolistuneita käytäntöjä"...

Pojilla on Huukin mukaan "mahdollisuus vaikuttaa ympäristöönsä" - ai tytöille valmiiksi rakennetussa koulumaailmassa, vai? :)

Jos Huuki olisi pätevä tutkija, hän tietäisi, että lukemistottumukset lapsi oppii ennen muuta isältään - ja sukupuolesta riippumatta. Asian voi tiivistää näin: vaikka perheen äiti lukisi kuinka, lapsi ei lainkaan välttämättä omaksu lukuharrastusta mutta jos isäkin lukee, harrastus tarttuu.

Huuki pelaa itse artikkelissa steretypioilla koko ajan, ja puhuu sitten niiden "purkamisesta"! Mielestäni Huukin psyyke voitaisiin purkaa tarkastelun kohteeksi jonkin pätevän psykiatritiimin toimesta.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Kyseenalaistan väitteen, että paljon lukevat pojat olisivat jokin erityinen kiusaamisen kohde. Minäkin luin koko lapsuuden- ja nuoruudenaikaisesta kaveripiiristäni varmaan eniten, eikä minua sen vuoksi edes kiusoiteltu. Kyse ennen kaikkea muista tekijöistä, kuten henkilön yleisestä nörttiydestä (Nörttejä on aina kiusattu, ja tullaan kiusaamaan). Ja oma lukuharrastukseni on tutkimusten valossa tyypillinen: äitini luki paljon- mutta niin luki isäkin. MAllioppimista tapahtui kuitenkin enemmän isän puolelta.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa a4

 • Konkari
 • Viestejä: 4327
Joidenkin tieteiden peruskiven kaltaiset tutkimukset osoittautuvat vääristellyiksi. Miten korjataan vääristymät joita on aiheutunut sen tuloksia lainailtaessa ja käytettäessä vuodesta 1971?

Kuuluisa vankilakoe paljastui teatteriksi

Tarkoitus oli selvittää, miten ihmiset käyttäytyvät vankilaoloissa ja sopeutuvat valtasuhteisiin. Kokeen piti kestää kaksi viikkoa, mutta se jouduttiin keskeyttämään jo kuuden päivän jälkeen, kun vartijan roolin omaksuneet alkoivat kohdella vankeja julman sadistisesti ja vangit ahdistuivat pahoin.

Koetta on käytetty vuosikymmenet oppikirjaesimerkkinä siitä, miten hyvästäkin ihmisestä voi tietyssä tilanteessa ja ympäristössä tulla paha. Se on epäilemättä yksi maailman kuuluisimmista tieteellisistä kokeista.

Ranskalainen taloustieteen tohtori ja elokuvaohjaaja Thibault Le Texier on nyt kirjoittanut kokeesta uuden paljastuskirjan. Se vetää yhteen jo aiemmin kokeesta esitettyä kritiikkiä ja osoittaa hiljattain julkaistujen dokumenttien pohjalta kokeen tieteellisen pohjan niin huteraksi, ettei siitä voi tehdä mitään mielekkäitä yleistyksiä.
Tiede on itseään korjaavaa.
Tiedeyhteisö toteuttaa sitä hyvin tai hyvin huonosti.
Toistokokeet, kriittinen arviointi.
Arvioisin että kehityssuunta on tässäkin eksponentiaalinen.
Korjautuvuus, laskentateho, tuhovoima, tietomäärä, ym. kasvavat kiihtyvällä nopeudella ja niiden mukana myös ihmiskunnan ja kulttuurien muutosnopeus ja muutospaineet.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Tiede on itseään korjaavaa.
Tiedeyhteisö toteuttaa sitä hyvin tai hyvin huonosti.
Toistokokeet, kriittinen arviointi.
Arvioisin että kehityssuunta on tässäkin eksponentiaalinen.
Korjautuvuus, laskentateho, tuhovoima, tietomäärä, ym. kasvavat kiihtyvällä nopeudella ja niiden mukana myös ihmiskunnan ja kulttuurien muutosnopeus ja muutospaineet.
Hillittömän naiivia ja realiteeteista ilmeisen tietämätöntä lätinää. Kun kuvittelet olevasi niin pätevä valistamaan, suosittelisin ensin, että ottaisit selvää, miten tieteellä noin niinku yleensä maailmalla (Ei ainoastaan Suomessa) menee. Ongelmia on runsaasti, alkaen rahoituksen puutteesta perustutkimukseen, tutkimusjulkaisujen monetisoinnista (Plos ja Pnas perustettiin juuri tämän vuoksi, kun julkaisut laitetaan erittäin kalliiden maksumuurien taakse, joista tutkijat itsekin jotuvat maksamaan!), puoskarijulkaisujen kasvusta; siitä, että aiemmin laadukkaissa, vertaistutkituissa julkaisualustoissa pääsee läpi ihan hillitöntä tuubaa (Tämäkin on tutkittu); jos tutkimus ei ole kaupallistettavissa, se ei saa rahoitusta... Mut hienoa, että sulla on unelma. :)
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Oulun yliopiston puoskaritieteilijät ovat tällä kertaa ryhtyneet puoskaroimaan pojista tyttöjä:

https://yle.fi/uutiset/3-10391891?origin=rss
Tämän maallikon silmissä vaikutti linkissä olevan täyttä asiaa.
Löysitkö kritisoitavaa?

Eettiseltä kannalta moinen sukupuoliroolien jalostaminen rinnastuu täysin rodunjalostukseen.

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Joidenkin tieteiden peruskiven kaltaiset tutkimukset osoittautuvat vääristellyiksi. Miten korjataan vääristymät joita on aiheutunut sen tuloksia lainailtaessa ja käytettäessä vuodesta 1971?

Kuuluisa vankilakoe paljastui teatteriksi

Tarkoitus oli selvittää, miten ihmiset käyttäytyvät vankilaoloissa ja sopeutuvat valtasuhteisiin. Kokeen piti kestää kaksi viikkoa, mutta se jouduttiin keskeyttämään jo kuuden päivän jälkeen, kun vartijan roolin omaksuneet alkoivat kohdella vankeja julman sadistisesti ja vangit ahdistuivat pahoin.

Koetta on käytetty vuosikymmenet oppikirjaesimerkkinä siitä, miten hyvästäkin ihmisestä voi tietyssä tilanteessa ja ympäristössä tulla paha. Se on epäilemättä yksi maailman kuuluisimmista tieteellisistä kokeista.

Ranskalainen taloustieteen tohtori ja elokuvaohjaaja Thibault Le Texier on nyt kirjoittanut kokeesta uuden paljastuskirjan. Se vetää yhteen jo aiemmin kokeesta esitettyä kritiikkiä ja osoittaa hiljattain julkaistujen dokumenttien pohjalta kokeen tieteellisen pohjan niin huteraksi, ettei siitä voi tehdä mitään mielekkäitä yleistyksiä.
Tiede on itseään korjaavaa.


Paitsi kun on kyse ihmistieteistä ja erityisesti sukupuolentutkimuksesta. Tällöin tiedettä ohjaa vallitsevat poliittiset suuntaukset ja tieteestä tuleekin itseään rikkovaa.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Paitsi kun on kyse ihmistieteistä ja erityisesti sukupuolentutkimuksesta. Tällöin tiedettä ohjaa vallitsevat poliittiset suuntaukset ja tieteestä tuleekin itseään rikkovaa.
Psykologia on kyllä ihan validi tiede, naistutkimus "sukupuolentutkimus" ei. Eipä olekaan ihme, että psykologian piirissä tehdyt tutkimukset ovat tyypillisesti jopa huutavassa ristiriidassa näiden puoskarien jätösten kanssa. Vitsi piilee siinä, että psykologiaa lukemaan päästäkseen täytyy olla aitoa kompetenssia ja myös älynlahjoja, sukupuolentutkimusta lukemaan päästäkseen riittää, että tunnustaa poliittista ideologiaa eli feminismiä, ja kiroaa valkoista heteromiestä.

Ammattifeministeistä on haittaa myös seksuaalisille vähemmistöille, kuten aidot tukijat tässä: Suomalaiset tutkijat loivat teorian butch- ja femme-lesbouden biologisesta alkuperästä – ”Tämän suorempia todisteita tiede ei voi koskaan tarjota” (HS).

Femakot ovat yrittäneet butch- ja femme -käsitteistä eroon vuosikymmeniä, vaikka ne ovat erittäin hyödyllinen tarkastelutapa, ja ilmiölle on myös tieteellinen näyttö.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Koska maksumuri, niin ote artikkelista:

""Väliaivojen hypotalamuksen alaosassa sijaitseva inah3-alue säätelee, tunteeko ihminen seksuaalista kiinnostusta miehiin vai naisiin. Yksilöt, joilla alue on suuri, tuntevat yleensä vetoa naisiin ja yksilöt, joilla se on pieni, tuntevat vetoa miehiin.

Miehillä inah3-alue on yleensä selvästi suurempi kuin naisilla – mutta tämä pätee vain heteroseksuaaleilla.

Homoseksuaaleilla yhteys menee päinvastoin. Lesbonaisilla alue on suuri eli ”miesmäinen”, homomiehillä puolestaan pieni eli ”naismainen”.

Tämä on havaittu aivokuvissa ja ruumiinavauksissa."


Luuletteko muuten, että ammattifeministeillä riittäisi kompetenssia aivotutkimukseen? Sallikaa minun nauraa!
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Paitsi kun on kyse ihmistieteistä ja erityisesti sukupuolentutkimuksesta. Tällöin tiedettä ohjaa vallitsevat poliittiset suuntaukset ja tieteestä tuleekin itseään rikkovaa.
Psykologia on kyllä ihan validi tiede, naistutkimus "sukupuolentutkimus" ei. Eipä olekaan ihme, että psykologian piirissä tehdyt tutkimukset ovat tyypillisesti jopa huutavassa ristiriidassa näiden puoskarien jätösten kanssa.

Kasvatustiede on myös kovaa vauhtia liukumassa pseudotieteeksi. Koko tieteenala alkaa sitä rahoittavine viranomaisineen olla feministisesti suuntautuneiden ihmisten hallinnassa. Oppimiseen liittyviä vahvoja paradigmoja ei saa kyseenalaistaa tai rahoitus katkeaa.

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Kyseenalaistan väitteen, että paljon lukevat pojat olisivat jokin erityinen kiusaamisen kohde. Minäkin luin koko lapsuuden- ja nuoruudenaikaisesta kaveripiiristäni varmaan eniten, eikä minua sen vuoksi edes kiusoiteltu.

Totta! Kuljin lähes jokaisena koulupäivänä kirjaston kautta.

Huuki tekee selvästi "tutkimusta" - nollatutkimusta päänsä sisällä kaljaa siemaillen. Huu huu - ketään kotona?

NK.

Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Kasvatustiede on myös kovaa vauhtia liukumassa pseudotieteeksi. Koko tieteenala alkaa sitä rahoittavine viranomaisineen olla feministisesti suuntautuneiden ihmisten hallinnassa. Oppimiseen liittyviä vahvoja paradigmoja ei saa kyseenalaistaa tai rahoitus katkeaa.
Pedagogiikka ei olekaan tiedettä täysin samassa merkityksessä, kuin esim. psykologia on. Sen tulisi olla soveltavaa tiedettä (Että se nojaa aitoon tieteelliseen tutkimukseen), mutta olen täysin samaa mieltä sen nykytrendistä. Tämä "kehitys" tulisi torpata mitä pikimmin, sillä nyt tästä touhusta kärsivät nimen omaan pojat. Jos olisin yhtä "tieteellinen" kuin Huuki, sytyttäisin tieteen nimissä noitarovion.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Totta! Kuljin lähes jokaisena koulupäivänä kirjaston kautta.

Huuki tekee selvästi "tutkimusta" - nollatutkimusta päänsä sisällä kaljaa siemaillen. Huu huu - ketään kotona?

NK.
Ei sekään ole mikään ihme, että ammattifeministejä kiinnostavat erityisesti erilaiset valtarakenteet. Monilla heistä on erittäin suuri hinku päästä käyttämään valtaa - pojille ja miehille vihamielisillä tavoilla. Huukikin tuossa naamioi omat ambitionsa positiivisuuspuoskaroinniksi.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Totta! Kuljin lähes jokaisena koulupäivänä kirjaston kautta.

Huuki tekee selvästi "tutkimusta" - nollatutkimusta päänsä sisällä kaljaa siemaillen. Huu huu - ketään kotona?

NK.
Ei sekään ole mikään ihme, että ammattifeministejä kiinnostavat erityisesti erilaiset valtarakenteet.

Jokainen ammattifeministi on eräänlainen poliittinen lady domina, jolta pervoinkaan mies ei haluaisi "palveluksia".

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Jokainen ammattifeministi on eräänlainen poliittinen lady domina, jolta pervoinkaan mies ei haluaisi "palveluksia".
Näitä puoskareita ja kaivonmyrkyttäjiä on päässyt pesiytymään ja verkostoitumaan Suomessa korkeilla paikoille, osin poliittisina nimityksinä, osin järjestötoiminnan kautta, osin virkanimityksinä ja sitten tutkijoiden, lehtoreiden ja konsulttien hahmossa. Jos olisi minusta kiinni, kansalliset siivoustalkoot alkaisivat välittömästi.

Mutta hävetkää siellä Oulun yliopistolla! Teillä on puoskareita keskuudessanne!
« Viimeksi muokattu: ke 19.09.2018, 09:40:49 kirjoittanut Renttu »
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao