Kirjoittaja Aihe: Katalonian itsenäistyminen  (Luettu 6531 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 14482
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #20 : ma 02.10.2017, 01:35:55 »
Espanjan poliisin väkivalta (kun syyt on tutkittu) pitää tuomita, koska katalaaneilla on oikeus luoda äänestys itsenäisyydestä. Espanjalla tai EU:lla ei ole oikeutta estää äänestystä. Jos katalaanit kokevat olevansa oma kansansa, heillä on oikeus valtioonsa.

Hibiscuksen kaltaiset vetävät tämänkin näkemyksen luultavasti natsismiksi.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

hibiscus

 • Vieras
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #21 : ma 02.10.2017, 05:58:28 »
Halla-aho sanoi sen, että Suomen ja EU:n pitää kritisoida Espanjan toimia Kataloniassa, ulkoministeri Soini ei uskalla oikein sanoa mitään.
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710012200430014_pi.shtml
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710012200430373_pi.shtml

EU:lle tuo on pirullinen tilanne. Nationalismi voimistuu, vaikka EU kuinka yrittää sitä estää.

Näet taas märkää unta. Kansallissosialistisena nationalistina elät harhaisessa maailmassasi ja haet virikkeitä ja kannustusta näkemyksillesi tietyistä uusnatsistisista ja rasistisista lähteistäsi. Siihen ei mene enää kauan, kun Ruotsissa ja Suomessa lailla kielletään nk. vastarintajärjestöt. Te olette loppujen lopuksi pieni, mutta sitäkin äänekkäämpi joukko. Panitko merkille, kuinka Ruotsin Pohjoismainen vastarinta natsikulkueineen kutistui kovin pieneksi Jom Kippurina Göteborgissa ja he jäivät nuolemaan näppejään?Teidän vastarintaanne johdetaan ruotsalaisten kriminaali-idioottien toimesta
En oikein ymmärrä, miten luiskaotsaisena vedät kommenttini joksikin kansallissosialismin puolustamiseksi, kun sanon selvästi sen, että katalaaneilla on oikeus luoda kansanäänestys itsenäistymisestään... Sanoin myös sitä, että Halla-aho puolusti katalaanien oikeutta äänestämiseen ja tuomitsi Espanjan toimet. Ulkoministeri Soini taas sanoi, ettei halua lähteä kommentoimaan, vielä. Vasta kun on pakko kommentoida.

En minä kommentoinut mitenkään Ruotsin natsimarsseja, tuo on sinun keksintösi ja leimauksesi. Älä oikeasti esitä idioottikommentteja siitä, että ihmisillä, jotka kritisoivat EU:a tai sen harjoittamaa siirtolaispolitiikkaa, olisi yhteyksiä joihinkin natsijärjestöihin. Tuo on solvausta ja huonoa kommentointia.

Tuollaisistako asioista sinä vedät minusta jotain linjaa kansallissosialisteihin? Tuohan on idioottikommentti! :-[

Idioottikommentit ovat juuri tuollaisia, minkä tuolla yllä kirjoitit. Jokainen väitteesi siinä on omasta perseestäsi vedetty. Minä en ole esittänyt, että katalaanien oikeus itsenäisyydestä äänestämisen puolustaminen on kansallissosialismia, enkä sitä, että olisit kommentoinut Göteborgin kansallissosialistien mielenosoitusmarssia. Kysyin vain, että huomasitko, kuinka siellä kävi. En ole myöskään väittänyt, että EU:n kritisoiminen ja EU:n harjoittama siirtolaispolitiikan kritisoiminenkaan liittyisi kansallissosialismiin.

Olet vetänyt herneen pahasti nenääsi, että pidän sinua kansallissosialistina. Pidän sinua sellaisena ihan omien viestiesi ja lainaustesi perusteella. Olet myöskin jossakin muistaakseni ilmoittanut olevasi mieleltäsi kansallissosialisti. En viitsi lähteä tonkimaan sinun viestiesi natsistista kansallisvaltio-opin paskaläjää.

hibiscus

 • Vieras
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #22 : ma 02.10.2017, 06:11:40 »
Espanjan johto sai juuri sitä, mitä se tilasi. Katalonia voi yleislakoillaan syöstä koko muutenkin kuralla olevan Espanjan talouden alamäkeen. Koko Espanjan tiukka kiinnipitäminen Kataloniasta johtuu siitä, että Katalonia on maan vaurain alue ja Espanja tarvitsee kipeästi katalaanien luomaa rahaa. Espanja on tärvellyt maineensa muun maailman silmissä, mikä sinänsä saattaa jo asettaa koko maan uskottavuuden vaakalaudalle. Ainakin Espanjalle tärkeä turismi tulee kärsimään matkustajien puutteesta. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005391112.html.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 3503
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #23 : ma 02.10.2017, 08:07:12 »
Espanjan poliisin väkivalta (kun syyt on tutkittu) pitää tuomita

Eikö poliisi olekaan jumala, joka on maallisen tutkinnan ja tuomion yläpuolella?

Tässä tapauksessa se taitaa kuitenkin olla. "Kun syyt on tutkittu" on nimittäin riittävä peruste olla tuomitsematta poliisin väkivaltaa, sillä syyt tutkii Espanjan viranomainen, jonka tehtävänä olisi myös poliisin tuomitseminen.

Jos yksi tai kaksi poliiisia saa huomautuksen ylilyönneistä väkivallan käytössä, sekin on jo pieni ihme. Poliisin väkivallan tuomitseminen laajemmin... sitä ei tulla näkemään.


Poissa Vanha aatami

 • Konkari
 • Viestejä: 13557
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #24 : ma 02.10.2017, 09:47:06 »

Jos yksi tai kaksi poliiisia saa huomautuksen ylilyönneistä väkivallan käytössä, sekin on jo pieni ihme. Poliisin väkivallan tuomitseminen laajemmin... sitä ei tulla näkemään.

Poliisin provosoimissa yhteenotoissa paikkailua vaativasti loukkantui 850 ihmistä. Mariano Rajoy kiittelee poliisia. Katalaanit järjestävät huomenna yleislakon. Ja Carles Puigdemont julistaa lähes kahdeksan miljoonan asukkaan Katalonian itsenäiseksi....?

Rajoy tullee huomaamaan, että leikki on kaukana, kun hitaasti elpynyt talous kääntyy alamäkeen ja turistit vähenevät.

JPA
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 2664
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #25 : ma 02.10.2017, 10:11:27 »
Ennen äänestystä kerrottiin, että jos tulos on positiivinen, itsenäisyysjulistus tullaan antamaan 48 tunnin sisällä äänestyksen päättymisestä. Yli 90% tuloksella on luvassa ilmeisestikin tiistaina virallinen ilmoitus uudesta valtiosta.

EU maat ei luonnollisestikaan tule tunnustamaan Kataloniaa solidaarisuudesta keskusjohtoa kohtaan. Lisäksi tunnustamisintoa hillitsee muutamissa maissa meneillään olevat vastaavat itsenäistymishankkeet.

Espanjan poliisi on osoittanut olevansa halukas pamputtamaan katalaaneja. Mutta onko armeija valmis ampumaan kun tilanne kehittyy. Vai kutsutaanko kenties EU:n nopean toiminnan joukot ensi kertaa tositoimiin?

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 14073
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #26 : ma 02.10.2017, 14:20:38 »
EU-maa saa ilmeisesti hakata maassaan jo asuvia vähemmistöjä miten lystää. Ainoastaan EU:n ulkopuolelta tulevia kohtaan pitää olla niin vieraskorea että täytyy netissäkin kytätä ettei vaan lirahda vihapuheen puolikastakaan sanaa.
Hänet itsensä kanssa.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 3503
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #27 : ma 02.10.2017, 15:57:57 »
Rasismin ja vihapuheen tuominnut ja inhimillisiä arvoja kannattava Soini pysyy kylmänä eikä suostu arvostelemaan Espanjan poliisivoimia siitä, että ne hyökkäsivät rauhanomaisten äänestäjien kimppuun. "Ei näitä asioita ratkaista somessa vouhkaamalla", hän kommentoi viitaten ilmeisesti ainakin osittain rasistiin ja vihapuhujaan Jussi Halla-ahoon, joka on vaatinut, että Suomi ottaisi kantaa siihen, että "eurooppalainen valtio ampuu ja pamputtaa ihmisiä, jotka pyrkivät edistämään rauhanomaisesti ja demokraattisesti samaa, legitiimiä tavoitetta - kansallista itsenäisyyttä".

Lehtijutut:

Ulkoministeri Soini pitää Katalonian kysymystä Espanjan sisäisenä asiana: "Monelta lähtee mopo keulimaan"
http://m.iltalehti.fi/politiikka/201710012200430373_pi.shtml

Halla-aho vaatii Facebookissa hallitusta ottamaan kantaa Espanjan toimiin: "Eurooppalainen valtio pamputtaa ja ampuu ihmisiä"
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710012200430014_pi.shtml
 

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2749
 • Väärinajattelija
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #28 : ma 02.10.2017, 16:14:53 »
Katalonian äänestys, Brexit, Skotlannin itsenäistymispyrkimykset...Tässä saattavat olla Euroopan tulevaisuuden siemenet. Digitaalisuutta ja globalisoitumista vastaan käydään taistelemaan vahvistamalla pienempiä ja paikallisempia yksikköjä.

Tekeekin mieli kaivaa esiin Lennyn huomio Porvoossa pidetyiltä Tulevaisuuden valtiopäiviltä:

Ehkä on syytä kuitenkin nostaa esille Porvoon tapahtumasta Jan Vapaavuoren jollakin tavalla omituinen, jopa hieman mielipuolinen visio kaupungistumisesta. Sain sellaisen mielikuvan, että ihan yleisesti elätellään ajatusta eräänlaisten "kaupunkivaltioiden" synnystä. Ei tätä suoraan sanota, vaan se muotoillaan niin, että kaupunkien merkitys kasvaa kansallisvaltioiden kustannuksella, ja että kaupungit ja suuryritykset muodostaisivat tulevaisuudessa merkittävimmät valtakeskittymät. Ja että tämä ei ole sellainen asia, joka olisi "vain kiva juttu", vaan "fakta", vääjämätön tosiasia, kuten ihmisen vanheneminen (suoraan Vapaavuoren suusta sanottuna). Tuli mieleeni jonkinlainen steampunk-visio synkästä tulevaisuudesta, jossa apokalyptiset metropolit sotivat toisiaan vastaan (sosiaalisesti ja taloudellisesti, tietenkin). Kertoo tietenkin omasta mielenmaisemastani enemmän kuin Vapaavuoren. Hän luultavasti vain haluaa tällä maalailullaan enemmän "makkaraa leipänsä päälle" (eli pönkittää omaa tulevaa asemaansa ja rakentaa metropolin nimeltä Helsinki).

Sinänsä ajatus on kyllä todella mielenkiintoinen. Traditionalistit väittävät, että yksikkö joka koostuu yhtä kieltä puhuvasta maantieteellisesti rajatusta alueesta olisi se paras ja toimivin. Nyt näyttää siltä, että kehitys kulkee kaksisuuntaisesti: kohti pienempiä yksiköitä (kaupunkeja), jotka sitten liittyvät toisiinsa verkostona toisaalta suuryritysten, toisaalta ylikansallisten, megalomaanisten instituutioiden, kuten EU kautta. Nämä metropolit ovat tietenkin ylikansallisia, toisistaan lähes erottamattomia, joten kysymys onkin: miksi tällainen metropoli pitäisi olla Suomessa? Eikö metropoli ole tässä ilmastossa epätaloudellinen? Miksi ihmeessä tulevaisuuden standardi-ihminen haluaisi metropoli-Helsinkiin?


http://jatkumo.net/index.php?topic=702.msg137424#msg137424
« Viimeksi muokattu: ma 02.10.2017, 16:48:22 kirjoittanut Anemone 2.0 »
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 2664
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #29 : ma 02.10.2017, 16:19:24 »
Barcelona tai Helsinki ei tulisi toimeen yksinään. Kaupungit tarvitsevat maaseutua, jotta ihmiset saataisiin ruokittua kunnon muonalla. Myös muut raaka-aineet ovat peräisin kaupunkien ulkopuolelta. Vapaavuorelainen vastakkainasettelu on tyhmyydeltään Espanjan pääministerin tasoa.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2749
 • Väärinajattelija
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #30 : ma 02.10.2017, 16:28:03 »
Kaupunki onkin tässä skenaariossa hieman laajempi käsite kuin pelkkä kivikylä. Katalonia ei ole pelkkä Barcelona, ei ollenkaan. Eikä Helsinkikään ole oikeasti taloudellisena ja henkisenä alueena pelkkä Helsinki, vaan pääkaupunkiseutu.
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8706
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #31 : ma 02.10.2017, 16:28:29 »
Ennen äänestystä kerrottiin, että jos tulos on positiivinen, itsenäisyysjulistus tullaan antamaan 48 tunnin sisällä äänestyksen päättymisestä. Yli 90% tuloksella on luvassa ilmeisestikin tiistaina virallinen ilmoitus uudesta valtiosta.

EU maat ei luonnollisestikaan tule tunnustamaan Kataloniaa solidaarisuudesta keskusjohtoa kohtaan. Lisäksi tunnustamisintoa hillitsee muutamissa maissa meneillään olevat vastaavat itsenäistymishankkeet.

Espanjan poliisi on osoittanut olevansa halukas pamputtamaan katalaaneja. Mutta onko armeija valmis ampumaan kun tilanne kehittyy. Vai kutsutaanko kenties EU:n nopean toiminnan joukot ensi kertaa tositoimiin?
Koskapa totta kirjoitetaan, äänestys oli jo lähtökohtaisesti tuhoon tuomittu - se ei ollut lainvoimainen. Juuri tästä syystä viittasin aiemmin siihen, että äänestys olisi ehkä kannattanut ajoittaa Espanjan yleisvaalien aikoihin, ja vaatia hallituskoalitioon osallistumisen ehdoksi sitä, että äänestyksen tulos tunnustetaan, olipa se mitä hyvänsä.

 Espanjan ja Katalonian hallintojen välit ovat perusteellisesti myrkyttyneet. Tästä on suurta haittaa Espanjalle erityisesti sen vuoksi, että maassa tulisi toeuttaa useampi reformi, mutta ne ovat nyt kaikki pitkään jäissä tämän vuoksi.

 Irakin Kurdistanissa äänestäminen sujui rauhanomaisesti siksi, että sikäläisten kurdien armeija on erittäin iskukykyinen. Baghdadin hallinnon armeijalla ei olisi ollut tässä tilanteessa jakoa lähteä uhittelemaan. Pidän kuitenkin sillä alueella jatkosotaa todennäköisenä: jahka Daesh on lyöty (Siihen pisteeseen, että se on menettänyt kaikki operatiiviset alueensa), aseet saatetaan kääntää seuraavaksi kurdeihin. Espanjan osalta en kyllä vielä tällä hetkellä usko, että maa ajautuisi sisällissotaan.

 Fakta on, että katalaanien äänestys oli Espanjan perustuslain vastainen. Näin ollen myöskään EU ei voi hyväksyä sen tulosta. Espanjan pääministeri varmisti, että äänestys ei myöskään sujunut rauhanomaisesti eikä reilusti. Typerä temppu, mutta sillä varmistettiin kaiken legitimiteetin puuttuminen. Espanjan hallinto olisi voinut ihan hyvin antaa äänestyksen sujua omalla painollaan, ja julistaa tuloksen sen jälkeen joka tapauksessa laittomaksi.

 Mikäli katalaanit itsenäistyisivät, he joutuisivat tietenkin neuvottelemaan oman EU-jäsenyytensä erikseen. EU:n osalta kuvio onkin erittäin mielenkiintoinen, sillä EU:n ylimmän hallinnon on nyt turha katsella muualle ja teeskennellä, etteikö mitään olisi tapahtunut.

 Varmaan tässä pelätään myös dominoefektiä. Mikäli Espanja sallisi Katalonian itsenäistymisen, seurravana itsenäisyyttä olisivat vaatimassa mahdollisesti baskit ja toisaalla uutta pontta saaneet skotit.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2749
 • Väärinajattelija
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #32 : ma 02.10.2017, 16:55:53 »
Espanjassa on meneillään maan lähihistorian pahin perustuslaillinen kriisi sitten Francon diktatuurin kaatumisen...Kriisin ja siihen johtaneen kehityksen ymmärtämiseksi pitää ensin katsoa taaksepäin.

Kataloniassa on 7,5 miljoonaa asukasta. Heillä on oma kielensä ja kulttuurinsa, joita he ovat vaalineet jo ainakin tuhat vuotta.
Keskushallinnon vastustuksella on Kataloniassa pitkät perinteet...

1930-luvulla Kataloniaa hallitsivat anarkistit, jotka sisällissodan aikana taistelivat kenraali Francisco Francon johtamia kapinallisia joukkoja vastaan, yhdessä demokraattisesti valitun Espanjan tasavallan hallituksen kanssa. Anarkistien kohtalo oli kova: tasavaltalaisten stalinistinen siipi petti ja kukisti heidät kesken sisällissodan. Anarkismin perintö ja syvä epäluulo keskusvaltaa vastaan jäivät kuitenkin elämään Kataloniassa.

Sisällissodan voittanut nationalistinen Franco piti Espanjaa yhtenäisenä rautaisin ottein ja tukahdutti Katalonian entisen laajan itsehallinnon. Muutos kohti demokratiaa alkoi vasta Francon kuoltua marraskuussa 1975. Katalonia sai takaisin itsehallinnon vuoden 1978 uudessa perustuslaissa. Kataloniasta tuli Espanjan teollisuuden ja talouden veturi.

Katalonian itsehallintolakia täydennettiin vuonna 2006; uusittu laki korosti maakunnan taloudellista itsenäisyyttä ja kuvasi Kataloniaa ”kansakunnaksi”.

Espanjan perustuslakituomioistuin kuitenkin kumosi suuren osan laista vuonna 2010, mikä suututti katalonialaisia. Uhmatakseen Madridia aluehallinto järjesti epävirallisen kansanäänestyksen itsenäisyydestä vuonna 2014: siihen otti osaa 2,2 miljoonaa ihmistä 5,4 miljoonasta äänioikeutetusta. Yli 80 prosenttia äänestäneistä kannatti itsenäistymistä.

Separatistit voittivat Katalonian vaalit vuonna 2015, ja Carles Puigdemontin johtama uusi hallitus laati lain sitovasta kansanäänestyksestä. Se hyväksyttiin Katalonian alueparlamentissa syyskuun alussa 2017.

Pääministeri Mariano Rajoyn johtama Espanjan keskushallitus ilmoitti heti vastustavansa uutta kansanäänestystä ja ryhtyvänsä toimiin sen estämiseksi. Hallituksen vetoomuksesta Espanjan perustuslakituomioistuin jäädytti Katalonian kansanäänestyslain toimeenpanon.

Madridin näkökulmasta Katalonian separatistit ovat vaara demokratialle, ei maan yhtenäisyyttä puolustava keskushallitus. Konservatiivilehdet puhuvatkin katalonialaisista itsenäisyysmielisistä ”vallankaappareina”...

Katalonialaiset eivät suinkaan ole yhtenä kansana vaatimassa eroa Espanjasta. Suuri osa heistä vastustaa itsenäisyyttä – ero olisi epävarma vaihtoehto, vaikka Katalonia onkin taloudellisesti vahva. Näkyvistä poliitikoista esimerkiksi Barcelonan pormestari  Ada Colau kannatti kansanäänestystä, vaikka hän vastustaakin Katalonian itsenäistymistä.

Kansanäänestys oli itsenäisyyden kannattajien näytöstä. Äänestysvilkkaus jäi 42,3 prosenttiin. Äänestäneistä 90 prosenttia sanoi ”kyllä” itsenäisyydelle, aluehallinto kertoi. Neljännesmiljoona ääntä jäi laskematta, koska poliisi sulki äänestyspaikkoja ja takavarikoi vaaliuurnia.


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005392010.html
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8706
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #33 : ma 02.10.2017, 17:45:38 »
EU:sta urahdettiin, että äänestys oli laiton ja tilanne on Espanjan sisäinen asia. On ne mestareita.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2749
 • Väärinajattelija
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #34 : ma 02.10.2017, 17:48:36 »
EU on todellakin sokea sille, mitä oikeasti tapahtuu. Se tulee vielä kohtaamaan runsaasti ja yhä voimakkaampaa paikallista vastarintaa. Tästä tulee mielenkiintoista!
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Vanha aatami

 • Konkari
 • Viestejä: 13557
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #35 : ma 02.10.2017, 17:55:39 »
EU:sta urahdettiin, että äänestys oli laiton ja tilanne on Espanjan sisäinen asia. On ne mestareita.

Tietysti - Eurostoliitossa kansat ovat veljiä keskenään - eivätkä ihmisoikeudet ja turvallisuus omassa maassaan kuulu eurooppalaisille väärinajattelijoille. Sitäpaitsi EU:n komission puheenjohtaja Juncker ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja  Tusk kuuluvat samaan EPP-puolueryhmään kuin Espanjan pääministeri Rajoy.

Hei me pamputetaan sisu katalaaneista.

JPA
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8706
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #36 : ma 02.10.2017, 17:57:08 »
EU on todellakin sokea sille, mitä oikeasti tapahtuu. Se tulee vielä kohtaamaan runsaasti ja yhä voimakkaampaa paikallista vastarintaa. Tästä tulee mielenkiintoista!
Italiaan ja Kreikkaan suuntautuneet siirtolaisvirratkin olivat EU:n virallisen kannan mukaan vuosia vain maiden sisäinen asia, vaikka niin Italia kuin Kreikkakin  pyysivät EU:lta tuhannet kerrat apua ja laajempaa yhteistyötä yhä pahemmaksi äityneen ongelman ratkaisemiseksi. Kuten monessa muussakin asiassa, alkavat pyllistellä vasta sitten, kun kakka on jo housuissa.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 14073
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #37 : ma 02.10.2017, 20:09:11 »
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201710012200430820_ul.shtml

Palomiehet suojelivat äänestäjiä Kataloniassa - poliisi pamputti heitäkin
Hänet itsensä kanssa.

Poissa Vanha aatami

 • Konkari
 • Viestejä: 13557
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #38 : ma 02.10.2017, 20:20:53 »
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201710012200430820_ul.shtml

Palomiehet suojelivat äänestäjiä Kataloniassa - poliisi pamputti heitäkin

Väärin sammutettu!

JPA
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Juuli Hukkaskukka 2

 • Konkari
 • Viestejä: 1056
Vs: Katalonian itsenäistyminen
« Vastaus #39 : ma 02.10.2017, 20:33:36 »
 Jospa se tuo Ahvenanmaa haluaa kanssa kohtapuoliin itsenäistyä.
https://www.youtube.com/watch?v=7DUnyXUaUDE
muistojeni ruusut anneli sari