Kirjoittaja Aihe: Turn-off  (Luettu 1186 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 9676
  • 6-K, kannatusryhmä (perusjäsen)
Vs: Turn-off
« Vastaus #20 : su 01.10.2017, 19:36:42 »
21. Hän puhuu koko ajan itsestään.

Näkkärillä tuli vastareaktio myös objektiivisempaan puoleen. On muka otettava niin tai näin, koska se, ja se.

Subjektiivisessa ja itseä lähelläolevassa on juuret, ja myös juuret liittyä muihin. Jos ei näe asioita omakohtaisesti läheltä, turha puhua kaukaisemmasta, jos haluaa kautta linjan olevaa kattavuutta.

Eri asia on lähdöt, kummasta suunnasta tahansa. Jotkin asiat voi olla hyvin täysin subjektiivisia alkuun, eikä ymmärrysvaadetta ole, jos sitä ei tuo esiin, tai tilanne on sopiva. Toisaalta kaukaisuudesta voi katsoa, tietämättä, mihin se ehkä voi liittyä.

Ongelma on monipuolinen, ja taustalta löytyy monenlaista.
Kaiken Kaltainen Kahjous Kunnon Kestävään Kunniaansa. (6-K)

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 9676
  • 6-K, kannatusryhmä (perusjäsen)
Vs: Turn-off
« Vastaus #21 : su 01.10.2017, 20:11:42 »

Niskanpäälläolovaikutelma voi jäädä myös silloin, jos on debatoija, joka etenee korrektisti. Hän ei valitse sellaista sanottavaa, joka on todennäköisesti posketonta, ja jos tietää sanottavansa kyseenalaisuuden, tai sanottavan luonteesta jotain, hän voi liittää arvioidun metaosuuden sanottavaan heti, tai myöhemmin, jolloin jotain voi mennä vaikka kokeiluun, ilman selosteluja.

Jos debatoija on hyvä, hän tietää aika paljon siitä, millä tavalla voi lähteä sanomaan jotain. Hän ei ns narahda höpsöttelystä. Jos taas on liikkeellä summittaisesti, on tällaisesta tilanteesta lähtevät helposti horjutettavissa, tai kyseenalaistettavissa.

Kaikki mielipiteet ja väitteet ovat sanojalla aina parhaita, tosin jos mielipiteen esittäjää ei tunne, eikä hän tee mielipiteiden lähtöpohjaa jotenkin avoimeksi, on muiden vain todettava jotain epäselväksi, koska ei ole liittää sanottavaa mihinkään koherenttiin yhteyteen. Kuulijalle ei ehkä käy, eikä ehkä käy yleiseen jakeluun, kuulijoiden mielestä. Ymmyrkäiseksi voi jäädä, jolloin sanottu jää heittojen tasolle, kytketymättä, jolloin sanottua ei voi arvioida vasten perustaansa.

Täytyy sanoa, että olen niin epäkypsä, etten osaa vetää tästä selkeää analyysiä, siis ilmenevistä tilanteita debateissa.

Yleensä sanottua voi lähteä työstämään paremmaksi, tai arvioimaan se hyväksi vain, jos on jokin tilanne, jota vasten arviointia voi tehdä. Jos sanotun sovellusaluetta ei tarjota, niin ei kai sanottuun voi ottaa kantaa. Varmasti parasta tarjottua kuten kaikilla. Voiko parantaa, ei muut, ja miksi itse sanoo jotain, jos ei muiden arviointikontribuution takia.
Kaiken Kaltainen Kahjous Kunnon Kestävään Kunniaansa. (6-K)