Kirjoittaja Aihe: Onko Tampereen Uudesta Yliopistosta tulossa roskapankkiyliopisto?  (Luettu 3297 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Tampereen Uuden (kolmen) Yliopiston Säätiön puheenjohtajaksi on valittu 70-vuotias biokemian tohtori Marja Makarow,joka on ollut mm.Helsingin yliopiston vararehtorina,Suomen akatemian tutkimusjohtajana,Euroopan Tiedesäätiön puheenjohtaja- na Strassburgissa, Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin hallintoneuvostossa sekä perustamassa myös kilpailevaa Aalto-säätiöyliopistoa.

Ainakin minun mielestäni hän on epäonnistunut kaikissa tiedejohtajan tehtävissään tieteen kannalta. Herää kysymys, onko Tampereen uusi yliopisto tosiasiassa Suomen tieteen roskapankki. ”Elinkeinoelämähän” yleensä vaatii Suomen yliopistomäärää karsittavaksi ja keskitettäväksi ”yhteen tai pariin huippuyksikköön” – joihin Tampere ei näytäkään kuuluvan!

”Naisten tieteen” humua ja sumua Halosen kaudella…

Julkaistu Tiede-lehdessä 3/2004

”Naisten päivän päätilaisuus on vetänyt Helsingin yliopiston juhlasalin liki täyteen merkittäviä naisia kunnianarvoisan Helvi Sipilän johdolla. … Taiteilijaprofessori Kaari Utrion ja professori Outi Hovatan puheiden jälkeen eturivistä nousee asiallisen tyylikkäästi … pukeutunut nainen. Marja Makarow kävelee puhuja- pönttöön esittämään juhlaväelle naistutkijan tervehdyksen. Hän kertoo Viikin kampuksella vuosittain järjestetyistä naisten päivän seminaareista, joissa tutkijanaiset ovat puhuneet kokemuksistaan.

– … Halusimme järjestää tämän tilaisuuden siksi, että voisimme tarjota rohkaisevia roolimalleja nuorille naisille – ja meille muillekin, Makarow päättää ja jättää lavan Tarja Haloselle.

Marja Makarowia itseään vakuuttavampaa roolimallia tutkimuksen maailmasta on vaikea löytää (”Tieteen” mielestä) ”…

Tiede korvattiin Helsingissä neurohölynpölyllä…

Tuon ajan “erityistä naistentiedettä” edustivat ehkä vieläkin enemmän ainakin julkisuudessa “ihmisen peilineuroonien” mukamas “todis- taja”  Riitta Hari Teknillisen Korkeakoulun kylmälaboratoriosta, psykologian professorit  Liisa Keltikangas-JärvinenKirsti Lonka ja Marjaana Lindeman (”synnynnäinen tieto”) Helsingin yliopistosta.

Maria Makarowin yksi perusvirhe oli, että hän tiedejohtajana kaatoi noille muille puoskariämmille rahaa kuin suokuokalla, miljardeittain. Se myös osoitti, että hän ei tosiasiassa ymmärrä tieteestä. Tämän ei ole tarkoitus olla loukkaus naisia vaan hölynpölytiedettä vastaan. Se käyttää kaikkia mahdollisia ja mahdottomia ”kortteja”, mitä ikinä vaan keksii.

Vararehtori Marja Makarov opetti ja opetutti Eric Kandelin paskaa ”neurofysiologiana”!

 
Helsingin yliopiston vuoden 2005 – 2008 opetusohjelmasta:

52265 Neurobiologian luennot, 5-13 op

Tavoitteet ja sisältö:

Luennoilla käsitellään mm. neurobiologian suhde muihin tieteisiin - neurobiologian tutkimusmenetelmiä - neurobiologian aatehistoriaa - hermosolukalvon biofysiikka; sähkökemiallisten ilmiöiden termodynamiikka - hermosolujen sähköinen ja kemiallinen signalointi (aktio- ja lepopotentiaali, synapsien toiminta)

– aivojen plastisuus: hermosoluyhteyksien synty ja ylläpito
– oppiminen ja muisti
– soluvaurioiden mekanismit ja vaurioista toipuminen
tiedonkäsittely hermostossa
– motoriikka: motoriset ohjelmat; liikkeiden suunnittelu ja toteutus
– neuroetologiaa: kiinteät liikemallit -aistimukset ja havainnot
– sisäiset representaatiot; tietoisuuden neurobiologiaa

Kirjallisuus: luentomoniste, Purves et al: Neuroscience;

Bear et al: Neuroscience – Exploring the Brain;

Kandel et al.: Principles of Neural Science;

Kaila: Hermoston ja käyttäytymisen biologiaa

Kandelin ”molekyyliajatteluteoria” on järjettömyys

Kökkönoopelisti Eric Kandel on pöyristyttävä huijari, eivätkä nämä hänen esittämänsä molekyyli-ilmiöt ja täysin uusien neuronienvälisten fyysisten kytkentöjen muodostuminen ole muistin mekanismi ainakaan millään selkärankaisella, keskushermostollisella lajilla.

Kandel huijaa härskisti myös keskushermostottomilla selkärangattomilla kuten kuten banaanikärpäsillä ja merietanoilla tekemissään valeko- keissa, joissa hän mm.”simuloi aistiärsykkeitä” kohdistamalla sähköisiä ”neurosignaaleita” suoraan vaikka banaanikärpäsen alkoholiresep- torin (jolla se löytää ruokansa) neuronien viejähaarakkeeseen aksoniin. Se oli muka viinasta vieroittava rankaiseva ärsyke (se ei ollut lain- kaan ärsyke,sellaiset tulevat aistimiin), joka saa banaanikärpäsen hetkeksi ”raitistumaan pahan tunteen takia” (kuin antabus)!!! Se lakkaa ainakin joksikin aikaa kokonaan syömästä ja kuolee (koska ei löydä ruokaa), ellei lillu jossakin hedelmämehussa. Jos se kuitenkin lilluu sellaisessa ja syö,palautuu myös alkoholintunnistus ja liikkuva ruoanetsintäkyky,koska alempien olioiden neuronit uusiutuvat ja palauttavat geneettisen mallin. Näin Kandel tulkitsee drosophilan viina- ja ruokalakon ”pavlovilaiseksi ehdollistumiseksi”, koska se on muka ”palautuvaa, väliaikaista oppimista” (mikä on ydintuntomerkki)! Pavlovilaista ehdollistumista, joka perustuu palkitseville ja rankaiseville kokemuksille, ja jolle ihmisen muisti yksinomaan perustuu, esiintyy vain aivokuorellisilla tasalämpöisillä lajeilla: nisäkkäillä ja linnuilla.

Jotakin tekemistä lipidilauttojen kanssa? Tuskin!

Kliiniseen biokemiaan suuntautunut opiskelija Makarow os. Mäkinen pääsi tekemään gradua professori Ossi Renkosen laboratorioon Mei- lahden teoreettisissa laitoksissa ja valmistui v. 1975 filosofian kandidaatiksi. Hän päätti jatkaa väitöskirjaan asti, joka valmistui v. 1979. Ensimmäinen pätkätyö löytyi virusopin laitokselta, kunnes Makarow hakeutui tekemään varsinaista post doc -työtään  Kai Simonsin tutkimusryhmään Euroopan molekyylibiologian laboratorioon Saksan Heidelbergiin.

Simons (s.1938) on esittänyt teorian erityisistä lipidilautoista (rasvamolekyylilautoista,lipid raft), jollaisia muodostuisi solukalvoilla näiden kanssa kosketuksiin joutuneiden proteiinimolekyylien kanssa noiden molekyylien ympärille siten että proteiinimolekyylit voisivat näin kulkea solunkalvon läpi sisään ja ulos. Tärkeä aine lipidilautassa olisi mm. kolesteroli. Lipidilautat olisivat kooltaan 10-200 µm:n luokkaa.

Lipidilauttoja on tutkittu nyt 40 vuotta mm. Simonsin johdolla ilman, että niiden olemassaolosta olisi saatu sitovaa näyttöä. Vuonna 2000 Simons muutti Dresdeniin Max Planck -instituutin Solubiologian ja genetiikan osaston valmistumisen yhteydessä, jonka johtajana toimi vuoteen 2006. Nykyisin Simons toimii johtajana tutkimusryhmässä, jonka tarkoitus on yhdistää nykyaikainen molekyylibiologia ja solubiologia.

Makarow tutkii muuntogeenisiä leivinhiivoja

Makarow toimi Heidelbergissa vain kaksi vuotta. Vuonna 1983 perusti oman tutkimusryhmän Helsingin yliopiston geenitekniikan laboratorioon. Tämä tapahtui aikaan, jolloin ongelmat Eric Kandelin kanssa olivat maailmalla vasta käynnistymässä, eikä ”rotumurhapeilineuroneita” ollut osattu ounastellakaan… ( ]:-D )

Vuonna 1985 Makarow julkaisee Tieteen mukaan ensimmäinen artikkelinsa itsenäisenä tutkijana. Uskomatonta, että joku on voinut olla 6 vuotta tohtorina julkaisematta ensimmäistäkään itsenäistä artikkelia! Miten Makarowin väikkäri saattoi näin hoitua? Oliko se jokin ”ryhmäväikkäri?! Pääseekö Suomessa akateemikoksi pelkästään roikkumalla sopivissa ryhmissä vaikka kahvinkeittäjänä.

Tiede/Makarov: ” – Omasta kokemuksestani voin sanoa, että tutkijat eivät välttämättä pysty yksin hyödyntämään löydöksiään. Perustut- kija ei pohdi, onko työssä jotain keksinnöllistä ja hyödynnettävää tai pitäisikö keksintö suojata ja miten se tehdään. Tällaisissa asioissa tutkija on ihan ulalla ja tarvitsee apua. Jos sitä ei tule, tutkija julkaisee kaiken. Makarow tietää, mistä puhuu: hänellä itsellään on kaksi patenttia Suomessa ja yksi Yhdysvalloissa. Ne liittyvät hyötyproteiinien tuottamiseen hiivassa.“

(Toivottavasti ei vahingossa geenimuunnella maailmalle mitään uutta ”aivosilsaa”…)

Lipidilautat näyttäisivät olevan asiaa – ”molekyyliajattelut” ja pierupeilineuronit eivät!

Vuodelta 2011 löytyy PubMed Central Canada –tiedelehdestä Hiroake Waken, Philip R.Leen sekä USA:n ja maailman johtavan neurofysio- login R. Douglas Fieldsin artikkeli ”Control of Local Protein Synthesis and Initial Events in Myelination by Action Potentials”, jossa lipidilauttojen arvellaan olevan todennä- köinen mekanismi neuronien viejähaarakkeiden aksonien ja niiden signaalinjohtavuutta säätelevän, erillisten oligodendrosyyttigliasolujen muodostaman myeliinipeitteen keskinäisessä signaalinvälityksessä:

Olidogodenrosyytti-gliasoluissa tietyt aksoni(neuronin viejähaarake)-gliasolu-vuorovaikutukset – mukaan lukien Src-perheen kinaasi Fyn, solukiinnitys- molekyyli L1  ja integriini, jotka ovat keskittyneet rasvalauttamikroalueisiin – säätelevät solutapahtumia, jotka ovat tarpeen tarvittavien aksonien myelinisoimiseksi. Näihin kuuluu myeliinin perusproteiinin (MBP) paikallinen välitys mitokondriaaliselta RNA:lta (mRNA) oligodendrosyyttiprosesseihin. Ei tiedetä voiko sähköinen toiminta kontrolloida näiden signaalikompleksien toimintaa. ”

Risto Koivula, DI, Tampere

Marja Makarow, chief executive, European Science Foundation, Strasbourg, FranceFil. Tri Marja Makarow

Tuo europuoskari- ja roskapankkitiedeväki,jotka ovat rikollisia,on VAINONNUT MINUA KOKO AKATEEMISEN IKÄNI ”PIENESTÄ” JA VAARAT- TOMASTA TEEKKARIPOJAN PLANTUSTA ALKAEN syistä, joita en tunne. Luin Leninin Materialismin ja empiriokritisisminkin vasta diplomityöntekijänä, ja se vaikutti suuresti ideologiaani juuri suhtautumisessa tieteeseen. Sitten tietysti  rupesi olemaan vähitellen ”todellista aihettakin” SILLÄ puolella (pelätä aggressiohan  on pelkohormonin aiheuttama...)…

NATOsta ei ole kysymys. Siellä on oltu pikemminkin perusmukavia tiedeasioissa.
« Viimeksi muokattu: ke 30.08.2017, 18:29:32 kirjoittanut Spammiro Botti »

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5776
Marja Makarow vaikuttaa kliinisesti tutkisteltua olevan melko vauhdikas naisihminen ?

Eikö totta ?
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5776
Onkohan Marja Makarow uusi Spotti ?

Mielestäni on vain uusi Hottis ?
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Marja Makarow vaikuttaa kliinisesti tutkisteltua olevan melko vauhdikas naisihminen ?

Eikö totta ?

On kyllä olemassa muillakin tavoilla vauhdikkaita naisihmisiä...

Kai Halonenkin on jostakin vinkkelistä "vauhdikas"... Minusta hän on kuitenkin koko ajan ollut sitä pelkästään pahanteossa.

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5776
Marja Makarow vaikuttaa kliinisesti tutkisteltua olevan melko vauhdikas naisihminen ?

Eikö totta ?

On kyllä olemassa muillakin tavoilla vauhdikkaita naisihmisiä...

Kai Halonenkin on jostakin vinkkelistä "vauhdikas"... Minusta hän on kuitenkin koko ajan ollut sitä pelkästään pahanteossa.

Ei kai ex pressa Haloska siis ole minkäänlainen "HOTTIS".

Minusta hän on kylmäkääryle..
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Marja Makarow vaikuttaa kliinisesti tutkisteltua olevan melko vauhdikas naisihminen ?

Eikö totta ?

On kyllä olemassa muillakin tavoilla vauhdikkaita naisihmisiä...

Kai Halonenkin on jostakin vinkkelistä "vauhdikas"... Minusta hän on kuitenkin koko ajan ollut sitä pelkästään pahanteossa.

Ei kai ex pressa Haloska siis ole minkäänlainen "HOTTIS".

Minusta hän on kylmäkääryle...

Samanlaisia kylmääviä, tappavia "kääryleitä" nämä kaikki puoskarit ovat, "hoidollisesti" ja myös sotilaallisesti.

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/241708-arvostelukyvyton-opetusministeri Lauri Gröhn, Parainen

Asun Nauvossa, Brysseli 97-04 Tutkinto: teoreettinen fysiikka Työura: Yliopisto, iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97, yrittäjä Brysseli, EU:n komissio, Yrittäjä 2005-. Tein 1. kotitietokoneeni 76 Lanseerasin 81 termin "sulautetut järjestelmät". Skepsiksen siht. 91-92, pj. 93. Softani muuttaa valokuvat hetkessä musiikiksi.

22.8.2017 17:22 Lauri Gröhn

Arvostelukyvytön opetusministeriOpetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on asettanut osaamisen tulevaisuuspaneelin, jonka tehtävänä on ennakoida koulutuksen muutostarpeita.

Paneelissa on henkilöitä, joiden kyvyt ilmenevät oheisesta kuvasta ja tästä linkistä.

Paneeli:

Cristina Andersson, tietokirjailija

Olli-Pekka Heinonen, pääjohtaja, Opetushallitus

Martti Hetemäki, valtiosihteeri, valtiovarainministeriö

Kaarle Hämeri, kansleri (1.10.2017 alkaen), Helsingin yliopisto

Sanna Järvelä, professori, Oulun yliopisto

Jari Kaivo-oja, Tutkimusjohtaja, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun kauppakorkeakoulu

Esko Kilpi, toimitusjohtaja, Esko Kilpi oy

Paula Laine, johtaja, Sitra

Anita Lehikoinen, kansliapäällikkö, opetus- ja kulttuuriministeriö

Lauri Lyly, pormestari, Tampereen kaupunki

Ilkka Paananen, toimitusjohtaja, Supercell

Petri Rouvinen, tutkimusjohtaja, ETLA

Riitta Salmelin, professori, Aalto-yliopisto


Keskustelua:

Leo Mirala 22.8.2017 22:06

Olet tietysti asiallisesti ottaen oikeassa Lauri. Mutta minulla on toisenlainen näkemys ministeristämme:

Sanni-rouva on viehättävin ministeri mitä tunnen ja eikä tyttöystävistäni monikaan ollut yhtä kaunis. Häntä ei pidä arvostelle tekemisistä, onko niissä mitään järkeä. Sanni-rouva pukeutuu aistikkaasti, joka päivä viehättävä uusi puku, sininen sopii hänelle hyvin. Kaikenmaailman kissanristiäisissä hän ei paljoa puhu, eikä ainakaan mitään asiaa. Isommissa ympyröissä hän pitää pienen suunsa supussa ja vain hymyilee kauniisti. Hän antaa miesten hoitaa puhumiset ja tekemiset.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on myös kaunis ja hymyilee ihanasti. Hänellä olisi kaikki mahdollisuudet korkeisiin virkoihin mutta koska hän pitää suurta suutaan jatkuvasti auki, sieltä tulee kaikkea moskaa mitä hänen tyhjässä päässään liikkuu.

 Lauri Gröhn 22.8.2017 23:04

Kauneus ei estänyt kelvottomien neuvonantajien käyttöä paneelin valinnassa.


« Viimeksi muokattu: la 26.08.2017, 16:26:15 kirjoittanut Spammiro Botti »

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Hommien varsinainen oikea nimi on julkisen rahan lypsy huijareille:

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241924-helsingin-visio-ei-ole-visio

 KVASITIETOYHTEISKUNTA Mediakritiikkiä. Tulevaisuus ei tuonutkaan tietoyhteiskuntaa, tuli vain tietoistettu yhteiskunta.
'
Helsingin visio ei ole visio
26.8.2017 14:42 Lauri Gröhn

    Visio

    ilmoita asiaton viesti    Maailman toimivin kaupunki Helsingin kaupunkistrategia 2017-2021

Suomalaisissa  strategiapapereissa esitetyt visiot ovat harvoin visioita. Ei myöskään Helsingin kaupunkistrategian  visio, kuva. Tavallisesti höpövisioissa sorrutaan jonkinlaiseen mittariin, kuten tässäkin tapauksessa. Että ollaan paras. Tuollainen ei anna mitään suuntaa tulevaisuudelle.

Toinen esimerkki surkeasta visiosta.

Ongelman ydin on siinä, että valtio eivätkä kunnatkaan voi matkia yritysten prosesseja. Termit visio, strategia, tulosjohtaminen, kilpailukyky, tuottavuus, eivät yksinkertaisesti ole sovellettavissa julkishallintoon. Yritykset soveltaa ovat toistuvasti samantapaista tyhjää sanahelinää kuin tuo "visio". Suomalaiset konsultit jatkavat silti veronmaksajien lypsämistä tuollaisella höpö höpöllä.  "


Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/tampereen-yliopiston-uusiinkin-aivohutkimus-on-kandelin-paskaa/

Tampereen yliopiston uusiinkin aivohutkimus on Kandelin-paskaa

https://www.aamulehti.fi/uutiset/huippuyliopisto-usasta-innostui-tamperelaisten-aivotutkijoiden-tyosta-taalla-tehtavat-ihmiskokeet-kiinnostavat-200344681

Aamulehti 27.8.2017:

Huippuyliopisto USA:sta innostui tamperelaisten aivotutkijoiden työstä - Täällä tehtävät ihmiskokeet kiinnostavat

Kun Tampereella ensimmäisenä maailmassa ihmisellä tehty uraauurtava aivotutkimus julkaistiin, yhdysvaltalaisesta huippuyliopistosta otettiin heti yhteyttä. Nyt keskustellaan yhteistyön aloittamisesta. ”

RK:Massachusetts Instituite oh Technology (MIT) ei ole ”huippuyliopisto” vaan HAISTAPASKANTIEDEHÖRHÖ- LÄ, mm. Steven Pinkerin ja Noam Chomskyn ”kotiluola”, jonka kanssa ”yhteistyö” paitsi vahingollista myös vaarallista: se on vaatinut esimerkiksi salaisten tietokantojensa (jollaiset eivät lainkaan kuulu TIETEESEEN!) julkistajille kymmenien vuosien vankeustuomioita ja kymmenien miljoonien ”vahingonkorvauksia” (todellakin!) ja ajanut tutkijoita itsemurhiin:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/06/v-2013-mit-luistaa-vastuustaan-gangsteritieteesta-ja-terrorismista

Puoskariylipisto Massachusetts Institute of Technogy (MIT) yrittää luistaa vastuusta terrorista ja gangsteri”tieteestä”…

Kirjoittanut Spammiro Botti (31. heinäkuu 2013, 08:30)

Lappu luukulle odottaa MIT:iä ainakin, jos ei tyyli muutu, ennen Obaman kauden loppua. ”

RK: Nyt pannaan toivo Donaldiin… Obina petti

Kukaan ei tarvitse MITin ”salaisia tietokantoja” mihinkään todelliseen tarpeeseen, ja sitä paitsi TIETEENHÄN PITÄSI OLLA JUILKISTA JA KAIKIEN KRITISOITAVISSA!

http://human-brain.org/mitecs.html

”Vuodon” taustalla, josta MIT vaati työntekijälle 36 vuoden vankeutta ja miljoonien ”vahingonkorvauksia” oli varsin todennäköisesti tehty tarkoituksessa käydä tulevaisuudessa oikeutta maailman tunnetuinta gangsteritiedelaitosta kohtaan.

YLEn juttu on vahvasti MIT:n kannalta ”kaunisteltu”, mutta onneksi sentään jotakin saadaan edes sen nettisivujen kautta tästä kuohuttavasta tapauksesta suomalaiseenkin julkisuuteen.

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/kongressiedustaja+ehdottaa+quotaaronin+lakiaquot+redditperustajan+kunniaksi/a870758#.UPZvF-tm5Yc.facebook

MIT:n ”tieteellisen tiedon huippusalaisuudelle EI OLE MITÄÄN KANSAINVÄLISOIKEUDELLISTA PERUSTAA, varsinkaan kun se ”tieto” on pääosin ITSE LAITONTA (kuten Snowdeninkin julkistamat muuntyyppiset tiedot muista syistä!) perättömänä huijaustieteellisenä disinformaationa! Tätä vauhtia mennään siihen suuntaan, että kukaan ei uskalla kohta yliopistojen tiedostoja aukaistakaan, missä sellaisiin törmää…


MIT: ” Emme ole syyllisiä Aaron Swartzin itsemurhaan

Ohjelmoijana ja nettiaktivistina toiminutta Swartzia syytettiin miljoonien tieteellisten artikkeleiden varastamisesta yhdysvaltalaisesta tietokannasta.

Bostonissa toimiva Massachusetts Institute of Technology (MIT) yliopisto kertoo, ettei se yrittänyt saada nettiaktivisti Aaron Swartzia oikeuden eteen ja että yliopisto suhtautui asiaan neutraalisti oikeusprosessin ajan. Asia selviää MIT:n teettämästä sisäisestä tutkinnasta.

26-vuotias Aaron Swartz teki itsemurhan tammikuun 11. päivänä vuonna 2011 hirttäytymällä. Ohjelmoijana ja nettiaktivistina toiminutta Swartzia syytettiin miljoonien tieteellisten artikkeleiden varastamisesta yhdysvaltalaisesta JSTOR-palvelusta. Häntä uhkasi kymmenien vuosien vankeustuomio. Swartz oli kuollessaan 26-vuotias, ja hänen kerrotaan olleen hyvin masentunut. Oikeudenkäynnin oli määrä alkaa saman vuoden huhtikuussa.

Syyttäjät ovat puolustautuneet sanomalla, että he tarjosivat Swartzille neljästä kuuteen kuukauden vankilatuomiota. Swartzin kuoleman jälkeen hänen ystävänsä ja tukijansa ilmaisivat huolensa siitä, että MIT olisi avustanut syyttäjiä oikeusjutussa väärin perustein.

MIT:n sisäinen tutkintalautakunta päätti tutkimuksensa toteamalla, ettei yliopisto ollut tehnyt mitään väärää.

Swartzin isä Robert Swartz sanoi tiistaina että tutkinta osoittaa, että MIT ei pysynyt puolueettomana ja että se edesauttoi hänen poikansa itsemurhan.

– MIT teki useita virheitä sisäisessä tutkinnassaan, jotka antavat aihetta lisätutkimuksiin, Robert Swartz sanoi.

Aaron Swartzin tyttöystävä kutsui MIT:n tutkintaa ”valkopesuksi” ja kertoi MIT:n asi-anajajien antaneen syyttäjille täyden pääsyn silminnäkijöiden kuulusteluun ja todis-tusaineiston läpikäymiseen, mutta että he kieltäytyivät antamasta samoja tietoja Swartzin asianajajalle.

MIT:n tutkintalautakunta myönsi, että yliopisto olisi voinut toimia esimerkillisemmin ja että vaikka se ei tehnyt mitään väärää, se ei onnistunut tekemään hyvääkään. ”

MIT:n kilpailija ja naapuri Harvard (Harvajäkiopisto) on ryhtynyt korjaamaan virheitään, ja samalla myös MIT:n virheitä ja väärennöksiä.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/02/marc-hauser-ja-bullshit-science

 

 

AL: ” Uutiset 27.08. 19.30

Saara Tuominen / Aamulehden arkisto

Huippuyliopisto USA:sta innostui tamperelaisten aivotutkijoiden työstä - Täällä tehtävät ihmiskokeet kiinnostavat

Tampereella tehdyssä tutkimuksessa saatiin uutta tietoa ihmisen aivojen syvissä osissa sijaitsevan talamuksen roolista työmuistissa.Vesa Vanhalakka Aamulehti
 

RK: Hölynpölytiedetoimittaja Vesa Vanhakakka on Bilderberg-Apumatti Apusen infosoturi.

AL: Tampereen yliopiston tutkimusryhmä on ensimmäisenä maailmassa kerännyt elävän ihmisen aivojen syvis- tä osista tietoa, joka luo pohjaa sille, että ihmisen sairauden tai aivovaurion takia heikentynyttä työmuistia voidaan mahdollisesti joskus parantaa aivojen syviin osiin suunnattujen sähköisten ärsykkeiden avulla.

Tampereella ihmisillä tehdyn kaltainen koe on tätä aikaisemmin muualla tehty vain eläimillä.

Uraauurtavassa tutkimuksessa saatiin uutta tietoa siitä, että aivojen syvissä osissa olevalla talamuksella on tärkeä rooli ihmisen työmuistissa.

Uusi tieto aivojen syvissä osissa sijaitsevan talamuksen yhteydestä työmuistiin ja korkeamman tason aivotoimintaan on tärkeätä, kun halutaan kehittää menetelmiä sairauden tai onnettomuuden takia heikentyneiden työmuistitoimintojen kohentamiseksi.

Talamukseen elektrodien avulla suunnatuilla sähköisillä ärsykkeillä hoidetaan jo esimerkiksi epilepsiapotilaita tai pakko-oireisesta häiriöstä kärsiviä ihmisiä. ”

RK: Siinä, että aistinsignaalit siirtyvät keskiaivojen esiprosessoimina talamuksen kautta aivokuorelle EI OLE UHTÄÄN MITÄÄN UUTTA ainkaan muille kuin ehkä MIT:ille ja hölynpölytiedetoimittaja Vesa Vanhakakalle.

Jopa Suomalaiinen Wiki (joka yleensä ei tiedä mistään mitään!) tietää tämän:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Talamus

” Näkökukkula eli talamus (lat. thalamus) on aistiratojen väliasemana toimiva suuri tumake, joka sijaitsee väli- aivojen sivuseinämissä. Kaikki aistien hermoradat, lukuun ottamatta hajuaistimuksia välittäviä hermoratoja, kulkevat isoaivokuorelle näkökukkulan tumakkeiden kautta.Näkökukkulassa sijaitsee ulompi polvitumake (engl. lateral geniculate nucleus), jonka kautta verkkokalvolta tuleva näköinformaatio välittyy näköaivokuorelle. "

http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/thalamus

Thalamus

a conglomerate of the nuclei of gray matter (nerve cells) in the brain, located between the mesencephalon and the cerebral cortex; it is the main part of the diencephalon.

The thalamus developed for the first time in bony fish. In ontogenesis it develops from the prosencephalon sac. The thalamus is a nucleus in which afferent nerve impulses coming from all the sense organs (except the olfactory organs) gather. Each type of sensory pathway has its own specific nuclei (lateral group) in which the impulses are transmitted from one nerve cell to another and are transferred to the appropriate zone of the cerebral cortex. Associative nonspecific nuclei (medial group) receive stimuli from specific nuclei of the thalamus and from nonspecific structures of the diencephalon, mesencephalon, and medulla oblongata and transmit them to various subcortical and cortical neurons. The thalamus is involved in primary analysis and synthesis of all stimuli entering the brain from the neuroreceptors. In lower vertebrate animals the thalamus ensures performance of all necessary reflexes; in mammals and man the higher center of integration is the cerebral cortex. Under the thalamus lies the hypothalamus.

IU. A. FADEEV

 The Great Soviet Encyclopedia, 3rd Edition (1970-1979). © 2010 The Gale Group, Inc. All rights reserved.


AL: Hannu Mänttäri ja Vesa VanhalakkaNeurologian erikoislääkärin Kaisa Hartikaisen johtamassa Käyttäytymisneurologian tutkimusryhmässä tehty tutkimus avaa myös uusia mahdollisuuksia ihmisen aivojen ja niiden rakenteiden tutkimiseen.

Tutkimuksen merkittävyydestä kertoo, että kun se julkaistiin elokuun alkupuolella arvostetussa neurotieteen alan Journal of Cognitive Neuroscience -julkaisussa, MIT:stä Yhdysvalloista otettiin vain muutama tunti artikkelin julkaisemisen jälkeen yhteyttä Tampereelle.

Hartikainen halutaan Bostoniin tutkimusryhmän työtä esittelemään vielä tämän syksyn aikana.

– MIT on kiinnostunut yhteistyön aloittamisesta tutkimusryhmämme kanssa, Hartikainen sanoo.

Aamulehden arkistoKaisa Hartikainen johtaa Kayttäytymisneurologian tutkimusryhmää

Bostonissa sijaitseva MIT eli Massachusetts Institute of Technology on yksi maailman arvostetuimmista yliopistoista.

Elokuun puolivälissä julkistetussa maailman vanhimmassa ja tunnetuimmassa Shanghain yliopistovertailussa MIT on maailman yliopistojen joukossa neljäntenä.

Vesa Vanhalakka

 


MIT:n kampus Bostonissa tunnetaan huippuosaamisen lisäksi myös näistä arkkitehti Frank Gehryn suunnittelemista rakennuksista.

 
RK: MIT on pudonnut Shanghain listalla ja on neljännestä sijasta huolimatta 50% jäljessä ”pisteissä” johtavaa Harvajärkiopistoa. Harvard on myös oikaissut järjettömyyksiään ja aivopirujaan ja ppotkinut huijareita kuten pöyristyttäövän Marc Hauserin pellolle, mutta MIT ei ikinä tee niin.

AL: Reaaliaikaista syy- ja seuraus -tietoa

Tampereella tehdyissä kokeissa saatiin uutta suoraa tietoa ihmisaivojen syvän rakenteen, talamuksen, roolista ihmisen työmuistissa.

Tarvitset työmuistia, kun sinun on hetkellisesti pidettävä jotakin informaatiota mielessä, esimerkiksi, kun keskustelet toisten ihmisten kanssa tai kun lasket päässäsi.

Aiemmin ajateltiin, että ihmisen korkeammat aivotoiminnot, kuten ajattelu ja tiedonkäsittely, hoituvat pääasiassa aivokuoren ja erityisesti otsalohkojen alueella.

Viime vuosina on saatu uutta tietoa siitä, että otsalohkot toimivat luultua paljon läheisemmässä yhteistyössä talamuksen kanssa.

Tampereen tutkimus vahvistaa tätä näkemystä.

–Pystyimme talamuksen eri osia sähköisillä ärsykkeillä stimuloimalla osoittamaan, että talamuksella on tärkeä rooli työmuistissa. Työmuistilla puolestaan on tärkeä rooli melkein kaikessa korkeammassa aivotoiminnassa. ”

Hannu Mänttäri ja Vesa VanhalakkaMerkittävää on, että ihmiskokeissa nähtiin selkeä syy-seuraussuhde.

Nykyään saamme usein nähdä nykyaikaisten kuvantamismenetelmien avulla aivoista otettuja hienoja kuvia. Kuvissa aivoalueet leiskuvat näyttävästi eri väreissä aktivoituessaan.

Kuvantamistutkimuksissa näkyvä aivo-alueiden aktiivisuus ei kerro mitään syistä tai seurauksista.

–Tiedetään, että tietyssä tehtävässä tietyt aivojen osat aktivoituvat, mutta ei tiedetä sen tarkemmin, mikä tuon aivojen osan rooli toiminnassa oikeasti on. Siksi syy-seuraustieto on välttämätöntä tutkimuksen eteenpäin viemiseksi.
USA:ssa samanlaisia tuloksia hiirillä

Erittäin mielenkiintoinen havainto tutkimuksessa on,että talamuksen keskimmäiseen tumakkeeseen annetun hermosoluja lamaavan sähköisen ärsykkeen myötä työmuistin toiminta selvästi häiriintyi.

–Tämä viittaisi siihen, että toisenlaisella hermosoluja virittävällä sähköisellä ärsykkeellä työmuistin toimintaa voidaan ehkä joskus tulevaisuudessa parantaa.

Yhdysvalloista yhteyttä Hartikaiseen ottaneen Michael Halassan johtama tutkimusryhmä on saanut samansuuntaisia tuloksia hiirikokeissa. Siksi yhteistyö kiinnostaa.

Halassa johtaa tällä hetkellä aivotutkimuslaboratoriota New Yorkin yliopistossa, mutta hän on perustamassa tutkimusryhmää MIT:hen Bostoniin. ”

RK: Tämä tarkoittaa, että hän saa potkut kunnon yliopistosta ja jatkää ns. hölläripölläripuolella, ERIC KANDELIN ”joukoissa”:

https://www.bbrfoundation.org/sites/default/files/pdfs/qsummer2015final-lowres.pdf

Tuolle hörhölälle ei missään tapauksessa pidä ruveta kaatamaan Suomen veronmaksajien rahaa!  reikä on kyllä taatusti pohjaton! SITÄ NE VAIN JA YKSIONMAA KYTTÄÄVÄT!

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/02/yle-n-kandelin-paskaa-muistista

lauantai, 25. helmikuu 2017

YLE:n PRISMA lykkäsi Eric Kandelin -paskaa muistin aivoperustasta

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/yle-n-haistapaskantiedeohjalma-prisman-valhe-muistista

YLE:n haistapaskantiedeohjalma PRISMAN VALHE muistista

Kirjoittanut Risto Juhani Koivula (23. helmikuuta 2017, 05:30)
   

Prisma: Totuus muististaTV1 keskiviikkona 22.2.2017 klo 19.00 – 19.55, uusinta lauantaina 25.2. klo 8.05 ja tiistaina 28.2. klo 00.00

Muisti on avain identiteettiin. Ilman muistia olisimme tuomittuja nykyhetkeen, kykenemättömiä oppimaan aiemmista virheistämme.

Muisti määrää, miten opimme ja selviämme maailmassa. Aivoja voidaan kartoittaa yhä tarkemmin ja dokumentti kertookin, mitä uusin tiede kertoo muistin toiminnasta.

Tutkijat ovat tehneet yllättäviä havaintoja siitä, että muisti ei olekaan niin tarkka kuin olemme luulleet ja yksittäistä muistoja voi peukaloida ja pelkoja häivyttää. Voiko tulevaisuudessa jopa keksiä itselleen uuden menneisyyden?

Memory Hackers. Tuotanto: PBS, Yhdysvallat, 2016. ”

Kökkönoopelisti ERIC KANDEL on pöyristyttävä HUIJARI ja NÄMÄ KYSEISET ILMIÖT kuten uusien neuronienvälisten fyysisten kytkentöjen muodostuminen SITÄ OHJAAVINE kemikaaleineen EIVÄT OLE MUISTIN mekanismi MILÄÄN SELKÄRANKAISELLA, keskushermostollisella lajilla!

Aivopierun tekijä on ”aivohakkerifirma” (joka haluaa kehittää ”aivokaapelitelepatiaa”, joka on MAHDOTONTA!)

Eric Kandel huijasi härskisti myös keskushermostottomilla selkärangattomilla kuten kuten banaanikärpäsillä ja merietanoilla tekemissään valekokeissa, joissa hän mm. ”simuloi aistiärsykkeitä” kohdistamalla sähköisiä ”neurosignaaleita” suoraan vaikka banaanikärpäsen alkoho- lireseptorin (jolla se löytää ruokansa) neuronien viejähaarakkeeseen aksoniin. SE OLI MUKA ”VIINASTA VIEROITTAVA AVERSIIVINEN (ran- kaiseva) ÄRSYKE (se EI ollut lainkaan ärsyke, sellaiset tulevat AISTIMIIN), joka saa banaanikärpäsen hetkeksi ”raitistumaan pahan tunteen takia”!!! Se lakkaa ainakin joksikin aikaa kokonaan syömästä,ja kuolee,ellei lillu jossakin hedelmämehussa.Jos se kuitenkin lilluu sellaisessa ja syö,palautuu myös alkoholintunnistus ja liikkuva ruoanetsintäkyky,koska alempien olioiden neuronit uusiutuvat ja palauttavat geneettisen mallin. Näin Kandel tulkitsee drosophilan viina- ja ruokalakon ”PAVLOVILAISEKSI EHDOLLISTUMISEKSI”, KOSKA SE ON MUKA ”PALAUTU- VAA, VÄLIAIKAISTA OPPIMISTA (mikä on ydintuntomerkki)! Pavlovilaista ehdollistumista, joka perustuu palkitseville ja rankaiseville KOKEMUKSILLE, ja jolle IHMISEN MUISTI YKSINOMAAN PERUSTUU, ESIINTYY VAIN AIVOKUORELLISILLA LAJEILLA: nisäkkäillä ja linnuilla.

Lääketieteen väärentäminen on kansainvälinen rikos ihmiskuntaa vastaan, joka rinnastuu JOUKKOMURHAAN (massacre). Se pannan kuriin.  Terveisiä WHO:lle ja suurvaltajohtajile…

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/02/alykkyyden-paivan-1-10-kunniaksi-psykologiantutkimuksen-heritabiliteettihuijaus

Merietanalla ja banaanikärpäsellä ei voida tutkia ihmisen PSYYKEÄ

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/02/alykkyyden-paivan-1-10-kunniaksi-psykologiantutkimuksen-heritabiliteettihuijaus

”Älykkyyden päivän” 1.10. ”kunniaksi”: ”psykologiantutkimuksen” heritabiliteettihuijaus!

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/09/aivokaapelitelepatia-on-edelleen-huijausta

Aivokaapelitelepatia on edelleen huijausta!

http://www.tiede.fi/keskustelu/42967/ketju/tanaan_tulee_prisma_muistin_toiminnasta_yle1_klo19_00

Muistot sellaisinaan eivät oe ”tallessa” missään silloin, kun niitä ei muistellaan, vaan ne palautetaan, uudellenrakennetaan tuossa ominaisuudessa muista ominaisuuksista,

Tähän samaan perseilyyn tuon kanssa on saatu tottua, mikään tieteellinen todiste ei näytä tepsivän…


***

Muistia etsimässäKuva mielisairaasta Eric Kandelista on 10 vuoden takaa.

Julkaistu perjantaina 04.12.2009 9 411

Kuinka muistot tallentuvat aivoihin? Itävallassa vuonna 1929 syntynyt, Nobel-palkittu neuropsykiatri Eric Kandel on tutkinut aivojen molekyylibiologiaa. Hänen oman lapsuutensa muistoja leimasivat juutalaisvainot.

perjantai 30.12. klo 18.05AL: Halassan tekemissä hiirikokeissa on osoitettu, että talamuksen keskimmäisellä tumakkeella on tärkeä rooli työmuistissa. Tumake vahvistaa otsalohkojen sisäisiä hermosolupiirejä ja toimii signaalien vahvistajana ja säätelijänä.

Erityisen mielenkiintoista Halassan hiirikokeissa Hartikaisen mielestä on, että kun hiiren talamuksen keskimmäistä tumaketta stimuloitiin, eläimen työmuistisuoritus parani.

– Tämä on erittäin jännittävä tulos. Se voi olla avain jatkotutkimuksiin, joissa selvitetään, voidaanko ihmisen heikentynyttä työmuistia kohentaa sähköisellä syväaivostimulaatiohoidolla.

Hartikainen arvelee, että sopivien sähköisten ärsykkeiden avulla hermosolujen valmiustilaa voidaan virittää.

– Näin ne saataisiin laukeamaan helpommin, ja työmuistin toiminta kohenisi.

Saara Tuominen / Aamulehden arkistoKoehenkilöt tekivät kokeiden aikana myös työmuistitehtäviä näyttöpäätteen ääressä.

Vain peukalonpään kokoinen talamus

Työmuistiongelmia esiintyy monien aivosairauksien ja -vammojen yhteydessä, mutta myös esimerkiksi skitsofrenian ja masennuksen yhteydessä.

Tampereella kehitetyillä menetelmillä voidaan päästä entistä paremmin käsiksi myös aivoinfarktin aiheuttamiin muistiongelmiin.

– Pystymme kytkemään talamuksen eri osia päälle ja pois päältä syväaivostimulaation avulla. Tämä auttaa ymmärtämään tarkemmin myös niitä tiedonkäsittelyn haasteita, joita voi ilmaantua talamuksen infarktin vuoksi.

Uuden tiedon avulla myös syväaivostimulaatiohoitoa saavien epilepsiapotilaiden hoitoa voidaan mahdollisesti kohdistaa entistä tarkemmin juuri oikeaan paikkaan talamuksessa.

Tämä on tärkeätä,sillä talamus on kooltaan pieni, vain noin peukalonpään kokoinen, ja siinä on useita osia.

Epilepsiapotilaille elektrodien avulla annettava syväaivostimulaatiohoito kohdistetaan talamuksen etummaiseen tumakkeeseen.

Tumakkeen tarkka paikantaminen ei ole helppoa, semminkin, kun talamuksen eri osien väliset rajat ovat häilyviä.

–Joskus saatetaan stimuloida myös keskimmäistä tumaketta. Silloin potilaalle saattaa ilmaantua työmuistiongelmia. Kysymys on millimetreistä.

Tutkimus: Muuttuvat aivot

Tutkimusryhmä: Tampereen yliopiston Käyttäytymisneurologian tutkimusryhmässä tutkitaan ajattelun, tunteiden ja käyttäytymisen taustalla olevia aivorakenteita ja sitä, miten aivosairaudet ja -vauriot ihmisen toimintaa muuttavat.

Aivot: Ryhmän mielenkiinto on kohdistunut aivojen etuosan otsalohkoihin ja syvemmällä aivoissa sijaitsevaan talamukseen sekä otsalohkojen ja talamuksen yhteistyöhön.

Yhteistyö: Tutkimusta tehdään yhteistyössä Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin neurologien ja neurokirurgien kanssa.

Koehenkilöt: Tutkimuksessa koehenkilöinä ovat olleet epilepsiaa sairastavat ihmiset, joita hoidetaan syväaivostimulaatiohoidolla Taysissa.

Syväaivostimulaatiohoito: DBS-hoidossa potilaan kalloon porataan reikä, jonka kautta aivojen syviin osiin talamuksen alueelle pysyvästi upotettuihin elektrodeihin ohjataan sähkövirtaa. ”
« Viimeksi muokattu: ti 29.08.2017, 20:21:55 kirjoittanut Spammiro Botti »

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
AIVOKUORI EI TODELLAKAAN ”OLE LAKANNUT OLEMASTA KORKEAMPIEN HERMOTOIMINTOJEN KONEISTO”, vaikka vuoden 2014 kökkönoopelissa niin väitetäänkin:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/03/biotieteiden-nobel-2014-herattaa-kysymyksia-ei-vain-sen-uutisointi

Biotieteiden Nobel 2014 herättää kysymyksiä, ei vain sen uutisointi


Ruotsin Akatemian Nobel-komitea esiintyy kuin se olisi ”Maailman Tieteen Korkein Auktoriteetti”, mihin sillä ei ole minkäänlaisia laadullisia valmiuksia eikä myöskään demokraattista valtuutusta. Ruotsilla on nykyään yksi tuiki tavallinen hölynpölypitoinen Bryssel-Strassburg-ohjattu ”eurotiedeakatemia” muiden kaltaistensa joukossa…

Vuonna 2011 se antoi fysiikan Nobelin keksinnölle, joka osoitettiin parin vuoden kuluttua mittausvirheeksi. Kiinnitin huomiota heti perustelu- jen tietynlaiseen onttouteen, mutta pidin sitä vain kommentaattorien typeryytenä, jotka ”eivät olleet olleet paikalla kun Higgsiä on keksitty”… (Sopii vain toivoa, ettei vain Higgsin bosonille kävisi vielä samoin…)

Viime vuoden (2014) biologian kökkönoopeli ei ole pelkästään erehdys ja ”liikaa innokkuutta”. Vaikka se toisaalta ei perustukaan täysin väärille mittauksille, kuten vuoden 2011 Fysiikan Nobel, se sisältää ainakin seuraavat virheet:

– 70-luvulla silloisin menetelmin tehtyä löytöä tiettyjen hippokampussolujen aktivoitumisesta rotan orientoitumiseen liittyen tiettyyn paikkaan ei ole palkittu sellaisenaan, vaan on palkittu sen 2000-luvulla aivokuvantamiseen liittyen tehty UUDELLEENTULKINTA, joka ON LÄPIKOTAISIN VIRHEELLINEN!

– Kumpikaan tutkimuksista ei ole ollut luonteeltaan teorianmuodostukseen tähtäävää perustutkimusta todistettujen aikaisempien faktojen pohjalta, vaan molemmat tutkimukset ovat olleet rutiiniESItutkimusta, jossa tarkastellaan uusilla laitteilla ja menetelmillä kohdetta yleis- luontoisesti tavalla, jolla kuka tahansa, jolla on asianomaiset laitteet, voi sitä tarkastella. Tutkijat eivät ole kehittäneet itse näitä laitteita. Joku muu olisi nips naps tehnyt samat havainnot ainakin näissä neuronien magneettikuvantamisissa pikapuoliin, mutta varsin luultavasti paljon paremmin selityksin!

– tutkijat eivät ole tunteneet, tai ainakaan ottaneet todesta vallitsevia tosia teorioita kuten Pavlovin ehdollistumisteoriaa aivojen toiminnasta

– Nobel-komitea on sivuuttanut uusimmat kuten R. Douglas Fieldsin tulokset aivojen toiminnasta. Tämä viittaa siihen, että tuo puoskari- komitea ei aio niitä tulevaisuudessakaan noteerata, eikä Nobelia aiota jakaa sinne, mihin alan johtava palkinto (joka tätä menoa ei siis ole kauaa Nobel!) kuuluu.

– Suomessa on Karolinskan kanssa yhteistyössä tutkittu kantasoluja. Tällainen kökkönoopeli aiheuttaa varjon niidenkin tutkimusten ylle: ei kai siellä vain kuitenkaan yritetä ”kasvattaa kantasoluista aivojen ”paikkaneuroja” (ja ”pierupeilineuroneja”!).

Pitäisiköhän jonkun, Suomen tai WHO:n,viranomaisen, vähän tsekkailla asioita? Niissä pyörii suuret määrät maidän rahaa, jota emme ole tarkoittaneet puoskareille emmekä fasistipropagandaan!

Mutta kuka sitten päättää tieteellisesti demokraattisesti,mikä on esimerkiksi poliittisessa ja teknologisessa sekä juridisessa päätöksenteossa (jolloin demokraattisen vallan usein sivuuttaa asiantuntijavalta) käytettävää asianmukaista tiedettä?

Se kysymys on ratkaistu eri maissa eri tavoin. Neuvostoliitossa tieteestä oli virkavastuussa Tiedeakatemian, joka julkaisi Bolshaja Sovjets- kaja entsiklopedija– tietosanakirjaa, jonka päätoimittaja aina oli Tiedeakatemian puheenjohtaja. Suurin piirtein samoin asia on järjestetty Kiinassa. USA:ssa virkavastuullinen lääketiedeasioissa on Liittovaltion ”National Institute of Health” (NIH) -tutkimuslaitos, jonka sana pai- naa käytännössä erittäin paljon myös kansainvälisessä oikeudessa tutkittaessa esimerkiksi hoitojen laillisuutta tai laittomuutta. Yliopistot eivät ole USA:ssa virkavastuullisia, eivätkä yleensä lainkaan juridisesti valtion laitoksia!

EU:ssa ja Suomessa virkavastuussa tieteestä ei ole kukaan.

Kukaan ei ole sitä myöskään selkeästi kansainvälisellä foorumilla kuten YK:ssa. Nobel-komitean touhu osoittaa, että tämä sauma on haistettu piireissä, jotka eivät ole aivan rehellisiä, ja joiden keskeisenä tavoitteena ei ole ainakaan koko ihmiskunnan edistys ja hyvinvointi.

OLISIKIN PERUSTETTAVA TIETELLISIN JULKISIN PERIAATTEIN TOIMIVA YK:N YLEISKOKOUKSEN WHO:N JA MUIDEN ERITYISJÄRJESTÖJEN EHDOTUKSESTA NIMITTÄMÄ MAAILMAN TIEDEAKATEMIA, JOKA OLISI VIRKA- JA PERUSTELUVASTUUSSA AINAKIN YK:N TIETEELLISENÄ TIETONA KÄYTTÄMÄN TIEDON ASIANMUKAISUUDESTA!

Jaahah, tämä Scienticic Americanin keskustelu aiheesta, joka oli vuosia poikkeuksellisesti auki:

Täältä löytyy käänteentekevä artikkeli jossa on viitattu myös kokeellisiin todistuksiin vuodelta 2008 Scientific Americanin maaliskuun ”Obaman valinumerosta”:

http://www.cs.unc.edu/~styner/public/DTI_tutorial/1%20Scientific%20American%202008%20Fields.pdf

Täällä voi keskustella Fieldsin kanssa:

https://www.psychologytoday.com/experts/r-douglas-fields

On sitten myös asioita ja teorioita joista jenekeissä ainakaan virallisella taholla kes- kustellaan hyvin hyvin niukasti ja kriittisesti verrattuna näihin Skandinavian maihin, yksi niistä on tämä (mutta ei suinkaan ainoa):

http://blogs.scientificamerican.com/talking-back/discovery-of-brain-s-navigation-system-wins-2014-nobel-prize-in-medicine/#comment-1029

” 2 Comments

RistoKoivula March 29, 2015

Nobel Price in biosciences 2014 arguments, true or false?

My opinon: Nobel Assembly is wrong in the funtioning of the Brain. What is your opinion?

Press Release 2014-10-06

The Nobel Assembly at Karolinska Institutet has today decided to award

The 2014 Nobel Prize in Physiology or Medicine with one half to John OKeefe and the other half jointly to May-Britt Moser and Edvard I. Moser for their discoveries of cells that constitute a positioning system in the brain

RK: This is not positionig system. It is only part of it. That learned positioning system does not differ principially from other recognizing systems,for instace for faces. Those neurons in middle brain dont form the recognized places repserentation which is in the cortex, but they give it its emotional charge, positive or negative according to the formation moment, which is needed for its keeping in mind

NA:How do we know where we are? How can we find the way from one place to an-other?And how can we store this information in such a way that we can immediately find the way the next time we trace the same path?This years Nobel Laureates have discovered a positioning system, an inner GPS in the brain that makes it possible to orient ourselves in space,demonstrating a cellular basis for higher cognitive function.

RK: This has not been basic research in connection with theory formation. This has been routine research with new devices, possible for all who have those techical devices. They have found new real phenomenon in adequate conditions,but their inter-pretatation for it has been wrong. I dont know anything about GPS, but I am afraid this has even no analogy with it.

NA: In 1971,John OKeefe discovered the first component of this positioning system. He found that a type of nerve cell in an area of the brain called the hippocampus that was always activated when a rat was at a certain place in a room. Other nerve cells were activated when the rat was at other places. OKeefe concluded that these place cells formed a map of the room.

RK: Memories, maps including, are in the cortex.

NA: More than three decades later in 2005 May-Britt and Edvard Moser discovered another key component of the brains positioning system. They identified another type of nerve cell,which they called grid cells,that generate a coordinate system and allow for precise positioning and pathfinding. Their subsequent research showed how place and grid cells make it possible to determine position and to navigate.

RK: In that reseach is nothig of that system. First true hypothesis is is fron Robert Galambos, the finder of the navigation system of bats. The hypothesis is 50 years older, but these researchers have not heard about it.

NA: The discoveries of John OKeefe, May-Britt Moser and Edvard Moser have solved a problem that has occupied philosophers and scientists for centuries how does the brain create a map of the space surrounding us and how can we navigate our way through a complex environment?

RK: This is simply not true. It is solved by other people, later. If they will not get medicine Nobel, this price will be outrageous injustice, and attack against them and against progressing sciece.

NA: How do we experience our environment?

The sense of place and the ability to navigate are fundamental to our existence. The sense of place gives a perception of position in the environment. During navigation, it is interlinked with a sense of distance that is based on motion and knowledge of previous positions.

RK: Humans, or rats, have no sense of place. The perception of a known place a comibination of usual sensations. Neither humas, or

chimapnzees have any special sense of distance. Perception of distaces is based on information of objects and perspective. But humans and animals have sense of balance.

NA: Questions about place and navigation have engaged

philosophers and scientists for a long time. More than 200 years ago, the German philosopher Immanuel Kant argued that some mental abilities exist as a priori knowledge, independent of experience.

RK: He is wrong.

NA: He considered the concept of space as an inbuilt principle of the mind, one through which the world is and must be perceived. With the advent of behavioural psychology in the mid-20th century,these questions could be addressed experimen-tally. When Edward Tolman examined rats moving through labyrinths, he found that they could learn how to navigate, and proposed that a cognitive map formed in the brain allowed them to find their way. But questions still lingered how would such a map be represented in the brain?

John OKeefe and the place in space

John OKeefe was fascinated by the problem of how the brain controls behaviour and decided, in the late 1960s, to attack this question with neurophysiological methods. When recording signals from individual nerve cells in a part of the brain called the hippocampus, in rats moving freely in a room, OKeefe discovered that certain nerve cells were activated when the animal assumed a particular place in the environment.

RK: Nobel Assembly speaks here about brain cells, not (only) neurons. O´Keefe´s target cell can have been astrocytes, not neurons. Although they are not seen in magnetic imaginations, their signals can have been registered by electrodes. But there are also such neurons or groups of neurons. That cannot be seen in magnetic imaginations exactly.

NA: He could demonstrate that these place cells were not merely registering visual input, but were building up an inner map of the environment.

RK: They do not form. They keep up.

NA: OKeefe concluded that the hippocampus generates numerous maps,

represented by the collective activity of place cells that are activated

in different environments.

RK: Cortex activates them, not on the contrary.

NA: The discovery of the brains positioning system represents a paradigm shift in our understanding of how ensembles of specialized cells work together to execute higher cognitive functions.

RK: True paradigm shifts are elsewhere

NA: Therefore, the memory of an environment can be stored as a

specific combination of place cell activities in the hippocampus.

RK: This is not true.

NA: It has opened new avenues for understanding other cognitive processes, such as memory, thinking and planning.

RK: It han opened new avenues to misunderstand, like also Nobel Asembly does.

http://blog.brainfacts.org/author/dfields/#.VRZgIeHhj6M
« Viimeksi muokattu: ke 30.08.2017, 13:06:35 kirjoittanut Spammiro Botti »

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Onko Tampereen Uudesta Yliopistosta tulossa roskapankkiyliopisto?
« Vastaus #10 : ti 29.08.2017, 00:49:42 »
TITUUS! NEVOSTOLIITO!
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Vs: Onko Tampereen Uudesta Yliopistosta tulossa roskapankkiyliopisto?
« Vastaus #11 : ti 29.08.2017, 20:23:09 »

?????

Oltkohan väärässä ketjussa?

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Onko Tampereen Uudesta Yliopistosta tulossa roskapankkiyliopisto?
« Vastaus #12 : ke 30.08.2017, 02:26:51 »
Miksi minulta kyselet. Kyllä kai Leninin Materialismista ja empiriokritisismistä löytyy oikea vastaus kysymykseesi.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Vs: Onko Tampereen Uudesta Yliopistosta tulossa roskapankkiyliopisto?
« Vastaus #13 : ke 30.08.2017, 06:14:47 »
Miksi minulta kyselet. Kyllä kai Leninin Materialismista ja empiriokritisismistä löytyy oikea vastaus kysymykseesi.

Löytyy paljon lähempääkin ja konkreettisemmalla tasolla: Lipidilautat (lipid raft), joilla Makarowkin on pompannut tohtoriksi (tutkimusryhmän kahvinkeittäjänä) 2 vuoden ennätysajassa, liittyvät täysin päinvastaiseen aivojen toimintateoriaan, josta Suomessa EI SAA PUHUA...Max Planck -isntituutin nykyisillä lipdilautoilla ei ole mitään tekemistä Marja makerovin viimeisten 20 vuoden aikana harrastamien kotkotusten kanssa. Ne tukevat täysin vastakkaisia teorioita.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3482340/

” Control of Local Protein Synthesis and Initial Events in Myelination by Action Potentials

Hiroaki Wake, Philip R. Lee, and R. Douglas Fields*

Nervous System Development and Plasticity Section, The Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development, Bethesda, MD 20892, USA

*To whom correspondence should be addressed.

The publisher’s final edited version of this article is available at Science
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/eutils/elink.fcgi?dbfrom=pubmed&retmode=ref&cmd=prlinks&id=21817014


Abstract

Formation of myelin, the electrical insulation on axons produced by oligodendrocytes, is controlled by complex cell-cell signaling that regu- lates oligodendrocyte development and myelin formation on appropriate axons. If electrical activity could stimulate myelin induction, then neurodevelopment and the speed of information transmission through circuits could be modified by neural activity. We find that release of glutamate from synaptic vesicles along axons of mouse dorsal root ganglion neurons in culture promotes myelin induction by stimulating formation of cholesterol-rich signaling domains between oligodendrocytes and axons, and increasing local synthesis of the major protein in the myelin sheath, myelin basic protein, through Fyn kinase-dependent signaling. This axon-oligodendrocyte signaling would promote myelination of electrically active axons to regulate neural development and function according to environmental experience.

Myelin,the multilayered membrane of insulation wrapped around axons by oligodendrocytes,is essential for nervous system function and in- creases conduction velocity by at least 50 times (1, 2). Unique to vertebrates, formation of the myelin sheath must be highly regulated tem- porally during development and targeted specifically to appropriate axons.Many axon-derived signals regulate myelination,but there is great interest in the possibility that electrical activity could provide an instructive signal, because activity-dependent regulation of myelinogenesis could control myelination during development according to environmental experience,contribute to learning,and guide regeneration after in- jury according to functional efficacy (3).Electrical activity has been shown to affect proliferation and differentiation of myelinating glia (4-7), but if electrical activity could regulate subcellular events necessary for myelin induction,then myelin could form preferentially on electrically active axons. Here we test this hypothesis, beginning with the question of how electrical activity in axons might signal to oligodendrocytes to control myelination.

Both neurotransmitters adenosine 5′-triphosphate (ATP) and glutamate (glu) have been implicated in signaling to oligodendrocyte progeni- tor cells (OPCs).Glutamatergic synapses can form transiently between axons and some OPCs (8,9).It has been proposed that such synap- tic communication between axons and OPCs might stimulate myelin formation on individual axons that are electrically active (10). However, glu inhibits OPC proliferation and differentiation in monoculture (11). Electrical activity also causes nonvesicular release of the neurotrans- mitter ATP from axons through volume-regulated anion channels (12), and ATP released from axons increases myelin formation by regulating OPC differentiation and expression of myelin proteins (5,7).

Our measurements confirm that electrical activity stimulates both vesicular release of glu and nonvesicular release of ATP from mouse dorsal root ganglion (DRG) neurons in a cell culture preparation equipped with platinum electrodes (13) (fig.S1). Immunocytochemical staining for the postsynaptic protein, PSD-95, failed to provide evidence for postsynaptic specializations on OPCs. However, punctate staining for the synaptic vesicle glycoprotein, synaptophysin, was evident along DRG axons (fig.S2A). Active recycling of vesicles between these sites of vesicle aggregation and the axon membrane was shown by uptake of a lipophilic FM dye (fig.S2,A to C).

To test the hypothesis that release of synaptic vesicles from axons can promote myelination,DRG neurons were treated for 18 hours with botulinum toxin A (BnTX), which cleaves the synaptic vesicle release protein SNAP-25 (25-kD synaptosome-associated protein) (14). SNAP-25 is necessary for synaptic vesicle fusion, and neurotransmitter release is blocked for at least 2 weeks after washing out the toxin from DRG neurons (14). OPCs were added to neuron cultures after washing out the toxin, so that only vesicular release from axons would be impaired, and allowed 5 days to differentiate to a promyelinating oligodendrocyte. DRG axons were then stimulated for 5 hours (9 s at 10 Hz, 5-min intervals) and examined 21 days later (Fig. 1A). Similar experiments used tetanus toxin (TnTX), which blocks vesicular fusion by cleaving a different synaptic vesicle protein, VAMP (vesicle-associated membrane protein or synaptobrevin). Both experiments showed that myelination was suppressed in comparison with cultures where vesicular release from axons was not blocked (Fig. 1, B and C, and fig. S3). No differences in cell differentiation, amount of myelin proteins, or number of oligodendrocytes were evident between cultures stimulated in the presence or absence of BnTX (Fig. 1D and fig. S4), which suggested a requirement for synaptic vesicle release on myelin induction. Al- though other mechanisms are likely necessary for maintenance of myelin,the increased induction of myelination after only a 5-hour stimulus has consequences that are observed as increased myelination persisting after 16 days.

Calcium imaging showed that both glu and ATP release can signal electrical activity in axons to OPCs, but the spatiotemporal dynamics of Ca2+ signaling differed for the two neurotransmitters (Fig. 2, A and B). Stimulation (10 Hz for 15 s) of DRG neurons induced rapid Ca2+ responses in the slender OPC cell processes (Fig. 2, A to E), but the rise time and decay were slower in the OPC soma. This was confirmed by transfecting OPCs with the genetic Ca2+ indicator GCaMP2 (Fig.2,G to I),which allows measurement of Ca2+ responses in OPCs inde- pendently from responses in axons. Blocking vesicular release with BnTX or blocking glu receptors with a combination of 6-cyano-7- nitro- quinoxaline-2,3-dione (CNQX), DL-2-amino-5-phosphonopentanoic acid (AP5), and α-methyl-4-carboxyphenylglycine (MCPG) inhibited Ca2+ responses in OPC processes closely associated with axons, but failed to block Ca2+ responses in the cell soma (Fig. 2, H and I, and fig. S5). Somatic Ca2+ responses were inhibited by the P2 receptor blocker suramin (Fig. 2F and fig. S6). The latency of the Ca2+ response to axon stimulation provides evidence for both ectopic release of neurotransmitter and release of neurotransmitter localized to points of axo-glial junctions (fig. S7). We conclude that vesicular release of glu is a major pathway for activity-dependent signaling between axons and OPC processes closely associated with axons and that ATP signaling from axons has a predominant effect on somatic Ca2+ responses, pre- sumably because the release mechanism is less restricted to specialized sites of axo-glial contact (Fig. 2F). Therefore, vesicular release of glu is a likely mechanism to control axo-glial signaling initiating myelination in OPC processes associated with axons.

In human development, oligodendrocytes in cerebral white matter mature 3 months before they begin to form myelin, which suggests that local axon-glial signaling regulates induction of myelin on specific axons (15). Myelinogenesis requires cell recognition, the formation of specialized contacts for intercellular signaling, and the synthesis of large quantities of lipids and specialized proteins necessary for formation of the myelin sheath. Cholesterol-rich microdomains are organizing centers for signaling molecules and cytoskeletal elements controlling trafficking of membrane proteins and receptors to specialized sites of cell-cell contact (16,17). In oligodendrocytes,specific axon-glial inter- actions — involving activation of the Src-family kinase Fyn (18), cell adhesion molecule L1, and integrin (16) concentrated in lipid-raft mic- rodomains — regulate subcellular events necessary for induction of myelination on appropriate axons. This includes the local translation of myelin basic protein (MBP) from mRNA in oligodendrocyte processes. It is not known whether electrical activity can control the formation or activity of these signaling complexes.

To test this hypothesis, we monitored trafficking of the transferrin receptor (TfR) into the membrane of OPCs. The TfR is enriched in choles- terol-rich membrane domains, notably at the postsynaptic membrane of neurons (19). OPCs were transfected with TfR-mCherry–super- ecliptic pHluorin (SEP), which becomes fluorescent only after exocytosis and exposure to neutral pH (20). The results show that stimulation of DRG axons (10 Hz, 9 s, at 5-min intervals for 5 hours) increased TfR surface expression on OPCs (Fig.3A). This increased trafficking, in turn, required vesicular glu release from axons, as shown by blocking the increased TfR trafficking by stimulation of neurons pretreated with BnTX or in the presence of glu receptor antagonists (Fig.3,A and B).Activated Fyn kinase (phosphorylated at tyrosine 418) colocalized with the surface expression of TfR receptors (Fig.3C). Electrical stimulation increased phosphorylation of Fyn kinase (Fig.3D and fig.S9) and increased the surface expression of cell adhesion molecule L1 (fig.S9A). Both responses required vesicular release, as shown by BnTX treatment before stimulation (Fig.3D and fig.S9A).

These results indicate that vesicular release of glu from axons stimulates the formation of cholesterol-rich microdomains in oligodendro- cytes and activates signaling pathways known to regulate local translation of MBP. This raises the hypothesis that local translation of MBP in oligodendrocytes could be controlled by electrical activity. We focused on MBP because it is the major protein constituent of the myelin sheath and because it is required for formation of myelin. MBP mRNA is transported in RNA granules toward the distal ends of the oligodendrocyte processes where the protein is translated and delivered locally to the plasma membrane for myelin formation (21,22).

To visualize local translation of MBP, we developed a genetic construct in which MBP was labeled with a fluorescent protein, kikume green-red (kikGR), which is irreversibly converted from green to red fluorescence by ultraviolet (UV) light (23). After photoconversion, previously synthesized MBP appears red, and newly synthesized MBP will appear as green fluorescent spots. OPCs transfected with a construct con- taining the MBP coding region showed local MBP translation during a 40-min observation period after stimulation of DRG axons (10Hz,10 min),and the newly synthesized protein was inserted into the cell membrane (Fig.4C and fig.S10).OPCs transfected with a construct contai- ning only the 3′ untranslated region (3′UTR) of MBP also showed local kikGR translation only after stimulation of DRG axons, but the pro- tein was not targeted to the cell membrane (fig.S10). When stimulation was delivered locally by using bipolar electrodes separated by 350 μm, rather than by field stimulation of the entire culture, only oligodendrocytes adjacent to stimulated axons showed local translation of MBP, and neighboring oligodendrocytes outside the region of stimulation showed no MBP translation (fig.S11). Either pretreating axons with BnTX or stimulation in the presence of glu receptor blockers prevented local synthesis of MBP in response to stimulation. AMPA receptor or P2 receptor blockers were without effect, but AP5 or MCPG significantly inhibited local translation of MBP, which demonstrated that vesicular release of glu from axons acting on N-methyl-D-aspartate receptors (NMDARs) and metabotropic glu receptors (mGluRs) stimulates local translation of MBP (Fig.4,C and D). Suppressing Fyn kinase activity by small interfering RNA (siRNA) transfection into oligodendrocytes completely blocked the electrically induced local translation of MBP (Fig.4D).

After synthesis, myelin proteins must be restricted to the appropriate membrane regions adjacent to the axon being myelinated. To deter- mine whether vesicular release of neurotransmitter from axons stabilizes mobility of myelin proteins in OPC cell processes, MBP was visua- lized by using a photoactivated green fluorescent protein (GFP) (24). Illumination with a spot of UV light rendered MBP fluorescent in a dis- crete 1-μm region of the OPC cell process, so that mobility of the MBP could be monitored by time-lapse confocal microscopy (Fig. 4E and fig.S12). Movement of newly synthesized MBP was highly restricted to discrete regions of OPC cell processes in comparison with OPCs cul- tured with neurons previously treated with BnTX (P<0.005).Blocking P2 receptor activation with suramin did not prevent the restricted MBP mobility (Fig.4E and fig.S12). This indicates that vesicular release of glu from axons restricts the mobility of MBP, as would be required to wrap MBP-containing membrane selectively around axons firing action potentials.

Our results suggest that activity-dependent regulation of these subcellular processes in oligodendrocytes initiates myelin formation preferen- tially on electrically active axons (fig.S13).Although the mechanisms revealed here must be confirmed in vivo,this form of activity-dependent regulation could be important in modifying development of brain circuits according to environmental experience, as myelination of the cereb- ral cortex continues through at least the first three decades of life (3). Human brain imaging has detected changes in white matter regions after learning (25), although the cellular basis for these changes is unknown. Regulation of myelination by impulse activity in individual axons could regulate neurodevelopment and thus influence information transmission in the brain.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3482340/bin/NIHMS411666-supplement-Supplementary_Data.pdf


Ja tämä teoria on nyt se Pavlovin teoria, sen toimintamekanismi

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/09/tieteellinen-vallankumous-neurofysiologiassa

" torstai, 10. syyskuu 2015

TIETEELLINEN VALLANKUMOUS NEUROFYSIOLOGIASSA!


Sitä on neurofysiologi R.Douglas Fiedsin teos ”The Other Brain: From Dementia to Schizo-phrenia, How New Discoveries about the Brain Are revolutionizing Medicine an Scince”.

Tämän otsikon nähdessään moni varmaan kysyy, että ”onko siis MYÖS PSYKOLOGIASSA tapahtunut tieteellinen vallankumous? Oikea vas- taus tähän on,että EI OLE:Fieldsin mullistava teos osoittaa nimeomaan ehdollistumisen neurofysiologisen biokemiallis-fysikaalisen toiminta- mekanismin, jolle psykologian jo pian sata vuotta vallinnut Pavlovin-Vygotskin ja nyt siis myös Fieldsin TIETEELLINEN IHMISKUVA rakentuu.

Fields itse toteaa tästä sivulla 296 seuraavaa:

” On perussääntö,joka on saanut alkunsa Pavlovin kokeista koirilla,jotka saatiin erittämään sylkeä ruokakellon soitolla,että ”neuronit, jotka syttyvät (purkavat sisäisen sähkövarauksensa, fire) yhtä aikaa, kaapeloituvat (wire) yhteen”. Pavlov pystyi "kaapeloimaan" ääneen reagoi- via neuroneita yhteen syljen eritystä stimuloivien neuronien kanssa tarjoamalla koiralle ruokaa samanaikaisesti ruokakellon soiton kanssa. Kun nämä toistuvasti yhtä aikaa aktivoituneet neuronit olivat kaapeloituneet yhteen, Pavlov sai koiransa erittämään sylkeä ilman mitään ruokaa vain kelloa soittamalla. Oppimisen soluperustasta kiinnostuneet neurotieteilijät ovat intensiivisesti tutkineet neuroneja yhteen kaapeloivia molekyylimekanismeja enimmäkseen synapseissa, mutta he ovat tällöin täydellisesti sivuuttaneet erään peruskysymyksen:

Mikä määrää sen, kytkeytyvätkö neuronit yhteen vai eivät?

Ajastus (timing) on kaikki. Informaatiovirran ajastuksen koordinoiminen on absoluuttisen kriittinen minkä tahansa kommunikaatioverkoston toiminnan kannalta. ... Aivot eivät tee poikkeusta.

...Emme ymmärrä, miten informaatiovirtaa aksonien läpi säädellään, jotta saadaan aikaan tarvittavan informaation yhtäaikainen saapumi- nen tiettyyn neuroniin.Ehdottoman selvää kuitenkin on,että tällaisen tarkan ajoituksen aikaansaaminen on absoluuttisen olennaista aivoil- le, jotta ne voisivat toimia. Loogisesti meidän siis tulee kääntää huomiomme niihin soluihin, jotka säätelevät impulssien johtumisnopeutta aksoneita pitkin: myelinisoiviin gliasoluihin. ”

Tässä on kyse ehdollisten refleksien refleksikaarten muodostumisesta, jotka Pavlovin mukaan ovat ehdollisten refleksien olemassolomuoto aivokuorella ja välittömästi sen alapuolella eli ns. valkeassa aineessa. Aksonien myelinisoituminen nostaa parhaimmillaan niiden signaalin- johtavuuden 100-kertaiseksi myelisoitumattomaan verrattuna. Gliasolut (astrosyytit) säätelevät pitkälle myös synapsien signaalinvälitystä. ... "
« Viimeksi muokattu: ke 30.08.2017, 17:43:37 kirjoittanut Spammiro Botti »

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5776
Vs: Onko Tampereen Uudesta Yliopistosta tulossa roskapankkiyliopisto?
« Vastaus #14 : ke 30.08.2017, 06:57:35 »
Ruoho kasvaa aina paremmin sateen jälkeen, eikö niin ?

Pitäisikö tutkia myös lipidilauttojen mahdollista osuutta häpykarvojen kasvamiseen varsinkin vessakäyntien jälkeen ?

Onko täysin mahdoton ajatus ?

 Mielestäni tuolle voisi anoa, ainakin jonkun suuruiselle ryhmälle apurahaa tutkimuksia varten. Aihe on hieman arka, mutta kaikki kivet on käännettävä, jotta tieteen osuus tulee esiin, ei pelkät puheet riitä, täytyy olla myös "tutkimustuloksia" esittää.

Marja Makarow olisi mielestäni parempi vetäjä ryhmälle, kuin esim.Tarja Filatov ?
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Vs: Onko Tampereen Uudesta Yliopistosta tulossa roskapankkiyliopisto?
« Vastaus #15 : ke 30.08.2017, 08:08:16 »
Olen itse seurannut Tampereen korkeakoulusäätiön perustamista aitiopaikalta ja käsittääkseni Makarowia ei valittu niinkään tieteellisten ansioidensa vuoksi, vaan pikemminkin hyvien verkostojen vuoksi. Hallitus on kovin tohtorivoittoinen, mutta onneksi mukaan saatiin Lauri Lyly tuomaan mukaan edes jonkinlaista työelämänäkemystä. Säätiöhän hallinnoi myös Tampereen ammattikorkeakoulua.

Hallituksen jäsenet:

Marja Makarow, FT, professori, johtaja, Biokeskus Suomi, toimikausi 31.12.2021 asti
J.T. Bergqvist, TkT, konsernijohtaja, Huurre Group Oy, toimikausi 31.12.2021 asti
Linda Soikkeli, FT, erityisasiantuntija, sosiaali- ja terveysministeriö, toimikausi 31.12.2021 asti
Liisa Husu, FT, professori, Örebron yliopisto, toimikausi 31.12.2020 asti
Pekka Puustinen, KTT, johtaja, asiakkuudet, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, toimikausi 31.12.2020 asti
Lauri Lyly, työteknikko, pormestari, Tampereen kaupunki, toimikausi 31.12.2019 asti
Risto Nieminen, akateemikko, TkT, professori emeritus, Aalto-yliopisto, toimikausi 31.12.2019 asti

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Vs: Onko Tampereen Uudesta Yliopistosta tulossa roskapankkiyliopisto?
« Vastaus #16 : ke 30.08.2017, 22:13:10 »
Anna-Kaisa Ikonenkin roskapankkiyliopistoon...


https://yle.fi/uutiset/3-9784459
   18.8.2017 klo 15:44

Anna-Kaisa Ikonen vaalivalvojaisissa Hotelli Ilveksessä 09.04.2017

Julkaistu 19.8.2017 kirjoittanut Risto Koivula

Anna-Kaisa Ikonenkin roskapankkiyliopistoon…

https://yle.fi/uutiset/3-9784459
Ex-pormestarille uusia hommia: Anna-Kaisa Ikonen työelämäprofessoriksi Tampereen yliopistoon

Työelämäprofessorin tehtävän alana on kaupungin johtaminen.


Tampereen yliopisto on valinnut Tampereen edellisen pormestarin Anna-Kaisa Ikosen työelämäprofessorin tehtävään, jonka alana on kaupungin johtaminen. Yliopiston tiedotteen mukaan pesti on kaksivuotinen.

Yliopiston johtamiskorkeakoulu kokeilee työelämäprofessuuria pilottiluonteisesti, kertoo dekaani Antti Lönnqvist.

– Työelämäprofessorin tehtävänä on tuoda opiskelijoiden ja tutkijayh- teisön käyttöön käytännön kokemuksia ja osaamista suuren kaupungin johtamisesta ja siihen liittyvästä ongelmakentästä.

Yliopiston rehtorin Liisa Laakson mukaan työhön kuuluvat myös mm. johtamiskorkeakoulun ja yliopiston sidosryhmätyöhön liittyvät tehtävät.

– Erilaiset kansalliset asiantuntijatehtävät, sekä Tampereelle syntyvän uuden korkeakouluyhteisön selvitys- ja kehittämistehtävät, erityisesti Tampere3:ssa edistettävään SOTE-alaan liittyvät asiat.
Pilottikokeilu

Työelämäprofessorin tehtävä on uusi, vielä vakiintumaton tehtävätyyp- pi suomalaisissa yliopistoissa, kertoo Tampereen yliopiston tiedote.

Tehtävillä tavoitellaan opetus- ja tutkimushenkilöstöä täydentävää käytännöllistä erityisosaamista sekä näkyvyyteen ja sidosryhmäyhteis- työhön liittyviä hyötyjä, selvittää dekaani Antti Lönnqvist.

– Johtamiskorkeakoulun professorit ja tutkijat katsovat johtamisen ilmiöitä omasta tutkijan näkökulmastaan, mutta käytännön toimija näkee asiat hieman eri tavalla.

Lönnqvist pitää täydentävää osaamista ja ymmärrystä arvokkaana sekä koulutuksessa että tutkimuksessa.

– Konkreettiset esimerkit ja omakohtaiset kokemukset kiinnostavat varmasti opiskelijoita.
Ikosella laaja kokemus

Pormestarina 2013 – 2017 toiminut Anna-Kaisa Ikonen on yhteiskunta- tieteiden tohtori ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Ikonen on työskennellyt myös valtiosihteerinä valtiovarainministeriös- sä, Tampereen apulaispormestarina, Pirkanmaan TE-keskuksen kehit- tämispäällikkönä ja projektijohtajana ja liiketoiminta-alueen vetäjänä julkishallinnon konsulttitoimistossa.Hän on myös muun muassa Kevan hallituksen puheenjohtaja, Pirkanmaan maakuntahallituksen varapu-heenjohtaja ja kolmen ministeriön lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelman selvityshenkilö.

Uuteen tehtäväänsä hän sanoo tarttuvansa innolla.

– On hienoa päästä luomaan uutta työelämäprofessuuria ja tuomaan omat johtamiskokemukseni, osaamiseni ja verkostoni yliopistoyhtei- sön käyttöön. Tampereen yliopisto ja johtamiskorkeakoulu ovat korkeatasoinen näköalapaikka johtamisen kehittämiseen, politiikan, hallinnon, ja liike-elämän dynamiikkaan sekä tietysti Tampereen uuden yliopiston rakentumiseen. ”

SB: " Anna-Kaisa Ikosen erikoisala on velkaannuttamisjohtaminen.

Sinne rupeaa kasaantumaan tätä ja vain tätä porukkaa…

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/puoskaritiedejohtaja-marja-makarow-kuuluu-linnaan-eika-yliopistosaation-johtoon/

” Tampereen Korkeakolusäätiön hallituksessa tasan yhdellä (1),lasken- nallisen teoreettisen fysiikan professori Risto M. Niemisellä on todellisia tieteellisiä ansioita.

Puheenjohtaja Marja Makarow on kohkannut just pahimpaan ”rotumurhapeilineurooniaikaan” Helsingin yliopiston ”tukimuksesta” vastaavana vararehtorina, samoin hän on heilunut EU-hommissa, joista on rahoitettu pelkkää paskaa.

Tuo sama roskapankki, joka on pannut sileäksi Nokiat ja aivotutkimuk- set, on kiertänyt  kuin pieru Aatun nahkahousuissa ainakin 20 vuotta säätiö- ja muissakin hörönlöröyliopistokuvioissa.

"Suvi-Annette Kankkulan-Prunnilakin" taas nimitettiin joksikin opetusministeriön ”tiedejohtajaksi”. Ei ymmärrä tieteestä enempää kuin sika Pohjantähdestä


« Viimeksi muokattu: ke 30.08.2017, 22:15:27 kirjoittanut Spammiro Botti »

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Vs: Onko Tampereen Uudesta Yliopistosta tulossa roskapankkiyliopisto?
« Vastaus #17 : to 31.08.2017, 03:50:05 »
Tuosta lipidilauttateoriasta saattaisi tulla vaikka aiheellinen noopelin palkinto Fieldsin siivellä, jos se osoittatutuu olevan neuronien ja oligodendrosyyttigliasolujen välinen "kommunikaatiomekanismi".

Makarow on kuitenkin apinanraivolla ja miljardirahoituksista päättämässä ollen painanut absoluuttiantipavlovististen teorioiden, esimerkiksi pölhökandelististen ja "keenipeilineurooniteorioiden" puolesta, ehdollistumisteorioiden "nitistämiseksi"!

Häntä on kuitenkin LUULTU täysin väärin joksikin Max Planck instituutinkin "etäispäätteeksi", kun hän on siellä joskus tutkinut (ja saanut varmaan potkut)!
« Viimeksi muokattu: pe 01.09.2017, 10:23:52 kirjoittanut Spammiro Botti »

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Vs: Onko Tampereen Uudesta Yliopistosta tulossa roskapankkiyliopisto?
« Vastaus #18 : to 31.08.2017, 09:09:35 »
Anna-Kaisan nimittäminen työelämäprofessoriksi on erinomainen veto! Olen tuntenut hänet reilusti yli 20 vuotta ja parempaa henkilöä niin meriiteiltään kuin persoonaltaankin on vaikea löytää. Pormestarikaudellaan Anna-Kaisa puhalsi koko Tampereen seudun valtavaan kasvuun. Yliopiston johtamiskorkeakoulun entisenä opiskelijana pidän tätä uutta työelämäkytköstä erittäin tervetulleena lisänä.

Spammirolle Anna-Kaisa edustaa tietysti vain täysin väärää puoluetta.

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Vs: Onko Tampereen Uudesta Yliopistosta tulossa roskapankkiyliopisto?
« Vastaus #19 : pe 01.09.2017, 10:42:59 »
Anna-Kaisan nimittäminen työelämäprofessoriksi on erinomainen veto! Olen tuntenut hänet reilusti yli 20 vuotta ja parempaa henkilöä niin meriiteiltään kuin persoonaltaankin on vaikea löytää. Pormestarikaudellaan Anna-Kaisa puhalsi koko Tampereen seudun valtavaan kasvuun. Yliopiston johtamiskorkeakoulun entisenä opiskelijana pidän tätä uutta työelämäkytköstä erittäin tervetulleena lisänä.

Spammirolle Anna-Kaisa edustaa tietysti vain täysin väärää puoluetta.

Julkisen sektorin velalla vedettyyn kasvuun, jossa teetetään yksityislllä kavereilla turhia töitä kutenkeskustatunneli, joka ei varsinaisesti tule koskaan maksamaan itseään takaisin (tosin kuin esimerkiksi mahdollinen Taliinna-tunneli, Tampereenkin olisi kannattanut sijoittaa vaikka siihen mielummin nämäkin rahat saadakseen taloudelle kasvupiikin. Ja tämäkin budjetti perustuu sille, että kaupunki saisi myydyksi kaikkia tontit, jotka näin saatiin vanhan Paasikiven-Kekkosen tien pohjasta. Jos ei saa, itai ostajat eivät maksa eivätkä rakenna (kun esimerkiksi konkkaavat) hinta voi nousta vielä rumasti.

Yliopistojen pitäisi olla kasvun moottori, mutta ne ovat entistä pahemmin joron jäljillä.

Jo silloin, kun minä olin teekkari, ja dplomityöaihe vaiiti ehdottomasti (ja yllättäen) oikeaa, aitoa tieteen tekemistä onnistuakseen lainkaan, tieteen tekeminen on "suurin vitsi ja naurettavuus", mitä sillä kampuksella tunnettiin...

Ratikka olisi pitänyt joka tapauksessa tehdä ensin ja sitten vasta tunneli, jos sellaiselle on tarvetta.