Kirjoittaja Aihe: Tiedustelulaki  (Luettu 9540 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ROOSTER

  • Konkari
  • Viestejä: 2398
Vs: Tiedustelulaki
« Vastaus #180 : to 15.11.2018, 17:41:52 »
Tuo kyttäysyhteiskunta koskee vain tavallisia kansalaisia. Miljonäärit voivat aina piilottaa rahansa Bahama-saarille.

Juu. Ja ihmetyttää, että kansanedustajat jotka ovat halunneet tiedustelulain, eivät nyt millään halua alistua sen seurauksiin.

Eduskuntaan tulevan uuden tiedusteluvaliokunnan jäsenten turvallisuusselvitykset ovat Ilta-Sanomien tietojen mukaan ajautumassa vastatuuleen. Osa kansanedustajista ei halua, että Suojelupoliisi selvittäisi heidän mahdollisesti arkaluonteisia taustojaan.
Eduskunta hyväksyi lokakuun alussa, että uudet tiedustelulait voidaan käsitellä kiireellisesti jo näillä valtiopäivillä.

Tavallaan on huvittavaa, että esimerkiksi eduskunnan siivoojaksi ei pääse jos on jonkin rikoksen tehnyt, mutta kansanedustajana voi kyllä toimia ja toimiikin, useita. Vankeustuomion, vaikka ehdollisenkin, saaneet eivät läpäise supotestiä. Syitä ei ilmoiteta, tulee vain hylkäys.

Lainaus
Käytännössä eduskunnassa tiedetään jo joukko edustajia, joilla valiokuntaan ei omista haluista huolimatta ole asiaa. Nimiä ei lausuta ääneen.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Renttu

  • saippuakauppias
  • Konkari
  • Viestejä: 10234
  • Epäilyttävä henkilö
Vs: Tiedustelulaki
« Vastaus #181 : su 02.12.2018, 13:44:35 »
Supon roolista tiedustelulain valvojien valinnassa tuli ongelma: kansanedustajat eivät halua poliisia tonkimaan taustojaan (Yle).

Että tällä tavalla: poliitikot, joilla olisi pääsy arkaluontoisiin ja salattuihin tietoihin eivät halua, että heidän omia taustojaan selvitetään. Sen sijaan joku Kelan katkera ämmä pääsee yhdellä klikkauksella pengastamaan kansalaisten keskitetysti rekisteröityjä tietoja ja käymään vaikka henkilön pankkitilillä ilman, että siitä jäisi asianomaiselle mitään näkyvää jälkeä.

Tiivistettynä:

1. Supo tutkisi ne poliitikot, joiden on tarkoitus valvoa Supoa. Luonnollisesti Supo voisi vaikuttaa näin siihen, ketkä valvovat.
2. Puolueet katsovat, että heillä on toimintaansa kansan mandaatti, ja se muka riittää. Kansalta tosin ei olla kysytty tästäkään mitään. Olisi erinomaista, jos kansalaisilla olisi poliitkoistaan samat tiedot, kuin Supolla...
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao