Kirjoittaja Aihe: Twin Peaks  (Luettu 5351 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Renttu

  • Konkari
  • Viestejä: 7135
  • Saippuakauppias
Vs: Twin Peaks
« Vastaus #160 : la 25.11.2017, 16:39:09 »
Eipä ole ehtinyt tänne oikein kirjoittaa, vaikka olisi ripakopallinen havaintoja, löydöksiä, korjauksia, teorioita ja varsinkin lopputeorioita. Jahka ehdin, täytyy katsoa vielä koko sarja uudelleen ja lukea vielä Mark Frostin The Secret History of Twin Peaks ja The Final Dossier. Ne kuuluvat sarjan kaanoniin, ja niissä kuulemma on paljon vihjeitä ja myös selityksiä. Saadaan kuulemma vastaus kysymykseen: "How´s Annie"?

Älkää lukeko seuraavia, ellette ole katsoneet sarjaa kokonaan!

 Ehkä vahvin teoriani päätöksestä on, että Cooper on joutunut loputtomaan aikaluupppiin. Vaihtoehtoisessa todellisuudessa Laura Palmer katosi, ei kuollut. Judy (Jow-dai) kaappasi hänet Cooperilta Ghostwoodin metsässä. Palmerin talon loppukohtauksessa oven avaava henkilö on elävässä elämässä oikeastikin oleva talon omistaja, mikä sekin on vihje katsojille. Viimeisessä kohtauksessa Laura muistaa oman, alkuperäisen minuutensa ja alkaa huutaa. Sähköt menevät poikki; Judy epäonnistui Lauran vaihtoehtoisen minuuden ylläpitämisessä. Lauran lopullisesta, uudesta kuiskauksesta Cooperille ajattelen tällä hetkellä niin, että hän kuiskaa: "Et voi pelastaa minua", vaikka muitakin vahvoja vaihtoehtoja ja tulkintoja tietenkin on.

 Tulkintani on sekin, että aikamatkustusta suorittaa vain yksi henkilö (Cooper, lopussa), eivätkä kolmannen kauden tapahtumat ole esitetty lainkaan niin sekaisessa aikajärjestyksessä, kuin alun perin luulin.

 Tässä vielä mainio taustakuva tietokoneelle/tablettiin/kännykkään, photoshoppaus Hopperin maalauksesta Nighthawks. Tässä nimenä toimii paremmin Nightowls. En valitettavasti löytänyt parempana, kuin tuo 900*900 -resoluutio.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius