Kirjoittaja Aihe: Kiina tulee, oletko valmis?  (Luettu 663 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Paikalla Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2057
 • Väärinajattelija
Kiina tulee, oletko valmis?
« : pe 30.06.2017, 23:25:47 »
Sain vaparin Musiikkitaloon, jossa esitettiin mainoksen mukaan kiinalaista akrobatiaa. Musiikkitalon aulassa on samaan aikaan näyttely, taidetta, posliinia, käsityötä, kirjoja. Olen vuosien varrella nähnyt useita kiinalaisia teatteriesityksiä ("Peking-oopperaa"), joista osassa on ollut myös akrobatiaa. Ne ovat olleet huipputaidetta. Nyt jouduin keskelle aivan hirveää huonolaatuisen krääsän näyttelyä ja akrobatiaesitys oli tasoltaan melkeinpä heikko. Esitykset olivat löysiä, esiintyjien välinen timing ei toiminut, musiikki huonoa, puvut rumia jne. jne. AIVAN KAUHEAA!!! (Toopelle kyllä voi suositella.) Väliajalla aulan epämääräinen krääsä ja Kiinan systeemin hyväksymien virallisten taiteilijoiden karmea kökkötaide loivat tilaisuuteen kummallisen tunnelman. Tilaisuudessa näytti olevan aika paljon kiinalaista yleisöä. Aulassa pyöri lapsia ja jotkut heistä istuivat iloisesti pianon (Yamaha) penkillä ja paukuttivat koskettimia. Melskettä ja meteliä. Vanhempien mielestä oli ilmeisesti ihan ok antaa lasten hakata pianoa. Ei se sentään Steinway ollut, mutta oikeita soittimia ei kohdella noin. Aulavahteja näkyi useampiakin, mutta he eivät puuttuneet pianon paukuttamiseen eikä juoksenteluun tai yleiseen sekamelskaan. Poistuin tapahtumasta heti väliajalla. Kävelin puistoon, jossa Finlandia-talon lähelle oli pystytetty omituinen palloteltta. Paperilappunen kertoi, että siellä järjestetään jonkinlaisia virtuaali-Kiina-esityksiä. Surkean näköinen, ruma teltta lupailee todennäköisesti jotakin ala-arvoista kaupallista Kiina-hapatusta.

Tällainenko on Suomen kiinalainen tulevaisuus?
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 12490
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1 : la 01.07.2017, 01:28:21 »
Jos kinkeillä ei ole kulttuuria, mitä pelättävää heissä on?
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Paikalla Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2057
 • Väärinajattelija
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #2 : la 01.07.2017, 02:10:39 »
Ovat ostaneet Suomestakin yrityksiä ja hakevat kaikin tavoin otetta eri maiden taloudesta ja julkisesta elämästä.
Minä tässä vain, anteeksi.

Paikalla Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2057
 • Väärinajattelija
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #3 : pe 07.07.2017, 22:10:15 »
Telakattomista kaupunkipyöräjärjestelmistä on tullut muutamassa vuodessa miljoonien eurojen arvoista bisnestä Aasiassa. Nyt nämä yritykset ovat lähteneet kilpailemaan muun maailman markkinoista ja myös Suomi kiinnostaa.

Helsingin kaupunkiin on ottanut yhteyttä yksi kiinalainen ja yksi singaporelainen yritys, kertoo Helsingin kaupungin pyöräilykoordinaattori Niklas Aalto-Setälä.
– Samat tahot ovat olleet yhteydessä myös Vantaalle, Espooseen, Turkuun ja Tampereelle.

Helsingin kaupungin lakimiehet selvittävät parhaillaan miten ehdotettu kaupunkipyörätoiminta sopisi yhteen suomalaisten lakipykälöiden kanssa.

Aasialaisyritysten toiminta- ja ansaintalogiikka toimii hieman eri tavalla kuin Helsingissä tällä hetkellä käytössä oleva palvelu. Järjestelmässä ei ole telakoita, vaan pyörät voi ottaa ja jättää minne tahansa tietyn alueen, vaikkapa kaupungin rajojen, sisällä.
– Pyörässä on lukko, joka aukeaa kännykkään ladattavan sovelluksen kautta, Aalto-Setälä kertoo.
Maksu peritään pyörän käytön perusteella, mitään rekisteröitymismaksuja ei siis ole. Jos pyörän polkee jonnekin hiljaisemmalla alueella, joutuu matkasta maksamaan enemmän. Hinta on halvempi, jos polkee keskustan alueella. Helsingin nykyisestä kaupunkipyöräpalvelusta on tehty kymmenvuotinen sopimus, joista toinen vuosi on menossa.

Tietojenkäsittelyyn ja yksityisyydensuojaan liittyy vielä selvittämättömiä asioita.
– Heidän pyöränsähän ovat GPS-paikannettuja koko ajan ja mitä dataa he siinä keräävät ja mihin sitä mahdollisesti käytetään, sitähän me ei tiedetä. Tämä asia pohdituttaa monia, Aalto-Setälä kertoo.

Erikseen on myös pohdittava kaupunkitilan hintaa. Esimerkiksi San Fransiscossa aasialaisyritys oli jo tuonut pyörät kaduille, kun kaupungin viranomaiset päättivätkin, että yrityksen on maksettava vuokraa maankäytöstä.

Telakattomien kaupunkipyöräjärjestelmien toimivuudesta on vielä vaikea saada tietoa. Tähän mennessä niitä on ollut käytössä vain Aasiassa, mutta pian voi olla toisin.
– Manchester on ensimmäinen eurooppalainen kaupunki, jossa tällainen järjestelmä otettiin käyttöön pari viikkoa sitten. Eurooppaan on tulossa vielä tänä kesänä muutamia muita ja ensi kesänä uskon entistä enemmän, Aalto-Setälä kertoo.
– Jos Manchesterissa homma toimii, moni kaupunki on suopeasti ottamassa nämä yritykset vastaan. Syynä tähän on se, että järjestely ei maksaisi kaupungeille euron euroa.


https://yle.fi/uutiset/3-9707344

"Järjestely ei maksaisi kaupungeille euron euroa." Houkutus on siis suuri tarttua kiinalaiseen käteen, mutta itseäni kyllä askarruttaa erityisesti tuo GPS-seuranta. Liikennetiedot ovat strategisesti erittäin herkkää aineistoa. Myydäänkö ne tuosta vain halvalla ulkomaisille ostajille? Kannattaisi muistaa tässäkin, että ilmaista lounasta ei ole ja jos kakku näyttää päältä liian kauniilta, niin sitä se myös on.

Kiitos Ylen toimittajalle, Sannika Michelssonille, taivutusmuodosta "lakipykälöiden"  ;D ;D ;D. Monet lakipykälät ovat todellakin varsinaisia lakipökäleitä.
Minä tässä vain, anteeksi.

Paikalla Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2057
 • Väärinajattelija
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #4 : ma 17.07.2017, 14:16:44 »
Perinteisten suomalaisten elokuvateattereiden hävitys jatkuu.

Finnkino osti maaliskuussa Lappeenrannasta elokuvateatterit Nuijamiehen ja Kino-Aulan. Nyt niiden ovet sulkeutuvat. Yhtiö osti yksityisessä omistuksessa olleet Kino-Aulan ja Nuijamiehen maaliskuussa 2017, mutta päätti jo nyt lopettaa niiden toiminnan...Syyskuussa 2015 Finnkino avasi Lappeenrantaan neljän salin Finnkino Strandin. Ketjujohtaja  Ismo Määttä kiistää, että he olisivat halunneet ostaa kilpailijan pois markkinoilta.
https://yle.fi/uutiset/3-9678976

Finnkinon omistaa AMC, jonka taustalla on kiinalainen viihdejätti Dalian Wanda. AMC-konserni on ostanut useita elokuvateatteriketjuja muun muassa Iso-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa, Italiassa ja Portugalissa.
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/478295-elokuvayllatys-finnkino-kiinalaisten-omistukseen-kauppa-ei-muuta-toimintaa-suomessa
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 2368
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #5 : ke 19.07.2017, 15:29:02 »
Kiina ei tulekaan.
Kiinalaiset perääntyivät biopolttoainetehtaiden rahoituksesta
Kiinalaiset ovat vetäytyneet Myllykosken bioetanolitehdashankkeesta. Helmikuussa kiinalainen rahastoyhtiö Shenzhen vahvisti aikovansa sijoittaa Kouvolan bioetanolitehtaaseen ja Savonlinnan biodieseltehtaaseen yli 200 miljoonaa euroa. Sijoitus oli tarkoitus jakaa melko tasan Savonlinnan ja Myllykosken kesken, jolloin kummankin osuus olisi noin 100 miljoonaa euroa. Kiinalaiset eivät kuitenkaan saaneet sovittua summaa kasaan.
– Se tuntui silloin liian hyvälle ollakseen totta, ja eihän se sitten totta ollutkaan, tokaisee Suomen Bioetalolin toimitusjohtaja Aate Laukkanen pettyneenä.


Paikalla Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2057
 • Väärinajattelija
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #6 : ti 17.10.2017, 00:40:19 »
Viking Linen uusi Turusta risteilevä alus oli halvempi tilata Kiinasta

Toimitusjohtaja uskoo kiinalaisten risteilyturistien määrän tuplaantuvan.

Viking Linen uusi risteilijä aloittaa Turku–Tukholma -reitillä joskus loppuvuodesta 2020. Se korvaa Amorella-aluksen, joka on myynnissä...

Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hansesin mukaan tilauksen ratkaisivat kiinalaisen Xiamen Shipbuildingin hyväksi muun muassa hinta, toimitusaika ja suomalaistelakoiden kapasiteetin puute...

Kun sopimuksen arvo on 194 miljoonaa euroa, niin Suomessa valmistettuna alus olisi maksanut lähemmäs 300 miljoonaa euroa. Kaupan rahoitusta järjestyi helposti Kiinasta ja mukana on suomalaisen ja saksalaisen pankin lisäksi kiinalaisia pankkeja...

Kiinalaiset ovat Suomessa kasvava matkustajaryhmä, myös merimatkustamisessa. Laivatilaus Kiinasta on myös poikinut sellaista kysyntää lisää, mitä ei yhtiön mukaan olisi syntynyt ilman risteilijäkauppoja. Toimitusjohtaja Hansesin mukaan kiinalaisten ryhmä voi kasvaa sadastatuhannesta matkustajasta noin kahteensataantuhanteen...

Turun ja Tukholman väliseen liikenteeseen sijoittuva alus on suunniteltu kuitenkin pohjoismaalaisten matkustajien kokemusmaailmaan. Uuden aluksen sisustaa ruotsalainen arkkitehtitoimisto Koncept Stockholm.


https://yle.fi/uutiset/3-9885007

Kiva, että Kiinasta voi pian matkustaa Suomeen/Ruotsiin matkustamaan kiinalaisella aluksella toisten kiinalaisten kanssa. Kyllä se pohjoismaalainen sisustuskin saadaan pian muutettua kiinalaiseksi. Ja henkilökunta...no, sen kyllä pitää puhua sujuvaa kiinaa...Kiva katsella sieltä laivasta maihin, missä ne alihankkijat ja muutkin ali-ihmiset hattu kourassa liehittelevät meitä kiinalaisia.
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 12490
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #7 : ti 17.10.2017, 00:51:16 »
Kiina on vähän kupla nykyisin.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Paikalla Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2057
 • Väärinajattelija
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #8 : ti 05.12.2017, 17:40:50 »
Suomeen tilattujen pakettien tulppa vain paisuu – jo 640 000 lähetystä jumissa Kiinassa

Postista kerrotaan, että lähetyksiä on Kiinassa jumissa viime tiedon mukaan 640 000 kappaletta.

Marraskuun lopulla niitä oli noin 420 000.

– Tulpan koko lähtöpäässä vain kasvaa, Postin kirje- ja markkinointipalveluista vastaava johtaja Kaj Kulp kertoo.


https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005477582.html

Oikein kiitettävästi suomalaiset jo tukevat Kiinan taloutta ostoksillaan. Ja tämä on vasta alkulämmittelyä. Taitavat ne Suomi-kynttilätkin tulla Kiinasta nykyisin.
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 7265
 • Etevä ajattelija
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #9 : ti 05.12.2017, 17:43:54 »
Kaikki on niin väärin. Maailma on paska