Kirjoittaja Aihe: Kiina tulee, oletko valmis?  (Luettu 1218 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2635
 • Väärinajattelija
Kiina tulee, oletko valmis?
« : pe 30.06.2017, 23:25:47 »
Sain vaparin Musiikkitaloon, jossa esitettiin mainoksen mukaan kiinalaista akrobatiaa. Musiikkitalon aulassa on samaan aikaan näyttely, taidetta, posliinia, käsityötä, kirjoja. Olen vuosien varrella nähnyt useita kiinalaisia teatteriesityksiä ("Peking-oopperaa"), joista osassa on ollut myös akrobatiaa. Ne ovat olleet huipputaidetta. Nyt jouduin keskelle aivan hirveää huonolaatuisen krääsän näyttelyä ja akrobatiaesitys oli tasoltaan melkeinpä heikko. Esitykset olivat löysiä, esiintyjien välinen timing ei toiminut, musiikki huonoa, puvut rumia jne. jne. AIVAN KAUHEAA!!! (Toopelle kyllä voi suositella.) Väliajalla aulan epämääräinen krääsä ja Kiinan systeemin hyväksymien virallisten taiteilijoiden karmea kökkötaide loivat tilaisuuteen kummallisen tunnelman. Tilaisuudessa näytti olevan aika paljon kiinalaista yleisöä. Aulassa pyöri lapsia ja jotkut heistä istuivat iloisesti pianon (Yamaha) penkillä ja paukuttivat koskettimia. Melskettä ja meteliä. Vanhempien mielestä oli ilmeisesti ihan ok antaa lasten hakata pianoa. Ei se sentään Steinway ollut, mutta oikeita soittimia ei kohdella noin. Aulavahteja näkyi useampiakin, mutta he eivät puuttuneet pianon paukuttamiseen eikä juoksenteluun tai yleiseen sekamelskaan. Poistuin tapahtumasta heti väliajalla. Kävelin puistoon, jossa Finlandia-talon lähelle oli pystytetty omituinen palloteltta. Paperilappunen kertoi, että siellä järjestetään jonkinlaisia virtuaali-Kiina-esityksiä. Surkean näköinen, ruma teltta lupailee todennäköisesti jotakin ala-arvoista kaupallista Kiina-hapatusta.

Tällainenko on Suomen kiinalainen tulevaisuus?
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 14062
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1 : la 01.07.2017, 01:28:21 »
Jos kinkeillä ei ole kulttuuria, mitä pelättävää heissä on?
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2635
 • Väärinajattelija
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #2 : la 01.07.2017, 02:10:39 »
Ovat ostaneet Suomestakin yrityksiä ja hakevat kaikin tavoin otetta eri maiden taloudesta ja julkisesta elämästä.
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2635
 • Väärinajattelija
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #3 : pe 07.07.2017, 22:10:15 »
Telakattomista kaupunkipyöräjärjestelmistä on tullut muutamassa vuodessa miljoonien eurojen arvoista bisnestä Aasiassa. Nyt nämä yritykset ovat lähteneet kilpailemaan muun maailman markkinoista ja myös Suomi kiinnostaa.

Helsingin kaupunkiin on ottanut yhteyttä yksi kiinalainen ja yksi singaporelainen yritys, kertoo Helsingin kaupungin pyöräilykoordinaattori Niklas Aalto-Setälä.
– Samat tahot ovat olleet yhteydessä myös Vantaalle, Espooseen, Turkuun ja Tampereelle.

Helsingin kaupungin lakimiehet selvittävät parhaillaan miten ehdotettu kaupunkipyörätoiminta sopisi yhteen suomalaisten lakipykälöiden kanssa.

Aasialaisyritysten toiminta- ja ansaintalogiikka toimii hieman eri tavalla kuin Helsingissä tällä hetkellä käytössä oleva palvelu. Järjestelmässä ei ole telakoita, vaan pyörät voi ottaa ja jättää minne tahansa tietyn alueen, vaikkapa kaupungin rajojen, sisällä.
– Pyörässä on lukko, joka aukeaa kännykkään ladattavan sovelluksen kautta, Aalto-Setälä kertoo.
Maksu peritään pyörän käytön perusteella, mitään rekisteröitymismaksuja ei siis ole. Jos pyörän polkee jonnekin hiljaisemmalla alueella, joutuu matkasta maksamaan enemmän. Hinta on halvempi, jos polkee keskustan alueella. Helsingin nykyisestä kaupunkipyöräpalvelusta on tehty kymmenvuotinen sopimus, joista toinen vuosi on menossa.

Tietojenkäsittelyyn ja yksityisyydensuojaan liittyy vielä selvittämättömiä asioita.
– Heidän pyöränsähän ovat GPS-paikannettuja koko ajan ja mitä dataa he siinä keräävät ja mihin sitä mahdollisesti käytetään, sitähän me ei tiedetä. Tämä asia pohdituttaa monia, Aalto-Setälä kertoo.

Erikseen on myös pohdittava kaupunkitilan hintaa. Esimerkiksi San Fransiscossa aasialaisyritys oli jo tuonut pyörät kaduille, kun kaupungin viranomaiset päättivätkin, että yrityksen on maksettava vuokraa maankäytöstä.

Telakattomien kaupunkipyöräjärjestelmien toimivuudesta on vielä vaikea saada tietoa. Tähän mennessä niitä on ollut käytössä vain Aasiassa, mutta pian voi olla toisin.
– Manchester on ensimmäinen eurooppalainen kaupunki, jossa tällainen järjestelmä otettiin käyttöön pari viikkoa sitten. Eurooppaan on tulossa vielä tänä kesänä muutamia muita ja ensi kesänä uskon entistä enemmän, Aalto-Setälä kertoo.
– Jos Manchesterissa homma toimii, moni kaupunki on suopeasti ottamassa nämä yritykset vastaan. Syynä tähän on se, että järjestely ei maksaisi kaupungeille euron euroa.


https://yle.fi/uutiset/3-9707344

"Järjestely ei maksaisi kaupungeille euron euroa." Houkutus on siis suuri tarttua kiinalaiseen käteen, mutta itseäni kyllä askarruttaa erityisesti tuo GPS-seuranta. Liikennetiedot ovat strategisesti erittäin herkkää aineistoa. Myydäänkö ne tuosta vain halvalla ulkomaisille ostajille? Kannattaisi muistaa tässäkin, että ilmaista lounasta ei ole ja jos kakku näyttää päältä liian kauniilta, niin sitä se myös on.

Kiitos Ylen toimittajalle, Sannika Michelssonille, taivutusmuodosta "lakipykälöiden"  ;D ;D ;D. Monet lakipykälät ovat todellakin varsinaisia lakipökäleitä.
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2635
 • Väärinajattelija
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #4 : ma 17.07.2017, 14:16:44 »
Perinteisten suomalaisten elokuvateattereiden hävitys jatkuu.

Finnkino osti maaliskuussa Lappeenrannasta elokuvateatterit Nuijamiehen ja Kino-Aulan. Nyt niiden ovet sulkeutuvat. Yhtiö osti yksityisessä omistuksessa olleet Kino-Aulan ja Nuijamiehen maaliskuussa 2017, mutta päätti jo nyt lopettaa niiden toiminnan...Syyskuussa 2015 Finnkino avasi Lappeenrantaan neljän salin Finnkino Strandin. Ketjujohtaja  Ismo Määttä kiistää, että he olisivat halunneet ostaa kilpailijan pois markkinoilta.
https://yle.fi/uutiset/3-9678976

Finnkinon omistaa AMC, jonka taustalla on kiinalainen viihdejätti Dalian Wanda. AMC-konserni on ostanut useita elokuvateatteriketjuja muun muassa Iso-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa, Italiassa ja Portugalissa.
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/478295-elokuvayllatys-finnkino-kiinalaisten-omistukseen-kauppa-ei-muuta-toimintaa-suomessa
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 2635
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #5 : ke 19.07.2017, 15:29:02 »
Kiina ei tulekaan.
Kiinalaiset perääntyivät biopolttoainetehtaiden rahoituksesta
Kiinalaiset ovat vetäytyneet Myllykosken bioetanolitehdashankkeesta. Helmikuussa kiinalainen rahastoyhtiö Shenzhen vahvisti aikovansa sijoittaa Kouvolan bioetanolitehtaaseen ja Savonlinnan biodieseltehtaaseen yli 200 miljoonaa euroa. Sijoitus oli tarkoitus jakaa melko tasan Savonlinnan ja Myllykosken kesken, jolloin kummankin osuus olisi noin 100 miljoonaa euroa. Kiinalaiset eivät kuitenkaan saaneet sovittua summaa kasaan.
– Se tuntui silloin liian hyvälle ollakseen totta, ja eihän se sitten totta ollutkaan, tokaisee Suomen Bioetalolin toimitusjohtaja Aate Laukkanen pettyneenä.


Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2635
 • Väärinajattelija
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #6 : ti 17.10.2017, 00:40:19 »
Viking Linen uusi Turusta risteilevä alus oli halvempi tilata Kiinasta

Toimitusjohtaja uskoo kiinalaisten risteilyturistien määrän tuplaantuvan.

Viking Linen uusi risteilijä aloittaa Turku–Tukholma -reitillä joskus loppuvuodesta 2020. Se korvaa Amorella-aluksen, joka on myynnissä...

Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hansesin mukaan tilauksen ratkaisivat kiinalaisen Xiamen Shipbuildingin hyväksi muun muassa hinta, toimitusaika ja suomalaistelakoiden kapasiteetin puute...

Kun sopimuksen arvo on 194 miljoonaa euroa, niin Suomessa valmistettuna alus olisi maksanut lähemmäs 300 miljoonaa euroa. Kaupan rahoitusta järjestyi helposti Kiinasta ja mukana on suomalaisen ja saksalaisen pankin lisäksi kiinalaisia pankkeja...

Kiinalaiset ovat Suomessa kasvava matkustajaryhmä, myös merimatkustamisessa. Laivatilaus Kiinasta on myös poikinut sellaista kysyntää lisää, mitä ei yhtiön mukaan olisi syntynyt ilman risteilijäkauppoja. Toimitusjohtaja Hansesin mukaan kiinalaisten ryhmä voi kasvaa sadastatuhannesta matkustajasta noin kahteensataantuhanteen...

Turun ja Tukholman väliseen liikenteeseen sijoittuva alus on suunniteltu kuitenkin pohjoismaalaisten matkustajien kokemusmaailmaan. Uuden aluksen sisustaa ruotsalainen arkkitehtitoimisto Koncept Stockholm.


https://yle.fi/uutiset/3-9885007

Kiva, että Kiinasta voi pian matkustaa Suomeen/Ruotsiin matkustamaan kiinalaisella aluksella toisten kiinalaisten kanssa. Kyllä se pohjoismaalainen sisustuskin saadaan pian muutettua kiinalaiseksi. Ja henkilökunta...no, sen kyllä pitää puhua sujuvaa kiinaa...Kiva katsella sieltä laivasta maihin, missä ne alihankkijat ja muutkin ali-ihmiset hattu kourassa liehittelevät meitä kiinalaisia.
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 14062
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #7 : ti 17.10.2017, 00:51:16 »
Kiina on vähän kupla nykyisin.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2635
 • Väärinajattelija
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #8 : ti 05.12.2017, 17:40:50 »
Suomeen tilattujen pakettien tulppa vain paisuu – jo 640 000 lähetystä jumissa Kiinassa

Postista kerrotaan, että lähetyksiä on Kiinassa jumissa viime tiedon mukaan 640 000 kappaletta.

Marraskuun lopulla niitä oli noin 420 000.

– Tulpan koko lähtöpäässä vain kasvaa, Postin kirje- ja markkinointipalveluista vastaava johtaja Kaj Kulp kertoo.


https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005477582.html

Oikein kiitettävästi suomalaiset jo tukevat Kiinan taloutta ostoksillaan. Ja tämä on vasta alkulämmittelyä. Taitavat ne Suomi-kynttilätkin tulla Kiinasta nykyisin.
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 7725
 • Etevä ajattelija
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #9 : ti 05.12.2017, 17:43:54 »
Kaikki on niin väärin. Maailma on paska

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2635
 • Väärinajattelija
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #10 : la 24.03.2018, 03:54:10 »
Kiina estää "huonoilta ihmisiltä" pääsyn lentokoneisiin ja juniin: kamalat dystopiavisiot toteutumassa

Kiina aloittaa toukokuussa rajoitukset, joiden myötä huonoilla "sosiaalisilla pisteillä" (social credit) siunatut kansalaiset eivät saa ostaa juna- ja lentolippuja. Kiellot kestäisivät vuoden kerrallaan.

Ihmisten pisteitä voivat laskea esimerkiksi rikokset ja hölmöily talousasioissa, mutta enenevässä määrin niihin vaikuttavat myös sanomiset, ostokset ja teot esimerkiksi verkossa.

Maassa on jo käytössä esimerkiksi talousongelmaisten ihmisten häpeälista. Viime joulukuussa sille päätyi kuuluisa bisnesmies, LeEcosta tuttu Jia Yueting, jonka maksamattomat henkilökohtaiset velat kohosivat yli 58 miljoonaan euroon.

Reutersin tietojen mukaan matkustusrajoituksia voidaan tulla määräämään erikoisista rikkomuksista: niitä ovat niin "väärän informaation levittäminen terrorismista", vanhentuneiden lippujen käyttäminen kuin kiinnijääminen tupakan polttamisesta junassakin.

Pisteitä voivat laskea niinkin pienet rikkeet kuin pyörän jättäminen jalkakäytävälle tai epäaidon anteeksipyynnön esittäminen, kertoo The Verge.


https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/kiina-estaa-huonoilta-ihmisilta-paasyn-lentokoneisiin-ja-juniin-kamalat-dystopiavisiot-toteutumassa-6707908

Onhan meillä Suomessakin jo huonojen ihmisten rekisteri TE-keskusten tietokoneella. Rekisteriin joutuminen tietää erilaisia nöyryytystoimia, joita välillä toteuttavat asiaan erityisesti harjaantuneet konsultit, joiden palveluita valtio ostaa. Nöyryytyksen tapoja ovat pakkohymyilyn opettelu, itsestä puhuminen korostetun positiiviseen sävyyn pitkään (jaksaa jaksaa! Loputtoman pitkään!), oman esittelyvideon laatiminen ja julkaiseminen netissä (suositellaan erityisesti käytettäväksi esiintymishaluttomiin, kelvottomiin henkilöihin) ja palkattomien töiden tekeminen ja kiitollisuuden osoittaminen niistä, kuten valtion huolenpidosta yleensäkin. Länsimaissa on jo muutaman vuosikymmenen ollut käytössä yksinkertainen huonon ihmisen mittari; sitä kutsutaan köyhyydeksi, varattomuudeksi tai rahattomuudeksi. Tämä yksi - objektiivinen - mittari oikeastaan riittää, joskin valtaruhtinaiden iloksi ja ajanvietteeksi voidaan aika ajoin järjestää huonoihin ihmisiin kohdistuvia mielipidemittauksia, jotta saadaan selville yleisimmät valtiovihamieliset ajatusvääristymät.

Pyöräilijöiden kohdalla voitaisiin Suomessa pikaisesti mennä Kiinan edelle ja alkaa rankaista pyöräilystä ylipäänsä kaikkina aikoina ja melkein kaikissa paikoissa, ehkä syrjäisimpiä syrjäseutuja lukuun ottamatta. Polkupyörät tulisi ottaa valtion takavarikkoon ja valaa aseiksi tai muokata taisteluroboteiksi. Ensimmäiselle tuhannelle vapaaehtoisesti polkupyöränsä luovuttavalle voidaan luovuttaa sinivalkoinen hyvän kansalaisen rintamerkki (ei koske TE-rekisterin huonoja kansalaisia, joilta polkupyörät pakkolunastetaan osana heille suunnattua uudelleenkoulutusohjelmaa).
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Vanha aatami

 • Konkari
 • Viestejä: 13344
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #11 : la 24.03.2018, 10:03:00 »


Kiina aloittaa toukokuussa rajoitukset, joiden myötä huonoilla "sosiaalisilla pisteillä" (social credit) siunatut kansalaiset eivät saa ostaa juna- ja lentolippuja. Kiellot kestäisivät vuoden kerrallaan.


Helsingissä ratikkalipun ostaminen vaatii molempien kotimaisten kielten täydellisen hallinnan ja puolen vuoden erityiskoulutuksen.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1426
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #12 : ti 03.04.2018, 04:02:39 »
Kiina jatkaa projektiaan Afrikan sarvessa: Yle tapasi Afrikan uudet kiinalaiset omistajat – "Etiopiasta voi tulla maailman tehdas"

Tärkein syy tuotannon aloittamiseen Etiopiassa on juuri halpa työvoima.

Zhangin mukaan Etelä-Kiinassa tehdastyöntekijöiden palkka on vähintään 600 euroa kuukaudessa, mutta Etiopian tehtaalla keskipalkka on vain 80 euroa. Ero on huima, 7,5-kertainen.

– Tosin Etiopiassa jotkut kustannukset ovat korkeampia kuin Kiinassa, kuten logistiikka, eikä täällä olla yhtä tehokkaita kuin Kiinassa, Zhang sanoo naureskellen avoimesti.

Zhang luottaa siihen, että työvoimakustannukset myös pysyvät matalina, koska tarjontaa riittää. Kenkätehtaan vieressä Hope eli Toivo-niminen ammattikorkeakoulu syytää joka vuosi työmarkkinoille työnnälkäisiä etiopialaisia.

Etiopian väestönkasvu on huimaava: 2,5 prosenttia vuodessa, mikä yli sadan miljoonan asukkaan väestöllä tarkoittaa yli 2,5 miljoonaa ihmistä lisää, joka vuosi.Kiinalaiset rakentavat Afrikkaa aivan kuin olisivat repineet kapitalistisen mallinsa suoraan Marxin Pääoman irvokkaimmista kuvauksista. Pintatasolla tämä saattaa vaikuttaa paradoksillta, koska Kiina ei ole mikään vapaa demokratia, vaan sen taloudellisista suuntaviivoista päättää kommunistinen puolue. Kiinalaiset käyttävät kapitalismia vain työkaluna, eli se ei ole heille varsinainen ohjaava ideologia. He väittävät oppineen kuinka tätä työkalua hyödynnetään maksimaalisesti, ja kuinka sen avulla levitetään ohjatusti aitoa hyvinvointia kolmanteen maailmaan. Pyyteettömiä hyväntekijöitä? Uskokoon ken tahtoo.

Jos se olisikin totta, että kiinalaiset ovat keksineet optimaalisen talousjärjestelmän, valtiojohtoisen superkapitalismin, minulle se edustaa kuitenkin vain optimaalista tuhoa. Sen teholle ja tuhovoimalle ei löydy mitään kritiikkiä, eikä sitä voi suitsia. Toisaalta on niinkin, että se voi myös aidosti korjata itsensä, koska sen esteenä ei ole demokraattista prosessia. Jos siis Kiinassa Puolue päättää, että nyt on investoitava ympäristönsuojeluun, näin tehdään, ja siinä ei fake news ja lobbaus paljon auta. Ne lentävät tyrmään. Tulevaisuus näyttää millainen maailma Kiinan ohjauksessa tulee olemaan.
« Viimeksi muokattu: ti 03.04.2018, 04:06:10 kirjoittanut Big Data Lenny »

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1426
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #13 : ti 03.04.2018, 06:01:00 »
Huhut Petroyuanista kiihtyvät, mm. Reuters uutisoi: China taking first steps to pay for oil in yuan this year

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 2635
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #14 : ti 03.04.2018, 09:30:05 »
Kaikki joilla on kouluikäisiä lapsia: valitkaa kiina yhdeksi vieraaksi kieleksi!

Poissa Vanha aatami

 • Konkari
 • Viestejä: 13344
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #15 : ti 03.04.2018, 09:40:50 »
Kaikki joilla on kouluikäisiä lapsia: valitkaa kiina yhdeksi vieraaksi kieleksi!

Varmasti hyvä neuvo. Itsekin kävin aikoinaan kansalaisopistossa opiskelemassa kiinan alkeita.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1426
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #16 : ti 03.04.2018, 09:45:43 »
Kaikki joilla on kouluikäisiä lapsia: valitkaa kiina yhdeksi vieraaksi kieleksi!

Varmasti hyvä neuvo. Itsekin kävin aikoinaan kansalaisopistossa opiskelemassa kiinan alkeita.

VA.

Taitaa vain olla aika rajallista vielä tarjonta. Helsingissä ja Espoossa nyt ilmeisesti on joissakin kouluissa.

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5110
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #17 : ti 03.04.2018, 12:16:57 »
Kaikki joilla on kouluikäisiä lapsia: valitkaa kiina yhdeksi vieraaksi kieleksi!

Ei voi kun lapsen pitää käyttää se aika pakkoruotsin opiskeluun.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2635
 • Väärinajattelija
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #18 : la 16.06.2018, 16:06:01 »
Kiina ostaa Eurooppaa pala kerrallaan

Kiinalaiset eivät mieli Ranskasta vain viiniköynnöksiä. Uudempi ja paljon kiistellympi ilmiö ovat kiinalaisten viime vuosina tekemät muut maakaupat.

Ranskassa on kohistu useista tapauksista, joissa kiinalaiset sijoittajat ovat ostaneet Ranskasta tuhansia hehtaareita viljelymaata...

Kiinalainen jättiyhtiö Reward Group oli tehnyt Keski-Ranskassa ostoksia jo aikaisemmin. Kaikkiaan se omistaa tällä hetkellä yhteensä noin 3 000 hehtaaria ranskalaisia peltoja. Tämä vastaa noin viidennestä Helsingin pinta-alasta, joten järisyttävän suuresta omistuksesta ei Ranskan mittakaavassa ole vielä kyse...

Kiinalaisia on tällä hetkellä 1,4 miljardia eli noin 20 prosenttia maailman väestöstä, mutta maa omistaa alle kymmenen prosenttia maailman viljelymaasta. Yhtälö ei tule tulevaisuudessa helpottumaan, sillä Kiinan väestö kasvaa ja maa kaupungistuu.

Kiina laskee, että maailman viljapelloista kannattaa maksaa nyt, sillä niistä tullaan pian käymään selvästi nykyistä kovempaa kilpailua. Maapallon ihmismäärä lisääntyy samaa tahtia kuivuuden, kuumuuden ja saasteiden kanssa.

Ranska ei ole ainoa maa, josta kiinalaiset ovat haalineet peltoja. Kauppoja on tehty eri puolilla Eurooppaa, esimerkiksi Ukrainassa ja Bulgariassa.

Euroopan lisäksi kiinalaiset ovat ostaneet tai vuokranneet viljelymaata etenkin Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Kaakkois-Aasiassa. Australiassa kiinalaisten maakaupat ovat herättäneet huolta, ja ulkomaalaisten ostoja koskevia säännöksiä tiukennettiin vuonna 2015.

Peltojen lisäksi kiinalaisia kiinnostavat Euroopassa muutkin strategiset kohteet. Kiinalaisrahalla on ostettu tai pyritty ostamaan esimerkiksi sähköverkkoja, satamia ja lentokenttiä.


https://yle.fi/uutiset/3-10248419
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5353
Vs: Kiina tulee, oletko valmis?
« Vastaus #19 : la 16.06.2018, 16:31:05 »
Minullakin olisi myytävää kiinalaisille.

Kaksi yksiötä on täällä minulla kaupan, jos tarjoavat enemmän €uroja, kuin paikalliset ihmiset , niin mitäs siitä sitten ?

Minulla ei ole mitään syytä lähteä aliarvostamaan kiinalaisia ihmisiä, ei ihmisinä, eikä kauppiaina. Ovat hoitaneet homman kotiin Mao Tse Tungin tunkkimaisen ajanjakson jälkeen.
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely