Kirjoittaja Aihe: Havaintoja ja mietteitä  (Luettu 3122 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hibiscus

 • Vieras
Vs: Havaintoja ja mietteitä
« Vastaus #20 : ma 05.06.2017, 22:11:09 »
Tuli nyt mieleeni että minä en ole koskaan nähnyt muita mustan ja valkoisen aikuisen yksilön pariskuntia Suomessa kuin yhden ainoan - erään pariskunnan joka on mukana yhdessä hörhöryhmässä jonka tapahtumissa käyn. En tiedä onko heillä lapsia, nainen saattaa olla jo nelikymppinen ja mies on nuorempi.

Mutta muita en ole nähnyt. Itseasiassa en ole ihan varma olenko nähnyt mustiakaan pariskuntia. Mustia miehiä ei taida oikeastaan koskaan nähdä liikkumassa kuin yksinään tai keskenään, mutta ei minkäänväristen naisten kanssa. Ehkä se olisi jotenkin nössöä ja häpeällistä heistä?

Pimeästä tynnyristä ei oikein muuta näekään kuin harhakuvia mustista ja maahanmuuttajista sekä kärsimyksiä omasta munanpuutteestaan.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10331
Vs: Havaintoja ja mietteitä
« Vastaus #21 : ti 17.07.2018, 15:51:26 »

Köyhien systemaattinen kyykyttäminen siirtyi digijärjestelmiin Yhdysvalloissa – nykyajan vaivaistaloon joutuminen altistaa kansalaisen jatkuvalle valvonnalle ja nöyryytykselle

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005680004.html


Tulee mieleen leffa: Elysium. Teemasta on varmaan useakin leffa. Tavallaan olemme valmistettuja muutokseen. Elokuvissa ensin, sitten inreal.

Asiaan on varmaan monta vinkkeliä, että miksi noin, tapahtumaketjuissa. Kokonaisuudessaan syitä ja seurauksia vaikea arvioida. Ehkä perusjuoni on, isona, ja vaikea juuri sen takia, että on niin selkeä ja eletty. Siten kritiikki menee aika pahaan saumaan, jos sellainen tavoittaa, ja oleelliseen ollaan kasvettu kovin kiinni.

Helppous toisesta päin on aika lähtökohtaisesti haasteellinen, ja tietysti kunnioituksen arvoinen myös. Tämä unohtuu usein, kun puhutaan paremmasta, joka voisi olla ilmeistä jollekulle. Jos ihmisen jämähtäneisyyttä katsotaan läpi sormien, ja elintilaa on pakko olla, erikoistunarina, niin kai se koskee suurempaakin tunaria, että saa asiansa kuntoon.

Maailmaa sanotaan joskus vaikeaksi, ja parempi sopeutua vain, koska helpointa. Helppous käy kaupan. Vaikeasti ei minusta kyllä tarvitsekkaan vetää, koska tulospuoli voi olla sitä sun tätä. Muuten sanottava, että helppous se vasta työtä sisällään pitääkin. Ei ehkä niinkään vaikeaa, mutta omistautumista.

Ainahan näitä fiilistelyjä riittää, pienestä, ja vähän isommastakin. Otetta juustosta, pikku hiljaa, sanoi hiirustelija.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 3938
Vs: Havaintoja ja mietteitä
« Vastaus #22 : ti 21.08.2018, 18:46:37 »
Latasin kännykästä kuvia kovalevylle ja samalla hieman katselin, mitä kesän aikana on tullut kuvailtua. Tässä joitakin poimintoja.

Ensimmäisessä kuvassa naishenkilö kaivelee laukkuaan Sokoksen sisäänkäynnin kohdalla. Nappasin kuvan siksi, että nainen vaikutti kasvojensa perusteella vanhalta, mutta oli kuitenkin vartaloltaan ikäisekseen hyvin säilynyt. Pelkästään kasvot näkemällä naisen voisi ajatella olevan esimerkiksi 75-vuotias, mutta tämä on tietysti äärimmäisen epätarkka arvaus. Ei todellakaan mikään nuori nainen kuitenkaan.

https://imgur.com/ytSoc1P

Toisessa kuvassa on Pontiac Firebird 400 vuosimallia 1968. Auto oli esitelty jo vuonna 1966, ja sen ensimmäinen virallinen vuosimalli oli 1967. Erot kuvassa näkyvään 1968 malliin ovat vähäiset. Etuvilkut ovat hieman eri paikassa. 

https://imgur.com/6yTLwO9

Kyseinen auto on minun mielestäni muotoilullisesti suunnannäyttäjä monille tuleville 1960-luvun loppupuolen automalleille. Tietysti on muitakin. Firebirdille kuitenkin kävi niin kuin amerikkalaisille automalleille on usein käynyt. Ensimmäinen vuosimalli oli hieno. Toinenkin oli vielä Ok. Sen jälkeen alkoi rumeneminen, kunnes malli oli lopulta irvikuva alkuperäisestä. Ritari S -mallissa palattiin taas tilapäisesti parempaan suuntaan. Mutta nämä nyt ovat tietysti vain minun mielipiteitäni. Ne kyllä vastaavat jossakin määrin keräilijöiden ja harrastajien näkemyksiä ainakin mikäli netin tarjonnasta voi jotakin päätellä. Ruma on ruma monen muunkin silmissä kuin minun.

Seuraavassa kuvassa takimmaisena kävelevä henkilö saisi eräässä toisessa pohjoismaassa sakon.

https://imgur.com/pqzt07d

Seuraavassa kuvassa on Audi. Kyseinen automerkki ei ole suosikkini. Tässä yksilössä kiinnitin huomioni siihen, että autossa ei ollut EU-kilpeä. Se oli silti aivan kuin uusi eli huippusiistissä kunnossa. Jäin miettimään, mitä vuosimallia auto on. Olen vähän googlaillut, mutta en ole löytänyt täsmälleen samanlaista. "Audimiehille ja -naisille" asia lienee selvä, mutta kuten mainitsin, en kuulu heihin.

https://imgur.com/EvJVuYw

Eiköhän tässä ole jo poimintoja kesän tylsästä kännykkäkuvien sarjasta. Totta kai olen kuvaillut myös varsinaisilla kameroilla. Mutta ne kuvat ovat erikseen.

Koko sarja: https://imgur.com/a/A9aIeh2

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2151
Vs: Havaintoja ja mietteitä
« Vastaus #23 : pe 21.09.2018, 13:30:26 »
Reino Nordin pitää ihmeellisesti auton ratista kiinni. Ei tuossa kovin äkkinäisiin tilanteisiin ehdi reagoida.


https://www.is.fi/viihde/art-2000005835694.html
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10331
Vs: Havaintoja ja mietteitä
« Vastaus #24 : to 11.10.2018, 22:33:54 »

Katsoin loppua tämän päivän A-studiosta. Oli siitä potkaisu-valmiudesta, eli tuönantajan joustoivetta ja pelkoa siitä.

Paikalla EK tai Jyri Häkämies, SAKn pamppu, pienyrittäjä ja joku työntekijöitä isossa firmassa puolustava Imatralaisnainen. Ciimeisestä tuli erittäin kiva kuva, keskustelijana ja ihmisenä.

Vaikea teema viedä, jos ajattelee haastattelijaa. Millainen käsittely nöissä ylipäätäön voi olla. Onko puheenvuoro-ottelua eri leirien kesken, sen moderointia tai tarkentavaa tulkintaa, ...?

Tulisiko tälläisia asetelmia katsoa jonkun linjan kautta vetäen? Mitä vedettyjä linjoja tarjotaan ja tuleeko näistä kirkasta kuvaa osanottajille, joöloin jotain opitaan? Ollaanko hakemassa oppimista, varustautumista jatkoon, vai ollaanlo esttäytymässä ja vetoamassa.

En osaa ottaa ylös kuin piimintoja, nyt. Jäi mieleen Jyrin kärjistyssyyte. Viiko sen ohjata miten painokkaastiSAKlle? Miten hyvin kokoava pääministeri voi hoitaa tälläistä jos on yritystaista vahvana.

Jyri sa oi että vihollinen on ulkumailla. Kilpailija. Sen mukaisesta valmiutta oltava kilpailuun. Entä työläisten vetoaminen hyväpalkkaisuuteen ja hyviin ehtoihin?

Yleensä parempaan ei voi työntekijä vedota esimerkkejä ooimimalla. Työntekijän huono tilanne muualla on voitava kääntää Suomessa samaan.

Oltava myös verokilpailu, joka vallitsee jo automaattisesti jotenkin. Entä yhtäläisyys ja sen hakeminen?

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2151
Vs: Havaintoja ja mietteitä
« Vastaus #25 : pe 12.10.2018, 09:14:32 »
Seuraavassa kuvassa on Audi. Kyseinen automerkki ei ole suosikkini. Tässä yksilössä kiinnitin huomioni siihen, että autossa ei ollut EU-kilpeä. Se oli silti aivan kuin uusi eli huippusiistissä kunnossa. Jäin miettimään, mitä vuosimallia auto on. Olen vähän googlaillut, mutta en ole löytänyt täsmälleen samanlaista. "Audimiehille ja -naisille" asia lienee selvä, mutta kuten mainitsin, en kuulu heihin.

https://imgur.com/EvJVuYw

Audi A4 on tuotu "ulkomailta" ja aiempi rekisteritunnus alkoi kirjaimella Å, eli olisiko Ahvenanmaalta, mikä ilmeisesti Trafilla on ulkomaa. Kyseinen auto on vuosimallia 2003 ja katsastettu viimeksi2.9.. Moottorin teho 140kW ja omistaja J-P P. P. Ei veroja maksamatta, autolla ajettu 225tkm.

Tiedot näkee ilmaiseksi Trafin sivuilta.
Yleinen mielipide on aina väärässä