Kirjoittaja Aihe: Kehräämö (kirjoituksia kuvilla)  (Luettu 44086 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juuli

  • Konkari
  • Viestejä: 812
  • Hukkaskukka
Vs: Kehräämö (kirjoituksia kuvilla)
« Vastaus #540 : ke 17.10.2018, 15:12:52 »Oli tapahtunut jonkinasteinen virhe Wiljamia luomishommassa. Muuten ei ole selitettävissä ainainen epäonni.
Nytkin niin aurinkoisen  kuvan laittanut Neiti Mankisesta. Neiti saapui seuraavana päivänä maalaamoon. Kiukkuisena, perin kiukkuisena paiskasi muotokuvansa lattiaan Wiljamin eteen.
" Vai kauniina taiteilija minut näkee. Oikein omin käsin maalattu muotokuva. Minä menin lääkäriin tänä aamuna ja selasin odotushuoneessa aviiseja ja siellä hymyili yhdessä kuvassa oikein kaunis nainen. Joten haluan rahat takaisin ja liukkaasti.  Lisäksi Puodin ilmoitustaulu saa uuden ilmoituksen jossa lukee että tämä taiteilija Wiljami on huijari ,,,tana."  Neiti varmaankin  harvoin  kiroili. Nyt se tuli oikein voimalla.
Wiljamin ura taiteilljana,  muotokuvamaalarina päättyi.
Ei alkuunkaan kunnolla päässyt.

Uutta oli keksittävä. Niin keksi Wiljami Kovaonninen.  Keksi Eräretket.
Pitäjällä oli paljon järviä, isot metsäalueet. Kaupungissa ei väki päässyt kuin puistoon.  Firman,  perustettavan joka kuljettaa  kaupungin väkeä niihin erämaihin, eräoppaaksi aikoi Wiljami. Ei kylläkään metsiä ja järviä kovin hyvin tuntenut. Tosiasiassa ei yhtään. Uskoi luonnon opettavan. Eihän maisemat mihinkään siirry. Taas oli asiaa Puotiin mainosta naulaamaan. Lukaisi siinä samalla neiti Mankisen julistuksen jossa oli haukkumisten lisäksi neljä kirkuvan punaista huutomerkkiä. Kissan korkuisina. Näkemättä ja lukematta ei ohi päässyt.

Ensimmäinen,  perustamiskokous pidettiin Talolla.  Tuli pankinjohtaja uusien asiakkaiden toivossa. Tuli Haukun isäntä.  Emäntä jäänyt kanoja huumaamaan.  Isännän saunakammarihyyry, Vänä . Tuli muitakin. Nyrkki, tappelun toivossa. Ikuinen opiskelija,  kanttorin poika, jokapaikan hunsvotti ilmestyi. Ylin kunto-ohjaaja Masa. Kaikille yhteistä oli saada pankinjohtajalta lisää lainaa. Paitsi Anni. Tulostakin kokouksessa tuli. Päätettin tehdä yövaellus lähijärvelle.
Wiljami toivoi oppivansa edes yhden reitin jollekin lukuisista järvistä. Pukeutui  jo nyt oikein metsäasuun. Oli  Roppiini. Ei jäänyt Anni toiseksi. Oli Maria -neito. Wiljamin aikomus oli vaatettaa kaikki osakkaat Roppiinin Iloisten Veikkojen asuihin. Tästä riemastui Masa: " Ei. Ei missään tapauksessa. Wiljamin takia hankittiin ne sumokuteetkin . Nyt niistä ei päästä eroon ei millään. Mitään Roppiinin rytkyjä ei tänne hankita. Ei kannata edes unissaan haaveilla."

Eräilemään sitten yön koittaessa  lähdettiin. Vaan  eipä kauas taivallettu. Kirkkolammin  mattolaiturille pysäköitiin. Matonpesupaikalle Masa eränkävijät vei. Täällä  oli Wiljamikin Annin kera mattoja juuriharjalla ja mäntysuovalla hinkannut. Täällä  ei ollut muuta katsottavaa kuin kuivumassa olevat matot. Eihän mitään pimeässä kumminkaan näe.  Joten oli  kai sama miltä ympäristö näytti.  Nytkin  oli kuivumassa mattojä  joista pankinjohtaja sentään tunnisti omansa.  Siellä joku tovi viihdyttiin. Ei ollut perin kiinnostava tämä luontoretki. Tuskin kaupunkiasujat innostuvat mattolaiturista.

Niin tunnisti mattonsa  pankinjohtajan rouvankin.  Totesi rouva haettuaan matot rannasta  jotta jo on ollut siivoton porukka laiturilla. Hiekka oli täynnä tupakantumppeja, kaljatölkkejä pusikkojen aluset täynnään. Hirveän sotkun saivat hulikaanit aikaan.
Pankinjohtaja oli vaiti.
.
« Viimeksi muokattu: la 20.10.2018, 00:41:44 kirjoittanut Juuli »
https://www.youtube.com/watch?v=7DUnyXUaUDE
muistojeni ruusut anneli sari

Poissa Juuli

  • Konkari
  • Viestejä: 812
  • Hukkaskukka
Vs: Kehräämö (kirjoituksia kuvilla)
« Vastaus #541 : su 21.10.2018, 16:47:48 »Olisiko millään mahdollista että Wiljamin nokka olisi kääntynyt myötätuuleen. Kun on ollut melkoinen vastatuuli elämän menoissaan. Tämä Wiljamin ehdotus eräretkistä otti tuulta siipiensä alle. Ei mitään vastatuulta.

Päätettiin ensimmäiseksi  keskustella retkeily-yhtiön  nimestä. Puheenvuoroja jaettin ja montaa oli mieltä. Oli eedeniä, tuulenpesää, valkea juotsen  ... Wiljamin ehdotus Servoot... kiljuttiin  nurin  ennenkuin Wiljami pääsi sanan  loppuun. Masa yskähti , totesi : "Nuin. Kuule Wiljami. Eiköhän pysytä suomen kielisessä nimessä. Kun ei nämä alueet ole Enklannissa tai jossain Irlannissa  kumminkaan." Kokous kesti kauan kun jokainen löysi toisten ehdotuksista vikoja jonka takia niitä ei voi käyttää. Jollain paloi pinna. Päätti että nyt on tarpeeksi kuultu. Se on Viheriäretket eikä mikään muu.  Siihen narisi Keskustan kannattaja että nyt luullaan että se on Vihreiden puolueen omat retket. Se nimi kuitenkin nuijittiin pöytään .

Seuraavaksi ryhdyttiin  puimaan toimintaa. Siinä oli naurussa pitelemistä kun kuuli mitä kaikkea osakkaiden mielissä liikkui. Joku ehdotti  jotta pannaan asiakkaat perunan nostoon pottupelloille. Yleensäkin toimimaan maatalouden parissa, lypsikkien ja muiden karvaelikoiden hoitoa. Maatiloilla on kesäsin hyvinkin vihreää.
Wiljami sitten ehkä  asian laitaa enimmin sivusi vaikkei sekään mitään täydellistä ollut:
 " Nin. Täss o esitettyn  montaa sorttia. Mie puolestai ehota jotta pannaan vesille oikei hiavatta kannootti. Tehhää semmone  ruuhi ite ko niit ei oo varmaakaa saatavil. Sitte palkataa, vaik ilmasiiha hyö tullee melojiks nää  tääl asuvat vierasmaalaiset. Pannaa pääl intiaanikutteet ja maalataa punamullal jota o jokkaisel kotonaa niitte naama punaseks ni täyest männöö hiavattast.

Valitaa joku kirkasvetine järvi,  ei  kumminkaa mattolaiturii ko muijat sais laaki ko punanahkoi pällyilee. Siihe pannaa tekokalloi uiskentelemaa, semmosii värikkäit.  Elukkikirjast mallii katotaa. Kivi naru pääs ankkuriks ettei ensimmäises tuules kattoo muille maille. Ja pannaa johonkii saareen mankka huutelemmaa vaikk  käe kukuntaa ja leijona karjaisui. Tullee sopivast vieraillekkii mihi o tottunt. Tekokukkii laitetaa pinnal kellumaa. Lopuks viiää nää ulkomaan eliöt saunaa. Sissää lämpiivvää.  Juotetaa kossuu pullo per naamari. Eiköhä täst jää muisteloit mitä vanhan sitte kiikkustoolis muisteleep. Jokkaine miettiköö luonans miltä tää kuulostaap. Tää o pieni kustannuksi  toteutettavis. "

Illalla keskusteltiin Annin kanssa mitä mieltä on Anni : " Nii aina. Vaa mie e paa päällein mittää muuta ketinettä paitsi mikä o miu oma. Oon kyllästynt noihi lakanoihi."  Wiljam kysyessä eikö voisi Anni vielä kerran avajaismelontaan laittaa Maria-neidon kaavun niin siihen Anni " Olkoo. Oonha mie jo teht itsein  naurualaseks ko nois vetimis oon kompastellu. Yhe kerra viel. Lissää turha ruikuttaa." Wiljamin oli siihen tyytyminen.
Jäi uneksimaan auvoisia  tulevaisuuden kuvia Wiljami.
.
« Viimeksi muokattu: ma 22.10.2018, 16:23:13 kirjoittanut Juuli »
https://www.youtube.com/watch?v=7DUnyXUaUDE
muistojeni ruusut anneli sari