Kirjoittaja Aihe: Luonto  (Luettu 22172 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa urogallus

  • Konkari
  • Viestejä: 2693
Vs: Luonto
« Vastaus #260 : ti 19.06.2018, 23:17:27 »
^ Noita näkyy aina silloin tällöin. Tavallisin versio on wanhalla metsälaitumella kasvava kuusi, joka on ahmaissut sisäänsä piikkilanka-aidan. Nämä alkavat pikku hiljaa kyllä olla historiaa, kun nuo piikkilangat vedeltiin metsiin joskus 60-70-luvuilla.

Poissa Vanha aatami

  • Konkari
  • Viestejä: 13790
  • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Luonto
« Vastaus #261 : su 08.07.2018, 21:06:10 »

Et varmaan ole tiennyt, että sääskiäkin rengastetaan - eikä aiheuta nuorille naaraille ongelmia saalistukseen:

Tätä et ole ennen nähnyt – katso suorana, kuinka sääskien poikaset rengastetaan
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tata-et-ole-ennen-nahnyt-katso-suorana-kuinka-kalasaasken-poikaset-rengastetaan/6984700#gs.6BzG9F0

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa urogallus

  • Konkari
  • Viestejä: 2693
Vs: Luonto
« Vastaus #262 : su 05.08.2018, 21:09:12 »
Äsken näin pienen mutta sitäkin suloisemman rupikonnan. Pituutta konnalla oli pikkaisen päälle 2 cm.

Mökillä viime yönä. Tajuttoman kokoinen kuikkalaivue piti keskiyöllä kovaa älämölöä. Ulvontaa, röhkintää, kirkaisuja...
Jostain syystä kotilahti on loppukesästä ja alkusyksystä kuikkien kokoontumispaikka. Tämän vuoden laskettu ennätys on 15 nokkaa, mutta paljon enemmänkin on nähty. Ennätys on 30 kuikkaa.

Tänä kesänä ei ollut paljon pikkulintuja. Varmistettuja pesintöjä mökin noin viidestätoista pöntöstä oli vain kolmessa - kaksi kirjosieppoparia ja yksi sinitiaispari. Poikueet kuitenkin olivat suuria ja lämpöä ja oletettavasti ravintoa piisasi, joten ensi kesänä pesijöitä lienee enemmän. Ennen tätä kesää oli kolme koleaa alkukesää putkeen, mikä verotti kovasti hyönteissyöjälintuja.

Kotirannan kalalokki pesi taas tutulla, huonolla menestyksellä. Ensimmäinen poikue nitistettiin hetimiten kuoriutumisen jälkeen. Poikkeuksellista oli se, että tällä kertaa lokit pesivät uudestaan. Tästä uudesta pesinnästä kuoriutui yksi poikanen, joka ei elänyt viikkoa kauempaa. Lieneekö taas kerran ollut huuhkaja asialla.

Alkukesästä näin nuolihaukkaparin lennossa pariinkin otteeseen. Niillä on pesä jossain lähettyvillä, koskapa ne hengailevat usein tontillani. Harvemmin niitä pääsee näkemään, mutta kirkunaa kuulee useasti. Joskus olen elokuun lopulla nähnyt koko perheen, 5 haukkaa kaikkiaan, kerralla ilmassa ilmeisesti sudenkorentojahdissa.

Järvessä ei ole näkynyt sinilevää. Muutama viikko sitten näin laiturilta pohjassa lojumassa kaksi pientä kuollutta kalaa. Koukin toisen ylös ja se paljastui kiiskeksi, jossa ei ollut mitään väkivallan merkkejä. Ei kaiketi kuitenkaan ole mitään hätää järvellä, koskapa simpukatkin tuntuvat viihtyvän hyvin.

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 9904
Vs: Luonto
« Vastaus #263 : la 11.08.2018, 13:43:16 »

Turkoosinsininen luontokohde Kiikunlähde on niin suosittu, että maasto sen ympäriltä on tuhoutunut ja lähde kärsii – uudet aidatkaan eivät pidättele ahneimpia vierailijoita

https://yle.fi/uutiset/3-10343707


Kerran kokemusta tuollaisesta. Myös Puruvedellä on kirkasta, paikoitellen. Ehkä Suursaimallakin, en tiedä. Uskomattomia paikkoja tällaiset.