Kirjoittaja Aihe: Muu maailma  (Luettu 5687 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Big Data Lenny

  • Konkari
  • Viestejä: 1909
Vs: Muu maailma
« Vastaus #40 : to 01.02.2018, 03:42:06 »
Aasian rikkain mies Jack Ma näki, että robotit ja keinoäly tulevat tekemään kaikki työt ihmistä paremmin – ja kertoo nyt, mitä aikoo itse laittaa lapsensa opiskelemaan

Tämä kun yhdistää tuohon aikaisemmin viittaamaasi Salusjärven kolumniin... "Olemme menettämässä meritokratian, eli valtiojärjestelmän, jossa ihmisen asema määräytyy hänen lahjakkuutensa ja kykyjensä mukaan".

Mielestäni se on aika ilmeistä, että ihmiset menettävät taitoja, joita ei enää tarvita.

Millä tavoin sitten tyhmyyttä tai fiksuutta pitäisi mitata? Jos kerran ihmisen ei enää tarvitse laskea, ei ehkä kannata mitata kyvykkyyttä laskutaitona, ja niin pois päin.

Tuo Jack Ma:n maailma on kyllä minusta aika lohduton. Jos aikaisemmin ihminen saattoi pärjätä sillä että opetteli lukemaan tai laskemaan, tulevaisuudessako sitten pärjätään sillä, että opettelee taiteilemaan? Ilmeisesti Jack Ma:n tulevaisuus on digitaalinen Impivaara, jonne voi vetäytyä saasteilta ja joka puolella surisevilta koneilta piiloon.

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 11035
  • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #41 : to 01.02.2018, 08:32:04 »

Kirjoitin samoista päätymisistä. Muuten en ajattele kuin tuo EM tapaus.

Minusta jokin mättää aika paljon. Ehkä tästä myöhemmin.


Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 11035
  • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #43 : ti 21.08.2018, 23:37:41 »

Rikkaat rikastuvat. Jokin se on, joka kannattaa. Ehkä rikkaus, ajattomamimmin ilmaisten, koska se voi käyttää myös kauppaa, jonka on tiedetty kannattavan, tosin ei rajoitu rikkauden mahdollisuus kauppaan.

https://www.facebook.com/groups/tilannehuone/permalink/973932249483369/

Linkistä taas voisi sanoa, että köyhä on sen takia köyhä, että on köyhä. Logiikka on varmaan aika sama, tosin ei ole yleisesti käytössä, ellei oteta Raamatun lausetta, joka taitaa olla vielä eri yhteyttä koskeva, eli että köyhältä otetaan sekin vähä, joka hänellä on.

Osana isompaa voi menestyä, tai kääntyä tappiosuuntaan. Tappiosuunta on sama taloudellisessa rikkaudessa, kuin siinä, josta Raamattu kertoo, eli satsaamisesta osuvaan, mikä ei aina yhteneväinen talouden kanssa, vaikka joskus voi olla.

Joskus ajatellut, että rakenteet merkkaa, eikä ilman niitä voi nousta, eikä kannata, koska todellisuus ymmärrettynä, kertoo aivan omaa kieltään. Rakenteet eivät ehkä yksin tee onnelliseksi, mutta takaisi edes jotain lähtöä, toiseen mielentilaan. Totta, mutta rakennenousu parempaan, ei takaa aina osumaa tunnetasolla. Jos ei, niin varmaan syynsä.

Silti rakenteiden muuttaminen elinkelvolliseksi taitaa olla asia, jota ei voi välttää. Ihminen ei elä ~vain hengestä, ellei tosi juurettunut tapaus, mitkä ovat harvinaisia. On henkisiä kulttuureja, kuten kristinusko, mutta silti sekin yhteisö, tai sentapainen kaipaa konkreettista puhetta, ja ihmistenvälistä höpinää, siis jotain sovellettavuutta reaalimaailmaan.

Samalla tapaa kuin sopivasti elävät uskovat, ei köyhä elä vain aineettomasti, vaan tarvitsee erilaista arjen kanssakäyntiä, konkreettiseen tasoon liittyen. Aate jne ei riitä.

Vaikka EM aika selvää asiaa, jota ei tarvitsisi keksiä, niin voisi heittää, että onko sittenkään. On asioita, jotka tehdään jostain hyveellisyysoletuksesta käsin, sen siivittämänä, jolloin palkkio olisi vaikka kutsumuksellisuuden toteuttamisessa, jne. Ettei vain olisi kaikki kunnossa, mieltä ja maallista ajatellen. Kateus tästä taitaa tihkua läpi.

Kateus ei ole vain huono-osaisten oikeudentuntoa. Joskus tuo lause on ihan korrekti myös. Karsinansa kullakin, eikä muutokset mene vain yksilöä koskien, vaan linjaan vaikuttaa jokainen pyristelevä, veneenkeikuttelija. Kroisos pyrkii kaarnalaivaan. Voiko olla mukana?