Kirjoittaja Aihe: Muu maailma  (Luettu 5679 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #20 : su 16.04.2017, 19:49:52 »

Kommentti: Äly hoi, älä jätä!

On totta, että kevyen liikenteen väylällä tulisi ajaa myös maantiepyörällä. Laissa otetaan kuitenkin se huomioon, että aina kevyen liikenteen väylällä ei ole turvallista ajaa. Pyöräilijät joutuvat tätä arvioimaan ajaessaan. Esimerkiksi videossa näkyvällä tienpätkällä liikkuu paljon lapsiperheitä lastenvaunuineen, koiranulkoiluttajia, jopa hevosia ratsastajineen. Joskus väylällä on niin paljon hiekkaa ja routavaurioita tai suojatien laidat ovat niin korkeat, että ajaminen ei ole turvallista – edes alle 25 kilometrin tuntivauhtia.

Malttia luulisi sekin lisäävän, että pyöräilijä on autoilijaan nähden suojattomassa asemassa. Vaaratekijöitä on jo ilman varomattomia autoilijoitakin paljon. Joskus kaatuminen on kypärästä huolimatta kohtalokas. Jokainen voi lukea Hanna Lankisen tarinan ja miettiä sen jälkeen asennoitumistaan uudestaan.

http://yle.fi/urheilu/3-9568252


Sama rullaluistellessa. On esim jyrkkiä alamäkiosuuksia. Kapea pyörätie. Erilaista väkeä voi olla matkassa.

Kevään ensimmäinen kerta, ja kiersin tuollaiset kohdat autotien kautta. Seurauksena tööttiä.

Joskus kaahailin rullaluistimilla liian huolettomasti. Nykyään ei viitti katkoa luita turhan takia.

Vaikea harrastus kaiken kaikkiaan, koska käytännön mahdollisuudet kunnon luisteluun on pienet, etenkin jos autoilijat kohtelvat kevyttä liikennettä huonosti. Kevyt liikenne puolestaan väistää esim keskustassa lähes jatkuvasti autoja, jotka ovat parkissa pyörätielle. Lappeenrannan Valtakadulla voi asian käydä toteamassa, miltei jatkuva-aikaisesti. Enkä puhu vain huoltoajoista.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #21 : ma 24.07.2017, 20:33:30 »

Sattui silmään linkki Facessa: http://erkkiraudaskoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240413-kansanvalta-on-vaarallinen

En lukenut. Otsikon väitteestä tuli mieleen se, miten löytää jotain hyvää ihmisen sanomisen takaa, siis vaikka päättelyn osuvuutta, lopputiivistelmän oikeellisuudesta huolimatta. Väittäjällä on varmasti jokin peruste asialle, vaikka asia ei tuossa muodossa tiivistettynä olisi aina tolkukas muiden vinkkelistä.

Jos on väite, ja sen perustelua ei ole, on väite aika köyhä. Voi toki kirvoittaa uteliaisuutta ja tutkimisenhalua. Väitteen arviointiin ei ole perusteita, ellei itse perehdy, tai ole perehtynyt.

Väite on siten aihe, josta itse otettava selvää. Myös silloin, jos perustelut on annettu, ja perustelut eivät jostain syystä riittää väitteeseen asti, jolloin väitteen pohjassa on jotain ilmaisematonta, ja väitteen esittäjän tausta tulisi tietää paremmin myös siltä osin, mitä väittäjä ei itse tee, tai ei kykene tekemään.

Vaikka väite olisi puutaheinää, voi se olla paljon antavaa yhteyksien seurailumahdollisuutta, kun tuntee väittäjää enemmän. Siis perustelujen puolesta, ja tietää myös sen, mitä muuta on ehkä perustelujen takana, väittäjän tietämättä tästä itse enempää, jolloin tuntematon tai kirkastumaton avainperusta jää tietysti ilmaisematta väitteen tueksi.


Aika rankka dilemma tuossa yllä muotoiltuna.

1.  Väite hyväksytään, vaikka osa hyväksynnän pohjasta liittyisi suoraan väittäjään, tai täysin häneen, ellei väitteen arvioija kykene arvioimaan asiaa oikein mitenkään, tai hän ei viitsi, halua,.. tehdä sitä.
2.  Väite hylätään, vaikka osa hylkäämisperusteista liittyisi suoraan väittäjään itseensä, tai täysin häneen, väiteperusteista huolimatta, tai niihin sen ihmeemmin syventymättä.
JNE ...

Jänski analyysin paikka. Alkukutkuttelua vain.


Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #23 : la 26.08.2017, 11:21:10 »

Tämä uutinen on voi olla selvä, joillekin:

http://kuono.fi/koira-tuntee-surua-ja-mielihyvaa-muttei-katumusta-tai-hapeaa-tiesitko-taman-lemmikkisi-tunteista/

Kun asia ilmaistaan erikseen, niin laittaa vähän miettimään, että mitä on ero, ja mitä siitä seuraa meidän maailmassa, siis ihmisten. Menee asiat hiukan monimutkaisemmiksi, siis mahdolliseksi erittäin hyvään *, ja toisaalta erittäin pahaan *, siis kuormittavaan, ja tässä on vielä se hyvä kohta pohtia, että miten kokonaisuus taivuttaa esim tällaisen piirteen ilmenevyyttä hyväksi tai haitaksi, joitakin koskien. Samaa syssyyn kuuluu myös ihmiselle tärkeä syyllisyys, ja syyttäminen, siis syyllisen etsintä, ja tilanteiden kanavointi esim syyllisyysagendana.

*) Paha (kuten hyvä) on (katsontokanta tai kokemus) -riippuvainen ja vaihtelee tarkastelijan ja kokijan mukaisesti, joten pahaa parempi olisi puhua kärsimyksestä tai kuormituksesta, ja nuokin ovat vielä ihmisestä tai kokijasta riippuvia, joten ...

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #24 : ti 26.09.2017, 18:25:58 »

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/25/palkittu-videobloggaaja-tuuli-pettyi-musiikkimaailmaan-tubessa-ollaan-paljon

Olisiko totta, vai ei. En lukenut juttua, tosin sen voi kyllä kertoa aika varmaksi, että jos jokin asia toimii, ja vetää, niin antoisuus vetää puoleensa myös tilanteen hyödyntäjät. Koska tarvetta on, on siltä suunnalta mahdollisuus mennä sisään, vaikka asioiden saattajana vieläkin paremmaksi.

Tietyt asiat eivät käyttäjien suurestakaan määrästä vähene, ehkä jopa päinvastoin. Varsin ongelmallinen juttu silti. Hyvin hankala.

Tube ei silti käy tämän näkemyksen esimerkiksi kovin hyvin.

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Muu maailma
« Vastaus #25 : ke 27.09.2017, 09:31:28 »


*) Paha (kuten hyvä) on (katsontokanta tai kokemus) -riippuvainen ja vaihtelee tarkastelijan ja kokijan mukaisesti, joten pahaa parempi olisi puhua kärsimyksestä tai kuormituksesta, ja nuokin ovat vielä ihmisestä tai kokijasta riippuvia, joten ...

Jos joku tappaa koirasi, polttaa asuntosi ja yrittää leikata kurkkusi, niin voi tietysti todeta, että arviointi on ihan näkökulmakysymys.

IS
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #26 : ke 04.10.2017, 14:30:43 »

((Roman Schatzin Maamme-kirja))

Voidaanko koko Suomi pitää asuttuna?

Maailman vauraimmat alueet kaupungistuvat kovaa vauhtia.  Ihmiset ja  pääoma  keskittyvät kaupunkikeskuksiin. Kaupungit tuottavat kulttuuria ja innovaatioita. Keskitetty tuotanto ja lyhyet välimatkat vähentävät luonnonvarojen tuhlausta.  Toisaalta maaseutu ruokkii kaupungit.  Kaupungistuminen tuottaa myös turhaa kasvua ja nostaa asumisen hintaa. Onko kaupungistuminen ainoa vaihtoehto? Jos kaikki muuttavat kaupunkiin, loppuuko Suomesta maalaisjärki?

Vieraina ovat keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen ja vapaa kirjoittaja ja toimittaja Jukka Relander.

https://areena.yle.fi/1-4199191


Oli ainakin alkuun vähän debatin oloista, ja lähti näkemysasetelmista. Noissa debatteissa aika usein on ideana puolustaa omaa näkökulmaa, ja haastaa toisen käsityksiä. Kumpi pärjää paremmin.

Aika mielenkiinnoton juttu, tuntus, koska suurin osa debatoijista ei ole oikeasti avartumassa. Liekkö aina kukaan. Jos näin on, niin kyllä on surullista ajanviettoa. Ja sitä tulisi vielä kuunnella.

No, ihan vain mieleentulevia. En osaa ajatella juuri tätä ohjelmaa tarkemmin.


Tärkeintä ei aina ole se, mistä jutellaan, vaan miten jutellaan. Jos juttelutila, siis mielentilakytkennät ovat jotain, yleensä vallitsevana, näkyy se kaikessa, aiheesta riippumatta. Tälläinen metatietous voi olla tärkeää, etenkin, jos siihen voi vaikuttaa. Voi ihan omalta osaltaankin, ja ehkä paras näin.

Kärkevyydet nähdään usein hyökkäyksenä. Sama foorumilla. Trollin tekee joskus vain ympäristö, eli ympäristön osuus ns trolleissa voi olla lähes sata. Tätä harvemmin mainitaan.

Itse käytin sanaa egostelu, tällaisesta keskustelusta. On lisäksi fiksua egostelua, joka voi näyttää vapaasti lähtevältä. Toisaalta vapaasti lähtevä voi joskus hautautua kärkevyyden alle, ja tätä harvemmin nähdään, vaikka otetut tilastot voisi puhua siitä, että suurin muuttujaryhmä ja näkemysten jalostajat löytyväyt heistä, jotka ovat liikkeellä satasella, tai jotenkin epäsovinnaisen hankalasti.

Tuloksellinen keskustelu ei välttämättä ole sitä, millaisia mielikuvia ihmisillä on siitä. Mistä tuloksellisuus lopulta syntyy?

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 15485
Vs: Muu maailma
« Vastaus #27 : ke 04.10.2017, 14:48:52 »


*) Paha (kuten hyvä) on (katsontokanta tai kokemus) -riippuvainen ja vaihtelee tarkastelijan ja kokijan mukaisesti, joten pahaa parempi olisi puhua kärsimyksestä tai kuormituksesta, ja nuokin ovat vielä ihmisestä tai kokijasta riippuvia, joten ...

Jos joku tappaa koirasi, polttaa asuntosi ja yrittää leikata kurkkusi, niin voi tietysti todeta, että arviointi on ihan näkökulmakysymys.

IS

Onhan se. Jos sotilas taistelutilanteessa tekee tämän, me annamme hänelle oikein urhoollisuusmitalin kiitokseksi. Emme pahana pidä ollenkaan.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #28 : ke 01.11.2017, 20:52:58 »

Meinasin alkaa lukea tätä:

https://luovalaboratorio.com/tarinat/kuka-vain-voi-olla-luova-kun-sille-antaa-itsessaan-tilaa-marja-tuulia-lehtila/

Tuli mieleen, että kylläpäs on taas käsite: luovuus.

Uusi sana, mutta auttaako jotenkin käsittämään sitä, mistä on kyse? Luulen, että kun on tuo sana, niin siihen voidaan viitata, mutta sen osoittamaa ihmisen piirrettä kohtaan lisäätyy vaihtelevamääräistä tajuntavajetta, ellei ilmiöstä tiedä jotain ilman luovuus-sanaa.

Luovuus on sanana nopsasti sanottu. Ihan ok siten. Tarkemmin ottaen en ole kelaillut, mitä tarkoittaa ihmisen aivoja koskien se, kun puhutaan jostain luovasta, siis sen ilmenemisestä aivoissa, johon yleensä liittyy jotain muille havaittavaa, jossain vaiheessa, jolloin se on tekijälle ehkä jo rutiinia, eikä luovuutta kuin ensikertalaiselle, vastaanottajana.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #29 : ma 08.01.2018, 17:17:16 »

Jari Ehrnroothin kolumni: Vastakkainasettelu ei ole menossa minnekään

Jos on jokin ikuinen olio, se ei voi olla elävä. Oikeammin saattaa koko elämä hävitä olosuhteiden muuttuessa.

https://yle.fi/uutiset/3-10008728


TS

Pysyvä on kuollutta, ja vaihtuva elämää, ja sitä tersitään, kohti pysyvää, ja jännite on se, mikä koetaan.

Pysyvyydessä ei ole jännitettä. Ihminen voi pystyä tähän, joskus. Joten olemmeko sittenkin pysyvää, ja myös sitä jännitettä, eli elämää? Miksi kahtalaisuus?

Voiko olla vain elämää, eli hakeutuvaa, vailla mitään linkkiä pysyvään?

Mikä tää juttu on?

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #30 : to 11.01.2018, 15:30:42 »

Jari Ehrnrooth: Nielaiseeko kommunistisen kapitalismin lohikäärme lännen?

1.  Minusta länsimaisen arvojärjestelmän strategisten uhkien kärkeen tulisi – myös Suomessa – kirjata kommunistisen kapitalismin kasvava vaikutus ja Kiinan pehmeä valta. Ainakin pitäisi olla suomettumatta tanssivan lohikäärmeen vyöttäessä maailmaa.

2.  Viisaat imperialistit – kuten roomalaiset – ovat arvostaneet rauhaa ja antaneet alusmaiden säilyttää ihanteensa, uskonsa ja tapansa, samalla kun ovat ottaneet kansojen varallisuudesta ja osaamisesta kaiken hyödyn irti.

https://yle.fi/uutiset/3-9936731


Minusta länsi noudattaa Ehrnroothin mainitsemaa juttua, muttei yhtä tehokkaasti. Kun mainitun Roomalaisten viisauden voi skipata, ja päästä nopeammin tuottoon, niin eikös siitä saada ajanmukaisempaa kapitalismia aikaan?

Mikä vika kapitallsmissa sitten on?

Kiinassa sitä voitiin tehostaa jo lähtömetreiltä, ja saatiin nopeammin käyttöön tehokkaana. Kapitalistinen ajatus, ja sovellettuna ympäristöön, joka on kollektiivisempi. Kollektiiviin tuli sellainen meemi, jonka avulla järjestelmästä avautui mahdollisuus toisella tapaa apajille. Nyt on Kiina haastaja meemin keksijälle itselleen. Samoin osin ehkä Venäjäkin.

Voiko tästä kulusta päätellä jotain?

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #31 : to 11.01.2018, 16:18:28 »

Kun puhutaan taloudesta, suurvalloista, ... niin eittämättä on kyseessä maailmantilanne. Ihan ok-aihe, kaikille.

Koskaan tuskin on ongelmaa yksittäisestä ihmisestä näissä. Kyseessä on isojen joukkojen kärkiedustus, ja sen mukaiset mittelöt. Jos yksittäisyys ilmenee hassusti, on yksittäisyys ollut jonkin isomman porukan asialla, jossain vaiheessa.

Ongelmia ilmenee luonnossakin hakkeri-tyylisesti, tai hakkeroitumina. Australiaan laskettiin jotain kaneja, ja ongelmia seurasi. Samoin kun Amerikkaan tuotiin tauteja Euroopasta. On eristäytyneisyyttä, ja kun niihin tuodaan jotain sopivaa, on eristäytyneisyyden kuviot hankalia, uuden jälkeen.

Tulokkaina voi pitää vaikka kapitalismia, Kiinan tapauksessa, tai Venäjän. Toisaalta kommunismikin on ollut sama lähetetty, joihinkin yhteyksiin. Atsteekkien suuryhteisö hävitettiin kullanhimoisten espanjalaisten toimesta. Kristinusko ja erilainen korkeampi sivistys käy aiheuttamaan samaa. Jopa koulutukset maiden sisällä.

Alkuasukkaat ovat joskus luottavaisia vieraita kohtaan, yhteisönä. Koskee ehkä seesteisiä alkuasukkaita, jotka ovat päässeet sinuiksi oman ympäristötodellisuutensa kanssa. Kun vaikutuksen piiriin tulee ykskaks joku sovittamaton juttu, siis liian nopeassa ajassa, ilmenee isompia tragedioita.

Maailmanyhteys ei oikeastaan taida olla sen ihmeempi kuin mitä on haaste kohtalaisen seesteisillä luonnonkansoilla, joiden arvot on sillä tavoin kohdallaan, että jos niistä poikkeaa, niin käy köppänästi. Kun ympäristö muuttuu, niin arvoja on pakko tarkastaa, vaikka olisivat kuinka hyvän oloiset.

Kun on selkeästi yhteydessä ajan kanssa isojenkin juttujen kanssa, kuvio asettautuu jotenkin tasapainoon. Vaikka erilaisuudesta pitäisi, niin maailmaa ajatellen erilaisuus on vielä haaste, sillä niin monta sovittamatonta juttua on keskenään liikkeellä. Eräs sovittamattomuus voi olla suoraan suhteessa ympäristöön, kun eletään leveästi ja helposti, ja se myy, eikä muu kiinnosta riittävästi.

Vaivanvälttämismahdollisuus on eräs iso haaste. Miten tulla toimeen, kun yleensä helppo tulee valita mahdollisimman nopeasti. Aiemin haaste on ollut se, miten leivän saa. Nyt haaste on se, miten leivästä osaa kieltäytyä. Leipä siis tässä se tärkeäksi koettu.

Joten tässä peruste aiemmalle heitolleni:  Ydinaseilla rakennetaan maailmasta jo melko kestävä. Jotta voi pärjätä, tulee osata kyseenalaistaa kaikki, myös Maailma. Tässä on se hassuus, että se kaikki ei tosiaan ei voi olla kaikki, sillä on jotain pysyvää, mutta pysyvyys on ihmiselle sillä tavoin vaikea juttu, ettei hän sitä voi saavuttaa, ja se on vain ohjaamassa, ja jos päädytään siihen, että ohjaaja on saavutettu, ja se jää siten sivuun, eikä vaikuta, käy köppänästi. Epäjumaluutta eletään, siis ei sitä, minkä varassa voi mennä.

Näin tämä: Näkymätön on suuntaajana jo varsin vahva. Omalla tavallaan asioita tulee hitsatuksi yhteen, vasta vuosien takaa vasta. Numerologit ja astrologit tekevät samanlaisia yhdistelyjä. Kyllä ne heittona ovat sellaisia, joiden kautta voi päätyä konkreettisempaan käsitykseen kaikesta. Ideat ovat tavallaan ihmisten juttu, ja kieli.

Miten kieli kuvaa napakasti kaikkea, tai miten se voi olla osana kaikessa käytännön elämässä. Ei kai tässä mitään rajaa. Kaukaisestakin voi lähteä. Kuten historiakin osoittaa. Ei niinkään aina ne noidat, vaikka joillekin yhä, vaan joku osaa päätyä jo niidenkin avulla toiseen, ja tähän voi taas joku tarttua. Liittymiä on, ja vaikka naurettavia, niin ei paha, jos on arviointikykyä, ja osaa soveltaa. Olemassaolevalle ei ole hyvä olla kielteinen, vaan omille mieleentuleville.
« Viimeksi muokattu: to 11.01.2018, 16:22:43 kirjoittanut Juha »

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #32 : ma 22.01.2018, 17:49:49 »

https://mielensavalottajat.fi/2018/01/12/4-tapaa-lohduttaa-vaarin/

Hömppäjuttu. Asiaa varmaan silti. Toisaalta kun noita lukee, niin tulee tosiaan outo fiilis, kun luettuna tuota.

Jotain ajatuksellista kuitenkin, kun sitä täällä eniten tapana ...

On olemassa eriliaisia empatianmuotoja. Osa olemisen tasoista on sillä tavoin vahvoja, ettei niitä voi olla myötäelämättä. Tässäkin voi olla vaihtelua, en ole varma. Itsestäni tuntuu, että kivut ja suorat vaarat on vaikeita, eikä niitä halua nähdä.

Varmaan aika primitiivistä, jos empatia on vain tuota tasoa. Ja jos menee vaikeaksi tehdä eroa tuossakin, niin täyskahjous ei liene kaukana. Tsoukki.

Jos ihminen etsii onnea ja elämää, niin paljon otetaan selkeää ääripääideaalia, kun puhutaan jopa ykseydestä. Varmasti on tarjota jotain tavoitetta, kun tuollaisia tuo esiin, mutta löytyykö muttereita, ja lenkkiavaimia, samalta taholta. Ehkä vähemmän.

Jos elämää ajattelee elettävänä, niin se oli tarkoitus sanoa, että elettävyys on mahdollinen varmasti, vaikka se joskus tuntuu olevan hukassa. Usein korostetaan muiden merkitystä, ja yksinään ihminen olisi tyhjää täysi. Empatia olisi muutenkin kiva juttu, ja edistyksellinen, ihmisen kypsyydestä kertova asia, jokin merkki luotettavuudesta ja odotuksenarvoisesta, jopa arvostusta herättävä asia.

Jos voi liittyä helposti maailmaan, ja siellä oleviin ihmisiin, kuten jonkin empaatiamuodon extreme-tilanteissa, joissa ei enää osaa tehdä eroa itsen ja muiden välillä, koska tämä raja on aina jossain kaikilla, niin teoreettisesti ajatellen tästä on helppo arvella, että entä jos sama ilmenisi, ja laajempana. Yksinkertaista, vailla älyttömiä selityskoukeroita.

Moni elettävä ja elämää ylläpitävä asia vaatii joskus sanallistamista, vaikka se sinällään on tyhjää. Sanat liittyvät ihmismaailmaan, ja sitä kautta nostavat asioita toisen tason olemassaoloon. Ihmiskeskeisten asioiden olemassaolo pitää tietysti sisällään hyvin monenlaista "mönkijää". Onkohan näistä missään kattavasti?

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #33 : ma 22.01.2018, 19:02:06 »

On niin hienoa, kun on älykäs, osaa seurata ajatuksia, on fiksu, tieteellinen, objektiivinen, jne. Toisaalta jokainen tuntee, tietää tai aavistaa, että tuosta tasosta jossain toisaalla, on jotain aivan muuta.

Itsestäänselvää, ja muu tärähtänyttä. Toisaalta yllättävän usein ei ehkä. Joko on, tai sitten ei ole, eikä se tilanne helposti toiseksi muutu.

Itseäni kiinnostanut jostain syystä paljon tuo kahtalaisuus, jota joskus jaetaan sana- ja tunnetasoon. Mitä nämä maailmat ovat, ja mitä on niiden välissä.

Mistä sitten mielenkiintoni asiaa kohtaan johtuu, niin toinen asia. Paljon epäsuoraa kerrontaa, tietysti.

Selvää, että tuntemustasoa voi sanoittaa jollain tapaa helposti, kun siihen on etäisyyttä, eikä se vie. Toisaalta. Helppoa heitellä irtonaista, kun on fiilisheitteisyydessä. Sanoja löytyy kuvaamaan. Järkevä kysyisi tietysti, että onkohan miten paljon, sitä järkeä. Samalla tapaa, jos selostelee tuntemuksia, voi kysellä, onko koennassa miten kaksista.

Aihe on iso, ja merkittävä, vaikkakin tietyllä tapaa turhan itsestäänselvä, ja aiheena arvottoman oloinen, ellei nyt ole poikkeus.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #34 : ma 22.01.2018, 19:34:58 »

http://blogit.kansanuutiset.fi/volanen-vasemmalta/yksi-sadasta-vie-lahes-kaiken/

Näin linkin Facessa, ja kommentoin:

Jos rahalla saa viimein rahaa, ja kaiken muunkin samassa, niin millä sitten saa elämänedellytykset? Siis elämänedellytykset, ja vain ne, ei muuta.

Vai kuuluuko elämänedellytyksiin se, että ne on vietävä joiltakin? Näin kai se tulkinta viimein voi mennä, jos päättelee epäsuorasti, mutta tärkeimpiä asioita seuraten. ?Voi olla, että jos ihmisellä on taipumus näin isossa porukassa varmistaa vahvasti omaa puoltaan, niin tällainen epävarmuustilanne on niin vahva, ettei luottamusta elämän kantavuuteen voi mitenkään syntyä. Näin ahdinko on päällä, kestoluonteisesti, vaikka se näkyisikin eri tavoin. Eräs ahdingonpurkamiskeino on myös edellinen ilmiö superrikkailla.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #35 : la 27.01.2018, 09:53:37 »

Tässä järkytystä konservatiiveille:

https://www.youtube.com/watch?v=LNHBMFCzznE

Kuten moni voi arvella, olen myös itse itselleni ongelma joittenkin asioiden suhteen. Tieto tästä ei aina auta, kovin nopeasti.

Aivot ovat hyvin hankalat, myös kyvyssä tehdä mitä vain. Paitsi että aivot voivat toimia irrallisempana todella kahjosti, ne voivat tehokkuuden puolesta olla järkyttävän toimivat, ja myös niin, että asiat todellakin ovat samalla kunnossa, ja paremmin kuin uskaltaisi ajatella.

Itsestään ei asiat tietysti ilmene. Aivojuttu ei ole mitään hypeä, vaan tärkeä osa itsetuntemusta. Aikanaan nämä eliittiteemat jalkautuvat tavallisten ihmisten pariin. Elitismin avulla voi aiheita toki raaputella, jos ei oikein muuten, kun puhutaan jollain tapaa tasapainoisesta työkentästä, kokanaisuuden reinamilla.

Muistui mieleen tämä arvelu:  Nykyisyyden kritiikkiä: Miksi kaikki eivät ole neroja? (ke 24.02.2010, 18:54:00) Oli THL, jonka kontribuutio jäi mieleen. "Eihän kaikki voi olla neroja." Mitä sitten, kun asiat eivät ole rajoitettuja tavallisillekaan. Mikä on se, joka pohjustaa neroutta, jos sellaista on, ja voidaan joskus todeta? Voi olla ihan hyvä kysymys. Hyvin sosiaalisesti jännitteistä "käsitteistöä".
« Viimeksi muokattu: la 27.01.2018, 09:56:49 kirjoittanut Juha »

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #36 : ti 30.01.2018, 09:11:21 »

Aleksis Salusjärven kolumni: Sivistyksellä koetetaan pelastaa maailma, mutta suomalaiset tyhmenevät

Olemme menettämässä meritokratian, eli valtiojärjestelmän, jossa ihmisen asema määräytyy hänen lahjakkuutensa ja kykyjensä mukaan.

Tyhmässä valtiossa elävien ihmisten kohtalo on sattuman käsissä.

https://yle.fi/uutiset/3-10047640


En tiedä mitä sanoa. Koulutus ja koulutus. Sitäkin korostellaan. Milloin mikäkin uhattuna.

Tyhmyydestä piti rämpyttää eräs juttu foorumille, mutta laitoin yksärinä itselleni. Jos nyt laittais tänne, kun sopivampi yhteys.

–  Aina on tyhmyys päällimmäisenä, johon törmää.
–  Älä. Voiko muuhun sitten törmätä?
–  Kun jatkuvasti on tätä liiketilaa, niin sen siitä saa, näköjään, ja tuntujaan.
–  Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa. On kyllä kerrottu.
–  Joo. Toisaalta kun se tyhmyys päällimmäisenä, niin pakko sitä on sovittaa jalkansa jne niin, että sattuu. Ei muuta tältä päätasolta.
–  Loogista toisaalta, sillä eihän tyhmyyttä voi olla kuin päässä, joka on päällimmäisenä.
–  Niin. Ehkä se tyhmyys on sitten kitkettävä. Tai sanottaisko näin, että kun kitkeminen kohdistuu juurakkoon, ja juuri juurakko ei tässä ole se juttu, niin miten tästä sitten ajatella.
–  Juuri niin.
–  Niin. Juuri useimmiten vähän kuin niin. Muu olkoon sitä sun tätä.
–  No, mun puolesta.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #37 : ke 31.01.2018, 20:02:49 »

–Ei pitäisi edetä puolustusliittoon kenenkään kanssa. Yhteistyötä voidaan kehittää ja vahvistaa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/237342-merja-kyllonen-ei-koskaan-natoon


Ei liity vain Natoon, vaan on yleismaailmallinen asia. Voi olla vaikea asia kertoa selkeän järkeväksi.

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Muu maailma
« Vastaus #38 : ke 31.01.2018, 20:26:47 »

–Ei pitäisi edetä puolustusliittoon kenenkään kanssa. Yhteistyötä voidaan kehittää ja vahvistaa.


Itä-Ukrainan tilanteen Kyllönen pyörittää sisällissodaksi, eikä lähde tarkemmin arvioimaan Venäjän osallisuutta taistelujen ylläpitäjänä.

Voi olla vaikea asia kertoa selkeän järkeväksi.


Kuten Suomen sisällisodan ja jatkot ja sen jatkot, kuten Putinin suurvenäläiset - nyt tunnustksettomat rauhanjoukot oikaisevat vuosisadan vääryyden kuten Krimillä....

PS.
Helsingin liikennettä eivät edes venäläiset pystyisi sekoittamaan huonommaksi.


VA.
« Viimeksi muokattu: ke 31.01.2018, 20:33:17 kirjoittanut Vanha Antistalinisti »
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Muu maailma
« Vastaus #39 : ke 31.01.2018, 20:29:14 »

Aasian rikkain mies Jack Ma näki, että robotit ja keinoäly tulevat tekemään kaikki työt ihmistä paremmin – ja kertoo nyt, mitä aikoo itse laittaa lapsensa opiskelemaan

Itsekin tekoälyyn miljardeja sijoittaneen Man mukaan ihmisten ei kannata kilpailla konetta vastaan tiedolla.

Koneet laskevat nopeammin, eivät menetä hermojaan, eivätkä unohda mitään.

”Meidän on opetettava lapsillemme urheilua, musiikkia, maalaamista ja muita taiteita”, Ma sanoi painokkaasti.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005545655.html


Oma koodaustaustani on mitä on. Metaluokan menijänä ollut täsmälleen samat mielenkiinnonkohteeet. Koodausta, joka koodaa koodia. Aloin tekemään tuon tyylistä aika nopeasti, kun pääsin vähän jyvälle koodaamisesta. Ei ihmeitä tietysti tässä. Jotain uteliaisuutta mahdollisuuksille, ja pientä seurailua.

Kun ajatellaan yksilötason asioita, ja laajemman ihmisjoukon, niin samalla tapaa on laajentamismahdollisuutta rautatasosta metatasoisempaan. On osa laajempaa hakemista. Ihmisellä on samalla tapaa välitön puoli, ja myös tietoa ja kokemusta mennneestä. Kaikki on liittymää todellisuuteen, siinä missä sitä voi ihmiselle olla.

Eri asia on, miten todellisuuden puolia käytetään. Se mahdollisuus avautuu, joka tapauksessa. Miten hyppy sujuu, tulematta toistoa, eli kun ensimmäinen teollinen vallankumous ja eka maailmansota, toinen ja toka, ja nyt tämä uusi ...