Kirjoittaja Aihe: Valmistautuminen kriisiin  (Luettu 13707 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Valmistautuminen kriisiin
« : ma 30.01.2017, 07:43:01 »
T0ope nosti tuolla alempana esille tärkeän aiheen, joka ansaitsee oman ketjunsa:

Niitä vinkkejä haikeisiin oloihin, todellisiin kokemuksiin perustuen.

Sivistyneiden kansalaisten asuttama eurooppalainen kulttuurikaupunki Sarajevo muuttui viidakon lakeihin nojautuvaksi vihan ja pelon loukoksi kahdessa viikossa siitä, kun piiritys alkoi. Kaksi viikkoa on erittäin lyhyt aika. Ei poliisia, ei kaupungin infran huoltoa, ei mitään. Kun tilanne pärähti päälle, kaikki jäivät koteihinsa huolehtimaan omistaan. Piirityksen keskellä alkoivat jengiytymiset, ryöstelyt, koko väkivallan kirjo.

- Tarvikkeita (Elintarvikkeita, lääkkeitä, ammuksia, alkoholia jne.) tulisi olla aina valmiiksi niin paljon, kuin on mahdollista. Kun tilanne menee päälle, ruokakaupat, lääkekaupat, asekaupat, varastot jne. ryöstetään nopsaan putipuhtaiksi, mitään on enää myöhäistä yrittää haalia siinä vaiheessa.

- Rahalla ei tee mitään. Lääkkeet ja ammukset toimivat valuuttana ja vaihdon välineinä. Antibiootit ja kipulääkkeet ovat kovinta valuuttaa.

- Viinaa, viiniä ja olutta niin hyvä tulee. Vesi ja sähkö eivät toimi kuin korkeintaan väliaikaisesti, ja silloinkin parhaimmillaan muutaman tunnin jaksoissa. Olut säilyy hyvin ja hanavedestä ei tuossa tilanteessa ikinä tiedä, miten puhdasta se on (Keitettävä aina). Ripuli voi koitua kuolemaksi. Mitä korkeampiprosenttista viinaa, sen parempi: sitä voi käyttää desinfiointiin, sytykkeenä, polttoaineena ja molotovin cocktailina, se pitää lämpimänä ja sen avulla voi myös käydä kauppaa.

- Tehokkaan ilmakiväärin/.22-kaliiberin aseen merkitystä ei kannata aliarvioida. Niillä voi ampua rottia ja kissoja ruoaksi niin, että eläimistä jää syötävääkin (Tässä vaiheessa hevoset, lehmät ja koirat on tietysti jo syöty). Lisäksi niiden laukausäänet eivät ole kovia. Ihmistorjuntaan ja suuremman riistan metsästykseen haulikoita, kivääreitä, rynnäkkökivääreitä. Autuas on se, jolla on ruutia varastoituna.

- Mitä enemmän kaikkia mahdollisia aseita ja ammuksia, sen parempi. Vähintään yhtä tärkeää kuitenkin on, että saman katon alla olisi riittävästi (Optimi 5-8 henkilöä) ihmisiä puolustamassa huushollia. Vaikka esim. kahdella ihmisellä olisi miten paljon pyssyjä ja ammuksia hyvänsä, heidät voidaan aina valvottaa menettämään peli. Luotettavista ihmisistä (Mieluiten lähisukulaisia, jos onnistuu) koostuvan ryhmän avulla voidaan järjestää vartiovuorot ja organisoida toiminta tehokkaaksi, aikatauluttaa ketkä ovat missäkin.

- Oman tontin linnoittaminen ja ansoitus maltilla, mahdollisimman huomiotaherättämättömästi. Liian näkyvät varustukset (Pun intended) ovat muille vain merkki siitä, että paikassa on jotain ryöväämisen arvoista. Pidä kuitenkin huoli siitä, että pystyt ajamaan alueeltasi isommankin porukan pois, kun on tarvis. Sarajevossa oli moneen kertaan tarvis.

- Kurjistumisen edetessä, kurjistu muiden tahdissa. Vaikka olisi säilykkeitä ja suklaata kuinka, säännöstele kaikki ja pidä huoli siitä, että kaikki ryhmässä näyttävät keskimäärin yhtä kurjille, kuin muutkin alueen asukkaat. Hyvässä lihassa ja kaikin puolin terveen näköinen ihminen laihtuvan ja sairastelevan porukan keskellä kerää ryöstölaumoja kuin kärpäsiä. Voivat kaapata ja kiduttaa kertomaan, missä asut ja millainen/miten hyvin varustautunut porukka siellä mahdollisesti on vastassa. Koskee myös lapsia.

-Huoraaminen voi kannattaa, mutta se on samalla kaikin tavoin riskialttiimpaa, kuin rauhan olosuhteissa.

- Tietäkää aina suurin piirtein missä ryhmän muut jäsenet kulloinkin ovat, ja kauanko heidän on tarkoitus milloinkin viipyä. Jakakaa aseet aina tilanteen ja tarpeen mukaan. Liikkukaa aina pareittain jos mahdollista, ja kaikki viimeistään pimeän tullessa kotiin.

- Pimeänäkölasit/kiikari ovat kullanarvoiset, ilmeisistä ja vähemmän ilmeisistä syistä. Esim. avustuslennot tehtiin Sarajevoon öisin (Koska piirittäjien ilmatorjunta), eikä pimeältä taivaalta tippuvia avustuspaketteja voinut havaita ajoissa paljain silmin. Ihmisiä liiskautui niiden alle. Kukaan ei silti uskaltanut käyttää mitään valoja/taskulamppuja, koska silloin pääsi heti tarkka-ampujien kohteeksi. Pudotetut avustuspaketit olivat muutenkin tarkka-ampujien erityisessä suosiossa; niiden sisällöstä tapeltiin samalla verissä päin ja kuitenkin niin hiljaa kuin mahdollista, etteivät tarkka-ampujat kuulisi minne tähdätä.


Nuo nyt tulivat tässä ensikirjoittamalla vanhasta muistista mieleen.

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #1 : ma 30.01.2017, 08:16:35 »
Olen samaa mieltä lähes kaikesta edellä lausutusta. Etenkin huoraaminen kannattaa aina ja siihen olen valmistautunut hyvin.

Todennäköisin kriisi tulee olemaan aseellinen selkkaus EU:n sisällä joka johtaa Venäjän väliintuloon. Jätän tässä yksilöimättä kriisin osapuolet. Mutta on varmaa että se tulee.

Kaupungeista tulee väistämättä surmanloukkuja. Ruoka, polttoaine ja vesi loppuvat nopeasti, eikä kädetön nörttisukupolvi pysty elättämään itseään. Sairaudet ja aseelliset rikollisjoukot tekevät nopeasti lopun urbaaniin elämänmuotoon tottuneista.

Kannattaa siis hankkia maatila jokseenkin kaukaa kaupungeista, mutta läheltä merta tai suurta järveä (kalastus). Moottoripolttoöljyä pitää hamstrata riittävästi, jotta sähkön tuottaminen aggrekaatilla turvataaan ja jotta liikkuminen ajoneuvoilla olisi mahdollista. PÖ-säiliöt tulee hajasijoittaa ja ainetta pitää olla heti vähintään 10 000 litraa. Lämmittäminen hoidetaan luonnollisesti puilla.

Jos alkoholia ei ehdi hamstrata, hyvät pontikkavehkeet ja kotiviinilaitteet ajavat saman asian.

T0open mainitsema optimi ryhmäkoko, 5-8 henkeä on lähellä totuutta mikäli kaikki olisivat hyväkuntoisia aikuisia. En pitäisi mahdottomana 10 aikuisen ryhmääkään, jolloin vartiovuoroista tulisi helpompia. Mutta niin isossa ryhmässä alkaa helposti syntymään jos sisäisiä erimielisyyksiä. Riitojen välttämiseksi olisi hyvä jos miehiä ja naisia olisi yhtä paljon tai ainakin miesenemmistöisessä ryhmässä olisi edes yksi hyvä huora. Vastaavasti naisryhmässä pitäisi olla ainakin yksi kunnon pukki. Joka ryhmässä pitäisi olla joku, joka hallitsee viljelyn alkeet ja tuntee rohdoskasveja. Yleensäkin pitää heti pyrkiä omavaraisuuteen eikä lähteä itse kiertelemään ja käymään kauppaa, puhumattakaan lähtemisestä ryöstöretkille. Niiltä reissuilta ei yleensä palata.

Ja sitten se tärkein: aseistautuminen. Ennen kuin aseita saadaan kerättyä vastustajalta, pitää itseltä löytyä jonkinlaista perustulivoimaa. Hyvä metsästyskivääri kiikaritähtäimellä riittää. Ruutiase pitäisi kuitenkin olla jokaisella jäsenellä, jotta riistan saanti turvataan ja väijytykset voidaan hoitaa nopeasti ja tehokkaasti. Äänenvaimennin olisi hyvä lisä. Dynamiitin tai muun räjähdysaineen hamstraaminen on myös tärkeää, jotta mahdolliset tontille tunkeutuvat kevyesti panssaroidut ajoneuvot saadaan pysäytettyä. Polttopulloilla ne saadaan myöhemmin myös hiljennettyä.

Niin, ja yhteydenpitoa varten on hankittava kunnon radiopuhelimet ja niihin ladattavat akut. Ryhmän pitää myös opetella oma koodikieli radiota varten, jotta mahdolliset salakuuntelijat eivät pääse jyvälle mitä ryhmä touhuaa.

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #2 : ma 30.01.2017, 10:55:29 »
Jos alkoholia ei ehdi hamstrata, hyvät pontikkavehkeet ja kotiviinilaitteet ajavat saman asian.

Valmistautumisen voi aloittaa vaikka pontikkapannun testaamisella siellä maatilalla. Parempi etanoli juomaksi ja bulkki työkoneisiin polttoaineeksi. Muistetaan sitten, ettei ajella kotitekoisella polttoaineella yleisillä teillä.

Hmm. Itseasiassa valmistautumisenkin tulevaisuus on sähkössä. Tai siis valmistautujan kulkuneuvoissa. Sähköä saa tuotettua monenlaisilla tavoilla, vaikka viinaa polttamalla jos on liian pilvistä aurinkokennoille. Ei muuta kuin hamstraamaan akkuja varastoon.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #3 : ma 30.01.2017, 11:15:35 »
Huoraaminen tänäpänä on erittäin riskialtista, koska nykyään on olemassa tappava sukupuolitauti HIV. Eikä se kuppakaan kai ole vielä maailmankartalta hävinnyt. Mikäli seksuaalinen tyydytys yhteisössä on tärkeää jotta kaikki pysyvät jotensakin rauhallisina ja yksikään eriseurainen juippi ei jää mököttämään vaan kykenee antamaan oman panoksensa yhteiseen ponnistukseen, ensimmäiseksi pitää vähän katsoa millaista tyyppiä siihen ryhmään on kertynyt ja tällä kertaa suvaitsevaisuudesta ei sitten kannata olla enää edes rippeitä jäljellä: ulkomaaneläviä ei panorinkiin oteta. Liian suuri tautiriski.

Koska kaikille jakaminen omalla kohdallani johtaisi todennäköisesti itsemurhaan, olen vähän funtsaillut että jos sattuisin jäämään mullistuksesta henkiin (mitä pidän epätodennäköisenä), niin hommaisin funktiokseni olla heimon muistipankki. Olen jokusenkin kerran ihmetellyt joidenkin ihmisten kanssa kun eivät jotain tiettyä asiaa tiedä ja itse tiedän, joten ilmeisesti muistan asioita paremmin kuin ihmiset keskimäärin, tai sitten olen niistä ollut kiinnostuneempi. Pitäisi kai alkaa kiinnostumaan enemmän survivaalipainotteisista seikoista.

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #4 : ma 30.01.2017, 12:26:38 »
...ulkomaaneläviä ei panorinkiin oteta. Liian suuri tautiriski.

Jätin tietoisesti mainitsematta tulevan kriisin mahdolliset osapuolet, mutta uskallan epäillä, etteivät nämä tulevat maaseutumme selviytyjäyhteisöt sisällä montaakaan ulkomaanelävää. Itse asiassa nimitys ulkomaanelävä saattaa tämän tyyppisessä sotatilanteessa olla jopa hyvin harhaanjohtava termi.

Mutta huoraksi/huoripukiksi ryhtymistä kannattaa jokaisen vakavasti harkita. Heistä tulee varmasti yhteisön arvostetuimpia jäseniä toisin kuin nykyisissä yltiömoralistien hallitsemissa yhteisöissä. Kunhan vain pukki muistaa vierailla tasapuolisesti myös niiden varttuneempien ikäneitojen kamareissa.


Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #5 : ma 30.01.2017, 12:57:55 »
Hmm. Itseasiassa valmistautumisenkin tulevaisuus on sähkössä.

Hyvä huomio. Hampun viljely varsinkin talvisaikaan vie paljon sähköä. Ehkä myös jotkut tupakkalajikkeet vaativat uv-säteilijöitä menestyäkseen näin pohjoisessa.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #6 : ma 30.01.2017, 14:13:47 »
Kaupungeista tulee väistämättä surmanloukkuja. Ruoka, polttoaine ja vesi loppuvat nopeasti, eikä kädetön nörttisukupolvi pysty elättämään itseään. Sairaudet ja aseelliset rikollisjoukot tekevät nopeasti lopun urbaaniin elämänmuotoon tottuneista.
Eikä vain kaupungeista, vaan erityisesti niihin johtavien pääväylien viereisestä asutuksesta. Jos katsotte tallenteita mistä sodista hyvänsä, mistä päin maailmaa hyvänsä, asutuskeskuksiin ja kaupunkeihin johtavien teiden läheiset rakennukset on aina ryöstetty, ja rakennukset tuhottu/ammuttu seuloiksi. Jos sattuu asumaan suuremman, lähellä kaupunkia olevan tien varressa, sieltä kannattaa lähteä viimeistään toissa päivänä pois.
Lainaus käyttäjältä: Brutto

Kannattaa siis hankkia maatila jokseenkin kaukaa kaupungeista, mutta läheltä merta tai suurta järveä (kalastus). Moottoripolttoöljyä pitää hamstrata riittävästi, jotta sähkön tuottaminen aggrekaatilla turvataaan ja jotta liikkuminen ajoneuvoilla olisi mahdollista. PÖ-säiliöt tulee hajasijoittaa ja ainetta pitää olla heti vähintään 10 000 litraa. Lämmittäminen hoidetaan luonnollisesti puilla.
Autuas on se, jolta löytyy piilopirtti/mummola/kesämökki jostain kaukaa korvesta ja loistavinta, jos sen pihassa on vielä puhdasvetinen kaivo, tai ollaan järven/meren rannalla. Sen naamioiminen, linnoittaminen ja ansoittaminen onkin sitten toinen juttu: aivan vapaasti, niin paljon kuin vain ikinä sietää. Sinne ei siinä tilanteessa sellaisia ulkopuolisia vahingossa eksy, joilla ei olisi lähtökohtaisesti pahat mielessä. Yksi tai useampi pakoreitti paikalta valmiiksi suunniteltuna, muutaman kilometrin päähän vielä erillinen paikka, jonne kätkeä sidontatarpeita, ruokaa, ammuksia (Ja ase erikseen, jos aseita riittää). Jos joutuisi äkkiä pakenemaan paikalta, ei jäisi vahingossakaan täysin tyhjin käsin.

Aggrekaatti ja radiopuhelimetkaan eivät ole välttämättömyyksiä, vaan luksusta. Loistavaa jos ne on, mutta ilmankin tulee kyllä toimeen. Kaasupullot olisivat mahtavia, savu kun haisee ja näkyy kauas.

Jos ollaan pätevästi tilkityssä ja hälytysansoitetussa rakennuksessa (Tyypillinen suomalainen omakotitalo/rintamamiestalo), yövartioon riittää hyvin yksikin henkilö kerrallaan. Ihmiset menevät nukkumaan ja heräilevät eri aikoihin, joten yhden ihmisen ei edes tarvitse valvoa kovin pitkiä aikoja kerrallaan. Kyllä se muu porukka varmasti herää, jos alkaa tapahtua. Henkilöllä jonka kanssa aiheesta keskustelin (Tai siis hän kertoi, minä kuuntelin ja esitin kysymyksiä) oli vielä sellainenkin tuuri, että heidän talonsa ympärillä oli korkea, lujatekoinen aita. Pihapiiri ei myöskään ollut älyttömän iso (Aita siis oli melko lähellä taloa). Oli karua, kun totesi jossain vaiheessa vain, että yöllisissä valtausyrityksissä tilanteen päättymisen tiesi vain siitä, kun ammuttaessa aidan toisella puolella tulikin äkkiä hiljaista. Aamulla sitten mentiin tarkastamaan vahingot ja poistamaan ruumiit. Valtaajat voisivat tietysti yrittää sytyttää rakennuksen myös palamaan mutta siinä ei olisi järkeä, kun samalla palaisi kaikki ryöstämisen arvoinen. Kostomielessäkään kukaan ei ollut heidän taloaan yrittänyt polttaa.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #7 : ma 30.01.2017, 15:14:57 »
Piilopirtti ei voi olla mahdottomassa paikassa. Pitäähän sinne päästä kohtuullisella vaivalla. Eli ei voi olla kovin kaukana vakituisesta asuinpaikasta. Etenkin jos ajattelee, että sitä mökkiä/bunkkeria pitäisi varustaakin. Ja kuten kaikki minkäänlaista remppaa tehneet tietävät, kaukainen remppakohde ei etene. Niinpä tunnin parin ajomatkan päästä kotoa pitäisi väistöpaikan löytyä.

Yhdellä kaverillani oli aikoinaan hallinnassaan vanha maatilan pihapiiri loistavalla sijainnilla. Syrjässä kaikesta, mutta silti lyhyen matkan päässä normaalista elämästä. Siinä olisi ollut hyvä paikka linnoittaa kriisiajan varalle.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #8 : ma 30.01.2017, 15:32:47 »
Piilopirtti ei voi olla mahdottomassa paikassa. Pitäähän sinne päästä kohtuullisella vaivalla. Eli ei voi olla kovin kaukana vakituisesta asuinpaikasta. Etenkin jos ajattelee, että sitä mökkiä/bunkkeria pitäisi varustaakin. Ja kuten kaikki minkäänlaista remppaa tehneet tietävät, kaukainen remppakohde ei etene. Niinpä tunnin parin ajomatkan päästä kotoa pitäisi väistöpaikan löytyä.
Ennenkin on painuttu syvälle metsään, kaivettu omin käsin vaikka maan alle pieni tila, jossa asua ja sinnitellä. Silloin tarvitsee myös hyvät erätaidot mutta ne nimen omaan ovat taitoja, eli lähes kaikkien opittavissa. Ihmisten ilmoilla käydään vain sen verran, mikä on täysin välttämätöntä. Suomessakin on ollut käpykaartilaisia, Virossa puhuvat metsäveljistä. Joko olen linkittänyt dokkariketjuun tyypistä, joka asui erakkona syvällä Amerikan korvessa alueella, jossa talvet ovat todella hyiset. Tyypillä oli naurettavan vähän varusteita eikä edes mitään pysyvää asuinsijaa, vaan vaihteli säännöllisesti paikkaa (Valtava, ryteikköinen luonnonmetsä). Ei ollut tehnyt avotultakaan koskaan, yöllisillä varastelureissuilla vei ihmisiltä pihamailta/talojen siältä vaatteita ja kaasupulloja. Tätä siis jatkui yli kymmenen vuotta, ennen kuin jäi lopulta kiinni ("Aaveesta" vuosien varrella pakkomielteen saaneen kyläseriffin ansiosta). Oli ollut kuolla moneen kertaan ennen muuta kylmään, mutta sinnikkyytensä ja karttuneen tietotaitonsa ansiosta pysyi hengissä.
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa
Yhdellä kaverillani oli aikoinaan hallinnassaan vanha maatilan pihapiiri loistavalla sijainnilla. Syrjässä kaikesta, mutta silti lyhyen matkan päässä normaalista elämästä. Siinä olisi ollut hyvä paikka linnoittaa kriisiajan varalle.
Jos maa vallattaisiin, ennemmin tai myöhemmin jää pysyvässä majoituksessa kiinni varsinkin, jos on osana vihollisen vastarintaa. Toisaalta tuntuu älyttömälle, että Suomen jatkosodassakin on ollut kokonaisia joukkueita, jotka eivät olleet kertaakaan kontaktissa viholliseen, koko sodan aikana.
« Viimeksi muokattu: ma 30.01.2017, 15:36:26 kirjoittanut Renttu »
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #9 : ma 30.01.2017, 15:43:56 »
Jos ei ole tiedossa piilopirttiä, maatilaa, mökkiä tai muuta sellaista, kannattaa hankkiutua porukoihin jonkun tuttavan kanssa jolla on. Hän tulee varmasti tarvitsemaan käsiä kun kriisi iskee.

Yhteisöjä kaihtava individualisti voi hankkia vaikkapa asuntovaunun, jonka sitten varustelee valmiiksi kriisitilannetta varten. Sille kannattaa etukäteen tiedustella maastopaikka, tai useampikin, jostakin suojaisesta metsästä veden läheisyydestä. Nelivedolla vaunun saa tarvittaessa kiskottua melkoiseen ryteikköön. Talvella vaikka saareen. Mukaan kannattaa ottaa naamioverkkoa tai vihreää suojamaalia, jolla kirjavan vaunun saa naamioitua huomaamattomaksi.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #10 : ma 30.01.2017, 16:38:59 »
Asuntovaunusta tai -autosta minä päästelisin rynkyllä läpi. Sen sisällä ollut ehtisi korahtelun ohella viime näkynään nähdä, kun ryhtyisin keräämään omaisuuttaan parempaan talteen. Voi voitettuja! :)
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #11 : ma 30.01.2017, 17:10:12 »
Sen sisällä ollut ehtisi korahtelun ohella viime näkynään nähdä, kun ryhtyisin keräämään omaisuuttaan parempaan talteen. Voi voitettuja! :)

Sen sisällä ollut ehtisi kuulla lähestymisesi huomattavasti aikaisemmin ennen kuin tiedät siellä ryteikössä mitään vaunua olevankaan. Ja kun olet innoissasi päästellyt rynkyn lippaan tyhjäksi Soliferin seinään, kuulet takaasi pienen kilahduksen, joka syntyy kun pumppuhaulikon varmistin poistetaan. Solifer saa uuden kuvion ulkoseinään.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #12 : ma 30.01.2017, 17:32:29 »
Sen sisällä ollut ehtisi kuulla lähestymisesi huomattavasti aikaisemmin ennen kuin tiedät siellä ryteikössä mitään vaunua olevankaan. Ja kun olet innoissasi päästellyt rynkyn lippaan tyhjäksi Soliferin seinään, kuulet takaasi pienen kilahduksen, joka syntyy kun pumppuhaulikon varmistin poistetaan. Solifer saa uuden kuvion ulkoseinään.
Tiukkaa settiä!

Kuitenkin, et mitenkään voinut tietää, että edelläni lentämään ohjelmoimani, lämpökameralla varustettu drooni on jo skannannut alueen ja tiedän, että kyllä siellä ihminen majailee. Olen siis käskenyt erittäin hyvin koulutetun saksanpaimenkoirani rinnalle, ja lähdemme koukkaamaan asuntovaunua takaviistosta siten, että näen samalla niin vaunun taka-kuin sivuikkunat, ja ulko-oven. Olet ansassa! Kuljen vaikeassakin maastossa hiljaa kuin hiiri, ja koirani kiertää väijymään tapahtumia vaunun etuosan suunnalta. Voi sinua! Kevytrakenteisesta vaunusta ampuu helposti läpi!:)
« Viimeksi muokattu: ma 30.01.2017, 17:36:39 kirjoittanut Renttu »
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Mjulkku

 • Apinan korvike
 • Konkari
 • Viestejä: 1239
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #13 : ma 30.01.2017, 17:50:07 »
Sen sisällä ollut ehtisi kuulla lähestymisesi huomattavasti aikaisemmin ennen kuin tiedät siellä ryteikössä mitään vaunua olevankaan. Ja kun olet innoissasi päästellyt rynkyn lippaan tyhjäksi Soliferin seinään, kuulet takaasi pienen kilahduksen, joka syntyy kun pumppuhaulikon varmistin poistetaan. Solifer saa uuden kuvion ulkoseinään.
Tiukkaa settiä!

Kuitenkin, et mitenkään voinut tietää, että edelläni lentämään ohjelmoimani, lämpökameralla varustettu drooni on jo skannannut alueen ja tiedän, että kyllä siellä ihminen majailee. Olen siis käskenyt erittäin hyvin koulutetun saksanpaimenkoirani rinnalle, ja lähdemme koukkaamaan asuntovaunua takaviistosta siten, että näen samalla niin vaunun taka-kuin sivuikkunat, ja ulko-oven. Olet ansassa! Kuljen vaikeassakin maastossa hiljaa kuin hiiri, ja koirani kiertää väijymään tapahtumia vaunun etuosan suunnalta. Voi sinua! Kevytrakenteisesta vaunusta ampuu helposti läpi!:)


Tuo sinun droonisi ujeltaa siihen malliin, ettei keneltäkään jää varmasti huomaamatta jonkun lähestyminen.
Tuo koira on muuten hyvä. Hätämuona kulkee itsestään mukana.
Mongo mogo...

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #14 : ma 30.01.2017, 17:57:03 »
Ja kun olet innoissasi päästellyt rynkyn lippaan tyhjäksi Soliferin seinään

Mistä saa laillisesti ostaa rynkyn?

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #15 : ma 30.01.2017, 18:02:13 »
Tuo sinun droonisi ujeltaa siihen malliin, ettei keneltäkään jää varmasti huomaamatta jonkun lähestyminen.
Tuo koira on muuten hyvä. Hätämuona kulkee itsestään mukana.
Siviileille myytävätkin ovat muuten melko hiljaisia, riittävän korkealla lentäviä (20-30 metriä) ei kuule, ellei ympärillä ole täysin hiljaista.

Minun loppuni oli, että asuntovaunussa olikin lattialuukku, josta Brutto ennätti ryömiä vaunun alle piiloon. Ammuttuani pitkän sarjan vaunuun ryhdyin lähestymään sitä, Brutto ampui minua haulikolla vaunun alta jalan nilkasta irti ja kun kaaduin maahan, seuraava laaki tuli suoraan päähän. Se oli Rentun loppu! :)
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #16 : ma 30.01.2017, 18:07:02 »
Mistä saa laillisesti ostaa rynkyn?
Se on nyt Sepe tässä vaiheessa ne laillisuusaspektit unhoitettava. Kriisi on jo päällä, vallitsee anarkia, vahvimman oikeus, routa ja rospuutto. Sinä luot itse oman lakisi ja järjestyksesi. :)
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #17 : ma 30.01.2017, 18:15:33 »

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #18 : ma 30.01.2017, 18:19:24 »
^
Tuossa on vinha perä. Laittomia aseita saa pelottavan helposti, mutta ei kerrota sitä kenellekään. Hyvästä rynkystä joutuisi kyllä maksamaan suolaisen hinnan, mutta edessähän on nyt kovat ajat.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Vs: Valmistautuminen kriisiin
« Vastaus #19 : ma 30.01.2017, 18:21:09 »
Sen sisällä ollut ehtisi kuulla lähestymisesi huomattavasti aikaisemmin ennen kuin tiedät siellä ryteikössä mitään vaunua olevankaan. Ja kun olet innoissasi päästellyt rynkyn lippaan tyhjäksi Soliferin seinään, kuulet takaasi pienen kilahduksen, joka syntyy kun pumppuhaulikon varmistin poistetaan. Solifer saa uuden kuvion ulkoseinään.
Tiukkaa settiä!

Kuitenkin, et mitenkään voinut tietää, että edelläni lentämään ohjelmoimani, lämpökameralla varustettu drooni on jo skannannut alueen ja tiedän, että kyllä siellä ihminen majailee. Olen siis käskenyt erittäin hyvin koulutetun saksanpaimenkoirani rinnalle, ja lähdemme koukkaamaan asuntovaunua takaviistosta siten, että näen samalla niin vaunun taka-kuin sivuikkunat, ja ulko-oven. Olet ansassa! Kuljen vaikeassakin maastossa hiljaa kuin hiiri, ja koirani kiertää väijymään tapahtumia vaunun etuosan suunnalta. Voi sinua! Kevytrakenteisesta vaunusta ampuu helposti läpi!:)

Drooni pitää ehdottomasti lisätä kriisitilanteen varustelistalle!

Mutta palatkaamme asuntovaunulle. Epäonneksesi vaunun asukilla sattuu olemaan kultaisen noutajan narttu, jolla on parhaillaan kiima. Voit vain seurata katseellasi, kun koulutettu saksanpaimenkoirasi katoaa sen perässä metsään. Päätät kuitenkin avata tulen vaunua kohti. Luodit puhkovat ohutta styrox-seinää kuin pahvia. Suuntaat tulituksen vielä alas lattian rajaan, jotta mahdollinen lattialla makaava asukas ei aiheuta myöhemmin hankaluuksia.

Tulee hiljaista. Vain koulutetun saksanpaimenkoiran yhä etääntyvä haukku kaikuu muuten hiljaisessa metsässä. Valmistaudut tyytyväisenä astumaan sisälle reitetyyn vaunuun ja nauttimaan helposta saaliistasi.

Haulipanos osuu sinua sääreen, hieman vasemman nilkkanivelen yläpuolelle. Se katkaisee sääriluun irtipoikki ja romahdat tuskasta ulvoen kasaan. Viimeinen asia mitä tässä elämässä näet, on vaunun alla olevasta kuopasta sojottava savuava haulikon piippu. Se on tasan puolen metrin päässä kasvoistasi Ehdit tajuta koulutetun saksanpaimenkoiran haukunnan loppuneen, mutta et ehdi enää kuulla laukausta.

Ampuja kömpii montusta lattialuukun kautta takaisin ylös reikäiseen asuntovaunuun, lataa haulikon, laittaa kahvin tippumaan sekä miettii mitä helvettiä tekisi sekarotuisilla noutajan pennuilla.