Kirjoittaja Aihe: Koiraketju  (Luettu 10625 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 14787
Vs: Koiraketju
« Vastaus #20 : to 19.05.2016, 15:54:48 »
Tämän kevään aikana olen käynyt lenkittämässä ja leikkimässä ystäväperheeni saksanpaimenkoiran kanssa silloin, kun heillä kestää töiden vuoksi. Minulla on ollut sopivasti aikaa, ja näin koiran ei ole tarvinnut olla pitkiä aikoja yksin samalla, kun se on päässyt tarpeilleenkin. Hauskaa on ollut, molemmilla. Järjestelyssä ei ole ollut mitään ongelmia senkään vuoksi, että leimasin itseni osaksi "laumaa" jo koiran ollessa pieni pentu, eli olin paljon läsnä jo siinä vaiheessa - ikään kuin kummisetänä. Se on mainio koira:

- Asemoituu kotona aina siten, että näkee kaikki muut paikalla olevat. Sillä on vahva vartiovietti, eikä näitä asioita ole tarvinnut mitenkään kouluttaa. "Kaikkien näkeminen" tarkoittaa erityisesti omaa laumaa, perheen vierailla ei ole niin suurta merkitystä, ellei mukana ole lapsia. Se pitää lapsista ja seuraa niitä, mikäli menevät leikkimään paikkoihin, joissa se ei muuten näkisi niitä.

- Pentuna tämä näkyi niinkin, että mikäli perheen emäntä oli pitempään kylvyssä, se tuli murheellisena katsomaan perään, ettei emäntä vain huku sinne veteen. Se otti käden hellästi hampaisiinsa ja näytti, että nyt on kyllä jo aika tulla pois sieltä. Vettähän oli vaikka kuinka paljon ja äkkiäkös sinne voi hukkua - kunnes sitten myöhemmin kasvoi suuremmaksi ja oppi senkin, että isäntä ja emäntä osaavat kyllä uida. Sen jälkeen ei ole ollut hätää, kun on oltu yhdessä uimassa.

- Edellä mainitusta johtuen se ei karkaile, vaan pysyy aina vähintään kuulomatkan päässä. Ei niin, etteikö ymmärtäisi voivansa karata, vaan se ei luultavasti kestäisi, jos jollekin lauman jäsenelle sattuisi jotain sillä välin, jos se olisi poissa paikalta. Sen kanssa voisi käydä lenkitkin niin, että koira on koko ajan vapaana. Jos se näkee esim. jäniksen tai fasaanin, se lähtee tietenkin jahtaamaan, mutta palaa viidessä minuutissa tyytyväisenä takaisin. Tärkeintähän on toteuttaa luontoaan, eikä jahtaamisesta pidä torua varsinkaan, kun ei saa niitä kiinni. Se on hurjan iloinen jo silläkin, että saa näitä jahdata!

- Lenkillä (Minulla on kolme pääreittiä: kahdeksan, kymmenen ja 12 kilometrin pituiset) pidän koiran kiinni vilkkaimmilla alueilla, mutta syrjemmällä ja leikkimisen aikana annan sen olla aina vapaana. Se kyllä pitää noutamisestakin, mutta lempileikkejään ovat hippa- ja refleksileikit, ja kilpaa kiskominen. Oksankarahka käy siihen mainiosti, ja se etsii ympäristöstä itse sen mieluisimman kepin tai karahkan. Tennispallot se puree tuossa tuokiossa paloiksi, joten pesäpallo on näihin parempi. Jos teemme juoksulenkin, se on jo tottunut siihen, että silloin ei pysähdellä erikseen muutoin, kuin tarpeille ja leikkimään. Lenkeillä leikitään aina n. puoli tuntia - tai kunnes se haluaa itse jatkaa kohti kotia.

- Jos se on yksin kotona, ei hauku tulijoita, ellei pimpoteta ovikelloa tai pihalla ryhdytä muuten kolistelemaan. Minut se tunnistaa jo auton äänestä, joten ei hauku, kun menen taloon sisälle. Välillä se on ollut jopa väijyssä, ja ryntää sitten piilostaaan velmun näköisenä tervehtimään. Mikäli talossa on muuta perhettä paikalla, silloin se haukkuu pihaan tulijoita tiedoksi muille.

- Koska emäntä ei pystyisi pitämään sitä, mikäli koira lähtee täysillä vetämään, ratkaisuna ovat olleet koirankeksit. Se saa emännältä palkkion, kun ei esim. lähesty vastaantulijoita (Mitä se ei edes tee muuten, ellei jollain vastaantulijalla satu olemaan jokin sitä erityisesti kiinnostava ominaisuus). Se tajuaa kyllä tilanteen ja jos sen on selvästi tehnyt mieli lähestyä jotain, mutta ei sitten mene, se on myös oppinut odottamaan saavansa sen keksin palkkioksi. Kuulemma pysähtyy tilanteen mentyä ohi, ja katsoo sitten odottavan ylpeänä, että nyt on kyllä keksin paikka!

Isäntänsä tai minun kanssa se tietää, että tämmöisiä palkkioita ei ole luvassa, vaan matka jatkuu muissa merkeissä. Se on todella kiltti eikä tekisi mitään pahaa, kunhan on vain utelias ja iloinen koira, mutta ymmärrän toki, että moni pitää suurta saksanpaimenkoiraa hitusen pelottavan oloisena. Koirapuistossakin se käyttäytyy aina mallikkaasti, eikä ole rähissyt kertaakaan muille koirille.

Näitä ja paljon muutakin, mikä tässä nyt jää mainitsematta.

Eilen sattui muuten hauskasti juuri, kun olimme pysähtyneet leikkimään. Sen paikan yli kulkee silta, ja siellä meni kaksi n. 10-vuotiasta poikaa. Toinen pojista huusi iloisesti sillalta, että "Hei koira"!

Koira ymmärsi tietysti että sille huikattiin, mutta ei sitten, että mikä nyt on asia. Pojat vain jatkoivat matkaansa. Se istahti maahan ja katsoi tovin intensiivisesti poikien perään, sen jälkeen kääntyi kysyvästi puoleeni. Kohautin sille olkapäitäni merkiksi, että en minäkään tiedä. Sen jälkeen se katsoi hitusen happamana vielä loittonevia poikia, tuhahti lopuksi - ja lähti sitten myhäillen etsimään meille keppiä leikkikaluksi. Palasi sitten häntä heiluen, koska oli löytynyt hyvä keppi ja pojan joutava huikkaus oli jo unohtunut,  tärkeämmän tieltä...

Saksanpaimenkoirat onkin ihan parhaita! Ne voi kouluttaa mihin vain ja ne oppii tosi nopeasti. Oikeastaan kuin itsekseen ne snaijaa perheen tavat ja sen, miten niiden halutaan toimivan. Meidän sakumix osaa esim. avata ovet, mutta kunnioittaa päätöstämme ne sulkea ja jättää rauhaan. Paitsi silloin, kun se kokee, että oikeastaan hänet olis pitänyt ovesta päästää. Silloin se menee itse.

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Koiraketju
« Vastaus #21 : to 19.05.2016, 16:53:09 »
Kaikki koirat käyttää hampaitaan hyökkäykseen, kiinni pitämiseen ja ravisteluun.

Ei käytä. Suurin osa koirista näykkäisee ja vetäytyy. Eläimet eivät yleensä tykkää tapella, koska tappeleminen on riski. Tappelukoiriksi valitaan rodut ja yksilöt, joilta löytyy tarvittava "gameness".

Lainaus
Omalta koiralta voi täysin turvallisesti vaikka ottaa herkkuluun suusta, avata sen leuat tai laittaa kätensä sen suuhun.

Koira ei tiedä olevansa sinun omaisuuttasi ja siksi iso osa koirien uhreista on niiden omistajia.

Lainaus
Etkö tiennyt, että koirat on susia? Canis lupus on susi ja canis lupus familiaris on koira. Onhan nuita koirasusiakin eli ne pystyvät lisääntymään keskenään, vaikka luonnonsuden ja koiran lisääntyminen onkin hyvin harvinaista. Se ei johdu kuitenkaan siitä, etteikö se biologisesti olisi mahdollista.

Koirien ja susien yhteinen kantamuoto on kuoluut sukupuuttoon tuhansia vuosia sitten. Koira ei ole koiraksi muuttunut susi.

Lainaus
Suomessa ei koiria myydä kaupoissa. Eikä kenneleistä saa noilla pyynnöillä itselleen pittbullia.

Koirahyökkäykset ovat globaali ongelma ja millä oikeudella sinä määrittelet "kaupan" ja "kennelin"?

Lainaus
Ihminen, joka haluaa koirasta aseen, on se ongelma, ei itse koira.

Joo, aseet ei tapa ihmisiä.

Lainaus
Mua on purrut koira.

Ei ole.

Lainaus
Kuten auto, voi toki koira väärissä käsissä olla vaarallinen. Mutta pitääkö autot kieltää, jos joku kekkaa "tehdä autosta aseen"?

Autolla ei ole tahtoa.

Lainaus
Ei se oo se rotu...

Koirilla ei siis ole lakityypillistä käytöstä ja siksi rotu kuin rotu soveltuu tehtävään kuin tehtävään.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Koiraketju
« Vastaus #22 : to 19.05.2016, 16:54:01 »
Että pitää joillakin olla tylsä elämä, kun joka saatanan ketjuun tullaan vänkäämään ja "väittelemään" Taha Islamin kanssa. Jokainen  tietää, mitkä hänen agendansa ovat ja minkä luokan trolli on: tässä vaiheessa teitä ääliöitä voi pitää täysin itse syyllisinä, kun edelleen oatte hänet huomioon.

Ai koiraketjussa ei saa puhua koirista?
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5429
Vs: Koiraketju
« Vastaus #23 : to 19.05.2016, 17:12:56 »
Hei Taha, mikä se yritys oli, jonka kuulemma kavalsit äidiltäsi?

Häpeääkö äitisi sitä, että poikansa nuoleskelee lapsenruoskijoita verkkokirjoituksissaan? Latentti pedofiliasiko sinut sai kurssisi valitsemaan?

Tapa itsesi, pedofiili. Teet palveluksen itsellesi ja meille.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

socrates

 • Vieras
Vs: Koiraketju
« Vastaus #24 : to 19.05.2016, 17:28:46 »
Pääsääntöisesti koiria hankkivat ihmiset, jotka haluavat komentaa ja hallita jotakuta, mutta ihmisten parissa sopivia kohteita on liian vähän tai ei ollenkaan.

Koiralleen räyhäävä ihminen on paljon tympeämpi näky kuin toisille ihmisille rähisevä tyyppi.

Poissa Vitel afGastro

 • Konkari
 • Viestejä: 14624
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Koiraketju
« Vastaus #25 : to 19.05.2016, 17:47:48 »

Ai koiraketjussa ei saa puhua koirista?

Tuliko Koiraanin erikoisasiantuntija kyselemään neuvoja. Kyllä koira on ihana ja hauska lemmikki. En vaihtaisi kaikkea haukkuvaan islamistiin.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5429
Vs: Koiraketju
« Vastaus #26 : to 19.05.2016, 18:49:06 »
Pääsääntöisesti koiria hankkivat ihmiset, jotka haluavat komentaa ja hallita jotakuta, mutta ihmisten parissa sopivia kohteita on liian vähän tai ei ollenkaan.

Ei, pääsääntöisesti sellaiset ihmiset kääntyvät muslimiksi. Ex-muslimeilla on vähän samanlainen taustakin kuin perheväkivaltaa paenneilla, ja oma verkkosivunsakin:

http://www.theexmuslim.com/

There are examples in the Qur’an of daraba used in a non-literal/metaphorical sense such as to “Strike a similitude/parable”, “To keep away from”, “To go forth” etc… but in each case it is always made clear when it is used in a non-literal/metaphorical sense because of the use of qualifying particles such a preposition or explicitly stating it is a مثل = similitude/parable.

In the case of 4:34 there is no such qualifying particle or mention that it is a parable/similitude and so it can only means “Hit” and simply cannot have a figurative meaning like “Avoid them” “Set forth for them a parable” etc…


http://www.theexmuslim.com/2016/04/10/surah-nisa-34-q434-quran-condone-domestic-violence/

Kas! Viittaus perheväkivaltaan ei ollutkaan metafora. Ei ollut viittaus pedofiliaankaan.

Entä mitä varten nimimerkki socrates nuoleskelee autoritäärisen jihadistin persettä? Sekin selviää ex-muslimien verkkosivuja lukemalla:

To me it remains a complete enigma how defending Islam is somehow a liberal position when Islam a deeply conservative ideology stands against most liberal norms and values. Isn’t the core essence of liberalism an attempt to balance the scales against bad ideologies that are harming and abusing human dignity.

http://www.theexmuslim.com/2016/04/12/what-about-the-victims-of-islam/

Boldattu.
« Viimeksi muokattu: to 19.05.2016, 18:53:45 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5429
Vs: Koiraketju
« Vastaus #27 : to 19.05.2016, 19:02:59 »
Mitä sääntöihin ja ketjujen aiheisiin tulee, Juhan foorumilla ei ole ylläpitäjää. Foorumilla jolla hyväksytään pedofiilien ja kiduttajien suojelu, ja holokaustin kaltaisten tapahtumaketjujen historian väärentäminen, en välitä vittuakaan sen enempää kieliasusta kuin ketjun aiheessa pysymisestä. Juha haistakoon paskan. Jos miehen pää olisi lasia, näkisi miten kusi loiskuu.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Koiraketju
« Vastaus #28 : to 19.05.2016, 19:17:56 »
Ei, pääsääntöisesti sellaiset ihmiset kääntyvät muslimiksi. Ex-muslimeilla...

Miten tämä nyt liittyy koiriin?

Lainaus
...a deeply conservative ideology stands against most liberal norms and values.

Kyllä, tämä on myönnettävä. Nykymaailmassa normit ja arvot ovat sellaiset, että koirasta on tullut leikkikalu ja kulutushyödyke. Niiden jalostuksessa keskitytään asioihin, jotka ovat koiran hyvinvoinnin kannalta toissijaisia, mutta kaupallisesti hyödyllisiä, eli yleensä turhanpäiväisiä muotioikkuja. Koiria hankkii ihmiset, jotka eivät kunnioita eläimiä ja jotka eivät joskus edes halua koiraa ja koira maksaa siitä kovan hinnan.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Gingston

 • Seniori
 • Viestejä: 285
Vs: Koiraketju
« Vastaus #29 : to 19.05.2016, 19:28:16 »
Ei, pääsääntöisesti sellaiset ihmiset kääntyvät muslimiksi. Ex-muslimeilla...

Miten tämä nyt liittyy koiriin?

Lainaus
...a deeply conservative ideology stands against most liberal norms and values.

Kyllä, tämä on myönnettävä. Nykymaailmassa normit ja arvot ovat sellaiset, että koirasta on tullut leikkikalu ja kulutushyödyke. Niiden jalostuksessa keskitytään asioihin, jotka ovat koiran hyvinvoinnin kannalta toissijaisia, mutta kaupallisesti hyödyllisiä, eli yleensä turhanpäiväisiä muotioikkuja. Koiria hankkii ihmiset, jotka eivät kunnioita eläimiä ja jotka eivät joskus edes halua koiraa ja koira maksaa siitä kovan hinnan.

   Kyllähän maailmaan sanoja mahtuu.

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5429
Vs: Koiraketju
« Vastaus #30 : to 19.05.2016, 19:45:19 »
Gingstonillekin huomautan, että juuri noita reaktiivisia vasemmistolaisia halveksin kaikkein eniten koko vasemmistolaisuuden spektrissä, ja joista linkittämissäni ex-muslimien kirjoituksissakin mainitaan:

On “I can’t condemn FGM* because of my colonialist past”–A critical discussion of what drives the Regressive Left, and how progressive allies can help

When probed on the matter, a representative of the Goldsmiths LGBT society responded that as a white person, she “cannot condemn FGM because of my colonial past.” Is this putative desire to carry the burdens of the past squarely on one’s shoulders echoed among feminists? Germaine Greer once argued that attempts to outlaw FGM amounted to ‘an attack on cultural identity’, stating: “one man’s beautification is another man’s mutilation.” Greer was widely condemned, almost unanimously. Nearly 20 years on, some fields of study in academia including critical race and gender theory are reawakening the same argument albeit from a postcolonial perspective – the difference now being that a generation of ethnic minority students have themselves, bought into this defeating narrative. The stance becomes reactionary, and any cause that contravenes the ugly history of colonialism becomes appealing, regardless of the implications.”
...


http://www.theexmuslim.com/2016/03/28/regressiveleft/

*Female genital mutilation
« Viimeksi muokattu: to 19.05.2016, 19:47:53 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Koiraketju
« Vastaus #31 : to 19.05.2016, 20:02:43 »
Kyllähän maailmaan sanoja mahtuu.

Jokaiselle väitteelleni on perustelut. On totta että hyvin usein koira pääsee hyvään kotiin ja että koira tulee toimeen ihmisen kanssa loistavasti, jopa halukkaasti. Koiran muuttuminen hyötyeläimestä lemmikiksi on vaan johtanut vakaviin ongelmiin teollisuusmaissa. Miljoonia ei-haluttuja koiria tapetaan, koiria leikellään, jalostetaan epäterveeksi ja piinataan henkisesti ja tuo kaikki tapahtuu lemmikkieläinteollisuuden takia.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Gingston

 • Seniori
 • Viestejä: 285
Vs: Koiraketju
« Vastaus #32 : to 19.05.2016, 20:09:23 »
Kyllähän maailmaan sanoja mahtuu.

Jokaiselle väitteelleni on perustelut. On totta että hyvin usein koira pääsee hyvään kotiin ja että koira tulee toimeen ihmisen kanssa loistavasti, jopa halukkaasti. Koiran muuttuminen hyötyeläimestä lemmikiksi on vaan johtanut vakaviin ongelmiin teollisuusmaissa. Miljoonia ei-haluttuja koiria tapetaan, koiria leikellään, jalostetaan epäterveeksi ja piinataan henkisesti ja tuo kaikki tapahtuu lemmikkieläinteollisuuden takia.

  Teollisuus ja suuret bisnekset ovat aina olleet sinulle hankalia hahmottaa.

Poissa Vitel afGastro

 • Konkari
 • Viestejä: 14624
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Koiraketju
« Vastaus #33 : to 19.05.2016, 20:54:15 »

Jokaiselle väitteelleni on perustelut. On totta että hyvin usein koira pääsee hyvään kotiin ja että koira tulee toimeen ihmisen kanssa loistavasti, jopa halukkaasti.

Miten tämä liittyy islamiin?

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Vitel afGastro

 • Konkari
 • Viestejä: 14624
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Koiraketju
« Vastaus #34 : ti 28.06.2016, 16:38:58 »
Ei, pääsääntöisesti sellaiset ihmiset kääntyvät muslimiksi. Ex-muslimeilla...

Miten tämä nyt liittyy koiriin?

.....Koiria hankkii ihmiset, jotka eivät kunnioita eläimiä ja jotka eivät joskus edes halua koiraa ja koira maksaa siitä kovan hinnan.

Pitäisi olla päivänselvää kaikille, että miksi islamistimme, joka fanittaa terroristeja vihaa koiria, jotka mm. haistavat räjähteet ja huumeet.

Tutkimukset osoittavat koirat myös muullakin tavoin hyödyllisiksi ja islamistien vihollisksi:

Koirilla uskomaton vaikutus ihmiseen – Kun kriisi iskee, ”lohduttajakoirien” työ alkaa
US 27.6.2016

"Useissa tutkimuksissa on todettu, että koirilla on erityinen taito vaikuttaa ihmisen tunteisiin ja stressitasoon, ... Yhdysvalloissa tämä koirien ominaisuus on valjastettu käyttöön ja viimeksi Orlandon joukkosurman jälkeen kriisiapua tarjosivat viranomaisten rinnalla myös kultaisetnoutajat.

Kirkkoyhteisöjen K-9 Comfort Dog Team -ohjelmaa varten koulutetut kultaisetnoutajat ovat auttaneet myös vuoden 2013 Bostonin maratonin pommitusten ja vuoden 2012 Sady Hookin ampumisen kriisityössä,.....

Koiria tutkinut professori Brian Hare sanoo, että koirilla on uskomaton kyky luoda yhteys ihmiseen. Pelkkä katsekontakti koiraan saa ihmisessä aikaan oksitosiinin erittymistä.
Oksitosiini on ihmisen mielihyvähormoni, jonka on todettu lieventävän pelkoa ja ahdistusta.
"


Ei ihme, että joillakin on paljon syytä pelätä koiria. Vääräuskoisia.


VA.

Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 14787
Vs: Koiraketju
« Vastaus #35 : ti 28.06.2016, 17:20:29 »
Pääsääntöisesti koiria hankkivat ihmiset, jotka haluavat komentaa ja hallita jotakuta, mutta ihmisten parissa sopivia kohteita on liian vähän tai ei ollenkaan.

Koiralleen räyhäävä ihminen on paljon tympeämpi näky kuin toisille ihmisille rähisevä tyyppi.

Olet taas vastavirrassa. Yleensä nykyään päivitellään sitä, että ne koirien emännät ja isännät eivät komenna koiriaan, vaan suhtautuvat niihin kuin lapsiin. Antavat tehdä mitä vain ja muuttuvat itse koiran käskyläisiksi.

Koiransa hallitsevan ei sitäpaitsi tarvitse räyhätä. Koulutettu koira tottelee vaikka pelkkiä käsimerkkejä.

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 14787
Vs: Koiraketj
« Vastaus #36 : ti 28.06.2016, 17:46:15 »
Ei, pääsääntöisesti sellaiset ihmiset kääntyvät muslimiksi. Ex-muslimeilla...

Miten tämä nyt liittyy koiriin?

Lainaus
...a deeply conservative ideology stands against most liberal norms and values.

Kyllä, tämä on myönnettävä. Nykymaailmassa normit ja arvot ovat sellaiset, että koirasta on tullut leikkikalu ja kulutushyödyke. Niiden jalostuksessa keskitytään asioihin, jotka ovat koiran hyvinvoinnin kannalta toissijaisia, mutta kaupallisesti hyödyllisiä, eli yleensä turhanpäiväisiä muotioikkuja. Koiria hankkii ihmiset, jotka eivät kunnioita eläimiä ja jotka eivät joskus edes halua koiraa ja koira maksaa siitä kovan hinnan.

Mikä siis oli sun vaihtoehto tässä asiassa? Mitä niille koirille pitäis tehdä? Kun niitä nyt siis on maailmassa. Jos ne kaikki "vapautetaan" ihmisen lemmikkinä olosta kulkemaan villeinä, niin ei ne taida lisääntymistä siihen lopettaa. Sekö olisi mielestäsi koirien etu? Vai mikä? Kun ei oikein kelpaa lopettamisen vaihtoehdoksi se, että lopetetaan kaikki koirat. Edes säätämällä, että vain työkäyttöön saa ottaa koiran, ei toimi, koska työkoirat on myös lemmikkejä ja toisaalta vaikkapa pelastuskoiratreenit aloittavista koirista vain 10 % lopulta onnistuu pääsemään hyväksytyksi pelastuskoiraksi. Lopuista tulee niitä lemmikkejä. Moni poliisikoiksi aiottu koira ei koskaan edes pääse koulutukseen, jos sillä todetaan vaikkapa liian huonot lonkat. Kotikoirana se pärjää hyvin, mutta työkäyttö olisi liian rankkaa. Eikä mahdollisesti lyhyeksi jäävälle uralle kandee kalliilla kouluttaa kuin terveydeltään aivan parhaat yksilöt. Työkoirat on ensin nuorena lemmikkeinä ja jälleen eläköityneinä. Ura on vain osa niiden elämää.
« Viimeksi muokattu: ti 28.06.2016, 17:54:23 kirjoittanut Safiiri »

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Koiraketj
« Vastaus #37 : ti 28.06.2016, 18:01:43 »
Mikä siis oli sun vaihtoehto tässä asiassa?

En ole ottanut koiraa lemmikiksi.

Lainaus
Edes säätämällä, että vain työkäyttöön saa ottaa koiran, ei toimi, koska työkoirat on myös lemmikkejä ja toisaalta vaikkapa pelastuskoiratreenit aloittavista koirista vain 10 % lopulta onnistuu pääsemään hyväksytyksi pelastuskoiraksi.

Montako maltankoiraa on yrittänyt läpäistä pelastuskoiratestin?
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 14787
Vs: Koiraketj
« Vastaus #38 : ti 28.06.2016, 18:15:42 »
Mikä siis oli sun vaihtoehto tässä asiassa?

En ole ottanut koiraa lemmikiksi.

Vaihtowhtosi sille, mitä niille jo olemassaoleville koirille pitäis tehdä.

Lainaus
Edes säätämällä, että vain työkäyttöön saa ottaa koiran, ei toimi, koska työkoirat on myös lemmikkejä ja toisaalta vaikkapa pelastuskoiratreenit aloittavista koirista vain 10 % lopulta onnistuu pääsemään hyväksytyksi pelastuskoiraksi.

Montako maltankoiraa on yrittänyt läpäistä pelastuskoiratestin?
[/quote]

Maltankoirakin sopii ystäväkoiratoimintaan erinomaisen hyvin. Koiraroduthan on tyypillisesti jalostettu johonkin tehtävään alunperin. Seurakoiriksi tarkoitetutkin rodut sopivat moneen. Sellaista rotua ei taida ollakaan, josta ei saisi koulutettua sienikoiraa. Ennemminkin on ihmisiä, joilta koiran kouluttaminen ei oikein luonnistu.
« Viimeksi muokattu: ti 28.06.2016, 18:19:46 kirjoittanut Safiiri »

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Koiraketj
« Vastaus #39 : ti 28.06.2016, 18:45:13 »
Vaihtowhtosi sille, mitä niille jo olemassaoleville koirille pitäis tehdä.

Pitää niistä huolta.

Lainaus
Maltankoirakin sopii ystäväkoiratoimintaan...

Et vastannut kysymykseen. Montako maltankoiraa on yrittänyt läpäistä pelastuskoiratestin?
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."