Kirjoittaja Aihe: Uuden vuoden lupaukset  (Luettu 789 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Paikalla Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 9224
Uuden vuoden lupaukset
« : la 31.12.2016, 08:56:19 »

Vuosi 2017.

Pakko ottaa se katti. Jokin järjestely, jolla asia lähtee toteutumaan. Puhun lemmikistä.

Sukulaisilla on eräs Alma-katti. Uskomaton tapaus. Sellainen, tosin vähempikin riittää.

Paikalla Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 9224
Vs: Uuden vuoden lupaukset
« Vastaus #1 : la 31.12.2016, 09:04:38 »

Lupauksia esiinnostaessa, voisi mainita, että ei tarvitsisi paljoa lupailla mitään erityisempiä. Jos edellisvuoden tyylin säilyttäis, edes jollain keinolla, niin muuta ei tarvitsisi haikailla. Näin, itsearvioiden. Elämänpiirin laajennuksesta kivoja kokemuksia, joten sitä puolta voisi yrittää vankistaa (ajoittain tietoisemminkin?) toimiva-suuntaisena, joskin kuormittavana, jos realismia ei halua olla tunnustamatta.

Uskomattoman antoisa vuosi, vaikka väliin mahtuu paljon synkistelyä. Itsemurhastakin tajusin, että taitaa olla ihmisille ainainen realiteetti, joka voi kuulua normaalimpaan elämään, kuin mitä osataan aavistaa. Itsemurhat on tapana hiukan patologisoida. Minusta tärkeysjärjestys tulee säilyttää, ja joskus se tarkoittaa, mitä tarkoittaakin, vaikka ihmisinä ollaan totuttu luokittelemaan kaikkea jollain voimassaolevalla viturameiningillä.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 13335
Vs: Uuden vuoden lupaukset
« Vastaus #2 : la 31.12.2016, 10:18:24 »
Suosittelen ottamaan kaksi kissaa samaan aikaan, semmoisia jotka viihtyvät toistensa seurassa. Pääsee paljon vähemmillä kyyneleillä. Yhden pennun jos ottaa niin se on jatkuvasti omistajansa kimpussa. Kaksi kissaa on toistensa kimpussa. (Se tekee aika häijyä kun kissa hyökkää kynnet ojossa selkään kiinni, kuten minulle kävi 80-luvulla kun erehdyin ottamaan vain yhden ainoan kissan ja siltä puuttui sparrauskaveri joka sietää sitä että menee kynnet nahkasta läpi.)

***

En ole pitänyt tapanani lupailla mitään, koska ihmisluonto kumminkin on sellainen että lupauksista tulee helposti taakka. Tietty sitä voisi luvata että yrittää päästä eroon kaikesta turhasta. Semmoinen tuli vähän mieleen varastokopissa vesilammikossa taannoin riehuessani. Äidilläni oli vimma heittää kaikki mahdollinen pois, itselläni on vimma säästää kaikki mahdollinen. Välimallikin löytynee.

Paikalla socrates

 • Konkari
 • Viestejä: 10354
 • Säätäjä
Vs: Uuden vuoden lupaukset
« Vastaus #3 : la 31.12.2016, 10:23:40 »
Vastustan kaikenlaisia uuden vuoden lupauksia, mutta kuitenkin lupaan olla ottamatta sen enempää kattia kuin muutakaan lemmikkiä.

Mennyt vuosi oli hyvä kuulahommien kannalta ja Trumpin voitto oli tietysti vuoden kohokohta. Vitutuksen aiheet olivat entiset eikä pildeäkään enää oikein järjestynyt. Näillä mennään.
Jumala armahtaa, Majuri ei.

hibiscus

 • Vieras
Vs: Uuden vuoden lupaukset
« Vastaus #4 : la 31.12.2016, 10:26:10 »
Aion nöyryyttää vuotena 2017 edelleenkin Sepeä, joka toivotti hyvissä ajoin hyvää uutta vuotta Jatkumolle (vähä-älyistä vittuilua Juhalle), ja Jaska Jokusta. Minä toivotan iloista uutta vuotta ihmisille kuten Jatkumon kaikille jäsenille ja ylläpitäjälle.

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 1324
Vs: Uuden vuoden lupaukset
« Vastaus #5 : la 31.12.2016, 11:55:52 »

Pakko ottaa se katti. Jokin järjestely, jolla asia lähtee toteutumaan. Puhun lemmikistä.


Suosittelen ottamaan kaksi kissaa samaan aikaan, semmoisia jotka viihtyvät toistensa seurassa.

Kannattaa ehdottomasti ottaa eläinsuojeluyhdistykseltä. Käytetty muutaman vuoden ikäinen kissa on tosi hyvä vaihtoehto, sillä on jo sen verran elämää takana, että osaa suhtautua arvostavasti uuteen isäntäänsä. Lisäksi se on leikattu, rokotettu ja madotettu jo valmiiksi, ja todennäköisesti myös sisäsiisti. Samalla tulee pelastaneeksi yhden kisun varmalta kuolemalta ilman että on lisäämässä kissojen kokonaismäärää, mikä on liian suuri jo valmiiksi.

Lisäksi kannattaa ottaa henkivakuutus jos sattuu jäämään vaikka suojatiellä auton alle. Edunsaajaksi voi merkitä tuon ESY:n ja ehdoksi vakuutusrahojen saamiselle kissan täysihoitohuolehtiminen tappiin saakka.

Kissoja ei saa olla kuin yksi kerrallaan. Eihän vaimojakaan oteta seuraksi kuin yksittäin. On toki olemassa "hulluja kissanaisia" joilla ei ole mitään ylärajaa kissojen määrälle mutta me harkitsevat miehet ymmärrämme, että useampi ei yleensä ole parempi.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 13335
Vs: Uuden vuoden lupaukset
« Vastaus #6 : la 31.12.2016, 15:08:48 »
Pentujen kohdalla kaksi on parempi kuin yksi. Puhun kokemuksen rintaäänellä.

Aikuiset täysin eri osoitteista tulevat kissat eivät välttämättä sopeudu toisiinsa, ja toisaalta yksi aikuinen on ehkä jo sen verran rauhoittunut että ei riehu taloa ja varsinkin isäntäväkeään täysin paskaksi. Toisaalta jos kissaa pitää ulkona, niin se riehuu sitten siellä. Jos on yksi aikuinen kissa ja haluaa toisen, kannattaa ottaa mielellään pentu. Tällä kombinaatiolla olen itse saanut kissojen määrää lisättyä jos on yksi päässyt esmes kuukahtamaan.

Mutta jos ei omaa minkäänlaista kokemusta kissoista, niin ensimmäinen ajatus on aina helposti että älä ota ensimmäistäkään elukkaa. Mitä suotta tekemään itselleen sitä riesaa että kun on vaikkapa tarvis lähteä pidemmäksi aikaa jonnekin, aina pitäisi järkätä se elukan/-koiden hoito sille ajalle. Minullakin nyt se dilemma oikeastaan ekaa kertaa pitkään pitkään aikaan että periaatteessa olisi varaa käväistä vaikka ulkomailla, mutta kun ei huvittaisi alkaa monimutkaisiin operatsuunioihin kissojen takia. Jos tuntisin jonkun sopivan kissanhoitajan, iskisin tälle asuntoni avaimet kouraan että kiitos ja nähdään myöhemmin.

Huvittaa aina kun näkee esmes lehdissä jotain kuvia hulppeista huviloista joissa on kaikki niin erinomaisen tiptop ja sitten siellä köllöttelee joku kissa tai koira vaikkapa takan äärellä. Ei puhettakaan että näytettäisiin sotkuista syöttöaluetta, jälkiä mitä elikot ovat tehneet omaisuuteen, taikka vaikka jopa kusilammikoita ja paskakasoja. Kaikki tuo voi olla todellisuutta jos ihmisen pitäisi ihan itse hoitaa se petonsa, eikä vaan jaksa. (Itselleni ei ole vielä sitä tullut eteen että olisi eläimet ja talous jäänyt täysin hunningolle, mutta eihän se paljoa vaadi. Joku niin paha sairaus ettei jaksa enää sängystään ylös nousta, ja vot.)