Kirjoittaja Aihe: Suomi-barometri  (Luettu 2017 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3072
 • Väärinajattelija
Suomi-barometri
« : la 03.12.2016, 18:57:09 »
Suomen taloudellinen, poliittinen tai henkinen tilanne joidenkin konkreettisten indikaattoreiden valossa.

Taloudesta löytyy varmaankin indikaattoreita helpommin kuin henkisestä tilasta, mutta ”taajuussanasto”-tyyppisellä lähestymistavalla sitäkin voi valottaa kiinnostavasti. Esim. Petteri Järvinen on blogissaan tutkinut käsitteiden tietoyhteiskunta ja digitalisaatio käyttöä Helsingin Sanomissa.

http://pjarvinen.blogspot.fi/2016/10/milloin-meille-tuli-digitalisaatio.html

Kansan Uutisissa Li Andersson puolestaan kertoo seuraavaa: Pitkäaikaistyöttömyys on Suomessa jo yhtä suurta kuin 1990-luvun laman vaikeimpina vuosina. Yli vuoden työttömänä olleita on 123 000 (kuinka paljon ihmisiä on palkattomassa "kuntoutuksessa" tai koulutuksessa, joka ei johda mihinkään - siis tilaston ulkopuolella?). Samaan aikaan hallitus on leikannut työllisyysmäärärahoja ja rajoittanut järjestöjen mahdollisuuksia saada palkkatukea.

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3635515-li-andersson-yksityistaminen-ei-ratkaise-tyovoimapolitiikan-ongelmia
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Valdemar Ala-Tuuhonen

 • Konkari
 • Viestejä: 15496
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #1 : la 03.12.2016, 19:10:40 »

Kansan Uutisissa Li Andersson puolestaan kertoo.....

Ilmanpaineen ohella kannattaa tarkailla tuulien suuntaa. Siperiasta tulee kylmää.....


TS.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3072
 • Väärinajattelija
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #2 : su 04.12.2016, 23:24:49 »
Helsingin Sanomat kertoo Suomen aivovuodosta.

Talouden alamäki on kasvattanut 15–44-vuotiaiden suomalaisten nettomaastamuuton nelinkertaiseksi. Vuonna 2009 Suomesta lähti maailmalle 593 ammattilaista enemmän kuin tänne palasi. Viime vuonna luku oli kasvanut 2 207:ään, josta kaksi kolmasosaa on naisia.

Täysin kattavia tietoja lähtijöiden koulutustasosta ei ole. Niiden osalta, joiden tiedot löytyvät, viesti on selvä: viime vuonna yli puolella 20–44-vuotiaista lähtijöistä oli korkea-asteen tutkinto.

Koulutus on yhteiskunnallinen investointi, ja nyt nuo investoinnit karkaavat maailmalle.

Suomalaiset kansainvälistyvät, eikö se ole hyvä ja kauan kaivattu asia? Missä siis on ongelma?

Siinä, että kansainvälistyminen muuttuu kansantalouden aivovuodoksi, jos Suomi ei kouluta riittävästi uusia ammattilaisia, houkuttele tilalle osaajia muualta­ tai hyödynnä ulkomaille lähteneiden tietoja, taitoja ja kontakteja.

Tilastokeskus kertoi marraskuun alussa, että Suomen koulutustason nousu on pysähtynyt. 35–39-vuotiaat jäänevät korkeimmin koulutetuksi ikäluokaksi.

Syy tähän löytyy alimman korkea­asteen koulutuksen poistumisesta. Koulutustason nousu on pysähtynyt, koska ammattikorkeakouluissa ei kouluteta riittävästi ihmisiä opistoinsinöörien ja -sairaanhoitajien tilalle.

Edes Helsinki ei pysy mukana koulutuskilpailussa. Eurostatin mukaan 30–34-vuotiaiden ikäluokassa korkeasti koulutettujen osuus on pääkaupunkiseudulla kääntynyt laskuun. Helsingin ja Uudenmaan alueella on korkeasti koulutettuja suhteellisesti vähemmän kuin Kööpen­haminassa, Tukholmassa tai Oslossa. Prahakin ottaa kiinni kovaa vauhtia. Lisäksi Suomi houkuttelee paljon vähemmän siirtolaisia muista EU-maista kuin pohjoismaiset vertailukohtansa Ruotsi, Norja tai Tanska.


http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000004891306.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=4&utm_source=tf-other&share=60eaa4a4beb6adb15620577014f64a56
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3072
 • Väärinajattelija
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #3 : pe 31.03.2017, 18:00:38 »
Vaalipaneelitilaisuudessa sivuttiin Helsingin ulkomaalaistaustaisten osuutta väestöstä. Piti palata aiheeseen vielä kotona, koska prosenttiosuus tuntui yllättävän korkealta.

Helsinkiläisistä lähes viisitoista prosenttia on Suomeen muuttaneita tai maahanmuuttajien jälkeläisiä. Vuoden 2016 alussa kaupungissa asui noin 90 000 ulkomaalaistaustaista, joista 83 prosenttia oli syntynyt ulkomailla ja 17 prosenttia Suomessa. Väestöennusteen mukaan vuonna 2030 yli viidennes kaupungin väestöstä olisi sellaisia, joilla äidinkieli olisi jokin muu kuin suomi, ruotsi tai saame.

http://www.hel.fi/www/Helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/tietoa-helsingista/tilastot-ja-tutkimukset/vaesto/maahanmuutto/
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3072
 • Väärinajattelija
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #4 : ti 19.09.2017, 15:48:22 »
”Suomalaisuus on häviämässä” – Tällainen on nuorten kuva tulevaisuudesta

Tänään julkaistavassa Pelottaako? Nuoret ja turvallisuuden tulevaisuus -kirjassa kerrotaan nuorten arvioivan, että seuraavan kymmenen vuoden aikana Suomen turvallisuus heikkenee tuntuvasti.

Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professorin Jarno Limnéllin ja sotatieteiden tohtori Jari Rantapelkosen kirjan perustana on tutkimus nuorten turvallisuuden näkemyksistä ja tunteista...Yleinen ennuste Suomen tulevaisuudesta on nuorilla varsin pessimistinen, kerrotaan kirjassa.

– En voi kuvitella, että Suomi täyttäisi 200 vuotta. Niin paljon konflikteja on tulossa, pääkaupunkiseudulla asuva 23-vuotias mies sanoi kirjan mukaan...

Suomen turvallisuuden nykytilaa arvioidaan kriittisimmin Itä-Suomessa. Siellä puhutti kirjan mukaan ”arvaamaton Venäjä”. Kuitenkin Itä-Suomessa koettiin Venäjän lisäksi Isis ja osin myös Nato uhaksi Suomelle...

Länsi-Suomen nuoret arvioivat nykyisen henkilökohtaisen turvallisuuden tason ja Suomen turvallisuuden tason korkeammaksi kuin nuoret muualla Suomessa. Kuitenkin he uskoivat niin oman kuin Suomen turvallisuuden heikkenevän seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Muun muassa maahanmuutto huolettaa alueen nuoria.

Pohjois-Suomessa koetaan erityisesti, että viranomaisten resurssien vähyys ja vähentäminen eivät ole oikea tie turvallisuuden takaamiseksi. Pohjois-Suomessa yleisen hyvinvoinnin takaaminen, turvallisuuden tasavertaisuus sekä maahanmuutto huolettavat nuoria.


Tutkimukseen haastateltiin 19-36 vuotiaita nuoria eri puolilta Suomea.
 
Suomi 200? Itsekin epäilen, ettei sellaista juhlavuotta tulla viettämään.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005374009.html
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3072
 • Väärinajattelija
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #5 : la 07.10.2017, 17:07:41 »
Sehän on tunnetusti hyvä asia, että ihmisten kohtelu yhteiskunnassa perustuu älyyn eikä johonkin epämääräiseen tunnemössöön. Onkohan moraalikin sitä mössöä? Miten kiteyttää moraali tinkimättömäksi algoritmiksi? KIISTATTA oikeudenmukaiseksi?

Kansalaiset, pisteytys on käynnissä! Pian ei tarvitse pähkäillä, minkä arvoinen tuo työkaveri, naapuri, oma puoliso tai lapset ovat, sille näet tulee olemaan numeropisteytys.

Tällaista koneellista seulontaa käytetään jo työnhaussa. Suomessakin. Ja kukapa tietää, ehkä työpaikkojen sisäisissä tuolileikeissäkin esim. YT-kierrosta helpottamassa. Ihanaa, että päästään tunnemössösössötyksestä!

Tekoäly valitsee jo Suomessakin parhaat työnhakijat

Mitä jos et koskaan pääsisi työhaastatteluun asti? Tekoäly seuloo jo nyt Suomessa tuhansia työnhakijoita viikossa ja ehdottaa vapaisiin paikkoihin parhaat osaajat. Yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan tekoälyn käyttö rekrytoinnin työkaluna uhkaa syrjäyttää osan ihmisistä kokonaan pois työmarkkinoilta.

Suomalaisissa rekrytointiyrityksissä tekoäly on päivittäisessä käytössä.

- Meillä tekoäly avustaa hakijoiden esivalinnassa, järjestää heidät paremmuusjärjestykseen ja ehdottaa matcheja työnantajalle, Barona Henkilöstopalveluiden toimitusjohtaja Tuomas Mikkonen kertoo.

Mikkonen arvioi, että vuosittain tekoälyä käytetään Suomessa jopa 40 000 rekrytoinnissa. Se on vielä suhteellisen pieni osa vuosittaisista puolesta miljoonasta rekrytoinnista, mutta tekoälyn käyttö lisääntyy meilläkin vauhdilla.


https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/10/07/tekoaly-valitsee-jo-suomessakin-parhaat-tyonhakijat-tutkijat-lisaa-syrjintaa
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa RGR

 • Konkari
 • Viestejä: 1291
 • etelänhämyhaikara
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #6 : ti 10.10.2017, 10:33:58 »
Aika lailla ottaa päähän.

Fortum on laittanut Liliuksen aikana Suomesta kerätyt rahat voimalaitosrakentamiseen Venäjällä. Sitten ne suostuivat laittamaan rahaansa Fennovoimaan joka muuten olisi nätisti loppunut ja olisimme säästyneet paljolta pahalta.

Muttamutta, nyt ne on tempun tehneet:

Lainaus
Fortum ja moraalittomat miljoonat – näin Suomen valtio junailtiin venäläisen kaasuputken miljardirahoittajaksi
...
ilmoitettiin Fortumin ostavan suuren osuuden Uniperista. Mutta se, mitä ei kerrottu, oli Uniperin sitoutuminen 950 miljoonalla eurolla Nord Stream 2 -kaasuputken rahoittamiseen.

Omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä myöntää olleensa tietoinen Fortumin ja venäläisen kaasuyhtiön Gazpromin yhteistyöstä, mutta väittää olleensa tietämätön Uniperin sitoumuksista kaasuputkeen. Suomen valtio ei kuitenkaan aio puuttua Uniperin kauppaan.

Valtionyhtiö Fortumin kautta Suomesta tulee yksi kaasuputkihankkeen suurimmista rahoittajista – myös suomalainen veronmaksaja on näin omalta pieneltä osaltaan mukana. Kysymyksessä on lisäksi turvallisuuspoliittinen ratkaisu, joka ei ole tullut yllätyksenä.

Vaikka Fortum on valmis tekemään rahaa kuinka likaisella bisneksellä tahansa, Suomen valtion sitominen venäläiseen kaasuputkihankkeeseen on poliittinen päätös, joka on tehty hallituksessa.
  https://www.paivanlehti.fi/fortum-ja-moraalittomat-miljoonat-nain-suomen-valtio-junailtiin-venalaisen-kaasuputken-miljardirahoittajaksi/

Kannattaa vähän miettiä, mikä tätä rulettia pyörittää.


Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3072
 • Väärinajattelija
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #7 : ke 11.10.2017, 17:10:49 »
Kasvaako köyhyys Suomessa?

Suomessa köyhyys on pääosin suhteellista, millä tarkoitetaan huono-osaisuutta verrattuna muun väestön elintasoon. Suhteellinen köyhyys määritellään yleisesti köyhyysriski-käsitteen kautta (engl. at-risk-of-poverty). Köyhyysriski- tai pienituloisuusraja on 60 prosenttia kotitalouksien käytettävissä olevasta mediaanitulosta. Kotitalous on köyhä, mikäli sen nettotulot ovat alle 60 prosenttia väestön keskimääräisestä tulotasosta. Suomessa köyhyysriskiraja oli vuonna 2015 yhden hengen taloudelle noin 1 185 euroa kuukaudessa...

Suhteellinen köyhyys oli korkeimmillaan vuosina 2008 ja 2010, jolloin pienituloisia henkilöitä oli noin 728 000. Pienituloisuuden kasvu näyttää vuoden 2010 jälkeen pysähtyneen ja kääntyneen hienoiseen laskuun. Vuodesta 2012 pienituloisten määrä on ollut alle 700 000 ja vuonna 2015 pienituloisia oli yhteensä 634 000 henkilöä, eli 12,4 prosenttia väestöstä...

Köyhyys- ja syrjäytymisriski oli korkeimmillaan vuosina 2011 ja 2014, jolloin se kosketti yli 927 000 ihmistä. Alimmillaan se oli puolestaan vuonna 2012, jolloin köyhyys- ja syrjäytymisriskissä oli yhteensä 854 000 henkilöä. Vuonna 2015 köyhyys- tai syrjäytymisriski kosketti Suomessa noin 896 000 henkilöä, eli 16,6:ta prosenttia väestöstä. Eurooppa 2020 -strategian mukaisesti Suomen tulisi tavoitella köyhyys- ja syrjäytymisriskissä elävien ihmisten määrän vähentämistä 150 000:lla (770 000 henkilöön) vuoteen 2020 mennessä.

Edellä mainittujen tilastojen valossa köyhyyden kehityksessä ei ole viime vuosina tapahtunut suuria muutoksia. Tilastotieto tosin valmistuu vuoden–kahden viiveellä ja kertoo siten aina menneestä...

Juha Sipilän hallituksen toimenpiteiden (mm. sosiaaliturvan indeksileikkaukset ja asiakasmaksujen korotukset) johdosta köyhyys saattaa olla kääntynyt kasvuun. THL:n arvion mukaan pelkästään vuoden 2017 etuus- ja verotuslainsäädännön muutokset nostavat pienituloisuusastetta 0,4 prosenttiyksikköä. ATH-aineiston köyhyyskokemusten kasvu on huolestuttavaa.

Ilmassa on muitakin huonoja merkkejä: Tulottomien määrä on kaksinkertaistunut vuodesta 2013 47 000 kotitalouteen, maksuhäiriöisten määrä on ennätyslukemissa (viime vuonna 373 000 henkilöä) ja vasemmistoliiton eduskunnan tietopalvelulla teettämän laskelman mukaan käytettävissä olevat tulot laskevat suhteessa eniten pienituloisimmalla tulodesiilillä vuosina 2015–2018...

Uutta toivoa voi ehkä tuoda YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 -toimintaohjelma ja tavoitteet. Ensimmäinen 17 tavoitteesta kuuluu ”Ei köyhyyttä”, ja toimintaohjelman mukaan myös Suomen tulisi vähentää köyhyydessä elävien määrää vähintään puolella vuoteen 2030 mennessä.


https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3781590-kasvaako-koyhyys-suomessa
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3072
 • Väärinajattelija
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #8 : ti 02.01.2018, 20:40:47 »
Kansakunta hyppää digiloikkaa, miljoona suomalaista katsoo syrjästä

Suomessa on 250 000 syrjäytynyttä tai kieliongelmista kärsivää nuorta aikuista. Toinen neljännesmiljoona on ihmisiä, joiden toimintakykyä häiritsee jokin fyysinen este tai vamma...Kaiken päälle tulevat sitten vielä vanhukset. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2015 puoli miljoonaa yli 65-vuotiaista ei käyttänyt nettiä.

Paljonko meillä sitten on ihmisiä, jotka tarvitsevat tukea selvitäkseen jokapäiväisissä verkkopalveluissa? Tarkkaa lukua ei osaa arvioida kukaan. Ongelmaryhmät ovat jossakin kohtaa päällekkäin, eivätkä toisaalta kaikki ihmiset kaikissa ryhmissä ole tuen tarpeessa.

Akatemiatukija Sakari Taipale Jyväskylän yliopiston Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksiköstä laski hähmäiset tilastot pyynnöstämme yhteen. Hänen valistunut arvionsa on, että ainakin miljoona ihmistä värjöttelee Suomessa enemmän tai vähemmän tietoyhteiskunnan ulkolaidalla...

– Mitä pidemmälle sähköinen asiointi kehittyy, sen tiukemmaksi näyttää palveluihin liittyvä asiakkaan tunnistautuminen muuttuvan. Ei ole enää yksinkertaista asioida toisen puolesta. Varsinkaan, kun toimivin tapa tunnistautua on luisunut pankkien ja pankkitunnusten kontolle, Taipale sanoo.

Akatemiatutkija muistuttaa, että jos ihminen menettää esimerkiksi luottotietonsa, hän on yleensä jo valmiiksi niin rahaton, ettei pysty hankkimaan tietokonetta, kännykkää tai puhelinliittymää. Luottotietojen menetys hankaloittaa myös verkkopankissa asioimista ja sähköistä tunnistautumista...

– Sähköisiä palveluja markkinoidaan todella voimallisesti. Samalla jää piiloon, että toisenlaistakin palvelua on edelleen saatavilla. Tullaan tahtomattaan vahvistaneeksi sellaista kuvaa, että olet vanha, ulkopuolinen ja jotenkin kyvytön, kun et ole palvelujen digikäyttäjä, Taipale sanoo.

Vaikeuksissa olevan ihmisen kokemus on, että yhteiskuntaan kuulumisen kynnys nousee. Eikä ahdistusta helpota se, että apua, tukea ja neuvoja on tarjolla verkossa.

https://yle.fi/uutiset/3-9989190


Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3072
 • Väärinajattelija
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #9 : to 08.02.2018, 23:29:37 »
Sipilän hallituksella on mitä tavoitella, kun kurkistaa naapureihin

Suomi on jäänyt pahasti jälkeen muista Pohjoismaista työllisyyskehityksessä.

Uusimmassa Pohjoismaista tehdyssä tilastokatsauksessa tavoiteltuna pidettyyn 75 prosentin työllisyysasteeseen on päästy jo toissa vuonna. Suomessa jäädään viime vuoden lukujenkin valossa vielä kauas länsinaapureista. Suomen työllisyysaste oli vielä joulukuussa 70,7 prosenttia.

Oheisestä kartasta näkyy, kuinka ruoho on aidan toisella puolella vihreämpää, sillä Ruotsin työllisyysaste oli 2016 EU:n tilastojen mukaan 81,2 prosenttia.

https://yle.fi/uutiset/3-10065049
Minä tässä vain, anteeksi.

Paikalla Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1854
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #10 : pe 09.02.2018, 03:02:46 »
Oheisestä kartasta näkyy, kuinka ruoho on aidan toisella puolella vihreämpää, sillä Ruotsin työllisyysaste oli 2016 EU:n tilastojen mukaan 81,2 prosenttia. [/color]
https://yle.fi/uutiset/3-10065049

Hämmästyttävä kartta. Erityisesti tuo pohjoinen Ruotsi pistää miettimään. Mikä sen selittää, osaako joku sanoa?

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10158
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #11 : pe 09.02.2018, 08:45:36 »
Hämmästyttävä kartta. Erityisesti tuo pohjoinen Ruotsi pistää miettimään. Mikä sen selittää, osaako joku sanoa?
Artikkelissa viitataan huoltosuhteeseen (Wikipedia), jota myös elatusrasitukseksi on kutsuttu.

 Suomi on nyt vain niin tavattoman tehokas, ja Suomessa työntekijän tuottavuus on huippuluokkaa. Käytännössähän se tarkoittaa, että täällä hoitaa yksi ihminen töitä, joita hieman aiemmin hoiti kaksi tai jopa kolme ihmistä. Suurten ikäluokkien siirtyessä eläkkeille ei palkatakaan uusia tilalle, vaan jäljelle jääneet hoitavat eläkkeille siirtyneidenkin töitä. Toisaalta monet suuren ikäluokan edustajat sinnittelevät töissä niin pitkään kuin mahdollista, eivätkä tee tilaa nuoremmilleen.

 Nuorisotyöttömyyttä "hoidetaan" esim. palkattomilla harjoittelujaksoilla ja lyhyillä, määräaikaisilla työsopimuksilla.

 "Enemmän vähemmällä" -doktriini on omaksuttu niin maan perusteellisen hyvin. Eipä tuolla väliä, onko kyseessä yksityinen vai julkinen puoli. Kun sitten sattuu pienikin poikkeama äärimmilleen niukoitettujen resurssien puitteissa, on heti täysi kaaos päällä. Viimeisimpänä osoituksena tästä sairaanhoitajien työtaistelu, jona aikana kuitenkin hoidetaan ne työt, jotka arvoisa valtio on katsonut riittäväksi minimiksi terveydenhoidossa. Kaaos vallitsi n. neljässä tunnissa siitä, kun työtaistelu alkoi.

 Liian vähän sairaanhoitajia, liian vähän poliiseja, liian vähän virkailijoita, liian vähän opettajia, liian vähän teknisen toimen työntekijöitä, liian vähän kaikkia työntekijöitä... Mutta tosi tuottavaa on!
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10158
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #12 : pe 09.02.2018, 08:56:05 »
 Sekin on totta, että kaikkia niitä julkisia palveluita joita nyt ylläpidetään, on mahdotonta rahoittaa pelkin verorahoin. Näin on ollut jo pitkään, ja tästä syystä valtio ja kunnat ovat joutuneet ottamaan jatkuvasti velkaa. Tätä asiantilaa kutsutaan kestävyysvajeeksi. Sipilän hallituksen toimet voi halutessaan nähdä myös yrityksenä paikata kestävyysvajetta.

 Oulun seudulta ylös päin levittäytyy laaja alue, jota täplittävät pienet paikkakunnat. Nuoret naiset ovat lähteneet sieltä länteen opiskelemaan ja työnhakuun, mutta nuoret miehet jääneet niille sijoilleen. Onko valtio velvollinen elättämään näitäkään siellä jossain takahikiällä koko heidän loppuelämänsä, vai olisiko aktiivimallilla mahdollisesti haettu pakkoratkaisua tämmöiseenkin ongelmaan?
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10158
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #13 : pe 09.02.2018, 09:13:07 »
Suomen väkiluku on n. 5, 5 miljoonaa, Ruotsin 10 miljoonaa. Ruotsin populaatio on myös huomattavasti tasaisemmin jakautunut.

 Lisäys: Foorumilla jotkut pitävät virheellisesti hyvänä, että Suomessa ei olla lisäännytty, eikä lisäännytä. Tässä nyt sitten kamppailemme kaikkien näiden ongelmien kanssa, joita Suomen pienestä populaatiosta ja pitkistä etäisyyksistä koituu. Työssä käyvien (Valtaosa heistä nelikymppisiä) verotaakka on hilpeä! Selkänahastamme maksetaan työttömien toimeentulo, kaikki julkiset palvelut (Ja niitä on paljon), turvapaikanhakijat ja infran ylläpito... You name it, we pay it.

 Koko hyvinvoinnin idea rakennettiin sille optimismille, että Suomen väkiluku kasvaisi tasaisesti. Näin ei ole käynyt, ja nyt veropohja on kuralla. Mutta hei, kyllä se yleisen maailmantuskan poteminen aina kotimaataan koskevan realismin voittaa! Että ei me voida lisääntyä, kun ne siellä Afrikassa ja koko planeetan resurssit  :)
« Viimeksi muokattu: pe 09.02.2018, 09:22:45 kirjoittanut Renttu »
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10158
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #14 : su 11.02.2018, 17:20:46 »
Vain yhdeksän kuntaa maksaa 51% valtion tuloveroista (Karttakuva, luvut vuodelta 2016). Noissa kunnissa asuu 39% suomalaista

 Suomen 18 suurimmassa kunnassa asuu yli 50% koko maan populaatiosta. Kuntia Suomessa on tällä hetkellä 311 kappaletta.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3072
 • Väärinajattelija
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #15 : to 15.02.2018, 11:59:42 »
Jukka kyllästyi sähköyhtiöiden ”rosvoukseen”: asensi katolleen 29 aurinkopaneelia

Ollikainen ei pidä hinnoittelukäytännöstä, jossa yhtiöt nostavat kuukausimaksuja, vaikka asiakas ei paljoa sähköä käyttäisikään.

– Täytyisi olla täysin omavarainen, että voisit katkaista valtakunnan piuhan irti.

– Minun ajatusmaailmassani hinnan pitäisi ainakin jotenkin määräytyä kulutuksen perusteella. Siinä tämä nykymallin rosvous piilee. Fortumin aikoihin kuukausimaksuni oli 4,10 euroa. Nyt (Carunan aikana) se on viiskymppiä. Aika iso nousu.

– Suomen valtio ei voi Carunalle mitään, koska meni hölmöyttään myymään sen ulkomaille. Pidän järjettömänä sitä, että Suomi myy kansallista omaisuuttaan ulkomaille.

Ollikainen viittaa Carunan syntyyn vuonna 2014, jolloin Fortum myi sähkönjakelunsa pois. Pääomistajat ovat nykyään kansainvälisiä pääomasijoittajia.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005566780.html
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Saares

 • Konkari
 • Viestejä: 2104
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #16 : to 15.02.2018, 13:18:32 »
Vain yhdeksän kuntaa maksaa 51% valtion tuloveroista (Karttakuva, luvut vuodelta 2016). Noissa kunnissa asuu 39% suomalaista

 Suomen 18 suurimmassa kunnassa asuu yli 50% koko maan populaatiosta. Kuntia Suomessa on tällä hetkellä 311 kappaletta.

Suomen suurin kunta on Inari. 17.000 neliökilometria. 6830 asukasta.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3072
 • Väärinajattelija
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #17 : la 24.02.2018, 20:42:16 »
THL: Ikääntyneillä pienituloisilla ei enää varaa lääkäriin – ”alimmatkin asiakasmaksut liikaa”

Useampi kuin joka kymmenes pienituloinen ikääntynyt jättää menemättä lääkäriin rahan takia, kertoo THL:n perjantaina julkaisema tutkimus. Lisäksi useampi kuin joka neljäs pienituloinen vanhus ei saa riittävästi tai lainkaan kotipalvelua ja lähes viidennes ei saa riittävästi tai lainkaan kotisairaanhoitoa.

THL selvitti tutkimuksessaan 65 vuotta täyttäneiden suomalaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden tarvetta, käyttöä ja kokemuksia. Vastaajat jaettiin viiteen eri tuloryhmään, joista alimman tulot olivat korkeintaan noin 15 000 euroa vuodessa ja ylimmän vähintään noin 30 000 euroa vuodessa...

Varsinkin hammashoidon hinta nousee helposti korkeaksi julkisellakin puolella. Yksityisten lääkäri- ja erityisesti hammaslääkäripalveluiden käyttö eroavat huomattavasti tulojen mukaan...

Suomessa on jo kauan ollut tavoitteena, että ihmiset voisivat asua kotonaan myöhäiseen ikään.
– Hyvin toimivan kotihoidon edellytysten turvaaminen mahdollistaisi sen, että myös pienituloisimmat vanhukset pystyisivät asumaan kotona mahdollisimman pitkään. Nykyisellään kotona elämisen edellytykset eivät kaikilla toteudu, sanoo tutkija Katri Hannikainen.

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3857989-thl-ikaantyneilla-pienituloisilla-ei-enaa-varaa-laakariin-alimmatkin-asiakasmaksut-liikaa

Valinnanvapausmalli varmaankin parantaa pienituloisten terveydenhoitoa. Jee!
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10158
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #18 : la 24.02.2018, 20:50:59 »
^

Luin jo vuosia sitten, että Suomessa monet vanhukset joutuvat valitsemaan ruoan tai lääkkeiden välillä. Tällä politiikalla tuo on vain looginen jatke sille, mitä Vanhanen ja Katainen jo puskivat. Sekin oli riemua, että RAY on sijoittanut eniten peliautomaatteja juuri kaikkein köyhimmille alueille ja kaupunginosiin; tässäkään ei nähty virallisesti mitään vikaa. Suomi kuntoon!
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Valdemar Ala-Tuuhonen

 • Konkari
 • Viestejä: 15496
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Suomi-barometri
« Vastaus #19 : la 24.02.2018, 21:05:13 »
^^

Kaikilla muslimeilla näyttää olevan hienommat ja kalleimmat lastenvaunut ja -rattaat mitä kaupoista löytää, että ei meillä kellään rahasta voi mitään puutetta olla.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu