Kirjoittaja Aihe: Pinnan alla väreilee - havaintoja suomalaisesta ääriajattelusta (nro 2)  (Luettu 31480 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Näen epäkohtia kaikissa aavikkouskonnoissa, mutta juutalaisuus on maailmalla (ei Israelissa, eikä ordotoksien parissa) kesyyntynyt vanhuuttaan ja kaiketi myös perusteellisten päähänpotkijaisten (by natsipossut) myötä. Kristinuskolla on kädet veressä ja jalat paskassa, mutta sekin on maallistunut koska jostain syystä Euroopassa keksittiin järki ja valistus. Se prosessi lienee saanut alkunsa siitä että alettiin tehdä arkeologisia ja historiallisia löydöksiä, ja fiksuimmat yksilöt alkoivat ihmettelemään että oli se jännä juttu että "pakanallinen" antiikki oli saanut kaikenlaista hienoa aikaan, mutta mudassa möyrivät Raamatun kanssa rähjäävät eivät. Suhtautumiseni ns. kristillisyyteen on melkoisen ambivalentti, mutta k-uskonto omassa kesyyntymisprosessiin on hyvässä vauhdissa ja joitakin änkyräporukoita ja muita hihhuleita lukuunottamatta ehkä kuitenkin parempi pohja rauhalliseen elämään kuin islam.

Islamin piirissä täytyy mennä "erikoisuuksiin" eli esim. suufilaisuuteen, jotta löytyy sitä kauneutta, herkkyyttä, rakkautta ja niin edelleen. Kaikkea semmoista mikä on rakentavampi pohja ponnistaa, kuin sotauskonto sellaisenaan voi koskaan olla. Mystikot eivät riehu, he pyörivät väkkyrää ympäri vision questissaan. No, osasivathan tosi intiaanitkin sekä taistella että olla julmia, kuin myös hakea yhteyttä Henkeen. Mikä tahansa porukka kykenee olemaan julma. Täysin rauhanomaista ihmisjoukkoa ei ole ikinä ollut kai olemassakaan, tai se on kuollut sukupuuttoon vihamielisemmän heimon hyökkäyksen jälkeen.

Mutta jos vähänkin plaraa sitä mitä Koraanissa sanotaan ja tutustuu islamiin, niin ei sieltä vaan oikein tunnu löytyvän mitään rakentavia aineksia rauhalliseen elämään, suvaitsevaisuuteen (ehkä korkeintaan omiaan kohtaan ja mieluiten omaa eli miespuolista sukupuolta kohtaan...), eikä tasan taatusti tasa-arvoon. Noin ylipäätään siihen että mahdollisimman monella olisi hyvä olla. Islamin piirissä maailma nähdään niin hämmentävänä ja pelottavana paikkana että sitä vastaan pitää nostaa tiukan opin turvamuuri. On lukemattomia sääntöjä miten saa olla, naisten pitää peittää itsensä, ajoittain vaaditaan jopa vauvojen kaavuttamista. Kaikki perustuu pelkoon. Ja tätä pelkoa nämä ihmiset sitten ajavat ei-muslimien päihin niin että siinä missä muslimi pelkää elämää, ei-muslimi joutuu pelkäämään muslimia.

Onneksi senkin uskonnon keskuudessa tietenkin on ihmisiä jotka eivät jaksa ottaa niitä kaikkia sääntöjä niin tosissaan, ja haluaisivat ehkä elääkin niin ettei tarvitse jokaikiseen lauseeseen änkeä jotain ins' Allahia. (Kumma juttu muuten että k-uskonnossa ja olikos se juutalaisuudessakin sanotaan että Jumalan nimeä ei saa lausua turhaan, ja islamissa nimenomaan hoetaan Allahia pitkin päivää.)

Noin kaikenkaikkiaan jos joku joukko tekee pahaa ja satuttaa ihmisiä, eihän sitä voi sallia sillä syyllä että joku toinen joukko on joskus tehnyt yhtälailla pahaa (ja viisastunut - mutta mitä hyötyä viisastumisesta on jos tulee nuorempien kölvien joukko ja aloittaa saman asian ja siihen ei saa puuttua koska "kyllähän se vanhempikin polvi"?) Ja sitten on tämä että jos sanotaan nyt vaikka sadan rääpykän joukossa yksi rääpykkä tekee pahaa ja sadan heepukan joukossa tekee 25 heepukkaa pahaa, niin ovatko nämä kaksi ryhmää tosiaan samalla viivalla ja kumpikin "yhtä pahoja"?
« Viimeksi muokattu: pe 14.09.2018, 09:24:52 kirjoittanut Norma B »

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
BAM! Nyt on pieni uutispommi. Elina Lepomäestä ja kumppaneista.

"Uusliberalismin kriisi näkyy myös Suomessa. Tämä oikeistofoorumin ketju, jossa oikeistopopulistit pilkkaavat uusliberaalistia, kertoo paljon ajan hengestä.
Suomalaisen liberalismin käännös oikeistopopulismia ja äärioikeistoa kohti on ollut nähtävissä jo kauan, ja Trumpin voitto näkyy sinetöineen sen."

 - 19.11.2016 http://anttirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226437-trumpin-voitto-ja-uusliberalismin-kriisi

Tuossa oli eka linkki(alleviiv) oli FB-linkki johon en mee mutta jälkimmäinen linkki on tähän:

"Elina Lepomäki, joka on tavallaan Pursiaisen pomo Liberassa, on maahanmuuton suhteen Halla-Ahon linjoilla. Hän on hehkuttanut blogissaan muslimien maahanmuuttoa vastustavan Thilo Sarrazin kirjaa Deutschland schafft sich ab. Sittemmin Lepomäki on tarkentanut hyväksyvänsä Geneven pakolaissopimuksen, mikä on kiertoilmaus sille että kaikki ympäristökatastrofeja, sotia ja etnisiä puhdistuksia pakenevat pitää jättää oman onnensa nojaan. Geneven sopimus kun myöntää turvapaikan ainoastaan henkilökohtaista vainoa kokevalle.

En odota liberaalien riemuitsevan sosiaalituista siirtolaisille ja turvapaikanhakijoille, omasta puolestani he saisivat vapaasti vastustaa kaikkia siirtolaisten tukia. Se olisi hölmöä mutta johdonmukaista, kunhan he vastustaisivat myös työlupajärjestelmää. Mutta kun kyse on väärän uskontokunnan edustajien ja väärän väristen ihmisten mahdollisuudesta tarjota työmarkkinoilla omaa työtään samoilla säännöillä joilla kaikki muut sitä tarjoavat, Lepomäki heittää talousliberalismin roskikseen ja kannattaa sen sijasta Stalinin lanseeraaman propiskan(* nykyaikaista kevytversiota."

 - 7.9.2016 http://anttirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222427-yksinainen-huutava-aani-liberaalikorvessa

Tuossa alleviivattu on tämä linkki:
Kokoomuksen aatteellinen hallakausi
..
Thilo Sarrazin julkaisi v. 2010 Saksassa teoksen Deutschland schafft sich ab (Saksa lopettaa itsensä).
..
Kirja nousi nopeasti Euroopassa leviävän rasistiliikkeen suosikiksi ...
..
Miksi tuo kirja nyt minua kiinnostaa? Siksi, että Kokoomuksen tuore puheenjohtajaehdokas, Elina Lepomäki, käytti sen sanomaa kylmästi hyväkseen vaalikampanjassaan eduskuntavaaleissa v. 2011.
(Lepomäki:)
  Ehkä ”juutalaisgeeni” ei ollut paras termi, vaikka kauttaaltaan myönteisessä
  merkityksessä sitä käyttikin. Böömiläisgeenistä puhuminen olisi herättänyt
  huomattavasti vähemmän kohkaamista skandaalinhakuisessa  mediassa.”
"

 - 10.4.2016 https://reijaharkonen.com/2016/04/10/kokoomuksen-aatteellinen-hallakausi/

(*propiska: https://en.wikipedia.org/wiki/Propiska_in_the_Soviet_Union)


Geneettistä rotuoppia niellyt ja jaellut Kokoomuksen wannabe-puoluejohtaja Lepomäki! Huh!

"Lepomäen teksti osoittaa, että hän on vilpittömästi sisäistänyt muslimi- ja maahanmuuttovastaisessa, niin sanotussa vastajihadistisessa liikkeessä keskeisen Eurabia-teorian.
...
Jouduin kaivamaan Lepomäen kirjoituksen esiin Internetin syövereistä. Hän oli nyt piilottanut kirjoituksen ja muuttanut sen
...
Lepomäki on Jussi Halla-ahon linjoilla – itse asiassa lauseita ei edes erota perussuomalaisten rasistijoukkion teksteistä muuten kuin ehkä siinä, että laiskoiksi ja tyhmiksi kokoomuslainen Lepomäki nostaa pakolaisten rinnalle suomalaiset sosiaaliturvan saajat, jotka ”maahanmuutto-kriitikoiden kriitikot” ovat pilanneet."
...
   äärioikeistolaisen linjan edistäjinä...  Susanna Koski ...Wille Rydman...

Viime vaaleissa en juuri tästä syystä enää äänestänyt Kokoomusta."

 - sama Reija Härkönen (ja nyt siis entinen KOK!)

Vastajihadistien Eurabia-teorian niellyt Kokoomuksen wannabe-puoluejohtaja Lepomäki!? Huh-huh!??
« Viimeksi muokattu: pe 25.11.2016, 02:27:01 kirjoittanut MrKAT »
Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Luin MrKATin esittelemät sivut ja enemmänkin eli joitakin kirjoituksia, johin sivuilla olevat linkit johtavat. Mistäpä siis on kysymys? Siitäkö, että Elina Lepomäki on kirja-arviossaan vuonna 2011 käsitellyt saksalaista kirjaa "Deutschland schafft sich ab" liian myönteisesti. Sekö tekee hänestä äärioikeistolaisen ja saa Kokoomuksen muuttumaan äärioikeistolaiseksi puolueeksi.

Kun kaikki menevät tarpeeksi äärioikealle, pitääkö asteikkoa kalibroida? Vai vieläkö keskipiste on siellä missä tähänkin asti.

Ja mikä tämä Rautiainen on? Putinin trolli - sivut venäjäksi - vai jotain muuta?

Rautiainen kirjoittaa vapaasta liikkuvuudesta. Mikäs siinä, jos liikutaan. Ongelmia alkaakin tulla vasta siinä vaiheessa, kun liikkujat pysähtyvät.

Jos 5,5 miljoonan asukkaan Suomi avaisi rajansa ja sallisi maahan jäämisen kaikille, jotka tänne vain haluavat tulla, mitä seuraisi? Kuinka paljon ihmisiä tänne tulisi? Sitä on vaikea sanoa, mutta kun sana kiirisi, jonakin päivänä voitaisiin olla tilanteessa, jossa alkuperäiset suomalaiset olisivat vähemmistö ja kehitysmaista tulleet muuttajat enemmistö. Yksin Nigeriassa syntyy Suomen asukasluvun verran ihmisiä vajaassa vuodessa. Ja sama on tahti monissa muissakin maissa. Suurkaupunkien laidoilla olevissa slummeissa asuu miljoonia ihmisiä, joista monia varmaan kiinnostaisi muuttaminen Suomeen. Onhan elämä slummissa aika näköalatonta.

Suomen elintaso on korkeampi kuin keskimääräinen kehitysmaiden elintaso osittain siksi, että on olemassa valtioiden väliset rajat. Jos rajat poistetaan, ja kaikkien maailman ihmisten, jotka vain kynnelle kykenevät, sallitaan tulla nauttimaan Suomen elintasosta, kakulla on liikaa jakajia. Seurauksena on riitelyä pelkkiä muruja pöydällä. Se on vähän sama kuin jos 500 koulun oppilasta ryntäisi ruokalaan, jossa heitä odottaisi vain yksi kakku. Se ei kauan vanhenisi. Ja sen jälkeen ei olisi sitäkään.

Kun tarpeeksi paljon kehitysmaan asukkaita siirtyy kehittyneeseen maahan, siitäkin tulee kehitysmaa.

Nynny

 • Vieras
Huomasiko muuten MrKAT, että Rautiainen niputtaa myös Marko Hamilon samaan kasaan muiden elähtäneiden 90-luvun libertaristien, kuten Jansson, kanssa?

Sinänsä hänen huomionsa liberaalimafiasta, alt-right:sta, ja tästä uudesta suomalaisesta skenestä ovat aika hyvin osuvia. Kyllä meilläkin on nyt selvästi nousemassa tällainen skene, joka voi saada aikaiseksi vielä vaikka mitä. Linkkasin jo toisaalle (vihaiset valkoiset miehet-ketjuun) videon, jossa amerikkalainen alt-right selvästi ottaa kunnian Trumpin voitosta itselleen. Tiedä häntä, mutta kyllä se ainakin selvästi edustaa tällaista riippumatonta, ulkopuolista nettipropagandaa, joka voi sopivissa olosuhteissa nostaa esille sopivan hahmon, kuten Trump. Minä en siis usko, että se olisi mitenkään suoranaisesti venäläisten masinoimaa, vaan se lähtee ihan heistä itsestään.

Olen tässä muutamien viime päivien aikana yrittänyt tutustua tähän (amerikkalaiseen) skeneen, ja mikä on jäänyt päällimmäisenä mieleen on suuri ihmetys. Ei heitä näytä oikeastaan kiinnostavan mikään muu kuin hauskanpito. Heillä ei näytä siis olevan oikeasti minkäänlaisia arvoja. He vain pitävät hauskaa ja ärsyttävät valtaapitäviä, keikuttelevat venettä. Esimerkiksi tässä videossa Richard Spencer selvittää näiden natsitervehdysten ja Hail-huutojen taustoja. Ne ovat vain läppää, joiden tarkoitus on ärsyttää maksimaalisesti, päästä suoraan hermolle. Vanhoilla jäärillä kun ei ole mitään huumorintajua, he eivät ymmärrä meeminuorten monitasoista nettihuumoria.

Varmaan se rupeaa sitten olemaan aika, jolloin ei oikeastaan ole enää mitään sellaista mitä ei voisi häpäistä tai mistä ei voisi puhua, millä hyvänsä tavalla. Se itse asia vain näyttäisi olevan edelleenkin näillä skeneläisillä tulemisen tilassa, jossakin siellä sammakkojen, persereikien, huorittelun ja muun poliittisen korrektiuden vastaisen aktivismin takana. Sekin on mahdollista, että substanssia ei edes ole, halutaan vain pitää hauskaa vanhojen tosikkojen kustannuksella.

Poissa Chill Out

 • Konkari
 • Viestejä: 1553
Nuoleskellessaan halla-aholaisia Lepomäki on itse asiassa varsin epäliberaali. Hallitusneuvottelujen aikana Liberan toiminnanjohtaja Pursiainen, jonka pomo Lepomäki tosiaan tavallaan on, kirjoitti otsikolla "Liberaali maahanmuuttopolitiikka" mm. seuraavaa:

Kaikki nämä ovat sinänsä tärkeitä keskustelunaiheita. Mutta kaikissa on sama ongelma. Maahanmuuttoa tarkastellaan pelkästään nykysuomalaisten hyötyjen ja kustannusten näkökulmasta. Tämä on syvästi epäliberaali, orjanomistajan ajattelutapa. Maahanmuuttajaa ei tarkastella ihmisenä, vaan resurssina meille muille. Maahanmuuton hyödyt ovat meidän saamamme hyödyt ja maahanmuuttajan kulutus pelkkä kustannus. Ajattelutapa on epämiellyttävä, mutta se myös estää näkemästä maahanmuuton taloudellisia hyötyjä.

Maahanmuuton suurin hyöty ihmiskunnalle on maahanmuuttajan ja hänen perheensä hyvinvoinnin lisäys. Lisäys voi olla todella merkittävä, koska palkkataso voi Suomessa tai Euroopassa olla moninkertainen lähtömaahan verrattuna. Ihmiset eivät turhaan pane henkeään alttiiksi Välimeren yli päästäkseen. Tulojen nousu johtuu siitä, että maahanmuuttajan tuottavuus Suomessa on moninkertainen lähtömaahan verrattuna. Se ei siis ole pois keneltäkään, vaan edustaa puhdasta ihmiskunnan hyvinvoinnin lisääntymistä.

Vaikka otettaisiin huomioon kaikki muut maahanmuuton hyödyt ja kustannukset, on selvää että maahanmuuttajien hyvinvoinnin lisäys jättää ne kokonaan varjoonsa. Maailmanlaajuisesti rajojen avaamisesta aiheutuva hyvinvoinnin lisäys olisi todennäköisesti valtava. Arvostettu taloustieteilijä vertaa maahanmuuton esteiden vuoksi saamatta jääneitä hyötyjä jalkakäytävälle jätettyihin biljoonan dollarin seteleihin, jotka odottavat poimijaansa.

Maahanmuuton vaikutuksia pitää siis ajatella niin, että maahanmuuttajia tarkastellaan samanlaisina ihmisinä kuin muitakin suomalaisia. Näin tehdään toistenkin uusien suomalaisten, nuorten kohdalla. Kukaan ei ole estämässä nuorten tuloa työmarkkinoille sen vuoksi, että lisääntyneestä kilpailusta voi olla kustannuksia nykyisille työntekijöille.


http://www.libera.fi/blogi/liberaali-maahanmuuttopolitiikka/

Nynny

 • Vieras
Nuoleskellessaan halla-aholaisia Lepomäki on itse asiassa varsin epäliberaali. Hallitusneuvottelujen aikana Liberan toiminnanjohtaja Pursiainen, jonka pomo Lepomäki tosiaan tavallaan on, kirjoitti otsikolla "Liberaali maahanmuuttopolitiikka" mm. seuraavaa:

Kaikki nämä ovat sinänsä tärkeitä keskustelunaiheita. Mutta kaikissa on sama ongelma. Maahanmuuttoa tarkastellaan pelkästään nykysuomalaisten hyötyjen ja kustannusten näkökulmasta. Tämä on syvästi epäliberaali, orjanomistajan ajattelutapa. Maahanmuuttajaa ei tarkastella ihmisenä, vaan resurssina meille muille. Maahanmuuton hyödyt ovat meidän saamamme hyödyt ja maahanmuuttajan kulutus pelkkä kustannus. Ajattelutapa on epämiellyttävä, mutta se myös estää näkemästä maahanmuuton taloudellisia hyötyjä.

Maahanmuuton suurin hyöty ihmiskunnalle on maahanmuuttajan ja hänen perheensä hyvinvoinnin lisäys. Lisäys voi olla todella merkittävä, koska palkkataso voi Suomessa tai Euroopassa olla moninkertainen lähtömaahan verrattuna. Ihmiset eivät turhaan pane henkeään alttiiksi Välimeren yli päästäkseen. Tulojen nousu johtuu siitä, että maahanmuuttajan tuottavuus Suomessa on moninkertainen lähtömaahan verrattuna. Se ei siis ole pois keneltäkään, vaan edustaa puhdasta ihmiskunnan hyvinvoinnin lisääntymistä.

Vaikka otettaisiin huomioon kaikki muut maahanmuuton hyödyt ja kustannukset, on selvää että maahanmuuttajien hyvinvoinnin lisäys jättää ne kokonaan varjoonsa. Maailmanlaajuisesti rajojen avaamisesta aiheutuva hyvinvoinnin lisäys olisi todennäköisesti valtava. Arvostettu taloustieteilijä vertaa maahanmuuton esteiden vuoksi saamatta jääneitä hyötyjä jalkakäytävälle jätettyihin biljoonan dollarin seteleihin, jotka odottavat poimijaansa.

Maahanmuuton vaikutuksia pitää siis ajatella niin, että maahanmuuttajia tarkastellaan samanlaisina ihmisinä kuin muitakin suomalaisia. Näin tehdään toistenkin uusien suomalaisten, nuorten kohdalla. Kukaan ei ole estämässä nuorten tuloa työmarkkinoille sen vuoksi, että lisääntyneestä kilpailusta voi olla kustannuksia nykyisille työntekijöille.


http://www.libera.fi/blogi/liberaali-maahanmuuttopolitiikka/

Tai sitten Lepomäki on jo askeleen edellä, koska tuo Liberan blogaus on käytännössä mahdottomuus. Teoriassa tietysti täysin validi ajatus, mutta mitä se vaatisi käytännössä? Pitäisi varmaankin katsoa mallia sellaisista maista, jossa tällainen valtaisa hyvinvoinnin lisäys on onnistuneesti toteutettu, kuten Saudi Arabia. Se vaatii kuria ja järjestystä. Ei houkuttele? No ei niin.

Nyt en siis tarkoita mitään pakolaisten auttamista, vaan tätä taloustieteiljöiden teoreettista kaikkien hyvinvoinnin lisäämistä siten, että Suomeen tulisi vaikkapa nyt alkuun pari miljoonaa vierasperäistä työläistä. Ja vieläpä siis sellaista porukkaa, jotka lisäisivät "tuottavuutta" moninkertaisesti koska lähtömaa on köyhä. Teoria on aina teoriaa, ja toki siitäkin joku leipänsä saa.

Siis kyllähän minäkin mielikuvituksessani näkisin mieluusti monikulttuurisen Suomen, jonka maakunnat olisivat pullollaan nuorta ja innokasta porukkaa (minulle aivan sama minkä näköistä), ja jossa rakennettaisiin koko maata ihanassa hegemoniassa. Mutta mielikuvitusta se vain on, eikä tahtotilaa sellaiselle löydy. Sitä ei haluta, ei vaikka joku Katainen kuinka polkisi kiukuissaan maata. Tosiasiat täytyy tunnustaa.

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Sekä anttirautiaisten että elinalepomäkien ajama politiikka ajaisi nykymuotoisen sosiaaliturvan romuttumiseen, koska mikään järjestelmä ei kestä ylimääräisten tuensaajien vyöryä. Lepomäielle varmaan sopii sosiaaliturvan muuttaminen globaalien vakuutusyhtiöiden pyörittämäksi bisnekseksi. Jopa anttirautiaisilla saattaisi olla siihen varaa, mutta mattimeikäläisten asema heikkenisi tuntuvasti.

Tässäkin asiassa Alt-Right ja Alt-Left ovat lähellä toisiaan ja kaukana tavallisista ihmisistä.

Poissa Chill Out

 • Konkari
 • Viestejä: 1553
Blogikirjoitus on tietysti poleeminen, mutta taloustieteen osalta pätevä. Suomen maahanmuuttopolitiikka on sikäli kieroutunutta, että tänne ei voi tulla omin varoin oleskelemaan ja etsimään työtä. Ilman työtä tulevan on oikeastaan pakko hakea turvapaikkaa ja jos sitä ei saa, työtä Suomessa pitää lähteä etsimään ulkomaille. Kuluneen vuoden aikana tulleet ovat toki olleet aitoja pakolaisia, mutta heistäkin aika suuri osa olisi kyennyt rahoittamaan oleskelunsa täällä, jos sellainen vaihtoehto olisi ollut mahdollinen.

Suomen talouselämä ei tietenkään ole kykenevä työllistämään kerralla esimerkiksi paria miljoonaa. Sen sijaan vapaa maahanmuutto asettuisi itsestään markkinoiden kysynnän mukaiseksi ja varmistaisi kasvualoille tarpeellista työvoimaa.

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 15485
Blogikirjoitus on tietysti poleeminen, mutta taloustieteen osalta pätevä. Suomen maahanmuuttopolitiikka on sikäli kieroutunutta, että tänne ei voi tulla omin varoin oleskelemaan ja etsimään työtä. Ilman työtä tulevan on oikeastaan pakko hakea turvapaikkaa ja jos sitä ei saa, työtä Suomessa pitää lähteä etsimään ulkomaille. Kuluneen vuoden aikana tulleet ovat toki olleet aitoja pakolaisia, mutta heistäkin aika suuri osa olisi kyennyt rahoittamaan oleskelunsa täällä, jos sellainen vaihtoehto olisi ollut mahdollinen.

Suomen talouselämä ei tietenkään ole kykenevä työllistämään kerralla esimerkiksi paria miljoonaa. Sen sijaan vapaa maahanmuutto asettuisi itsestään markkinoiden kysynnän mukaiseksi ja varmistaisi kasvualoille tarpeellista työvoimaa.

Oikeastaanhan se kunnon kiky-loikka pitäisi nimenomaan tehdä sallimalla siirtolaisuus. Työmarkkinoille paljon huonompiinkin palkkoihin ja sopimuksiin tyytyvää työvoimaa ja johan paranee suomalainen kilpailukyky halvempien tuotantokustannusten maiden tasolle! Nythän nykyhallituksen ajatus on, että alennetaan palkkoja ja huononnetaan työehtoja ihan vain sopimusteitse.

Poissa Chill Out

 • Konkari
 • Viestejä: 1553
Sekä anttirautiaisten että elinalepomäkien ajama politiikka ajaisi nykymuotoisen sosiaaliturvan romuttumiseen, koska mikään järjestelmä ei kestä ylimääräisten tuensaajien vyöryä.

Uudet työntekijät ovat tukien rahoittajia, eivät niiden käyttäjiä. Hassu piirre politiikassa on, että sosiaaliturvajärjestelmän vankimmat puollustajat vasemmistossa ja ay-liikkeessä ovat samalla työperäisen maahanmuuton jyrkimpiä vastustajia. Kuitenkin kasvava työvoima olisi ainoa tapa varmistaa sosiaaliturvan rahoitus.

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 8095
Sekä anttirautiaisten että elinalepomäkien ajama politiikka ajaisi nykymuotoisen sosiaaliturvan romuttumiseen, koska mikään järjestelmä ei kestä ylimääräisten tuensaajien vyöryä.

Uudet työntekijät ovat tukien rahoittajia, eivät niiden käyttäjiä. Hassu piirre politiikassa on, että sosiaaliturvajärjestelmän vankimmat puollustajat vasemmistossa ja ay-liikkeessä ovat samalla työperäisen maahanmuuton jyrkimpiä vastustajia. Kuitenkin kasvava työvoima olisi ainoa tapa varmistaa sosiaaliturvan rahoitus.

Tuota vanhaa mantaraa, ei hoe enää vartiainenkaan..

Onko työperäiselle maahanmuutolle jokin este? Kyllä puolasta ja virosta väkeä on heti tulossa, jos työtä löytyy.


Nykyisen hässäkän mukana tulevat eivät kovin helposti työllisty, kun ei ole sellaisia töitä juurikaan tarjolla mitä he voisivat tehdä.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Missä täällä Suomessa on se runsaudensarvi josta pulppuaa loputtomasti uusia työpaikkoja? Vai onko se niin kuten ennen sanottiin että "lapsi tuo leivän tullessaan", jotta "maahanmuuttaja tuo työpaikan tullessaan". (Syöttölät ja muu viihde omilleen + etnisyyksistä kiinnostuneille.)

Missä on se tulppa joka isketään lähtömaihin jäävien ihmisten rööreihin kiinni niin että he lopettavat loputtoman lisääntymisen? Meinaan tällaisen väljemmin asutunkin maan kuin Suomen pinta-ala kyllä ennemmin tai myöhemmin loppuu kesken jos sukupolvi toisensa jälkeen tänne tullaan loppumattomana virtana toiselta puolelta maailmaa. Lopulta porukkaa on yhtä paljon kuin oli siinä maassa jonka ylijäämän piti tänne päästä ja tulla, ja koska siellä oli paha olla väenpaljoudessa, niin mikä takaa että täällä on parempi olla vastaavassa paljoudessa? Jos lämpimässä maassa on pärjännyt jossain slummimajassa, niin täälläpä ei sitten pärjääkään. Miten kestää luonto sitä että pusataan läjäpäin asuntoja joissa pitää tareta pakkasillakin? Montako ydinvoimalaa pitää rakentaa jotta riittää energiaa? Ja kuka ne rakentaa, kun nykyisenkin rakentajan kanssa ilmeisesti on kokoajan jotain ihme ongelmia. Noh, sitten kun alkaa ydinvoimaloita poksua niin tuleehan sitä elintilaa väistämättä... Onko enää elettävissä oleva tila - kyllä kai aikanaan, kun kerta Japanissakin kovasti eletään Hiroshimassa ja Nagasakissa. Mutta kumma ei kyllä ei taideta elää vieläkään Tshernobylissä.

Nynny

 • Vieras
Missä täällä Suomessa on se runsaudensarvi josta pulppuaa loputtomasti uusia työpaikkoja? Vai onko se niin kuten ennen sanottiin että "lapsi tuo leivän tullessaan", jotta "maahanmuuttaja tuo työpaikan tullessaan". (Syöttölät ja muu viihde omilleen + etnisyyksistä kiinnostuneille.)

Se on puhtaasti teoreettinen taloustieteilijöiden ja poliitikkojen sampo, joka edellyttäisi täysin reaalimaailmalle vierasta ideologista pohjaa. Jotakin sellaista, että kaikki maailman ihmiset olisivat hyviä ja ystävällisiä, ja tekisivät kaikkensa toisten eteen. Tosiasiassa ihmisen ei tarvitse muuttaa kuin naapurimaakuntaan ja todeta, että kaikki työt menevät paikallisten kavereille ja sukulaisille. Tällaisen suhteellisen tervehenkisen itsekkyyden lisäksi moni ihminen on silkka paskakasa, ja yksikin "Kontiolahden karvalakkimies" saastuttaa ympäristöään laajasti, puhumattakaan psykopaattisista päättäjistä. Mahdoton yhtälö. Hanskat tiskiin.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Suomaisen ääriajatteluni mukaan ihminen ei lomaile paikassa josta hän on lähtenyt lippahivoon eli hakemaan turvapaikkaa toiselta puolelta maailmaa. Mutta oikeus näemmä päättää toisin.

http://uutismaailma.com/turvapaikan-saanut-irakilainen-kavi-lomailemassa-irakissa-jolloin-pakolaisasema-lakkautettiin-kho-kumosi-paatoksen/

Irakilainen oli saanut Suomesta turvapaikan ja hän kävi lomailemassa Irakissa käyttäen irakilaista passia.

Irakin Bagdadista kotoisin oleva henkilö oli saanut Suomesta turvapaikan.

Irakilainen oli pakolaisaseman saatuaan käyttänyt hallussaan olevaa Irakin passia käydessään vajaan kuukauden matkalla Pohjois-Irakin kurdialueelle, jossa hän oli tuolloin katsonut voivansa oleskella turvallisesti.

Maahanmuuttovirasto lakkautti miehen pakolaisaseman, myös hallinto-oikeus päätyi samaan päätökseen. Korkein hallinto-oikeus kumosi nämä päätökset.

Korkein hallinto-oikeus katsoi, ettei olemassa olevan (irakin) passin käyttämistä voitu rinnastaa kansallisen passin hakemiseen ja saamiseen tai uusimiseen, jonka UNHCR:n pakolaiskäsikirjan mukaan voitaisiin muun selvityksen puuttuessa tulkita vapaaehtoiseksi tarkoitukseksi vedota uudelleen kansallisvaltion suojeluun.

Tämän vuoksi ja muutoin korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä ilmenevillä perusteilla Maahanmuuttoviraston ja hallinto-oikeuden päätökset pakolaisaseman lakkauttamisesta kumottiin.


Aika pitkälti tässä turvaturismissa vituttaakin juuri se että nämä turistit pääsevät nauramaan paskaiset naurut koko Suomelle ja sen systeemeille. Se on vähän kuin koulukiusaajaa paijattaisiin päähän että tui tui. Kai tuokin juippi nyt rekrytoi lomareissullaan sieltä lisää porukkaa tänne turisteiksi.

Poissa Chill Out

 • Konkari
 • Viestejä: 1553
EU:ssa työvoima liikkuu vapaasti ja ihmisten oivaltaessa mahdollisuuden, myös liikkuu jatkossa yhä enemmän. Suomesta on lähtenyt ihmisiä töihin kaikkiin EU-maihin ja tänne on tullut työntekijöitä ainakin Ruotsista, Virosta, Puolasta ja Espanjasta. EU:n puitteissa työvoiman vapaa liikkuminen maasta toiseen on jo kuitenkin lisännyt talouskasvua ja osoittanut uhkakuvat aiheettomiksi.

Työvoima on siinä kuin pääoma välttämätön edellytys uusien yritysten syntymiselle. Tarvitaan tietysti myös ideoita, rohkeutta jne. Suomessa ei ole mitään sampoa, mutta täällä on kohtuullisen hyvät puitteet elinkeinotoiminnan harjoittamiselle, kunhan tarvittavat resurssit ovat tarjolla.  Nykyisin pääomien saaminen ei ole Suomessa ongelma. Sen sijaan sopivan työvoiman saanti on jo melko monella alalla pullonkaula.

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 8095
EU:ssa työvoima liikkuu vapaasti ja ihmisten oivaltaessa mahdollisuuden, myös liikkuu jatkossa yhä enemmän. Suomesta on lähtenyt ihmisiä töihin kaikkiin EU-maihin ja tänne on tullut työntekijöitä ainakin Ruotsista, Virosta, Puolasta ja Espanjasta. EU:n puitteissa työvoiman vapaa liikkuminen maasta toiseen on jo kuitenkin lisännyt talouskasvua ja osoittanut uhkakuvat aiheettomiksi.

Työvoima on siinä kuin pääoma välttämätön edellytys uusien yritysten syntymiselle. Tarvitaan tietysti myös ideoita, rohkeutta jne. Suomessa ei ole mitään sampoa, mutta täällä on kohtuullisen hyvät puitteet elinkeinotoiminnan harjoittamiselle, kunhan tarvittavat resurssit ovat tarjolla.  Nykyisin pääomien saaminen ei ole Suomessa ongelma. Sen sijaan sopivan työvoiman saanti on jo melko monella alalla pullonkaula.

No miksi se on pullonkaula, kun mikään ei estä, jos on työtä mitä tehdä.

Onko kysymys palkan suuruuresta, eli ilmaisiako ne työläiset pitäisi olla.

Mollin sivuilta voi myös katsella millaisia töitä on tarjolla, nolla sopimukset eivät taida houkuttaa ketään ulkomaalaista, vaikka suomalaisille niitä pakolla tyrkytetäänkin.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Työvoiman liikkuminen tuskin uhkia aiheuttaakaan. Yleensä ne uhkat kai tulevat siitä kun semmoiset porukat liikkuvat joilla ei ole töitä ja ei ehkä tule olemaan jatkossakaan?

Poissa drontti

 • Konkari
 • Viestejä: 3183
Miten kestää luonto sitä että pusataan läjäpäin asuntoja joissa pitää tareta pakkasillakin? Montako ydinvoimalaa pitää rakentaa jotta riittää energiaa?

Tuskinpa hyvisten tarkoitus on rakentaa lisää ydinvoimaloita. Joku ahkera voisi laskea, montako tuulimyllyä pitää rakentaa, jotta energiaa riittää unelmoidulle tiheästi asutetulle Suomelle myös pakkaskausina.

Poissa Chill Out

 • Konkari
 • Viestejä: 1553
Työvoiman liikkuminen tuskin uhkia aiheuttaakaan. Yleensä ne uhkat kai tulevat siitä kun semmoiset porukat liikkuvat joilla ei ole töitä ja ei ehkä tule olemaan jatkossakaan?

Kun Itä-Euroopan maat 2004 liittyivät EU:iin viljeltiin paljon uhkakuvia kansainvaelluksesta vanhoihin jäsenvaltioihin. Suomessa pelättiin erityisesti, että Baltiasta ja Puolasta tulee Suomeen rikollisjärjestöjä sekä vyöry halpaa työvoimaa palkkoja polkemaan ja nauttimaan suomalaisesta sosiaaliturvasta. Rikollisia ja työntekijöitä, lähinnä nuoria miehiä, on tullutkin sekä myös Romaniasta kerjääviä mustalaisia. Mitään katastrofia tai kansainvaellusta ei ole tapahtunut, sosiaaliturvan hyväksikäyttöä ei juuri ole ollut, palkkainflaatiota ei ole ilmennyt ja taloudellisesti laajentuminen on kriiseistä huolimatta ollut menestys sekä vanhoille että uusille jäsenmaille.

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
EU:ssa työvoima liikkuu vapaasti ja ihmisten oivaltaessa mahdollisuuden, myös liikkuu jatkossa yhä enemmän. Suomesta on lähtenyt ihmisiä töihin kaikkiin EU-maihin ja tänne on tullut työntekijöitä ainakin Ruotsista, Virosta, Puolasta ja Espanjasta. EU:n puitteissa työvoiman vapaa liikkuminen maasta toiseen on jo kuitenkin lisännyt talouskasvua ja osoittanut uhkakuvat aiheettomiksi.

Heh, ilmanko EU:ssa talous niin hyvin kasvaakin.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)