Kirjoittaja Aihe: Vääryydeltä tuntuu  (Luettu 26462 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #20 : pe 30.12.2016, 00:19:14 »
Byrokraatit eivät voi taistella turhan valittajia vastaan. Häviävät 0-100.
YLE:ssä tai jossain oli tästä juttua. Joku tamperelainen mies valittaa joka viikko, vaikka 2,5 euron pitsasta.
Samalla nämä turhan "ammatti"valittajat, sarjaänkyrät, estävät kymmenien tuhansien eurojen hintaisia oikeita talokauppavalituksia edistymästä, jotka jäävät käsittelemättä tai viivästyvät kaukaisuuteen.
Jotkut valittajat suoraan kirjeessä tunnustaa että kysessä on kosto tai haitanteko toiselle mutta viranomaiset eivät voi olla käsittelemättä asiaa. Ja se maksaa, muttei valittajalle. Esim. kuluttajavalituslautakuntaan valittaessa.

Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #21 : pe 30.12.2016, 01:04:50 »
Vähän kuin nämä rasismi- ja feminismivalittajat, jotka löytävät kaikenlaisia vääryyksiä joka asioista...
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #22 : pe 30.12.2016, 01:21:32 »
Ja feministeistä valittajat? Viimeksi Soinikin...

Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #23 : pe 30.12.2016, 10:52:32 »
Nythän on määrätty hinnat joillekin tietyille oikeuteen liittyville valituksille? Näin jo somessa jotain materiaalia jonka esille laittanut ihminen ilmeisesti oletti että jonkinlaisen adressillisen nimiä keräämällä hän saisi oikaistua sen vääryyden että hänen valituksensa ei ollut johtanut mihin toimenpiteisiin kuin että hänelle mätkäistiin valituksesta 750 e maksu. En muista nyt sen kummemmin mikä oikeudellinen juttu oli kyseessä, mutta ehkä joku tuosta maksun määrästä tunnistaa.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #24 : ma 02.01.2017, 22:51:46 »
Muistisairaita vanhuksia karkailee päivittäin yksityisestä hoivakodista ja näitä sitten kuuluu hoitajien jahdata ympäri lääniä vaikka olisi juuri vapaapäivä menossa, lääkkeitä jaetaan miten sattuu ja jos epäkohdista valittaa, niin se on potkut ja kehotus katsoa peiliin. Lässytetään että kukaan asukkaista ei ole valittanut. No hitto vie, miten muistisairas vanhus mistään mitään valittaisi, kun ei edes muista että valitettavaa olisi?

https://www.tehylehti.fi/fi/uutiset/potilaiden-turvallisuus-huoletti-potkut-tuli 

Herra vaivaistalolta armahtakoon.  >:(

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #25 : ti 10.01.2017, 19:52:30 »
Kyllä se tosiaan jotenkin väärältä tuntuu jos tavallisen, sairaan, ihmisen pitäisi kyetä heittäytymään oikein selvänäkijäksi että tietäisi uskaltaako odottaa puoli vuotta tutkimuksiin pääsyä. Niin että mikä valinnanvapaus ja missä, jos olet köyhä?Teksti somessa:

SOTE-uudistus on alkanut. Minulle läheinen ihminen sai juuri kirjeen, jossa hänelle tarjotaan valinnanvapautta: hän voi mennä tähystykseen julkiseen terveydenhoitoon, hinta 32 euroa ja keskimääräinen odotusaika 5-6 kk:tta, tai hän voi mennä yksityiselle ja saada 390 euron arvoisen palvelusetelin toimenpiteeseen, jonka halvimmillaan saa kirjeessä ehdotetuista lääkärikeskuksista 505 eurolla, ja joiden keskimääräinen jonotusaika on viikko. Tällöin omavastuuksi jää vähintään 110 euroa. Henkilö ei tiedä, voiko hän valita julkisen, esim. syövässä 6 kk:tta voi olla kohtalokas odotusaika. Hänen pitäisi nyt itse arvioida, kuinka kiireellinen on hänen hoidontarpeensa, ja jos hän ei uskalla jäädä odottamaan, maksaa hoitoon pääsystä kaikkine valinnanvapauksineen 115 euroa. (Omavastuuosuus ei oikeuta Kela-korvaukseen, ei kerrytä asiakasmaksukattoa eikä siihen myönnetä toimeentulotukea, lukee kirjeessä). Kirje on tosiaan tullut pari päivää sitten, huomasin itsekin vanhan päiväyksen, mutta minkäs teet, juuri tällaisena se tuli - tänä vuonna. Jos on toimittajia tai muita kiinnostuneita, voi kysyä Sosiaali- ja terveysvirastosta, mikä on päiväyksen selitys.

Minulle oli yllätys että julkinen puoli saa esitellä noita yksityisiä oikein nimeltä mainiten että minne kannattaa mennä. Joskus kauan kauan sitten kun minulla oli mahdollisuus mennä jonkun maksusitoumuksen kanssa yksityiselle sellaisen erikoisalan suhteen josta paikallisella TK:lla ei silloin ollut tarjota palvelua, niin ihan sain kyllä itse pähkäillä että minne mennä, ei annettu nimilistaa. Ja käsitin että se ei olisi suotavaakaan. Erityisen vinkeää oli silloin kun ehdoteltiin psykoterapiaa; minun olisi pitänyt masentuneena ja ahdistuneena osata pähkäillä että mistähän sitäkin hakisin, ja sitten sitä ei edes olisi korvattu kokonaisuudessaan tietenkään, eikä minulla ollut varaa edes siihen jäännökseen mikä olisi jäänyt. Terapia-asioissa ilmeisesti paljon on kiinni henkilökemioista, ja voi olla että se ensimmäinen tyyppi johon törmää ei olekaan sovelias. Jos oikein muistan tai käsitin, niin jos olisi käynyt niin hullusti ettei olisi tullut juttuun sen ensimmäisen tapaamansa terapeutin kanssa, niin siitä ei olisi korvattu yhtään mitään(???) Jäi sitten terapeutti etsimättä, kun masentuneenakin kumminkin asetin erinäisiä asioita etusijalle, kuten esim. ruoan ja vaatteet. Senpä takia sitten olenkin niin rasittava ihminen, vai mitä...

On siitä minulle joskus jäkätetty että mikset vaatinut kuntaa maksamaan koko roskaa, yhden jäkättäjän mielestä olisi kuulunut. Pirustako minä kaikki kuulumiset tiedän. Eikä masentuneena jaksa tapella.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #26 : ti 10.01.2017, 21:41:11 »
No, eihän terveyskeskusten sun muiden kohdalla tarvitse odottaa, kuin muutama kuukautta, että pääsee spesialistille. Näin hyvin toimii systeemimme. Faijalla oli aikamoisia ongelmia, eikä spesialistille mennyt liki PUOLTA VUOTTAKAAN. Kyseessähän toki oli vain parkinson ja alzheimer... >:(
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #27 : su 15.01.2017, 15:22:21 »

Voisko joku selittää, että mihin (naiselliseen?) logiikkaan perustuu se, että paatunut uusinta-rikollinen pääsee aina vähemällä kuin ensikertalainen kaverinsa?

Isä oli laittamassa lapsiaan nukkumaan - veljekset tunkeutuivat asuntoon ja hakkasivat raa'asti
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701152200053769_uu.shtml

"Näin ollen veljekset tuomittiin pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta 1,5 vuoden vankeusrangaistukseen. Toisen veljeksen kohdalla aiempi vankeustuomio lyhensi hänen tuomionsa kahdeksaan kuukauteen. Veljekset valittivat tuomiostaan Itä-Suomen hovioikeuteen, joka viilasi väkivaltarikostaustaisen veljeksen tuomiosta vielä kaksi kuukautta pois."

Hovioikeudet jakavat muutenkin yleensä HP-tuomioita eli aina - siis aina - tuomitun kannattaa valittaa käräjäoikeuden tuomiosta. Aina. Kenen etu? Arvatkaas.... Hovissa kun ei useinkaan nähtävästi ns. järkeä käytetä.
"Kaksikko aloitti raa'an pahoinpitelyn, jossa he käyttivät nyrkkiensä lisäksi teleskooppipamppua. Isä aneli heitä lopettamaan ja vetosi siihen, että hänellä on talossa kaksi pientä lasta. Sanat kaikuivat kuuroille korville. Nyrkit ja pamppu iskivät useita kymmeniä kertoja päähän ja eri puolille vartaloa."


Onneksi eivät veljekset syyllistyneet kuitenkaan ajatusrikoksiin, kuten Teuvo H.

SF.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #28 : su 15.01.2017, 19:56:27 »
Kyllä se tosiaan jotenkin väärältä tuntuu jos tavallisen, sairaan, ihmisen pitäisi kyetä heittäytymään oikein selvänäkijäksi että tietäisi uskaltaako odottaa puoli vuotta tutkimuksiin pääsyä. Niin että mikä valinnanvapaus ja missä, jos olet köyhä?
...

Olisi kannattanut valita lääkärin ammatti. Tuonkin kirjeen lähe(ty)ttänyt lääkäri voi valita saako palkkaa julkiselta sektorilta vai yksityiseltä. Pikagoogletuksen perusteella hän on valinnut saavansa sekä että - on myös erään suositellun yksityisen palveluntarjoajan listoilla. Kilpailevan toiminnan harjoittaminen ei onnistu normaaleissa ammateissa. Rouva tohtori on tehnyt oikean valinnan.
« Viimeksi muokattu: su 15.01.2017, 20:00:20 kirjoittanut Hayabusa »

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #29 : su 15.01.2017, 22:50:45 »
Ei Suomessa ole rasismia. Sekä ulkomaalaisia että suomalaisia rikoksiin syyllistyviä kohdellaan tasa-arvoisesti. Yhtä hellitellen ja paapoen.

Vääryydeksi saattaa kuitenkin mieltää sen että "no eihän siinä sitten kovin kummoisesti käynyt kun ei tajukaan mennyt" toimii jonkinlaisena lieventävänä asianhaarana. Eli se jos uhrilla sattuu olemaan keskimääräistä paksumpi pääkallo onkin jonkinlainen meriitti pahoinpitelijöille itselleen...?

http://m.iltalehti.fi/uutiset/201701152200053769_uu.shtml

Länsisuomalaiset veljekset ajoivat Kymenlaaksoon hakkaamaan perheenisän, jota he eivät tunteneet. Julman pahoinpitelyn motiivi jäi mysteeriksi.

    Veljekset pahoinpitelivät perheenisän tämän omassa kodissa.
    Isä oli ollut laittamassa pieniä lapsiaan nukkumaan miesten saapuessa hänen ovelleen.
    Oikeuden mielestä hengenvaarallinen pahoinpitely ei ollut erityisen raaka tai julma.

...

Kymenlaakson käräjäoikeuden käsittelyssä kirjallisena todisteena esitetystä lääkärinlausunnosta kävi ilmi, että uhri sai kiittää onneaan selvittyään hengissä. Lausunnossa todettiin, että kaikki pään vammat olivat potentiaalisesti hengenvaarallisia.

Silti käräjäoikeus katsoi, että kyseessä oli tavallinen, eikä törkeä pahoinpitely. Aseena käytettyä metallipamppua kuvailtiin sanoin "verraten lyhyt ja onttona myös kevyt." Se ei ollut oikeuden mukaan törkeän pahoinpitelyn edellyttämä "hengenvaarallinen väline."

Käräjäoikeuden mukaan teko ei ollut myöskään erityisen raaka tai julma, koska isä ei ollut kaatunut maahan tai menettänyt tajuntaansa ja oli kyennyt puolustamaan itseään.

Näin ollen veljekset tuomittiin pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta 1,5 vuoden vankeusrangaistukseen. Toisen veljeksen kohdalla aiempi vankeustuomio lyhensi hänen tuomionsa kahdeksaan kuukauteen. Veljekset valittivat tuomiostaan Itä-Suomen hovioikeuteen, joka viilasi väkivaltarikostaustaisen veljeksen tuomiosta vielä kaksi kuukautta pois.


Kumma kun ei pikkulasten läsnäololla ollut keississä mitään merkitystä raskauttavuuden suhteen.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #30 : su 15.01.2017, 23:22:03 »
Halpaa on ihmisen hakkaaminen Suomessa. Jenkeissä olisivat saaneet vähintään 10 vuotta ja ihan asiaa!
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #31 : ma 16.01.2017, 11:19:01 »
Tähänhän tämä on menossa:


Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #32 : ma 23.01.2017, 20:39:41 »
Yksin kuukahtanut, varaton ihminen ei enää pääse hautaansakaan ellei joku jostain kaiveta tekemään hänen puolestaan Kelalle toimeentulotukihakemus. Allaoleva teksti kokonaan lainattu somesta:

TOIMEENTULOTUEN KELA-SIIRROSSA JURIDINEN ONGELMA

Sosiaalitoimen Sosiaalityöntekijät Ry ilmaisee huolensa siitä, että uusi 1.1.2017 voimaan astunut toimeentulotukilaki määrittää, että perustoimeentulotuki tulee olla käsiteltynä, ennen kuin asiakkaat voivat hakea täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea kunnan sosiaalitoimesta.

Sosiaalityön arjessa tämä tarkoittaa sitä, että akuutit kriisitilanteet voidaan ratkaista täydentävällä tai ehkäisevällä toimeentulotuella vasta, kun asiakas on hakenut perustoimeentulotukea Kelasta. Sosiaali- ja terveysministeriö ilmaisee ohjeessaan, että sosiaalitoimessa voidaan myöntää ehkäisevää toimeentulotukea kiireellisen ja välttämättömän avun turvaamiseksi, mikäli Kelan toimipisteet ovat kiinni. Lain kirjoittaminen nykyiseen muotoon ja ministeriön ohje aiheuttavat tilanteita, joissa sosiaalialan ammattilaiset eivät enää voi auttaa ja tukea asiakkaitaan sosiaalityön ammatillisen harkinnan perusteella.

Tiukimmillaan kunnissa on ohjeistettu työntekijöitä siten, että kaikki ehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen hakemukset tulee siirtää Kelan käsittelyyn perustoimeentulotuen hakemuksina, mikäli asiakkaalla ei ole Kelassa hakemusta vireillä.

Sosiaalityössä tulee esiin päivittäin asiakkaiden hätätilanteita, jotka vaativat nopeaa reagointia ja rahallisen avun myöntämistä. Tällaisia tilanteita ovat mm. asiakkaiden ravinnon ja lääkityksen turvaaminen maksusitoumuksilla äkillisissä tilanteissa, joissa asiakkaalla ei ole Kelan perustoimeentulotukipäätöstä tai päätös on kielteinen. Pahimmassa tapauksessa asiakas voi joutua sairaalahoitoon, kun hänellä ei ole voimavaroja asioida Kelalla. Kumpi on kalliimpaa, antaa psyykkisesti sairaalle ihmiselle maksusitoumus reseptilääkkeisiin vai osastohoito sairaalassa?

Lapsiperheillä on myös tilanteita, joissa pitää toimia ensin ja sitten vasta selvittää asiaa. Esimerkiksi jos kodista on katkaistu sähköt, niin yleensä ne on nopeasti saatava kytkettyä päälle. Kuinka kauan perhe voi elää ilman sähköjä, siis ilman mahdollisuutta tehdä ruokaa ja pestä vaatteita?

Lisäksi on lukuisia muita akuutteja kriisitilanteita kuten tulipalot, lapsen kuolema, haastavat erotilanteet ja muut perhekriisit. Kodin menettäminen, häätötilanteet ovat myös asioita, jotka on ratkaistava hyvinkin nopeasti. Tällaisia tilanteita ei hoideta ohjaamalla asiakasta tekemään ensimmäiseksi perustoimeentulotuen hakemus Kelaan. Asiakkaan lähtö väkivaltaisesta parisuhteesta on usen toteutettava ilman, että toinen osapuoli tietää toisen aikeista, ja tämä on mahdotonta, kun Kela käsittelee pyyntöä vuokravakuudesta kotitalouden perustoimeentulotukihakemuksena. Tällöin hakemus tulee toisen puolison tietoon ja byrokratia voi aiheuttaa asiakkaan terveyden ja hengen vaarantumisen.

Sosiaalityö on hoitanut myös ilman omaisia kuolleet vainajat. Hautaamisen tarve saattaa olla hyvinkin kiireinen. On järjen vastaista ajatella, että nopean hautaamisen tarvetta varten täytyisi selvittää ensin perustoimeentulotuen tarve. Kuka on oikeustoimikelpoinen hakemaan Kelasta perustoimeentulotukea ilman omaisia kuolleen ihmisen puolesta, ja millaista byrokratiaa Kela tässäkin edellyttää? Sama koskee myös omaisia. He ovat olleet myös hämmentyneitä kuulleessaan, että heidän pitää tehdä perusrustoimeentulotukihakemus Kelaan kuolleen omaisen nimissä ennen kuin kunnan sosiaalitoimi voi käsitellä hautausavustuksen.

Toimeentulotuen uusi lainsäädäntö aiheuttaa sen, että turhan byrokratian vuoksi asiakkaat joutuvat juoksemaan Kelan ja kunnan sosiaalitoimen välillä saadakseen asiat eteenpäin ja tilanteeseensa apua. Me sosiaalialan ammattilaiset olemme välikädessä joutuessamme puolustamaan asiakkaiden oikeuksia, kun pyrimme toimimaan sosiaalityön ammattietiikan mukaisesti asiakkaiden ihmisarvoa kunnioittaen.

Näihin edellä mainittuihin asioihin odotamme ministeriöltä selkeää ammatin arkitodellisuuden ymmärtävää ohjeistusta. Sosiaalityö tarvitsee täydentävän ja ehkäisevän toimentulotuen omiksi työvälineikseen ilman mitään riippuvaisuutta Kelan hakemuksista ja Kelan ratkaisuista. Sosiaalialan ammattilaisina me osaamme oman työmme. Olemme vuosikymmenien ajan kyenneet hoitamaan edellä mainitun kaltaiset kriisitilanteet toimeentulotukityön ollessa kuntien vastuulla. Sosiaalityön ammattilaisten ammattitaitoa Kela-siirto ei ole muuttanut mitenkään.

Ministeriö perustelee mutkikasta hakubyrokratiaa sillä, että sosiaalitoimistoja halutaan suojella "turhilta" hakemuksilta. Vaikka hakumenettelyssä vastuunjaon selkeys onkin tarpeen, niin kuntien "suojelun" sijaan tärkeämpää olisi turvata riittävät resurssit sosiaalityöhön, sosiaaliohjaukseen ja etuuskäsittelyyn. Ennen kaikkea tärkeää on turvata sosiaalityön asiakkaiden inhimillinen ja sosiaalityön ammattietiikan mukainen kohtelu.

Sosiaalitoimen sosiaalityöntekijät Ry:n puolesta

22.1.2017

Pirjo Paananen

Sari Savikko

Tarja Kärki

Jarl Spoof

AIKUISSOSIAALITYÖN PUOLESTA

BYROKRATIA JA MUODOLLINEN KONTROLLI EIVÄT AUTA SOSIAALITYÖN ASIAKASTA

- Työn kehittämisen lähtökohdaksi kumppanuus, tuki ja vaikuttavuuden arviointi

Suomen suurin yhteiskunnallinen kysymys niin sosiaalisesti kuin taloudellisestikin on, miten vastata köyhyyden ja syrjäytyneisyyden lisääntymiseen. Sosiaalityöllä on keskeinen rooli näiden ongelmien ratkaisemisessa. Massamme on yksi maailman parhaiten koulutettu sosiaalityön ammattikunta, jonka asiantuntemusta ei ole hyödynnetty tarpeeksi köyhyyteen liittyvien ongelmien ratkaisemiseen ja siitä kärsivien ihmisten palveluiden kehittämiseen.

Sosiaalitoimen Sosiaalityöntekijät ry kantaa syvää huolta yhteiskunnassamme vallitsevasta vähäosaisiin suuntautuvasta kielteisestä ilmapiiristä sekä vaatimuksista perusturvaan kohdistuvista leikkauksista ja vaatimuksista negatiivisen kontrollin lisäämisestä. Sosiaalityötä ei pidä kytkeä tällaisten toimenpiteitten toteuttamiseen. Perusturvan uudistamisessa vapautuvia sosiaalityön voimavaroja ei saa vähentää, vaan ne tulee suunnata asiakkaita tukevaan psykososiaaliseen työhön ja rakenteelliseen työhön.

Köyhyyden ja syrjäytymisen vähentämiseen tähtäävä työ ei onnistu ilman käytännön työtä tekeviä sosiaalityöntekijöitä ja sosiaaliohjaajia sekä palveluita käyttäviä asiakkaita. Sosiaalityöntekijöinä haluamme osallistua tähän kehittämistyöhön yhdessä eri toimijoiden kanssa. Tavoitteena tulisi olla sosiaalityön kansallinen uudistusohjelma, jota laatimaan tulisi koota laaja-alainen sosiaalityön asiantuntijoiden joukko.

Yksipuolisilla ja hätiköidysti tehdyillä - esim. työmarkkinalähtöisillä - toimenpiteillä ei Suomen suurinta yhteiskunnallista kysymystä kyetä ratkaisemaan. Lähtökohdaksi tulee ottaa huono-osaisuuden moninaisuus ja asiakkaiden yksilölliset tarpeet. Tämä edellyttää, että sosiaalityöntekijöillä on aikaa monipuoliseen psykososiaaliseen työhön ja yhteistyöhön, jota ei kuormiteta liiallisella muodollisella byrokratialla.

Sosiaalitoimen sosiaalityöntekijät ry haastaa kaikki tahot kehittämään sosiaalityön rakenteita ja sisältöjä asiakaslähtöisemmiksi, asiakkaan toimintakykyä tukevammiksi ja syrjäytymistä ehkäisevämmiksi. Sosiaalityöntekijän ja asiakkaan suhteen tulee perustua luottamukseen ja asiakkaan omien voimavarojen kunnioittamiseen. Asiakkaita leimaavista toimenpiteista ja negatiivisesta kontrollista tulee luopua.

Sosiaalityötä ohjaavaa lainsäädäntöä, työn organisointia ja työssä käytettäviä menetelmiä ja yhteiskunnallisia asenteita on kehitettävä kaikkien osapuolten luottamusta ja kunnioitusta tukevaan suuntaan. Sosiaalityön koulutuksessa, kehittämistyössä ja työn johtamisessa on panostettava tieteelliseen näyttöön perustuviin hyviin ammattikäytäntöihin ja moniammatillista yhteistyötä tukevien rakenteiden ja menetelmien kehittämiseen. Asiakkaat tulee ottaa mukaan toiminnan arviointiin ja suunnitteluun.

Sosiaalitoimen sosiaalityöntekijät ry edellyttää, että ennen kuin sosiaalityötä voimakkaasti sitovia ja työn kehittämistä suuntaavia lainsäädännön muutoksia tehdään, niistä käydään laaja-alainen vaikuttavuuksien arviointi, jossa arvioidaan niiden vaikutus asiakastyöhön sekä asiakkaiden asemaan ja oikeuksiin. Muutoksia tulee edeltää ammatillinen ja palveluiden käyttäjien kuulemiseen perustuva keskustelu.

Olemme valmiita tarjoamaan asiantuntemustamme tarvittavien uudistusten (esim. lainsäädännön) valmistelutyöhön ja muuhun sosiaalityötä tukevaan kehittämistyöhön ja toivomme avointa keskustelua niiden toteuttamisessa.

Sosiaalitoimen Sosiaalityöntekijät ry:n puolesta

Poissa Xantippa

 • Konkari
 • Viestejä: 8414
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #33 : ma 23.01.2017, 20:45:53 »

Voisko joku selittää, että mihin (naiselliseen?) logiikkaan perustuu se, että paatunut uusinta-rikollinen pääsee aina vähemällä kuin ensikertalainen kaverinsa?

SF.

Voisitko sinä selittää, muutoin kuin patologisen naisvihasi kautta, miten tämä tapaus mielestäsi viittaa millään tavalla naiselliseen logiikkaan?

T: Xante

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #34 : su 29.01.2017, 10:16:30 »
Lääkkeen kanssa normaalia ja tervettä elämää viettävän pikkutytön pitäisi ennemmin kärsiä kovista kivuista ja olla leikeltävänä, koska Kela ei suostu korvaamaan kallista lääkettä sen takia ettei laissa ole hyväksytty kyseisen lääkkeen käyttöä tässä sairaudessa koska mainittua sairautta löytyy Suomesta tasan kahdelta ihmiseltä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701282200060250_uu.shtml

Lakeihin aina ja kaikessa vetoavat voivat nyt onnitella itseään siitä miten hyvin näiden lakien kanssa menee. Mutta hei, yksittäistapaus ja ainahan nyt yksi tyttö on uhrattavissa enemmistöön ja byrokratiaan perustuvalle järjestelmälle. 

>:(

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #35 : su 05.03.2017, 10:44:24 »
Joku Long Play -sivusto aina välillä mainostaa itseään FB:ssa. En tiedä mistä saitilla varsinaisesti on kyse, mutta mainokset ovat olleet yksittäisiä blogeja. En tiedä näkyykö teksti kovin pitkään, joten otan tähän kokonaisuudessaan tällä kertaa näkyvillä olleen tekstin linkistä joka mainoksessa oli:

Mitä marjanpoimijoilta jäi kysymättä?

Kihlakunnansyyttäjä Leena Hakavuori vaatii keskisuomalaiselle marjayrittäjälle kovaa rangaistusta ihmiskaupasta tai vaihtoehtoisesti törkeästä kiskonnasta. Uhreina on 26 thaimaalaista marjanpoimijaa. Yrittäjä kiistää syyllistyneensä rikoksiin.

Tähän asti suomalaiset marjayrittäjät ovat vuodesta toiseen saaneet toistella viestimissä, että yhdenkään poimijan esittämiä syytöksiä ei ole osoitettu todeksi ja siksi kritiikki – saati sanan ihmiskauppa käyttäminen – on epäreilua ja kenties jopa kunnianloukkaus.

Nyt asiaa ratkotaan oikeudessa, mutta toimittajille olisi ollut koko ajan tarjolla hyviä jatkokysymyksiä – kuten se, olisiko syytöksiä ollut mahdollista selvittää edes teoriassa, kun mahdollisen rikoksen uhrit eivät olleet päässeet suomalaisen oikeusjärjestelmän piiriin. Ja miksi he eivät olleet sen piiriin päässeet?

Ihmiskaupan uhrien suojelujärjestelmä toimii Joutsenon vastaanottokeskuksessa. Sen ovia thaimaalaiset marjanpoimijat olivat turhaan kolkutelleet jo ennen nyt syytteisiin johtaneita tapahtumia. Kun heitä ei hyväksytty suojelun piiriin, jokainen rikostutkinta jumittui siihen.

Velkaantuneilla poimijoilla, joiden itse maksamat paluuliput olivat marjayrittäjän hallussa, ei yksinkertaisesti ollut voimavaroja vaatia oikeutta kaukana kotimaastaan. Kun Joutsenon vastaanottokeskus oli sulkenut ovensa poimijoilta, marjayrittäjät voivat kerta toisensa jälkeen lähettää heidät kotiin, ennen kuin poliisi ehti kuulustella ketään.

Viime syksynä kaikki muuttui. Yksi ihminen pääsi ihmiskaupan uhrien suojelujärjestelmään. Siitä vyyhti on vihdoin alkanut avautua.

Lue Long Playn pitkä juttu ”Poimijat”: http://longplay.fi/single/poimijat


https://longplay.fi/sidetone/mita-marjanpoimijoilta-jai-kysymatta

Tyhmä kysymys: minkä ihmeen takia mihin tahansa maahan töihin tuleva menee luovuttamaan paluulippunsa ja/tai passinsa sille puljulle jolle hän tekee töitä? Eivätkö tällaiset tykötarpeet ole henkilökohtaista omaisuutta joka ei todellakaan kuulu kuin omalle itselle, tai viranomaiselle?

Toinen tyhmä kysymys: jos tulee ikäviä kokemuksia, niin miksei viidakkorumpu sen verran pauku että vilunkiveikoille tulee erinomaisen vaikeaksi haalia orjatyövoimaa, kun kukaan ei halua enää tulla töihin kuultuaan serkun kummin kaimoilta että siellä perillä on kaikki päin persettä?

Ja bonuskysymys: minkä hemmetin takia johonkin "piiriin" pitäisi päästä, kai kussakin maissa vallitsevat lait koskevat kaikkia ko. maassa operoivia tahoja, joten ei se nyt niin voi mennä että ulkomailta tulleet ovat automaattisesti kaiken lain ulkopuolella ja oikeuksia vailla? Kovasti niitä oikeuksia kun on turviksillakin, näemmä.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #36 : ke 15.03.2017, 20:48:59 »
Kuinkahan moni ryhtyy ex tempore yrittäjäksi kun pelkää karenssia?

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/03/15/lahes-taydellinen-ansa/

TE-toimistot ovat keksineet uuden tavan kaunistaa työttömyystilastoja. Ne ovat ruvenneet lähettämään velvoittavia työtarjouksia, joissa työ edellytetään tehtäväksi yrittäjänä.  Työtarjouksissa ilmoitetaan, että tehty työ laskutetaan joko oman yrityksen nimissä tai ukko.fi -laskutuspalvelun kautta. Näihin työtarjouksiin, kuten muihinkin TE-toimiston tarjoamiin töihin, sisältyy selkeä karenssiseuraamuksen uhka, mikäli työtön työnhakija kieltäytyy tällaisesta työstä.

Näin kertoi Kansan Uutiset Li Anderssonin tekemästä kirjallisesta kysymyksestä.

Noista työtarjouksista ihan ohimennen sen verran, että nehän eivät ole varsinaisia tarjouksia. Ne ovat vain tulosteita TE-toimiston sivuilla auki olevista työpaikoista, joita käsketään hakemaan karenssin uhalla. Nyt on ruvettu pakottamaan karenssin uhalla ihmisiä yrittäjiksi.

Ansa on lähes täydellinen. Työttömyysturvalain 2 luvun 5 §:n mukaan työnhakijalla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen siltä ajalta, jona hän työllistyy päätoimisesti yrittäjänä tai sitä vastaavalla tavalla omassa työssään yhdenjaksoisesti yli kahden viikon ajan. Henkilön katsotaan työllistyvän yrittäjänä tai sitä vastaavalla tavalla omassa työssään päätoimisesti, jos toiminnan vaatima työmäärä on niin suuri, että se on esteenä kokoaikatyön vastaanottamiselle.

Työttömyysturvalain 2a luvun 4 §:n mukaan

Työnhakijan oikeus työttömyysetuuteen keskeytyy 30 päivän kuluttua työstä kieltäytymisestä lukien:

1) 90 päivän ajaksi, jos hän ilman pätevää syytä kieltäytyy työstä, johon hänet on valittu;

2) 60 päivän ajaksi, jos hän ilman pätevää syytä kieltäytyy muusta kuin 1 kohdassa tarkoitetusta työ- ja elinkeinotoimiston tarjoamasta tai hänelle muuten yksilöidysti tarjotusta työstä;

3) 30 päivän ajaksi, jos 1 tai 2 kohdassa tarkoitettu työ olisi kestänyt enintään kaksi viikkoa.

Jos henkilö on omalla menettelyllään aiheuttanut sen, ettei työsuhdetta ole syntynyt, hänen katsotaan kieltäytyneen työstä.

Työtön on ajettu ansaan. Jos hän hakee ja saa yli kaksi viikkoa kestävää työtä, josta hän laskuttaa yrittäjänä, niin hän menettää työttömyysetuutensa kannattipa yrittäminen tai ei. Jos yrittäminen ei kannata, niin takaisin työttömyysetuudelle pääseminen kestää paperisodan takia pahimmillaan muutaman kuukauden. Ensin yritys on lakkautettava ja sen jälkeen annettava erilaisia selvityksiä.

Jos hän ei hae tätä työtä, niin hän menettää työttömyysetuutensa työstä kieltäytymisen takia.

Ansa olisi muuten täydellinen, mutta siinä on yksi paha vika. Se on laiton. Työttömyysturvalaki puhuu vain työsuhteesta, joka lain 1 luvun 5 §:ssä määritellään näin:

Tässä laissa tarkoitetaan:

[…]

3) työsuhteella työtä, jota tehdään työsopimuslain  1 luvun 1 §:ssä tai merityösopimuslain  1 luvun 1 §:ssä tarkoitetun työsopimuksen taikka ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa tai ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetussa laissa tarkoitetun oppisopimuksen perusteella ja jota ei tehdä 6 §:ssä tarkoitettuna yrittäjänä.

Myös työstä kieltäytymistä käsittelevä 2a luvun 4 § puhuu vain työstä, ei yrittäjyydestä. Ketään ei voida pakottaa yrittäjäksi karenssin uhalla.

Odotan mielenkiinnolla millaisen vastauksen Andersson kysymykseensä saa. Jos lain mukaan mennään, niin vastaus ei voi olla muu kuin virheen myöntäminen ja lupaus asian korjaamisesta. Jatkokysymyksenä voisi kuitenkin tiedustella, että kuka ja miksi on yleensä tällaisen ansan keksinyt. Oliko joku vain yli-innokas vai onko jostain annettu määräys kaunistaa tilastot hinnalla millä hyvänsä?

Poissa Chill Out

 • Konkari
 • Viestejä: 1553
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #37 : ke 15.03.2017, 21:52:07 »
Joku Long Play -sivusto aina välillä mainostaa itseään FB:ssa. En tiedä mistä saitilla varsinaisesti on kyse, mutta mainokset ovat olleet yksittäisiä blogeja.

Alla Wikipedian kuvaus Long Playsta. Kysymys on netin lyhyisiin ja asiaan paneutumattomien juttujen vastavoimaksi perustetusta mediasta. Taustana oli se, että toimittajat kyllästyivät kirjoittamaan klikkiotsikoita.

Long Play on suomalainen hitaaseen journalismiin erikoistunut digitaalinen julkaisu, joka perustettiin tammikuussa 2013.Sitä julkaisee Long Play Media Oy, jonka omistaa lehden toimitus. Taustalla vaikuttaa myös Hitaan journalismin yhdistys.

Long Play julkaisee tutkivaa journalismia, laajoja reportaaseja, henkilökuvia, esseitä ja muita pitkiä artikkeleita digitaalisessa muodossa. Maksulliset artikkelit ovat pidempiä kuin lehtiartikkelit, mutta lyhyempiä kuin kirjat.


Lainaus
Tyhmä kysymys: minkä ihmeen takia mihin tahansa maahan töihin tuleva menee luovuttamaan paluulippunsa ja/tai passinsa sille puljulle jolle hän tekee töitä? Eivätkö tällaiset tykötarpeet ole henkilökohtaista omaisuutta joka ei todellakaan kuulu kuin omalle itselle, tai viranomaiselle?

Tällaisissa ihmiskauppatilanteissa thaimaalaisilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin luovuttaa paperinsa, kun sitä vaadittiin. Muuten olisivat olleet tuntemattomassa maassa ilman rahaa paluumatkaan tai ilman luvattua työtä.

Lainaus
Toinen tyhmä kysymys: jos tulee ikäviä kokemuksia, niin miksei viidakkorumpu sen verran pauku että vilunkiveikoille tulee erinomaisen vaikeaksi haalia orjatyövoimaa, kun kukaan ei halua enää tulla töihin kuultuaan serkun kummin kaimoilta että siellä perillä on kaikki päin persettä?

Varmaan viidakkorumpu toimii, mutta kehitysmaassa, jossa on n. 70 miljoonaa suurelta osin köyhää asukasta, löytyy aina hyväksikäytettäviä, joita viidakkorumpu ei ole tavoittanut. Jotkut kuitenkin ovat tienanneet yhden kesän tuloilla maatilan hinnan. Samoilla houkutuksilla ihmiset ovat Suomesta lähteneet kullan tai muuten hyvien tienistien perään vaikka Amerikkaan onneaan etsimään.

Lainaus
Ja bonuskysymys: minkä hemmetin takia johonkin "piiriin" pitäisi päästä, kai kussakin maissa vallitsevat lait koskevat kaikkia ko. maassa operoivia tahoja, joten ei se nyt niin voi mennä että ulkomailta tulleet ovat automaattisesti kaiken lain ulkopuolella ja oikeuksia vailla? Kovasti niitä oikeuksia kun on turviksillakin, näemmä.

Tätä kysymystä en kyllä tavoittanut pätkääkään.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #38 : ke 15.03.2017, 22:00:17 »
Lainaus
Ja bonuskysymys: minkä hemmetin takia johonkin "piiriin" pitäisi päästä, kai kussakin maissa vallitsevat lait koskevat kaikkia ko. maassa operoivia tahoja, joten ei se nyt niin voi mennä että ulkomailta tulleet ovat automaattisesti kaiken lain ulkopuolella ja oikeuksia vailla? Kovasti niitä oikeuksia kun on turviksillakin, näemmä.

Tätä kysymystä en kyllä tavoittanut pätkääkään.

Viittaus kohtaan:

"Ihmiskaupan uhrien suojelujärjestelmä toimii Joutsenon vastaanottokeskuksessa. Sen ovia thaimaalaiset marjanpoimijat olivat turhaan kolkutelleet jo ennen nyt syytteisiin johtaneita tapahtumia. Kun heitä ei hyväksytty suojelun piiriin, jokainen rikostutkinta jumittui siihen."

Miksei hyväksytty? Kai nyt työstä palkka kuuluu tässä maassa ulkomaalaisillekin jos tulevat duunia painamaan, ja jos ei palkkaa lirahda, niin eikö sitten ole oikeus nostaa rikossyyte ilman että pitää päästä mukaan johonkin VOK-härdelliin ja erityisen suojelun piiriin?

Poissa Chill Out

 • Konkari
 • Viestejä: 1553
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #39 : ke 15.03.2017, 22:09:16 »
Lainaus
Ja bonuskysymys: minkä hemmetin takia johonkin "piiriin" pitäisi päästä, kai kussakin maissa vallitsevat lait koskevat kaikkia ko. maassa operoivia tahoja, joten ei se nyt niin voi mennä että ulkomailta tulleet ovat automaattisesti kaiken lain ulkopuolella ja oikeuksia vailla? Kovasti niitä oikeuksia kun on turviksillakin, näemmä.

Tätä kysymystä en kyllä tavoittanut pätkääkään.

Viittaus kohtaan:

"Ihmiskaupan uhrien suojelujärjestelmä toimii Joutsenon vastaanottokeskuksessa. Sen ovia thaimaalaiset marjanpoimijat olivat turhaan kolkutelleet jo ennen nyt syytteisiin johtaneita tapahtumia. Kun heitä ei hyväksytty suojelun piiriin, jokainen rikostutkinta jumittui siihen."

Miksei hyväksytty? Kai nyt työstä palkka kuuluu tässä maassa ulkomaalaisillekin jos tulevat duunia painamaan, ja jos ei palkkaa lirahda, niin eikö sitten ole oikeus nostaa rikossyyte ilman että pitää päästä mukaan johonkin VOK-härdelliin ja erityisen suojelun piiriin?

En tiedä, mutta asiayhteyden perusteella oletan, ettei thaimaalaisten väitteisiin uskottu.