Kirjoittaja Aihe: Vääryydeltä tuntuu  (Luettu 26426 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vääryydeltä tuntuu
« : ma 17.10.2016, 18:34:30 »
Äitinsä surmannut ja isäänsä hengenvaarallisesti 23 iskulla puukottanut otti mielentilatutkimuksen aikana sukunimekseen äitinsä sukunimen. Myös etunimensä hän on vaihtanut.

Kuollut äiti ei oletettavasti asiasta piittaa, mutta entä äidin sukulaiset?

Ihmisellä on Suomessa oikeus sukunsa nimiin, mutta tällaisessa tapauksessa mielestäni oikeuden pitäisi raueta.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001932259.html
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #1 : ma 17.10.2016, 22:10:39 »
Pahaltahan tuo tuntuu, mutta siinä on tosiaan perusteet.

Minä en ymmärrä miksi eräs ex- anttilan kuvaston malli käyttää entisen miehensä nimeä, vaikka on nainut sen jälkeen parikin kertaan.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #2 : ma 17.10.2016, 23:46:15 »
Aira Samulinin elämäkerta(2016) yöpöydälläni. Inhosi ja pelkäsi loppuikänsä miestänsä Helge Samulinia ja olisi vaihtanut takaisin tyttönimekseen Suvio, mutta kukaan ei olisi tuntenut ja työt olisi vähentyneet ja taisi lapsiakin olla ja olisi ollut hankalaa (tuolloin). Hänellä oli nimi, suorastaan brändi varhain, "Aira Samulin". Muoti- ja malli ja tanssijuttuja jossa maine ja nimi erittäin tärkeä.
Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #3 : ti 18.10.2016, 01:55:51 »
Äitinsä surmannut ja isäänsä hengenvaarallisesti 23 iskulla puukottanut otti mielentilatutkimuksen aikana sukunimekseen äitinsä sukunimen. Myös etunimensä hän on vaihtanut.

Kuollut äiti ei oletettavasti asiasta piittaa, mutta entä äidin sukulaiset?

Ihmisellä on Suomessa oikeus sukunsa nimiin, mutta tällaisessa tapauksessa mielestäni oikeuden pitäisi raueta.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001932259.html

Ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä.

Murhatapaus on sinänsä traaginen. Tekijä on kuitenkin kauan lukkojen takana, joten lieneekö sillä suurta väliä kenenkään kannalta, millä nimellä hänet on henkikirjaan merkitty. Monet sukunimet ovat hyvin yleisiä, joten yksi musta lammas nimen kantajana ei vielä nimeä pilaa.

Olen kokenut isovanhempieni kuoleman ja vanhempieni kuoleman. Tunnetilani näiden tapahtumien yhteydessä ei ollut mitään verrattuna siihen, millaista surua koin menetettyäni rakkaan kotini. Vaikka vanhempani olisi teloitettu silmieni edessä, en olisi kärsinyt sen katselemisesta kuin murto-osan siitä, miten paljon kärsin kodin menettämisestä ja kaikesta siihen liittyvästä häpeästä. Vasta omien lasteni kuolema olisi ehkä aiheuttanut suuremman negatiivisen tunnetilan. Surin isäni myymiä autojamme enemmän kuin isääni.

Seuraava ei liity millään tavalla otsikkoon - tai hetkinen, se taitaakin liittyä mitä suurimmassa määrin - mutta annanpa silti linkin aitoihin tapahtumahetkellä kirjoitettuihin päiväkirjamerkintöihin siitä, miltä äidin kuolema ja hautajaiset tuntuivat. Ainoastaan ihmisten ja paikkakuntien nimet on muutettu.

Ensiksi on 23. päivä toukokuuta, jolloin vanhempani palasivat ulkomaan matkalta. En arvannut, että näin silloin äitini viimeisen kerran jalkeilla. Seuraavana aamuna 24. toukokuuta hän sai hermoperäisen sydänkohtauksen, johon konkurssin aiheuttama vuosia kestänyt stressi todennäköisesti myötävaikutti. Hänellä oli ollut jo ongelmia eli rytmihäiriöitä ja heikotusta. Päiväkirjassa ei kerrota yksityiskohtia tapahtumasta eli sitä kuinka kurkistin toisen huoneen ovelta ja näin äitini makaamassa lattialla yläruumis paljaana ambulanssimiesten elvyttäessä häntä. Vaikka he saivatkin sydämen käynnistymään, se oli myöhäistä. Aivot olivat tuhoutuneet. Lopullinen kuolema tapahtui sairaalassa kolme vuorokautta myöhemmin. Kävin siellä edellisenä iltana isäni vaatimuksesta äitiäni katsomassa. Hautajaiset (joihin kannattaa hypätä seuraavaksi, jos jutun yleensä viitsii lukea) olivat 6.6. Niissä koin jonkinlaista surua mutta en äitini kuoleman johdosta vaan katsoessani säälien hänen surevaa sisartaan ja veljeään.

http://konkurssimuistelmat.blogspot.fi/2013/05/2351997-761997.html

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #4 : ti 18.10.2016, 16:58:06 »
Vaikka nimi olisi kuinka yleinen, on se kantajalleen erittäin henkilökohtainen. Omassa suvussani eräs myöhemmällä iällä sukuun avioitunut henkilö tiputti sukulaisemme eli puolisonsa kuoleman jälkeen kaksiosaisesta sukunimestään ensimmäisen (=entisen sukunimensä) osan pois ja alkoi esiintyä vain meidän nimellämme. Hän käyttäytyi iäkästä puolisoaan kohtaan erittäin manipulatiivisesti ja huonosti tämän elämän pari viimeistä vuotta. Tämä nimen"vaihto" tuntui loukkaukselta koko sukua kohtaan. Itsekin harkitsin silloin jopa nimen vaihtamista. Sittemmin hän on muuttanut ulkomaille enkä tiedä, millä nimellä nykyisin esiintyy.
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #5 : ke 19.10.2016, 21:08:11 »
Isä pikkaisen raiskaili tytärtään ja tuomari kehtasi antaa 60 vrk vankeutta, hyi hyi...

http://www.dailykos.com/stories/2016/10/18/1583966/-Convicted-40-year-old-admits-he-repeatedly-raped-12-year-old-girl-Judge-gives-60-days?detail=email&link_id=1&can_id=&source=email-man-gets-60-days-for-repeatedly-raping-young-girljudges-reason-is-staggering-2&email_referrer=man-gets-60-days-for-repeatedly-raping-young-girljudges-reason-is-staggering-2&email_subject=man-gets-60-days-for-repeatedly-raping-young-girl-judges-reason-is-staggering

The Glasgow Courier reports that after two hours of testimony and arguments, Judge John C. McKeon felt the hardship of 60 days in a county jail and having to register as a sex offender was enough for a man who raped a mere child multiple times.

Licensed clinical social worker Michael Sullivan testified that Blake would benefit from community-based sex-offender treatment. Sullivan added it would be important for Blake to receive social support during his treatment because Blake had suffered “collapse of social support” after losing his job and family. He is living with his mother who supports him. No mention of support by the child will, all her life, live with the fact she is a rape victim and her father was the rapist.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #6 : pe 28.10.2016, 20:56:59 »
Pojat saivat ihan rauhassa vangita tytöt varastoon ja käydä neljä(!!!) eri kertaa heittämässä vettä heidän päälleen, ilman että uimahalli puuttui asiaan millään tavalla. Ja sitten 5. kerralla eivät muka huomanneet että käsittelivät kuumaa vettä? Tä? Kyllä kai 90-asteisesta vedestä sen verran hönkä nousee että kun pitelee saunaämpäriä joka on sillä täytetty, että se hohkaa ranteeseen...?

Uimahalliväen välinpitämättömyys on kyllä itsellenikin tuttua. Kakarat saavat rauhassa hyppiä sieltä mistä ei saisi ja riehua ihan miten lystäävät, kukaan ei puutu millään tavalla. Itse olen kerran kivunnut terapia-altaasta hakemaan valvojan paikalle kun riekkuminen kävi hermoille (hyppiminen, muistaakseni). Ja turha alkaa mutisemaan ettei sieltä kopista näe joka paikkaan. Siellähän on saatana "telkat" joista näkee!

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001939822.html

Turun Sanomien mukaan Impivaaran uimahallin suihkujen vedensekoittajia on hajotettu jatkuvasti. Jos sekoittaja on ollut hajalla, hanasta voi tulla erittäin kuumaa vettä. Sen sai todeta myös nahoissaan pari teinityttöä.

Turun Sanomien mukaan turkulaisen uimaseuran alle 15-vuotiaat sulkivat saman seuran kaksi tyttöä uimahallin varustevarastoon viime vuoden loppupuolella. Pojat hakivat neljällä eri kerralla kylmää vettä kylmäaltaasta ja heittivät sitä tyttöjen päälle.

Viidennellä kerralla pojat heittivät tyttöjen päälle erittäin kuumaa vettä. Arvion mukaan vesi oli noin 90-asteista. Veden pojat ottivat suihkutiloissa sijaitsevasta hanasta. Seuraukset olivat karmivat.


TOINEN uhreista sai vain pisaroita päälleen, mutta toisen tytön niska, selkä, olkapää ja kaula paloivat. Vammat olivat toisen asteen palovammoja. Lääkärin arvion mukaan tytön vartalosta paloi yhdeksän prosenttia.

Se on vielä epäselvää, minkälaiset pysyvät vammat uhri sai.

Poliisi tutki asiaa epäiltynä pahoinpitelyrikoksena. Poliisin mukaan pojat eivät kuitenkaan syyllistyneet rikokseen, sillä he eivät tienneet veden olleen niin kuumaa. Poliisista tähdennetään Ilta-Sanomille, että pahoinpitelyrikos edellyttää tahallisuutta, ja nyt kyseessä ei ollut siis tahallinen teko, vaan tapaturma.

Turun Sanomien mukaan palovammoja saanut tyttö on nykyään 16-vuotias ja hänen kilpauransa uimarina on ohitse.

Äidin mukaan kaupunki otti asiallisesti vastuun siitä, että hanasta tuli liian kuumaa vettä. Äiti antaa kuitenkin pyyhkeitä uimaseuralle.

– Seuran mielestä poikien Whatsappissa lähettämä anteeksipyyntö riittää. Pojat saivat seuralta treenikiellon vasta, kun kaupungin toimesta uhattiin antaa pojille porttikielto uimahalleihin, jos treenikieltoa ei tule. Toinen poika vaihtoi heti seuraa, ja oli treeneissä mukana jo viikon kuluttua tapahtumasta, äiti sanoo Turun Sanomille.

Uimaseuran entinen puheenjohtaja vahvistaa lehdelle, että pojat saivat hetkeksi harrastuskiellon.


Tuo että treenikiellon saaminen oli niin helvetin vaikeaa kiusaamis- ja vamman tuottamisen tapauksen jälkeen tuo ihan mieleen jo amerikkalaiset elokuvat joissa bullyt rääkkäävät muita lapsosia.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #7 : pe 28.10.2016, 23:29:23 »
En minä pidä ongelmana kunnon tuomioita, elinkautisiakaan, jos jotkut ansaitsevat sellaisia. Jammu-sedät sun muut. Vaikka se yhteiskunnalle maksaakin, on ihmisiä, joita tulisi ehkä pitää ulkona yhteiskunnasta. Kuolemantuomiota en hyväksy, mutta on rikollisia, joita tulee pitää ulkona yhteiskunnasta jopa loppuun saakka. Kaikkia ei pidä päästää ikinä ulos! Maksaa mitä tahansa, mutta viattomien suojelu on tärkeämpää.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #8 : pe 11.11.2016, 14:33:06 »
http://www.iltalehti.fi/uutiset/20161111200026238_uu.shtml

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut naapurinsa asuntoon viime vuoden lokakuussa tunkeutuneen miehen. Koiran ulinan takia naapuriasuntoon väkisin mennyt mies oli kuunnellut pennun ääntelyä useamman tunnin ja soittanut aluksi poliisille.

Hän ei kuitenkaan odottanut partion saapumista tarpeeksi pitkään vaan repäisi postiluukun auki, potki aukkoa suuremmaksi ja avasi lukon kädellään, Satakunnan Kansassa kerrotaan.

Hädässä oleva pentukoira löytyi asunnon parvekkeelta. Se oli sidottuna tuoliin lämpötilan ollessa pakkasen puolella. Asunnosta löytyi lisäksi kani, jonka häkki oli täynnä ulostetta ja virtsaa.

Eläimet omistanut raumalaismies tuomittiin lievästä eläinsuojelurikoksesta 40 päiväsakkoon, eli 240 euron rangaistukseen. Vahingontekoon syyllistynyt puolestaan sai oven rikkomisesta noin 2000 euron loppulaskun.


Kauankohan sitä partiota sitten olisi pitänyt jaksaa odottaa. Ensi vuoteen...?

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #9 : ke 16.11.2016, 12:59:56 »
Isäsi/äitisi on työtön paska, joten sinä kersa et saa aamupalaa:

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/455382-kaupunki-vei-aamupalan-paivakotilapselta-aiti-lapseni-katsoi-vieresta-kun-muut

Osa vantaalaisvanhemmista ihmettelee Vantaan kaupungin linjausta, jonka mukaan muun muassa työttömien perheiden lapset eivät enää saa aamupalaa päiväkodissa.

Kaupunkilehti Vantaan Sanomien haastattelema äiti kertoo, että hänen lapsensa joutui seuraamaan vierestä kun muut söivät aamupalaa.

Aamupalaa ei tarjottu lapselle, koska hän on osapäivähoidossa.

– Hoitoajaksemme on sovittu päiväkodin kanssa 8-12, ja aamupala alkaa kello 8. Ainoana ryhmästä lapsemme ei saa syödä aamupalaa, äiti harmittelee.

Muutoksen taustalla on Vantaan päätös rajata lasten päivähoitoa niiltä perheiltä, joiden vanhemmat eivät käy kokopäivätyössä.

Osapäivähoidossa olevien lasten hoitoaika on viitenä päivänä viikossa neljä tuntia, johon sisältyy vain lounas. Tästä käytännöstä ei aiota joustaa.

Vantaan varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläisen sanoo, että päiväkoti on menetellyt kuitenkin virheellisesti, jos äidin tiedot pitävät paikkansa.

Askola-Vehviläisen mukaan lapselle olisi pitänyt järjestää aamupalan ajaksi mielekästä tekemistä.

– Ateriakäytäntöjä ei voida lähteä muuttamaan yksittäisten lasten kohdalta. On muistettava, että osapäivämaksu on 60 prosenttia kokoaikaisesta päivähoitomaksusta, hän selvittää.

Vantaan Sanomien keskustelupalstalla päiväkodin toimintaa kummastellaan. Eräs kommentoija pohtii, miten päiväkodeissa mahdetaan selittää lapsille, että vain osa heistä on oikeutettu aamupalaan.


Maksavat 60 % täydestä hinnasta, aamupala viedään 100 %:sti.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #10 : ma 21.11.2016, 23:16:08 »
Muutama vuosi sitten ihmiset pakotettiin hommaamaan pelit & vehkeet jos mielivät vielä katsoa telkkaa. Nyt pitäisi sitten jokaisella olla tietokone tai älypuhelin, halusi semmoisen tai ei, jotta voi lukea viralliset tiedotteet. (Tai vaihtoehtoisesti ramppaa kirjastossa, missä yksityisyys viestien lukemisessa voi olla vähän niin ja näin kun porukkaa häilyy selän takana...)

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3632418-vanhukset-jaavat-pahaan-loukkuun-siirryttaessa-sahkoiseen-postilaatikkoon

Sähköisen postilaatikkouudistuksen valmistelijoiden pitäisi panna jäitä hattuun, kehottaa Eläkeläiset ry:n valtuuston puheenjohtaja Kalevi Kivistö. Uuteen järjestelmään ei pitäisi rynnätä suinpäin.

– Ainakin vanhemmille ikäluokille pitäisi varata automaattisesti mahdollisuus asioida viranomaisten kanssa tavalla, johon he ovat tottuneet ja oppineet. Muussa tapauksessa syrjäytyminen yhteiskunnan normaalista toiminnasta saa vielä uudet kasvot, varoittaa Kivistö.

Hallitus on päättänyt, että viranomaiset eivät lähetä enää kirjeitä. Kivistö arvelee, että ne eivät ilmeisesti myöskään vastaanota kirjeitä. Jokaisella pitäisi olla vuoden 2018 alussa sähköinen postilaatikko.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #11 : ma 21.11.2016, 23:29:03 »
^Ei voi kuin hämmästellä sähköistyssuunnitelmia. Pitäisi ajatella myös vajaampia nuorempia ihmisiä.
 Näkövammaiset jne. Paikallislehdessä jo nyt näkövammainen älykännytön valitti että taksit(tilauspalvelut) on hälle kalliimpia.


Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #12 : ti 22.11.2016, 10:41:53 »
^Ei voi kuin hämmästellä sähköistyssuunnitelmia. Pitäisi ajatella myös vajaampia nuorempia ihmisiä.
 Näkövammaiset jne. Paikallislehdessä jo nyt näkövammainen älykännytön valitti että taksit(tilauspalvelut) on hälle kalliimpia.

Indeed. Sitähän voi kuvitella että invalidi saa kyllä valtiolta ilmaiseksi apuvälineitä, mutta sepä ei ole niinkään varmaa ja taattua. Muistelisin jopa että diabeetikkojen insuliinia ollaan puuhaamassa maksulliseksi. Se on jo vähän sama kuin ihmistä kiristettäisiin taloudellisesti että hän saa ylipäätään elää.

Poissa Chill Out

 • Konkari
 • Viestejä: 1553
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #13 : ti 22.11.2016, 10:54:24 »
^Ei voi kuin hämmästellä sähköistyssuunnitelmia. Pitäisi ajatella myös vajaampia nuorempia ihmisiä.
 Näkövammaiset jne. Paikallislehdessä jo nyt näkövammainen älykännytön valitti että taksit(tilauspalvelut) on hälle kalliimpia.

Taksin tilaaminen on kenelle tahansa kalliimpaa ilman älykännykkää. Soitosta taksikeskukseen peritään palvelumaksu, Valopilkulla saman palvelun saa ilmaiseksi. Sinänsä olen samaa mieltä siitä, että digitalisoiduille palveluille pitäisi aina olla kaikille sopiva ja mielellään samanhintainen vaihtoehto. Ainakin julkisille palveluille.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #14 : ti 22.11.2016, 11:42:45 »
Jos valtiovalta edellyttää, että kansalaisen ja valtiovallan välisiä asioita hoidetaan digitaalisesti, minun mielestäni on valtiovallan velvollisuus huolehtia, että jokaiseen talouteen tulee nettiyhteys. Niin metsän perukoille kuin saariston sokkeloihin.

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 8095
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #15 : ti 22.11.2016, 11:48:52 »
Jos valtiovalta edellyttää, että kansalaisen ja valtiovallan välisiä asioita hoidetaan digitaalisesti, minun mielestäni on valtiovallan velvollisuus huolehtia, että jokaiseen talouteen tulee nettiyhteys. Niin metsän perukoille kuin saariston sokkeloihin.

Helpompi periä kulut ihmisiltä, kuten verotuksessakin määrätään verot ja veronperintäkulut peritään asiakkaalta, ellei hän maksa suosiolla.

Vähän sama, kun varas pöllii jotain ja uhri yrittää vastustaa, niin joutuisi vielä kantamaan saaliin toiselle.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #16 : ke 23.11.2016, 15:24:21 »
Kitataan me vaan ulkomaalaista vettä, voi herra isä...

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/maailman-puhtaimman-veden-maasta-vied%C3%A4%C3%A4n-vett%C3%A4-miljoonalla-ja-tuodaan-28-miljoonalla-eurolla-1.169575

Suomalaiset ovat kuitenkin liian vaatimattomia eikä markkinointia osata.

Lunttila kertoi esimerkin vedestä, jota meillä riittää – ja vielä maailman puhtaimpiin kuuluvaa.

Hän oli selvittänyt tullitilastoista, että vettä viedään meiltä miljoonalla eurolla vuodessa. Esimerkiksi Dubaissa puoli litraa lähdevettä maksaa 14 euroa.

Kuulostaa hyvältä – kunnes selviää, että vettä tuodaan meille paljon suuremmalla summalla, 28 miljoonalla eurolla vuodessa.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #17 : to 22.12.2016, 22:26:11 »
Potilaille tarkoitetusta lääkekaapista päänsärkyynsä ominpäin ottanut, mutta 2 - 3 eri henkilölle (hoitajia, lääkäreitä) asiasta tiedottanut pitkään työskennellyt hoitaja lensi työstään pellolle kuin leppäkeihäs varkaudesta syytettynä. Mutta sitten kun lääkevarkaudesta uhkaa tulla vainaitakin, niin mitäs pienistä:

http://www.yle.fi/tekstitv/txt/P136_01.html

Kokkolalainen perheenisä Pasi* huomasi vuosi sitten, että hänen vakavasti sairaan lapsensa tila huononi ja lapsi kärsi kouristuksenomaisesta kivusta. Alle kouluikäistä lasta oli lääkitty jo vuosia morfiinilla kipujen vuoksi, nyt ei tiedetty mistä oli kysymys.

Vanhemmat ryhtyivät seuraamaan lapsen lääkitystä tarkemmin ja huomasivat, että lapsen lääkedosetissa osa lääkkeistä oli vaihtunut toisenlaisiin.

– Ne olivat melko samanlaisia, mutta kuitenkin eron huomasi. Tästä epäilyksemme heräsivät ensimmäisenä, kertoo Pasi.

Lasta hoiti päivisin sairaanhoitaja, jonka työrupeama perheessä oli kestänyt kolmisen kuukautta. Hän myös antoi lääkkeet lapselle, morfiini mukaan lukien.

– Ilmoitimme epäilyistä ensin hoitajan esimiehelle ja sitten poliisille. Kävi ilmi, että hoitaja oli varastanut morfiinin omaan käyttöönsä ja vaihtanut sen veteen, kertoo isä.

Tilanne oli jo muodostunut lapselle hengenvaaralliseksi, sillä kipujen ja kouristusten arvioitiin johtuvan jostakin muusta.

– Kaikki luulivat että sairaus oli edennyt, ja lääkkeitä vain lisättiin ja muutettiin, muun muassa epilepsialääkitystä nostettiin. Voi sanoa, että lapsemme oli hengenvaarassa tämän hoitajan toiminnan vuoksi, sanoo isä.

Lapsi ei osannut ilmaista itseään sanoin, joten kukaan ei aluksi ymmärtänyt mistä oli kyse. Kyse oli myös kovista vieroitusoireista, jotka johtuivat pitkään kestäneestä morfiinin käytöstä.

– Pidämme järkyttävänä sitä, että joku voi tehdä näin puolustuskyvyttömälle lapselle, sanoo isä.

Töihin seuraavaan paikkaan
Kun tilanne oli selvinnyt vanhemmille, he halusivat tehdä minkä voivat vastaavien tapahtumien estämiseksi, Tuntui kuitenkin, että hoitaja sai jatkaa työtänsä toisaalla eikä kukaan puuttunut asiaan.

– Olin yhteydessä Valviraan useasti, jotta hänet saataisiin kiireellisesti työtehtävistä pois. Silti hän pääsi töihin vielä toiseen paikkaan meidän jälkeemme, kertoo isä.

Isä ihmettelee sitä, miten lääkevarkaudesta kiinni jäänyt ammattilainen voi ylipäätään toimia kentällä vuosikausia. MTV:n tietojen mukaan sairaanhoitaja jäi ensimmäisen kerran kiinni lääkevarkaudesta Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa jo vuonna 2010 – viisi vuotta aiemmin. Lisäksi hän ennätti kahteen paikkaan töihin vielä sen jälkeen, kun hän oli jäänyt kiinni ensimmäistä kertaa.

Keski-Pohjanmaan keskussairaalasta ei haluta kertoa edellisestä lääkevarkaudesta tai kommentoida sen hoitamista tarkemmin.

– Emme kommentoi yksittäistapauksia, sanoo sairaalan johtava ylihoitaja Pirkko-Liisa Hautala-Jylhä.

Työlupa meni toistaiseksi
Valvirassa lääkevarkaudet tutkitaan tarkoin, ennen kuin henkilöltä viedään oikeus harjoittaa ammattiaan. Valviran lakimies Henna Viiala-Keskinen kertoo, että kyseisen henkilön kohdalla päätös tuli puolen vuoden kuluttua.

– Valvira on poistanut 23.5.2016 hänen oikeutensa harjoittaa sairaanhoitajan ja kätilön ammattia. Päätös on voimassa toistaiseksi, kertoo Viiala-Keskinen.

”Toistaiseksi” ei tarkoita samaa kuin ikuisesti.

– Henkilö voi hakea oikeuksiaan takaisin, kun ne syyt ovat poistuneet, jotka ovat johtaneet ammattioikeuden poistumiseen, selvittää Viiala-Keskinen lain kirjainta.

Hän muistuttaa, että Valvira ei ole tuomioistuin – se valvoo lääkevarkauksia vain potilasturvallisuuden näkökulmasta.

– Ja potilasturvallisuus on nyt turvattu, kun hän ei voi toimia ammatissaan, sanoo Viiala-Keskinen.

Mielenkiintoista on se, että saman henkilön edellistä lääkevarkautta ei löydy Valviran tiedostoista.

– Meillä ei ole aiemmasta tapauksesta tietoa, mikä ei sinänsä ole ihme. Monesti lääkevarkaudet hoidetaan työpaikoilla työnjohdollisin keinoin, jos niihin ei liity potilasturvallisuusriskiä, kertoo Viiala-Keskinen.

Jos siis hoitaja varastaa esimerkiksi lääkevarastosta, hän ei suoranaisesti vie kenenkään korvamerkittyjä lääkkeitä? Eikö kyseessä silti ole potilasturvallisuusriski?

– Tietenkin, jos hän esimerkiksi työaikana käyttää lääkkeitä, sanoo Viiala-Keskinen.

Suomessa Valviralle ilmoitetaan vuosittain kymmeniä hoitohenkilöstön lääkevarkauksia, mutta suuri osa jää pimentoon. Lääkevarkaudesta ei siis ole pakko ilmoittaa Valviralle?

– Ei ole pakko ilmoittaa. Työnantaja voi selvittää asiaa ja ohjata esimerkiksi työterveyshuoltoon, jos käy ilmi että henkilö käyttää itse lääkkeet. Aika monesti työnantaja tekee myös poliisille ilmoituksen. Se johtaa sitten mahdollisesti esitutkintaan ja tuomioon, joka vaikuttaa tietenkin ammatissa toimimiseen, kertoo Viiala-Keskinen.

Tutkinta loppusuoralla
Morfiini-jutun tutkinta on ollut käynnissä jo vuoden verran. Tutkinnanjohtaja Kristiina Boholm Pohjanmaan poliisilaitokselta vahvistaa, että kyseinen asia on edelleen vireillä ja esitutkinnassa.

– Vielä on teknistä tutkintaa jäljellä, ennen kuin asia etenee syyttäjälle.

Kyseessä on paitsi lääkevarkaus, myös potilaan terveyden vaarantaminen ja kärsimyksen aiheuttaminen puolustuskyvyttömälle. Rikosnimike on vielä auki.

– Tämä on hyvin harvinainen tapaus, kuvailee Boholm.

Perheen isä haluaa varoittaa ihmisiä tapauksen johdosta ja muistuttaa, että lääkkeiden väärinkäyttöä ei huomaa päälle päin. Perheessä työskennellyt hoitaja oli nuorehko, siisti ja asiallisen oloinen ammattilainen.

– Hänestä ei olisi ikinä uskonut tätä, ihmettelee isä.

Perheessä asia on koettu raskaana. Huojennusta on tuonut tilanteen selviäminen ja se, että lapsen lääkitys on taas kohdallaan, mutta moni asia mietityttää.

– Eikö näistä lääkevarkauksista pitäisi ilmoittaa aina heti? Tässä nyt hoitaja sai toimia vuosikausia alalla, vaikka oli jäänyt kiinni varkaudesta, ihmettelee isä.

*Perheen isän nimi on jutussa muutettu.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #18 : to 29.12.2016, 18:28:00 »
Kela pakkonaittaa ihmisiä keskenään:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kela-paatti-etta-anna-ja-topi-seurustelevat-edes-kamppisten-kuvatodisteet-eivat-pyortaneet-paatosta/6243466#.WGUIq0E9QIQ.facebook

Ensi syksystä lähtien opiskelijoiden pitää hoksata tehdä omat vuokrasopimukset per lärvi. Mikäli kaksi tai enemmän ihmisiä tekee yhteisen sopimuksen, Kela naittaa heitä keskenään. Jostain jo luin että vuokranantajat eivät ole kauhean innostuneita siitä että joka huoneesta pitää tehdä erikseen oma sopimuksensa.

***

Tarkkana saa olla muutenkin. Joskus ammoisina aikoina Kela oli synnyttänyt minulle lapsen, vaikken tiennyt olleeni edes raskaana, eli tietoihini oli tällainen kersa merkattu. Toisella kertaa asuin mukamas miehen kanssa, vaikka en asunut. Oli ilmeisesti jäänyt aiemman asukkaan tiedot kummittelemaan. Kolmannella kerralla en ollut Kelan kanssa missään tekemisissä, mutta niin vain sain nimellä s-postia jossa minua kehotettiin täyttämään lomakkeita raskauteni johdosta. Ilmeisesti joku kokonimikaima oli se jota he yrittivät tavoittaa, mutta minulle se posti sitten tuli. Laitoin heille infoa että nyt on väärä henkilö, eivät kiittäneet tai mitään. Ei ilmeisesti hittojakaan kiinnostanut että jonkun piruparan raskausjuttuja on mennyt täysin vieraan ihmisen (=minun) tietoon.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Vääryydeltä tuntuu
« Vastaus #19 : pe 30.12.2016, 00:07:27 »
Yritäpä taistella byrokraatteja vastaan! Voiton todennäköisyys on 1/100.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo