Kirjoittaja Aihe: Monikulttuuri- ja maahanmuuttopolitiikka-aiheinen ketju (nro 9)  (Luettu 11465 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Xantippa

  • Konkari
  • Viestejä: 8414
Vs: Monikulttuuri- ja maahanmuuttopolitiikka-aiheinen ketju (nro 9)
« Vastaus #980 : pe 19.08.2016, 14:35:46 »
Tänään burkini, huomenna bikini.

Ai arveletko kenties, että huomenna alan vastustamaan bikineitä? Onhan se mahdollista, pidetään kaikki ovet avoinna. Taidat pitää minua poliittisilta käsityksiltäni kohtalaisen epävakaana henkilönä esittäessäsi tuonlaatuisen kaltevan pinnan argumentin.

Jaa arveletko, että kun olen ilmaissut huoleni näistä asioista, puhun sinusta ja sinun vastustamisistasi? No tämä egovinouma selittää kyllä osaltaan vastauksesi. Huolenaiheeni kun ovat hieman korkeammalla tasolla kuin sinun vastustuksesi.

Nyt symbolisessa mielessä rinnastuksestasi seuraisi, että bikinit jotenkin vertautuvat mainitsemiini käytäntöihin. Se on erikoista relativismia: kun erilaisuus ja yksilön vapaus valita identifioidaan yhdeksi, niin erilaisuuden täytyy olla hyväksi yksilölle, ja yksilöiden vapauden täytyy käydä ennen valtiollista lainsäädäntöä. Tosiasiallisesti bikinit kielletään siinä vaiheessa kun burkinit tulevat yleisemmäksi näyksi uimarannoilla, koska siinä vaiheessa yhteisön vallitseva kulttuurinen koodi on islamilainen. Siinä vaiheessa kukaan ei kävele bikineissä rannalla, ja se on vasta pientä. On täysin perverssi ja järjenköyhä ajatus, että suomalaisessa kontekstissa kiellettäisiin bikinit, mutta sen tapahtumiseksi täytyisi ensin luoda järjenköyhät ja perverssit olosuhteet -sellaiset kuin pohjois-afrikkalaisissa maissa. On se siinä mielessä mahdollista.

Tällaista tänään.

En ole rinnastanut mitään, tämä on sinun mielikuvitelmaasi, sinulla kun on taipumusta hakea merkityksiä sieltä, minne niitä ei ole kirjoitettu. On kivaa, että sinulla on säilynyt tuo lapsenmieli, että ainoastaan ilkeä islam voi tulla ja pakottaa pois bikineistä. Minä taas pelkään, että valtiolle avataan tälläisia ovia, kuten oikeus määrätä, mitä ihmiset päällään pitävät uimarannoilla, mikä tahansa tarpeeksi kusipäinen johto, jota tarpeeksi pöljät ovat äänestäneet, voi tehdä samanKALTASIA ihan meidän tavallisten taviksen oikeuksia rajoittavia kieltoja, päätöksiä ja määräyksiä.

Sotket myös nyt tätä burkini-asiaa ja huoltani Suomesta kiitettävästi koko ajan. Otapa selvää, minkäkaltainen perustuslakimme mielenkiintoiseen valoon saattava päätös on tehty, mahtoiko olla peräti tällä vai oliko viime viikolla. Mutta eihän se sinua voi koskaan koskea, kun sähän olet Suomen kansalainen, eikö niin?

T: Xante