Kirjoittaja Aihe: Päivän poliittiset (2)  (Luettu 41223 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Päivän poliittiset (2)
« : to 07.07.2016, 12:36:57 »
Hommafoorumi näyttää romahtaneen Perussuomalaisten romahduksen myötä. Päivän uutiset ovat kertoneet, että Perussuomalaisten kannatus on pudonnut 8,6:een prosenttiin, ja Vasemmistoliitto on mennyt ohi 9,2 prosentin kannatuksella. Hommafoorumilla oletettavasti piehtaroidaan surussa niin, että koko foorumi on tukossa.

Mitä ihmiset oikein kuvittelevat? Maailmalla on loputon määrä esimerkkejä Perussuomalaisten kaltaisista populistitista protestipuolueista, jotka haukkuvat hallituksessa olevia puolueita ja antavat ymmärtää, että jos kansa haluaa jotain parempaa, sen kannattaa äänestää heitä. Ja kun kansa lopulta äänestää, ja populistit pääsevät hallitukseen, he eivät pystykään toteuttamaan lupauksiaan. Puolueen kannatus romahtaa, ja se hajoaa sisäisiin riitoihin, kun pettyneet jäsenet jättävät uppoavan laivan ja etsivät uusia keinoja hupenevan kansansuosionsa uudelleen saavuttamiseen. Laivan kapteeni on yleensä varannut itselleen tukevan paikan pelastusveneessä kuten poliittisen viran tai yliopistomaailman tutkijankammion tai mitä nyt itse kukin keksii. Kannattajat pulikoivat meressä, ja kapteeni nauraa röhönaurua.

Kun tarina on tuo, ja kun se on havainnollistettu käytännön esimerkeillä kerta toisensa jälkeen, luulisi ihmisten jo vähitellen oppineen, mikä on kertomuksen juoni, ja miten käy, kun äänestää populisteja. Mutta ei. Aina löytyy hölmöjä, jotka uskovat satuihin. Ja pettyvät.

Perusuomalaisten kehityskaari ja kohtalo on ollut kauan seinään kirjoitettu, mutta jotkut eivät osaa lukea. Puheenjohtaja Soini on ollut itse sitä kirjoittamassa SMP:n aikaan. Vanha puolue hässättiin ja perustettiin sen raunioille uusi aivan kuten liukkaat liikemiehet tekevät firmoilleen. Uudella puolueella pumpattiin kansansuosiota ja puoluetukea kunnes oli näkyvissä merkkejä kannatuksen hiipumisesta. Tällöin siirryttiin viimeiseen vaiheeseen ja ulosmitattiin ministerinpaikkoina henkilökohtainen hyöty mitä pystyttiin. Pelastusveneetkin lienevät jo valmiina. Ja nyt ollaan painuttu 8,6:een prosenttiin "jytkyn" aikaisesta 19:sta prosentista. Laiva ui jo aika syvässä vesilastissa. Joku voisi sanoa, että uppoaminen eli kannatuksen aleneminen on ollut merkittävää.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #1 : to 07.07.2016, 16:03:54 »
Kyllä se on fiksu tuo Kopek. Ihmeellistä on, että muut ihmiset eivät tajua asiain laitaa.

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2486
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #2 : to 07.07.2016, 16:16:30 »
"Puoluerintamalla tuntuu olevan sävelenä 'mitä enemmän olet julkisuudessa vaateinesi sitä herkemmin kolahtaa kannatusluvuissa'.

Kun kokoomuksen, vihreiden ja vasemmistoliiton puheenjohtajat avaavat sanallisen arkkunsa, näemme puoluekartat jälleen uudessa valossa pikimmiten.

Ainoastaan kristillisten kannatus on 3.6 prosenttia melkein joka gallupissa (mitä nyt heittää muutaman prosentin kymmenyksen silloin tällöin. Se on sitä vakautta jota tarvitsisissivat kaikki puolueet kukin sarallaan)...

Mutta mitä näistä... Vaaliohjelma ensi eduskuntavaaleisssa ratkaisee taas kaiken neljäksi vuodeksi tavallaan."

Muisto Keijo Kullervo
« Viimeksi muokattu: to 07.07.2016, 16:30:54 kirjoittanut Keijo Kullervo »
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki

Tuco

 • Vieras
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #3 : to 07.07.2016, 16:58:26 »
Ymmärtäisin Kopekin huolen jos olisimme edes lähellä Yhdysvaltain (tai edes Venäjän) tilannetta, mutta emme ole menossa siihen suuntaankaan.

Näin Amerikassa:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016070721861673_ul.shtml


Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #4 : to 07.07.2016, 19:18:09 »
Ymmärtäisin Kopekin huolen jos olisimme edes lähellä Yhdysvaltain (tai edes Venäjän) tilannetta, mutta emme ole menossa siihen suuntaankaan.

Mistä on kiittäminen lähinnä sosiaalidemokraatteja.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #5 : to 07.07.2016, 23:09:37 »
Ymmärtäisin Kopekin huolen jos olisimme edes lähellä Yhdysvaltain (tai edes Venäjän) tilannetta, mutta emme ole menossa siihen suuntaankaan.


Minkä huolen?

Kyllä se on fiksu tuo Kopek. Ihmeellistä on, että muut ihmiset eivät tajua asiain laitaa.

Mitä asiain laitaa?

Poissa a4

 • Konkari
 • Viestejä: 4327
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #6 : to 07.07.2016, 23:17:40 »

Miettiessäni ratkaisua ongelmaan mieleeni tuli määritellä hyvä ja paha uudestaan, jolloin nykyinen asetelma kääntyy monilta osin päälaelleen.
useinhan sanotaan että todellisuus on harmaan eri sävyjä ja fiktiossa käydään mustavalkoista hyvän ja pahan välistä taistelua.
jotenkin tuntuu hiukan kärjistetyltä tämä kuvauksesi jossa jaat asiat hyviin ja pahoihin.
millaisiin hyvän ja pahan määritelmiin päädyit?
Lainaus
Jos turvallisuutta haluttaisiin oikeasti parantaa, kiellettäisiin ensimmäisenä alkoholi ja tupakka. Ne tappavat vuosittain tuhansia suomalaisia toisin kuin vanhentunut jauhesammuttimen leima, jonka ei tiedetä koituneen kenenkään kohtaloksi. Elintarvikkeita säännösteltäisiin, jotta ihmiset eivät lihoisi liikaa. Ylipainohan tappaa. Epäterveelliset ruuat ja juomat kiellettäisiin. Ja tätä rataa. Kymmenien tuhansien suomalaisten kuolinhetkeä saataisiin siirretyksi myöhemmäksi. Ja onnettomuuksia - jotka kaikki yhteen laskettunakin ovat vain pieni tappaja kaikkien muiden riskien rinnalla - torjuttaisiin yleiskielloilla, kuten, että ei saa kiivetä puuhun eikä katolle, eikä saa mennä heikolle jäälle jne.

On irvokasta, että ihminen saa täysin laillisesti kävellä vaikka sulaan ja hukkua sinne, tai keikkua talonsa katonharjalla syöksyen sieltä kuolemaan, mutta jos hän loikoilee täysin turvallisesti veneessään viiden metrin päässä mökkilaituristaan, poliisi voi porhaltaa paikalle ja kirjoittaa hänelle sakon muka itsensä vaarantamisesta, jos jokin tarra puuttuu, tai pelastusliivi on jäänyt laiturille. Pienemmässä ja kiikkerämmässä veneessä keskellä salmea loikoilevaa mökkinaapuria poliisi ei sakota, vaikka hänellä ei ole senkään vertaa varusteita ja hän on muutenkin suuremmassa vaarassa.

suomessa poliisi ei kuitenkaan päätä asioiden priorisoinnista vaan kansanedustuslaitos ym. vastuulliset tahot eli viime kädessä me äänestäjät. poliisin tehtävänä on vain toimia likaisen työn tekijänä, valvoa, ohjata ja tarvittaessa pakottaa siihen että yhteiskunnassa eletään sen ehtojen mukaan.

aina on toki uhka että jokin taho saa liikaa valtaa. poliisinkin toimintaa pitää valvoa ja kritisoida. mutta ei poliisi ole pohjimmiltaan hyvä tai paha. pelkkä ammatti muiden joukossa.

vene on liikenneväline ja lienee tilastolliset perusteet sille miksi juuri liikennevälineitä valvotaan tiukasti. isompi liikenneväline on usein isompi riskitekijä. leväperäisesti ylläpidetty liikenneväline on myös asiallista liikennevälinettä isompi riskitekijä.
moderni yhteiskunta joutuu ennakoimaan nenäänsä pidemmälle mahdollisia riskitekijöitä ja joskus myös rankaisemaan lyhytnäköisimpiä jäseniään asioiden laiminlyönneistä.

Poissa a4

 • Konkari
 • Viestejä: 4327
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #7 : pe 08.07.2016, 00:18:38 »

Tiedonvälityksen yksipuolisuudesta kertoo sekin, että on lähes mahdotonta löytää nettisivua tai muuta tietolähdettä, jossa puolustettaisiin poliittista tasa-arvoa ja väitettäisiin poliisin olevan totalitarismiin pyrkivä rikollisjärjestö, joka saa koko ajan lisää valtaa, ja jonka lonkerot ulottuvat joka paikkaan. Suomessa tällaisia väitteitä ei löydy kuin minun blogeistani, ja niillä ei ole monta lukijaa. ”Suuresta maailmassa” eli lähinnä Yhdysvalloissa sen sijaan on paljonkin poliisikriittistä toimintaa ja poliisia arvostelevia nettisivuja, mutta näissäkään tapauksissa kritiikin kärki ei suuntaudu varsinaisesti poliisiin vaan sen takana oleviin tahoihin kuten hallitukseen, kapitalisteihin, suurpääomaan, salaliittoihin ja mitä nyt keksitään. Poliisi nähdään vain välikappaleena jonkun vaikuttajaryhmän pyrkiessä diktatuuriin. Minun julkaisemissani kirjoituksissa sen sijaan nimenomaan poliisin itsensä katsotaan olevan se voima, joka vetelee langoista ja pyrkii yhä täydellisempään valtaan. Eduskunta, hallitus ja media ovat vain poliisin apupoikia, joiden tehtävä on poliisin vallan takaaminen ja lisääminen. Poliisiorganisaatio, jonka alun perin piti olla – ja se pitkään olikin – vain palvelija järjestelmän ylläpitämiseksi, on siirtynyt tai siirtymässä isännän paikalle. On tapahtumassa poliisien näkymätön vallankaappaus. Demokratian kulissit pidetään hämäyksen vuoksi pystyssä, vaikka todellinen järjestelmä onkin poliisidiktatuuri.

Poliisipropagandaa tulvii mediasta kaikilta kanavilta enemmän kuin minkään muun aatteen propagandaa milloinkaan aikaisemmin ihmiskunnan historiassa. Media on erilaisten kytkösten avulla taloudellisesti yhä enemmän poliisista riippuvainen. Mediasta käytettiin joskus aikaisemmin nimitystä ”vallan vahtikoira”, koska se tarkkaili vallankäyttäjiä ja kertoi kansalaisille heidän teoistaan virheitä salaamatta ja väärinkäytöksiä peittelemättä. Nykyinen media on alentanut itsensä poliisikoiraksi eli vallan kuuliaiseksi palvelijaksi.

olet oikeassa että kokonaisia kansoja voidaan kasvattaa ja manipuloida jopa diktatuurin alaisuuteen.
se kertoo lähinnä ihmisten harjaantumattomasta kriittisen ajattelun taidosta ja ihmiskunnan henkisen kehityksen hitaudesta.

mutta väitteesi suomalaisesta poliisidiktatuurista kaivannee tuekseen kunnon perusteluja jotta niillä olisi vähäisistä lukijoistaan huolimatta jotain kantavuutta. kannattajien tai lukijoiden määrähän ei ole tae asian totuudellisuudesta. mutta hyvät perustelut ovat. sananvapauden taso väitetyssä diktatuurissa tulee samalla testattua.

maailmalla paljon vaikutusvaltaa omaavan mainosalan tavoin kaupallistunut mediakaan ei sinänsä kerro faktoja kansan mielipiteistä, eikä vaikeina aikoina aina lisääntyvä turvallisuudenkaipuu ja poliisien tai armeijan  arvostus pitäisi olla mikään yllätys.

väitetty poliisien näkymätön vallankaappaus kaipaa tarkennuksia ja todisteita. tai ainakin kriittistä ja asiallista keskustelua.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #8 : pe 08.07.2016, 01:24:06 »
Noin 110 Nobelistia hyökkää Greenpeace vastaan yhteisellä kirjeellä ja pyytää Greenpeacea lopettamaan perusteettoman GMO:n ja eritoten kultaisen riisin turhan vastustamisen. (Tarkemmin sanoen hyökkäsi viikko sitten mutta kuulin siitä vasta tänään radiossa, puhuivat jo 110:sta nobelistista eli se kasvoi tuo luku viikon takaisesta 108:sta).

Näin voimakas laaja tiedemiesten kannanotto on harvinainen. 110 muodostaa kolmasosan elossaolevista nobelisteista. Ed. kerran muistelen 80-luvun lopulla nobelistien puolustaneen yhteisellä kannanotolla evoluution opetusta USA:ssa kun kreationistit pyrkivät estämään sen.

Nobelistit vetoavat Greenpeaceen: Lopettakaa kasvien geenimuuntelun vastustaminen
Joukko Nobel-palkinnon saaneita korostaa, että on olemassa laaja tieteellinen konsensus geenimuunneltujen viljelykasvien turvallisuudesta. Ympäristöjärjestön mukaan nobelistien kannanotto on mediatemppu.

-YLE 1.7.2016

Guardian otsikoi jyrkemmällä verbillä: Nobel voittajat läimäyttävät Greenpeacea..

Nobel winners slam Greenpeace for anti GM campaign
About a third of living Nobel laureates sign an open letter saying Greenpeace has misrepresented the risks and benefits of genetically modified crops.
...
“Opposition based on emotion and dogma contradicted by data must be stopped.”
The Nobel winners singled out Golden Rice as a genetically modified crop with huge potential to improve health and save lives in the developing world.

-Guardian 30.6.2016

(Suomen 2015 vaaliehdokkaista YLEn vaalikoneessa selvä enemmistö suhtautui GMO:hon epäluuloisesti, eivät uskoneet turvallisuuteen.)

Eritoten tuon kultaisen riisin vastustaminen, joka voisi pelastaa miljoonien hengen tai sokeudelta, on Greenpeacelta jättimäinen emämunaus. Mutta sillä on Pyhä Dogma ja erehtymättömyys.. josta ei voi perääntyä?

JK. Se Nobelistien kirje 110 allekirjoituksineen on tässä: Linkki.
« Viimeksi muokattu: pe 08.07.2016, 01:28:14 kirjoittanut MrKAT »
Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #9 : pe 08.07.2016, 01:30:22 »
väitetty poliisien näkymätön vallankaappaus kaipaa tarkennuksia ja todisteita. tai ainakin kriittistä ja asiallista keskustelua.

En tarkoita, että Pohjois-Korean tilanteessa vielä ollaan, mutta tapahtuneiden tosiasioiden valossa näyttää siltä, että siihen suuntaan - mieluummin kuin vapaan yhteiskunnan suuntaan - ollaan menossa.

Kannatan poliittista tasa-arvoa sen äärimmäisimmässä ja absoluuttisimmassa muodossa.

The International Society for Individual Liberty (ISIL) -järjestön (joka on muuttamassa nimeään LIberty Internationaliksi) perustaja Jarret B. Wollstein on määritellyt poliittisen tasa-arvon seuraavasti:

1. Political equality, a major goal of both the American and French revolutions, has traditionally meant equality of individual rights and equality of liberty.

Edellä mainittu määritelmä on kelvollinen, jos se otetaan kirjaimellisesti, ja jos se pitää sisällään kaikki yhteiskunnan jäsenet ilman ainoatakaan poikkeusta. Kaikille samat oikeudet, kaikilla sama vapaus. Tätä kannatan.   

Se, että pieni klikki laatii mielivaltaisen määräyksen, jonka noudattamista aseistetut poliisit valvovat, ei ole tasa-arvon mukaista kahdesta eri syystä. 1. Koska klikin tahto asetetaan muiden tahdon yläpuolelle heitä sitovaksi pakkomääräykseksi. 2. Koska määräyksen valvojilla on enemmän oikeuksia ja vapauksia kuin valvottavilla.

Jarret B. Wollstein tekee saman havainnon, minkä minäkin olen esittänyt lukuisissa kirjoituksissani.

“Free men are not economically equal, and economically equal men are not free.”

Täydellinen tasa-arvo ja yksilönvapaus merkitsee sitä, että valtiota veroineen ja velvoitteineen ei voi olla olemassa. Tällöin lähestytään libertarismin ideaa. En kuitenkaan julistaudu libertaristiksi vaan myönnyn siihen, että valtiolla on toistaiseksi olemassaolon oikeutensa, mutta mikäli yhteiskunnasta halutaan todella aidosti poliittisesti tasa-arvoinen, valtion jäsenyyden on oltava vapaaehtoista. Vapaaehtoisuus voi jäädä teoreettiseksi, eli lähes kaikki kuuluvat valtioon, koska sen ulkopuolelle jääminen olisi kahdesta vaihtoehdosta huonompi.

Seuraavan jutun tekstin kirjoitin alunperin Näkökulma foorumille eräänlaiseksi jäähyväisviestiksi foorumin viimeisinä päivinä. Kopioin sen myöhemmin blogiin. Siinä on tarkennuksia. 

http://propagandablogi.blogspot.fi/2015/02/vallankaappaus-2000-luvun-malliin.html

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5776
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #10 : pe 08.07.2016, 08:35:43 »

Tiedonvälityksen yksipuolisuudesta kertoo sekin, että on lähes mahdotonta löytää nettisivua tai muuta tietolähdettä, jossa puolustettaisiin poliittista tasa-arvoa ja väitettäisiin poliisin olevan totalitarismiin pyrkivä rikollisjärjestö, joka saa koko ajan lisää valtaa, ja jonka lonkerot ulottuvat joka paikkaan. Suomessa tällaisia väitteitä ei löydy kuin minun blogeistani, ja niillä ei ole monta lukijaa. ”Suuresta maailmassa” eli lähinnä Yhdysvalloissa sen sijaan on paljonkin poliisikriittistä toimintaa ja poliisia arvostelevia nettisivuja, mutta näissäkään tapauksissa kritiikin kärki ei suuntaudu varsinaisesti poliisiin vaan sen takana oleviin tahoihin kuten hallitukseen, kapitalisteihin, suurpääomaan, salaliittoihin ja mitä nyt keksitään. Poliisi nähdään vain välikappaleena jonkun vaikuttajaryhmän pyrkiessä diktatuuriin. Minun julkaisemissani kirjoituksissa sen sijaan nimenomaan poliisin itsensä katsotaan olevan se voima, joka vetelee langoista ja pyrkii yhä täydellisempään valtaan. Eduskunta, hallitus ja media ovat vain poliisin apupoikia, joiden tehtävä on poliisin vallan takaaminen ja lisääminen. Poliisiorganisaatio, jonka alun perin piti olla – ja se pitkään olikin – vain palvelija järjestelmän ylläpitämiseksi, on siirtynyt tai siirtymässä isännän paikalle. On tapahtumassa poliisien näkymätön vallankaappaus. Demokratian kulissit pidetään hämäyksen vuoksi pystyssä, vaikka todellinen järjestelmä onkin poliisidiktatuuri.

Poliisipropagandaa tulvii mediasta kaikilta kanavilta enemmän kuin minkään muun aatteen propagandaa milloinkaan aikaisemmin ihmiskunnan historiassa. Media on erilaisten kytkösten avulla taloudellisesti yhä enemmän poliisista riippuvainen. Mediasta käytettiin joskus aikaisemmin nimitystä ”vallan vahtikoira”, koska se tarkkaili vallankäyttäjiä ja kertoi kansalaisille heidän teoistaan virheitä salaamatta ja väärinkäytöksiä peittelemättä. Nykyinen media on alentanut itsensä poliisikoiraksi eli vallan kuuliaiseksi palvelijaksi.

olet oikeassa että kokonaisia kansoja voidaan kasvattaa ja manipuloida jopa diktatuurin alaisuuteen.
se kertoo lähinnä ihmisten harjaantumattomasta kriittisen ajattelun taidosta ja ihmiskunnan henkisen kehityksen hitaudesta.


Pohjois-Korea on vain suuren suuri vankila.

Vankilanjohtaja ja ihailijansa/alaisensa pitävät kurista huolen, mutta ulkoilla saa vaikka vatsa ei ole täysi.

Ei siinä sen kummempaa.
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

socrates

 • Vieras
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #11 : pe 08.07.2016, 08:55:58 »
Nyt on Dallasissa listitty poliiseja. Kunnon kapinahenkeä.

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #12 : pe 08.07.2016, 09:07:42 »
Kannatan poliittista tasa-arvoa sen äärimmäisimmässä ja absoluuttisimmassa muodossa.

Eli anarkiaa.

Lainaus
Se, että pieni klikki laatii mielivaltaisen määräyksen, jonka noudattamista aseistetut poliisit valvovat, ei ole tasa-arvon mukaista kahdesta eri syystä. 1. Koska klikin tahto asetetaan muiden tahdon yläpuolelle heitä sitovaksi pakkomääräykseksi. 2. Koska määräyksen valvojilla on enemmän oikeuksia ja vapauksia kuin valvottavilla.


Ongelma on huippuunsa kehittynyt propagandakoneisto joka tuottaa ihan uuden todellisuuden ihmisten päihin. Noin minuutti sitten Juha Sipilästä puhuttiin "tavallisena suomalaisena", vaikka hän kuuluu todella pieniin erityisryhmiin, miljonääreihin ja lestadiolaisiin. Newspeak hiipii Suomeenkin.

Kyseessä ei ole edes mikään varsinainen salaliitto, koska kaikki tapahtuu avoimesti ihmisten silmien alla, mutta heidät vain saadaan uskomaan, että asioiden kuuluu olla näin.

No, USA taitaa sortua sisällissotaan ja sen kätyri Iso-Britannia törmää demokratiaan.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #13 : pe 08.07.2016, 09:10:05 »
Nyt on Dallasissa listitty poliiseja. Kunnon kapinahenkeä.

USA:n poliisilaitos on järkyttävän korruptoitunut ja surkea laitos. Toki se on vain seurausta hallinnon kokonaistilasta.

https://en.wikipedia.org/wiki/A.C.A.B.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #14 : pe 08.07.2016, 09:15:45 »
Kyllä se on fiksu tuo Kopek. Ihmeellistä on, että muut ihmiset eivät tajua asiain laitaa.

Mitä asiain laitaa?

Etkö itsekään ymmärrä mitä julistat?

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #15 : pe 08.07.2016, 09:21:06 »
Dallasin tapaukseen ota toistaiseksi kantaa. Sen sijaan arvioin, mistä mustien kansalaisten joutuminen poliisin surmaamiksi, voisi johtua. Näitä tapauksiahan on uutisissa vähän väliä.

Merkittävin taustasyy lienee Yhdysvaltojen ankara rangaistuspolitiikka, jossa vähäisestäkin rikoksesta joutuu vuosiksi vankilaan, ja pahemmista rikoksista joutuu sen lisäksi teloituskammioon.

Kun rikoksesta kiinni jäämisen seuraukset ovat noin ankarat, epäilty voi pidätystilanteessa tarttua aseeseen ja epätoivoissaan ampua poliisin. Tämä vaara on poliisin tiedossa, joten se toimii annaltaehkäisevästi. Epäillyn jokaista liikettä seurataan, ja jos on vähänkään merkkejä siitä, että epäilty yrittää kaivaa asetta esille, poliisi toimii ensiksi. Jos tilanne johtaa ampumiseen, kyse voi olla kyse siitä, että poliisin hermot pettävät.

En usko, että kyseessä on johdonmukainen rasistinen poliisiväkivalta. Uhrit ovat mustia, koska kokemuksistaan johtuen poliisit pelkäävät heitä eniten. Crack-huuruissa oleva musta on tarpeeksi monesti tehnyt jotain hölmöä ja peruuttamatonta, joten poliisit pelkäävät pahinta tavatessaan mustan miehen epämääräisissä olosuhteissa. Ja tällöin voi tapahtua jotain ikävää. Mustat ovat yliedustettuina rikostilastoissa ja vankiloiden asukkaissa ja myös poliisien maalitauluina pidätystilanteissa.

En tiedä, mitä asialle voisi tehdä. Ei ehkä mitään. Ongelman juuret juontavat orjakauppiaiden aikaan.

socrates

 • Vieras
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #16 : pe 08.07.2016, 09:32:04 »
Dallasin tapaukseen ota toistaiseksi kantaa. Sen sijaan arvioin, mistä mustien kansalaisten joutuminen poliisin surmaamiksi, voisi johtua. Näitä tapauksiahan on uutisissa vähän väliä.

Merkittävin taustasyy lienee Yhdysvaltojen ankara rangaistuspolitiikka, jossa vähäisestäkin rikoksesta joutuu vuosiksi vankilaan, ja pahemmista rikoksista joutuu sen lisäksi teloituskammioon.

Kun rikoksesta kiinni jäämisen seuraukset ovat noin ankarat, epäilty voi pidätystilanteessa tarttua aseeseen ja epätoivoissaan ampua poliisin. Tämä vaara on poliisin tiedossa, joten se toimii annaltaehkäisevästi. Epäillyn jokaista liikettä seurataan, ja jos on vähänkään merkkejä siitä, että epäilty yrittää kaivaa asetta esille, poliisi toimii ensiksi. Jos tilanne johtaa ampumiseen, kyse voi olla kyse siitä, että poliisin hermot pettävät.

En usko, että kyseessä on johdonmukainen rasistinen poliisiväkivalta. Uhrit ovat mustia, koska kokemuksistaan johtuen poliisit pelkäävät heitä eniten. Crack-huuruissa oleva musta on tarpeeksi monesti tehnyt jotain hölmöä ja peruuttamatonta, joten poliisit pelkäävät pahinta tavatessaan mustan miehen epämääräisissä olosuhteissa. Ja tällöin voi tapahtua jotain ikävää. Mustat ovat yliedustettuina rikostilastoissa ja vankiloiden asukkaissa ja myös poliisien maalitauluina pidätystilanteissa.

En tiedä, mitä asialle voisi tehdä. Ei ehkä mitään. Ongelman juuret juontavat orjakauppiaiden aikaan.

Jotain on käsittämättömän pahasti pielessä, kun maassa makaava teloitetaan ampumalla ja vastaavia sattuu vähän väliä. Poliisiksi ei pidä ryhtyä, jos on taipumus silmittömiin paniikkireaktioihin tai haluaa muuten vain ammuskella ihmisiä.

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #17 : pe 08.07.2016, 09:41:20 »
Ongelmana ei ole niinkään ankarat rangaistukset vaan kaikenlaiset oheisrangaistukset, kuten vaikkapa hallinnolliset maksut omasta oikeusprosessista. Jos joutuu viikoksi vankilaan maksamattoman 100$ sakon takia, voi vapautuessaan olla valtiolle 500$ velkaa ja työtön.

Jos saa tuomion rikoksesta, voi joutua maksamaan 1500$/syytekohta kaikenlaisia hallintomaksuja. Korko on 12% ja perintämaksu 100$ per teko per perintäkerta. Jos ei maksa, ei voi hakea armahdusta, todistusta vapautuksesta, tietojen suojaamista jne.

Rikosrekisterin voi puhdistaa suorittamalla kaikki oikeuden määräämät toimenpiteet, joista osa on maksullisia ja kalliita.

Todella mätä ja syrjäyttävä systeemi.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #18 : pe 08.07.2016, 09:43:45 »
Jotain on käsittämättömän pahasti pielessä, kun maassa makaava teloitetaan ampumalla ja vastaavia sattuu vähän väliä. Poliisiksi ei pidä ryhtyä, jos on taipumus silmittömiin paniikkireaktioihin tai haluaa muuten vain ammuskella ihmisiä.

Mistähän ihmiset saavat päähänsä, että ongelmat ratkeavat ampumalla?

http://www.apa.org/action/resources/research-in-action/protect.aspx
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Päivän poliittiset (2)
« Vastaus #19 : pe 08.07.2016, 09:57:44 »

En usko, että kyseessä on johdonmukainen rasistinen poliisiväkivalta. Uhrit ovat mustia, koska kokemuksistaan johtuen poliisit pelkäävät heitä eniten. Crack-huuruissa oleva musta on tarpeeksi monesti tehnyt jotain hölmöä ja peruuttamatonta, joten poliisit pelkäävät pahinta tavatessaan mustan miehen epämääräisissä olosuhteissa.

Poliisiksi ei pidä ryhtyä, jos on taipumus silmittömiin paniikkireaktioihin tai haluaa muuten vain ammuskella ihmisiä.

Kaksi näkökulmaa asiaan. Järkevä, pohdiskeleva  ja socrulais-tahalainen.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu