Kirjoittaja Aihe: Politiikasta  (Luettu 1832 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10261
Politiikasta
« : su 18.09.2016, 11:00:33 »

Onkohan politiikan eräs yleinen ja isosti vaikuttava ongelma siinä että on näytetettävä uskottavalta. Toimija voi sisäistää kuvan ja sen jälkeen on etäusyys ratkaisujen tekemisen onnistumiseen max-esteellinen.

hibiscus

 • Vieras
Vs: Politiikasta
« Vastaus #1 : su 18.09.2016, 11:53:52 »

Onkohan politiikan eräs yleinen ja isosti vaikuttava ongelma siinä että on näytetettävä uskottavalta. Toimija voi sisäistää kuvan ja sen jälkeen on etäusyys ratkaisujen tekemisen onnistumiseen max-esteellinen.

Timo Soini ja Juha Sipilä eivät olisi koskaan päässeet teatterikouluun.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10261
Vs: Politiikasta
« Vastaus #2 : su 18.09.2016, 14:21:01 »
Timo Soini ja Juha Sipilä eivät olisi koskaan päässeet teatterikouluun.


Ehkä vanha kliseemantrasto on sillä tavoin vahva, että sen käyttäminen yhdistettynä poliittiseen huippuun takaa sen, ettei erityisempiä taitoja tarvita.

Sipilän puheen olen kuullut olevan jostain miltä ajalta lie. Samaako olisi koko päätäntäperusta? Koskaan ei nykypäivään perustuvaa. Toki noin, mutta se viiveen pituus!?

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 3906
Vs: Politiikasta
« Vastaus #3 : la 26.11.2016, 22:45:12 »
Kuuntelin autolla ajaessani uusintaa viime keväänä lähetetystä KulttuuriCoctail -ohjelmasta, jossa käsiteltiin rikoksia ja rangaistuksia. En kuunnellut ohjelman alkua enkä loppua vaan jonkin aikaa ohjelman keskivaiheilta. Kuuntelemassani osuudessa erityisen mielenkiintoisena pidän haastateltavana olleen Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin johtajan Tapio Lappi-Seppälän näkemyksiä siitä, miten rangaistusten koventaminen johtaa kierteeseen, jota on vaikea katkaista. "Lähinnä siitä seuraa se, että rangaistukset kovenevat ja toimivia yhdyskuntaseuraamuksia aletaan korvata huonommin toimivilla rangaistuksilla", Seppälä tiivistää. Hänellä on se käsitys, että mitä vähemmän ihmiset tietävät asioista, sitä ankarampia rangaistuksia he yleensä haluavat. Kun tieto lisääntyy, näkemykset lievenevät.

Olen huomannut tämän saman asian lukiessani foorumikirjoituksia. Foorumikirjoittaja, jolla ei ole kuin hyvin pinnallista tietoa laeista ja kriminaalipolitiikasta ja alan tutkimuksesta ja niin edelleen, syyttää oikeustaitosta pehmoilusta ja ehdottelee todellisia elinkautisia ja jopa kuolemanrangaistuksia vaivautumatta miettimään, mitä niillä saavutetaan, ja mikä on niiden hinta. Hänen mielipiteensä perustuvat pelkkiin tunteisiin ja kiihtymyksen tilaan, joihin hän itsensä piiskaa, ja jollaisten avulla populistipoliitikot ratsastavat vaalivoittoihin. Kyllä kansa tietää - nimittäin tyhmä kansa.

Lappi-Seppälän haastattelu alkaa noin 30 minuutin kohdalta, jos sen erityisesti haluaa kuunnella. Haastattelun osuus koko ohjelmasta on runsaat 11 minuuttia.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/02/04/tutkija-kovennusten-sijaan-viisaampia-ja-vaikuttavampia-rangaistuksia
« Viimeksi muokattu: la 26.11.2016, 22:47:31 kirjoittanut Kopek »

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 15460
Vs: Politiikasta
« Vastaus #4 : to 01.12.2016, 20:10:52 »
Uskottavuudella ei taida olla enää mitään väliä.

http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/paaministeri-juha-sipila-sai-korkeimman-kunniamerkin/6194150

Pääministeri Juha Sipilälle myönnettiin korkein kunniamerkki

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10261
Vs: Politiikasta
« Vastaus #5 : pe 02.12.2016, 12:41:29 »
Seppälä tiivistää. Hänellä on se käsitys, että mitä vähemmän ihmiset tietävät asioista, sitä ankarampia rangaistuksia he yleensä haluavat. Kun tieto lisääntyy, näkemykset lievenevät.


Voitko selittää, miten tämä vaikuttais olevan näin? Jotain arvelua vaikka.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 15460
Vs: Politiikasta
« Vastaus #6 : pe 02.12.2016, 13:02:47 »
Politiikka pois kouluista. Keskiasteen koulutuksessa voi sitten alkaa siitäkin riitelemään.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/461455-luulin-pirkkalan-monisteen-opettaneen-jotain-opettaja-kieltaytyy-jakamasta

"Luulin Pirkkalan monisteen opettaneen jotain" – opettaja kieltäytyy jakamasta kiisteltyä feminismi-kirjaa peruskoululaisille

Toki kirja voisi olla vapaavalintaisena tarjolla jos pitää kirjoittaa essee haluamastaan aiheesta.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 15823
Vs: Politiikasta
« Vastaus #7 : pe 02.12.2016, 22:17:22 »
Sipilällä on puutetta uskottavuudestaan, tämän kohun jälkeenkin. Ei ole oikein tottunut median pahaan puoleen. Pitää opetella mediakäytöstä.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 15460
Vs: Politiikasta
« Vastaus #8 : la 03.12.2016, 23:05:34 »
Suurin syy miksi politiikka kiinnostaa on se että aina joku jossain jaksaa repiä siitä hauskaa huumoria:


Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 15460
Vs: Politiikasta
« Vastaus #9 : to 15.12.2016, 15:30:48 »

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5604
Vs: Politiikasta
« Vastaus #10 : ma 09.01.2017, 19:21:09 »
Syyrian presidentti Bashar Al Assadista yksi huomio, hänen asenteensa lienee lientynyt.

Viime aikaisen uudisoinnin perusteella uskoisin, että hän jopa lahjoittasi pitkästä kaularangastaan vaikkapa nikaman tai kaksi Syyrian Valtion historiallisen museon kokoelmiin.

Siis sinne omaan vitriiniinsä, jos hän saisi Sisäisen ja Ulkovaltojen tuen jatkaa rauhaa rakastavana oman rakkaan Kansansa Isähahmona ja lempeänä suunnannäyttäjänä kokoamalla kaikki Islamin tyylisuunnat samaan paimentolaistelttaan..

Näin rauha palaisi taas ja kaikilla olisi hyvä tahto.
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10261
Vs: Politiikasta
« Vastaus #11 : la 16.12.2017, 10:14:42 »

Jos ajattelee politiikkaa, ja kansalaisten odotuksia erialaisina, niin voi olla, että tavallinen päivänpolitiikka on pientä vaikuttavian pykälien säätöä. Muuta se ei voi olla, eikä ehkä saakkaan olla. Suurempaa ei saataisi aikaan, tai jos yritettäisiin, kävisi kuten Sotelle, jos se edes on ratkaisevammin jotain uutta tuova, positiivisessa mielessä.

Isot muutokset menisevät jotenkin toisien, omalla tahdillaan.

Arvelu on siltä osin luonteva, koska vähän tällaista on kuullutkin sanottavan. Silti politiikalta voi joku lähteä odottamaan isompaa. Isompaa voidaan joskus jopa luvata. Jos isoa sitten tulee, niin yleensä ongelmana, jossain vaiheessa.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10261
Vs: Politiikasta
« Vastaus #12 : ma 29.01.2018, 20:49:01 »

Lähi vs kauko, jatkuvuus, ..?

Presidenttijuttu ollut tapetilla viime aikoina, kun on käyty vaaleja.

Presidentin rooliksi on erotettu selkeästi ulkopolitiikka, ja sisäpolitiikka halutaan jättää paljolti eduskunnalle. Presidentin ei nykykäsityksen mukaan tulisi paljoa sotkeutua sisäpolitiikkaan. Jokin taustapirun rooli jää, miten se vaikuttaneekin, käytännössä, josta ei tietoa välttämättä suoraan presidentillä itsellä, eikä vaikuttuneilla. Tavallinen tilanne kanssakäymisessä, joka tapauksessa.

Ulkopolitiikan korostus tehtävissä vie vähän harhaan. Voi olla jopa niin, että jotta ulkopolitiikkaan olisi edellytyksiä, tulisi oma maa tuntea sisäisesti tavallistakin paremmin. Näin uskaltaisin itse veikata tässä.

Perustelu on vaikeampi heittää ihan suoraan. Joskus kerrotaan, että hyvä vieraan kielen oppiminen lähtee siitä, että yksi kieli on kunnolla hallussa, siis se ns äidinkieli. Kulttuurien tuntemuksessa myös korostetaan omaa kulttuuritaustan tuntemusta, joka tosin tulee tunnetuksi vasten muita kulttuureja. Toimijuudessakin korostetaan joskus käytäntöä, ja teoria leijailevana vie pilveen, joskaan ei varsinaisesta huumeesta olisikaan kyse.

Vieraus on hyvä, ja liittyminen muuhun. Yksityisyritysten idea on lähitoimijuus, ja sen monaiset puolet. Yksilönvastuu on myös tärkeä, ja korostuu isoissakin muutoksissa, sillä yksilö on kohta, josta jokin lähtee, tai ei lähde.

Globaalisysteemien rinnalle tuodaan joskus aktiivisesti lähipolitiikkaa. Niitä ei haluta nähdä toisiaan poissulkevina. Patriotismi oireellisena voi olla ahnehtimisen seurausta ulospäin tilanteessa, joka ei anna edellytyksiä laajenemisille.

En osaa koota asiasta päätelmiä. Ihan poimintoja, kun tuli mieleen. Ajatuksia lähti TV-uutisista, jotka hetki sitten.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7215
 • Hai Sixteen!
Vs: Politiikasta
« Vastaus #13 : ke 14.02.2018, 02:26:54 »
Osmo Soininvaara on nyt analysoimassa varsin terävästi puolueiden historiaa, nykytilaa ja vikoja:

Kokoomus: http://www.soininvaara.fi/2018/02/11/suomen-puolueiden-tila-1-kokoomus/
Keskusta:   http://www.soininvaara.fi/2018/02/12/suomen-puolueiden-tila-2-keskusta/
Demarit:    http://www.soininvaara.fi/2018/02/13/suomen-puolueiden-tila-3-demarit/

Kokoomuksesta Soininvaara kirjoittaa:

Pro business, ei pro market

Suomesta puuttuu puolue, joka ajaisi toimivaa markkinataloutta. Tämä rooli kuuluisi luonnostaan kokoomukselle, mutta kokoomus ei sitä tehtävää täytä. Puolue ei ole pro market -puolue vaan pro business -puolue. Ero näkyy sellaisissa asioissa kuin suhtautumassa miljardien eurojen yritystukiin, apteekkien avaamisessa kilpailulle, suhtautumisessa kaupunkien ruuhkamaksuihin ja niin edelleen. Kun kunta myy tai vuokraa tonttia yritystoimintaan, pro business -puolue haluaa antaa sen alihintaan sopivasti valitulle toimijalle ja pro market -puolue luovuttaisi sen tarjouskilpailun perusteella eniten maksavalle.

Sillä, että Ruotsin sosialidemokraatit ovat (olleet?) markkinahenkisempi puolue kuin Suomen kokoomus. Saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa, että talous toimii Ruotsissa paremmin ja sosiaalisesti vastuullisemmin kuin matalan työllisyyden Suomessa.

"Elisabet Rehn oli viimeinen oikea puolustusministeri jolla oli munat."  - Pasi Majuri US 30.9.18

Paikalla Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1714
Vs: Politiikasta
« Vastaus #14 : ke 14.02.2018, 05:53:33 »
^ Olipa tarkkanäköisiä kirjoituksia Soininvaaralta! Toivottavasti kirjoittaa myös pienemmistä puolueista, ja omastaankin.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 3906
Vs: Politiikasta
« Vastaus #15 : ke 14.02.2018, 20:05:44 »
Soininvaara taitaa olla piilodemari. Hän kertoo Paavo Lipposen pyytäneen häntä vaihtamaan puoluetta. Olisi käynyt, mutta... "en voinut tehdä sellaista vihreille, mutta muuta estettä siihen ei olisi ollut".

"Kun aloittelin politiikassa, pidin demareita ehdottomana ykköspuolueena", Soininvaara kirjoittaa ja kertoo, että vihreät pohtivat aikoinaan, kannattaisiko yrittää vaikuttaa yhteiskuntaan demareiden sisältä vai perustaa erillinen puolue. "Totesimme, että meitä on niin vähän, että on parempi vaikuttaa ulkopuolelta."

Ja näin syntyi Vihreä Liike, ympäristöhenkinen melkeindemareiden porukka. Ei ihme, että puhutaan punavihreistä.

Soininvaara ei ehkä viitsi analysoida omaa puoluettaan samalla tavalla kuin kolmea suurta. Vihrelläkin on ehkä ollut hieman haparointia, eikä nykyinen puheenjohtaja taida olla kaikkien ehdoton suosikki.

Soininvaara on ollut niin kauan yhteiskunnan ylemmillä oksilla, että hänen käsityksensä siitä, miltä alempana näyttää, voi olla hämärtynyt. Tämähän on kaikkien eduskuntatason poliitikkojen ongelma. Vaikka edustaja olisi lähtöisin köyhästä taustasta, rahan virratessa ja etujen juostessa summat, jotka köyhille ovat suuria, alkavat tuntua pieniltä.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7215
 • Hai Sixteen!
Vs: Politiikasta
« Vastaus #16 : pe 16.02.2018, 01:12:33 »
Yleisön pyynnöstä Ode jatkoi vielä vihreiden analyysiin jota ei yritäkään ulkoa- vaan sisältäpäin.

Vihreät: http://www.soininvaara.fi/2018/02/15/suomen-puolueiden-tila-4-4-vihreat/

Minulle vihreiden perustaminen ajoittuu vuoteen 1976, kun perustimme Helsingin kuntavaaleja varten Helsinki-liike ry:n. Se oli kaupunkipoliittinen ryhmittymä, joka vastusti auton ylivaltaa liikennesuunnittelussa, rumia betonilaatikoita ja kaupungin liiallista kasvua (sic!).
...

Vihreät eivät olleet puhdas luonnonsuojeluliike, vaan mukana oli alun perin erilaisia nykyisin arvoliberalismiin liitettäviä aktiviteetteja.

Iltalehdellä oli missio leimata vihreät taistolaisten salajuoneksi, mutta tilanne oli pikemminkin päinvastoin. Se oli antiteesi taistolaisuudelle. Jos jokin poliittinen leima olisi pitänyt lyödä, olisi se ollut liberaalit, koska harvoista puoluetaustan omaavista liberaaleilla oli suuri yliedustus. Niinpä kun vihreät nousivat eduskuntaan, liberaalit poistuivat sieltä. Jotain symboliikkaa oli siinä, että saimme liberaalien entisen ryhmähuoneen.
...

Ekologinen lokero vahingossa

Vihreät olivat kuitenkin vallanneet politiikassa ekologisen lokeron, joka oli aivan erilainen kuin kuvittelimme.

Joku on vähätellyt vihreitä sanomalla, että ettehän te edusta oikeata kansaa, koska olette nuorten koulutettujen kaupunkilaisten puolue. Miten sen nyt ottaa. Tuo joukko on tehnyt kaikki historian vallankumoukset.

Tuo on se lokero, jota kaikki puolueet himoitsevat, mutta jonka vihreät valtasivat vähän erehdyksessä.


Vihreät on vaarallinen puolue. ;D
"Elisabet Rehn oli viimeinen oikea puolustusministeri jolla oli munat."  - Pasi Majuri US 30.9.18

Paikalla Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1714
Vs: Politiikasta
« Vastaus #17 : pe 16.02.2018, 04:25:55 »
^ Oma poimintani:

Oli myös niitä, jotka olisivat halunneet vihreistä tiukan syväekologisen puolueen. Tämä ristiriita sävytti vihreän eduskuntaryhmän toimintaa kahdeksan vuotta, 1987 – 95. Näitä syväekologisia puolueita perustettiin ympäri Eurooppaa, mutta en muista yhdenkään niistä päässeen yli prosentin kannatukseen.


Osaako joku selittää miksi näin oli ja on edelleen? Onko siis syväekologinen liike

1. Huuhaata, joka voidaan sivuuttaa turvallisesti
2. Radikaalia totuutta, joka on liian kivuliasta
3. ??