Kirjoittaja Aihe: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito  (Luettu 56567 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #800 : la 13.10.2018, 11:21:12 »
^ Jos Kopek pääsisi vallan ylikahvaan pääministeriksi tai tarkemmin sisäministeriksi, niin poistaisiko hän tolppapoliisit?
Nopeusrajoitukset?

Pääministerin ja sisäministerin valta ei riittäisi kameratolppien ja nopeusrajoitusten poistamiseen. Ylintä valtaa Suomessa käyttää Poliisi median tukemana, eikä hallitus voi tehdä kerralla niin isoa muutosta kuin olisi kameratolppien ja nopeusrajoitusten poistaminen.

Haluaisin, että kameratolpat poistettaisiin, ja nopeusrajoituksiin tehtäisiin väljennyksiä.

Kameratolppatie, joita on tulossa koko ajan lisää, on erittäin stressaavaa ja epämiellyttävä ajettava. Sain tästä taas toissa päivänä käytännön kokemusta, kun jouduin ajamaan pari sataa kilometriä eräällä tällaisella tiellä.

Kamerat ja nopeusrajoitukset vievät niin täydellisesti huomion, että esimerkiksi keskustelusta toisen ihmisen kanssa ei tule mitään. Vaikka kuuleekin, mitä toinen ihminen puhuu, hänen sanomaansa ei voi ajatella, koska mielen täyttävät ajatukset "muista tarkkailla kameroita", "viimeisin näkemäni nopeusrajoitusmerkki oli sata kilometriä tunnissa", "viimeisin näkemäni nopeusrajoitusmerkki oli kahdeksankymmentä kilometriä tunnissa". Kun “keskustelua” on käyty jonkin aikaa, ja toinen ihminen kysyy, “no, mitä mieltä olet”, hänelle joutuu vastaamaan, että “sorry, en ole pystynyt keskittymään siihen, mitä olet puhunut”. Jos toisen ihmisen kanssa antautuu oikeaan täysipainoiseen keskusteluun, ennen pitkää kamera välähtää, ja joutuu maksamaan sakkoa. Keskusteleminen tulee kalliiksi.

Varsinkin viimeisintä tien varressa ollutta nopeusrajoitusmerkkiä koskevat ajatukset karkaavat mielestä helposti, kun joku muu ajatus syrjäyttää ne. "Onpa kaunis maisema" tai "tuossapa mielenkiintoisen näköinen talo" syrjäyttää päällimmäisenä olleen ajatuksen "viimeisin näkemäni nopeusrajoitusmerkki oli sata kilometriä tunnissa". Tästä seuraa se, että kun sakkotolppa ilmestyy näkyviin, mieleen hiipii epävarmuus, että mikähän se nopeusrajoitus tässä nyt olikaan. Ajattelee, että ehkä se on sata kilometriä tunnissa. Haluaa kuitenkin pelata varman päälle, joten hidastaa vauhdin kahdeksaan kymppiin. Myöhemmin huomaa, että rajoitus taisi sittenkin olla sata kilometriä tunnissa.

Eilen kameratiellä ajaessani hidastin monen pöntön kohdalla turhaan edellä mainitusta syystä. Kun huomasin alentaneeni nopeutta turhaan, kiihdytin hetkeksi ylinopeuteen ja kirin menetetyn keskinopeuden kiinni, jotta en hidastaisi takana ajavia autoja.

Minulla ei ole virallisesti diagnosoitua ADHD:tä tai ADD:tä, mutta käytännössä tunnusmerkit ovat kuitenkin selvät. Yksi on juuri tuo edellä mainitsemani kyvyttömyys ajatella useita asioita yhtä aikaa. Kun uuden havainnon synnyttämä uusi ajatus tulee mieleen, se syrjäyttää täydellisesti edellisen ajatuksen. Sakkotiellä tuollainen on tietysti kohtalokasta. Ja yleensä muilla elämänalueilla se tarkoittaa sitä, että tekee paljon virheitä arkisissa asioissa, kun unohtaa asioita ja esineitä. Unohtamisen syy on juuri tuo uuden ajatuksen tuleminen entisen tilalle. Aktiivimuistissa ei tunnu olevan kuin yksi muistipaikka. Jos tietokonetermejä käytetään, niin eri ohjelmien samanaikainen moniajo ei onnistu.

Kameratolppia ei tulla poistamaan, vaan tienvarsien kauhugalleria sen kuin lisääntyy. Kameratiet ovat erityisesti keskittymis- ja muistiongelmaiselle stressaavia temppuratoja, joissa ei jaeta voittopalkintoja vaan joissa voi ainoastaan hävitä.

Ratkaisuehdotukseni nykyisen tilanteen helpottamiseksi on seuraava. Autoihin pitäisi olla saatavissa nopeudenrajoitin, joka ylläpitää auton vauhdin nopeusrajoitusten mukaisena. Laite olisi nykyisen kaltainen (minun autoissani ei ole edes tätä nykyisen kaltaista) “autocruise” sillä lisäominaisuudella, että se huomioisi vallitsevan nopeusrajoituksen. Tiedon se saisi matkapuhelinverkon kautta päivittyvästä GPS-navigaattorin karttatiedosta. Laite olisi siis automaattisen nopeudensäädön ja GPS-navigaattorin yhdistelmä.

Edellä mainitussa laitteessa voisi olla erilaisia asetuksia. Itse säätäisin sen siten, että se mahdollistaisi ylinopeuden silloin, kun kuljettaja haluaa kiihdyttää. Kun jalan nostaisi kaasulta, laite alkaisi taas ajaa nopeusrajoituksen mukaisesti. Tietysti laitteen saisi myös kokonaan pois päältä, mikäli haluaisi.

Tuo olisi minun ehdotukseni nykyisessä tilanteessa, jossa poliisi käyttää maassa peitellysti ylintä valtaa, eikä kameratolppia saa pois maanteiden varsilta. Ikävä kyllä, minun autoissani tuollaista laitetta ei tulisi olemaan, koska minulla ei olisi varaa sellaisiin. Ehkä niitä ei vanhoihin autoihin saisikaan.

Tietäen yleisen vastustuksen, mikä tuollaista laitetta vastaan on olemassa, sellaista ei tulla näkemään. Pääministeri ja sisäministerikään eivät sitä saisi aikaan. Ehkä he voisivat kuitenkin herättää keskustelua aiheesta. Mihin keskustelu johtaisi, se jäisi nähtäväksi.

Mitä nopeusrajoituksiin tulee, ne ansaitsisivat oman pidemmän kirjoituksensa, koska aihe on laaja. Lyhyesti sanottuna säätäisin niitä väljemmiksi. Minun mielestäni ne ovat nykyisin liian kaavamaiset ja monin paikoin liian tiukat ja epäloogiset. On kummallista, että leveällä vähäliikenteisellä valtatiellä on sama 80 km/h nopeusrajoitus kuin kapealla mutkaisella pikkutiellä. Ja sekin ihmetyttää, millä poliittisella päätöksellä 90 km/h ja 110 km/h välinopeudet on jätetty nopeusrajoitusasteikosta pois.

Olen ehdottanut joskus nopeusrajoitusten säätämistä demokraattisesti. Toisin sanoen kansalaiset päättäisivät niistä. Suurin sallittu nopeus olisi esimerkiksi 10 prosenttia korkeampi kuin se nopeus, miten kovaa autoilijat keskimäärin ajavat. Muutama prosentti nopeusskaalan ylä- ja alapäästä voitaisiin jättää huomioimatta, jotta muutama kaahari tai hidastelija ei liikaa vaikuttaisi keskinopeuteen.

Liikennepolitiikassa ja maantieliikenteessä vallitsee “Keisarin uudet vaatteet” tyyppinen tilanne, jossa kaikki näkevät totuuden, mutta kukaan ei voi tai uskalla sanoa sitä. Kun joku yrittää, hänet vaiennetaan.

Totuus on se, että nykyinen käytäntö on täysin sairas. Autotehtaat valmistavat tehokkaampia ja nopeampia autoja kuin  koskaan aikaisemmin, ja samaan aikaan maanteiden nopeusrajoitukset on kiristetty tiukimmiksi kuin koskaan ennen. Ja tätä tarkoituksella aiheutettua epäsuhtaa yritetään hoitaa ympäröimällä maantiet valvontalaitteilla kuin keskitysleirit aikoinaan ja järjestämällä poliisin toimesta aina vain hurjempia ja vaarallisempia takaa-ajoja.

Koko käsite “ylinopeus” voitaisiin poistaa nykytekniikan avulla seuraavien 10-20 vuoden aikana. Uudistuksen myötä säästyisi ihmishenkiä, kun kovalla ylinopeudella ajetut surmankolarit loppuisivat. Ei olisi poliisin hurjia takaa-ajoja, ei olisi ylinopeussakkoja, ei tarvittaisi tolppakameroita, liikenne olisi turvallisempaa ja vähemmän stressaavaa.

Edellä esittämääni kokonaisuudistusta ei tehdä, koska poliisin talutusnuorassa oleva valtakunnanpolitiikkaa ohjaileva media hyötyy taloudellisesti nykykäytännöstä. Se saa rahakkaita uutisia surmankolareista ja julkkisten ylinopeussakoista ja kansalaisten sakkopelosta ja kaikesta turhasta “showsta”, joka tähän aiheeseen liittyy. Valtio hyötyy, koska se saa sakkorahaa ja pystyy nopeusrajoitusten ja sakottamisen avulla kasvattamaan kansalaisista nöyriä ja tottelevaisia alaisia. Autotehtaat saavat parhaat tuotot tehokkaista ja nopeista autoista, joilla ihmiset eivät kuitenkaan saa ajaa kovaa. Ja poliisi hyötyy, kun ylinopeudet antavat sille tilaisuuden oman erityisaseman korostamiseen ihmisiä kiusaamalla ja nöyryyttämällä.

Kansalaisten hallussa olevia aseita kontrolloidaan monin eri säädöksin. Aseiden hallussapidosta, käytöstä ja ominaisuuksista on tarkat määräykset. Tavoitteena on, että aseet eivät aiheuttaisi vaaraa kenellekään.

Kaikkein vaarallisin ja eniten ihmishenkiä vaativa ase, auto, on jätetty vapaasti kenen tahansa saataville. Auton “kaliiberia” ei säädellä mitenkään. Kaikkein tehokkainkin nelipyöräinen ase on vapaasti kenen tahansa ostettavissa, kunhan vain raha riittää. Ja käytettynä niitä saavat nuorisokoplatkin, mikä näkyy lehtien irtonumeromyyntiä lisäävinä surmanuutisina.

Miltä tuntuisi, jos R-kioskilta voisi ostaa täysin vapaasti konepistooleja ja panssarintorjunta-aseita ja ilmatorjuntatykkejä, ja niillä aiheutettuja surmatöitä yritettäisiin ehkäistä sinne tänne asennettujen kameratolppien ja satunnaisten poliisiratsioiden avulla. Lehdet kertoisivat päivittäin uutisia aseilla tehdyistä raaoista surmatöistä ja poliisin hurjista tulitaisteluista aseiden omistajien kanssa. Kenellekään ei tulisi mieleen, voisiko asian juurisyylle tehdä mitään.

Tämä on tilanne maantieliikenteen kohdalla. Tappaminen jatkuu, koska se on viihdettä, ja koska viihde on bisnestä.

(Liite)

Panisin tähän malliksi kaksi toissa päivänä ottamaani kuvaa kahdelta eri maantieltä, joissa on sama nopeusrajoitus, mutta en saa niitä ulos kännykästä. Kun yhdistän kännykän kaapelilla tietokoneeseen, viimeksi mainittu menee jumiin (tai pitää odottaa tuntitolkulla). Jos yritän ladata kuvat suoraan kännykästä jonnekin, tuo “jokin” ei avaa kuvakansiota, joka on erillisellä muistikortilla.

Seuraavat korvaavat esimerkit ovat Googlen tienäkymistä. Molemmilla maanteillä on sama 80 km/h nopeusrajoitus.

https://www.google.com/maps/@62.7400408,27.5654136,3a,90y,2.34h,87.28t/data=!3m6!1e1!3m4!1sthrONlQ07Zq4mtwEir7Ffg!2e0!7i13312!8i6656

https://www.google.com/maps/@63.0948166,26.3086638,3a,75y,337.86h,84.94t/data=!3m6!1e1!3m4!1smNVGQI0K8lxd7jrh813YWg!2e0!7i13312!8i6656
« Viimeksi muokattu: la 13.10.2018, 11:36:36 kirjoittanut Kopek »

hibiscus

 • Vieras
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #801 : la 13.10.2018, 12:02:06 »
^ Jos Kopek pääsisi vallan ylikahvaan pääministeriksi tai tarkemmin sisäministeriksi, niin poistaisiko hän tolppapoliisit?
Nopeusrajoitukset?

Pääministerin ja sisäministerin valta ei riittäisi kameratolppien ja nopeusrajoitusten poistamiseen. Ylintä valtaa Suomessa käyttää Poliisi median tukemana, eikä hallitus voi tehdä kerralla niin isoa muutosta kuin olisi kameratolppien ja nopeusrajoitusten poistaminen.

Haluaisin, että kameratolpat poistettaisiin, ja nopeusrajoituksiin tehtäisiin väljennyksiä.

Kameratolppatie, joita on tulossa koko ajan lisää, on erittäin stressaavaa ja epämiellyttävä ajettava. Sain tästä taas toissa päivänä käytännön kokemusta, kun jouduin ajamaan pari sataa kilometriä eräällä tällaisella tiellä.

Kamerat ja nopeusrajoitukset vievät niin täydellisesti huomion, että esimerkiksi keskustelusta toisen ihmisen kanssa ei tule mitään. Vaikka kuuleekin, mitä toinen ihminen puhuu, hänen sanomaansa ei voi ajatella, koska mielen täyttävät ajatukset "muista tarkkailla kameroita", "viimeisin näkemäni nopeusrajoitusmerkki oli sata kilometriä tunnissa", "viimeisin näkemäni nopeusrajoitusmerkki oli kahdeksankymmentä kilometriä tunnissa". Kun “keskustelua” on käyty jonkin aikaa, ja toinen ihminen kysyy, “no, mitä mieltä olet”, hänelle joutuu vastaamaan, että “sorry, en ole pystynyt keskittymään siihen, mitä olet puhunut”. Jos toisen ihmisen kanssa antautuu oikeaan täysipainoiseen keskusteluun, ennen pitkää kamera välähtää, ja joutuu maksamaan sakkoa. Keskusteleminen tulee kalliiksi.

Varsinkin viimeisintä tien varressa ollutta nopeusrajoitusmerkkiä koskevat ajatukset karkaavat mielestä helposti, kun joku muu ajatus syrjäyttää ne. "Onpa kaunis maisema" tai "tuossapa mielenkiintoisen näköinen talo" syrjäyttää päällimmäisenä olleen ajatuksen "viimeisin näkemäni nopeusrajoitusmerkki oli sata kilometriä tunnissa". Tästä seuraa se, että kun sakkotolppa ilmestyy näkyviin, mieleen hiipii epävarmuus, että mikähän se nopeusrajoitus tässä nyt olikaan. Ajattelee, että ehkä se on sata kilometriä tunnissa. Haluaa kuitenkin pelata varman päälle, joten hidastaa vauhdin kahdeksaan kymppiin. Myöhemmin huomaa, että rajoitus taisi sittenkin olla sata kilometriä tunnissa.

Eilen kameratiellä ajaessani hidastin monen pöntön kohdalla turhaan edellä mainitusta syystä. Kun huomasin alentaneeni nopeutta turhaan, kiihdytin hetkeksi ylinopeuteen ja kirin menetetyn keskinopeuden kiinni, jotta en hidastaisi takana ajavia autoja.

Minulla ei ole virallisesti diagnosoitua ADHD:tä tai ADD:tä, mutta käytännössä tunnusmerkit ovat kuitenkin selvät. Yksi on juuri tuo edellä mainitsemani kyvyttömyys ajatella useita asioita yhtä aikaa. Kun uuden havainnon synnyttämä uusi ajatus tulee mieleen, se syrjäyttää täydellisesti edellisen ajatuksen. Sakkotiellä tuollainen on tietysti kohtalokasta. Ja yleensä muilla elämänalueilla se tarkoittaa sitä, että tekee paljon virheitä arkisissa asioissa, kun unohtaa asioita ja esineitä. Unohtamisen syy on juuri tuo uuden ajatuksen tuleminen entisen tilalle. Aktiivimuistissa ei tunnu olevan kuin yksi muistipaikka. Jos tietokonetermejä käytetään, niin eri ohjelmien samanaikainen moniajo ei onnistu.

Kameratolppia ei tulla poistamaan, vaan tienvarsien kauhugalleria sen kuin lisääntyy. Kameratiet ovat erityisesti keskittymis- ja muistiongelmaiselle stressaavia temppuratoja, joissa ei jaeta voittopalkintoja vaan joissa voi ainoastaan hävitä.

Ratkaisuehdotukseni nykyisen tilanteen helpottamiseksi on seuraava. Autoihin pitäisi olla saatavissa nopeudenrajoitin, joka ylläpitää auton vauhdin nopeusrajoitusten mukaisena. Laite olisi nykyisen kaltainen (minun autoissani ei ole edes tätä nykyisen kaltaista) “autocruise” sillä lisäominaisuudella, että se huomioisi vallitsevan nopeusrajoituksen. Tiedon se saisi matkapuhelinverkon kautta päivittyvästä GPS-navigaattorin karttatiedosta. Laite olisi siis automaattisen nopeudensäädön ja GPS-navigaattorin yhdistelmä.

Edellä mainitussa laitteessa voisi olla erilaisia asetuksia. Itse säätäisin sen siten, että se mahdollistaisi ylinopeuden silloin, kun kuljettaja haluaa kiihdyttää. Kun jalan nostaisi kaasulta, laite alkaisi taas ajaa nopeusrajoituksen mukaisesti. Tietysti laitteen saisi myös kokonaan pois päältä, mikäli haluaisi.

Tuo olisi minun ehdotukseni nykyisessä tilanteessa, jossa poliisi käyttää maassa peitellysti ylintä valtaa, eikä kameratolppia saa pois maanteiden varsilta. Ikävä kyllä, minun autoissani tuollaista laitetta ei tulisi olemaan, koska minulla ei olisi varaa sellaisiin. Ehkä niitä ei vanhoihin autoihin saisikaan.

Tietäen yleisen vastustuksen, mikä tuollaista laitetta vastaan on olemassa, sellaista ei tulla näkemään. Pääministeri ja sisäministerikään eivät sitä saisi aikaan. Ehkä he voisivat kuitenkin herättää keskustelua aiheesta. Mihin keskustelu johtaisi, se jäisi nähtäväksi.

Mitä nopeusrajoituksiin tulee, ne ansaitsisivat oman pidemmän kirjoituksensa, koska aihe on laaja. Lyhyesti sanottuna säätäisin niitä väljemmiksi. Minun mielestäni ne ovat nykyisin liian kaavamaiset ja monin paikoin liian tiukat ja epäloogiset. On kummallista, että leveällä vähäliikenteisellä valtatiellä on sama 80 km/h nopeusrajoitus kuin kapealla mutkaisella pikkutiellä. Ja sekin ihmetyttää, millä poliittisella päätöksellä 90 km/h ja 110 km/h välinopeudet on jätetty nopeusrajoitusasteikosta pois.

Olen ehdottanut joskus nopeusrajoitusten säätämistä demokraattisesti. Toisin sanoen kansalaiset päättäisivät niistä. Suurin sallittu nopeus olisi esimerkiksi 10 prosenttia korkeampi kuin se nopeus, miten kovaa autoilijat keskimäärin ajavat. Muutama prosentti nopeusskaalan ylä- ja alapäästä voitaisiin jättää huomioimatta, jotta muutama kaahari tai hidastelija ei liikaa vaikuttaisi keskinopeuteen.

Liikennepolitiikassa ja maantieliikenteessä vallitsee “Keisarin uudet vaatteet” tyyppinen tilanne, jossa kaikki näkevät totuuden, mutta kukaan ei voi tai uskalla sanoa sitä. Kun joku yrittää, hänet vaiennetaan.

Totuus on se, että nykyinen käytäntö on täysin sairas. Autotehtaat valmistavat tehokkaampia ja nopeampia autoja kuin  koskaan aikaisemmin, ja samaan aikaan maanteiden nopeusrajoitukset on kiristetty tiukimmiksi kuin koskaan ennen. Ja tätä tarkoituksella aiheutettua epäsuhtaa yritetään hoitaa ympäröimällä maantiet valvontalaitteilla kuin keskitysleirit aikoinaan ja järjestämällä poliisin toimesta aina vain hurjempia ja vaarallisempia takaa-ajoja.

Koko käsite “ylinopeus” voitaisiin poistaa nykytekniikan avulla seuraavien 10-20 vuoden aikana. Uudistuksen myötä säästyisi ihmishenkiä, kun kovalla ylinopeudella ajetut surmankolarit loppuisivat. Ei olisi poliisin hurjia takaa-ajoja, ei olisi ylinopeussakkoja, ei tarvittaisi tolppakameroita, liikenne olisi turvallisempaa ja vähemmän stressaavaa.

Edellä esittämääni kokonaisuudistusta ei tehdä, koska poliisin talutusnuorassa oleva valtakunnanpolitiikkaa ohjaileva media hyötyy taloudellisesti nykykäytännöstä. Se saa rahakkaita uutisia surmankolareista ja julkkisten ylinopeussakoista ja kansalaisten sakkopelosta ja kaikesta turhasta “showsta”, joka tähän aiheeseen liittyy. Valtio hyötyy, koska se saa sakkorahaa ja pystyy nopeusrajoitusten ja sakottamisen avulla kasvattamaan kansalaisista nöyriä ja tottelevaisia alaisia. Autotehtaat saavat parhaat tuotot tehokkaista ja nopeista autoista, joilla ihmiset eivät kuitenkaan saa ajaa kovaa. Ja poliisi hyötyy, kun ylinopeudet antavat sille tilaisuuden oman erityisaseman korostamiseen ihmisiä kiusaamalla ja nöyryyttämällä.

Kansalaisten hallussa olevia aseita kontrolloidaan monin eri säädöksin. Aseiden hallussapidosta, käytöstä ja ominaisuuksista on tarkat määräykset. Tavoitteena on, että aseet eivät aiheuttaisi vaaraa kenellekään.

Kaikkein vaarallisin ja eniten ihmishenkiä vaativa ase, auto, on jätetty vapaasti kenen tahansa saataville. Auton “kaliiberia” ei säädellä mitenkään. Kaikkein tehokkainkin nelipyöräinen ase on vapaasti kenen tahansa ostettavissa, kunhan vain raha riittää. Ja käytettynä niitä saavat nuorisokoplatkin, mikä näkyy lehtien irtonumeromyyntiä lisäävinä surmanuutisina.

Miltä tuntuisi, jos R-kioskilta voisi ostaa täysin vapaasti konepistooleja ja panssarintorjunta-aseita ja ilmatorjuntatykkejä, ja niillä aiheutettuja surmatöitä yritettäisiin ehkäistä sinne tänne asennettujen kameratolppien ja satunnaisten poliisiratsioiden avulla. Lehdet kertoisivat päivittäin uutisia aseilla tehdyistä raaoista surmatöistä ja poliisin hurjista tulitaisteluista aseiden omistajien kanssa. Kenellekään ei tulisi mieleen, voisiko asian juurisyylle tehdä mitään.

Tämä on tilanne maantieliikenteen kohdalla. Tappaminen jatkuu, koska se on viihdettä, ja koska viihde on bisnestä.

(Liite)

Panisin tähän malliksi kaksi toissa päivänä ottamaani kuvaa kahdelta eri maantieltä, joissa on sama nopeusrajoitus, mutta en saa niitä ulos kännykästä. Kun yhdistän kännykän kaapelilla tietokoneeseen, viimeksi mainittu menee jumiin (tai pitää odottaa tuntitolkulla). Jos yritän ladata kuvat suoraan kännykästä jonnekin, tuo “jokin” ei avaa kuvakansiota, joka on erillisellä muistikortilla.

Seuraavat korvaavat esimerkit ovat Googlen tienäkymistä. Molemmilla maanteillä on sama 80 km/h nopeusrajoitus.

https://www.google.com/maps/@62.7400408,27.5654136,3a,90y,2.34h,87.28t/data=!3m6!1e1!3m4!1sthrONlQ07Zq4mtwEir7Ffg!2e0!7i13312!8i6656

https://www.google.com/maps/@63.0948166,26.3086638,3a,75y,337.86h,84.94t/data=!3m6!1e1!3m4!1smNVGQI0K8lxd7jrh813YWg!2e0!7i13312!8i6656

Olen jo kauan epäillyt, onko Kopekin mielenterveys kunnossa. En epäile tuon kirjoituksen jälkeen. Miksei hän voisi tyytyä voimassaoleviin nopeusrajoituksiin? Jos tuolla tavalla yrittää vastustaa auktoriteettejä, niin kyseessä on mielenterveyshäiriö. Paljonko Kopek voittaa ajassa tuolla sahaavalla ajotavalla.Hän aiheuttaa vaaraa muulle liikenteelle, pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Ajokortii pois tuollaisilta liikennesäännösstä piittamattomalta mielenvikaiselta. Hänen ehdottamansa nopeusrajoitin ei ole mikään nopeusrajoitin. Poliisit ovat turvaamassa myöskin Kopekin turvallisuutta. Jos olisin Kopekin tytär, niin en uskaltaisi jättää lastani noin epävakaan henkilön hoiviin. Hakisin lähestymiskieltoa.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #802 : la 13.10.2018, 12:09:31 »
Hibiscus onnistuu alittamaan jopa itsensä yllä olevassa kommentissaan.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #803 : la 13.10.2018, 21:30:43 »
Esitin aikaisemmassa kirjoituksessani seuraavaa ennen kuin olin nähnyt viimeisimpiä uutisia:

Kansalaisten hallussa olevia aseita kontrolloidaan monin eri säädöksin. Aseiden hallussapidosta, käytöstä ja ominaisuuksista on tarkat määräykset. Tavoitteena on, että aseet eivät aiheuttaisi vaaraa kenellekään.

Kaikkein vaarallisin ja eniten ihmishenkiä vaativa ase, auto, on jätetty vapaasti kenen tahansa saataville. Auton “kaliiberia” ei säädellä mitenkään. Kaikkein tehokkainkin nelipyöräinen ase on vapaasti kenen tahansa ostettavissa, kunhan vain raha riittää. Ja käytettynä niitä saavat nuorisokoplatkin, mikä näkyy lehtien irtonumeromyyntiä lisäävinä surmanuutisina.

Miltä tuntuisi, jos R-kioskilta voisi ostaa täysin vapaasti konepistooleja ja panssarintorjunta-aseita ja ilmatorjuntatykkejä, ja niillä aiheutettuja surmatöitä yritettäisiin ehkäistä sinne tänne asennettujen kameratolppien ja satunnaisten poliisiratsioiden avulla. Lehdet kertoisivat päivittäin uutisia aseilla tehdyistä raaoista surmatöistä ja poliisin hurjista tulitaisteluista aseiden omistajien kanssa. Kenellekään ei tulisi mieleen, voisiko asian juurisyylle tehdä mitään.

Tämä on tilanne maantieliikenteen kohdalla. Tappaminen jatkuu, koska se on viihdettä, ja koska viihde on bisnestä.


Tuskin olin saanut tuon eilen kirjoittamani ja tänä aamuna viimeistelemäni jutun lähetettyä, kun näin uutisen, joka oli kuin havaintoesimerkki siitä, mitä olin kirjoittanut.

Ilta-Sanomat repii rahaa kuolemalla.

Poliisi: Kalajoen turma-auton kuljettaja ajoi reilusti yli 150 km/h
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005863390.html

4 avointa kysymystä: Nämä asiat ovat yhä hämärän peitossa Kalajoen onnettomuudessa
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005863605.html

Kalajoen onnettomuuspaikalle ilmestyi kukkia ja kynttilöitä – ”Eivät auttaneet turvatyynyt määräänsä enempää, vauhti oli varmasti todella kova”
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005863279.html

Kalajoen turma on valitettavan tyypillinen nuoren kuljettajan onnettomuus
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005863346.html

Iltalehden kuolemapornoa:

Kalajoella itkettiin kynttilöiden vierellä - onnettomuuspaikalla useita nuoria
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/3fed9c33-c20f-4956-bb52-e720d9cd3020_u0.shtml

Kalajoen turma-autolla oli nopeutta reilusti yli 150 kilometriä tunnissa - Poliisi pääsee kuulemaan onnettomuudessa henkiin jäänyttä todennäköisesti alkuviikosta
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/0855759f-5033-4b57-b2bd-4c1c92f5a318_u0.shtml

Öinen näky hiljensi Kalajoen turmapaikan naapurissa asuvan Tepon: ”Maantiellä välkkyi sininen hälytysajoneuvojen valomeri”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/809e645a-1310-4866-948e-1f837c21e33e_u0.shtml

Kolme nuorta on poissa, suuri suru laskeutui Kalajoelle: ”Täällä kaikki ovat toisilleen tuttuja”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/e323c7fa-bb41-4657-8c04-277c59f58ded_u0.shtml

Koskettava tilaisuus Kalajoen uhrien muistoksi - ”Tärkeintä on, ettemme jää yksin surun kanssa”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/66617d39-f265-4258-ab39-03d9b2c7da60_u0.shtml

Jokainen Ilta-Sanomien ja Iltalehden uutissivun klikkaus ja irtonumeron myynti tuo lehdille rahaa. Samalla sivulla, missä kerrotaan nuorten traagisesta kuolemasta, autotalli.com mainostaa toinen toistaan tehokkaampia (BMW,  Audi, Lamborghini, Bentley, Mercedes Benz, Volvo) ja nopeampia "Unelma-autoja".

Kuolema maantiellä on iltapäivälehtien kannalta vuodesta toiseen jatkuvaa bisnestä, eikä sitä haluta lopettaa. Sitä kuitenkin voitaisiin vähentää radikaalisti, jos liikennepolitiikassa otettasiin aivan uudenlainen suunta. Ensimmäinen askel voisi olla se, että autojen huippunopeudet rajoitettaisiin tekinisellä laitteella aivan kuten raskaan liikenteen ajoneuvojen nopeudet on rajoitettu. Miksi auton pitää kulkea huomattavasti yli 150 kilometriä tunnissa, jos suurin sallittu nopeus suomalaisella moottoritiellä on 120 kilometriä tunnissa.

Tulevaisuuden autot voitaisiin varustaa laitteilla, jotka estäisivät suurimman osan onnettomuuksista. Autoissa olisi automatiikkaa, joka hillitsisi ja säätelisi nopeuksia ja estäisi yhteentörmäyksiä. Lisäksi autot olisivat kulunvalvonnan piirissä kuten junat. Tietokone tietäisi kunkin auton sijainnin ja voisi siten estää niitä törmäämästä toisiinsa esimerkiksi risteyksissä. Jos kuljettaja yrittäisi ajaa toisen auton eteen, automatiikka varoittaisi ja estäisi auton etenemisen. Järjestelmä helpottaisi myös ruuhkia säätelemällä autojen nopeudet sopiviksi, niin että ne mahdollisimman vähän hidastaisivat toinen toisensa ajamista. Autot olivat pääosin itseajavia, mutta ne olisivat lisäksi yhteydessä keskenään sekä järjestelmää valvovaan keskustietokoneeseen.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #804 : la 13.10.2018, 22:46:51 »
Tuossa tapauksessa kai kyse oli silti vain siitä, että kusipää kaahasi ylinopeutta ja siten tappoi kaverinsa.
Darwin-award kuskille, muut olivat turhia kuolemia.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #805 : la 13.10.2018, 23:17:16 »
Tuossa tapauksessa kai kyse oli silti vain siitä, että kusipää kaahasi ylinopeutta ja siten tappoi kaverinsa.
Darwin-award kuskille, muut olivat turhia kuolemia.

Surullista kun nuorten näyttämishalu aikaansaa tuollaista.

Autossa näyttää ainakin MTV:n videolta katsottuna olevan aivan täysin sileät renkaat. Hienot vanteet tosin.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kaksi-kalajoen-onnettomuudessa-kuolleista-veljeksia-isoveli-toimi-turma-auton-kuljettajana/7114054#gs.trRwcL8
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #806 : su 14.10.2018, 11:34:31 »
Tuossa tapauksessa kai kyse oli silti vain siitä, että kusipää kaahasi ylinopeutta ja siten tappoi kaverinsa.
Darwin-award kuskille, muut olivat turhia kuolemia.

Tyypillinen amerikkalaisen republikaanipuolueen trumppilaisen siiven kannattajan mielipide. Eli vika on aina yksilöissä. Ongelmaa yritetään hoitaa poliisin swat-yksiköiden ja vankilakompleksin ja tappavien ruiskeiden avulla. Nämä menetelmät tulevat kalliiksi, eivätkä tulokset eivät ole kovin vakuuttavia, koska näitä keinoja voidaan käyttää vasta, kun jotain ikävää on jo tapahtunut. Eikö olisi parempi yrittää ehkäistä ikävät asiat ennakolta.

En tunne ketään oman ikäluokkani kaveripiiristä, joka ei olisi nuorena ajokortin saaneena joskus vähän "hurjastellut". Olemmeko me siis kaikki k-päitä, vai vaaditaanko tuon tittelin saamiseksi myös huonoa tuuria, että jotain ikävää tapahtuu.

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #807 : su 14.10.2018, 11:39:55 »
Tyypillinen amerikkalaisen republikaanipuolueen trumppilaisen siiven kannattajan mielipide. Eli vika on aina yksilöissä. Ongelmaa yritetään hoitaa poliisin swat-yksiköiden ja vankilakompleksin ja tappavien ruiskeiden avulla. Nämä menetelmät tulevat kalliiksi, eivätkä tulokset eivät ole kovin vakuuttavia, koska näitä keinoja voidaan käyttää vasta, kun jotain ikävää on jo tapahtunut. Eikö olisi parempi yrittää ehkäistä ikävät asiat ennakolta.

Tosiaan. Amerikassa on aivan valtavasti väkeä vankiloissa ja rikollisuus huippusuosiossa. Eikös sen pitäisi olla juuri toisinpäin kun tuomiot ovat siellä kovinkin ankaria ja pahimmiksi kuvitellut lopetetaan sähköllä tai myrkyllä.

Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Saares

 • Konkari
 • Viestejä: 2110
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #808 : su 14.10.2018, 12:22:58 »
Ainoa vaara liikenteessä on istuimen ja ohjauspyörän välissä. Kopekilaiset toki voisivat vähentää liikenteen vaarallisuutta pysymällä sieltä poissa. Tuolla asenteella aiheutetaan vaaraa muille tielläliikkuville (säännöt kuten nopeusrajoitukset eivät koske minua, kun näet poliisin, hyppää autosta ja lähde juoksemaan metsään, poliisi haluaa vain nöyryyttää ajajia ja haitata liikennettä). Jonkinlainen psykologinen testi ajokortinhakijoille karsisi ehkä pahimmat tapaukset. Ei sekään ketään ajamasta estäisi joten toivotontaa taitaa olla utopia liikenteen turvallisuuden lisäämisestä.

hibiscus

 • Vieras
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #809 : su 14.10.2018, 12:55:52 »
Hibiscus onnistuu alittamaan jopa itsensä yllä olevassa kommentissaan.

Yllä olevat kommentit taitavat olla enimmäkseen sinun käsialaasi. Jos sinua arvostellaan, niin ihan syystäkin, mutta arvostelut ovat tietenkin rimanalituksia. Ihmettelen, kuinka sinä olet saanut ajokortin. Montako kertaa yritit? Paljonko sinulla on säästynyt aikaa kaahaillessasi ylinopeutta ja vaarantaessasi muiden tiellä liikkujien hengen? Olen edelleenkin sitä mieltä, että sinulta tulisi takavarikoida ajokortti pysyvästi. Oletko koskaan ajatellut että olet monessa muussakin asiassa epänormaali?

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #810 : su 14.10.2018, 13:27:46 »
Hibiscus onnistuu alittamaan jopa itsensä yllä olevassa kommentissaan.

Yllä olevat kommentit taitavat olla enimmäkseen sinun käsialaasi. Jos sinua arvostellaan, niin ihan syystäkin, mutta arvostelut ovat tietenkin rimanalituksia. Ihmettelen, kuinka sinä olet saanut ajokortin. Montako kertaa yritit? Paljonko sinulla on säästynyt aikaa kaahaillessasi ylinopeutta ja vaarantaessasi muiden tiellä liikkujien hengen? Olen edelleenkin sitä mieltä, että sinulta tulisi takavarikoida ajokortti pysyvästi. Oletko koskaan ajatellut että olet monessa muussakin asiassa epänormaali?

Mietin myöhemmin, että olisi ehkä pitänyt kirjoittaa "how low you can go", mutta tuli kirjoitettua noin.

Hibiscuksen esittämät kysymykset sisältävät olettamuksia. Mistähän ne ovat peräisin. En muista kertoneeni, että olen vaarantanut muiden tiellä liikkujien hengen sen enempää kuin tiellä liikkujat keskimäärin vaarantavat toistensa hengen. Tosiasiahan on nimittäin se, että tiellä liikkuminen sisältää aina vaaran elementin. Jopa kävellessä voi vaarantaa muiden hengen. Tönäisee ruuhkassa toisen vahingossa bussin alle tai aiheuttaa toisen ihmisen kohtalokkaan kaatumisen liukkaalla tai jotain muuta. Pyöräilijätkin ovat aiheuttaneet muiden tiellä liikkujien kuolemia. Ja auto on tappajana omaa luokkaansa.

Toistaiseksi kukaan ei ole kuollut eikä edes loukkaantunut tiellä liikkumiseni seurauksena. Missä määrin olen vaarantanut joidenkin hengen, sitä en pysty itse arviomaan. Tavoitteeni on joka tapauksessa olla vaarantamatta kenenkään henkeä. Ja ajokortin sain ensimmäisellä yrityksellä, jos tällä asialla nyt on jotain merkitystä.

Mitä tulee siihen, että olisin "monessa muussakin" (kuin missä) "asiassa epänormaali", niin se riippuu epänormaaliuden määrittelemisestä. Onko nykyisessä transihmisten ja vähemmistöjen maailmassa enää mikään epänormaalia. Foorumeille kirjoittavien joukossa epänormaaleja vasta onkin ellei sitten foorumien täyshullu meininki ole luonut uutta standardia käsitteelle normaali.

hibiscus

 • Vieras
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #811 : su 14.10.2018, 13:38:47 »
Hibiscus onnistuu alittamaan jopa itsensä yllä olevassa kommentissaan.

Yllä olevat kommentit taitavat olla enimmäkseen sinun käsialaasi. Jos sinua arvostellaan, niin ihan syystäkin, mutta arvostelut ovat tietenkin rimanalituksia. Ihmettelen, kuinka sinä olet saanut ajokortin. Montako kertaa yritit? Paljonko sinulla on säästynyt aikaa kaahaillessasi ylinopeutta ja vaarantaessasi muiden tiellä liikkujien hengen? Olen edelleenkin sitä mieltä, että sinulta tulisi takavarikoida ajokortti pysyvästi. Oletko koskaan ajatellut että olet monessa muussakin asiassa epänormaali?

Mietin myöhemmin, että olisi ehkä pitänyt kirjoittaa "how low you can go", mutta tuli kirjoitettua noin.

Hibiscuksen esittämät kysymykset sisältävät olettamuksia. Mistähän ne ovat peräisin. En muista kertoneeni, että olen vaarantanut muiden tiellä liikkujien hengen sen enempää kuin tiellä liikkujat keskimäärin vaarantavat toistensa hengen. Tosiasiahan on nimittäin se, että tiellä liikkuminen sisältää aina vaaran elementin. Jopa kävellessä voi vaarantaa muiden hengen. Tönäisee ruuhkassa toisen vahingossa bussin alle tai aiheuttaa toisen ihmisen kohtalokkaan kaatumisen liukkaalla tai jotain muuta. Pyöräilijätkin ovat aiheuttaneet muiden tiellä liikkujien kuolemia. Ja auto on tappajana omaa luokkaansa.

Toistaiseksi kukaan ei ole kuollut eikä edes loukkaantunut tiellä liikkumiseni seurauksena. Missä määrin olen vaarantanut joidenkin hengen, sitä en pysty itse arviomaan. Tavoitteeni on joka tapauksessa olla vaarantamatta kenenkään henkeä. Ja ajokortin sain ensimmäisellä yrityksellä, jos tällä asialla nyt on jotain merkitystä.

Mitä tulee siihen, että olisin "monessa muussakin" (kuin missä) "asiassa epänormaali", niin se riippuu epänormaaliuden määrittelemisestä. Onko nykyisessä transihmisten ja vähemmistöjen maailmassa enää mikään epänormaalia. Foorumeille kirjoittavien joukossa epänormaaleja vasta onkin ellei sitten foorumien täyshullu meininki ole luonut uutta standardia käsitteelle normaali.

Minusta on epänormaalia olla vetistelevä vätys, joka ei saa unta joidenkin foorumiviestien takia. Epänormaalia on myös kaikkien mustien miesten pelkääminen samoin, kun olla työttömänä työkykyisenä ja työikäisenä. Kas, kun et imetä aran tyttäresi lasta.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #812 : su 14.10.2018, 14:05:07 »
Tyypillinen amerikkalaisen republikaanipuolueen trumppilaisen siiven kannattajan mielipide. Eli vika on aina yksilöissä. Ongelmaa yritetään hoitaa poliisin swat-yksiköiden ja vankilakompleksin ja tappavien ruiskeiden avulla. Nämä menetelmät tulevat kalliiksi, eivätkä tulokset eivät ole kovin vakuuttavia, koska näitä keinoja voidaan käyttää vasta, kun jotain ikävää on jo tapahtunut. Eikö olisi parempi yrittää ehkäistä ikävät asiat ennakolta.
Nämä menetelmät ovat Yhdysvalloissa ennen kaikkea tuottoisaa bisnestä, kuten yksityisten omistamat vankilatkin. Pohjoismaissa on perinteisesti panostettu nimen omaan ennaltaehkäisyyn, Yhdysvalloissa sitä ei juurikaan ole. Nyt Suomessakin poliisin resursseja on leikattu niin paljon, että myös kaikenlainen ennaltaehkäisy kärsii. Kansalaisille leikkaukset perustellaan sillä, että näin poliisi "voi" keskittyä enemmän ydintehtäviinsä. Tilalle yksityisten omistamia turvafirmoja - eli tuottoisaa bisnestä.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5776
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #813 : su 14.10.2018, 14:45:19 »
- Niin, niin, vankilat ja vankilatalous kaikkinensa pitäisi ehdottomasti kilpailuttaa.

Vankilat ovat melkoinen kuluerä, siellä on paljon taloudellisesti parannettavia alueita.

Ja jos ei pelkkä EU-alueen kilpailutus toisi riittäviä säästöjä, niin esim. Turkin Vankilabusiness toimii käsittääkseni paljon paljon, minimaalisimmin kustannuksin per vanki, kuin Suomen.

Siltä alueelta saataisiin hyvinkin säästöjä.
Nämä säästöt voisi sitten ohjata tieteen ja koulutuksen tukemiseen, koska siellä on jouduttu taantuman asteelle.
« Viimeksi muokattu: su 14.10.2018, 14:59:07 kirjoittanut Hartsi »
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #814 : su 14.10.2018, 16:15:51 »
Tuossa tapauksessa kai kyse oli silti vain siitä, että kusipää kaahasi ylinopeutta ja siten tappoi kaverinsa.
Darwin-award kuskille, muut olivat turhia kuolemia.

Tyypillinen amerikkalaisen republikaanipuolueen trumppilaisen siiven kannattajan mielipide. Eli vika on aina yksilöissä. Ongelmaa yritetään hoitaa poliisin swat-yksiköiden ja vankilakompleksin ja tappavien ruiskeiden avulla.
XY-yksilöissä. Jos geenistö on XX- niin paaaljon harvemmin. Geenit sen tekevät ja kaasua painavat. ;D
Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #815 : su 14.10.2018, 17:04:59 »
- Niin, niin, vankilat ja vankilatalous kaikkinensa pitäisi ehdottomasti kilpailuttaa.

Vankilat ovat melkoinen kuluerä, siellä on paljon taloudellisesti parannettavia alueita.

Ja jos ei pelkkä EU-alueen kilpailutus toisi riittäviä säästöjä, niin esim. Turkin Vankilabusiness toimii käsittääkseni paljon paljon, minimaalisimmin kustannuksin per vanki, kuin Suomen.

Siltä alueelta saataisiin hyvinkin säästöjä.
Nämä säästöt voisi sitten ohjata tieteen ja koulutuksen tukemiseen, koska siellä on jouduttu taantuman asteelle.

Halvimmaksi tulisi ampua nuo paskiaiset saunan takana, patruunakustannus vain muutama euro.

Seinää vasten vaan kaikki viinan- ja huumeenmyyjät sekä ylinopeuksia ajavat.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #816 : su 14.10.2018, 21:50:03 »

Minusta on epänormaalia olla vetistelevä vätys, joka ei saa unta joidenkin foorumiviestien takia. Epänormaalia on myös kaikkien mustien miesten pelkääminen samoin, kun olla työttömänä työkykyisenä ja työikäisenä. Kas, kun et imetä aran tyttäresi lasta.

Eivät kai "I'll never be back" -hippiäisen taidot ole ruosteessa, kun hän ei tuon parempaa tällä kerralla keksinyt. No, vastailen nyt lämpimikseni, vaikka nämä asiat eivät otsikon aiheeseen kuulukaan.

1. On normaalia, että koulukiusaajan ja nettikiusaajan ja minkä tahansa psykopaatin uhriksi joutuneen yöunet kärsivät.

2. Kaikkien mustien miesten pelkääminen on yleensä epänormaalia, mutta se on tietyissä tapauksissa mahdollista. Jos ihminen joutuu minkä tahansa vähemmistöä edustavan yksilön hyökkäyksen ja väkivallan kohteeksi, on mahdollista, että hän sen jälkeen pelkää kaikkia, joiden katsoo kuuluvan kyseiseen vähemmistöryhmään. Jos esimerkiksi moottoripyöräkerhon tunnuksin varustettu henkilö ryöstää ihmisen kadulla, ihminen kokee sen jälkeen pelkoa kaikkia muitakin ryöstäjän näköisiä moottoripyöräjengiläisiä kohtaan.

3. Työttömänä oleminen on normaalia. Työttömänä oleminen, vaikka ei kannustinloukusta tai muista syistä johtuen olisikaan erityisen työhaluinen, on myös normaalia. Se, että ei ole työttömänä työnhakijana (kuten minä en ole ollut yli vuoteen, on sekin normaalia.

4. Imettäminen ei liity otsikossa mainittuun aiheeseen.

Nyt kun hibeliuksen kommentit on käsitelty, menen varsinaiseen asiaan.

Kuten aikaisemmassa pitkässä kirjoituksessani havainnollisesti osoitin, iltapäivälehdet keräävät lukijoita traagisten liikenneonnettomuuksien avulla. Kun Kalajoella kolme nuorta kuoli yöllisessä onnettomuudessa, Iltalehti teki aiheesta useita eri otsikolla varustettuja uutisia seuraavan päivän aikana. Aiheen jakaminen moniksi eri uutisotsikoiksi johtuu lukijoiden kalastelemisesta tarjoamalla heille uusi tärppejä, jotta he klikkaisivat uutissivua. Lehtien mainostulot kertyvät näistä klikkauksista. Lehdet täysin tietoisesti ja häpeilemättä rahastavat traagisilla liikenneonnettomuuksilla. Jos onnettomuudessa yhdistyy ylinopeus, yö ja nuoret uhrit, uutinen myy parhaiten.

En tiedä, miten paljon edellä mainittu surmankolari toi rahaa ylimääräisinä mainostuloina Iltalehdelle ja Ilta-Sanomille. Oletan, että summa on merkittävä. Pidän edelleen kiinni kannastani, että ylinopeudet ja poliisin hurjat takaa-ajot ja kovalla nopeudella ajetut surmankolarit ovat merkittävä tulonlähde tiedotusvälineille suoraan uutisina ja epäsuorasti viihteenä. Tämä median uskollinen lypysylehmä ehtyisi, jos autot varustettaisiin laitteilla, jotka estävät niitä kulkemasta kovempaa kuin mitä nopeusrajoitukset sallivat.

Independent 6.8.2018:

“Bangladesh government considers death penalty for fatal traffic accidents”

Pitäisikö Suomessa lähteä kulkemaan Bangladeshin viitoittamaan tietä? Ainakin media saisi maukkaita uutisia tyyliin “Kauhajoen kaahari maksaa rikoksestaan ensi yönä - teloitetaan kello 02:30. Lehtemme seuraa, pysy kanavalla”.

https://www.independent.co.uk/news/world/asia/bangladesh-dhaka-protests-road-killings-death-penalty-a8478966.html

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #817 : su 14.10.2018, 22:07:41 »
Tuossa tapauksessa kai kyse oli silti vain siitä, että kusipää kaahasi ylinopeutta ja siten tappoi kaverinsa.
Darwin-award kuskille, muut olivat turhia kuolemia.

Tyypillinen amerikkalaisen republikaanipuolueen trumppilaisen siiven kannattajan mielipide. Eli vika on aina yksilöissä. Ongelmaa yritetään hoitaa poliisin swat-yksiköiden ja vankilakompleksin ja tappavien ruiskeiden avulla. Nämä menetelmät tulevat kalliiksi, eivätkä tulokset eivät ole kovin vakuuttavia, koska näitä keinoja voidaan käyttää vasta, kun jotain ikävää on jo tapahtunut. Eikö olisi parempi yrittää ehkäistä ikävät asiat ennakolta.

En tunne ketään oman ikäluokkani kaveripiiristä, joka ei olisi nuorena ajokortin saaneena joskus vähän "hurjastellut". Olemmeko me siis kaikki k-päitä, vai vaaditaanko tuon tittelin saamiseksi myös huonoa tuuria, että jotain ikävää tapahtuu.
Asia ei toki liity Trumpiin tai republikaaneihin mitenkään, asia liitty vastuuttomuuteen liikenteessä.
Vika on yksilössä, joka ajoi vastuutomasti.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #818 : su 14.10.2018, 22:10:41 »
Tyypillinen amerikkalaisen republikaanipuolueen trumppilaisen siiven kannattajan mielipide. Eli vika on aina yksilöissä. Ongelmaa yritetään hoitaa poliisin swat-yksiköiden ja vankilakompleksin ja tappavien ruiskeiden avulla. Nämä menetelmät tulevat kalliiksi, eivätkä tulokset eivät ole kovin vakuuttavia, koska näitä keinoja voidaan käyttää vasta, kun jotain ikävää on jo tapahtunut. Eikö olisi parempi yrittää ehkäistä ikävät asiat ennakolta.
Nämä menetelmät ovat Yhdysvalloissa ennen kaikkea tuottoisaa bisnestä, kuten yksityisten omistamat vankilatkin. Pohjoismaissa on perinteisesti panostettu nimen omaan ennaltaehkäisyyn, Yhdysvalloissa sitä ei juurikaan ole. Nyt Suomessakin poliisin resursseja on leikattu niin paljon, että myös kaikenlainen ennaltaehkäisy kärsii. Kansalaisille leikkaukset perustellaan sillä, että näin poliisi "voi" keskittyä enemmän ydintehtäviinsä. Tilalle yksityisten omistamia turvafirmoja - eli tuottoisaa bisnestä.
Siis monikulttuurinen rikollisuus luo niin paljon ongelmia, ettei poliisi kykene valvomaan yhteisöä? = Siksi pitää palkata turvafirmoja valvomaan...!
Kehitystä vai rappiota?

Minä kasvoin yhteiskunnassa, jossa poliisi oli pomo, eikä siinä mitään ongelmaa ollut. Minä haluaisin tulevan yhteiskunnankin olevan sellainen, jossa poliisi on kaduilla pomo, ilman fasismia tms. mutta kyllä järkiasenteen kautta jöötä tulee pitää.
« Viimeksi muokattu: su 14.10.2018, 22:13:17 kirjoittanut Toope »
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #819 : su 14.10.2018, 22:33:00 »

Vika on yksilössä, joka ajoi vastuutomasti.

Ellei jotakin ratkaisevaa muutosta tapahdu, jatkossakin tulee olemaan yksilöitä, jotka ajavat vastuuttomasti ja aiheuttavat onnettomuuksia. Mitä asialle voitaisiin tehdä?

Pitäisikö moottoriajoneuvojen kuljettajilta vaatia yhtä vaativa koulutus ja pätevyys kuin lentokoneiden ohjaajilta, ja pitäisikö moottoriajoneuvoliikennettä valvoa yhtä tehokkaasti kuin ilmaliikennettä? Pitäisikö rakentaa lisää vankipaikkoja niitä varten, jotka tavataan ajamasta ilman edellä mainittua pätevyyttä? Miten estettäisiin ajo-oikeudeton ja ajokunnoton ajaminen, jollaisesta Ilta-Sanomat kertoi eilen?

"15-vuotias pakeni poliisia autolla jopa 160 km/h Kuopiossa – puhalsi 1,8 promillen lukemat".

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005863314.html

Minun ehdotukseni on se, että ongelmaa alettaisiin ratkoa teknologian avulla. Autoista tehtäisiin sellaisia, ettei niillä voi ajaa humalassa ylinopeudella ilman ajokorttia. Autossa voisi olla kortinlukulaite, johon ajokortti asennettaisiin. Auto ei käynnistyisi ilman sitä. Kasvojentunnistusohjelma varmistaisi, että ratissa on ajokortin haltija. Alkoholisensori varmistaisi, että kuljettaja ei ole humalassa. Nopeudensäätöautomaatti varmistaisi, ettei kuljettaja aja liian kovaa. Yhteentörmäyksenestolaitteisto varmistaisi, etteivät autot joudu törmäyskurssille. Erilaiset sensorit varmistaisivat, ettei jalankulkijoita jää alle. Ja niin edelleen. Tekniikan avulla autoista ja liikenteestä voisi tehdä lähes sataprosenttisen turvallista.

Tällä hetkellä tekniikkaa käytetään siihen, että autoilla pystyisi ylittämään mahdollisimman helposti ja mukavasti kaikki voimassa olevat nopeusrajoitukset. Autot on suorastaan suunniteltu tappamiseen kykeneviksi rikoksentekovälineiksi. Niiden tätä ominaisuutta markkinoidaan nuorille kaahaustietokonepeleillä (mm. Grand Theft Auto) ja television kaahaussarjoilla ja elokuvilla ja monilla muilla psykologisilla keinoilla, joissa vauhti ja vaara ja jännitys ovat avaintekijöitä.

Nuorisolle annetaan käyttöön vaarallisia aseita ja heidät aivopestään ajatukseen, että on tyylikästä aihauttaa niillä mahdollisimman paljon vaaraa. Kun kaiken tämän jälkeen tapahtuu ikävää, jokaisen sormi osoittaa 18-vuotiasta nuorta, jonka käsistä auto karkasi tuhoa aiheuttaen.

Vaikka en kiistäkään kuljettajan juridista vastuuta, minun mielestäni syyllisiä on paljon enemmän uutisnälkäisestä mediasta ja nopeudella rahastavasta autoteolisuudesta alkaen.

Maanteiden surmankolarit ovat tietoisen politiikan seuraus.