Kirjoittaja Aihe: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito  (Luettu 57234 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #40 : ti 19.07.2016, 21:04:48 »
Omia puheitasi vain kommentoin...

Ethän kommentoi, ääliö, vaan olkiukkojasi.

Katos poikaa,, annat oikein hyvän esimerkin todellisesta luonteestasi, tuollaisia uskovaiset pohjimmiltaan ovatkin, täysin suvaitsemattomia..

Sinä annat hyvän esimerkin ääliömäisestä olkiukkoilusta.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #41 : ti 19.07.2016, 21:27:22 »

Ethän kommentoi, ääliö, vaan olkiukkojasi.

Katos poikaa,....


Sinä annat hyvän esimerkin ääliömäisestä....

Äääliö!
Hyvä termi. Oletko imenyt uskonnollisen poliisi munaa? Varmasti ainakin mieli tekisi!

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #42 : to 21.07.2016, 10:30:21 »
Vaikka joissakin asioissa Yhdysvalloissa ollaan vapaamielisempiä kuin keskimäärin muualla maailmassa (esimerkiksi sananvapaus ja poliittiset vapaudet lienevät melko hyvät), Yhdysvallat on siitä huolimatta brutaali poliisivaltio. Kansalaisten vapauksia rajoitetaan kuvitteellisen turvallisuuden nimissä, ja heitä simputetaan pikkumaisilla määräyksillä. Poliisien määrä on suuri suhteessa asukaslukuun, ja poliisi militarisoituu silmissä. Ulkomailta saapunut turistikin havaitsee Yhdysvalloissa liikkuessaan kuinka poliisioperaatiota on käynnissä siellä täällä. Olen ajanut kolmella matkalla yhteensä yli 13500 kilometriä amerikkalaisilla maanteillä ja voin vahvistaa asian. Olin itsekin vähällä saada sakon viime lokakuussa Hooverin padolla, kun en huomannut pysähtyä Stop -merkin kohdalla parkkipaikalta pois ajaessani.

Guardian lehden laskurin mukaan viime vuonna amerikkalainen poliisi tappoi 1146 ihmistä, ja tänä vuonna se on tappanut jo 598. Vastaavalla tahdilla poliisi olisi tappanut Suomessa tänä vuonna jo kymmenen ihmistä. Rangaistukset Yhdysvalloissa ovat äärimmäisen ankaria aina kuolemanrangaistukseen asti, ja suurempi osa maan kansalaisista on vankilassa kuin missään muualla länsimaissa.

Edellä esitetyn valossa on ymmärrettävää, että poliisi puuttuu amerikkalaisten yksilönvapauteen – jonka pitäisi olla maan perustamisasiakirjan mukaan lähes loukkaamaton – hyvin herkästi. Amerikkalaisia on aivopesty vuosikymmeniä jatkuneella TV:n ja elokuvien poliisipropagandalla hyväksymään maansa muuttuminen turvallisuusdiktatuuriksi. Ja enemmistö sen mukisematta hyväksyykin.

Eroja suomalaiseen kulttuuriin on kuitenkin olemassa. Vaikka valtaosa yhdysvaltalaisista alistuu ja matelee turvallisuuskoneistonsa edessä niin kuin muidenkin maiden asukkaat, jonkin verran ”jupinaa” vallitsevaa menoa vastaan kuitenkin esiintyy toisin kuin Suomessa, jossa kansalaisten keskuudessa vallitsee kunnioittava haudanhiljaisuus poliisin vahvistaessa diktatuuriaan.

Amerikkalaisella floridalaisten kirjoittelijoiden veneilyfoorumilla nelisen vuotta sitten käyty keskustelu kertoo jotain asenteista. Kuten edellä jo totesin, osa ihmisistä tietenkin hyväksyy väkivaltaviranomaisten toiminnan, koska siihenhän heidät on ehdollistettu. Ero suomalaiseen keskusteluun verrattuna näkyy siinä, että moni sentään uskaltaa epäillä ja kyseenalaistaa poliisiviranomaisten toimintaa. Suomessa ei voisi kuvitellakaan, että veneilyfoorumilla juuri kukaan arvostelisi poliisia, joka on Suomessa pyhimmästä pyhin kaiken muun yläpuolella oleva totaaliteetti, kuin myrkyllinen ameeba, joka on kietonut limaiset lonkeronsa ihmisyhteisön ympärille imien siitä vähitellen elinvoiman.

Yksi amerikkalaisen foorumin kirjoittajista kertoo, että poliisi on pysäyttänyt hänet vesillä kaksi kertaa kahdenkymmenen vuoden aikana.

”Thats twice in twenty years so I really cannot complain.”

Foorumilla yllättävän monet kritisoivat poliisia ja sen tekemiä tarkastuksia. Yksi kirjoittaja kertoo muuttaneensa pois Floridasta kyllästyttyään meininkiin.

”I used to live in and greatly enjoy Florida, Your post is exactly the reason I moved from the state in 1983. I grew tired of the bullshit.”

Kirjoituksessa, johon hän viittaa, kerrotaan veneilijän joutuneen usean eri poliisi- ja viranomaisjoukkion tarkastamaksi samana päivänä.

” I have been stopped by FWC, Sheriff, Police, Homeland all in a single day in succession. All of them checked every part of my boat. I was expecting the Coasties to be next to complete the night. You have no rights against 4 armed cops while on a boat. Not only that but if they find any kind of dope on your boat it will be up for auction by whoever govt agency needs the money. You will get squat. My only crime was coming in from over 40 miles offshore.”

Kirjoittajan kertomusta ei voi verrata suomalaisiin kertomuksiin poliisiratsioista, koska kyseessä on mitä ilmeisimmin ollut huumeiden tai jonkin muun etsintä. Rannikkovartiosto ilmeisesti tarkkailee veneitä tutkalla, ja jos joku tulee kaukaa avomereltä, hän joutuu turvallisuusviranomaisten silmätikuksi.

On olemassa paljon kertomuksia siitä, miten amerikkalaisten turvallisuusviranomaisten toiminta on kuin natsimeininkiä kuin pimeältä 1930-luvulta. Pahempaa jopa. Eräs laivanpäällystöön kuulunut mies kertoi olleensa Yhdysvaltoihin saapuvalla rahtilaivalla, jonka nopeutta ilmeisesti lähinnä testimielessä mitattiin laivan perässä roikkuvalla laahuslokilla. Merivartijat pysäyttivät laivan ja panivat pystyyn ylimitoitetun shown ja tarkastukset kyseisen laitteen takia. He pitivät laivamiesten toimintaa jollakin tavalla terrorismiin liittyvänä. Kiusanhenkisille pikkunatseille kelpaa mikä tahansa tekosyy ihmisten kiusaamiseen ja oman absoluuttisen valtansa osoittamiseen. Laivan miehistö pelkäsi joutuvansa vankilaan, mutta tilanteesta kuitenkin selvittiin vakavalla varoituksella.

http://wanhaelias.fi/tuote/laahusloki/

Otteita floridalaisten veneilijöiden kirjoituksista:

”I experience the same thing here and it pizzes me off. Sheriff, DEC, Coast Guard and Auxiliary, Border Patrol and probably a couple more on a good day. They are so plentiful around some of the sand bars that they themselves are almost a navigational hazard. And yes, all expensive boats.”

”The bottom line is, in their eyes you have no rights, they are going to do what they want when they want and your going to take it in the tale pipe everytime. They know it, beacause if you challenge their authority they have all the time in the world to play games and screw up your day. And when its all over, they'll sit back and express their famous words "I'M DOING MY JOB".”

”You don't really have any rights as soon as you leave the house and even the 4th amendment in regard to your house is under attack.

They are just using the same abuses that they have been allowed on the street and in your car to the water.

You can be stopped, your vehicle searched, you can be searched, all of your passengers can be forced to get out, produce Id and be searched, they can make you wait for a dog to arrive etc, all courtesy of SCOTUS decisions.”

Miten nämä kaukaiset tarinat liittyvät Suomeen?

Siten, että suomalainen venepoliisi on yksistään vähintään yhtä paha kiusankappale kuin amerikkalaiset merivartijat ja poliisit ja ”homeland” turvallisuusviranomaiset yhteensä. Eilen viimeksi näin poliisien riehuvan vesillä veneitä tarkastamassa. Edellisen kerran näin heitä samoissa puuhissa samassa paikassa pari viikkoa sitten. Yksi tuttavani joutui eilen tarkastettavaksi ja ajoi sen jälkeen veneellään rantaamme juttelemaan kanssani. Punaisen pakkopötkylän leima sekä muut varusteet oli tarkastettu ja alkometriin puhaltamaan määrätty. Tuttavani kertoi joutuvansa keskimäärin 2-4 kertaa kesässä poliisin pysäyttämäksi. Siis 2-4 kertaa käytännössä pelkästään kesä-, heinä- ja elokuun aikana. Vesillä kuljettuja kilometrejä ei kovin monta sataa yhden kesän aikana ehdi kertyä. Tuttavani kertoi ajaneensa autolla työmatkoja ja muuta ajoa noin 50000 kilometriä vuodessa, eikä poliisi ollut pysäyttänyt häntä vuosikausiin. Hän ei muistanut joutuneensa koskaan poliisiratsiaan työmatkallaan, joka oli yhteen suuntaan 80 kilometriä.

Jos poliisi olisi tarkastanut hänen autonsa yhtä monen kilometrin välein kuin veneensä, hänet olisi pysäytetty satoja kertoja vuodessa.

Vanha uutinen kertoo, että Suomessa poliisi pysäyttää autoilijoita alkoholitesteihin eniten maailmassa.

http://www.radionova.fi/uutiset/ajankohtaista/savon-sanomat-suomi-on-alkometripuhallutusten-karkimaa-93573

Koska suomalainen poliisi pysäyttää ja puhalluttaa autoilijoita eniten maailmassa, ja koska suomalainen poliisi pysäyttää veneilijöitä kuljettuun matkaan nähden monikymmenkertaisesti autoilijoihin verrattuna, on mitä todennäköisintä, että suomalaisia veneilijöitä simputetaan poliisin toimesta eniten maailmassa. Vertaileminen amerikkalaisiin poliisioperaatioihin on vaikeaa, koska Yhdysvalloissa tarkastuksia tekevät monet tahot, ja niiden syy on usein huumekontrolli erityisesti Floridassa, joka on yksi merkittävimmistä laittomien huumeiden reiteistä.

http://www.theguardian.com/us-news/ng-interactive/2015/jun/01/the-counted-police-killings-us-database

http://www.thehulltruth.com/boating-forum/430129-marine-police-your-rights.html#b

Mitä todisteita enää tarvitaan? Suomi on poliisivaltio.

http://kapinallinen.blogspot.fi/2016/07/poliisivaltio-suomi_3.html

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #43 : to 21.07.2016, 10:42:47 »
Poliisivaltio? Vain valtio tarvitsee poliisin, siksi ongelma on valtio ja poliisi vain oire.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #44 : to 21.07.2016, 10:47:36 »
Poliisivaltio? Vain valtio tarvitsee poliisin, siksi ongelma on valtio ja poliisi vain oire.

Myös islamin uskonto tarvitsee poliisia, joka valvoo Jumalan ohjeiden noudattamista. Erityisesti wahhabiittivaltioissa!
Mitä siitäkin nyt tulisi, jos naiset ajelisivat esim. Polkupyörillä!?

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #45 : to 21.07.2016, 16:10:05 »


Tästä Kopekin kirjoituksesta:
Aloitin kommentoinnin kirjoittamisen, mutta juttua eteenpäin lukiessa jouduin sellaiseen pakkomielteisten ajatusten vyyhteen, että vakuutuin ettei Kopekin ahdistuneisuushäiriöön mikään pysty. Ajattelukykyinen lukija tajuaa itsekin Kopekin taudin vakavuuden.

Säälittävä tapaus.

socrates

 • Vieras
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #46 : to 21.07.2016, 17:03:04 »
Poliisit ovat kuulemma joskus hakanneet Jaskan. Kerkiäisivätköhän hakata vielä Sepenkin?

Chama

 • Vieras
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #47 : to 21.07.2016, 17:16:45 »
Aloitin kommentoinnin kirjoittamisen, mutta juttua eteenpäin lukiessa jouduin sellaiseen pakkomielteisten ajatusten vyyhteen, että vakuutuin ettei Kopekin ahdistuneisuushäiriöön mikään pysty.

Ah, nyt sä sitten tiedät, miltä minusta tuntuu, kun yritän lukea tekstiä, jonka jokaisesta kirjaimesta tihkuu sakea muukalaisviha...  ;)

Poissa Einsten

 • Konkari
 • Viestejä: 722
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #48 : to 21.07.2016, 17:30:23 »
Kopek mainiosti osoittaa sen, miksi Suomi ei ole poliisivaltio. Hieno yritys hakea Amerikoiden tilanteesta vähän vetoapua, lopputulos on tosin pannukakku. Tälläisesta aiheesta olis kiva keskustella jonkun ei-fanaatikon kanssa, eipä taida onnistua.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #49 : to 21.07.2016, 18:37:45 »
Aloitin kommentoinnin kirjoittamisen, mutta juttua eteenpäin lukiessa jouduin sellaiseen pakkomielteisten ajatusten vyyhteen, että vakuutuin ettei Kopekin ahdistuneisuushäiriöön mikään pysty.

Ah, nyt sä sitten tiedät, miltä minusta tuntuu, kun yritän lukea tekstiä, jonka jokaisesta kirjaimesta tihkuu sakea muukalaisviha...  ;)

On se hienoa ymmärtää sinua.

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #50 : to 21.07.2016, 23:40:44 »
Jos olisin lähdössä tekemään laittomuuksia, etenkin vesille, laittaisin Kopekin poliiseille syötiksi eteen, jolloin itse pääsisin kulkemaan rauhassa ;D


Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #51 : pe 22.07.2016, 00:22:30 »
Siinä vaiheessa, kun omaan ajattelurakenteeseen sopimattomat vieraat mielipiteet koetaan ahdistumishäiriöksi ja taudiksi, todelliset argumentit taitavat olla vähissä. Sepen kommentit eivät yllättäneet.

Nimimerkki Einstein puolestaan ilmoittaa, että olisi kiva keskustella jonkun ei-fanaatikon kanssa, mutta se ei taida onnistua. Miksi ei? Suomessa lienee yli viisi miljoonaa ei-fanaatikkoa, joten luulisi jostakin keskustelukumppanin löytyvän.

Olen esittänyt muutamia luotettaviin lähteisiin ja arkipäivän havaintoihin perustuvia tosiasioita ja tehnyt niiden perusteelle johtopäätöksen, että Suomi on poliisivaltio tai ainakin kehittymässä sellaiseksi.

Faktat ovat faktoja, joten ne voi kumota esittämällä todisteita, jotka osoittavat, että ne eivät pidä paikkaansa. Jos joku haluaa osoittaa, että olen väärässä tai levitän väärää tietoa, esittäköön vaadittavat todisteet. Sellaisia ei ole näkynyt. Jossakin pienessä yksityiskohdassa voin olla erehtynyt, koska kukapa ei tekisi virheitä. Kokonaisuutta ajatellen esittämäni asiat kuitenkin pitävät paikkansa.

Jos tosiasioita ei voi kumota, jäljelle jää ainoastaan johtopäätöksen osoittaminen vääräksi. Eli pitää todistaa oikeaksi väite, että huolimatta poliisin lisääntyneistä valtaoikeuksista ja huolimatta tavallisiin kansalaisiin kohdistuvan valvonnan ja poliisikontrollin lisääntymisestä ja huolimatta poliisin aikaisempaa suuremmasta näkyvyydestä mediassa ja huolimatta kansalaisia koskevien kieltojen ja määräysten ja luvanvaraisuuksien jatkuvasta lisääntymisestä ja huolimatta poliisin sakottamien ihmisten määrän kasvusta ja huolimatta kansanedustajapoliisien määrän lisääntymisestä ja huolimatta poliisin olemuksen ja varustuksen ja aseistuksen militarisoitumisesta sekä monesta muusta osoittamastani tosiasiasta huolimatta Suomi ei ole kehittynyt poliisivaltion suuntaan eikä tule koskaan kehittymään sellaiseksi.

Koska käsitettä ”poliisivaltio” ei ole määritelty tarkasti, jokainen voi tietysti omalla kohdallaan määritellä, milloin jokin valtio täyttää poliisivaltion kriteerit. Olen käyttänyt itse tätä sanaa jossakin määrin provokatiivisesti, joten toisenlaisen määritelmän mukaan, johtopäätöksetkin ovat tietysti erilaisia. Tämä ei ole kuitenkaan oleellista vaan se, ovatko kansalaisten yksilönvapaudet lisääntyneet ja edelleen lisääntymässä - vai kavennetaanko niitä uusilla määräyksillä ja niihin perustuvalla poliisikontrollilla. Joitakin asioita on yleisen ajattelutavan muutoksen myötä vapautettu, mutta niiden tilalle on tullut kontrolloituja elämänalueita, joita aikaisemmin pidettiin ihmisten yksilönvapauteen ja henkilökohtaiseen elinpiiriin kuuluvina.

Ennen joutui ikävyyksiin, jos oli homo. Mopolla sen sijaan sai ajaa ilman viranomaisten myöntämää ajolupaa lähes missä tahansa. Nyt homot saavat pitää paraatejaan, mutta tietyn ikäisiltä mopoilijoilta vaaditaan ajolupa, eikä mopolla saa enää ajella vapaasti metsissä ja maastossa niin kuin ennen. Ennen ei saanut pilkata Jumalaa, mutta sai esittää vapaasti mielipiteensä muista roduista ja kansoista. Neuvostoliiton suhteen piti tosin olla varovainen. Nykyisin saa pilkata Jumalaa, eikä ”neuvostoliitosta” tarvitse enää välittää. Mutta nyt ei saa loukata muslimeja eikä saa sanoa ”kiihottavia” asioita tiettyihin rotuihin ja kansoihin kuuluvista. Joitakin asioita on siis tullut kielletyksi ja joitakin asioita on tullut sallituksi. Väitän kuitenkin, että kielletyksi tulleita asioita on enemmän kuin sallituiksi tulleita, joten epävapaampaan suuntaan ollaan menossa.

En muuten ole ainoa, joka on kirjoittanut poliisivaltiosta. Seuraavassa malliksi otteita netistä löytyvistä kirjoituksista. Fobiat ja fanatismi ja tauditko näitäkin kirjoittajia riivaavat?

”Varmistaakseen lujan otteen köyhälistöstä hallitus siirtää tuomiovaltaa oikeusistuimista poliiseille. Kun kansalaiset syöstään oikein kurjiin oloihin, on valtaapitäville kätevää, että tyytymättömyyttään ääneen vaikertavat voidaan tuomita konstaapelien kenttäoikeuksissa ilman työläitä oikeudenkäyntejä, joissa pitäisi ottaa huomioon kaikenlaisia todistusaineistoja, valitusoikeuksia ja muita turhuuksia.

Sakot tuplataan, joka tarkoittaa sitä, että erityisesti köyhimpiin ruvetaan kohdistamaan suhteellisesti ankarampia rangaistuksia: etuuksia leikataan, mutta kaikille saman suuruisten rikesakkojen ja alimpien päiväsakkojen, joissa tuloja ei huomioida, suuruus nousee. Kun vielä oikeudenkäyntimaksuja korotetaan entisestään, ei pienituloiselle jää mahdollisuutta viedä kenttäoikeuksien tuomioita oikeiden oikeusistuimien ratkaistaviksi. Köyhän on syytä hyväksyä nöyrästi mielivaltaisestikin lätkityt seuraukset, ellei halua tuhota talouttaan lopullisesti.

Kirsikaksi kakun päälle perussuomalaiset valikoi joukostaan oikeusministerin pallille Jari Lindströmin, miehen, joka on julkisesti ilmoittanut ihannoivansa kuolemantuomioita.

Hyvinvointivaltio murskattiin parin viikon neuvotteluilla. Samalla vauhdilla luovuttiin myös oikeusvaltiosta. Käsistään tunnetusti kätevän Sipilän johdolla raunioille nikkaroidaan poliisivaltio.”


http://seura.fi/isanpikajuna/2015/05/28/sipila-soini-stubb-suomesta-poliisivaltio/?shared=3995-dec4ed0e-1

”Tämähän on vain hileitä siitä, mitä poliisi tekee ja rikkoo vielä lakeja siinä sivussa.   Jos poliisilla olisi valtuudet, he tekisivät ihan mitä mieleen juolahtaa….ilman tietoakaan mistään ihmisoikeuksista tai muustakaan säällisestä toiminnasta.    Poliisi on kohta kansalaisten päässä, jos ei ala rajaa näkyä näissä ihmisoikeusloukkauksissa ja mielivallan käytössä.”

https://no2need.wordpress.com/2015/01/24/poliisivaltio-suomi-tervetuloa-2015/


Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #52 : pe 22.07.2016, 02:41:26 »
... Ennen ei saanut pilkata Jumalaa, mutta sai esittää vapaasti mielipiteensä muista roduista ja kansoista. Neuvostoliiton suhteen piti tosin olla varovainen. Nykyisin saa pilkata Jumalaa, eikä ”neuvostoliitosta” tarvitse enää välittää. Mutta nyt ei saa loukata muslimeja eikä saa sanoa ”kiihottavia” asioita tiettyihin rotuihin ja kansoihin kuuluvista. Joitakin asioita on siis tullut kielletyksi ja joitakin asioita on tullut sallituksi.
Efektiivistä eli tehokasta. Ennen Jumala oli läsnä muttei muita "rotuja" läsnä loukattavaksi. Nyt Jumala ei ole läsnä mutta muut "rodut" on läsnä loukkaantumaan.
Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #53 : pe 22.07.2016, 11:10:54 »
Siinä vaiheessa, kun omaan ajattelurakenteeseen sopimattomat vieraat mielipiteet koetaan ahdistumishäiriöksi ja taudiksi, todelliset argumentit taitavat olla vähissä. Sepen kommentit eivät yllättäneet.


Vastasit juuri niinkuin olin laskenut.
Nillityksestäsi huolimatta Sepe on oikeassa. Ahdistumishäiriö, poliisiallergia ovat sairauksia. Ahdistumishäiriöiset mielipiteesi eivät muutu terveiksi sillä, että Sepe on eri mieltä.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #54 : pe 22.07.2016, 11:13:46 »
Kopek esittää mielipiteensä faktoina.

Jokaisella on oikeus omiin mielipiteisiinsä mutta ei omiin faktoihinsa.

socrates

 • Vieras
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #55 : pe 22.07.2016, 11:13:58 »
Siinä vaiheessa, kun omaan ajattelurakenteeseen sopimattomat vieraat mielipiteet koetaan ahdistumishäiriöksi ja taudiksi, todelliset argumentit taitavat olla vähissä. Sepen kommentit eivät yllättäneet.

Nimimerkki Einstein puolestaan ilmoittaa, että olisi kiva keskustella jonkun ei-fanaatikon kanssa, mutta se ei taida onnistua. Miksi ei? Suomessa lienee yli viisi miljoonaa ei-fanaatikkoa, joten luulisi jostakin keskustelukumppanin löytyvän.

Olen esittänyt muutamia luotettaviin lähteisiin ja arkipäivän havaintoihin perustuvia tosiasioita ja tehnyt niiden perusteelle johtopäätöksen, että Suomi on poliisivaltio tai ainakin kehittymässä sellaiseksi.

Faktat ovat faktoja, joten ne voi kumota esittämällä todisteita, jotka osoittavat, että ne eivät pidä paikkaansa. Jos joku haluaa osoittaa, että olen väärässä tai levitän väärää tietoa, esittäköön vaadittavat todisteet. Sellaisia ei ole näkynyt. Jossakin pienessä yksityiskohdassa voin olla erehtynyt, koska kukapa ei tekisi virheitä. Kokonaisuutta ajatellen esittämäni asiat kuitenkin pitävät paikkansa.

Jos tosiasioita ei voi kumota, jäljelle jää ainoastaan johtopäätöksen osoittaminen vääräksi. Eli pitää todistaa oikeaksi väite, että huolimatta poliisin lisääntyneistä valtaoikeuksista ja huolimatta tavallisiin kansalaisiin kohdistuvan valvonnan ja poliisikontrollin lisääntymisestä ja huolimatta poliisin aikaisempaa suuremmasta näkyvyydestä mediassa ja huolimatta kansalaisia koskevien kieltojen ja määräysten ja luvanvaraisuuksien jatkuvasta lisääntymisestä ja huolimatta poliisin sakottamien ihmisten määrän kasvusta ja huolimatta kansanedustajapoliisien määrän lisääntymisestä ja huolimatta poliisin olemuksen ja varustuksen ja aseistuksen militarisoitumisesta sekä monesta muusta osoittamastani tosiasiasta huolimatta Suomi ei ole kehittynyt poliisivaltion suuntaan eikä tule koskaan kehittymään sellaiseksi.

Koska käsitettä ”poliisivaltio” ei ole määritelty tarkasti, jokainen voi tietysti omalla kohdallaan määritellä, milloin jokin valtio täyttää poliisivaltion kriteerit. Olen käyttänyt itse tätä sanaa jossakin määrin provokatiivisesti, joten toisenlaisen määritelmän mukaan, johtopäätöksetkin ovat tietysti erilaisia. Tämä ei ole kuitenkaan oleellista vaan se, ovatko kansalaisten yksilönvapaudet lisääntyneet ja edelleen lisääntymässä - vai kavennetaanko niitä uusilla määräyksillä ja niihin perustuvalla poliisikontrollilla. Joitakin asioita on yleisen ajattelutavan muutoksen myötä vapautettu, mutta niiden tilalle on tullut kontrolloituja elämänalueita, joita aikaisemmin pidettiin ihmisten yksilönvapauteen ja henkilökohtaiseen elinpiiriin kuuluvina.

Ennen joutui ikävyyksiin, jos oli homo. Mopolla sen sijaan sai ajaa ilman viranomaisten myöntämää ajolupaa lähes missä tahansa. Nyt homot saavat pitää paraatejaan, mutta tietyn ikäisiltä mopoilijoilta vaaditaan ajolupa, eikä mopolla saa enää ajella vapaasti metsissä ja maastossa niin kuin ennen. Ennen ei saanut pilkata Jumalaa, mutta sai esittää vapaasti mielipiteensä muista roduista ja kansoista. Neuvostoliiton suhteen piti tosin olla varovainen. Nykyisin saa pilkata Jumalaa, eikä ”neuvostoliitosta” tarvitse enää välittää. Mutta nyt ei saa loukata muslimeja eikä saa sanoa ”kiihottavia” asioita tiettyihin rotuihin ja kansoihin kuuluvista. Joitakin asioita on siis tullut kielletyksi ja joitakin asioita on tullut sallituksi. Väitän kuitenkin, että kielletyksi tulleita asioita on enemmän kuin sallituiksi tulleita, joten epävapaampaan suuntaan ollaan menossa.

En muuten ole ainoa, joka on kirjoittanut poliisivaltiosta. Seuraavassa malliksi otteita netistä löytyvistä kirjoituksista. Fobiat ja fanatismi ja tauditko näitäkin kirjoittajia riivaavat?

”Varmistaakseen lujan otteen köyhälistöstä hallitus siirtää tuomiovaltaa oikeusistuimista poliiseille. Kun kansalaiset syöstään oikein kurjiin oloihin, on valtaapitäville kätevää, että tyytymättömyyttään ääneen vaikertavat voidaan tuomita konstaapelien kenttäoikeuksissa ilman työläitä oikeudenkäyntejä, joissa pitäisi ottaa huomioon kaikenlaisia todistusaineistoja, valitusoikeuksia ja muita turhuuksia.

Sakot tuplataan, joka tarkoittaa sitä, että erityisesti köyhimpiin ruvetaan kohdistamaan suhteellisesti ankarampia rangaistuksia: etuuksia leikataan, mutta kaikille saman suuruisten rikesakkojen ja alimpien päiväsakkojen, joissa tuloja ei huomioida, suuruus nousee. Kun vielä oikeudenkäyntimaksuja korotetaan entisestään, ei pienituloiselle jää mahdollisuutta viedä kenttäoikeuksien tuomioita oikeiden oikeusistuimien ratkaistaviksi. Köyhän on syytä hyväksyä nöyrästi mielivaltaisestikin lätkityt seuraukset, ellei halua tuhota talouttaan lopullisesti.

Kirsikaksi kakun päälle perussuomalaiset valikoi joukostaan oikeusministerin pallille Jari Lindströmin, miehen, joka on julkisesti ilmoittanut ihannoivansa kuolemantuomioita.

Hyvinvointivaltio murskattiin parin viikon neuvotteluilla. Samalla vauhdilla luovuttiin myös oikeusvaltiosta. Käsistään tunnetusti kätevän Sipilän johdolla raunioille nikkaroidaan poliisivaltio.”


http://seura.fi/isanpikajuna/2015/05/28/sipila-soini-stubb-suomesta-poliisivaltio/?shared=3995-dec4ed0e-1

”Tämähän on vain hileitä siitä, mitä poliisi tekee ja rikkoo vielä lakeja siinä sivussa.   Jos poliisilla olisi valtuudet, he tekisivät ihan mitä mieleen juolahtaa….ilman tietoakaan mistään ihmisoikeuksista tai muustakaan säällisestä toiminnasta.    Poliisi on kohta kansalaisten päässä, jos ei ala rajaa näkyä näissä ihmisoikeusloukkauksissa ja mielivallan käytössä.”

https://no2need.wordpress.com/2015/01/24/poliisivaltio-suomi-tervetuloa-2015/

Suomi on muitten länsimaitten tapaan muuttunut loukkaantumis- ja varovaisuusvaltioksi, jonka toteuttamisen välikappaleita poliisit ja mutta viranomaiset ovat. Ollaan menossa kohti yhteiskuntaa, missä jokainen kykkii yksiössään ja tulee muiden luokse mukanaan robotti joka poistaa puheesta kaiken kielteisen palautteen ja päällä on turvavälineet kiireestä kantapäähän kaatumisvammojen ehkäisemiseksi.

Edellä kuvatun kehityksen vastustamiseksi ei kannata uhmata poliiseja, vaan kaikissa mahdollisissa yhteyksissä kannattaa räyhäämistä, solvaamista, nimittelyä, haistattelua, työmaajuopottelua, törttöilyä ja kaikenlaista mahdollista häiriökäyttäytymistä. Kun ihmisten toleranssi sitä kohtaan on laskenut hälyttävän alas, on tehtävä vastaisku.

Poissa Einsten

 • Konkari
 • Viestejä: 722
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #56 : pe 22.07.2016, 12:38:47 »
Kopekin teksteissä on monta asiaa mihin puuttua. Ensinnäkin, Kopekin perusteesi noudattaa samaa logiikkaa kuin väittäisi, että Suomi on pikkuhiljaa luisumassa anarkiaan, koska anarkistit ovat järjestäneet viime vuosina mielenosoitusmarsseja itsenäisyyspäivänä. Kuitenkin määrällisenä ja laadullisena ilmiönä väitteelle ei ole mitään perusteita.

Kaiken kukkuraksi puhe Suomesta poliisivaltiona on koko käsitteen väärinkäyttöä ja vielä härskillä tavalla, ottaen huomioon sen, että maailmassa elää ihmisiä oikeasti poliisivaltiossa.

Kopekin tekstissä ontuu myös pahemman kerran perustelut ja niistä tehdyt johtopäätökset. Edellisten lisäksi käytetty kieli on melko eläväistä. Seuraavista esimerkit alla:

1) Perustelut

Kopek kirjoittaa:
"Siten, että suomalainen venepoliisi on yksistään vähintään yhtä paha kiusankappale kuin amerikkalaiset merivartijat ja poliisit ja ”homeland” turvallisuusviranomaiset yhteensä. Eilen viimeksi näin poliisien riehuvan vesillä veneitä tarkastamassa. Edellisen kerran näin heitä samoissa puuhissa samassa paikassa pari viikkoa sitten. Yksi tuttavani joutui eilen tarkastettavaksi ja ajoi sen jälkeen veneellään rantaamme juttelemaan kanssani. Punaisen pakkopötkylän leima sekä muut varusteet oli tarkastettu ja alkometriin puhaltamaan määrätty. Tuttavani kertoi joutuvansa keskimäärin 2-4 kertaa kesässä poliisin pysäyttämäksi. Siis 2-4 kertaa käytännössä pelkästään kesä-, heinä- ja elokuun aikana. Vesillä kuljettuja kilometrejä ei kovin monta sataa yhden kesän aikana ehdi kertyä. Tuttavani kertoi ajaneensa autolla työmatkoja ja muuta ajoa noin 50000 kilometriä vuodessa, eikä poliisi ollut pysäyttänyt häntä vuosikausiin. Hän ei muistanut joutuneensa koskaan poliisiratsiaan työmatkallaan, joka oli yhteen suuntaan 80 kilometriä."

Ensinnäkin perustelu yritetään epätoivoisesti liimata Amerikan tilanteeseen, missä ei ole mitään järkeä. Jos tilanne on kerta niin graavi, niin mihin tarvitaan Amerikan Yhdysvaltoja? Koko juttu lepää sen verrassa, että Kopek on nähnyt poliisin "riehumassa" veneitä tarkastamassa. Kopek siis tietää, että venepoliisit "riehuvat" lainmukaista velvotetta noudattaessaan. Kaiken lisäksi kyse on Kopekin yhden tuttavan kertomasta tosiasiasta. Mistä me tiedämme, että kyse ei Kopekilaista? Mistä me tiedämme että yhden tuttavan kertoma on totta? Mistä me tiedämme, että mainittu henkilö ei ole poliisin vanha tuttu, jota on syytä pitää silmällä?

2) Virhepäätelmä

Kopek kirjoittaa:
"Koska suomalainen poliisi pysäyttää ja puhalluttaa autoilijoita eniten maailmassa, ja koska suomalainen poliisi pysäyttää veneilijöitä kuljettuun matkaan nähden monikymmenkertaisesti autoilijoihin verrattuna, on mitä todennäköisintä, että suomalaisia veneilijöitä simputetaan poliisin toimesta eniten maailmassa. Vertaileminen amerikkalaisiin poliisioperaatioihin on vaikeaa, koska Yhdysvalloissa tarkastuksia tekevät monet tahot, ja niiden syy on usein huumekontrolli erityisesti Floridassa, joka on yksi merkittävimmistä laittomien huumeiden reiteistä."

Veneilijöitä koskeva päätelmä perustuu Kopekin omaan havainnointiin, mikä saattaa olla totta tai sitten ei ole. Karkea johtopäätös on olettaa, että vaikka näin tapahtuisikin, niin tämä johtaisi automaattisesti korkeampiin simputuslukuihin. Uskaltaisin lonkalta väittää, että Suomessa tapahtuu hyvin vähän poliisin simputusta.

"Mitä todisteita enää tarvitaan? Suomi on poliisivaltio."

Mikä tärkeintä, vaikka Kopekin vene- ja puhallusesimerkit ja niistä tehdyt johtopäätökset olisivatkin totisinta totta, niin miten tästä voi päätyä siihen, että Suomi on poliisivaltio?

3) Kielenkäyttö

Kopek kirjoittaa:

"Eroja suomalaiseen kulttuuriin on kuitenkin olemassa. Vaikka valtaosa yhdysvaltalaisista alistuu ja matelee turvallisuuskoneistonsa edessä niin kuin muidenkin maiden asukkaat, jonkin verran ”jupinaa” vallitsevaa menoa vastaan kuitenkin esiintyy toisin kuin Suomessa, jossa kansalaisten keskuudessa vallitsee kunnioittava haudanhiljaisuus poliisin vahvistaessa diktatuuriaan.

Amerikkalaisella floridalaisten kirjoittelijoiden veneilyfoorumilla nelisen vuotta sitten käyty keskustelu kertoo jotain asenteista. Kuten edellä jo totesin, osa ihmisistä tietenkin hyväksyy väkivaltaviranomaisten toiminnan, koska siihenhän heidät on ehdollistettu. Ero suomalaiseen keskusteluun verrattuna näkyy siinä, että moni sentään uskaltaa epäillä ja kyseenalaistaa poliisiviranomaisten toimintaa. Suomessa ei voisi kuvitellakaan, että veneilyfoorumilla juuri kukaan arvostelisi poliisia, joka on Suomessa pyhimmästä pyhin kaiken muun yläpuolella oleva totaaliteetti, kuin myrkyllinen ameeba, joka on kietonut limaiset lonkeronsa ihmisyhteisön ympärille imien siitä vähitellen elinvoiman."

Alistuu ja matelee, poliisi vahvistaa dikaturiaan, väkivaltaviranomaiseen ehdollistetut ihmiset ja kirsikkana kakun päällä: Suomessa pyhimmästä pyhin kaiken muun yläpuolella oleva totaaliteetti, kuin myrkyllinen ameeba, joka on kietonut limaiset lonkeronsa ihmisyhteisön ympärille imien siitä vähitellen elinvoiman

Määrällisenä ja laadullisena ilmiöinä esitetyt perustelut ja niistä tehdyt johtopäätökset eivät vakuuta minua siitä, että Suomi olisi poliisivaltio.

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #57 : pe 22.07.2016, 12:42:23 »
Joo, poliisivaltio on se, jossa poliisi käyttää valtaa, jota sille ei ole annettu.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #58 : pe 22.07.2016, 14:50:01 »
Kiitos Einsten että jaksoit.

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #59 : pe 22.07.2016, 15:27:05 »
Joo, poliisivaltio on se, jossa poliisi käyttää valtaa, jota sille ei ole annettu.

Joo, saatiin näin wahhabiittien Saudi-Arabia pois poliisivaltioiden joukosta. Että naistenko pitäisi saada polkupyöräillä..... Heh.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu