Kirjoittaja Aihe: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito  (Luettu 57235 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back

Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito

Kopekin tärkeisiin teemoihin liittyen:

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/199339-juuri-nyt-kolmea-poliisia-ammuttu-usassa-tilanne-edelleen-paalla

Kopek tuntuu olevan oikeassa. Vähemmistöt tuntuvat olevan napit vastakkain poliisien kanssa. Täällä vastaavia vähemmistöjä tai sen kaltaisia voivat olla mm rikolliset. Otteet voivat olla samoja, siis suhtautumistapaa myöten.

Pohjaismaissa poliisin ei tarvitse niin vahvasti pitää huolta sosiaalisista ristiriidoista. Asiat on onnistuttu hoitamaan pienemmillä konflikteilla.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #1 : su 17.07.2016, 19:54:14 »

Kopek tuntuu olevan oikeassa.

Vaikka perustelet vahvasti, minusta tuntuu että Kopek ei ole oikeassa.

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #2 : su 17.07.2016, 22:44:52 »
Minusta tuntuu että minulla on tunteita.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #3 : su 17.07.2016, 23:04:13 »
Halutaanko voimakkaampaa virkavaltaa? Tätähän Suomessakin on aiemmin ollut. Virkavallan laajuudet ovat toki pikkuhiljaa vähentyneet, koska niille ei enää ollut tarvetta 1940-luvun jälkeen nykyaikaan saakka, mutta tilanne on muuttumassa. Jonkinlaista muutosta saattaa olla ilmassa. Enemmän ilmenee sosiaalista rähinää, vaikkei perusrikollisuus sinänsä olekaan kasvanut. Monikulttuurinen ja siitä aiheutuva sosiaalinen levottomuus tulee nousemaan Suomessakin. Siksi ehkä poliisin on syytä vastata tilanteeseen. Itse nostaisin poliisitoimen rahoitusta, jos päättäjä olisin!
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #4 : ma 18.07.2016, 00:48:51 »
Toope tuntee vaihtavansa ajatuksia.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #5 : ma 18.07.2016, 02:26:10 »
Kannatan filosofi John Stuart Millin näkemystä täysi-ikäisen ja täysivaltaisen yksilön vapauden ehdottomasta loukkaamattomuudesta, jonka hän esittelee kirjassaan ”On Liberty”. Seuraavassa on kirjan ydinsanoma Millin esittämänä tiivistyksenä.

The object of this Essay is to assert one very simple principle, as entitled to govern absolutely the dealings of society with the individual in the way of compulsion and control, whether the means used be physical force in the form of legal penalties, or the moral coercion of public opinion. That principle is, that the sole end for which mankind are warranted, individually or collectively, in interfering with the liberty of action of any of their number, is self-protection. That the only purpose for which power can be rightfully exercised over any member of a civilized community, against his will, is to prevent harm to others. His own good, either physical or moral, is not a sufficient warrant. He cannot rightfully be compelled to do or forbear because it will be better for him to do so, because it will make him happier, because, in the opinions of others, to do so would be wise, or even right. These are good reasons for remonstrating with him, or reasoning with him, or persuading him, or entreating him, but not for compelling him, or visiting him with any evil in case he do otherwise.

Myöhemmin elänyt englantilainen filosofi Isaiah Berlin on nostanut tämän ajatuksen uudelleen esille esitelmässään ”Two Concepts of Liberty” sekä muissa kirjoituksissaan.

”...it is assumed, especially by such libertarians as Locke and Mill in England, and Constant and Tocqueville in France, that there ought to exist a certain minimum area of personal freedom which must on no account be violated”

Millin ajatus, kuten edellä käy ilmi, on se, että yksilöllä tulee olla vapaus tehdä oman elämänsä suhteen mitä hän haluaa, kunhan hän ei luo tilannetta, jossa muut joutuvat käyttämään pakkoa häntä kohtaan puolustaakseen itseään. Itsepuolustus on siis ainoa tilanne, jossa voiman ja pakon käyttäminen on hyväksyttävää, koska onhan toinen osapuoli käyttänyt sitä ensiksi. Itsepuolustuksella palautetaan tasapaino ja tasa-arvo.

Isaiah Berlin käyttää käsitettä vapauden tasa-arvo millä hän viittaa ns. kultaiseen sääntöön, jonka mukaan muita ei tulisi kohdella niin kuin ei halua itseäänkään kohdeltavan. Hänen mielestään vapautta on se, että saa toimia ilman että muut puuttuvat tekemiseen. Ja mitä vähemmän puuttumista, sitä enemmän vapautta.

”Equality of liberty; not to treat others as I should not wish them to treat me; repayment of my debt to those who alone have made possible my liberty or prosperity or enlightenment; justice, in its simplest and most universal sense - these are the foundations of liberal morality.”

Berlin käy esityksessään läpi joidenkin filosofien näkemyksiä vapaudesta. Hänen käsityksensä mukaan ihmisillä kuuluu olla tietty vähimmäismäärä vapautta, joka on loukkaamaton. Kyse on siitä, minkä periaatteen mukaan tämä vähimmäismäärä pitäisi ratkaista.

”We cannot remain absolutely free, and must give up some of our liberty to preserve the rest. But total self-surrender is self-defeating. What then must the minimum be? That which a man cannot give up without offending against the essence of his human nature. What is this essence? What are the standards which it entails? This has been, and perhaps always will be, a matter of infinite debate.”

Syventymättä tarkemmin Berlinin esitykseen esitän oman kantani. Mielestäni – J.S. Millin periaate sopii tähän periaatteeseen hyvin – oikeudenmukaisin tapa jakaa vapaus on jakaa se tasan kaikille. Ei niin, että kaikki vapaudet kuuluvat pienelle vähemmistölle, joka sanelee muille väkivallalla uhaten, miten on lupa elää ja miten ei ole lupa elää, vaan siten, että jokaisella on vapaus elää niin kuin hän haluaa, kunhan hän ei rajoita toisten vapautta elää niin kuin he haluavat. Tämä asiantila toteutuu silloin, kun ihmisten kesken vallitsee poliittinen tasa-arvo.

Mikäli olen oikein ymmärtänyt, tälle foorumille kirjoittajista kaikki muut kannattavat ensiksi mainittua periaatetta eli pienen klikin aseellista ja rajatonta pakkovaltaa. Tähän kiteytyy koko keskustelun ydin. Emme koskaan voi saavuttaa yksimielisyyttä, jos perusasiassa vallitsee erimielisyys.

http://www.bartleby.com/130/1.html

https://www.wiso.uni-hamburg.de/fileadmin/wiso_vwl/johannes/Ankuendigungen/Berlin_twoconceptsofliberty.pdf

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #6 : ma 18.07.2016, 03:22:59 »
"On liberty" on kirjoitettu  vuonna 1859.
Mutta sana ja käsite ekologia (ecology) keksittiin vasta v. 1866 (by Haeckel) ja kasvihuoneilmiö vasta 1900-luvulla ja ihmisseurauksista(kuivuus->pakolaisuus->turvapaikanhakijat) tietoisuus alkoi kasvaa vasta 2000-luvulla.

Se mitä filosofit muinoin aikoinaan luulivat olevat ihmisellä "vapaus kunhan muita vahingoittamatta" ei tänään ekologisessa tietoisuudessa ole sitä. Vahingoitamme joka suupalalla ja henkäyksellä.

Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa drontti

 • Konkari
 • Viestejä: 3183
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #7 : ma 18.07.2016, 09:43:15 »
Kuinkahan moni täällä olisi onnistunut pysäyttämään Nizzan kuorma-autoilijan ilman virkavallan apua?

Tosin voihan spekuloida, ettei ilman virkavallan olemassaoloa kukaan innostuisi hyökkäämään yhden tai useamman lajitoverinsa kimppuun.

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #8 : ma 18.07.2016, 10:16:27 »
Kannatan filosofi John Stuart Millin näkemystä....

.....jokaisella on vapaus elää niin kuin hän haluaa, kunhan hän ei rajoita toisten vapautta elää niin kuin he haluavat.


Eikös tuossa ole se oleellinen. Vapaus elää omillaan, puhua ja kirjoittaa mielipiteensä sekä vapaus uskoa mihin haluaa (mm. uskonnon- ja sananvapaus).

Lainaus

Mikäli olen oikein ymmärtänyt, tälle foorumille kirjoittajista kaikki muut kannattavat..... pienen klikin aseellista ja rajatonta pakkovaltaa. Tähän kiteytyy koko keskustelun ydin. Emme koskaan voi saavuttaa yksimielisyyttä, jos perusasiassa vallitsee erimielisyys.


Tätä en käsittänyt lainkaan. Mikä ihmeen "pienen klikin aseellinen ja rajaton pakkovalta"?

Tässä suhteessa kuulostat Tahlata, joka haluaa poistaa meiltä uskonnon- ja sananvapauden, ottaa käyttöön sharia-lait käsienkatkomis-, ruoskinta- ja kivitystuomioineen, uskonnollisen poliisin partioimaan kaduille, että muahamettilaisten rukousaikoja ja määräyksiä noudatetaan ja kukaan ei aja partaansa tai juo olutta tai pukeudu määräysten vastaisesti..... Ns. tahalaista vapautta. Saa vaita, että totteleeko vai menettää päänsä.
Ihan 100 % vapaasti.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 8095
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #9 : ma 18.07.2016, 10:21:55 »
Kuinkahan moni täällä olisi onnistunut pysäyttämään Nizzan kuorma-autoilijan ilman virkavallan apua?

Tosin voihan spekuloida, ettei ilman virkavallan olemassaoloa kukaan innostuisi hyökkäämään yhden tai useamman lajitoverinsa kimppuun.

Ehkä se onnistuisi, jos sattuisi kanniskelemaan paria muutaman sadan kilon betoniporsasta takataskussaan ja heittäisi kuorma-auton eteen, ei sitä muuten 5-10 tonnin massaa pysäytä, kun sillä on useamman kymmenen kilometrin tuntinopeus.  Joo ja hyvä olisi olla myös kevyt kertakäyttösinko povitaskussa, että voisi viimeistellä toppauksen.

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #10 : ma 18.07.2016, 10:44:18 »
Mikäli olen oikein ymmärtänyt, tälle foorumille kirjoittajista kaikki muut kannattavat ensiksi mainittua periaatetta eli pienen klikin aseellista ja rajatonta pakkovaltaa. Tähän kiteytyy koko keskustelun ydin. Emme koskaan voi saavuttaa yksimielisyyttä, jos perusasiassa vallitsee erimielisyys.

Ainakaan minä en kannata valtiota ja taitaa renttu olla samoilla linjoilla. Valtiota kannattavien etunenässä on Toope, joka pelkää ryhtyvänsä syömään vauvoja, ellei poliisi häntä siitä estä.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 8095
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #11 : ma 18.07.2016, 10:53:19 »
Mikäli olen oikein ymmärtänyt, tälle foorumille kirjoittajista kaikki muut kannattavat ensiksi mainittua periaatetta eli pienen klikin aseellista ja rajatonta pakkovaltaa. Tähän kiteytyy koko keskustelun ydin. Emme koskaan voi saavuttaa yksimielisyyttä, jos perusasiassa vallitsee erimielisyys.

Ainakaan minä en kannata valtiota ja taitaa renttu olla samoilla linjoilla. Valtiota kannattavien etunenässä on Toope, joka pelkää ryhtyvänsä syömään vauvoja, ellei poliisi häntä siitä estä.


Taidat silti kannattaa erilaisia yhteenliittymiä, kuhan ovat uskonnollisia, eli tavallaan kannatat ihan samoja asioita sääntöjä ja määräyksiä. Sinun valtiosi on vain uskonnon muokkaama yhteisö, jossa kaikilla on niin ihana olo herran kukkarossa.
Mikäpä ettei ehkä kuitenkin ymmärrät sen olevan utopistinen toive ja ihmisluonto toimii aivan eri tavalla, oli sitten imaami tai piispa. Luulempa, että molemat toimivat yhtä arkisen itsekkäästi, kuten belsebuupin pojanpoikakin.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #12 : ma 18.07.2016, 10:58:32 »
Joskus ihmettelen että miksei saisi nähdä mitään eroja eri maiden käytäntöjen välillä. Jos Egyptissä tai Turkissa(?) poliisi voi raiskata naisen joka menee valittamaan että miehet ovat lähennelleet häntä, tai USA:ssa poliisi voi olla rasisti, niin miksi poliisi automaattisesti Suomessa olisi samanlainen hirviö? Luin juuri Sofi Oksasen kirjoitelman jossa hän huomautti että Suomessa rasismiin on vaikea puuttua kun sitä ei suostuta näkemään olevan olemassakaan. Mutta pitäisi kai olla vähemmistön edustaja itse että näistä asioista voisi todella tietää Suomen osalta. USA:lla on oma historiansa orjineen, joten tilanne on siellä mikä on. Mutta jos ajattelemme pisimpään Suomessa olleita vähemmistöjä, niin en vaan kertakaikkiaan kykene ajattelemaan että poliisi jotenkin rääkkäisi esim. romaneja. Jos romanit alkavat keskenään puukkotappelun, niin kai siihen virkavallan pitää puuttua, eikä odottaa että joku pääsee hengestään ja sitten seuraa verikostoa sukupolvi toisensa jälkeen? Ei lakia tai "lakia" voi jättää vähemmistöjen hoteisiin.

Jos jotain uusvähemmistöä poliisin kanssa tappelemassa ajattelee, niin tulee mieleen tämä nykyajan hippiväki jolla on sitä vihreää ja mustaa riehaa tai mitä lie, että paikat pitää laittaa paskaksi itsenäisyyspäivänä ja vähän muulloinkin. On vaikea ajatella että poliisi jotenkin "sortaa" jos hän puuttuu selkeään häiriökäytökseen.

Ehkä minulle pitäisi omalle kohdalleni osua joku poliisiperusteinen oikeusmurha että alkaisin heitä vihaamaan. Tälläerää en näe heissä Suomessa muuta ongelmaa kuin se että tietenkin he, kuten kuka tahansa, vetävät asioissa kotiinpäin ja voi olla että he liioittelevat välillä jotain asiaa (ja täten lietsovat pelkoa) jotta saisivat määrärahoja. En tiedä.

Useimmiten kirjoitelmissani olen kyllä tehnyt vastoinpäin, eli siirtynyt Suomesta ulkomaille. Tein nyt kerrankin näin päin, että ulkomaiden sijaan funtsailin Suomea.

Poissa Einsten

 • Konkari
 • Viestejä: 722
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #13 : ma 18.07.2016, 11:01:56 »
Kopek:

"Syventymättä tarkemmin Berlinin esitykseen esitän oman kantani. Mielestäni – J.S. Millin periaate sopii tähän periaatteeseen hyvin – oikeudenmukaisin tapa jakaa vapaus on jakaa se tasan kaikille. Ei niin, että kaikki vapaudet kuuluvat pienelle vähemmistölle, joka sanelee muille väkivallalla uhaten, miten on lupa elää ja miten ei ole lupa elää, vaan siten, että jokaisella on vapaus elää niin kuin hän haluaa, kunhan hän ei rajoita toisten vapautta elää niin kuin he haluavat. Tämä asiantila toteutuu silloin, kun ihmisten kesken vallitsee poliittinen tasa-arvo.

Mikäli olen oikein ymmärtänyt, tälle foorumille kirjoittajista kaikki muut kannattavat ensiksi mainittua periaatetta eli pienen klikin aseellista ja rajatonta pakkovaltaa. Tähän kiteytyy koko keskustelun ydin. Emme koskaan voi saavuttaa yksimielisyyttä, jos perusasiassa vallitsee erimielisyys."

Vallan tasapuolinen jakaminen edellyttäisi sitä, että kaikilla olisi yhtäläiset edellytykset vallan käyttämiseen. Pelkästään tätä foorumia seuraamalla voi todeta, että näin tuskin on. Toisekseen, mikäli valta olisi tasan jaettu sehän mitä todennäköisemmin johtaisi tilanteeseen, jossa pienellä klikillä olisi aseellinen ja nimenomaan rajaton pakkovalta. Nykysysteemissä, ainakin Suomessa, tämä tilanne on estetty. Se, että vesiliikennelaista löytyy muutama hassuksi muotoiltu pykäläkohta ei tätä muuksi muuta.

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #14 : ma 18.07.2016, 11:02:30 »
Taidat silti kannattaa erilaisia yhteenliittymiä, kuhan ovat uskonnollisia, eli tavallaan kannatat ihan samoja asioita sääntöjä ja määräyksiä. Sinun valtiosi on vain uskonnon muokkaama yhteisö, jossa kaikilla on niin ihana olo herran kukkarossa.

Olisihan se aika hassua jos ihmiset eivät saisi vapaaehtoisesti muodostaa kyliä ja yhteisöjä, kun ovat niitä tehneet 100000 vuotta. Vasta 500 vuotta sitten liikkumista ja kylien perustamista alettiin rajoittaa.

"Kunta" tarkoittaa alunperin kommuunia.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #15 : ma 18.07.2016, 11:03:22 »
Joskus ihmettelen että miksei saisi nähdä mitään eroja eri maiden käytäntöjen välillä. Jos Egyptissä tai Turkissa(?) poliisi voi raiskata naisen...

Voitko mennä raiskausfantasioinesi johonkin muualle?
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #16 : ma 18.07.2016, 11:09:05 »
Taidat silti kannattaa erilaisia yhteenliittymiä, kuhan ovat uskonnollisia, eli tavallaan kannatat ihan samoja asioita sääntöjä ja määräyksiä. Sinun valtiosi on vain uskonnon muokkaama yhteisö, jossa kaikilla on niin ihana olo herran kukkarossa.

"Kunta" tarkoittaa alunperin kommuunia.

Vanha stalinisimme muistelee viinahuuruista nuoruuttaan...... Vääräuskoisten tappaminen ja lasten ruoskiminenkin on osa elämän pieniä nautintoja.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 8095
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #17 : ma 18.07.2016, 11:36:08 »
Taidat silti kannattaa erilaisia yhteenliittymiä, kuhan ovat uskonnollisia, eli tavallaan kannatat ihan samoja asioita sääntöjä ja määräyksiä. Sinun valtiosi on vain uskonnon muokkaama yhteisö, jossa kaikilla on niin ihana olo herran kukkarossa.

Olisihan se aika hassua jos ihmiset eivät saisi vapaaehtoisesti muodostaa kyliä ja yhteisöjä, kun ovat niitä tehneet 100000 vuotta. Vasta 500 vuotta sitten liikkumista ja kylien perustamista alettiin rajoittaa.

"Kunta" tarkoittaa alunperin kommuunia.

Paljonkos ihmislaumat ovat tuosta ajasta kasvaneet. Nykyisin ne maat on jo jaettu, ehkä löydät vielä brasilian viidakosta jonkun kohdan jossa ei esivalta heti häädä sinua pois.
Viisisataa vuotta sitten kiinassakin oli alla sata miljoonaa asukasta, en nyt viitsi tarkistella, mutta alle miljadrin reilusti maailmassa, eikä ollut autoja lentokoneita laivat toimivat purjeilla eikä pahemmin matkusteltu kärrykyydillä ei kovin nopeasti mihinkään päässyt.
Mustalaiset tosin tulivat noihin aikoihin tänne eurooppaan intian seutuvilta, kun heidät jostain syystä sieltä karkotettiin ja he pakenivat ilmeisesti henkensä hädässä.

Siinä olet tietenkin oikeassa, että luojahan sen maan on luonut ja sen käyttöoikeus pitäisi olla olemassa, mutta kuten hyvin nykyisin tiedetään se perustuu jo siihen kellä se nyt on.
Eikä nykyisetkään maahanpyrkijät taida olla valmiita pelkästään viljelemään maata ja saamaan siitä elantonsa, eivätköhän kännykkää telkkua ja autoa himoitse hekin. Elleivät sitten ole enemmän kiinnostuneita niistä puumista joita kiertelee heidän asuntoloidensa nurkilla.

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #18 : ma 18.07.2016, 11:44:11 »
Paljonkos ihmislaumat ovat tuosta ajasta kasvaneet. Nykyisin ne maat on jo jaettu, ehkä löydät vielä brasilian viidakosta jonkun kohdan jossa ei esivalta heti häädä sinua pois.

Brasilian viidakot tuhotaan lihakarjan ja sen rehun tuottamiseksi rikkaille, ei siksi, että olisi jotenkin ahdasta.

Lainaus
Viisisataa vuotta sitten kiinassakin oli alla sata miljoonaa asukasta...

Ja silloinko siellä ei ollut nälänhätiä?
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 8095
Vs: Poliisi, virkavalta, ... välitön järjestyksen ylläpito
« Vastaus #19 : ma 18.07.2016, 11:51:59 »

Ja silloinko siellä ei ollut nälänhätiä?

Oli kyllä, kuten suomessakin aikoinaan 1700-1800 luvuilla ja jo aiemmin ruotsiinkin muutettiin paljon silloisiin suomalaismetsiin hiiltäpolttamaan ja kaskiviljelysiä tekemään.

Mutta se ei sinänsä ole mikää pointi nykyisiin muuttoihin ja nälänhätiin, aikansa sanomaa vaan.

Nälkää et pysty poistamaan, etkä edes vähentämään vaikka olisit ainoa diktaattori maan päällä, silloin et tosin haluaisikaan vaan mielenkiintosi kohdistuisi vallan säilyttämiseen ja neitsyiden metsästykseen, ynnä muuhun mielekkääseen toimintaan.