Kirjoittaja Aihe: Kansalaisaktiivisuus  (Luettu 516 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Hartsi

  • Konkari
  • Viestejä: 5776
Kansalaisaktiivisuus
« : su 03.07.2016, 14:01:51 »
Pitäisikö meidän suomalaisten "rehellisten ihmisten" enemmänkin havaita, tutkia ja jopa ilmiantaa sellaisia väärinkäytöksiä joita muhii ympäristössä.

Tuli vain mieleeni, lukiessani että kuinka esim. vakuutusyhtiöt joutuvat makselemaan olemattomista asioista.

Kaikki se on pitkässä juoksussa pois veronmaksajien kukkarosta.

Mietippäs tuotakin tapausta:


Työkyvyttömyys

Yrityksen toimitusjohtaja joutui vakavaan työtapaturmaan, jonka takia hänet todettiin täysin työkyvyttömäksi. Hän sai korvauksia ja tapaturmaeläkettä tämän takia.

Johtaja kuitenkin kävi töissä lähes samalla tavalla kuin ennenkin. Johtaja oli nostanut satoja tuhansia euroja erilaisia korvauksia, ja sai petokseen laajuudesta johtuen kahden vuoden ehdottoman vankeusrangaistustuomion.

Vakuutusyhtiö alkoi tutkia asiaa saatuaan ilmiantokirjeen.


Siis jostakin pulpahti ilmianto ? Oliko kateellisuutta vai mitä, mutta kuitenkin.

En tarkoita, että alkaisimme johonkin "Stasi"- hommaan, mutta kuitenkin, kaikkein räikeimmät pitäisi saada pois, jotta kansalaisten luottamus järjestelmään olisi kohdallaan.

 
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 11035
  • Back
Vs: Kansalaisaktiivisuus
« Vastaus #1 : su 03.07.2016, 19:01:08 »
En tarkoita, että alkaisimme johonkin "Stasi"- hommaan, mutta kuitenkin, kaikkein räikeimmät pitäisi saada pois, jotta kansalaisten luottamus järjestelmään olisi kohdallaan.


Luottamus on merkittävä asia, tai sen puute toisella tapaa. Tuo paljon tehoja ja säästöjä kaikkeen. Ylivarautuminen on viimekädessä luottamattomuutta itseen, ja jos systeemi on helppo, syntyy itseluottamus tulevaan helposti.

Luottamus poistaisi lyhyesti sanoen kaikki merkittävimmät ongelmat. Luulen, ettei tämä väite mene edes överiksi.

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 11035
  • Back
Vs: Kansalaisaktiivisuus
« Vastaus #2 : la 22.12.2018, 13:38:31 »

Usein puhutaan yritysten byrokratiasta. On vaikeaa toimia, pelkän byrokratian takia, ja samalla byrokratian palvelevuus voi olla niin ja näin.

Mitenhän lopulta on byrokratian lisäämisen kanssa, jos verrataan valtiota, ja yrityksiä? Kumpi aiheuttaa enemmän byrokratiaa kansalaisille? Jotain kaavaa, jota on käytännössä seurattava.

Onko aktiivimalli ja aktivointi sen takia, että on tosiaan niitä kynnyksiä? Milloin ei kannata tiettyjen asioiden takia yrittää aktivoitua enempää, vaan miettiä miten aktiivisuus tulee jotenkin luontevasti, ei piiskaamalla?

Toimintaan kuuluu aina onnistumisten hyvät puolet, ja tekemättömyyden hankaluus. Tämä ei ole sinällään epäluontevaa, päinvastoin.
Muokkaa viestiä