Kirjoittaja Aihe: Uinti  (Luettu 5275 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 9552
Vs: Uinti
« Vastaus #20 : ti 30.05.2017, 20:37:43 »

Tuli ostettua märkäpuku, kun sain vinkkiä eräältä tutulta, ja uinti kiinnostaa, ja sain edullisesti, eli maksoi vain 60e. Oli kokopuku, ei kahdesta osasta, minkä sanotaan olevan parempi, kun netistä jotain lueskelin. Tiedä sitten.

Eilen uin. Oli melkoinen viima, ja isot aallot. Jäi lihaksiin tosi jännä tunne. Punttisalin jälkeen voi pitkän tauon jälkeen lihakset tulla kipeäksi, kivalla tavalla. Uinti kylmässä vedessä ei tehnyt samaa. Tuntemus oli erilainen. Jokin syvempi taso, jos osaisi arvella. Treenien jälkeinen kipu on selkeää, ja melko normaalia. Uinnin jälkeinen kipu oli ehkä lähellä kuumeisen lihaskipua. Oikeastaan kyseessä oli särky. Pidän kuumesärystä jonkin verran, eikä uimisen jälkeinen kipukaan ollut epämiellyttäväksi katsottava.

Olin melko kauan vedessä, ja aallot tosiaan myös vei. Tuli mieleen lokki, joka menee myräkässä. Kontrolli vaikeaa, vaikka sentään lentely jokapäiväistä touhua sille. Uinti on tietyllä tapaa uimista, ja jos virtaukset mitä sattu, niin tulee fiilis kuin olisi täysin heitteillä. Ei tosin paha fiilis.

Mitähän saisi päähän, että lämpökarkaus olisi vähäisempi. Saattas olla saatavilla jostain.

Mikähän on lihassäryn syy, jos johtuu kylmässä vedessä ponnistelusta?

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 9552
Vs: Uinti
« Vastaus #21 : ti 30.05.2017, 20:56:22 »

Kun nyt tuostakin tuli kirjoitettua, niin päätellä voisi erilaista, kun tarjoutuu mahdollisuuksia.

Uinti kylmässä, siis selkeä lihasponnistelu kylmässä aiheuttaa lihassärkyä, esim alkuvaiheessa, tai miten sitä ilmeneekin, ihmisestäkin ehkä riippuen. Alkavan flunssa yhteydessä tepisivä ehkäisykeino voi olla sinkki, heti nautittuna, jolloin flunssan voi välttää, tai se voi lieventyä. Tiedä todenperäisyydestä, mutta jos flunssakuumeeseen liittyy lihassärkyä, kuten minulla yleensä aina, niin oire vaikuttaa olevanä lähellä kylmärehkimistä, jolloin lihaksia käytetään vähäisessä lämpötilassa.

Mikä siis on sinkin yhteys lihassärkyyn, eli voisiko sitä arvella tuon perusteella? Mitä voisi arvella puolestaan levottomiin jalkoihin, joka on oireyhtymänä joskus erittäin hankala?

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 9552
Vs: Uinti
« Vastaus #22 : ti 30.05.2017, 22:06:31 »

Lisää särystä.

Nyt särkee myös, tosin liikkumisen takia. Työpäivä, tosin ei pitkä. Työmatkat pyörällä. Tennistä reilu tunti, asfaltilla, joka on tinkimätön jäsenille. Päivän päätteeksi saunomista ja uintia jonkin verran.

Jaloissa tuntuu. Treeni aiheuttaa kipua, ja ylikuormittuminen särkyä. Näissä on eroa, eikä kipua oikein voi tulla jalkoihin aloittelija-tyyliin, koska jatkuvasti teen jotain, vaikka en aina suurempia.

Nivelet säteilee joskus särkyä. Joskus se voi ehkä olla merkki siitä, että ompa tullut liikuttua valveillaollessa. Mistä nivelsärky tässä tapauksessa kertoo? Ei tulisi ehkä liikaa enää, mutta onko merkki siitä, että ne ovat saaneet osakseen jotain hyvää, kuten lihastreenin tapauksessa? Ja jos nivelet hiukan särkevinä saa jotain hyvää, mitä se sitten voisi olla?

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 13843
Vs: Uinti
« Vastaus #23 : pe 07.07.2017, 19:21:11 »
Ostin alesta märkäpuvun, hihat käsivarteen asti ja lahkeet reiteen. Ajatuksena että voisin pidentää uimakertaa, uinnin jälkeen ei paleltaisi ihan sikana ja voisin kenties uida jopa kylmemmässä vedessä eli pidentää uimakautta kokonaisuudessaan.

Olin lukenut netistä että vaikka puvun pitää asettua tiiviisti, niin menee sinne kumminkin vettä sisään, vaan se ei haittaa koska sitä menee niin ohuelti ja puku lämmittää kun sinne väliin ei jää kauheasti tilaa ja miten lie menikään. Noh, minulla menee mielestäni liikaa vettä. Reisistä puku on just presis. Käsivarsista se puristaa liikaa, niin että kämmeniä alkaa pistelemään (aivan sama juttuhan oli taannoin verenpainemittausteni vuoksi). Ilmeisesti pukua ei ole suunniteltu ihmisille joille tulee hyvin herkästi haiuslihasta rintauinnista. Mutta suurempi ongelma on se että kaula-aukko hörppää niin paljon vettä että kyllä se himppasen kylmentää rintakehää. Jälleen ilmeisesti pukua ei ole suunniteltu pienipoviselle, vaan oletusarvona on että on semmoiset keskikoon hinkit että ne kun survoo sinne pukuun, niin ei sinne enää muuta mahdukaan, kuten esim. vettä.

Puvun kannattaisi kai olla custom made.

Nimenomaan rintauinnissa se hörppäily oli ärsyttävää. Selällään killuessa on parempi olla, mutta en osaa uida ns. selkää.

Olin järvessä puoli tuntia enkä ollut kylmästä puolikuollut noustessani pois. Yleensä rypäeämärupeama on minulla kestänyt kai öpaut vartin? Vaihtovaatteet olisi kuitenkin kannattanut olla, vaikka varsinaisesti ei palellutkaan, niin ei se nyt niin hulppeaa ollut marssia kotiinsa märkä märkäpuku yllä. (Kävin siis rantsussa johon pääsen kotoani jalan.) Ja kumminkin yskitti. Suihkun jälkeen pientä vilutusta, ei sellaista että pitää kiskoa pörrötakki päälle ja siltikin hampaat kalisee.

Plussaa ja miinusta kertyy, onpahan nyt ainakin kokeiltu. Lähinnä kiinnostaa se että mitenkäs mahtaisi pelittää siinä vaiheessa kun yleensä lopetan uimisen, tai en vielä aloita.
"The artist is the true seer and prophet of his century, the justifier of life and as such, of course, a revolutionary far more fundamental in his penetration of the social mask of his day than any fanatic idealist spilling blood over the pavement in the name simply of another unnatural mask."

JC

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 9552
Vs: Uinti
« Vastaus #24 : ti 25.07.2017, 00:38:52 »

Iltauinti. Vedessä oli lämmintä, joten meni jotain 1.5 tuntia. Maalle tullessa olin aika horkassa, siis tärisevänä.

Hyvää teki. Kun kynnystä lähteä iltauinnille, niin silloin siitä todennäköisesti nauttii eniten. Viimeisestä on puolisen viikkoa, kun kävin pulikoimassa. Olin niin väsynyt henkisesti, että vaati isoa tahdonvoimaa tehdä ne toimet, joilla pääsi uimaan. Sen jälkeen asiat kyllä lähti, aivan toiseen malliin. Olikohan takana 3-tuntinen yö, ja täyspäivä kaaoksen selvittelyä.

Eilen sain pääasiat kuntoon, monen päivän urakan jälkeen, ja tänään silottelin yksityiskohtia, joista voi jatkaa kun ilmenee. Meinasin muutamaan otteeseen totaalihajota, jo aamupäivästä. Melkoinen kontrasti lähteä uimaan tuollaisen jälkeen. Mikähän siinä on niin aivan toista, kun kuitenkin jotain liikettä se uintikin on, järjestelyn ja toiminnan tapaan. Järjestely ja rakentaminen on mm yhtä 3D-tetristä, parhaimmillaan, ja kotiin liittyvä erityisen lähellä itseä olevaa vääntelehtämistä.

Sain muuten märkäpuvun lisäksi hankittua lisää varusteita. Uimapäähine, samasta materiaalista. Samoin sukat, jotka saa kokoa suurempiin räpylöihin. Kyllä passaa. Välineurheilua, ja kylmän aikaan ehdottomasti juuri sitä, vaikka välineiden lisäksi uidessa yhdistyy moni muukin asia.

Ensi kertaa kun uin lähisaimaassa, kokeilin ilman käsisuojia. Kangisti niin nopeasti, että oli pakko laittaa "ankkasormikkaat" (en tiedä niiden "lapasten" nimeä). Kun oli kunnon myräkkä, ja kädessä suojasormikkaiden lisäksi muovilärpäkkeet ilman sidontaa, oli hiton vaikea tuntoaistin varassa uinti niin, että tatsi säilyi, sillä tatsittomuus merkkasia uinnin katkeamista, ja lärpäkkeiden metsästämistä, mikä oli melko vaikeaa aallokossa.

Joskus ei ilman välineitä tulisi joistain harrastuksista mitään. Uinti kylmässä on tällainen, jos haluaa olla enemmän aikaa, eikä ole Siperian kasvatti, luonnonlapsityyliin.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 9552
Vs: Uinti
« Vastaus #25 : ti 25.07.2017, 00:42:41 »
Lähinnä kiinnostaa se että mitenkäs mahtaisi pelittää siinä vaiheessa kun yleensä lopetan uimisen, tai en vielä aloita.

Välineet tuppaa opettamaan asioita. Jos tykkäät touhuta esim vedessä, niin märkäpuvulla on tarinaa kerrottavana.

Itsellekin uutta, ja tuhrinut liiaksi myös kesäpäiviä ilman tätä. Sairasta, mutta vielä tämäkin.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 13843
Vs: Uinti
« Vastaus #26 : to 03.08.2017, 13:29:49 »
Kun ilmeisesti koko päivä menee paistaa/sataa-systeemissä ja kunnollista paistetta luvattu vasta illaksi jolloin lähimpään rantsuun on turha pakkautua oleskelemaan koska aurinko meni jo metsän taa... Niin mietiskelin josko iskisi sen märkäpuvun päälle, avaimen kaulaan, muovisandaalit (sellaiset mitkä ei putoa jalasta) kinttuun ja vesijuoksuvyön vyötärölle illan tullen. Ja lähtisi potkiskelemaan rannikkoa myöten niin pitkälle kuin jaksaa, eli tulisi kokeiltua miten kauan ja pitkälle sitä vesijuoksentelua tulee duunattua. Siitäpä sitten vain hilpaisee rantaan kun alkaa kyllästyttämään ja lompsii kotiinsa, ei tarvitse palata lähtöpisteeseen hakemaan jalkineita ja avainta.

Uintiyrityksessähän nyppi kun vesi lirisi mielestäni liioissa määrin märkäpuvun kaulanaukosta sisään, mutta vesijuostessa ilmiöltä voisi välttyä koska pystyasento?
"The artist is the true seer and prophet of his century, the justifier of life and as such, of course, a revolutionary far more fundamental in his penetration of the social mask of his day than any fanatic idealist spilling blood over the pavement in the name simply of another unnatural mask."

JC

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 13843
Vs: Uinti
« Vastaus #27 : to 03.08.2017, 13:51:39 »
Tai sitten lähden yhteen loitompaan rantaan, koska nyt otettiin sateet pois siltä ajalta kuin mille ne oli aiemmin määrätty. Jälleen kerran tämä jatkuva säätiedotuksen "eläminen" ottaa todella päähän.  Olen jo pidempään hinkunut yhdelle tietylle rannalle josta takaisin tullessa pitää kävellä tunti pitkin metsää että pääsee bussinlähtökohtaan, että pääsee odottamaan toista bussia jonnekin toisaanne, ja kaikkeen siihen vaivaan ei kyllä todellakaan halua mukaan vielä sitä optiota että hukkuu sateeseen (eikä järveen).

Loputon valintojen tekeminen sellaisessa mielentilassa ettei mitään niin vihaa kuin valitsemista ja arpomista, se se on saatanasta perkeleestä.
"The artist is the true seer and prophet of his century, the justifier of life and as such, of course, a revolutionary far more fundamental in his penetration of the social mask of his day than any fanatic idealist spilling blood over the pavement in the name simply of another unnatural mask."

JC

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2216
Vs: Uinti
« Vastaus #28 : to 03.08.2017, 14:01:41 »
Miksi et Norma hanki pientä venettä? Vaikka sellainen pumpattava kumivene. Sellaisella on mukava meloa vähän kauemmaksi rannasta, heittää vaatteet pois ja ottaa nakuna aurinkoa täysin omassa rauhassa. Ei tarvitse turhaan matkustella maailman ääriin.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 3418
Vs: Uinti
« Vastaus #29 : to 03.08.2017, 14:28:03 »
Yleensä rypäeämärupeama on minulla kestänyt kai öpaut vartin?

Taidan olla perimältäni kokonaan jostakin toiselta planeetalta. Minulle nimittäin kesän urotyö on se, että uskallan sekunnin verran "kastautua" veteen. Tänä kesänä tällaista on tapahtunut yhden kerran. En ole tarpeeksi masokisti, että voisin edes ajatella lähteväni oikeasti uimaan. Vesihän on kylmää. Aina.

Tiistaina olin vähällä uida (lyhyesti) meressä, kun käväisin toisen kerran tänä kesänä Pihlajasaaren rannoilla. Uinti jäi, kun oli kiire pois saaresta (tästä käynnistä ehkä toisessa yhteydessä enemmän tai sitten ei). Olin jo käynyt aamulla Helsingin Uimastadionilla, kun tyttäreni oli houkutellut. Uin altaan pari kertaa edestakaisin päästä päähän. Mitätöntä, mutta kävinkin paikalla vain uteliaisuuttani.

socrates

 • Vieras
Vs: Uinti
« Vastaus #30 : to 03.08.2017, 14:32:28 »
Yleensä rypäeämärupeama on minulla kestänyt kai öpaut vartin?

Taidan olla perimältäni kokonaan jostakin toiselta planeetalta. Minulle nimittäin kesän urotyö on se, että uskallan sekunnin verran "kastautua" veteen. Tänä kesänä tällaista on tapahtunut yhden kerran. En ole tarpeeksi masokisti, että voisin edes ajatella lähteväni oikeasti uimaan. Vesihän on kylmää. Aina.

Tiistaina olin vähällä uida (lyhyesti) meressä, kun käväisin toisen kerran tänä kesänä Pihlajasaaren rannoilla. Uinti jäi, kun oli kiire pois saaresta (tästä käynnistä ehkä toisessa yhteydessä enemmän tai sitten ei). Olin jo käynyt aamulla Helsingin Uimastadionilla, kun tyttäreni oli houkutellut. Uin altaan pari kertaa edestakaisin päästä päähän. Mitätöntä, mutta kävinkin paikalla vain uteliaisuuttani.

No sitten varmaan tietämättämme näimme toisemme, kun olin siellä ti aamuna.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 13843
Vs: Uinti
« Vastaus #31 : to 03.08.2017, 14:49:40 »
Minulle uintihommassa on tärkeää myös se miltä ranta näyttää. Että se on kiva paikka oleilla. Veneen kanssa menisin yhteen saareen, mutta en uskaltaisi yksin veneillä koska pelkäisin hukkumista. On eri asia uida rannan tuntumassa kuin killua keskellä järveä.

Meinasin hukkua lapsena ja uimaan opettelin vasta parikymppisenä.

"The artist is the true seer and prophet of his century, the justifier of life and as such, of course, a revolutionary far more fundamental in his penetration of the social mask of his day than any fanatic idealist spilling blood over the pavement in the name simply of another unnatural mask."

JC

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2216
Vs: Uinti
« Vastaus #32 : to 03.08.2017, 14:56:55 »
Pelastusliivit päällä on erittäin vaikea hukkua. Tuskin onnistuisi vaikka oikein yrittäisi.
« Viimeksi muokattu: to 03.08.2017, 15:11:05 kirjoittanut Brutto »

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 3418
Vs: Uinti
« Vastaus #33 : to 03.08.2017, 15:07:08 »

No sitten varmaan tietämättämme näimme toisemme, kun olin siellä ti aamuna.

Mahdollisesti. Mitä uintiin tulee, niin en tiedä, oliko vesi aikoinaan lämpimämpää, vai olinko itse karaistuneempi, mutta joka tapauksessa uin joskus vähän pidempiäkin matkoja kuten salmen yli noin 300 metrin päässä olevaan saareen ja toisella kerralla vähän lähempänä olevaan saareen jne. Keskellä salmea sukelsin jalat edellä pohjaa kohti, kunnes varpaat osuivat pohjamutaan. Veden syvyys ehkä jotain 5-6 metriä. Pää edellä kävin hakemassa pohjamurat pienemmistä syvyyksistä eli en juuri yli kolmesta metristä, joska paine alkoi sattua korvissa. Sukelsin melko pitkiä matkoja hengitystä pidättäen.

Omatekoista "paineilmasukellustakin" kokeilimme muovisella kumiveneen pumpulla ja letkulla ja snorkkelin suukappaleella. Sukellukset jäivät korkeintaan parin minuutin mittaisiksi, kun pumppaajat väsyivät. Lopulta pumppu särkyi, koska sitä ei ollut suunniteltu noin raskaaseen käyttöön. Yksi sukelluslaitteemme oli 3-hevosvoimaisen perämoottoriveneen perässä vedetty naru ja siihen keskeltä kiinnitetty muotoiltu poikittainen lauta, joka toimi syvyysperäsimenä. Sukeltaja roikkui laudassa ja käänsi sitä alaspäin halutessaan kohti pohjaa ja ylöspäin halutessaan pintaan. Kun ei tarvinnut liikkua eikä kuluttaa siten ylimääräistä happea, järven pohjaa pystyi tutkimaan yhdellä hengenvedolla melko pitkänkin matkan. Syvyydet olivat parin metrin luokkaa, ehkä joskus enemmänkin.

Poissa Juuli Hukkaskukka 2

 • Konkari
 • Viestejä: 1056
Vs: Uinti
« Vastaus #34 : to 03.08.2017, 15:13:51 »
Jos märkäpukuun  pitäsi, mitä en hevin tee Norman kokemuksista viisastuneena pukeutua niin tarkistaisin taatusti ettei ole  katsojia (naurajia) ympärillä. Snorkkelin voisin kyllä sekä uimalasit laittaa päähäni, mutta vedessä vasta ja selin rantaan nekin. Räpylöitä en laita, pelkään etten pääse niillä pintaa vaan hukun.
Ei tänä kesänä ole uiminen kutsunut pahemmn, ei snorkkelilla eikä ilman.
https://www.youtube.com/watch?v=7DUnyXUaUDE
muistojeni ruusut anneli sari

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 13843
Vs: Uinti
« Vastaus #35 : to 03.08.2017, 15:47:23 »
Kalliimpi puku varmaan on tiiviimpi. Ja tosiaan pienirintaiselta puuttuu täytettä ja puku falskaa pahemmin kuin sen pitäisi.

Jokatapauksessa alasti uiminen on minulle se paras juttu. Ei nakuilu sinänsä, ja miten sieltä kumiveneestä menee uimaan jos on pakko olla ne liivitkin.

Pakko se olisi johonkin rantaan päästä. Mutta tietysti saarista voisi löytyä jotain uimarantoja joilla saa olla rauhassa. En vaan kyllä tosiaan uskalla yksin veneillä, edes liivien kanssa. Jotkut pelkää kylmää vettä, minä syvää.
"The artist is the true seer and prophet of his century, the justifier of life and as such, of course, a revolutionary far more fundamental in his penetration of the social mask of his day than any fanatic idealist spilling blood over the pavement in the name simply of another unnatural mask."

JC

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2216
Vs: Uinti
« Vastaus #36 : pe 04.08.2017, 12:29:19 »
Voitaisiin valita Jatkumon miss märkäpuku.

Osallistujat Norma, Juuli ja Juha.

No niin, kuvat kehiin!

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 13843
Vs: Uinti
« Vastaus #37 : la 05.08.2017, 22:21:13 »
En ole mielestäni edukseni märkäpuvussa. Enkä epäedukkaita kuvia viitsi laittaa.

Tänään sitten päätin tempaista ja vesijuosta märkäpuvussa niin pitkälle kuin jaksan/huvittaa. Avain kaulassa ja sandaalit kintuissa.

Ensin meinasi kärähtää käpy. En ollut millään päästä tarpeeksi syvälle että saa askeltaa kunnolla, jalka osui kokoajan pohjaan. Lisäksi jotenkin tuntui ihan kuin polkisin paikallani, vaikka aallokkokin tuli takaa ja olisi luullut sen työntävän eteenpäin. Kaiken kukkuraksi jotkut hemmetin rehut kietoutuivat nilkkojeni ympärille tuon tuostakin. Vihaan semmoista. Jatkoin kuitenkin matkaa ja pikkuhiljaa touhu alkoi tuntua ihan kivalta. Vettä lirahteli välillä kaula-aukosta sisään vaikka olin pystyasennossa, ja taisipa sitä tulla lahkeistakin. Ja jotenkin vilukkaalta vähän tuntui. Vesi lienee ollut ehkä jotain 18 astetta ja ilma samaten? Mutta muuten meni mukavasti, varsinkin kiinnitin huomiota siihen miten helppo minun oli hengittää sitä ilmaa joka oli juuri vedenpinnan päällä ja tuoksui ihanasti raikkaalle sateen jälkeiselle ilmalle. Eikä sellaiselle tunkkaiselle homekellarille, kuten niin monena päivänä on haissut tuossa pusikossa ikkunani takana. Hetken aikaa oli vihdoinkin niin ettei tarvinnut yskiä ja kakoa tuon tuostakin.

En tiedä kuinka pitkän matkan taivalsin, mutta lähes tunti siellä tuli potkiskeltua. Sitten rantauduin ja marssin kotiini sandaalit äänekkäästi lurtsahdellen.
"The artist is the true seer and prophet of his century, the justifier of life and as such, of course, a revolutionary far more fundamental in his penetration of the social mask of his day than any fanatic idealist spilling blood over the pavement in the name simply of another unnatural mask."

JC

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 3418
Vs: Uinti
« Vastaus #38 : la 05.08.2017, 23:32:51 »
Voitaisiin valita Jatkumon miss märkäpuku.

Osallistujat Norma, Juuli ja Juha.

No niin, kuvat kehiin!

Minäkin ostin jokin aika sitten (Biltemasta), mutta en ole vielä kokeillut. Tarkoitus on kokeilla lähipäivinä. Edellä mainittuun kisaan en taida kuitenkaan osallistua.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 9552
Vs: Uinti
« Vastaus #39 : su 06.08.2017, 08:35:59 »

Vedessä voi olla potentiaalia. Lilluminen siellä on ainakin kivaa, oli pitkin tai poikin.

Parin päivän ajan uinut ilman märkäpukua. Kylmenee melko lailla, kun on pitkään vedessä, tosin sama tulee märkäpuvussakin, ehkä pitemmälle vietynä, jos on tosiaan pitkän aikaa vedessä, ja kylmeneminen tapahtuu hitaammin.

Jäänyt miettimään sitä, kun ihminen tulee enemmän "matelijatasolle", eli elimistön lämpötila vähenee. Toissapäivänä mittasin pulssia. 45 uinnin jälkeen, ja muuten rankkoja päiviä. Kaksi mittausta, ja sama vakiollisen oloinen syke.

Mitä merkitsee sydämmelle jne se, että elimistön kokonaislämpömäärä on pieni? Sydän näyttäisi lepäävän. Vanhuksia sanotaan kuolevan juuri helteiden aikaan, tai siis heitä, joilla on heikko sydän. Joten veteen vain, lepäilemään?