Kirjoittaja Aihe: Rullaluistelu, jne-luistelu  (Luettu 5968 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #20 : la 02.07.2016, 11:23:20 »

90 milliset

Kymmenisen vuotta sitten olin ostanut loppukesästä r-luistimet valikoimasta, jota ei paljoa tainnut olla. Oli tyydyttävä numeroon 42, joten jäi sitten käyttämättä ne luistimet, vaikka pyöräkoko ruhtinaalliset 90 mm. Tiukat luistimet painavat, ja voivat aiheuttaa tunnottomuutta varpaissa. Ei hyvä.

Tänään löysin luistimet käyttöön, koska ei viittinyt laittaa toisiin uusia 76 mmn pyöriä alle lisätyön takia. Ehtii myöhemmin, ja toisaalta kiinnosti kokeilla miltä tuntuu 90 milliset.

Kiva juttu. Rullaa tosi kovin. Mäen lasku vaikeutuu, koska kaposella pyörätiellä vauhti ei hiljene ihan tarpeeksi pujottelutyylillä poukkoillen. Ehkä en vielä osaa uusia luistimia käyttää tehokkaasti.

Väliuinti teki jaloille hyvää. Lisähyvää teki se, että älysin ottaa pohjalliset pois, jolloin jalat oli oikeastaan aivan passelit luistimiin ilman sukkia. Treeniluistimissa mitään sukkia tarvitse pitää.

EM luistimissa on se hyvä puoli, että nilkka voi liikkua vapaasti. Toisaalta se on haaste.

Eilen myöhään 6 olutta ja aamulla ysiltä maantielle. Ihan kiva, koska ei tuntunut mitään kielteistä. Liekkö paljolti myös terveyskysymys, eli jos kunto on hyvä, niin muutama olut merkkaa mitään. Tosin vauhtia aiheuttaa joskus minun tapauksessa, mistä tulee lisähaastetta.

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5703
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #21 : la 02.07.2016, 16:37:10 »

90 milliset

...............Eilen myöhään 6 olutta ja aamulla ysiltä maantielle. Ihan kiva, koska ei tuntunut mitään kielteistä. Liekkö paljolti myös terveyskysymys, eli jos kunto on hyvä, niin muutama olut merkkaa mitään. Tosin vauhtia aiheuttaa joskus minun tapauksessa, mistä tulee lisähaastetta.

Aiheuttaako olut sinulle ähkyä ?

Miten muuten lähdit ysiltä maantielle ? Et suinkaan autolla. Rullaluistimilla saatat kaatua ja teloa itseäsi.

Olen tutustunut persoonaasi viestiesi kautta. Juha, olisiko sinun tarkkailtava painoasi jatkossa vielä hieman tarkemmin.

Itse olen melkoisen tarkkana painoni suhteen, vaikka olut maistuu minullekin.

Haluammehan me molemmat elää pitkän ja hyvän elämän ?
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4255
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #22 : ti 23.08.2016, 08:52:31 »
Tämä kesä on mennyt rullaluistelun (sana, jonka tekstinkäsittelyohjelma alleviivaa punaisella) suhteen ja yleensä liikunnan suhteen huonosti. En ole aktiiviliikkuja muutenkaan, mutta nyt olen ollut vielä vähemmän aktiivinen. Kun muutama päivä sitten kävin rullaluistelemassa, se taisi olla vasta kolmas kerta. Vaikka vielä muutaman kerran syksyn mittaan kävisin, kokonaismäärä jää... no, en arvioi tämän tarkemmin.

Talvella kokeilin perinteistä jäällä luistelemista, kun löysin ikivanhat luistimeni. Ikävä kyllä, ne eivät kunnolla mahtuneet jalkoihini. Muistelen, että luistimien pitäminen oli jo aikoinaan kivuliasta, koska luistimet eivät ole kuin kengät vaan kuin tiukat kotelot, joihin jalat ahdetaan ja puristetaan nauhoilla vielä ahtaammalle. Nyt luisteleminen oli vieläkin kivuliaampaa. Jääkin oli niin surkea, ettei luistelemisesta muutenkaan tullut mitään.

Ostin pari vuotta sitten uudet halvat luistimet Budjet Sportista, ja ne ovat sellaiset, mitkä halvalla saa eli aika onnettomat. Pahin vika - tai ei se taida olla vika vaan nykyisten luistimien ominaisuus - on mielestäni se, että terät ovat kuin kiikkutuolin jalat. Vertasin niitä vanhojen luistimien teriin, ja ero oli huomattava. Kun vanhan luistimen panee tasaiselle pöydälle, noin 10-15 senttiä terästä koskettaa pöytää. Kun uuden luistimen panee pöydälle, vain muutama sentti terän keskeltä koskettaa pöydän pintaa.

Uusilla luistimilla luistellessa tuntuu siltä kuin olisi koko ajan kaatumaisillaan eteenpäin tai taaksepäin. Kun vain pieni osa terän keskikohdasta koskettaa jäätä, painoa tulee enemmän pienelle alueelle, ja terät uppoavat syvemmälle jään sisään. Meno on töksähtelevää. Pyöreä muoto itsessään tekee tasapainon ylläpitämisen vaikeaksi. Kokeilkaapa seisoa pallon päällä tai laatikon päällä, niin huomaatte eron. En tiedä mikä ajatus on taustalla, kun uusien luistimien terät eivät ole enää suorat.

Oikeastaan voisin tässä samassa yhteydessä verrata uusia suksia perinteisiin suksiin, jollaiset olivat käytössä jonnekin 1980-luvulle asti. En osaa sanoa, milloin suksien ominaisuudet muuttuivat. Liikkuminen nykyisillä suksilla ladulla tai lumella on täysin eri laji kuin mitä oli hiihtämiseksi sanottu liikkuminen vanhoilla perinteisillä suksilla. Itselläni on vielä perinteiset sukset, jotka löysin jostakin varastosta. Ne ovat isäni entiset eivätkä edes hänen viimeisiksi jääneet suksensa vaan jotkut aikaisemmat. Oletan, että ne ovat 1970-luvulta, mahdollisesti jopa vuosikymmenen alkupuolelta.

Olen kokeillut nykyaikaisia suksia pikaisesti pelkästään todetakseni, että ne ovat aivan kauheat. Ei ihme, että hiihtoharrastuksen suosio on vähentynyt erityisesti nuorempien ikäluokkien keskuudessa. Eiväthän tuollaiset sukset ensimmäisiksi suksikseen ostavat edes tiedä, mitä on "oikea" hiihtäminen.

Tarkoitukseni oli kirjoittaa aivan muusta asiasta, ja etsin siihen sopivaa otsikkoa. Löytyikin tämä luisteluaihe, joten…

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #23 : la 10.09.2016, 14:33:08 »

Pitkästä aikaa, ja nytkin sade yllätti reilun 10 minsan jälkeen. Höh. Otin tavoitteeksi, että kotiin, ilman luumurtumia. Päätin kääntyä. Sitten ajattelin, että koko päivä aikaa, joten miksen jatkaisi uimapaikalle asti. Käännyin jatkamaan. Sitten ajattelin, että olempa läpimärkä. Lähtisinkö sittenkään uimaan. Joten se siitä uimapaikan tavoitteesta. Takas. 90 milliset, ja kovana, joten ei oikein nihkeyttä märkää asfalttia vasten. Vähäkin isompi vauhti, jota pitää korjata suuremmalla kitkalla, niin se on peffaliuku, ja luukatkot mahdollisena. Joten meni hiukan eri lailla tämä kerta.

Paljon siinä tulikin opppia vähästä. Keksi aforismin: "Jokainen hetki on aina paras hetki". Tuli mielee jo sadetta puskiessa. Alkoi epäilyttää afon käytännön kestävyys. Lienee pakko yrittää aina lunastaa, kun se voi olla kuitenkin totta, ja toteutuma jää vain itsestä kiinni. Ok.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10158
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #24 : su 11.09.2016, 01:36:26 »
Juha se on semmoinen elämän rullaluistelija. :)
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #25 : su 11.09.2016, 19:36:35 »
Juha se on semmoinen elämän rullaluistelija. :)

Ehkä.


Kesä uusilla 90 millisillä. Vasemman luistimen nauhat kaksi pykälää alemmin kiinni. Höh. Ilmankos oli luistin jalassa miten sattu.

Sen huomasin myös, että kun jarru on vasurissa, niin ohjaus tapahtuu siten, että paino on täysin oikealla, ja jarrua mukaan, ja oikea myös hoitaa tasapainon. Joten oikean ohjaus pelittää pitkän harjoituksen perusteella paremmin. Höh.

Symmetrisessä tekniikassa ei voi olla noin pahaa toispuoleisuutta. Muutenkin toispuoleisuus ärsyttää, vähän lajissa kuin lajissa. Onko ihan pakko?

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #26 : ti 20.09.2016, 11:49:34 »

Liike, ja sitä vastaan vastaliike, mikäli tasapainossa on tarkoitus säilyä. Eteen-taakse, vasemmalle-oikealle, ylös-alas, plus erilainen rotaatio. Liike ja vastaliike niin, että liikkeen aiheuttama rekyyli vaimentuu sitä mukaa, ellei rekyyliä puskuroida, jolloin puskoroitu liike tarvitsee rekyylivastaanoton ajallisesti toisin järjestettynä. Yksinkertaista fysiikkaa, vaikka emsti kertoen.

Teeppä sama oikeassa elämässä. Sovitus teoriasta käytäntöön on olemassa, eikä oikea liike voi olla toteuttamatta sitä, mitä malli kertoo. Silti. Aivan kuin mallia ei olisi, kun liikettä täytyy jatkuvasti olla hakemassa milloin mitenkin.

Tasapainoinen liike on kaunista. Siinä toteutuu jotain selkeää, eikä summittaista kaaootisuutta, eikä rikkonaisuutta. Pelkkä teorian sovittaminen käytäntöön on jotain, jossa on oltava jokin saumattomuus, mikäli sovitus toimii. Samaa saumattomuutta vaaditaan liikkeiden osilta, ja kokonaisuus muodostuu niistä osista, jotka muodostavat selkeän rakenteen vallitseviin reunaehtoihin.

Liike ja kehitys yleensä jossain on siis toimivaa "sanoittamista". Millä kokonaisuuden osien erittelyllä toteutuksessa saavutetaan selkein, tasapainoisin, toimivin, energiataloudellisin kokonaisuus.

Osat muodostavat rajauksen, ja vievät osansa kokonaisuudessa, miten se viemisen laatu sitten mitataankin, siis millä suurella: aika, pituus, voima, ... Kokonaisuudessa on selkeää rytmiikkaa, jota yleensä tunnistetaan selkeimmin toistuvaliikkeisissä systeemeissä. Toistuvuuden ei tarvitse kohdistua vain liikkettä kuvaaviin suureisiin.

Teriaa, sanatasolla. Hyvä, että asioita voi vertailla. Laihdutuksen osalta on jo kokemusta mittaamisen poisjättämisestä. Kiloja kertynyt huomaamatta lisää. Se tuska, joka aiheutuu tietoisuudesta, järjestää koetun ristiriidan kautta sovitusta, joka palvelee kokonaisuutta, eli tässä tapauksessa painonhallintaa.

Ajattelu on kuin eräs instrumentti kokonaisuudessa. Toisen voi muodostaa esim toiminta. Ne kulkevat parhaillaan yhdessä, soittavat yhdessä. Kaikissa instrumenteissa on jotain sopivaa osastoa, joita sitten järjestellään milloin mitenkin, jotta homma toimii.

Järjestelyä on tämä. Sanoo hän, joka on siivooja.


Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #28 : ma 30.01.2017, 20:41:11 »

Jäämeno

Tuli ostettua luistimet järvelle. Kerran sain käytyä. Kerran aurasin kivan alueen. Lunta tuprutti seuraavana päivänä, joten se siitä vapaudesta.

Vapautta on kuitenkin luistella, jos ajattelee kesäisiä asfalttiolosuhteita. On kaukaloja, ja vähän isompia kenttiä jäävytettynä. Muutama kerta tullut käytyä, sitten yläasteen.

Luistimet 6e kirppikseltä. Maila maksoi 89e. Aika älytön hinta, koska varmaan tule paljon erityisemmin käytettyä. Olisi välttänyt jokin puujuttu, jolla harjoitella jotain pientä.

Liekkö luistelusta johtuvaa, kun vasen jalkapöytä on hiukan tunnoton. Jotkut vanhat NHL-luistimet. Uudet maksavat aika paljon, eikä voi investoida, kun nykyään tulee kierrettyä lajista toiseen. Uusin tämä jäällä meno.

Jääviipotus ilman luistimiakin on kivaa. Jäisillä metsäpoluilla on aika hyvät olosuhteet liikkua. Tarkkana tulee olla, ja juuri se on tarkoituskin.

Luistelu tuntuu motorisesti kehittävältä. Voi mennä kivasti miten perin vain. Aivan outoa tavalliseen liikkumiseen verratuna. Siinä on aivoilla tottumista.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #29 : su 12.02.2017, 18:27:01 »

Jääkiekkoluistelu


Vähästä aikaa palasin luistelun pariin.

Uusi juttu, ja alkuinnostus ei enää kantanut, joten siinä mielessä vähän pettymys. Opetti kuitenkin näistä harrastusten elinkaarivaiheista. Alkuun kaatuilin jopa, ja hoipertelua paljon, siis vieläkin, muttta silti paljon edistystä, koska suoritustaso heikko, ja oppimista tapahtui niin paljon joka kerralla. Nyt kun on ei alkuinnostusta enää ole niin paljon, on vaikeampi saada aikaan edes samaa suoritusta, vaikka taitotaso oikeasti on todennäköisesti parempi.

Vai olisiko niin perin, että tuo lajin alussa oleva innostus sitten sitä, että aivot oppii niin paljon määrällisesti uutta, että palkkioita satelee. Sitäkö se innostus sitten on laajemmin, jolloin jos kaikki on rutiinia, ei samanlaista ilmene, vaan enemmän (tylsämielistä) tasapaksuutta. Ehkä näin.

Jos uudelleenoppimisen määrä on tärkeää harjoittelussa, ja näkyy innostuneisuutena ja tuntuu kivana kokemuksena, niin uudelleenoppimisen mahdollisuutta tulisi lisätä. Selvää, että leipääntyneisyyttä ei pidetä monesti arvona, jos haluaa oppia uutta, ja rutiineissakin voi masentua, jos leipääntyminen ei tule jotenkin kompensoiduksi, jolloin rutiini voi olla jopa haastavaa ylläpitotyötä siihen säpinään nähden, jota kokonaisuudessa tapahtuu.

Näin tulee todistettua se, miten elävyyttä voi saada sinnekin, jossa on pakko hoidella rutiineja, ja koskee omia juttuja, ja yhteisöjäkin. Osallistuminen tuoreen tuomiseen luo osallistumisen mielekkyyttä helposti kautta linjan, ja vaikka jotain olisi paljon samana, niin vedet eivät silti ole ns seisovia.

Sopivasti ajoitettua laji-rotaatio on hyvä, jotta on opittavaa, ja käsiteltävää syntyisi. Yksipuolisuudella on haittansa monessa. Tämä puoli korostuu joillakin muita enemmän. Kukin voi oppia kytkentävalmiuttaan ajatellen, ja luultavasti tässä on eri ihmisillä eroa. Selitys on pitempi, mm sen takia, etten osaisi sitä nopeasti edes kasata.


Jääkiekossa on tärkeää perusluistelu. Vaikkei pelaisi missään joukkueessa, niin lätkä tuo lisäulottuvuutta luisteluun. Kädet tulee aivan toiseen rooliin, ja samoin havainnointi. Jos haluaa oppia lätkän käsittelyä, on hyvä oppia luistelua erikseen, koska kokonaissuorituksia voi aina hio, ja kokonaissuorituksilla menossa on liikaa huomioitavaa, jotta voisi fokustaa riittävän tehokkaasti jonkin tiettyyn osa-alueen terästämiseen. Kokonaissuoritustaso riippuu monen osa-alueen terävyydestä. Vastaavasti lätkä tuo varmaan jotain uutta luisteluun. Ja vielä jos paketti on kytketty joukkueisiin, jotka kisailevat.

Vaikka sunnuntailuistelu oli pieni pettymys, niin sen huomasin, että kykenin selkeämpään tilanteiden havainnointeihin. Olikohan merkki siitä, että opittavaa ei ollut niin paljoa, vaan lajissa oli jo rutiinipuutumista, jolloin huomiointia riitti muuhun. Ehkä havainnointi oikeastikin on vähän parempi kuin alussa, koskien tuota olomuotoa.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #30 : la 03.06.2017, 11:01:16 »

Pitkästä aikaa taas rullaluistelemassa. Hyvä olikin aloittaa tauon jälkeen, koska jos haluaa opetella liikkumista, niin on eräs hyvä u-lajike viljeltäväksi. Heh.

Tällä kertaa suurin oppi oli se, että asfaltille voi oikeasti kaatua. Ei siinä mitään. Kaaduin, kun en osaa luistella niin hyvin takaperin. Jonkin verran vauhtiakin. Ei käynyt mitenkään, enkä edes säikähtänyt. Tuntui kaikesta huolimatta olevan hallinnassa se, siis tällä kertaa.

Jos kaatuu, niin parasta on kaatua reilusti, eikä arkaila. Käy vähinten ongelmia. Sama kuin korkealta veteen hypätessä. Kauhusta jäykkänä voi sattua havereita, mutta kun ottaa rennosti, niin hyvä siitä tulee.

Poissa a4

 • Konkari
 • Viestejä: 4260
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #31 : la 03.06.2017, 11:42:49 »
Puuluistelua. Luistelematta luistelen aiheesta pohtimaisillani jne. voisi luistella puissa. Puisevuusulotteisuus on korkea puusuksissa. Voisi olla tai olematta myös jne. puissaluistelussa. Ajatus luistattaa ihokarvoja ylöspäin vaakasuoruudellakatsottuna.
aliviistosti. Piste

Ps. Korjailin d5 kohtiutta.

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4185
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #32 : su 04.06.2017, 14:04:01 »
Hirvittää lukea, että joku vetelee rullaluistimilla yleisillä teillä (eikä siis vain pyöräteillä). Varsinkin alamäet siis hirvittää, sillä oman kokemukseni mukaan siinä tarvitsee sivusuunnassa tilaa, jotta voi vetää slalomia tms., jos ei halua jarrupalaa kuluttaa liian nopeasti loppuun. Siis jos ei halua syöksylaskea (mitä itse en halua suin surminkaan).


Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #33 : su 04.06.2017, 14:25:44 »
Hirvittää lukea, että joku vetelee rullaluistimilla yleisillä teillä (eikä siis vain pyöräteillä).


Ei se oikein onnistukkaan, kokemukseni perusteella, tosin poikkeuksia on pakko tehdä joskus. Toisaalta myöskään pyörätiet eivät aina käy, jos harrastaa muuten kuin sunnuntaityylisesti, koska liikaa häiriötä itselle ja muille. Pyörätiet onnistuu siinä tapauksessa, että ne ovat syrjemmässä. Aika merkitsee jonkin verran. Sadekelit ovat sillä tavoin hyviä, koska kaikkea liikennettä vähemmän, samoin tiettyinä vuorokaudenaikoina.

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4185
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #34 : su 04.06.2017, 16:28:26 »
Näin muuten kerran erään rullaluistelevan miehen aika jyrkässä mäessä autotiellä, hän tuli sitä alas kädet tuulimyllynä heiluen, kunnes päätyi pöpelikköön. Mun tai kenen vaan tiellä liikkujan olisi pitänyt pysähtyä ja tsekata tilanne, mutta oli hankala/vaarallinen paikka pysähtyä jyrkän kapean mäen takia, ja takana autojono, joten en tiedä miten hepun kävi.

Ihan kunnioitettavan kuuloisia lenkkejä vetelet, jos 20 km matkoja menet. Itse olen ollut ns. sunnuntairullaluistelija, silloin kun vielä luistelin, ja pisimmät matkat varmaan oli vain viitisen km.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #35 : su 04.02.2018, 10:15:53 »

Pihalle-luistelu

Was back, yesterday. Luistelin eilen pään sekaisin. Alkoi olla irtonainen olo. Vähän kuin pentuna. Nuo voi ahdistaa. Miksi jotain sen arvoista, silti?

Parhaiten saa itsensä sekaisin, kun tapahtumia on niin paljon, ettei tiedä enää mistään mitään, tai tajuntaa lakkaa olemasta. Tajunnan irtonaisuus tietysti ahdistaa, ja varmaan siinä on riskejä.

Vintin saa toiseen järjestykseen, kun laittaa osallstumisen sekaisin esim niin, että pyöritelee vaikka kolmea palloa, kahdella mailalla, ja luistimilla, ja pyörii sinne sun tänne samalla, ja yrittää seurata, ettei törmäile ylimääräisiin paikallaolijiin, tai liikkuviin kanssalajikkeisiin. Internettiä kantsii ehkä myös räplätä, ja jutella jollekin, kännykällä.

Tässä on varmaan elämän täyttymys, voisi ainakin arvella.
« Viimeksi muokattu: su 04.02.2018, 10:18:25 kirjoittanut Juha »

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #36 : su 11.02.2018, 18:24:42 »

Salibandy-luistelu – edeltämömenetelmänä

Toteutuu kahdella salibandymaillalla. Palloksi kelpaa mikä vain, kunhan on monta, eli yhdestä vähintään kolmeen, samanaikaisesti, ja vaihdellen lukumäärää.

Kun tämä harrastus on Takomo-alueella, ja vaikka alueen nimi olisi Tajutakomo, niin yllättäen sitä tajua saa taottua niin, että laittaa mäsäksi turhakkeet, jolloin taonta on enempi turhan pienentelyä. Kummasti auttaa, ja vaikka vähän huumorilla sanottu, niin tästä on tietoa yleisesti myös.

Kerran oli YLEn sivuilla improvisoinnista, ja todettiin saman koonnan lisänä, miten ihminen voi olla vähimmillä turhakekynnyksillä uuden tai vaihtoehtoisen suhteen, kun "Suoritusedeltämö" pitää sisällään sopivan raskasta ponnistelua.

Kivaa olisi mennä totaalituusannuusaksi, ajoittain. Mitähän siinä tapahtuisi? Jos jotain uutta haluaa oppia oikeasti, ja nauttia oppimisesta, saada hyvä yöuni, jne, niin jonkin verran tulee pakkaa sekoittaa, mielestäni päivittäin, ja siinä auttaa pieni irroittelu, miten sen kukakin tekee. Mahdollisuuksia on jokaiselle.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #37 : su 25.03.2018, 15:24:36 »

Hiihtoluistelu

Kolmas hiihtokerta, tänä talvena. Edellinen 15 minuuttia, kun piti tulla pois, ja eka oli kokeilua.

Nyt meni hissun kissun kehoa kuulostellen. Lämpöä +4 astetta, tosin kauluhauvi mukana suun edessä. Alkuun lumi vielä pakkasen jäljeltä kivasti hiihdettävä, vasta loppuvaiheessa höpsömpi. Pulssi nousi sähäkästi, jos yhtään poikkeamaa maksimihitaasta. Lepopulssi flunssan jälkeen +14. Normaalisti 51-52 aika tarkalleen, ja nyt noin 65.

Kivoja mietteitä hiihtämiseen llittyen, eikä liikunta ollut se juttu, vaan ulkoilu aurinkoisessa kevätsäässä. Lyhyt matka pääladulle. Sekin matka, meni kivasti, kun sai laskea mäkeä monoilla. Kirppikseltä kivasti luisuvat monot. Metsäpolulla tosi kätevät, ja kun jyrkkää alamäkeä, niin paljon kätsemmät, kuin jos laittaisi oikeat sukset jalkaan.

Viimeisin huolenaihe tämä:  http://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/201803232200832804_we.shtml: Pään ja kaulan alueen syövät yleistyneet rajusti - muistuttavat oireiltaan flunssaa

Olo ei kovin normaali. Liikuntaa tehnyt 2 kertaa ennen tätä hiihtoa, ja molemmat miniä.


Korjaus. Syketason on parhaillaan noin 55, eli jotain on mennyt parempaan suuntaan, ehkä.
« Viimeksi muokattu: su 25.03.2018, 20:41:08 kirjoittanut Juha »

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4185
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #38 : la 07.04.2018, 11:47:34 »
^ Kannattaa antaa kehon toipua flunssasta ihan rauhassa, ettei tule jälkitauteja. Niitä jälkitauteja on tosi inhottaviakin, pahimmasta päästä sydänlihaksen tulehdus ja munuaistulehdus.

Kevyt kävely tms. voisi olla hyvä aloitus, mutta varsinaiset hikiliikunnat kannattaa jättää pois kokonaan, kunnes on ihan satavarmasti toipunut.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: Rullaluistelu, jne-luistelu
« Vastaus #39 : ti 13.11.2018, 10:21:36 »

Jeesus käveli vetten päällä. Suomessa vetten päällä ei voi ainoastaan kävellä, vaan myös luistella.

Järviluistelun voi sanoa olevan jo jotain. Samalla se on asia, johon aika moni voi kyetä.

Pelastautumisvälineitä voi toki tarvita, vaikka ei yleensä niin välittömästi, kuin jos menisi jäättömään aikaan, esim loppusyksystä.