Kirjoittaja Aihe: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?  (Luettu 46060 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 13348
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #40 : pe 06.05.2016, 10:30:29 »
Onhan se kieltämättä vähän kummallista että jos puolisoa pahoinpidellään fyysisesti, aina riittää ihmisiä jälkikäteen ihmettelemään mikset lähtenyt (eikä oteta huomioon esim. sitä mahdollisuutta että väkivaltainen puoliso saattaa stalkata vaikka vuosikausia myös eksäänsä, ja hankkia kaikenlaisin vippaskonstein eksän uuden osoitteenkin aina tietoonsa jos tämä vaihtaa maisemaa - ei liene vaikeaa varsinkin jos on yhteisiä lapsia). Ja sitten jos tilanne on se että toinen on ollut paha suustaan ja jäkättänyt ja mäkättänyt, ja sitten toinen tempaisee nyrkillä, niin riittää ymmärtäjiä tälle väkivaltaiselle ihmiselle että tottakai sillä tuli mitta täyteen. Kukaan ei ihmettele miksei hän lähtenyt? Miksi piti kuunnella vittuilevaa kumppania.

Kärsiminen ja kestäminen ei ole jaloa. Hyökkäämiseen ryhtyminen voi joskus tuntua oikeutetulta. Pitäisikö meitä ihmisiä valistaa jo lapsesta lähtien että paikalta poistuminen on ihan okei? Usein koulussakin joitakin lapsia kiusataan kun halutaan heiltä jokin vastine, jokin reaktio kiusaamiseen. Sellaista ei helposti hyväksytä että kiusattu ei reagoi millään tavalla. Senhän sain tuta itsekin aikoinaan koulussa. Jopa niin että toinen vaati että "ala itkemään, niin lopetan".

Viis noista iänikuisista muisteloistani, mutta on ihmisiä jotka eivät tosiaan lopeta niin millään helkkarin ilveellä. Sen vuoksi pitäisi oppia myös häipymään niine hyvineen. Ei se ole periksiantamista, se on viisautta. Ikäviä ovat tilanteet ja paikat joista ei pääse pois. Silloin tietysti väkivaltaan päätyminen on jossain määrin ymmärrettävää. Mutta kuinka monella oikeasti on niin ettei tosiaan ole mitään paikkaa minne siirtyä jos kotona puhkeaa helvetti valloilleen?

Tuco

 • Vieras
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #41 : pe 06.05.2016, 11:15:45 »
Kukaan ei ihmettele miksei hän lähtenyt? Miksi piti kuunnella vittuilevaa kumppania.

Lähtijä on aina heikoilla. Kukaan halua jättää itse maksamaansa omaa tuttua kotia, lapsia, lemmikkieläimiä ja paeta henkistä kidutusta suinpäin kylmään yöhön. Eikä varsinkaan silloin, kun kidutus saadaan loppumaan nappaamalla kiduttajaa pillistä kiinni.

Monesti naisten harjoittaman julman henkisen väkivallan päätarkoitus onkin ajaa mies pois kodista.

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 13351
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #42 : pe 06.05.2016, 12:14:52 »
On olemassa sellainenkin kommentti asian tiimoilta, että usein siihen yhteen lyöntiin on johtanut vastapuolen kymmenen sanaa. Tämähän on tietysti seksismiä, sovinismia, uhrin syyllistämistä ja kannibaaliholokausti, mutta usein se on nainen, joka vittuilee ja käyttää henkistä väkivaltaa siihen pisteeseen, että mieheltä loppuvat sanat. Naiset ovat mielestäni miehiä keskimäärin verbaalisempia, ja sitä jotkut naiset sitten myös käyttävät riidoissa hyväkseen. Tiedän itsekin pari tapausta tuttavapiiristä, jossa nainen on suorastaan yrittänyt saada miehen lyömään, että voisi sitten leikkiä uhria ja mahdollisesti kiristääkin teolla. Naiset ovat kultia.

Mutta juurihan meille opetettiin tässä, että naiset miehiä enemmän käyttää väkivaltaa. Se vain ei ole niin vakaviin seuruksiin johtavaa. Kuinkas kuitenkin erityisesti naiset provoo. Eikö oletettavampaa oli, etä miehet provoo, jos kerran naiset intoutuu väkivaltaisiksi heitä kohtaan?

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 13351
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #43 : pe 06.05.2016, 12:18:38 »
Rentun teoriassa on vaan taas todellisuuden mentävä aukko. Ei niitä äänekkäitä, sanavalmiita, kärkkäitä naisia hakata, vaan nimenomaan alistuvia ja kilttejä. Muutoinkin ihminen, joka on päättänyt ratkaista ongelmia väkivallalla tekee kyllä niin ihan oman itsensä kautta, ei sen vuoksi, mitä toinen tekee. Niinhän Renttu itsekin totesi: ei se yksi lyönyt, kun ei ole ollut sen luonteinen.

Eli ei: yhteen lyöntiin ei johda yksikään sana, vaan lyöjän päätös lyödä. En käsitä juuri näitä lässytyksiä yrittää tämä asia kieltää.

T: Xante

Myös kielellinen sanallinen väkivalta voi olla julmaa ja saattaa johtaa kaikenlaiseen..

Terävä kieli on yksi pahimmista aseista, silloin kun se on pahantahtoisen ihmisen suussa.

Suutuspäissä sanotut vähättelyt ja loukkaukset eivät hevillä unohdu.

Pitää siis viisaasti valita itsensä tasoinen sanankäyttäjä. ;)

Poissa drontti

 • Konkari
 • Viestejä: 2532
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #44 : pe 06.05.2016, 13:26:37 »
Linkkaat samoja juttuja, vaikka tosiasiassa suurin osa parisuhdeväkivallasta johtuu alkoholista eikä uskonnosta. Juuri tuore Miss Suomi sai kunnolla turpaansa miesystävältään, joka on kuulemma liivijengiläinen ja tuskin mikään kiihkouskovainen.

Ja missi tietysti jätti tuollaisen väkivaltaisen miehen ja mies saa sellaisen rangaistuksen, että tuntuu?

Ei tule juurikaan seurattua julkkisten elämää, mutta ehkä missi uskoo parantavansa rakkaudellaan tuon miehen huonoista tavoistaan. Eräänlaista kotouttamista sopuisaan perhe-elämään, jotkut muut helläsydämiset ja avuliaat naiset uskovat puolestaan kotouttavansa vaikka kokonaisen terroristipataljoonan kunnon kansalaisiksi.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8358
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #45 : pe 06.05.2016, 13:51:02 »
Näistä jutellessa joillain ihmisillä on taipumus hekumoida ääripäillä, vaikka kyseessä on spektri. Niitä parisuhdeväkivallan tilastoja kukittavat ihan yhtä lailla semmoiset tapaukset, joissa on tullut lopulta se 10 sanaa liikaa, ja mies on lyönyt tasan tarkkaan kerran. Se kerta saattaa olla muutenkin ainoa kerta miehen elämässä, kun on lyönyt ylipäätään ketään, ikinä. On säikähtänyt tekoaan itsekin helvetisti, on aidosti pahoillaan, ihan tavallinen ja normaali mies, jolla ei ole mitään yleisiä rusikoimishinkuja muutenkaan. Kari Hotakainen käsittelee teemaa kirjassaan Juoksuhaudantie. Se on hyvä ja tragikoominen kirja suomalaisen perusmiehen mielenmaisemasta.

"Välillä se hakkaa, mutta muuten on tosi ihana"! Eihän se näin absurdilla tavalla koskaan mene, vaan tilanne ja tapahtumat eskaloituvat vuosien varrella, johon kuuluu samalla uhrin henkinen nujertaminen. En minä ihmettele, että siitä kierteestä on todella hankala päästä irti, kun itsetuntokin on nollilla. En ihmettele sitäkään, että pieksijän luo palataankin, usein monta kertaa ja lopulta henkensä kaupalla. Helvetin turhauttavaa se ulkopuolisista on, mutta psykopatologisesti ymmärrettävää.

Parisuhteista ja niiden kestosta on tullut juteltua melko paljonkin sellaisten pariskuntien kanssa, jotka ovat olleet pitkään (Vuosikymmeniä) aviossa. Paras kommentti sen tiimoilta on ollut (60 vuotta yhdessä ollut pariskunta), että nykyajan ihmiset ovat niin neuroottisia, että ei ihme kun niitä erojakin sitten tulee. Se sanottiin lähes yhdestä suusta ja pariskuntaa nauratti, hieman vahingoniloisestikin. Juttutuokiossa oli samalla jotain äärimmäisen hellyttävää. Ihana, vanha pariskunta.

Eräät kertoivat riidelleensä ensimmäiset 10 vuotta kuin hullut rakit, mutta sitten molemmille oli valjennut, että kun kumpikaan ei kuitenkaan ole lähdössä suhteesta yhtään mihinkään, niin siinä jatkuvassa riitelyssäkään ei yksinkertaisesti ole mitään mieltä. 10 Vuoden semihelvetin (Ja tietysti semitaivaan, säähän vaihtelee) jälkeen asiat olivat alkaneet sitten sujua, kuin vettä vaan. Toki niitä riitoja oli senkin jälkeen tullut, mutta mentaliteetti niissä on ollut ihan toinen.
« Viimeksi muokattu: pe 06.05.2016, 13:53:47 kirjoittanut Renttu »
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Armando

 • Vieras
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #46 : pe 06.05.2016, 14:14:07 »
Parisuhdeväkivalta on kahden toisiinsa jollain tasolla sitoutuneiden ihmisten ongelmienratkaisukyvyttömyyttä. Aika usein asiasta puhuttaessa mielikuva generoituu väkivaltaiseen mieheen. Mutta naisetkin osaavat. Sanallisella piiskalla jos ei patti fyysiseen sivallukseen riitä. Tiedän sattuneesta syystä monta naisvaltaista työyhteisöä, jossa sitä keskinäistä henkistä väkivaltaa harrastetaan naisten kesken niin ettei mitään rajaa.

Vaikka Jumala todennäköisen virheen miessukupuolen luodessaan tekikin, aina välillä vituttaa tämä miesten yksipuolinen demonisointi.
« Viimeksi muokattu: pe 06.05.2016, 16:44:54 kirjoittanut Armando »

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8358
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #47 : pe 06.05.2016, 14:18:02 »
^

Noinhan se on. Itse pidän henkistä väkivaltaa monissa tapauksissa jopa pahempana, kuin fyysistä. Sanoillakin voidaan tappaa.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 13351
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #48 : pe 06.05.2016, 14:34:46 »
^

Noinhan se on. Itse pidän henkistä väkivaltaa monissa tapauksissa jopa pahempana, kuin fyysistä. Sanoillakin voidaan tappaa.

Mutta onko olemassakaan pelkkää fyysistä väkivaltaa? Käsittääkseni siihen liittyy aina myös henkinen väkivalta. Fyysinen väkivaltahan tyypillisesti pyrkii henkisen yliotteen syntymiseen. Pelon ja uhan kautta sekä osoittamalla ylivoimaa ja kykyä viis veisata toisen käsimyksestä. Ylensä väkivaltaisesti kohdellut nimenomaan luvaavat sitä, miten se uusiutuvan väkivallan pelko on pahinta. Miten se vaikuttaa omaan käyttäytymiseen ja kaventaa elämää, kun pitää yrittää välttää siihen johtavia toimintatapoja tai yrittää olla kaikin tavoin kuin ei oliskaan.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 13348
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #49 : pe 06.05.2016, 15:00:20 »
Sanojen takia itsekin olin lopulta siinä kunnossa että eräässä mielenterveystoimistossa ilmoitin että "jos vielä kiusataan, en tiedä mitä teen ja kenelle". Henkistä väkivaltaahan se viimeisin työpaikkakiusaaminen oli ollut. Jossain vaiheessa oli siitä ahdisteluakin, erään naisen taholta. Em. ilmoituksen johdosta sain papereihini merkinnän epävakaa persoonallisuushäiriö. Mutta kumma kyllä se diagnoosi ei jäänyt kummittelemaan, vaan se jäi siihen yhteen ainoon sessioon josta se poiki. Koska persoonallisuushäiriöt saavat alkunsa jo lapsena ja niistä käsittääkseni ei niin vain parannuta, niin perin kummallista että jokin pershärö kuitenkin voi noin vain tulla ja mennä... Ja ikävästi tulee mielikuva että eivät edes alan ammattilaiset välty siltä että hätiköiden lyövät leimoja ihmisen sen hetkisen juttelun pohjalta päätöksiä tehden.

Sittemmin muuan ihminen on sanonut että mieltää minun verbaalisena ihmisenä purkavan sen hetkisiä tilojani sanoina ulos. Ehkäpä niinkin.

Ymmärrän kyllä oikeastaan että kerran lyömäänkin erehtyvä ei välttämättä ole loppuelämäkseen tuomittavissa siksi tai täksi. Pitää tutkia taustat ja kartoittaa millainen ihminen on pidemmällä aikajaksolla.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8358
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #50 : pe 06.05.2016, 17:23:05 »
Mutta onko olemassakaan pelkkää fyysistä väkivaltaa? Käsittääkseni siihen liittyy aina myös henkinen väkivalta. Fyysinen väkivaltahan tyypillisesti pyrkii henkisen yliotteen syntymiseen. Pelon ja uhan kautta sekä osoittamalla ylivoimaa ja kykyä viis veisata toisen käsimyksestä. Ylensä väkivaltaisesti kohdellut nimenomaan luvaavat sitä, miten se uusiutuvan väkivallan pelko on pahinta. Miten se vaikuttaa omaan käyttäytymiseen ja kaventaa elämää, kun pitää yrittää välttää siihen johtavia toimintatapoja tai yrittää olla kaikin tavoin kuin ei oliskaan.
Totta kai on olemassa "pelkkää" fyysistä väkivaltaa. Ei vastapuolta tarvitse lainkaan aina henkisesti nujertaa eikä väkivallan tarvitse olla sillä tavalla tekijälle henkilökohtaista, vaikka sitä se sitten uhrille useimmiten onkin, ja niin asian kokee. Otetaan nyt esimerkkinä vaikka tämä tilanne. Miehen elämäntehtävä ei ole kohteen henkinen nujertaminen vaan se, että feministin riehunta loppuu ja hänet voidaan poistaa paikalta. Turvamies on pikemminkin pitkästynyt ja huomatkaa, että hänelläkin on vihkisormus. Se toki voi olla vain osa työpuvun rekvisiittaa.

Näissä yhteyksissä unohtuu usein sekin, että yleensä riittävä väkivallan uhka juuri ehkäisee väkivallan syntymisen. Sanotaan mitä sanotaan, mutta kun läsnä on myös se tyyppi, josta kaikki muut paikalla olevat erikseen sanomattakin aistivat, että nyt ei todellakaan ole leikin aika, niin tilanne sujuu huomattavsti rauhallisemmin, kuin saattaisi muuten käydä.
« Viimeksi muokattu: pe 06.05.2016, 17:30:26 kirjoittanut Renttu »
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8358
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #51 : pe 06.05.2016, 17:27:59 »
Sanojen takia itsekin olin lopulta siinä kunnossa että eräässä mielenterveystoimistossa ilmoitin että "jos vielä kiusataan, en tiedä mitä teen ja kenelle". Henkistä väkivaltaahan se viimeisin työpaikkakiusaaminen oli ollut. Jossain vaiheessa oli siitä ahdisteluakin, erään naisen taholta. Em. ilmoituksen johdosta sain papereihini merkinnän epävakaa persoonallisuushäiriö. Mutta kumma kyllä se diagnoosi ei jäänyt kummittelemaan, vaan se jäi siihen yhteen ainoon sessioon josta se poiki. Koska persoonallisuushäiriöt saavat alkunsa jo lapsena ja niistä käsittääkseni ei niin vain parannuta, niin perin kummallista että jokin pershärö kuitenkin voi noin vain tulla ja mennä... Ja ikävästi tulee mielikuva että eivät edes alan ammattilaiset välty siltä että hätiköiden lyövät leimoja ihmisen sen hetkisen juttelun pohjalta päätöksiä tehden.

Sittemmin muuan ihminen on sanonut että mieltää minun verbaalisena ihmisenä purkavan sen hetkisiä tilojani sanoina ulos. Ehkäpä niinkin.

Ymmärrän kyllä oikeastaan että kerran lyömäänkin erehtyvä ei välttämättä ole loppuelämäkseen tuomittavissa siksi tai täksi. Pitää tutkia taustat ja kartoittaa millainen ihminen on pidemmällä aikajaksolla.
Ellet ole jo nähnyt, sinun kannattaa katsoa Valkoinen raivo.

Jokin toinen psykiatri saattaa päätyä eri diagnoosiin, ja myös muuttaa sen jos niin parhaaksi katsoo. Aiheesta enemmän myöhemmin.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5257
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #52 : pe 06.05.2016, 17:35:48 »
Fyysistä pakottamista ja voimankäyttöä ei parisuhteessakaan enää katsota sormien läpi. Edelleen parisuhde poikkeaa muista ihmissuhteista siinä, että sellaista kiusaamista, mitä johtaisi vaikka työpaikalla tai naapurustossa oikeustoimenpiteisiin, pidetään parisuhteessa normaalina asiana.

Viisasta, niin viisasta, ei uskoisi että näin voi olla. Täällähän kaikenlainen viisaus on kiteytynyt socrateksen olemukseen.

Niin viisas saattaa olla vain ihminen, socrates, kysykää häneltä, jos epäröitte ?
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa drontti

 • Konkari
 • Viestejä: 2532
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #53 : pe 06.05.2016, 18:58:55 »
Itse pidän henkistä väkivaltaa monissa tapauksissa jopa pahempana, kuin fyysistä. Sanoillakin voidaan tappaa.

Voihan se olla tapauskohtaista. Mutta jos jonkun tekisi mieli tappaa minut, soisin hänen yrittävän sitä mieluummin sanoilla kuin esimerkiksi irrottamalla pääni moottorisahalla.

Poissa socrates

 • Konkari
 • Viestejä: 10369
 • Säätäjä
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #54 : pe 06.05.2016, 19:18:59 »
Itse pidän henkistä väkivaltaa monissa tapauksissa jopa pahempana, kuin fyysistä. Sanoillakin voidaan tappaa.

Voihan se olla tapauskohtaista. Mutta jos jonkun tekisi mieli tappaa minut, soisin hänen yrittävän sitä mieluummin sanoilla kuin esimerkiksi irrottamalla pääni moottorisahalla.

Mutta jos valittavina olisivat 30 vuotta kunnon vittuilua tai yksi litsari, kumman ottaisit?
Jumala armahtaa, Majuri ei.

Poissa Xantippa

 • Konkari
 • Viestejä: 6896
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #55 : pe 06.05.2016, 21:00:09 »
Itse pidän henkistä väkivaltaa monissa tapauksissa jopa pahempana, kuin fyysistä. Sanoillakin voidaan tappaa.

Voihan se olla tapauskohtaista. Mutta jos jonkun tekisi mieli tappaa minut, soisin hänen yrittävän sitä mieluummin sanoilla kuin esimerkiksi irrottamalla pääni moottorisahalla.

Mutta jos valittavina olisivat 30 vuotta kunnon vittuilua tai yksi litsari, kumman ottaisit?

Käsittääkseni tälläisiä valintoja juuri ei todellisuudessa ole. Tämä juuri on aivan älytön rinnastus. Ihminen, joka ilmeisesti pitää sinusta niin vähän, että vittuilee vuosikymmeniä, ei tule koskaan tunnettaan ilmaisemaan yhdellä litsarilla. Ihminen, jolle on vittuiltu vuosikymmenet, ei tule kuittaamaan vittuilua yhdellä litsarilla. Mitä järkeä tälläistä on kysellä?

Brutto tuolla arveli, että vittuilun tarkoitus on ajaa toinen kodista. Voipa olla. Mutta onko järkeä jäädä sinne kotiin kitkuttelemaan, jos tietää, että tarkoitus on, että lähtisit? Paraneeko tilanne, kun jäädään odottamaan, kuka katkeaa? Kai joku tälläkin tavalla voi tietysti kilpailuhenkinen olla, mene tiedä.

T: Xante

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8358
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #56 : la 07.05.2016, 04:48:49 »
Voihan se olla tapauskohtaista. Mutta jos jonkun tekisi mieli tappaa minut, soisin hänen yrittävän sitä mieluummin sanoilla kuin esimerkiksi irrottamalla pääni moottorisahalla.
Onkos sitä uutimissa ja pikkukakkosissa noin niinku useinkin aa-studioitu, miten kavalien suomi-uroitten pyrintö on husqvarnoida ämmien päitä irti, niille luontaisesti kuuluvista kehoistaan? Että onks tää jokin trendi ja kansallinen perinne, johon nyt tarttis voimallisesti puuttua?

Semmoisen raportoidun supisuomitapauksen kyllä tiedän, jossa armas vaimo oli jahdannut lapatossumiehensä lopulta vessaan, valellut siellä bensaa miehen päälle, heittäen sitten palavan tulitikun perään. Eihän tehdä tämmöisistäkään kansallista tapaa, eihän? :)
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 6510
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #57 : la 07.05.2016, 09:26:02 »
Rentun teoriassa on vaan taas todellisuuden mentävä aukko. Ei niitä äänekkäitä, sanavalmiita, kärkkäitä naisia hakata, vaan nimenomaan alistuvia ja kilttejä. Muutoinkin ihminen, joka on päättänyt ratkaista ongelmia väkivallalla tekee kyllä niin ihan oman itsensä kautta, ei sen vuoksi, mitä toinen tekee. Niinhän Renttu itsekin totesi: ei se yksi lyönyt, kun ei ole ollut sen luonteinen.

Eli ei: yhteen lyöntiin ei johda yksikään sana, vaan lyöjän päätös lyödä. En käsitä juuri näitä lässytyksiä yrittää tämä asia kieltää.

T: Xante

Myös kielellinen sanallinen väkivalta voi olla julmaa ja saattaa johtaa kaikenlaiseen..

Terävä kieli on yksi pahimmista aseista, silloin kun se on pahantahtoisen ihmisen suussa.

Suutuspäissä sanotut vähättelyt ja loukkaukset eivät hevillä unohdu.

Pitää siis viisaasti valita itsensä tasoinen sanankäyttäjä. ;)

No ehkä yhdessäoloa, ei pitäisi tulkita kilpailuksi, edes sanallisella paremmuuden osoituksella.

Nälviminen tuskin kuitenkaan tuo mitään hyvää mukanaan.

Huomionhakuisuutta varmaan paljolti, siinä vain unohtuu ihmisluonteen perusteet,, itsekkyys jota molemmilla osapuolilla on ja siksi myös loukkaus varastoidaan helposti mielen sokkeloihin,, " pöhnässä tai muuten suuttuneena ne sitten purkautuvat huutamisena ja räyhäämisenä, joskus pahempinakin reaktioina.

Poissa socrates

 • Konkari
 • Viestejä: 10369
 • Säätäjä
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #58 : la 07.05.2016, 09:33:21 »
Nälviminen tosiaan tuskin koskaan parantaa parisuhdetta toisin kuin kunnon riitely, joka voi puhdistaa ilmaa. Näitä asioita ei aina osata erottaa.
Jumala armahtaa, Majuri ei.

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 6510
Vs: Kaiken se kärsii - parisuhde pyhittää kaiken?
« Vastaus #59 : la 07.05.2016, 09:49:44 »
Nälviminen tosiaan tuskin koskaan parantaa parisuhdetta toisin kuin kunnon riitely, joka voi puhdistaa ilmaa. Näitä asioita ei aina osata erottaa.

Kaippa siihenkin on jo syynsä, kun nälvitään.

Kunnon riitahan siitä syntyy, aikanaan ,kun patoutuneet tunteet vyöryvät pintaan.

Niin mikä sen riidan syy on kulloinkin, elleivät ne tunteelliset asenteet jotka on siirretty syrjään ja ne usein purkautuvat humalassa (miehillä ja miksei naisillakin)  Naiset purkavat huonoa tuultaan ja pettymyksiään  pääasiassa miehiinsä ja jonkun verran myös lapsiinsa. Miehet ehkä enemmän jöröttävät, en tiedä, mutta siltä vaikuttaa.